- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobbo
senior tag
érdemes lenne használni, mert hallottam előben olyan phantomot ami ki volt balanszolva és nem csinálta azokat a gerjedős hangokat, mint az enyém ami nem (ez a vibráció összefügghet a repedésekkel, ami nekem még nincs, de tegnap konkrétan rázkodott a gimbal felszállás után lebegve, ami aztán elmúlt, de felvet pár kérdést...
)
viszont a kínai balancer állítólag nem elég pontos, lejt meg minden és balanszolás után is szar a prop
az eredeti meg sokba kerül -
Teréz Atya
senior tag
Hat, ha Eachine Falcon 180, akkor az en voltam.
Dinogy 1500mAh 65C 4S
Infinity 1300mAh 70C 4S
Zop power 1500 mAh 30 gyenge / 45C ok 3S -
elszabi
tag
nekem ma volt egy bejövő hívásom reptetés közben, amitől fogta magát a dji app és először jelvesztést mutatott, rá fél perce pedig lefagyott. már újraindítás után sem találta meg a gépet.
és bár hazajött, inkább magamtól tettem le végül, atti-ban. érdekes volt offline reptetni azért. utána telefon, gép és táv újraindítás és elment 3+ km-ig. lassan veszek inkább egy külön tabletet csak a phanatomhoz és akkor nem kavar be semmi biztosan. amúgy is túl kicsi a kijelző telefonon és a huawei p8 képe nappali fényben nem igazán jól látható.
amúgy jó volt a mai közös reptetés. toboroztunk egy új tagot is.
a hülye xiaomi yi tök máshová fókuszált, mint ahová kéne, szóval kicsit gondban vagyok a videóval. de majd jól megvágom és hátha lesz belőle egy zanzásított anyag. azóta persze szétkaptam a kütyüt, de kell szereznem egy mini hdmi kábelt, hogy rendesen megcsináljam.
-
qqzs
őstag
tapasztalatom nincs ugyhogy nem tudom ez hatalmas e
-
qqzs
őstag
este linkeltem egy tabletbol monitor csinalo usb kutyut. az is jo alternativa.
Szerintetek van ertelme ennek az ejtoernyonek vagy ha meghibasodik magasba vagy ha veszleallitas kell magasban csinalni. ezek elofordulnak vajon? Bar lehet csak nagyobb kategoriaban van ertelme
-
qqzs
őstag
persze hogy tudom de nekem eleg a megmaradt latoszog. Meg nem neztem utana mitol gyro ez a gyro lehet csak digitalis stabilizas uj algoritmus de akkor nagyon jo de lehet belul van valami amihez meg tul olcso meg kicsi.
(#26176) Pikachu24 : gimballt azert irnak mert ezt a tartot is gimbalnak hivjak. az biztos hogy nagyon remeg enelkul es optikai stabilizas sem hozza ezt ki es digitalissal meg sokkal nagyobb latoszogvesztes kene latni meg kepcsuszasokat ha az lenne
Szoval furcsa hogy se nem digitalis se nem optikai stabilizalasnak hivjak gyarto oldalt meg nem talalom hirtelen.
Itt is gyroszkopot irnak meg jopar neven aruljak ezt
-
TromF
tag
a tav haza muanyag, de az elolapi betet az polirozott aluminium, festes es lakk nelkul.
Van olyan csomag amihez jar a tarto, en kaptam pl. Nem tudom, csereszabatos-e, ha lemeri nekem valaki a nyakpant szeme es a tarto csavar kozti tavolsagot, kiderul.
(#23830) Teréz Atya
A haz minoseget meg nem tudom, lehet hogy az nem torik, de az alu betetet mar akkor osszekarcoltam, mikor meg ki sem vittem a hazbol, pedig nem dobaltam. Ugyhogy erdemes lefolazni.
Tudomasom szerint csak egyfele 10 csatornas hack van az i6-hoz, nem eliras volt? -
Jackal2
senior tag
Ez az ugye? Ebből még lejön azért 15%-nyi pont
Nem csak akksi, töltőre is van.
-
molnigee
aktív tag
Facebook írták, Drónpilóták Országos Egyesülete csoportban:
Egy friss információ a nyárra! Köszönjük Csabának!Üdvözlök mindenkit! Mészáros Csaba vagyok. Nem rég próbálom követni ezt a világot. Magam is a lelkes kezdők közé tartozom. Ferihegyen dolgozom biztonságiként és egy újabb szigorításra szeretném felhívni a figyelmeteket. A NKH ajánlására reagálva a reptér 2016,05,25.-i dátummal nem engedélyezi a drónok kézipoggyászban történő szállítását. Az ajánlás nem tér ki a méret, súly, vagy egyéb tényezőkre. Mind a magam munkáját, mind a drónnal utazók életét megkönnyítve szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy semmilyen módon nem fogják beengedni a gépek fedélzetére a drónokat csak a raktérbe. Feladott poggyászként ajánlatos alaposan becsomagolni és a pultnál törékeny jelzést kérni...
Én is olvastam ok mindent, hogy csak az aksikat nem engedik fel, meg a távot meg ez meg az, a legegyszerűbb ha felhívja őket az ember és elmondják, de a fenti elég egyértelműnek tűnik.
-
SpydeR3412
aktív tag
A karbon lapokat(akutartó, felső lap) szokták megduplazni, az ugy már tényleg merev. Addig nevetséges.
Arról a nyomtatott védőről, azt hallottam, hogy jó, csak állt. egyből eltorik. Mondjuk sajat nyomtatónal lehet nem akkora hátrány, bar nem tudom mennyibe jön ki. Amikor az eladókat néztem Kínából, akkor 10-11k volt.
Nem javaslom első gépnek. Én Advanceddel kezdtem az fpv-t, pedig ez elvileg jobb, mint a sima.
De nem is karbonból van, hanem karbon-üvegszàl.
Másik adót csak hackeléssel tudsz rá tenni, különben marad a devo7/10 táv.
Igazából a repülési tulajdonságaival van a legnagyobb baj, es az nem is állítható. -
SpydeR3412
aktív tag
Voltam kinnt délelőtt a káposztásmegyeri részen. Este majd töltök fel róla videót. Amugy egész jo a helyzet ott.
Addig is itt egy kis crash test.
Kicsit elbambultam. -
Jackal2
senior tag
Naza M Lite 18K-ért vettem, -15% a pontok miatt Banggoodon
Nah, az hog ymilyen szenzorra van szükséged, neked kell tudnod.
6 DOF az alap: 3 accelero, 3 gyro
10 DOF: a fentiek+compass+barometric senzorNaze 32-höz van GPS, csak még ember nem látta működni, de én már 2 félét is láttam (egyik az állandóan leégős) a másikat nem ismerem, de BG-n van.
PDB: power distribution board: ide kell az alkatrészeket felforrasztani, az 5V BEC 5V-ot csinál a tápfeszből: vezérlő, OSD, FPV adó ilyenek mennek ide
12V BEC 12 V-ot csinál a táőfeszből, pl. ledre vagy kamerára szokták használni.Azért javasoltam azt a vezérlőt, mert ezek repülnek, a Naze is fog, de nem nagyon van arra példa, hogy emberek hexakoptereket Naze 32 vezérlőre építenek, mert ez egy racer vezérlő. Plusz eléggé megfeszítik ezen lapkák tudását, szóval simán ki tudod hajtani a szenzorokkal (pl. CC3D+GPS-nek pont ez a baja), de próbálkozz, hátha.
Azt a motort felejtsd el, verseny motor, nem 450-es meg 550-es hexára való. De menjünk át vagy az építős topicba, vagy privátba, mert ezekről 10 oldalakat lehet írni
Propokból 7-8 inch alatt nem is érdemes próbálkozni, kivéve ha olyan elvetemült vagy, hogy verseny hexát akarsz építeni
-
Pikachu24
aktív tag
-
Jackal2
senior tag
Ha kamera platformot akarsz, hagyd ezeket a vezérlőket, mert nem lehet rájuk aggatni szenzorokat. APM, Pixhawk, NAZA (nekem utóbbi van), Tarot XYZ kb. ezek vannak.
Úgy szoktuk megoldani, hogy veszünk egy PDB-t, pl. Matek vagy Lantian és oda kiforrasztjuk a tápot, esc-t 5V-re a vezérlőt, 12-re a ledet (de lehet mindent 5V-re tenni), kamerát egyéb FPV szarokat.
Mondjuk én még nem találtam értelmes méretű és funkciójú PDB-t, de hátha valaki igen
30A ESC, motorok 22xx vagy nagyobb 450 esetén. ha X4 akkor 11-12-es alacsony szögállású prop lassan forgó motorral. Ha hexa, akkor számolni kell.
-
Pikachu24
aktív tag
Esetleg egy olcsóbb apm is szóba jöhet, de néha lehet hogy megbízhatatlan lesz.
-
TromF
tag
Mert masok a meretek, sulyok S es C ertekek.
Meret adott, amelyik belefer a gepedbe, sulybol a konnyebb a jobb.
S a cellak szama, az is a gepedtol fugg, mekkora feszultseggel mukodik, 3.7V/cella
C pedig a leadhato aram nagysaga, racereknel fontos hogy minel nagyobb legyen, de minden gepnel meg van hatarozva mi a minium aram, amit fel kell vennie.
kapacitas*C ertek = leadhato aram, pl 2200mAh*20C = 44A@fape: Koszi, en is hasonloan gondolkoztam, en a gyari szogtarto muanyagot hasznaltam, de lazara hagyva, hogy ki tudjanak esni az antennak a helyukrol, ha hatast dob a gep. Kezzel tesztelve jonak is tunt, de repulni a focipalyara mentem, ami frissen vagott, es minden leszallaskor megakadtak a propellerek a fucsomokban, igy atfordult a gep.
A V2 antenna felfogatasom hasonlo lesz a tiedhez, meg azt kell kitalalni hogy a hajlekony, merevites nelkuli antennakat mibe huzzam bele vagy mire futtassam fel, ami egynel tobb esest is kibir. Szivoszal vagy hurkapalcika, esetleg konnyen hajlo drotszal, csak nem tudom az learnyekolna-e a jelet. -
szacsee
nagyúr
Elsőre azt kérdik, hogy jó-e úgy? Nekem megfelelt, mert másnap már rendeltem is meg egy másik habgépet plusz kiegészítőkkel. Postáért fizettem csak valós pénzzel.
Cserébe nincs konverzió oda-vissza stb.
Paypalra is visszaküldik gondolom, ha ez az opció nem felel meg, benne van a faq-ban. ☺ -
Arti1
aktív tag
A Quantum V2 szemüveg elejére eddig két kamerát találtam, fontosabb különbségek:
1. 600 TVL, 1.8 mm lencse, 3.7-5V, 170 fok látószög, nyákra forrasztott drótok
2. 700 TVL, 2.8 mm lencse, 8 - 13V, 115 fok látószög, külön csatlakozó a nyákon a kábelnekVan ezek közül olyan, ami valami miatt nem ajánlott? Tudtok/használtok jobbat?
Szerintetek, ha FPV közben átkapcsolnék, hogy körülnézzek, a 170 fokos látószög mennyire lenne zavaró? (Majdnem látnám a cipőm orrát, ha egyenesen előre nézek?)Minstrel (19729): Most esett le a Bushless
-
Arti1
aktív tag
Azóta találtam egy ilyent is, hasonló árban, bocs nem tudok most linkelni
http://m.banggood.com/DAL-700TVL-FPV-HD-14-COMS-Camera-Module-Wide-Angle-p-957174.html
Valami különbség a tápfeszben van, csak nem értem még rá gondolkodni rajt, ja meg nagyobb TVL meg kisebb látószög, ha esetleg az a fontos
-
mutatja a felső akksikijelző csíkon, hogy melyik ponton fog hazaindulni (ez értelemszerűen a távolságtól meg az aktuális taposástól is függ), és van egy kritikus töltöttség (ez nálam 10%), amikor elindul lefelé mindenképp.
kb egy kilométerre volt, és nagyon magasan, köztünk házakkal (az eredeti terv pont az ellenkező irány volt, ott eljutott messzebbre is jelvesztés nélkül). hogy mennyi maradt... passz, leszállás után van még tíz perc videó, utána betelt a kártya. aki megtalálat, az nem sokkal utána szedte fel, azt mondta, hogy akkor még villogott, de biztos, hogy nagyon a végén volt már.
a szelet nem tudom, mert nem tudom, mi a max sebesség, amivel ellentart a szélnek, hogy egy helyben maradjon. a fedélzeti rögzítőben valószínűleg megvan ez is, de abból nem tudom, hogy lehet a kinyert adatokat feldolgozni. -
dudicukrasz
tag
Simán át lehet hackelni sima li-po-ra,ez már rég nem gond.
Egy 450est meg lehet csinálni ennyiből,az tudni fogja,plussz rakhatod rá és bele az újabb fejlesztéseket,vegyük bele a használt alkatrészeket is,mert a kutya nem veszi meg ezeket a gépeket,csak töredék pénzért nemhogy új áron.
Ennyiből még egy törött kijelzős g3at is ráteszek.
A táv más kérdés az megér egy misét.
Azért mondom ezeket olyan fellengzősnek tűnően és magabiztosan mert napi szinten figyelem,főleg a használt árakat. -
vegyszer
addikt
A vonatkozó törvényekből.
A teljesség igénye nélkül van pár ökölszabály
Elvileg a fűszál tételére felmászó hangjának is kellene, hogy kérjen légtérhasználati engedélyt.
Legalábbis itt ez hangzott el.
A 150kg felett a dolog szabályozva van EU szinten. Alatta tán annyi van, hogy 25kg összsúly felett pilóta vizsga kell, de alatta 120m a plafon. (a védett területek kivételével. Pl dicső népi demokratikus diktaturánk ügyeit intéző nagyon magyar, nagyon hazafiak lakása közelében nem kell csodálkozni, ha az embert a TEK-es fiúk kezdik el a földre teperni)
Ez alatt már csak a 30 napos határidővel előre, írásban beadott engedély kérés van. Ami bizton nagyon rugalmas.
És a kütyü nem rögzít más ambereket, mert az még külön személyiségi jogi kérdéseket vet fel... -
OutsideR
aktív tag
Nekem most alapból elég szar a Note4-em, kellene neki egy factory reset, de sok rajta az olyan melóhoz használt programbeállításom amit nem tudok menteni, így vonakodva resetelem. Viszont néztem egy Galaxy Tab4 7colos tablettel és az sem volt teljesen folyamatos. Az új app elvileg simább lett, almás eszközökön, de erről nincs tapasztalatom. Állítólag az Nvidia shield tablettel fasza a program, és annak még hdmi kimenete is van.
Amúgy a Dji is kiadta már az upgrade cardot a távirányítóhoz amivel lesz rajta HDMI. Olcsó, csak 99 dollár +szállítás meg áfa meg vám meg amit még ráraknak itt. -
OutsideR
aktív tag
Igen, felcserélhetőek a kamerák és csere után a pro firmware-ét kell használni. Ezt írták a hivatalos Dji fórumon is. Viszont szerintem mostanában még nem éri meg a csere, mert olyan 130ezer körül láttam pro kamerát hozzá 2 hónapja. Amúgy szerintem a 2 kamera ugyanaz, mind a kettő 14 megapixeles, csak a dsp más alatta, meg a firmware.
qnadam Ráadásul nem csak a gimbal esik le hanem a GoPro is ami rajta van.
Mekem android van szóval nálam vannak gondok, várom az androidos progit mint a megváltást.Akksit kellene még valahonnan jó áron szerezni, mert jelenleg 1 akkuval szenvedés, sok mindenről lemaradok mire feltölt az akku repülés után. Főleg ilyen melegben amikor alig akar lehűlni az akku, melegen meg nem engedi magát tölteni.
Pl. ma is van ilyen drift & tuning tali itt a városban és itt ülök a gép mellett ventillátorral hűtöm az akksit és várom hogy tölthessem -
Peaceliker
addikt
Akció kamerát még csak csak, de gimballal már nehézkes 250es racer gépen, meg ott már kicsit zsebbe nyúlósabb, ha komolyabb teher szállítás van.
Én akkor vmi 450es gépet dobnék össze.
És innentől válogathatsz dögivel, mi legyen benne.De itt olvashatsz sok okosságot (én azt sem tudom nagyobb gépre mekkora propok mennek, még nem olvastam utána a nagyobb gépeknek
).
Ha semmi nincs (táv, töltő is kell), Akkor olyan 120at legalább rá kell számolni, a gépre fpv vel és utána jöhet a gimbal meg az akció kamera.
(#2949) Jeti0924
Nem tudod átépíteni, ugyanis BL motornak BL szabályzó kell (4 motorhoz 4db). Ha találsz olyat, amit a gyári alaplapra rá tudsz berhelni, akkor mondjuk megoldható. Ha nem, akkor fc t is cserélni kell, bár az nem nagy pénz (cc3d mondjuk 3-5k), de akkor még mindig nem tudtad rákötni a vevőt, szóval azt is cserélni kell, ha kapsz a távhoz az üdvös, ha nem, akkor táv is csere...akkor már ott vagy, hogy nem át, hanem meg építettél egy gépet
-
kazmerr
aktív tag
Syma X8C-t ajánlanám, de mégsem teszem...
Kis kamera (pl RuncamHD) kis gimballal megy. max 150g-ot érdemes vele cipelni, de ez is eléggé a határon van: https://www.youtube.com/watch?v=hV6jACAtv2g
Akció kamerával már problémásabb, mert itt nem jössz ki 150g-ból a bolti dolgokkal. Sokan rápörögtek, megvették, összerakták és csodálkoztak hogy nem megy...
Gimbal nélkül pedig nem lehet jó felvételeket csinálni:
https://www.youtube.com/watch?v=2d-Rnl0nDU0
https://www.youtube.com/watch?v=Se5Lv_2Mvb4
De gyakorlásra szerintem elég jó, főleg hogy még nem vezettél nagyobbat.Szerintem (bár sok tapasztalatom nekem sincs), elsőre veszel egy quadot, ami megfelel az elvárásoknak és ezt üresen megtanulod irányítani, utána pedig elkezded terhelni, mert másképp repül terhelve... (hacsak nem valami nagy batárt veszel, amit alig terhel meg a kamera)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Eladó Honda Forza 125
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged