-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Banyu
csendes tag
válasz
Misi1979 #56799 üzenetére
Passz, nem tudom így megítélni előre.
Egyelőre még fel kell osztani a területet típusonként "cellákra" azokból ki kell választanom azokat, amik egyáltalán szóba jöhetnek, aztán végigjárni az összest. Még nem mértem fel, hány ilyen terület lesz, de 4000 hektárról beszélünk, amit be kell kategorizálnom műholdfotók alapján. Lehet, hogy 5 lesz, ami alkalmas, lehet, hogy 20, s ezeket kéne rögzítenem, egyelőre még nincs ennyire előrehaladva a dolog. -
Tegla80
addikt
válasz
Misi1979 #27232 üzenetére
Tudom varosinak ez nagy problema,de engem ez itt messze a fovarostol/varostol nem igen erdekel
......ha megjonnek vegre a madarkak kimegyek az utcara vagy a falu vegere vagy a melohelyen leszek epp azt reptetek..... ha jon a szerv majd jol eljatszunk kozosen. (A melohelyre spec kavezni jarnak amugy is....benzinkut )
Videken helyi a rendor es itt nalunk spec nagyon normalissak es barati a viszony kozottunk.Nem a dronozas miatt fognak megbunteteni ebben biztos vok.(max rendelhetek nekik is valamit mert megtetszik es jo lesz az neki vagy a gyereknek jatszani..... )
Mas sheriff meg nem jar erre. -
elszabi
tag
válasz
Misi1979 #25588 üzenetére
Nekem nagyon vegyesek.
- A legtöbb észre sem veszi. Ha zümmög valami, akkor nem is találja. Szóval fogalma sincs róla.
- Sokuk inkább érdeklődik. Ha látják a gépet, akkor integetnek a kamerába. Odajönnek kérdezgetni - szinte csak férfiak-, mert ők is szeretnének venni vmit. Volt már, hogy angol turistáknak kellett kiselőadást tartanom. Igazából ez sem annyira jó, mert elveszi az ember figyelmét.
- Van feljelentő típus (arányukat 1:10-hez tenném, de amelyik tényleg kihívja a zsarukat, az mondjuk 1:50-1:100, a többi csak morog magának v. az asszonynak).
- A kötekedő... Aki már oda is jön okoskodni. Ez még ritkább, de sajnos ők hagyják a legkomolyabb emlékeket.
- Végül ez egy új, de most fedeztem fel. Vannak az idióták. Legutóbb vmi részeg tinik azt óbégatták folyamatosan, hogy vigyem lejjebb a gépet, hogy belekapaszkodjanak. Elpakoltam és inkább odébb álltam.Vidéken, házak között ritkán reptetek - mert, ha megyek, akkor inkább vmi túrázós látnivalót keresek. Pedig akkor tuti találkoznék a puskás fajtával is. Ezek még komolyabb gondot okozhatnak. De lehet, hogy ezeket is csak szimplán az idiótákhoz kéne sorolni. Az ilyenek lövöldöznek szerintem a macskákra meg madarakra is. Nagyon fasza embernek érzik magukat, ha eltalálnak egyet. Ilyenkor a sikert megünnepelvén legurítják a napi 10. pálinkát is.
ui.: Bocs, ha kicsit előítéletes lett, de morcos vagyok még a tegnapi nap miatt.
-
fape
senior tag
válasz
Misi1979 #25588 üzenetére
Eddig nekem 1 volt (fél)negatív az összes többi esetben érdeklődve standard kérdésekkel bombáztak. (Milyen messze repül, mennyi ideig van levegőben stb..)
A (fél)negatív is csak annak indult. Jött oda a csávó, hogy nem lesz ez így jó ő itt kutyát szokott sétáltatni. Majd a kutya szétkapja a drónt figyeljem meg. Mondtam neki hogy 50-60 km/h-val csapodik be és semmi baja se lesz a drónnak( "kutyabaja se lesz") 10 percig szórakoztatott a mindennel, a kutyus végig mellette ült. A végén még a kormányt is szidta. Na de az első nagyobb földön bukfenc utána hirtelen felkerült a póráz és "elfáradt a kutya, haza kell menni" lett belőle
-
foka
aktív tag
válasz
Misi1979 #24918 üzenetére
Víznél ez nem csak csendes, tiszta víztükör fölött lehetséges?
Ez Phantom2-nél van terület figyelés GPS alapján, az újabbakat nem tudom. Azt tudom, hogy vannak olyan területek (firmware frissítéssel változik az adatbázis) ahol nem engedi felszállni/magasra menni/bemenni a gépet,van ahol már armolni se enged
A kézikönyvben a 6.7 Flight Limits of Special Areas pontban részletezik az ilyen területeket. ABCD kategória, A-ban nincs már armolás sem ha odarepül rögtön leszáll, B-ben csak GPS nélkül tudsz repülni, ha odaérsz megtagadja a repülést, C szabadon járható, de ha megközelíted A határát lebeg 5 méteren.
Szonár hiányában nem nézi a vizes helyeket. -
Jackal2
senior tag
-
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
Misi1979 #21387 üzenetére
Azért elég bátor vagy, hogy ilyen helyen repülsz
Mellékesen innen rá lehet látni a házunkra, szóval elég közel szoktunk egymáshoz repülni
A felbontás miért ilyen pocsék alacsonyan? Kb. úgy kockásodik, mint az én XK kamerám, pedig az ritka hitvány
Vagy a youtube csapja tönkre? (Nekem nem, az tényleg ilyen szar
)
-
Klaymen
tag
-
Klaymen
tag
válasz
Misi1979 #21352 üzenetére
Én most voltam itt.
Van (nekem) elég nagy füves rész, tapasztalataim szerint kutyagumival.
Az egyik szélen harcosok gyakoroltak, a másik szélen páran ültek a fűben és beszélgettek.
Középen senki, akit zavarhattunk volna. Páran jöttek, néztek, röhögtek.Körülnéztem a szoborparknál, de valószínű rossz helyre mentem, mert nagyon magas gaz volt csak.
Tudom, nem kisautó.
A Dózsa György végén a golfpályánál nem nagyon volt jó hely, meg nagyon sok a vezeték, a Bikás parkban meg nagyon sokan voltak.
-
elszabi
tag
válasz
Misi1979 #21274 üzenetére
Zárás után voltunk ott 1,5 órával, szóval nem igazán volt kitől engedélyt kérni. Amúgy meg kaptak ingyen egy reklámmal felérő videót. Ha vmi céggel csináltatják, a gatyájuk is rámegy. :p Persze értem én, hogy miről beszélsz, de nem hinném, hogy baj lenne belőle. Elég sokat fotóztam régen, mind-mind nonprofit módon. És kb. amíg az ember nem akart pénzt keresni belőle, még örültek is neki mindig - koncertszervezők, zenészek, stb... Persze lehet, h jön egy vmire háklis ügyvezető és akkor majd leszedem a videót.
-
Klaymen
tag
válasz
Misi1979 #21061 üzenetére
A Duna partjákoz nem vagyok elég bátor.
A Kopaszin mindig nagyon fúj a szél, oda sárkánnyal szoktunk menni.Budaörs szóba jöhet, vagy a Google Earth segíthet még, hol van itt valami erre alkalmas nagyobb placc.
Még akksit kell rendleni, két akksival nem biztos, hogy érdemes messzire menni, még ha tölteni is lehet közben. Eh, rendelni kell még.
Ha egy üzlet beindul...
-
TromF
tag
válasz
Misi1979 #20702 üzenetére
En sem lattam meg HDMI-st ebben a 200 dollar alatti kategoriaban, de nem is nagyon van ra igeny, mivel az fpv transmitterek analog jelet sugaroznak 5.8 GHz-en, (erts RCA ki- es bemenet), ezt felesleges digitalizalni (HDMI), csak extra koltseg lenne.
En a helyedben eloszor raprobalnek egy olyan 3d szemuvegre telefonnal, mert ha nem is tetszik, csak par ezrest buksz, es tudod majd masra is hasznalni.
Annyibol leszel hatranyban, hogy a bebop vevojenek joval nagyobb az antennaja, igy a hatotavolsaga is.
Ha nem jo a telefon es nem akarsz sokat kolteni akkor sajnos csak a hazibarkacs marad.
Ha csak a fenyero zavar, tegyel napellenzot a tableted kore. -
TromF
tag
válasz
Misi1979 #20697 üzenetére
pedig nem lenne bonyolult, a sisak maga par ezer ft minden sarkon, a monitornak meg hdmi-re videojel, microusbre +5V kell csak.
De, ha a bepop Wifin kommunikal, nem latod a kamerakepet a telefonodon? Azt is berakhatod a sisakba a monitor helyett, hiszen arra talaltak ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged