- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
faresz5
aktív tag
válasz
szacsee #22519 üzenetére
Lehet az ssd dobott rajta
Viccet félretéve,
amit már itt is leírtam így csináltam.
[link]Utána vettem még egy pakkot ugyanúgy. NL posta $1.2x volt alapban Euból, így már megérte. Kicsit a különböző színek zavarnak, de ennyiért megérte.
6-7 ig 4 pakkot tudtam megvenni.
Ebből az elsőt elszúrtam, mert internal wh-ból vettem, 20db-t (pár)~$6, majd észrevettem,hogy olcsó a posta EU-ból.(nem UK,az drága volt), vettem gyorsan 12db-t(pár) $1.xx-ért, majd nem válogattam és ami színt találtam a méretben abból mindből dobáltam be a kosárba annyit amennyit megengedett. (4,10,12 db- max/termék)Ezt kétszer eljátszottam. Azt hiszem ez nekem már jó hosszú időre elég lesz.
Csak működne végre a gép. Remélem a héten megjön az FC amit rendeltem és újra zargatlak kicsit benneteket -
foka
aktív tag
válasz
szacsee #22519 üzenetére
Azért 1500-ért a 28 pár szerintem megérte, 25 Ft-ra jön ki darabja.
Arti1 Honnan tudható a következő napi akció?
Felkelni nem gondmert 6-ra jövök dolgozni.
Valamikor láttam a beharangozóját ennek a hétnek, de mostanra már kiesett. Lemaradtam a vázakról, meg a gépekről is.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
szacsee #22498 üzenetére
Felsz. súly: 1300g
Motorok max fogyasztása: 12A
Akku: Multistar 5200Mah 10C
Mocik occó kínai -
medvegy
aktív tag
válasz
szacsee #22051 üzenetére
2-300 mA, és kb. 11-12 perc repülési időm van jelenleg a 3S 3000-es aksival FPV nélkül. Akkor ha jól gondolom, alig egy perc repülési időbe fog telni az adó felszerelése.
Hogy érted, hogy jobb a 600mW-os, ha jó az RTH? (Amúgy jó. Pont a hétvégén volt rá szükség.)
tsandor1: Köszi, bookmarkoltam ezt is
TromF: Ezek szerint a gyári botantennák felejtősek. Tudnál valami használható antennát ajánlani?
-
TromF
tag
válasz
szacsee #22033 üzenetére
de az 200mW teljesitmenyu. Nem kerdeztuk miert kell a 600mW. Mai fejjel azt mondanam hogy igazabol felesleges is, jo antennaval 10km fele megy azoknak a hatotavja. A mi igenyeinknek eleg egy 200mW is jobb antennaval, es az ugy konnyebb, huvosebb valoban.
Nekem a TS832S nem melegedik 3S-rol hajtva 20 perceket repulve, gyari fem boritassal, bordak nelkul.
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #21982 üzenetére
Ok de ne a középszerűt rakjuk már be. Ennyi erővel az A2212 noname motor is ajánlott, mert nagyon olcsó
lehet hogy szar, de majd veszel másikat, hiszen OLCSÓ
Tibibi: akkor ne add el, repülj vele. Vagy legyen ajánlott, amíg eladod, aztán majd levesszük?
Nem akarlak egyébként kiábrándítani, de most BG-n a 30% akciával 10K a gép
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #21980 üzenetére
Akár az is. Gyakorlatilag az egy Soocoo C30/SJCAM SJ5000X Elite, csak nem tudom, kinek van itt olyan. Bár én tettem fel Firefly 6S vidót és szép a képe.
Xdead szokott még ajánlani ilyen low budget gépeket, azokra emlékszik valaki? Gptoys meg ilyenek.
Gimbalokat, akksikat is kéne.
Akksi racerbe
3S: Turnigyt ajánljuk?,
4S-ben: Dinogy, Ifinity, Turnigy Nanotech ezek szerintem jók. Multistar is esetlegMellékesen kéne egy nem ajánlott szekció is. Ami a kettő halmazban (ajánlott, nem ajánlott) nincs benne, az a szürke zóna.
Nem ajánlott akksi
- WSX, GooVázak?
Nem ajánlott váz
- DJI F330 replika -
Patics
tag
válasz
szacsee #21038 üzenetére
Köszi!
Az "expo" az micsoda, hogy lehet "adni neki"? Te, hogy jártál?Ok, akkor a ratékat értem, kipróbálom. Mi a helyzet a többi PID-el, a bal oldalon lévő sok-sok értékkel? Azok jók? Mikor és mi célból érdemes változatatni rajtuk?
De még a ratékkról. Meddig lehet fokozni a hatást? Úgy értem, pl. egy flip (hátrabukfenc) körívét medig lehet csökkenteni? Akár nullára is, vagyis helyben visszapördül?
A kis gépek, pl. Vtoys 686G is helyben flippel. Ehhez pl. milyen pid érték kellene a 250-es racernél?
-
fape
senior tag
válasz
szacsee #20111 üzenetére
Floureon H101-re raktam, az a gearbest-es H8.
Mit takar a "yaw módosítással"?
Van egy config.h abban kell átírni dolgokat.
RCG thread.
Wiki sok infóval. -
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #19658 üzenetére
Nincs értelme. Minden kell bele kb. és kötve vagy a vázhoz. Én vennék egy olcsó karbon vázat és feldobálnám rá az alkatrészeket. Ma posztoltam ki a blogra egy teljes alkatrészlistát, ott van minden kifejtve. Ha nem akarsz szívni a propellerrel, akkor ne azt a motort vedd, hanem:
- Sunnysky V2216 810KV ha nagyon profi akarsz lenni és sok a pénzed
- DYS BX2212 920KV ha akarsz akár 5S-el is veretni
- Emax MT2212-II 810KV ha hatékonyságra mész330-as vázra 8", 360-asra 9", 450-esre 11" ig felmennek a propok.
-
Patics
tag
válasz
szacsee #19288 üzenetére
Írok a BG-nek is, valóban, hátha...
Persze még benne van a pakliban, hogy én rontottam el valamit.
PDB jó-nak tűnik... 5.16 V-ot ad ki, Az 5. ESC csatin kersztül tápláltam meg az FC-t vele. Be volt kötve az FC-be a Vbat, a buzzer és más nem. a PDB-be meg az FPV.
Két dolog lehet kérdéses:
Az FPV kamera-adó közötti kébelt az FC felett vittem el. Ez okozhatott valami zavart?
A repmódokkal kapcsolatban kellene még infó, próbálgattam a "Baro" repmódot, nem tudom jól-e? Lehet ezzel okoztam valami bajt?
Itt van a videó ami a repmódokról szól, 1-2 percnél a lényeg, de miven angol, nemigen tudom értelmezni.
Azt vettem ki, hogy van 3 "elsődleges" repmód:
Angle
Horizont
Acro
(erről a múltkor irtál is, tudom a három közötti különbséget)Vannak a "másodlagos" repmódok:
Baro
Mag
stb...No, én úgy állítottam be a repmód kapcsolómat, hogy
1. Angle
2. Horizont
3.Baro
4. Acro (vagyis egyik sem aktív, így automatikusan Acro)Amit nem tudok, hogy a Baro, másodlagos repmódot "önállóan" kell-e használni, vagy valamelyikkel pl. Horizont együtt?
Vagyis amikor a Baro aktív, akkor a Horizontnak is aktívnak kell-e lennie a Baroval egyszerre, vagy nem?
Én úgy próbáltam, hogy csak a Baro volt aktív. Ez azt eredményezte, hogy a racer úgy viselkedett mint Horizontban, de időnként gázfröccsöket adott, ami hirtelen emelkedéseket eredményezett. kb, 30 másodpercet repültem így aztán visszatettem Horizontba, mivel a gázfröccsöknek semmi értelmét nem láttam.
Ez után még kirepültem egy másik aksit Angléban, és utána csomagoltam és mára már nem indult az FC? Lehet a kettőnek köze egymáshoz?
-
szacsee
nagyúr
válasz
szacsee #18610 üzenetére
PC táp van rákötve, csak keresem az alternatívát, mert a nagyobb töltők is háklisak ha alacsony feszültségű a betáp és a max közelében töltesz.
Idén még akarok venni egy 200-250W-os töltőt, hogy 3-4 4S lipo-t is tudjak töltögetni vele, de lehet le fog szabályozni a töltő, emiatt is nézelődöm. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #18583 üzenetére
Nekem 280-as NightHawk van, ezen nincs kulon PDB, minden integralva van az also boardba. A 250-enesen van kulon minden, de kepek alapjan muanyag bakon ulnek az emlitett cuccok.
Szerintem ezt azert alkalmazzak, mert a PDB fole ultetik az FCB-t, es a muayag elemeknek jo a rezgescsillapito hatasa. A 280-anason az FCB a PDBn ul, es itt is a ketto koze beszurtak egy szivacsot rezgescsillapitonak.
Hacsak PDB-rol van szo, akkor proba szerencse. Ha az FCB-t is rarakod, akkor valahogy megoldanam a rezgescsillapitast. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #18504 üzenetére
En mintha alu tavtarton lattam volna a PDB-t az eredeti QAV210-en. Szerintem kell is oda, mert a kozepen van egy hatalmas lyuk. ZMR250-nel nemtom van-e haszna, a NightHawk 250-en nylon.
Szerinted, ha nem szakadt volna el, akkor eltorik a PDB? Ha igen, akkor nem kockaztatnam a PDB torest, mert akkor megsulhetnek az alkatreszeid. -
czanga
őstag
válasz
szacsee #18261 üzenetére
HELL NO !
Köszönöm, erre volt szükségem.
Egy kérdés maradt. 175.000 alatt tudtok mondani jobbat, mint a DJI Phantom 3 standard?
Plusz:
Valaki írt olyat itt a topicban, hogy hozassam be Angliában élő rokonnal / baráttal, és akkor megáll 140-150 körül, de, hogy ennyi lenne akárhol arra nem találtam semmi infót. Oké, hogy most leértékelés van, mert 10 éves a DJI, de azért ez picit alacsony ár, nem? 175.000 alatt itthon nem is találtam, és a DJI oldalán is drágább. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #18200 üzenetére
No, bal kez szerint polarizalt gombat balkezessel, jobbost jobbossal. Gombat lehet legycsapoval vagy botantennaval, de balost soha jobbossal.
Az ado 50 ohmos, tipikusan 3 levelu gomba, a vevo 75, tip 4-5 levelu gomba.Aztan van egy freki, amire az antenna legjobb adast ill. vetelt biztositja. Ez kb. tized mm-erektol fugg. Ezert aruljak parban. Nekunk annyira nem fontos, nem kilometereket akarunk repulni.
@Jackal2 - Hat, meg csak o hianyzik!
-
mgy
senior tag
válasz
szacsee #18200 üzenetére
Nem értek hozzá, de...
Az a mondás, hogy párban illik őket használni. De van amikor nem is rakok antennát a szemcsire, ha meg igen, akkor csak egy adott darabot, függetlenül attól, mi van a quadon. Igaz, eddig csak nyilt téren, kevés akadály között repültem.
Cserébe viszont jól meg van nyomva a teljesítmény, egy 25mW-os aomway van rajta.Vettem aomway antennákat (még mindig utaznak), illetve ettől a manustól, ez eléggé rendben van. Most várok tőle rövidkét is, megy az újabb kis gépre a gondolkodás.
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #18163 üzenetére
Nálunk konkrétan kellett pótolni őket, mert az MJX X600 belekamikázézott az egyikbe, lehentelve a levélállomány mintegy 75%-át
De én mostanában jófiú vagyok, már majdnem minden brushed gépemet eladtam és a kicsiket (ami alig 4 db
) is árulom, szóval mennie kell mindnek, viszont ezek taktikusan visszaszivárognak alkatrészek formájában, amelyek előbb-utóbb összeépülnek új gépekké
-
fape
senior tag
válasz
szacsee #18121 üzenetére
Tudnak repülni azzal nincs gond. Sztem inkább a versenydrukk, a nézők/livestream, a verseny pályához hasonló repülések száma és az "olyan konfiggal repülnek, amit nem ismernek" tényezők érdekes keverékének eredménye a sok "hiba". Ezek idővel megoldódnak. Részemről hatalmas respect
a versenyzőknek, hogy mind ezek ellenére is feldobták a mai napom a repkedésükkel.
-
mgy
senior tag
válasz
szacsee #17982 üzenetére
No, ezt nem is láttam eddig.
Nálam a táp és a töltő is jóval később, mint három nap mentek tönkre. Az általad linkelt cikk alapján vagy a termék adatlapon van kint a garanciaidő, vagy külön kell érdeklődni. Hát, eddig én még sehol nem láttam, és gondolom nem sokan érdeklődtök minden egyes vásárlás előtt, hogy vajon meddig tart a jóság. -
Teréz Atya
senior tag
-
fape
senior tag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
szacsee #17391 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy miről maradtam le, hanem az, hogy a HK b@szott szólni, hogy helló, mindjárt kint lesz az MK2 amiben javítottuk a kifogásolt hibákat, és pont annyiba fog kerülni, mint amit most akarsz megvenni.
Az upgrade kit cca 25 USD, ami a termék árának a fele.
A V2 lencséket természetesen nem tudom használni, mert fogalmam sincs milyenek, de valóban mindhárom egyforma én meg hiába tologatom, nem tudok fókuszálni a displayre. Nyilván rendeltem is akril lencséket, hogy egyszer használni is tudjam. Az új szettnél a HK deklaráltan 3 variációt küld. Lehet, hogy az újak se jók, de az mk1-hez kapásból többfélét kellett rendelnem, hogy kísérletezni tudjak, így már többe került, mint az új...
Pénteken jött a csomag, ma meg szerda van. Ez azért kicsit bosszantó, nem?(U.I. 2 héten belül 2 keserű tapasztalat a fejesek kapcsán az etikátlan eladókkal. Szerintem innom kéne...)
-
mgy
senior tag
válasz
szacsee #17389 üzenetére
Nem tudom!
Viszont kicsit elkedvtelenedtem, a B6 nem tud négycellásat tölteni, az első két cellához tartozó feszültség ugrál nulla és végtelen között. Ez az, amire azt mondtátok korábban, szarok a kontaktok belül? Szedjem szét, igazgassam meg? Kíváncsi vagyok, erre mit mondana a BG üfsz. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #17391 üzenetére
Ee, polikarbonat a lencse es mar nem Fresnel kialakitasu. Magyaran ratusszentesz es karcolodik. A kepelessegen szerintem nem sokat tol, ha ugy is PAL vagy NTSC a jel. Ja, meg oldalt tepozaras a neopren tok, igy konnyebb kisebb fejre huzni, de egy ugyesebb asszonypajtas pillantok alatt megoldotta.
Lehet a szinglik novekvo szama miatt volt ra szukseg. -
szucsi29
csendes tag
válasz
szacsee #17319 üzenetére
És első szállítással át is vetted? Elvileg tegnap már hozták volna, de erről semmi értesítést nem kaptam, még a postaládába sem. Ma felhívtam őket, azt mondták, hogy nem látják mert nem megfelelő ez a formátum (két betű, kilenc szám, két betű kellene). Este bemegyek a postára hátha ott többet tudnak mondani.
-
Arti1
aktív tag
válasz
szacsee #17252 üzenetére
Pedig pont most állt össze az összes kábel, csatlakozó, amit megvettem a táphoz, hogy összerakjak egy hasonló töltőállomást ATX-ből...
Most akkor ha jól értem, felejtős a molex-ből 5.5-ös barrel csatlakozó használata, mert nem bír annyi teljesítményt átvinni a gyári kábel, ami a tápból jön?
Szét kellene szedni a tápot és ott találni 12 voltot, amivel meg lehet hajtani a B6 minit, pl., egy jó vastag kábellel?
Lehet, hogy inkább akkor mégis univerzális 15v 90w-os laptop töltőt veszek, aminek alapból 5.5 és 2.5 mm méretű barrel a kimenete, ott nem lesz ennyi hibalehetőség, csak bedugom és működik...
Mennyi lehet az árkülönbség egy ilyen generic laptop töltő és egy Imax töltő között, nézte már valaki?
Esetleg van ajánlott példány? -
medvegy
aktív tag
válasz
szacsee #17263 üzenetére
Én olyan 11.15 - 11.20 V (3S) fesznél szoktam lehozni (rögtön repülés után mérve, kb 15-20 perc alatt még
3-5 századot emelkedik). Ehhez a no load határfesz 3.75-re van állítva, a loaded meg olyan 3.55-3.6-ra. Capacity checker szerint 15-20% marad így az aksiban. (Ez nyilván nem olyan pontos, mintha neznem pontosan mennyi megy bele, de hozzávetőlegesen jó lehet). Lehet érdemes magasabb C-jű aksikat venned, a gyári 20C-s Phantom aksi nekem is gyorsan bejelzett, annak ellenére, hogy volt még kraft benne, viszont a 25C BlackMagic ua. beállítások mellet max terhelésen sem jelez (igaz a gyári aksim azért elég régi). -
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #17263 üzenetére
No, hat ez RCGroups-os olvasmanyaim alapjan mar elegge vajakolas.
No, a lenyeg az, hogy az akku elettartama hosszu legyen altalaban csak 80%-ot vesznek ki, 20%-ot bent hagynak. Ezt ugy szoktak merni h kiserleteznek kulonbozo feszekkel, es amikor az akkuba kb 80%-ot lehet visszatolteni, az a jo.
A problema az h ez gyartonkent es akkunkent valtozo. Viszont egy foszer korbemerte az akkujait es kijott neki 3,73V pihentetes utan.
No, hasznalat kozben meg a jo eg tudja, kinek hany voltnal lesz ez, mert fugg a terhelestol es az akkutol.
Nekem a NightHawk 1500mAh akkujan 3*3,5V-on a buzzer overkill, 3*3,4V-on meg mindig eleg kraft van egy kisebb korre, 3*3,3V-on meg panik, marad 10-30 mp leszallni, mert vege a dalnak. Kb. ugy fogom beallitani:
3*3,45V - ideje haza terni, semmi panik
3*3,35V - leszallni mostAztan kimerem hany volt maradt a vegen. Meg mennyi kraft ment az akkuba. Csak az a baj, h ez a modszer nem szamol az akku oregedesevel.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #17252 üzenetére
Hat en az asztali gepemrol akartam tolteni. A 350-es FSP-rol a b6 mini 3s akkuval max 3.7 A-ral toltott 2db 2200-ast. Gyari skyrc tappal 4.5 A. Amugy a skyrc b6 mini nem szemetelte tele a 12v-os agat, 11.4-11.31V kozt ugral a fesz, lathato tuskek nelkul.
Ugy latszik h a turnigy reaktorhoz egy kulon tap fog kelleni. -
mgy
senior tag
válasz
szacsee #17252 üzenetére
Basszus, az ember a kézenfekvő dolgokra nem gondol soha... Én már kukáztam pc tápot, mert nem tudott 4 cellás akksit 4A-val se tölteni. :-O
Simán vissza kell menni a tápban a panelig, kidobálni a felesleges ereket, s kijönni egy pár 12AWG kábellel 12 volttal, jónapot. Bé verzió, összenyalábolni minden korbácsból a sárga kábeleket.
Azóta amúgy egy notebook tápot használok, aminek a csatija pont passzol a töltőhöz, s bár ez csak 60W-os, de gyönyörű. Megjött közben a Turnigy Accucel, néztem egyet, mikor megláttam a táp csatlakozót. Nehezen védhető, hogy ilyen a kiállás, nem is értem. -
Patics
tag
válasz
szacsee #16802 üzenetére
Makrolon a neve, de megtudhatok róla többet is, ha kell. Plexi és "törhetetlen". Persze hajlik a rugalmassága mértékében, de nem törik. Van belőle kb. fél négyzetméter, (persze venni is lehet) majd kisérletezek vele. Egyenlőre csak ennyit tudok róla... Ha valami konkrétumra kell akor érdemes komolyabban foglalkozni vele. tervezem, hogy a lábakat vagy az alaplemezt erősítem majd vele, ha szükséges...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #16719 üzenetére
Magnetometerbe bezavar, Emax nem is ajanlja a hasznalatat, mert ok tul kozel tettek az ESC-et az FCB-hez.
Kosz, mar egesz jol vagyok. Muternak szerencsere van a kiskertjeben aloe vera. Azt meg kell torni, ratenni a gyulladasra, es dunsztolni. Multkor fele ennyire fajt a labam, megis masnap alig tudtam jarni, az aloe meg ugy helyre hozta, hogy csak pislogok. Pedig most szo szerint orditottam fajdalmamban amikor kibicsaklott a bokam.
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #16703 üzenetére
ESC a karokon?
Biztosan jó ötlet az?
Szerintem a Falcon vázat túlgondolod. Az oldalsó takarás tényleg szar a szerelésnél és a konfignál, de pl. baromi jól merevít esésnél és egy 45.000 Ft-os gépről beszélünk. Annyiért nincs jobb. Egyébként meg minden más paramétere kiváló.
Nekem a CC3D vezérlő inkább szúrja a szememet.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #16590 üzenetére
Ez alapjan JST-SH 1mm.
@ Jackal2 - Kb. ugyanez van a nighthawkon is. -
mgy
senior tag
válasz
szacsee #16551 üzenetére
Excelben(!!!) rajzoltam oldalnézetben a két vázat, mikorra megkérdezted, úgyhogy már iderakom.
Jackalé is ezért lett nemfini.
Ami tetszik benne (ez támaszotta alá az ötletem, jó lesz az irány), hogy be van gyömöszölve pár alkatrész a két alaplap közé. Én is erre készülök, bárcsak már ott járnánk... -
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #16492 üzenetére
Van, Flysky FS-iA6B, csak amit nem találtam meg, hogy ez tud telemetriát meg failsafet?
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #16484 üzenetére
Van még tapasztalat, meg fejlemény is, szétszedte közben Marci a távomat is és nem tetszik neki, amit lát benne, gyatra kivitelezés, gagyi az egész na. Persze működik, de akkor is.
Néhány dolog ami még kijött Spyder és az én Emax-ommal kapcsolatban. Az Emax vázak nagyon jók, Walkerák viszont borzalmasak. Emaxnak egyetlen gyenge pontja van, amit nagyon sok, nagyon durva odaveréssel tudtam kideríteni
D A 250/280-as (ez ugyan az a váz, ne tévesszen meg) vázon ahol az FPV adót elhelyezték, túlnyúlik és ha hátrafele esel a géppel, ez bele tud akadni a földbe és megroppanni, akkor középső board csere jön, ez 3000 Ft, illetve a leszálló lábak hajlanak, ez egy csavar ki, új betesz, HA VAN. Én most nyomozom, honnan lehetne venni. A felépítmény gyakorlatilag törhetetlen és elég jól védi azt is, ami benne van.
A PDB para egyáltalán nem indokolt, nekem minimális karcolások vannak rajta, de még nem sérült, pedig kb. minden mást összetörtem már rajta. Patics kolléga adott egy ilyen öntapadós műanyag cuccost, amivel megvétheted a gép alját, nála érdeklődj.
A 4mm-es karbon kar nem törik, ilyet kell venni (vagy minimum 3mmeset), illetve van gyári csipogója, ami távról vezérelhető, kb 800 Ft az egész (ennek viszont ritka elbaszott a portja, emiatt a kábelt át kell forrasztani).
A Walkera váz ellenben csavarodik és törik is egyben, ráadásul a strukturális elemek is, a gép közepén. Innentől kezdve mindent, ami benne van, félthetsz, vezérlőket esc-ket stb. ráadásul ha a váz elcsavarodik, a motorok is máshogy állnak, emiatt hülyén repül a gép, szóval egy merő katasztrófa az egész.
Spyder berakott plusz merevítéseket, így már nem olyan rossz, de így is sérülékeny.
Thrustra Oscar Liang blogját nézd meg 1804-1806-2204 tesztek vannak, de csak 50xx propokkal. A különbség elhanyagolható, de a 60xx propoknál elhúz a 2204, plusz játszhatsz azzal, hogy 5045-el repülsz ami agresszívabb (kb. 450-500 g emelés) vagy a lassabb, de stabilabb 6030-al (ez is kb 450-500) illetve ezt felviheted 6045-ig az olyan 600 gramm.
Ami a tapasztalat, hogy 12/15A esc még éppen elviszi a 6040-et, a jobb minőségűek a 6045-öt, 3S!!!-el. 5045 4S-el kb. hasonló, 15A körüli áramfelvételt fog adni. Itt jön ki az, hogy valami uli-buli ESC-d van, vagy jó minőségű Emax, Rotorgeeks, Storm vagy akármilyen, ez persze az árban is érződni fog. a 6045-4S kombó viszont akár 20+ Ampert is meg tud enni, ugyan ez a DAL 5045x3-je tehát a 3 propellerrel vigyázni kell. Ez most a 2204-re vonatkozik.
Az RS2205-2300KV viszont 5045x3 4S-el 31,2A !!!! tehát itt semmilyen gyenge ESC nem jöhet szóba, erre figyelni kell nagyon, mert megzabál mindent a cucc.
A Cobra motoroknál Zsolesz 20/25A Little bee nano ESC-t használ, láttam full gázon veretni, kibírta az 5045x3-mat 4S-el.
Nekem rossz tapasztalatom van a Gemfan 5045-el, húz tőle a gépem. Az 5030, 5040 jó, annál ez nem jelentkezett, ezért 5045-ből Kingkongot kell venni, azok jók, szépen ki vannak egyensúlyozva. Eleinte műanyagot vegyél, had törjön, inkább, mint a motortengely ferdüljön a karbonnal. Viszont vettem 6030-6040-6045-öt, még nem próbáltam, de majd leírom, milyen.
Amivel én mos kínlódok, az a motor tilt+leszállóláb kombó. Sajna a gyári leszállólábak túl hegyesek, beléjük megy a dzsuva és görbülnek is.
Távból van a FlySky FS-i6 ez telemetriás, illetve szerintem CSAK dual antennás vevőt vegyél és két irányba tedd ki, egy-egy zsugorcsővel. Egyrészt az nem törik, csak hajlik, másrészt jól néz ki, mint egy nagy szöcske
Volt nemrég Bestbuy 93USD ért Flysky FS-i10 Mode1, de elvileg átszerelhető, sajna már nincs, de ha látom, azonnal szólok, mert annyiért én is azt fogom venni.
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #16463 üzenetére
Az Eachine 2204 konkrétan JOBB mint ez a 1806. Az Eachine egy átbrandelt Emax és nagyobb propnál jóval erősebb mint a 1806, tehát ha valaha akarsz 60xx-el repülni, akkor jobb a 2204.
Szerintem egyébként pl. a 1804-es motornak semmi értelme, a 1806-osnál meg szinte semmivel nem drágább a 2204, szóval én tuti azt tennék minden quadra, kivéve persze, ha ilyen csomiban ez van.
A CC3D-vel vannak gondok egyébként.
Propot vegyél sokat, de tudunk adni ha kifogynál. ESC nem árt, ha túlhúzod az áramot, motort szerintem nem kell, inkább a váz szokott törni a karoknál.
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #16463 üzenetére
A Nighthawk is tud 4S-el repülni. Mivel Marci elemeire szedte a gépem, amit összetörtem, ezért megnézte az áramköri elemeket és az Emax gyakorlatilag mindent túltervez. Elkezdtük nézni a videókat és 5045-el 4S-el simán repülnek vele emberek, már pedig az több mint 15A.
Az Emax jó cuccokat gyárt na, ez a lényeg és egyáltalán nem mindeg, hogy egy noname motorgyártó és ESC gyártó 15A-ra írt ESC-je 14,5-nél elpatkol-e vagy mint pl. az Emax esetében kibír 18-20A-t pedig csak 15A hivatalosan. Ebben van tartalék, a váz durva, bár igaz, áldozatos munkával nekem sikerült elég sok kárt tennem benne
Két motor szorult, törött a middle board, kiszakadt a kameracsatlakozó a kamerából és az FPV adóból, elgörbültek a lábak...
Szóval eléggé taccsra tettem a cuccot, szóval csak ésszel repüljetek.
De a PDB sértetlen, amitől mindenki fosott
Dadabu: van gyárilag Emax csipogó, majd írok róla egy bejegyzést, ki lehet programozni a távra és csipogtathatod.
-
mgy
senior tag
válasz
szacsee #16473 üzenetére
Hát, ha lehet a szenvedéseim tapasztalatnak nevezni...
---
Tökre értem a gondolatmeneted, most rendeltem egy plusz eus vázat, tegnap egy rendes F3 vezérlőt (pedig van itthon F1-es kettő plusz koppincs F3 is. Nincs ugye készleten 4mm kar, ha lenne, akkor is $18 a négy, akkor meg már jobb a komplett váz. Érdekes, hogy pl. a zmr250 váz eu-ból olcsóbb, igaz onnan se két nap a posta, inkább bő két hét. Motorból eleve 3+3 jön a 250-es vázra. A 150-re csak 5.De baromi jó volt pár napja, mikor egy haver hívott este nyolckor, nincs-e egy felesleges Naze32 v5, és volt.
Írtam már pár napja, röhögök én is, milyen cuccok érkeznek postán mostanában. U807 pót propeller? Egy hónapja nem volt bekapcsolva. Amikor megrendeltem még baromira fontosnak tűnt, most meg.Szóval igen, ilyen ez, vagy gyors, vagy olcsó.
Néztem az alin, találtam 70 dollár alatt olyan szettet is, amiben 2204-es emax (feliratos) motor van. Nem tudom, ez már a nem valószínű kategória. Az meg, hogy két fillérrért sz.passam magam, kösz nem.
---Amúgy pont most nyitok egy panaszt a bg-n, az imaxhoz vett töltő halálosan rossz. Már az elejétől nem volt százas, de egy kisebb koppanás óta se füst, se hang. Beraktam egy pc tápot ijjedtemben helyette, egy darabig ment, de aztán elkezdett vonyítani az imax, hogy baj van a tápfesszel. Baromi jó ez a töltő... Szépen kiírattam vele, mennyi a tápfesz, s addig csökkentettem tizedenként a töltőáramot, amíg a beállított limit (10V) felett maradt.
A táp meg amit használni próbáltam, hát mosolygok. Mi lesz 20 év múlva a mostani számtech alkatrészekkel? Nem tudok haragudni az öreglányra, hogy nem megy neki a +12V. -
mgy
senior tag
válasz
szacsee #16468 üzenetére
Fájó sebet tépsz fel...
Vettem másfél hónapja egy kitet, váz (üvegszál, egy rakás sz.r), négy motor (egy hibás, a tartaléknak adott más típus, plusz hibás), négy emax nano esc (egyet felrobbantott a tartalék motor). Majd mindenből vettem másikat, jobbat, de a gép még mindig nem repül, utolsó kör az emax nano-k flashelése lett volna, de - bár megismertem, értem a megoldást - ez nekem már túl van a komfortzónámon. Tegnap újra összeraktam a gépet - épp olyan kölcsön esckkel, amit te is venni készülsz - de megint, még mindig nem repül a gép, hisz újra kiderült, rossz az egyik motor.
Ez a simonkás emax már nem számít modernnek (röhej, már több, mint egy éves!). Van hozzá programozó kártya (tegnap este használtam is, nem nagy bonyolultság), amivel néhány paramétert tudsz állítani. A flashelésről nincs infóm, de a fent emlegetett nanoé gázos. A srác, akitől kölcsön kaptam a szettet gond nélkül használta amúgy őket, de nagyobbakra cserélte.
De. A közvélekedés szerint az emax escben nem erős, ez az elbonyolított flashelés meg ultragáz.
Szóval. Szerintem meg kell venni a szettet, használni amíg megy, ha meg valami befosik, venni valami naprakész dolgot helyette vagy nézni a használtban ugyanolyat. Én nem tartalékolnék elavult alkatrészeket. -
mgy
senior tag
válasz
szacsee #16438 üzenetére
Ez nagyon olcsó így! Nagyon valószínű, hogy csak üvegszálas, s nem karbon a váz, de ennyi pénzért gyakorlatilag mindegy. Van ismerősöm, aki üvegszálassal repül, köszöni, kutya baja. A többi alkatrész is ócsó, de itt baromi gyorsan változik minden... Nem mentek az esc-im, kaptam kölcsön valami egyéves nem rossz modellt, most lehet az apróból ingyen se vinnék el.
Aztán ha belejön, majd csereberél egyesével, szóval szerintem hajrá!
Azért egy linket adhatnál! -
fape
senior tag
válasz
szacsee #16254 üzenetére
Úgy rémlik a Turnigy Reaktor a rebrandelt iCharger, amit a tegnap linket cikkben is emlegetnek. Szal biztos nem rossz
-
mgy
senior tag
válasz
szacsee #16254 üzenetére
Az eu-s gondolom innen...
Vettem már én is egy csomó propot, szóltak előre már, hogy a sima ABS nagyon puha, ami az elején jó lehet, de aztán kevés. Inkább olyat nézz, ami üvegszál erősítésű, a king-kong olyan.
---Atya,
jól értem, hogy te most az u807-el is fpvzel? Milyen kamera, milyen adó?
Összeraktam a quanumot, jó lesz. Rakok rá csipogót, haelhagynám a kocsmábanúgyfelejteném, ne merüljön nagyon le. Illetve nem akarom ráncibálni az xt 60 csatit, valami kapcsolót nézek rá. Már most örülök, mit szólnak majd az elektronika boltban, mikor kérek Egy Jó Kapcsolót. -
mgy
senior tag
válasz
szacsee #16241 üzenetére
Motor az olcsó BG2204, most van készleten, Marciart mondta, hogy egy jódarabig várni kellett.
PDB: nekem nem tetszik a "tiédben", hogy 5 VAGY 12V. Amit én vettem, mindkettőt tudja, ez annyira azért már nem nagy dolog.De vannak normális 36x36-os méretben is.
Az intergrált diatone lesz.
Illetve szerintem felesleges racerre a baro. Nekem ugye a GPS-t az orvos írta fel, már meg is érkezett EU-ból, de az egyedi eset.Az más kérdés, hogy az SP Racing koppincsra majd hogy kötöm, de ráérünk akkor átmenni a hídon, ha majd odaérünk a folyóhoz.
A vázat nézd meg az eu raktrából is, egyrészt egy dollárral olcsóbb, másrészt hamarabb ideér picivel. Mivel a 4 milis pótkar nincs most készleten, vagy ha igen, közel az ára az 5 dollárhoz, lehet megéri venni egy második vázat tartaléknak ($27). Vicc...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kerékpársportok
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Google Pixel topik
- Facebook és Messenger
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged