Hirdetés
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
-
Mobilarena
Doogee X5 Max Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rogio
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #1909 üzenetére
Ami azt illeti, van egy 20170412-es rom. Ahogy olvastam az android verzió nem változott, csak jobban elfedték a malaware-eket (sokan jelezték, hogy a virusirtók nem találtak vírust, de attól a fertőzött fájlok még ugyanott vannak).Viszont orosz barátaink találtak 3 kritikus backdoor progit, innentől kezdve engem egy kicsit sem érdekel, hogy mit kavartak benne megint.
A 20170217-es szerintem stabil, gyors és jól kontrollált rom, ezért javaslom azt. Ha van valakinek tapasztalata 0 20170412-esről az légyszi ossza meg, had okuljunk belőle...
-
válasz
Soulles #1910 üzenetére
Mivel rég nem használom ezt a telefont,így nem is nagyon követem a vele kapcsolatos dolgokat,ebből adódóan támogatást se tudok érdemben nyújtani
az áthúzások azért vannak benne, mert anno elérhetőek voltak a linkek, de helyhiány miatt törölnöm kellett a saját tárhelyemről...
de minden szükésges infó megtalálható a 4pda doogee x5 max pro oldalán,google chrome használatát javaslom az oldal lefordításhoz..mert orosz
ezért is írtam hogy "EoS-End of Support",Vége a Támogatásnak...
nagyon jó kis telefon lenne, ha doogee kitakarítaná a rendszerét...
-
Soulles
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #1909 üzenetére
Köszi neked is!
Van egy jó kis logout bejegyzésed. Be is van linkelve az összefoglalóba.
Nekem hirtelen kissé nehezen követhető volt az áthúzások miatt. Ha esetleg aktualizálni tudnád, szerintem sokan hálásak lennének. Persze ahogy időd engedi... -
-
Rogio
csendes tag
Ez lehet kicsit hosszú lesz, ezért előre is elnézést kérek!
Szóval a feladat a 20170217-es rom és a tisztító script telepítése Windowsos környezet alól.
Létrehoztam egy mappát google Drive-on, ami a szükséges fájlokat tartalmazza, nem áll szándékomban törölni, ugyanakkor meg kell említsem, hogy a benne található programokat én is máshonnan töltögettem, felelősséget nem vállalok érte.https://drive.google.com/open?id=0BwadB73vkTiMWE1jMlZFSXhZdk0
1. MTK USB driver (MT65x3 USB VCOM drivers.zip)
Letöltöd, kicsomagolod, installálod. Nincs sok hozzáfűzni valóm, azért kell, hogy a windows fölismerje a telefonodat. Ha ezután sem látja a telefonodat, arra is van megoldás, de most nem térek ki a hibákra, feltételezem, hogy minden OK.
2. Cleaner script a telefonra (cleaner_x5maxPro20170217.zip)
A scripetet st3v3np3t3r készítette, amiért hálásak lehetünk!
A feladat egyszerű, másold föl a zip-et a telefonra, és jegyezd meg hol van.3. Flashool (Flashtool_v5.1628_Win.zip)
Ez az a program, amivel a romokat lehet pakolni PC-ről telefonra.
Kb 1000 videó van, hogyan is kell használni, a fórum vezércikkében is van leírás, ezért csak gyorsan átszaladok rajta.- Letöltöd a zip-et, kicsomagolod
- Letöltöd a firmware-t is, és azt is kicsomagolod (Doogee-X5-Max-Pro-17.02.2017.zip)
- Telefon kikapcs, akkut ki kell venni (nekem mondjuk működött enélkül is)
- Elindítod a flash_tool.exe-t (lehetőleg rendszergazdaként, de lehet anélkül is megy, még a régi Samsungnál megszoktam, hogy flaselést rendszergazdaként kell)
- Föllül van 5 fül (welcome, format, download), nekünk a download kell
- Van egy scatter-loading, erre rákattintunk, és megkeressük a kicsomagolt firmware scatter.txt-jét.
- alatta kiválasztjuk a "Download Only"-t
- Itt jönne az a rész, hogy "ha nem akarod, hogy az adataid elvesszenek, a user elől szedd ki a pipát". Hát ne szedd ki! Ment el mindent szépen, szinkronizáld be a névjegyedet, a böngésző könyvjelzőit, az SMS-eket, a memóriakártyára ments el minden képet, stb. Ha valahonnan fölmászott már valami csúnyaság, hát az most a user datával megint föl fog mászni, szóval user előtt maradjon a pipa!
- Katt a downloadra, majd...
- Egyből rádugod a kiszedett aksis telefont. Ekkor elkezdi fölmásolni a dolgokat a telefonra (nem kell parázni, nem túl gyors a dolog.). Ha error van, lehúzod a telefont, bezárod a Flashtool-t, megnyitod megint, és kezded előröl. Volt, hogy engem is levert a víz, de nem kell parázni, nem lesz baja, ha elsőre nem sikerül.
- Ha pipa, hogy kész, akkor kész, le lehet húzni a telefont a gépről.
- Még ne indítsd el a telefont!!!4. TWRP (TWRP-32x-20161123.zip)
Ez a program szintén a telefonra kerül, evvel a bootolást megelőzően lehet dolgokat csinálni. Jelen esetben tisztító scriptet futtatni. Először is zárd be a Flashtool programot.
- Csomagold ki a TWRP-t egy könyvtárba
- Indítsd el megint a Flashtool-t (lehet ment volna bezárás nélkül is, de így a tuti)
- ugyanúgy a Download fülön a scatter-loading-al tölts be, ezúttal a twrp mappából a scatter.txt-t
- Download only mód
- rákatt a "Downloadra", telefont rádugod
- Ha kész, telefont le lehet húzni a gépről, mehet vissza az akksi.
- Mielőtt bekapcsolod a telefont, olvasd tovább!!!És most jön a lényeg, meg kell futtatni a tisztító scriptet, mielőtt bármiféle furcsaság belerágná magát a rendszerbe. Ehhez bekapcsoláshoz a "Hangerő föl" + "Bekapcsoló gomb"-ot egyszerre meg kell nyomni. Meg is jelenik egy kis leírás, hogy a menük közt a "hangerő föl" gombbal tudsz lépkedni, a "le" az ok. Szóval válasszuk ki a recovery-t, és "hangerő le".
Ha minden jól ment a "Team Win Recovery Project" fogad minket. Lehet állítani nyelvet, de mivel mindenki az angolt használja, javaslom te is ezt használd, mert nem fogod megtalálni a gombokat.
- Szóval, bökjünk az install-ra.
- Keressük meg a cleaner scriptet (cleaner_x5maxPro20170217.zip), nem baj ha zip.
- Nyomjunk egy Install Image-t, csúszka elhúz
- Itt van egy wipe dalvik/cache-ot, azt is meg kell nyomni.
- ha kész, restartEkkor elvileg kész is a telefonunk frissítése, plusz a tisztító script is lefutott. Mikor elindult a telefon, és beléptél a google fiókodba, javaslom először a nooroot firewall-t telepítsd, biztos ami tuti alapon...
-
Rogio
csendes tag
Hi!
Ha nem felejtem el, este földobom valami drive-ra, és teszek ide linket, és leírást is.
-
Roby70
csendes tag
Szia !
Ez a patch rendbe teszi a mindenféle befurakodott programokat?
Mert van a telomon, de nem tudom melyik lehet amikről itt már volt szó tiltottam, de kalózkodik még valami az tuti -
Rogio
csendes tag
válasz
Soulles #1898 üzenetére
Szia!
Ilyen telefon vásárlása egyáltalán nem ajánlott, sem új, sem a régi.
Viccet félretéve.
Nagyon sok rendszert kipróbáltam, van ami használható, és ami kevésbé. Ha "csak" a malware aggaszt, szerintem a februári gyári rendszer + tisztító pach + NoRoot firewall a legjobb, én is ezt használom, és elárulom miért:
- A hardverhez legjobban optimalizált rendszer, sokkal gyorsabb, mint a többi.
- Minden működik vele, az ujjlenyomat olvasótól kezdve a GPS-ig...
- Teljes magyar támogatása van, nem csak félig-meddig.
- Az ismert bugok javítva vannak, ha nem frissítesz, nem ér újabb meglepetés.Alternatíva van rengeteg, sokat kipróbáltam, de szerintem nem jobb egyik sem. Csak abban az esetben cserélnék, ha valami miatt feltétlen szükséges lenne a 7-es droid, de szerintem ebben az esetben inkább telefont cserélnék, mint rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- SSD kibeszélő
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Samsung A32 5G Használt,Szép Újszerű Állapot!Packeta Ingyen!
- Új! OnePlus 13R Dual SIM 5G 12GB RAM 256GB - minden szín 212 000Ft
- Új! Samsung S921B/DS Galaxy S24 5G 128GB 8GB RAM Dual SIM - minden szín 194 000Ft
- Samsung Galaxy S24 FE / S24 / Flip6 / Fold6 új BONTATLAN 3év garancia
- Samsung Galaxy A13 (Dual Sim)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest