- Erős specifikáció, kompakt formában
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
válasz
czanga #24825 üzenetére
@mobbo
1.4.valami van fent még nekem, szerencsére elfelejtettem még foglalkozni vele,hogy feltegyem az újat, inkább csak repültem. Így aztán nem is fogom. Pedig a megosztott doksidat már megosztáskor olvastam,de nem jutott volna eszembe, hogy megnézzem mi van fent nekem.
Bocs mindenkitől, lejárt a módosítási idő.
-
mobbo
senior tag
válasz
czanga #24566 üzenetére
nem utáltam meg, ellenkezőleg
kajak szarul vagyok amióta szervízben van, ma is itt van ez a szép alkonyati napsütés meg a szélcsend...hatótáv bugja van az új fw-nek, ezt szoptam be, szerviz és a dji is tudja, 10 gépből 3at tuti érint,
cserélik vagy javítják őket, enyémet cserére vették, ezen a ponton gondoltam hogy egyből upgradelek is,
p3a vagy p vagy 4-re
van is most jó áron mind, de lehet kipróbálom az új p3s-t, hogy meddig megy el, ha megjavult akkor kicsit még repkedek vele és csak utána lesz csere, lehet tavasszalha azért kérdezed mert vennél valami hasonlót akkor csak javasolni tudom, drága de megéri
-
elszabi
tag
válasz
czanga #23088 üzenetére
1. Citadella sétány déli oldala. Szobor és a Gellért Hotel egyik fele onnan lett felvéve.
2. Corvinus Egyetem előtti placc: Szabadság híd, Gellért Hotel és a Bálna.
3. Boráros tér, sétány: Hajók, HÉV.Fel akartam még szállni a Nehru Parton is, h megnézzem a Bálnát a másik oldalról, de a barátnőm nyűgös volt, hogy ott nem tud leülni olvasni - fel van túrva a környék, kevés a pad. Így mentünk tovább.
-
erikke17
őstag
válasz
czanga #23087 üzenetére
Igen te
De aztán ugye ez lett a megoldás lehet a másik kolléga is ezt a hibát követte el.
Én is kétlem csak mondom hátha FCC a dolog. De igen GPS szerint is figyeli hol vagy és úgy állítja magát.
Korábban volt róla szó itt a poszt a képpel. [link] Ott láthatóak az adatok
-
TromF
tag
válasz
czanga #22103 üzenetére
Az a lenyeg, hogy minimalis extra befektetes lenne a gep arahoz kepest. Egyebkent is mindenki fiokjaban vannak elfekvo regi vackok, azok tokeletesen megfelelnenek meg erre a celra.
5.8G-n jon altalaban a live feed, talan a DJInel jon a 2.4Ghz-n, de a tavba es a tav egy wifi hotspot a telefonnak. Ebben nem vagyok biztos, nekem nincs ilyenem.
5.8G-hez eleg lenne felraknia egy transmittert meg a vevo oldalom egy monitort, de igy elvesztene a funkciokat, pl az exponalo gombot, ami nelkul nem tudna fotozni.
De ha az exponalast valahogy ki lehet vinni egy csatornara, akkor az a geptol fuggetlen rendszer lenne, tehat barmelyikre felszerelheto. -
Jackal2
senior tag
válasz
czanga #21916 üzenetére
A helyzet az, hogy szerintem a 4K Mi Drone elfogadható ára brt 150.000 FT, ha mondjuk azt nézem, hogy az XK Detect X380-C volt nekem szálítással 75. A dupláját talán megéri, de lehet még annyit sem és most azért lehet ám válogatni a 100K-s 2-3 gimbalos 1080p 60FPS gépek közül. 250-350 dodós kategóriában van vagy 3 gép, amit el lehet ennyiért most hozni.
Na ezeken kell túllépnie a Mi Dronenak jelentősen, hogy értelme legyen megvenni itthon, mert akkor ráfizeted a +50%-ot és örülsz magadnak. De addig amíg az 1080p cucc 144.000+vám+áfa+kezelési költség (190.000), meg a szállítás és még azt sem tudod jó-e, szóval ez egy drága játék 200.000-ért.
Ellenben 175.000-ért van biztosan jó P3 Standard, de pl. 170.000 körül volt Xiro Explorer Vision is nem olyan rég (persze már elkapkodták) és még sok ilyet tudok mondani, Upair One, Ideafly gépek (amit én nem vennék meg, de 280 dodó), 110.000 volt a Wingsland Scarlet Minivet 3 tengelyes gimballal egy igen jó kamerával stb.
Én sokallom ezt az árat, akkor is ha Mi brandhez tartozik.
-
Jackal2
senior tag
válasz
czanga #21565 üzenetére
Azért egyik napról a másikra nem tudnak "olyan nagyot" villantani a cégek, max másolgatnak, másolgatnak, de abból sosem fejlődés származik, maximum egy nagyon hasonló, de sosem olyan jó valami.
Nem véletlen, hogy azért a Mercedes most is Mercedes. Feljöttek rá a többiek? Fel, de nem nyomták le és nem is úgy néz ki, hogy holnap hirtelen tönkre megy.
Szerintem ugyan ez igaz a DJI-ra is. Pl. ott a Gopro meg a Google drón, arról is volt egy csomó szó már évekkel ezelőtt és nincsenek sehol.
Nem olyan egyszerű ez, hogy valaki lemegy a sufniba, aztán összedob egy drónt, ami olcsó, mindent tud, jó a minősége és még nem is romlik el, ilyen ugyanis nincs.
-
medvegy
aktív tag
válasz
czanga #21532 üzenetére
Én is ettől tartok. De a komolyabb verzió az áfa+vámmal együtt is a P3S árában van, és hát papíron jóval többet tud nála (4k és a 2km hatótáv). Nemsokára (remélem) jönnek a tesztek és kiderül mi igaz az ígéretekből meg specifikációkból. Ha tényleg jó, én ki fogom adni érte a 180-at is. Ha nem jó maradok a P3A-nál (P3S-re leginkább a hatótáv problémák miatt nem pályázom).
Jackal: szerintem a kinézete abszolút másodlagos, ha tényleg tud mindent, amit beígértek. Meg nekem úgy fest , hogy a kinézetet alárendelték a kompakt, moduláris felépítésnek. (Állítólag egy hétköznapi hátizsákba elfér összecsukva). Szerintem a kamera képről ne vonj még le messzemenő következtetéseket, meg a P4 azért más ligában játszik.
-
elszabi
tag
válasz
czanga #19671 üzenetére
Sok, még így is. Kb. 300 a plusz akkuval. Néztem, hogy lehetett volna olcsóbb alternatíva beszerzésre, mint a hivatalos store (Ebay-es eladók és hasonló), de ilyen összegnél nem mertem kockáztatni. Az asszony feje már most szétdurran, pedig ő még nem tudja a végösszeget. Mondtam neki, hogy nincs se autó, se gyerek. Örüljön, mert erre a hobbira kevesebb megy el, mint amit azokra költenénk.
-
czanga
őstag
válasz
czanga #19446 üzenetére
Aztán lehet valami user error lesz a dolog háta mögött, vagy triviális probléma, és csak én "verem a hisztit".
Konktakt hibás antennára én is gondoltam, de nem volt se hard landing, se koccanás, se semmi. Eddig. Lekopogom. Roppant mód vigyázok a dolgaimra, már-már idegesítően. Egyedüli gondja annyi, hogy egy "erős kitin-páncélos repülő egységet a rotor forgás közben továbbított a talp vízszintes része felé", ahol az egy apró horpadás nyomot produkált. Szépen megfogalmazva, hogy bekapott valami rovart, ami ott loccsant szét.
-
erikke17
őstag
válasz
czanga #19446 üzenetére
Érdekes amúgy, hogy ilyen kis távon belül így szakadozik nem lenne neki szabad... Egy 300-400 méternél OK legyen de 80m túl kevés... Weak RC Signalra annyit tudok, hogy lehet kezeddel letakartad valamelyik antennát. Mert tényleg nem Advanced vagy Professional ami simán elmegy 2km-re de egy 400métert simán kéne tudnia.
Egyébként hamarabb szakad meg a kép átvitel mint az irányítás, nálam legalábbis. Vagy valamit nem jól csinálsz vagy valami brutálisan zavar vagy valami baj lenne a géppel(?) -
SkyS1gn
félisten
válasz
czanga #19448 üzenetére
De ne felfele, olyan nehéz egy rá merőleges síkot elképzelni amely irányban szórja a jelet?
Ha felfele forgatod akkor a földdel párhuzamosan szórod leginkább alacsonyan, ha elfogatod jobbra vagy balra akkor egy függőleges síkot jelölsz ki és ha a drón fele nézel nem lehet gond...
-
SkyS1gn
félisten
válasz
czanga #19446 üzenetére
"antenna rendesen állt függőlegesen"
Már mondtam nem egyszer hogy fordítsd el oldalra, merőleges legyen a drón irányára.
Függőlegesen kb derékmagasságba szórod a jeleket főként...
Neten meg youtubeon is pedig 4-500m-re simán elmennek, nemsoká tervezem a vételt 1.5hét, falun kiváncsi vagyok mit csinál.
-
czanga
őstag
válasz
czanga #19382 üzenetére
Ma egy picit változott a véleményem a P3S-emmel kapcsolatban. Remélem csak ideiglenesen.
Legutóbb ugye panaszkodtam nektek, hogy kertünkből felszállva 20m magasban már elvesztette a jelet, nem jött videó jel, de irányítani még tudtam, de weak RC signal is volt. Azóta többször, több helyen is próbáltam, de a mai eredmény elszomorított. Utcánkból szálltam fel. Beginner mód kikapcs.
Minden rendben ment, így kb 16m magasban elindultam előre a szemközti bazi nagy, üres telek felett, ami a domboldalban húzódik. Olyan 65-80m környékén megint szakadozás jelvesztés, és hiába jöttem vissza vele tolatva, csak a közelemben kapta el újra a fonalat, lett újra video feed.
IMU rendesen be volt kalibrálva, GPS rendben volt, tiszta időnk volt, antenna rendesen állt függőlegesen.
Nem tudom, hogy ténylegesen gond van vele, vagy rossz beállítás, vagy ennyit tud, vagy nem tudom, de a jó öreg internet korában semmi nem utalt arra, hogy városi területen ne lehetne azért 1-200m távolságot lazán elérni ezzel.
Remélem nem vettem el a kedvét senkinek, és nem nyavalygásnak élitek meg. Ma csak egy pillanatra elgondolkodtam, hogy élek a 14 napon belüli elállással, de amúgy se működne ma láttam meg, hogy a propok már repüléskor bekaptak valami rovart, ami apró horpadást hagyott a leszálló talpon sajnos, így már elég esélytelen a dolog. Amúgy sem akartam volna plusz 80-at kiadni, nem megoldás. :/ Próbálgatni fogom nyilván, és ha van valami gondja, akkor marad maximum a garanciális ügyintézés. Próbálok majd rájönni mi a gond, ha van, mert eddig imádtam, és nem lenne jó ha elmenne az ember kedve az egésztől.
-
SkyS1gn
félisten
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
czanga #19010 üzenetére
A botantennaknak altalaban kozvetlenul a gep folott / alatt van a vakfoltjuk. Tehat ott sokkal gyengebb a vetel mintha oldalt lennel, de tavolabb. A Phantom sacc / kb 5.8 gigan tolja a vezerlest es 2.4-en a kepatvitelt, tehat forditva, ahogy a tobbi gep.
No, most talaltam. Hogy 5.8/ 2.4 giga kozul mi a kep es mi a vezerles elegge modellfuggo.
-
Exian
addikt
válasz
czanga #18744 üzenetére
TUDOM, hogy nem kinézet alapján veszünk drónt, de nekem abszolút nem tetszik ez... Én is továbbra is P3-ra gyúrok
Az már azért egy kiforrott valami és számomra az a legszimpatikusabb drón kinézetre (ismétlem, hogy tudom, hogy repülés közben ez teljesen mellékes, de akkor is).
Egyébként mire jutottál elsőre a P3S-sel?
-
-
medvegy
aktív tag
válasz
czanga #18648 üzenetére
Jogos, persze. 80k-ból pont plusz két aksid van és teljesen kezdőként biztos nem fogsz kilométerekre elmenni, tényleg nagyon jó vétel 180k-ért a Standard. Én egy pár hónapja egy P1.1.1-et nyúzok, és a váltásnál nekem nagyon fontos lesz már a hatótáv és a megbízhatóság, ezért is kacsingatok az Advanced verzió felé. Bízok benne, hogy megy még lentebb az áruk, és a P4 megjelenése a P3 használt piacot is megbolygatja kicsit.
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
czanga #18628 üzenetére
Biztos hogy sokkal többe kerülne
És szerintem meg sem lehet pont olyanra csinálni. Csak szerintem az ember gyorsan ráun egy gyárilag összerakott dologra. Aztán jön az érzés, hogy: Nézd már, ott is egy Phantom, olyan mint az enyém, meg ott is, meg ott is....
Persze én is azt ajánlanám annak, aki nem akar vacakolni
-
Jackal2
senior tag
-
szacsee
nagyúr
válasz
czanga #18258 üzenetére
Kb ugyanúgy jössz ki anyagilag, de lehet pár funkció nélkül.
Ha még nem építettél drónt, akkor dji, ha igen akkor rájössz, hogy sok vesződség ugyanannyiból.
Pl hasraütve:
váz 10
4 motor 20
4 esc 15-20
fc 10dof 10-től
de pl dji naza 90k
táv telemetriával minimum 30k
töltő 10
akksi 4-5/db -tól
fpv a gépre10-15
fpv vevő része 20-30-tól
gimbal 15-20-tól
gps 5-6k minimum
kiegészítők, kábelek 10k
+ pár álmatlan éjszaka és átolvasott nap. Kell ez neked? 😁 -
KisApám
addikt
válasz
czanga #18118 üzenetére
Pesten szerintem a Óhegy Parkban is lehet reptetni. Nagy zöld terület, fákkal körülvéve. Rendőr nehezen venné észre. Illetve onnan nem messzire van a Sportliget. Az is jónak látszik.
-
Arti1
aktív tag
válasz
czanga #18113 üzenetére
A trükk, hogy mindig legyen nálad egy X5C vagy hasonló, szigorúan kamera nélkül, rajtaütés esetén phantom köröző üzemmódba, X5C elő, és tadamm... Magyarázat a köröző phantomra: nem tudom kié, de van mikor órákat köröz errefelé...
Arra szerintem úgysem lesz budget a rend bátor őreinél, hogy típusra kioktassák őket járőr szinten, hogy melyik mikor merül le... Talán nem lesz türelmük megvárni, míg leszáll
Max az lehet gyanús, ha igazoltatás után hazaindulsz, a phantom meg követ -
tibibi
őstag
válasz
czanga #18018 üzenetére
ez volt a csaló oldal, ez amit linkeltél lehet ,hogy jó...próba cseresznye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged