-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Egyebkent regebben tudodtt a rc groupos topikjanak elso postja alapjan ott van a cserelendo csavar is ha valakit erdekel
-
Jackal2
senior tag
Ugye itt 3 dologról beszélünk:
- FPV-n látott kép, ez a DVR, ez PAL vagy NTSC, vagyis általában 720*576 px (analóg 5.8)
- a kamerára rögzít direktben, a felbontás az, amit a kamera tud (ált. 1080p 30FPS)
- a telefon által kiadható legnagyobb felbontás, ez 2.4GHZ, ez is rögzíthet, ez annyi, amennyi a telefon felbontása (de nem hinném, hogy mindenki Full HD telefonnal drónozik) -
molnigee
aktív tag
Az x380-an távja, 6 elemes és elég hamar megzabálja az elemet... Kb 5-6 óra repülést bírt (varta elem ráadásul, nem ócsó tescos)
Nem is értem mért preferálja bárki az elemet az aksi helyett
Látom sokszor hogy 20asával hordják haza az elemeket a boltból... Veszel pár adag aksit meg egy töltőt, és 5 évig nem kell elemet venni...
-
Allien
veterán
Én viszont úgy jártam, hogy az X250 távja bekapcsolt (biztos nem magától).
Oszt lemerült az elem. Még szerencse, hogy VAN akksim. De van egy B verzió! Főleg abban a távban használható, ahova 6 elem kellene. Be kell forrasztani egy jts csatit, és 2s akksival megtáplálni. Márpedig minden NORMÁLIS kopteresnek VAN felesleges 2s akksija.
Speciel, a Devo 7E-ben IS simán rányomtam, és működik.Igaz, ott már gyárilag ilyen a csati...
-
Teréz Atya
senior tag
No, erre is van videom.
JJRC X1 + C4002
-
medvegy
aktív tag
Nekem így nem megy sajnos. Csináltam képet, ott látszik, hogy a távnak ez a gyűrű-szerű pöcke egy kis mélyedésben van nálam az X251 távon, így a csavar nem megy át, tehát az anyás megoldás nem jó. Szerintem a monitor rögzítő hengeres basz aljából le fogok köszörülni kb 1 mm-et, és akkor valszeg felmegy úgy, mint nálad.
-
qqzs
őstag
hat ez nekem is eszembejuthatott volna
obi van
turabot vastag de eszembe jutott sator carbon merevito lehet jo lesz a decathlonbol
bar azokat meg nem lehet hajlitani valami muanyaglenne a legjobb mibe raknak ilyen vekony muanyag csovet?Tapasztaltabbak kerdezem ha tuleroltetem agepet akkor mi fog tortenni azaz milyen sorrendben?
akku hamarabb merul ez ok de ha a motorok erolkodnek az nem tud legni brushles , hanem az esc? vagy mi tortenik pontosan? csak hogy mit kell szagolgatni tapizni teszt kozben? szobaban siman felszalt par latszott hogy joval tovabb kell nyomni a kart mig elemelkedikA masik meg hogy a kamera wifije bekavarhat barmibe?
-
medvegy
aktív tag
-
Misi1979
őstag
Egyszer én is megtapogattam egy Lambó Murcit, gondolkodtam is, hogy megkérdezem a tulajtól, hogy miért vette a magyar utakra, de nem tettem.
Vagy te erre a kérdésre komolyan választ vársz?
Én pl a racerezést tartom furcsának, de ettől még simán tudják mások élvezni, tudom jól.
A bebop egy agilis drón, elviselhető kamerával, olcsó fenntartani, gyors, jó szoftver, jó akku. Pimpelhető, széthekkelhető, ha valaki akarja.. És amint tapasztalom, strapabíró is.
-
szacsee
nagyúr
-
-
mrrr74
aktív tag
-
molnigee
aktív tag
Hát, én pl múlthéten egy tó felett forgattam az x380-al, jobban remegett a kezem mint eddig bármis mással
Amúgy kamerplatform akkor jó, ha unalmas maga a forgatás, szépen nyugodtan tudsz vele dolgozni.
Az izgalmas része otthon jön, amikor vágsz belőle egy faszányos anyagot, és örömmel nézitek vissza.
Nekem pl a barcikás 2 videómat elég sokan megnézték, 2000+ nézettség, és elég sok pozitív visszajelzést kaptam rá. -
Arti1
aktív tag
Kicsit csiszolnak még rajt, és a szemüveget meg a távot már nem kábellel kötik majd össze, na majd akkor veszek
Kriszbon: persze, a fejemet követi a gép, egy kanyar után meg majd jön pont szemben, fejmagasságban, gyorsan lehúzom a fejem, hogy elrepüljön felettem, erre meg majd követi a mozdulatot és az arcomban landol
-
kriszbon
őstag
Valóban nagyon jónak néz ki, kár hogy nem tudnád használni rendesen a masinát, mert mi van ha te oldalra nézel, a gép viszont rongyol vagy 1000-el előre.
Ez úgy lenne jó, ha a kijelzőre kitenné kicsibe a képet, a nagy képet meg irányításra használnád.
Vagy forduljon a gép is arra amerre nézel? -
Jackal2
senior tag
Kevertek két dolgot. A Mode választó nem ezt jelenti, amire te gondolsz az a nehézségi fokozatot váltja, sokszor beginner/intermediate/advanced meg hasonló dolgoknak jelölik, de ez a fogalom a komolyabb gépeken nem is létezik (nyomod és kész, ez a fokozatválasztás, kicsit nyomod, kicsit megy, nagyon nyomod, nagyon).
A Mode1-Mode2 (van Mode3 és 4 is) azt határozza meg, hogy a távirányító gimbaljai mit csinálnak.
Mode 1: jobb a gáz és a yaw, bal az előre hátra jobbra balra irány (távol-kelet, Ázsiában használják)
Mode 2: fordítva mint a Mode1, bal a gáz és a yaw, értelemszerűen minden más a jobb Európa és Észak AmerikaMi jellemzően Mode 2-t kiosztást használunk a Mode 3-4 ezek keveréke, pl. MJX X600 távján tudsz ilyet kapcsolni.
-
Jackal2
senior tag
Szerintem nem jó az X1 kezdőknek, mint ahogy egyetlen brushless gép sem, ennek a kategóriának ráadásul nem is jeles képviselője az X1.
Alapból fölöslegesen erős gépet nem szabad kezdetben venni, vagy akkor ugrani kell egy nagyot, meg kell venni egy Phantomot és kész, mert az legalább GPS stabilizált, ha nem vagy tök hülye, hajlandó vagy elolvasni a manualt, akkor nem nagyon tudsz vele mellényúlni.
Ott ahol neked kell mindent csinálnod, ott nagyon nagy a rizikó egy brushless gépnél, mert először meg kell tanulni az alapokat, na erre TELJESEN alkalmatlan az X1. Én először TSZKR-ével repültem és nem jó vele repülni, mert tele van vezérlési bugokkal, instabil, sodródik, túlfordul, a táv egy borzalom, tehát pont nem egy kezdő gép, mert egy kezdő nem tudja kompenzálni a gép hibáit.
Első gépnek vegyen mindenki Nihui U807-et, Syma X5-öt, vagy ha van gyerek a családban valami vízálló cuccost, JJRC H31, Aviax H20 (végül is nyár van nem?) vagy ilyesmit és ezzel repüljön ki 40-50 feltöltést.
Ha JJRC X1 lett volna az első gépem, lehet az egészet abba hagyom, mert nem tudtam volna eldönteni, hogy én vagyok a béna vagy a gép rossz (egyébként a gép rossz) és úgy ítéltem volna meg, hogy ez az egész drónozás itt tart, akkor ez nem is akkora móka.
Az XK X251 Seby Dockytól is megkapta a legjobb drónt 2016 negyedév plecsnit, pedig rajta évente átmegy pár darab, szóval ha mindenképpen brushless, akkor inkább azt venném, de elsőre mindenképpen brushed-ot.
-
Jackal2
senior tag
Szerintem pont az előnye az, ami a hibája is, hogy nagy. Tök jó megtanulni vele a szabad szemes reptetést, mert elég erős (azért nem túlzottan), jó nagy, könnyen látszik és király a hangja is
És azért van benne tartalék a játékhoz, pl. 3D, meg kamerázás.
Persze pl. nekem akinek van kicsi is, meg nagy is, már nem kellene, mert én már beletoltam a kellő pénzmennyiséget, de aki csak egy gépet akar, annak tök jó az XK Stunt 350.
-
SpydeR3412
aktív tag
Csak aztán nehogy hirtelen beállítson egy szülinap.
Amugy egész kellemes vezetni a gépet. Szépen, stabilan repül. Én ugyan, egy kis erőt még bele tudnék képzelni, de csak azért mert más kategóriában játszunk.
Először ilyen kikeményedett, szar műanyagnak láttam a testét. Aztán közelebbről már éreztem, hogy az csak a fekete lakk, alatta puhább műanyag van(már ha ezt ki lehet tapintani).
Szerintem az lesz benne a jó, hogy ha megtanultad rendesen vezetni, utána a 3D még mindig tartogat kihívásokat.
Gratulálok mind a 2 géphez!
Es köszi megegyszer a lehetőséget a kipróbálásra!
Legközelebbre osszefoltozom a Falcon-t, aztan lehet azzal csapatni.
Bizom benne, hogy a 20.ai versenyre megérkezik. Nem szeretnék így indulni. -
Jackal2
senior tag
Ket csati van rajta egy ilyen ps2 szeru az alt. Szimulator port, illetve lehet rajta keresztul firmwaret frissiteni. Mi van ra irva? Az hogy trainer?
Marton: tudom mit jelent angolul, de a nem progrozhato tavokon sokszor az egyik ertek 0 erre mondtam hogy olyan mint a cut off. A masik ertek valami elore definialt szam, ami a forulatszamot hatarozza meg, ez nalad ezek szerint 1500, nalam asszem 1050 a raceren.
-
mgy
senior tag
Ma megröptetem kint a raktár előtt, de lefognak lőni a lakók
Múltkor keresgéltem a gépet, mert mert kicsit elment. Előbb a VTX, aztán a gép. A nagy keresésben találkoztam egy kedves asszonnyal, mondom neki, mit akarok, s kábé merre. Mutatja a helyes irányt, aztán azért hozzáteszi, legalább már tudják, hogy nem forma-1 autókkal versenyeznek a fák között mert azt úgyse értették.
Mondtam neki, hogy bizony szóljanak, ha zavarok, de legyintett, a fiai is csinálják.
És még a gép is meglett, nélküle nem biztos, hogy sikerült volna, nem volt elég a néha előbukkanó telemetria (a bukfenc majd nullára vágta a vevő antennáit is.). -
Jackal2
senior tag
Nah, akkor egy kis fejtágítás, elméletben.
Jobb felső vállon: Throttle hold, vagyis motor ki. NINCS ARM SZEKVENCIA az XK-n, ezért figyelj oda, mert veszélyes gép, ha belenyúlsz el tudja törni az ujjad, ez nem az X1, ez egy 3 cellás gép 1400KV motorral
Bal felső váll: 6CH/Idle: a 6 ch a stabilizált mód, mindig. Általában a másikat 3CH-nak hívják vagyis csak accelerométer van, nem stabilizál vissza. Az IDle ugye tétlen vagy várakozást jelent, de nem tudom itt mit csinál
bal felső szemből: ez a fenti 6ch 3CH, ez teszi acroba a gépet, ez kell a 3D átforduláshoz
jobb felső: nem tudom mi, lehet, hogy csak be van forrasztva, de nem csinál semmit.A többi viszonylag egyértelmű, ugyan az, mint más gépeken.
Két 3D átfordulási "rendszer" is létezik, a forgószárny típusa különbözteti meg. A fixed pitch vagyis a fix szögállású forgószárny, és a variable pitch vagyis változó szögállású forgószárny, utóbbi a helikopter, de jellemzően ezek mind a helikopterezésből jönnek.
Akkor fix, amikor nincs szervómotor, ékszíj, meg mechanikai rudazat, ami átfordítsa a szárnyat, ilyenkor a propeller szimmetrikus és egybefüggő, neked is ilyened van. Ebben az esetben, az ESC fordítja meg a forgásirányt a motoron, ezért esik át a gép fejjel lefele
Ha változó szögállású, akkor a propeller oldalak egy mechanikai rudazattal (swash plate) szögállást váltanak, ilyen az Assault Reaper, meg a Stringray, ezek gyakorlatilag 4 motoros helikopterek X4 elrendezésben.
(de ha nem, majd Allien kijavít
)
Mivel neked az első van, ezért neked az elektronika "átdobja" a gépet a holtponton és megfordítja a forgásirányt, ez ugye idő és magasságvesztés, tehát kell neki a magasság és a hely. Ezért van az, hogy ha nézed a Stunt videókat, akkor amikor valaki elrontja az átfordítást, akkor földhöz is veri a gépet, illetve van egy törés a mozdulatban.
Az XK Stunt-re az X100-al szoktak egyébként gyakorolni
mert az csak 10.000 Ft és egy kicsit könnyebb.
Jó gép a Stunt, de elég brutális.
Gyorsan ki is raktam egy helikopteres cikket a blogra, ennek örömére
, videóval
-
pheke
tag
(tudom, hgy elolvastad, de hátha a többiek még nem
)
Pont azért találtuk ki az egész versenysorozatot, a klub-ot és a komplett Drone Prix balhét, mert azt szeretnénk, hogy bárki, aki csak egy videót látott a neten és még csak kopter közelében sem volt, de érdekli a dolog, akkor közelebb kerülhessen ehhez a világhoz.(sokan jöttek már gyerkőccel, pl. én is, eddig még mindegyik gyerek jól van
)
Ezért lesz pl. a szeptember 10-i nagy kiállítás is robotika és drón témában a Hungexpon!
-
Jackal2
senior tag
Ok és ha egy embernek van? Hogyan állapítja meg a hatóság, hogy kinek a tulajdonában vannak a gépek? Pl. én mint blogger kimehetek veletek oktatást tartani, karitatív alapon, tehát nem termelő tevékenységet végzek, ti repültök az én gépeimmel, nekem van felelősségbiztosításom és amikor a rendőr kéri, akkor megmutatom.
Ezért mondtam azt, hogy amikor tegnap azt mondta, hogy zárt terület nem számít légtérhasználatnak, akkor be kell menni a Nagyvásárcsarnokba, az zárt, nem légtérhasználat, egy ember köt felelősségbiztosítást.
Csak erre meg az lenne a válasz, hogy nem kértünk az önkormányzattól engedélyt a terület használatára.
Mellékesen a tegnapi modell helikopterezőnek a MODELLREPTÉREN vajon volt engedélye?
Egyáltalán miért van kijelölve modell reptér, ha azon nem lehet repülni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged