Hirdetés
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Be is futott a Honor GT Pro
-
Mobilarena
Doogee X5 Max Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
aprokaroka87 #2207 üzenetére
a fertőzés lehet valós, de egy vírtónak sincs superuser joga ha megveszed...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
pietrrr #2134 üzenetére
elvileg a legfrissebb gyári már nem szórja a reklámokat...állítólag...
astrojoe: miért nem futnak más romok? custom rom telepítéskor hibár ír a recovery vagy egyszerűen nem bootol be?
a bootloadert kinyitottad? zárt állapotba nem fog menni...gyári rendszer alatt oem buutloader unlock-ot be kell kapcsolni, majd fastboot módban nyitható, utána megy minden
twrp felmegy valamiért zárt bootloaderrel(nekem legalábbis ment anno) SPFT-vel...
-
-
-
-
-
válasz
#25529296 #2116 üzenetére
4pda x5 max chrome-mal le tudod fordítani magyarra, ahogy elnézem van választék bőven...
-
-
válasz
kispeter999 #2110 üzenetére
na,pont azért nem megy a hívás... vissza kell írni az imei-t és jó lesz
-
válasz
kispeter999 #2108 üzenetére
imei... ellenőrizted?
-
üdv mindenkinek!
szeretnék kérni egy önként jelentkezőt aki kipróbálná a frissített takarító csomagot...
csak olyan jelentkezzen akinek telepítve van a TWRP recovery és tudja is kezelni és gyári 6.0 rendszert használ...
A próba menete:
- a jelenlegi rendszerről mindenképpen csináljon biztonsági mentést! ez nagyon fontos,mivel még csak próbaverzió!
- töltse le és rakja fel TWRP-ben ezt a zipet, ugyan úgy mint ha custom romot telepítene
needromról leszedtem egy régi verziót, azt bővítettem ki, csak mivel nincs már ilyen telóm, így tesztelni saját magam nem tudom...1 hibája lehet, ha a /system csatolást nem csinálja meg automatikusan, akkor azt manuálisan kell csatolni majd utána lefuttatni a zip-et...
google appokat kukázza, fertőzöttnek vélt appokat, binárisokat kukázza, a gyári indítót kicseréli egy kipucolt gyári szerű indítóra(ezt egy másik takarítóból implementáltam)...a gyári böngésző és zenelejátszót kukázza,ota frissítőt kukázza, meg az áprilisi verzióba bekerült valami com.andrpid.telephone appot is kukázzaa takarító utasítássor megnézhető a ZIP-en belül
\META-INF\com\google\android\ mappában a
updater-script fájlbancsak önkétes alapon vállalja bárki,és kizárólag saját feleősségre
-
-
régi rendszerben új fertőzés azonosítva
08.26-ai verzió
módosult android/traida.eu trójai
eset: 6hónapja felismerve(potenciálisan veszélyes
fájl: system/lib/libandroid_runtime.so -
-
-
mivel ekkora még az érdeklődés a készülék iránt, így újra előveszem dolgokat és újrafrissítem a blogot,letöltések, leírások stb...
-
-
válasz
zsolt320i #2093 üzenetére
100%osan sajnos nem...egy javaslat,részlegesen lehet azért magyarítani,csak angol is lesz,meg magyar is... vagy a zip-en belül a ro.product.locale lokalizációt ru-RU vagy en-GB-ről át kell írni hu-HU-ra a system/build.prop-ban ... gyári reset és elvileg magyar lesz valamennyire... az a baj hogy a tervezők nem számolnak az egyéb országok nyelvével,úgy vannak vele hogy angolul biztos tudnak...
-
-
-
-
Topikban nincs adás-vétel,szigorúan tilos!
Alapelv III/0/16 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
#25529296 #2036 üzenetére
a play áruház app kevés, kell hozzá a google play szolgáltatások, nem mindegy hogy melyikből milyen verziót raksz fel! próbáld a linkelt félét...
[link]
kiválasztás a rendszerhez
ARM - 32bites rendszerhez
ARM64 - 64bites rendszerhez
nem keverendő!7.1 és pico csomag
TWRP recoveryből kell flashelni
csak a micro vagy pico csomag fog működni, bár mindenhol a pico csomagot ajánlják...
-
-
válasz
#25529296 #2030 üzenetére
a mediatekes wiki oldal szerint csak 32bites(ARMv7) a MT6580-as proci...a doogee x5 max pro-ban meg 64bites MT6735-ös vagy MT6737-es proci van...tehát már a proci se stimmel...ugye a 64bites proci képes 32bites rendszer futtatására...viszont fordítva nem...meg a recovery is úgy van készítve hogy a rendszer procihoz igazodik, azaz az x5 max pro recovery-je nem fut x5 max-on, sem fordítva...x5 max-hoz csak ahhoz való recovery fog működni, ha te arraq raktál fel egy pro-ra való recovery-t érthető miért nem tölt be...
ahogy elnézem külsőre ugyan az, csak a bele más...
x5 max-hoz való recovery 4pda-n az eljárás ugyan az...fastboot vagy SPFT
-
-
-
válasz
gyemipapa #2024 üzenetére
na, sajnos nem
megtetszett a képessége amit tudott, a kémkedéssel később szembesültem...az a jó hogy van rá custom rendszer, frissebb mint a gyári build...ami a 6.0 legelső kiadása...számomra ezek után az is kérdéses hogy valóban megkapja-e a biztonsági javításokat vagy csak a build.prop-ban van átírva és ugyan azzal a verzióval írják-e felül...mondjuk ami nem tetszett a telóban hogy az sd kártyát nem lehetett titkosítani...
-
válasz
#25529296 #2021 üzenetére
kell hozzá fastboot driver, nyitsz egy rendszergazdai parancssort
a telefon fejlesztői menüjében az OEM Bootloader nyitást be kell kapcsolni
fastboot oem unlock-ez nyitja a bootloadert,ezzel páruzamosan csinál is egy userdata törlést
fastboot flash recovery "twrp.img" ez flashelia twrp-t
fastboot oem lock ez visszazárja a bootloadert
ez után recovery modeban indítod a recoveryt,wipe factory data.... -
-
válasz
gyemipapa #2016 üzenetére
véleményem szerint....
top hacker nem foglalkozik kishalakkal...nem éri meg neki,inkább a nagy halakra koncentrál
noob hackernek még nagy falat egy kishal, inkább IoT eszközökkel gyakorol....
de ezt ne vesézzük, nem olyan könnyű ez a hackelősdi mint ahogy sokan gondolják -
válasz
gyemipapa #2014 üzenetére
állítólag már orvosolták a "hibát", legalábbis a doogee mobájl ezt írta a facebookon
megvettem a telót, bejöttem a topikba, elkezdtem olvasgatni....láttam az írásokat....lefutattam egy csomó víruskeresőt(eset mobile security,bitdefender,norton,malwarebyte,kaspersky) és mindegyik talált valamiben fertőzést... lekopogom, reklámok nekem sem voltak, viszont kérelten kínai szerverrel való kommunikáció annál több, ekkor a noroot firewall-t kipróbáltam(nem vagyok root párti),ehhez nem kell root, annyit csinál hogy egy vezérelt!szűrhető VPN kapcsolatra irányít át minden kapcsolódást a netre,így az app képes működni root nélkül, fogtam és tiltottam az appok kommunikációját...annyit kommunikáltak a fertőzött appok hogy 3 nap alatt elment 500MB mobilnetem :/ ami nem kevés.... aztán próbálgattam más rendszereket is a 4pda oldalról... az a jó hogy androidos appal könnyebb regisztrálni mint weboldalon...ott nem kell képkódra válaszolni
-
-
üdv
mennyire igaz hogy a doogee megoldotta a malware fertőzést?
legalábbis a facebookon ezt állítják,hogy megoldották
ebből mi fog kisülni a tömeges kémkedésen kívül
[link] magyarországra jön a doogee mobilgyártó
-
-
válasz
SunyaMacs #1957 üzenetére
Ha hibás az emmc akkor nem megy a flash,ugyanis checksum ellenőrzésnél kiírná a hibát... Meg a rendszer sem indulna el,ugyanis ram meg emmc között is folyik írás olvasás...tehát írni lehet az emmc,ha meg az írás,megy a flash is...én inkább arra tippelnék hogy a felrakni kívánt rendszer ugyan az mint ami a telefonon van...
-
válasz
#25529296 #1953 üzenetére
Ha 72órás,vidd vissza,ha nem akkor a szerviz se fog tudni vele mit kezdeni,nekik is a gyári rendszer van meg,ami szint úgy fertőzött lehet...felesleges kínlódni vele....én is bánom hogy anno megvettem...inkább vettem volna vernee thor-t,erősebb mint az x5 max pro,és megkapta a 7et,és ami fontos,malware mentes...
-
-
-
válasz
#25529296 #1941 üzenetére
ha megnyitod a zip fájlt akkor egy META-INF mappát kell látnod benne, akkor elvileg telepítető TWRP-ből...
a TWRP lehetőséget ad arra hogy képfájlt is tudj telepíteni, viszont ez nagy eséllyel működni fog, kivéve a system.img-vel, tapasztalataim szerint mikor a gyári system.img-t akartam felrakni, felment, viszont újraindítás után Doogee logónál megállt....
-
-
-
válasz
Emperor_ #1925 üzenetére
elképzeletőnek tartom...bár annyira még nem szálltak rá a mobilokra...arról inkább kémkedni szeret a doogee...ezt már több modellnél is bebizonyította
sajnos
én már ezek miatt is kukáznám a gyártmányt...ez is elég ok ahhoz... próbáltad preloader nélkül is felkrakni? esetleg fastboottal a van? mondjuk az x5 max pro-nak van..
spft 3149 hiba:
https://forum.hovatek.com/thread-439.html
Error 3149Message: BROM ERROR : S_DA_SDMMC_WRITE_FAILED (3149)
Meaning: SP Flash tool was unable to flash files to the phone
Solution:
Ensure to run the latest version of SP flash tool as Administrator - futtasd rendszergazdaként
Format first then Download
Don't tick a box with an unspecified / empty file path - ne legyen bepipálva üres funkció
Ensure the phone is switched off (with a well charged battery in it ) before connecting to PC for flashing - kikapcsolt állapotban legyen csatlakoztatva
Try a different PC - próbáld másik gépen
Try a different ROM - próbálj másik romot
Try a different USB cord - próbáld másik usb kábellel(rövidebbel mondjuk)
Try formatting the phone first before flashing files to it -
válasz
Emperor_ #1920 üzenetére
ha format all megvolt, akkor elvileg mennie kellene, viszont a sdmmc write failed akkor nem enged írni a tárolóra....ha nagyon régi a készülék, nem érdemes vesződni vele...ősrégi OS(Android 4.2), a hardver nem olyan gyenge viszont... én megpróbálnék inkább egy custom androidot rátenni...
vannak bizonyos gyárilag módosított rendszerek, amik kényszerítve titkosítják a telefon belső tárelyét, pl. a Navon Mizu egyik készüléke is ilyen...
-
-
válasz
Soulles #1910 üzenetére
Mivel rég nem használom ezt a telefont,így nem is nagyon követem a vele kapcsolatos dolgokat,ebből adódóan támogatást se tudok érdemben nyújtani
az áthúzások azért vannak benne, mert anno elérhetőek voltak a linkek, de helyhiány miatt törölnöm kellett a saját tárhelyemről...
de minden szükésges infó megtalálható a 4pda doogee x5 max pro oldalán,google chrome használatát javaslom az oldal lefordításhoz..mert orosz
ezért is írtam hogy "EoS-End of Support",Vége a Támogatásnak...
nagyon jó kis telefon lenne, ha doogee kitakarítaná a rendszerét...
-
-
-
-
válasz
gyemipapa #1870 üzenetére
a mobilok akkuja 1cellás...ha zárlatos lesz,akkor olyan lesz mint sgy kispárna
amúgy igen, nem mind1 ikor melegszik,főleg amilyen meleg volt mostanság nem is csodálom...kint az utcán nekem is melegebb a telóm,ilyen körülmények között normális...viszont az akkunak nem nagyon tesz jót sajmos...
-
-
-
-
-
válasz
zsolt320i #1838 üzenetére
A cyanogen mod projectet abbahagyták...végleg, így ugye frissítés sem érkezik a hivatalos cm buildokhoz...helyette mások elkezdték a LineageOS projectet a cyanogenmod mintájára,de tamogatási kör még kicsi,kevés eszközre fejlesztik...a legtöbb cm vagy lineage alapú romok nyelvi támogatása 100%-os, azokban vannak fordítási hibák amiket forrásból építettek újra,nem pedig a hivatalos buildet módosították...
-
meg tegyük hozzá,hogy az uccsó frissítés is csak 32bites...ami a valós teljesítmény rovására megy...szeptember-október a vízválasztó...a kémkedős rendszeren,meg a hw hibákon kívül nem lenne rossz teló az x5 max pro...meg a támogatása is lehetett volna jobb...ez a kategória (malware és spyware mentesen) irodai felhasználásra nagyon tökéletes lehetett volna...de a dudzsi még ezt is elszúrta önerőből...
amúgy lineage 14.1ből is érdemes mindig a legfrissebb kiadást használni, az FP is rendesen működik nougat alatt
-
-
-
-
válasz
marci13 #1821 üzenetére
megkerestem az ominózus appokat a twrp recovery fájlkezelőjében,átírtam egy needromos cleaner scriptet...majd először a saját telómon teszteltem(anno) majd mikor kész lett,és gond nélkül tette a dolgát,felraktam.
De mivel már rég nem ez a *fütty* telóm van,így már nem foglalkozom a technikai részével...
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest