Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Magisk
-
Mobilarena
Doogee X5 Max Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyemipapa
senior tag
Három héten belül két termékkel is jártam úgy, hogy EU raktárból rendeltem, egyiket Lengyelből, másikat Csehből Aliról. Mindkét esetben opció volt a raktárkészet. Miután érdeklődtem, hogy az 5-7 napos határidő letelt, kiderült, egyik helyen sem volt mégsem az adott raktárban készleten, egyiket automatice Kínából postázták, mint kérdésemre kiderült, a másikat még nem postázták, de Kínából tervezték küldeni, mindkét esetben persze sűrű elnézés. Utóbbit cancelleztem, remélem, sikerrel, és visszakapom a pénzem. Egyik ugye vámos lett volna, másikat meg azért rendeltem EU-ból, inkább drágábban, hogy hamar megkapjam. Pofátlanság a köbön.
Persze a negát beigértem mindkettőnek. -
törölt tag
Az sms-eket egy számról, hogyan lehet letiltani ennél a modellnél? valaki megírná? köszönöm.
-
pch
senior tag
Üdv!
8.x-et fel lehet valahogy varázsolni?
pch
-
nokri
csendes tag
2016. szept-ben MM-ben vett telóm eddig gyönyörűen működött, ma reggel sms-t akartam küldeni és nem a leütött betűket írja be. Újraindítottam és a PIN kód beírásnál is a leütött szám más számot ír be, és tök más számokat kellett leütnöm, hogy a jó kód jöjjön be. SMS azóta se jót ír és most a beállításokat se tudom megnyitni, mert rányomva a G Play-t akarja elindítani. Ennyi volt?
-
törölt tag
válasz
zsolt320i #2218 üzenetére
Sziasztok!
Az én tapasztalatom szerint, a divatos víruskeresők, mint az ESET, Panda, Kaspersky, Norton, Avast, Avg, Bitdefender, stb..., nem találják meg a kínai vírusokat. Nekem egyedül a Dr.Web és a V3 víruskeresők találták meg.
Érdekes, hogy a gyári oldalról is vírusos rom jött le és amikor email-ben panaszkodtam nekik, válaszoltak és a needrom-ra feltöltötték ugyan azt a gyári rom-ot, de abban már nem talált vírust egyik kereső sem. (vagy csak jobban elrejtették, nem tudom) ez a rom tisztának tűnik.
Próbáljátok ki ti is és írjatok, ha az is fertőzött, és hogy melyik kereső találta meg.
Üdv!
-
xianhu
csendes tag
válasz
pietrrr #2214 üzenetére
Szia!
Nekem se ment ezekkel az innen-onnan letöltött ROM-okkal. Végül felmentem a doogee honlapjára, és ott ezt a linket adják meg hivatalosnak: [link]
Ezzel csont nélkül felment. Amikor a scatter fájlt betöltöd, elvileg a Location alatt mutatnia kellene a fájlokat, amiket rá fog tölteni a telefonra. A korábbi letöltött anyagokkal ezt nem tette, lehet rossz a scatter file? -
Rogio
csendes tag
válasz
nagypetyem #2215 üzenetére
Én már a kezdetek kezdete óta kijelző problémákkal küszködöm, sajnos ez a telefon (egyik) típushibája. Valószínűleg az érintőpanel gyenge ragasztása okozza, amin egy kijelzőcsere vagy segít, vagy nem.
Ha nem akarsz komolyabb vagyont költeni rá, itt az én házi bakrács megoldásom:
- keresel a konyhaszekrényben egy bögrét, aminek lapos az alja (pl a túrázós fém bögrék ilyenek)
- csinálsz egy jó forró teát (tudom, ilyen melegben a sör jobban esne)
- beleöntöd a bögrébe a teát
- a telefont rárakod az asztalra, kijelzővel fölfelé. Ha volt rajta tok, azt előtte vedd le.
- a bögrével elkezded "vasalni" a telefon kijelzőjét (ezért kell lapos aljú). Nem kell durván rányomni, de a melegítés mellett nyomás is kell hogy érje.
- kb 3-5 perc után kész, a ragasztó kicsit megolvad, a rétegek közelebb kerülnek egymáshoz, pontosabb lesz az érzékelés.
- igény szerint kb havonta-kéthavonta megismétled, úgy egy év után beáll normálisra.
- ha ez sem segít, még mindig vehetsz egy normális telefont.Amúgy én vettem 9H-s védőüveget, az is sokat segített a kijelző érzékenységén, a pontosságon viszont rontott.
-
nagypetyem
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék! Találkozott-e valaki ezzel a problémával?
Doogee X5 max pro telefonom visszalépeget a programokból a nyitó képernyőre.Olyan mintha én nyomkodnám a jobb alsó vissza gombot.Van, hogy egyáltalán nem megy az érintőpanel! Ha a jobb középsővel ki, majd bekapcsolom, akkor újra működik az érintőpanel.Néha hagyja magát és működik minden,de rövid ideig tart ez az állapot!
Tapossam meg és vegyek egy jobb telót, vagy egy érintőcsere Kínából meg fogja oldani a problémát?
Előre is köszi a választ!
Nagypetyem -
pietrrr
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #2178 üzenetére
Szia!
Próbáltam ezt a drive-ra feltett ROMot felrakni FlashTool-lal, de folyton hibát dob:
BROM ERROR : S_FTHND_FILE_IS_NOT_LOADED_ YET (0x138F)Mi lehet a megoldás? Van valami alternatíva, hogy reklámmentesítsem ezt a fostalicskát?
Próbálgattam, de fogalmam sincs, mi az a twrp meg satöbbi, de ha tudnál linkelni valamit, vagy egyszerűen lépésenként leírnád a menetét, nagyon hálás lennék.Köszi!
-
Sanyi1982
csendes tag
Sziasztok
Korábban tettem fel 2 kérdést, csak sajnos a 2.ra nem jött semmi segítség.
Most megpróbálkozom újból.
Adott egy Doogee X5 Max telefonIdőnként rájön az önálló rezgés, semmi nem jön (értesítés, üzenet) rezeg mintha hívás lenne, de nincs.
Remélem tudtok segíteni, köszi előre is.
Sajnos idegesítő baj. Ha újrarakjuk a telefont akkor egy időre elmúlik, de azért havonta rakjak újra egy telefont? Nem normális dolog.
Remélem tudtok infót adni. Köszi szépen -
Berv
csendes tag
Sziasztok,
Tudok esetleg jó szervizest x5 max pro-ra, Budapesten? Kijelző gondjai vannak, nem reagál a tapira. -
törölt tag
válasz
Kösz, sikerül újrahúznom azóta több készüléket is. a "gyári kártevő" -mentességet mivel érdemes lecsekkolni? Dr. Web elég?
-
Chuzzlee803
aktív tag
Hali,
pár hete nagy nehezen sikerült kinyitni a bootloadert, felrakni a TWRP-t, rootolni a telefont és felrakni egy Lineage OS 14.1-et, mindezt ADB-ből. Az oem unlock parancsra ugyan sikerült, de törölt mindent a telefonról (váratlan volt, de lényegében semmi fontos nem veszett el).
Maga a ROM eléggé instabil volt, YT app-ban és böngészős változatban a kék és a piros fel volt cserélve, illetve addig simán futó alkalmazások le-le álltak.
Needromon pedig találtam egy gyári, de malware-mentesített ROM-ot. Le is húztam, felraktam az SD kártyára, és újraindítottam a telefont. Letartottam a gombokat, felugrott a kis menü, kiválasztottam a Recovery-t. Kis gondolkodás után csak simán bebootolt a rendszerbe.
"No sebaj, akkor megint flashelünk rá recovery-t, aztán hadd szóljon", gondoltam. Összekötöttem a géppel, és elkezdtem a rituálét:
adb reboot-bootloader
fastboot oem unlock
*Telefon: akarja ön ezt? Én: igen*
A telefon újraindult, és azóta is bootloopban van (vagyis volt egy félóráig, miközben kerestem a neten, volt, aki szerint úgy kell hagyni, és elég hosszú idő után bebootol (?), de volt, aki már itt téglának mondta a telefont). Ami miatt egyáltalán írok ide, az az, hogy a telefon már a hangerő+bekapcs gombokra nem hozza elő a kis menüt, amiből ki lehet választani a recoveryt vagy a bootloadert.Papírnehezék, vagy lehet még csinálni valamit vele?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #2207 üzenetére
a fertőzés lehet valós, de egy vírtónak sincs superuser joga ha megveszed...
-
törölt tag
Sziasztok!
Az év végén felraktam az akkori legújabb 6-os gyári romot a telóra, akkor vírusmentesnek tűnt. Most a DrWeb víruskereső az jelezte, hogy veszélyes vírust talált az egyik rendszerfájlban és csak akkor tudja eltávolítani, ha letöltöm és aktiválom a teljes víruskeresőt, persze pénzért. Próbáltam még 3-4 víruskeresőt, de azok nem találtak semmit. Mit gondoltok, mi lehet a gond? Tényleg talált valamit, vagy a DrWeb már idáig süllyedt, hogy vásárlásra bírja az embereket?
-
Sanyi1982
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #2203 üzenetére
Ok És ennek a root joggal mit tudok csinálni? még garis 1 hétig a telefon.
Köszi -
Sanyi1982
csendes tag
6.0-20160906_131724
Bocsi lemaradt ez a jelenlegi Android verzióm. -
Sanyi1982
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Doogee X5 Max telefonunk van. Kettő db problémánk van.
El első:
Az a probléma, hogy kiírja frissítés érhető el a telefonhoz.
Elindítjuk a frissítést, elkezdi letölteni, le is jön. Telepítésnél kiad egy haldokló android figurát, aminek a hasa nyitva van és egy piros háromszögben felkiáltó jel van, alatta pedig HIBA felirat. Miért nem engedi szerintetek telepíteni a frissítést.Régóta fennálló hiba, WIFI kapcsolaton keresztül van letöltve.
próbálkoztunk már: hard resettel, síma szoftveres alaphelyzetbe állítással.
Android 6.0
Alapsáv verziója: DOOGEE-X5max.20160811
Kernel verzió
3.4.5Doogeeinfo@doogee.cc20160811Második probléma: időnként rájön az önálló rezgés, semmi nem jön (értesítés, üzenet) rezeg mintha hívás lenne, de nincs.
Remélem tudtok segíteni, köszi előre is. -
BruTaLG
csendes tag
Sziasztok! Kaptam egy x5 max-ot. a rom valószínű hibás. Bekapcsolás után csak addig jutok, hogy ellenőrzi magát és kéri a SIM kártyát, de eddig a pontig 12 szer leáll a google play szolgáltatás és a vezeték nélküli frissítés. Itt el is akad a folyamat tovább már nem tud lépni. OTG-t nem tudom engedélyezni és így a fastboottal nem tudok bootloadert nyitni. Hogy tudnám megkerülni?
-
hzsolee
őstag
válasz
st3v3np3t3r #2197 üzenetére
Igen, köszönöm.
-
hzsolee
őstag
válasz
st3v3np3t3r #2194 üzenetére
Hát a f@sz kivan. Ha kikapcsol a kijelző, többet nem kapcsol be... Akku ki-be, bekapcsolom akkor jó az első "kijelzősötétedésig"
-
hzsolee
őstag
válasz
st3v3np3t3r #2192 üzenetére
Ööö, nem. Jelentsen bármit is, amit írtál...
Valami rémlik a múltkori lineage telepítésem során volt ilyen. Szóval megejtettem, továbblépett. Köszi
úgy néz ki okés.Melyik víruskeresővel nézzem?hát, nem.... Bekapcsolom, bejön a kép, minden oké. Lekapcsol a kijelző, de utána már nem jó, sötét a kijelző, de mintha mégis működne "alatta"....
-
hzsolee
őstag
válasz
st3v3np3t3r #2189 üzenetére
A drive-os meg az első egyforma. A4pdas lefutott, de a doogee logón megáll...
-
hzsolee
őstag
válasz
st3v3np3t3r #2186 üzenetére
Köszi. A vagy utáni kettőt töltöm most. A zip alatti könyvtárszerkezetnek hogyan kéne kinéznie? (lehet hülyeséget kérdeztem
)
-
hzsolee
őstag
válasz
Szia!
A drive-os linked letöltöttem, de kevésnek tűnik, vagy rosszul csinálom. Needromhoz nincs regem, meg nem is akarok. Hol tudom még letölteni az elvileg vírusmentes full telepítőt? -
nferro
csendes újonc
Nahát, de jó hírek. Nincs valaki Debrecenben közületek aki meg tudná csinálni ezt az újra telepítést, hátha.
-
törölt tag
Érdekes cikk, eddig is tudtuk a következtetést, de a DrWeb tényleg képes maradéktalanul eltávolítani a vírust?
http://www.origo.hu/techbazis/20180302-adatlopas-elotelepitett-kartevo-kinai-android-okostelefon.html
-
zsiz
őstag
válasz
st3v3np3t3r #2180 üzenetére
Köszi
Ha nálam lesz a telefon, nekiesek.
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Van a családban egy ilyen telefon, amit újra kellene húznom.
A telepítés menetében változott valami ez óta a hozzászólás óta vagy nyugodtan követhetem ezt? [link]
Illetve melyik ROM-ot érdemes felrakni? Eggyel fentebbi hsz-ben levő mehet vagy van újabb, jobb? -
mdanee
tag
válasz
st3v3np3t3r #2176 üzenetére
Ahhham, köszi! De ezek vajh tiszta romok? Ennél most firssebb van fenn, 20170412, csak kicsit férges.
-
mdanee
tag
Sziasztok! Pátom telefonját próbálom féregteleníteni.
ROM-ot még nem telepítettem. A leírást elolvastam, SP_Flash_Tool_v5.1744_Win fenn van, Needromról letöltöttem a 2017 szeptemberi romot - egyáltalán ez vírus mentes teljesen?
Letöltöttem szintén a needről a MT6737M_Android_scatter.txt -t.
Bohóckodtam valamit MTK driverekkel (Win10 64 bit)
Bemásoltam a rom könyvtárába, elindítom a Flash Toolt, beolvasom a scattert, de csak a boot az aktív, mondjuk cask boot.img van csak a mappában.
Azt elvileg le is tölti a kivett akksival feldugott telefonta.
Mit csinálok rosszul? Le kell mást is tölteni? Vagy?Előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #2172 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #2170 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam :/
Találtam egy korrekt, emberi nyelven íródott leírást is. Remélem nem gond, belinkelem ide, hogy lássátok mit műveltem eddig: https://itfroccs.hu/doogee-x5-pro-hivatalos-marshmallow-telepites)
Letöltöttem a ROM-ot, a Flaashtoolt, betallóztam, rányomtam a Download gombra (valljuk be, nem egy agysebész mutatvány nem hiszem hogy nagyon el lehet cseszni....)
Telóból akksi ki, akksi vissza, kábelre fel, ééééés.....
Nem történik az égvilágon SEMMI... Nem indul el a zöld csík, nem mozdul alul semmi... És itt elakadtam... Még egy hibaüzenet se, amiből lehetne valamire következtetni....
-
törölt tag
Üdv!
Kezembe adtak egy X5 MAx Pro-t, hátha életet tudok verni beléje... Hiba: Bekapcsolásnál baromi hosszan mutatja a Doogee logót, majd nagy nehezen eljut a nyelv választásig. Itt már felugrik az első hibaüzenet: A Google Play szolgáltatás sajnos leállt... Néhány OK után tovább ugrik "Egy pillanat" feliratot mutat és jönnek a további hibaüzenetek, hogy mik álltak le: Térkép, videó.... ilyesmi.... Innen egy tapodtat se mozdul tovább. Nem vagyok egy nagy guru, így egyszerű lesz a kérdésem: Van rá reális esély hogy kezdjek vele valamit, vagy adjam fel, és adjam vissza a gazdájának, hogy vigye szakorvoshoz....
(Hard resetet csináltam, nem segített.)
Köszi előre is
-
kispeter999
csendes tag
Ajánlom a ResurrectionRemix-et ha ki akarsz próbálni valamit, nekem az jött be a legjobban. Mondjuk nekem a Lineage-el sem voltak ilyen problémáim de az RR tényleg bejött. Nálam a gyári romok nem tudják kezelni az akkumulátort, össze vissza mutatják a töltöttséget, custom romokkal minden rendben
-
Rogio
csendes tag
Needrom-ról van, és igen a X5 Max Pro-hoz. Fölmentem Needromra, hogy beszúrjam a linket, de leszedték ezt a romot.
Elég vegyesek az érzelmeim vele kapcsolatban, egyrészt örülök, hogy friss a rendszer, másrészt olyan 85-90%-osan stabil. Inkább azt figyeltem meg, hogy az újraindítás nem megy neki, ha volt valami bug beragadva, akkor az kb 33% eséllyel újraindítás után is megmaradt. A kikapcsolás, várok picit, bekapcsolás eddig jobbnak tűnik, de még kevés a minta, hogy konzekvensen kijelentsem, "Az újraindítással van a gond!".
-
Rogio
csendes tag
Kb egy hónapja használom már a Lineage OS-t és tegnap kis híján eljutottam arra a pontra, hogy "akkor már inkább a gyári"...
Rengeteg új hiba jött elő, ami felettébb megnehezíti a használatát:
- A kamera szoftver gyakran összeomlik, és sokszor az újraindítás sem segít. Olyan, mintha nem érzékelné a kamerát, majd egy újabb újraindítás után már működik. Eddig 5 alkalommal kellett valamit lefényképezzek, ebből 3x besült a program. Spontán elindítom, akkor megy, de amikor hirtelen kéne valamire, akkor persze nem indul el. Tudom, "Murphy törvénye", hogy így legyen, de tegnap nagyon mérges lettem emiatt.
- A kamera program botrányos, nem lehet kikapcsolni a HRD-t, félhomájban az ember csak vár, és próbálkozik, de nem találja a fókuszt...
- Spontán leáll. Nem újraindul, hanem kikapcsol. Ez nagyjából 8-10 napos üzemidőnél jött elő másodszor, többször még nem volt alkalmam kipróbálni, mert 5 nap után már omladozik össze, és újra kell indítani.
- A memória kezeléssel valami gond lehet, naponta +100 megát hízik a rendszer, induláskor 800-ról indul, szóval egy pár nap után már jönnek elő összeomlások.
- A rendszer nem túl takarékos, csak úgy eszi az energiát. Max 2,5 napot bírt eddig ki, de tegnap pl egész nap le kellett némítanom, ezért összepárosítottam a fitnesz karkötőmmel, hogy rezegjen, ha van valami. 6 óra alatt 70%-ot esett a töltöttség, pedig nem volt neten, csak a Bluetooth ment.
- A Bluetooth-ról már írtam, hogy körülményes használni...
- Néha beakad valami (többnyire az 5-6. napon, amikor 70-80%-on van már a memória telítettség), és iszonyatosan el kezd dolgozni. Rendszerint amikor leveszem a töltőről. Ilyenkor óránként 15-20%-ot is tud csökkenni az akku töltöttsége. Onnan lehet észrevenni, hogy forró a telefon. Megnéztem, mi zabálja ennyire, és a felelős a "telefon tétlen" volt. Egy újraindítás, vagy ha visszarakjuk töltőre, megoldotta.Egy darabig még elvagyok vele, tegnap kifüstölögtem magam, de szerintem a következő alkalommal fogom magam, és kipróbálom a szeptemberi gyári romot.
-
nferro
csendes újonc
válasz
st3v3np3t3r #2162 üzenetére
Áááá. Nem merek belevágni a korábban leírtak miatt.
-
nferro
csendes újonc
A xendert láttam a beállításban, hogy letiltva, a com.android.snap nem jelent meg egyáltalán, de a tűzfalnál látszik, hogy le van tiltva. kilőttem a paralel space-t is, mert nemtom, hogy mi az és nagyon nyomult.
Hát nagyon köszönöm a sok hasznos tanácsot. Úgy érzem, rendszeresen be fogok nézni, de remélem nem további problémával, csak úgy, hátha felmerül még valami hasznos. köszi még egyszer.
-
Rogio
csendes tag
Hááát, ha fél nap volt belakni a gyári reset után, akkor szerintem ne tökölj vele.
Amit javasoltam, hogy tiltsd le az említett 2 appot:
Beállítások/Alkalmazások -> itt megkeresed az említett alkalmazásokat, kényszerített leállítás, majd letiltás. Ha azzal fenyeget, hogy ez hatással lehet más dolgokra, ne törődj vele.Amit te telepítettél, és használsz programokat (Facebook, mitudomén), azokat nyugodtan állítsd engedélyezettre a tűzfalon, annak semmi értelme, ha az ember csak bosszankodik, hogy már megint netet kér...
-
nferro
csendes újonc
Telepítettem egy tűzfalat, azon bejelöltem az általad megadottakat. Hát, egyelőre még minden hozzáférésre rákérdez, de nem merem automatikusan engedélyezni a többit, legalább látom, hogy mikor mi akar netre lépni. Ha jól értem, szerinted nem érdemes most új op rendszert felrakni. A frissítést nem mertem most próbálni, bár az eddig sem működött.
-
Rogio
csendes tag
Hát, a 20160810-es egy jó régi, de még rendben működő rendszer volt. Kicsit lomha, de stabil rom, sokáig azt használtam. Ott talán még csak a "com.android.snap" és a "Xender" appot kellett tiltani, de én a biztonság kedvéért én fölraknék még egy "noroot firewall"-t is, hogy később se legyen gond.
-
nferro
csendes újonc
Szia.Nagyon köszönöm a választ. Már majdnem elmentem új telót venni. A töltésre 10 órát írt. :/ A szervíz tanácsára alaphelyzetre állítást csináltam /halleluja, fél napom ráment a rendberakásra/, de most rendbe jött. Most, hogy mondod, bluetooth headsetet használtam előtte vagy fél órát, bár eddig nem volt gond vele. A rendszer szerintem pont a változat, amire korábban írtad, hogy eleve vírusos és nem engedi a frissítést. kernel: 3.18.19+ 20160810 Ha erre gondolsz. Az a baj, hogy nem tudom, mikor omlik össze újra.
-
Rogio
csendes tag
Szia!
Szerintem velem fordult már elő ilyen, erősen próbálok visszaemlékezni, mi hozta elő...
Lehet, hogy tévedek, de mintha a Google Play akart volna folyamatosan frissíteni, és emiatt csúcsra járatta a processzort. Asszem úgy oldottam meg, hogy bementem a Beállítások/Alkalmazások/GooglePlayÁruház-ba, és ott a "Frissítések eltávolítására" nyomtam. Utána újraindítottam a telót, és befrissítettem minden programot, és elmúlt.
Vagy a GMail volt??? Mindegy, valamelyik Google szarság beakadt, kb egy éve volt már nem emlékszem... Valami programot is föl kellett rakjak, mert az aksinál nem írta ki, mi szívta le az energiát, de arra már tényleg nem emlékszem, melyik program segített.
B. kérdés, mielőtt nekiállsz törölgetni mindenfélét,
- mikori frissítés van épp a telefonon?
- a GPS nem maradt bekapcsolva (néha a BKK futár nem hajlandó kikapcsolni, és elereszteni a GPS-t)
- esetleg valami Bluetooth eszköz? Pl az előző fitnesz karkötőm folyamatosan ping-elte a telefonomat, ami miatt folyton bekapcsolt a kijelző (a karkötő programja értesítést érzékelt), és amellett hogy baromi idegesítő volt, szörnyen fogyott az energia...Szóval több oka is lehet, először is meg kéne találni az okát, hogy mi meríti a telefont.
-
nferro
csendes újonc
Hello. Szeretnék segítséget érni. 2016. 08. hóban ebayről vettem egy x5 max pro telót. Azóta többé-kevésbé működött, most azonban kicsit elkezdett melegedni és az akksi pár órán belül nullára merül. Sznte percről-percre esik a töltési szint pár százalékot. Sajnos az általatok leírt szoftveres dolgokhoz teljesen hülye vagyok, ha belenyúlnék, valószínűleg kenyérpirító lenne a telóból vagy levélnehezék. Nem gondolom, hogy akksi gond lenne. A telefon teteje melegszik, erős kézmelegre.
Előre is köszi. -
Rogio
csendes tag
Igen, ezt lehet írnom kellett volna, én már rutinból download-rádug-ot csinálok...
Most nézem, a "tisztító script" leírásomban a 3. pont végén írom is:
- Katt a downloadra, majd...
- Egyből rádugod a kiszedett aksis telefont.Örülök, hogy sikerült, egy újabb anyukát mentettünk meg az agy-ér-görcstől.
Amúgy végül melyiket választottad?
- 2016.12.26, majd frissít
- 2017.09.12-es gyári romot (én ezt javasoltam volna)
- vagy a 2017.02.17-es + tisztító romot? -
Rogio
csendes tag
Huhhh, nem kicsit régi rendszer (20161020)... Talán még a 64 bites korszakból...
Szóval a válasz igen ebben is gyárilag van beletéve a vírus. Automatikusan szerintem azért nem jön rá frissítés, mert a 2016 decemberi frissítésben áttért 64 bitről 32 bitre. Akkoriban kb havonta jött valami hegesztés, a decemberi azért kellett, mert a kijelzők negyede nem kezelte a 64 bitet (ne kérdezd miért, oroszok mondták...).
A következőt tudod tenni, ha gyári romot szeretnél:
- A "rizikósabb", hogy fölmész a Doogee oldalára, leszeded a hivatalos frissítést (20161226), ami már 32 bites, és arra menni fog a OTG-s frissítés.
- Vagy levadászod a needrom-ról. a legújabbat. [link] Ez állítólag már vírusmentes.Kb mind a kettőhöz ugyanaz kell:
- Letöltöd a rom-ot (amelyiket akarod)
- letöltöd a SP Flash Tool-t [link]
- Elolvasod az Összefoglaló kinyitásánál, hogyan is kell az SP FlashTool-t használni.Illetve ezer éve írtam egy összefoglalót, hogy is kell a tisztító scriptet használni, talán érdemes azt is elolvasni, és összevegyíteni az összefoglalóban olvasottakkal. [link]
-
hzsolee
őstag
Köszi a tesztet, és a korábbi hsz-t ami kedvet csinált hozzá. A gyerek kacatjai közül kihalásztam a telefont, ahova a vírusos volta miatt került és kipróbáltam. Nekem tetszik, főleg, hogy nincs vírus. A merülés nekem is feltűnt, de nem nagyon zavar. Mondjuk már mindegy mert vettem helyette telefont, így c vágányon marad, de azért a tudat megnyugtató
-
Rogio
csendes tag
Háát, sajnos a régi romokban gyárilag volt vírus, azokon a fctory reset sem segített. Elvileg a 20170912-es rom már "fertőzésmentes", arra kéne frissítened, ha nem szeretnél custom romot.
Meg tudnád mondani a jelenlegi verziószámát, hátha okosabbak leszünk, és tudunk segíteni:
Beállítások > (letekersz legallulra) A telefonról > Innen kéne mindenféle verzió.(Sajnos nekem custom van fönn, így most hirtelen nem tudom hirtelen mit is kéne nézzél.)
A Telefon nem ajánlott föl frissítést?
-
Bolobi
tag
Sziasztok!
Segítséget/tanácsot szertnék kérni tőletek.
Édesanyámnak van egy Doogee X5 Max telója, probléma az hogy vmi vírus ugy beette magát a telefonba, hogy nem bír vele semmi vírusírtó, többször volt factory reset, nem szűnik folyamtosan szorja a hírdetéseket, nem lehet használni.Van egyszerű módszer amivel le tudom írtani róla? custom romot nem szertném rátenni.
Köszi előre is!
-
Rogio
csendes tag
Ahogy ígértem, íme a LineageOS 14.1-es tesztje.
Nagyjából 10 napja fut a telefonomon ez a redszer, és hááát... Van itt hideg meleg vegyesen.
Akik régóta használják ezt a csodatelefont, azoknak talán még rémlik, hogy 2016-november és 2017-február közt kb hetente-kéthetente kipróbáltam egy főzött/gyári romot, "alaposan" kiteszteltem, leírtam a véleményemet, majd cseréltem. Aztán belecsömörlöttem, és a gyári tisztított rom mellett maradtam, mint leggyorsabb variáns. Még az sem tántorított el, amikor szeptember közepén kijött a Doogee saját tisztított romja (közvetlenül a Leagoo fiaskó után nemsokkal). Azért nem, mert semmi újat nem tudott, a verziószám nem változott, frissítés nem jött rá, egyszerűen lefuttatták a tisztító scriptet, és kész. Ezt én is meg tudtam tenni, fél évvel megelőzve a gyártót.
A LineageOS viszont Android 7.1.2-es december 5.-i frissítéssel jött, és ez bizony megmozgatta a fantáziámat. Épp volt egy szabad hétvégém telepítgetni, így neki is álltam a nagy műveletnek.
Rögtön az elején több megdöbbentő dologgal is szembesültem, ami "visszavezethető" volt a korábbi CyanogenOS hibáira (aki nem tudná, a Lineage régen Cyanogen névre halgatott), gyorsan visszakerestem a korábbi tesztemet, és sok ismerős dolog bukkant elő. link a korábbi elemzéshez
1. Telepítés
A LineageOS nem telepíthető FlashToolal, előbb föl kell tenni egy TWRP nevű boot loadert. Szerencsére be volt linkelve egy aktuális verzió, mert a korábbival nem ment föl (nekem sem). Így először egy új TWRP-t majd memóriakártyáról magát a rendszert telepítettem. Nem nagy ördöngösség, kb 5 perc googlizás/youtube keresés után szerintem bárki meg tudja csinálni.
Utólag láttam, hogy a GApps-ot is telepíteni kellett volna... Volna.2. Az első indítás
Korábban szinte az összes főzött rom csak angol és orosz nyelven volt elérhető, szerencsére ez már induláskor fölkínálja a magyar nyelvet, sőt talán a régióból egyből föl is ajánlotta (már nem emlékszem pontosan). Majd némi beállítgatás, és már fut is egy közel vegytiszta android. A CyanogenOS-hez adtak valami fasza launchert, itt ez kimaradt, így sokkal jobban hasonlít a gyári környezetre. Ezután szembesültem vele, hogy gyakorlatilag teljesen csupasz a rendszer. Egy Chrome, vagy GMail sincs rajta, egy szál play áruház van, és ennyi. Szóval nekiállhattam telepíteni mindent szépen sorban.3. Telepítések
Mire végeztem mind az 50+ program telepítésével, már kezdtem megbánni a rendszer cseréjét, illetve az erre szánt időt. 2 program nem ment föl, az egyik az OTPSmartbank, ami szerint nem gyári rom, és eleinte sajnáltam, mert nagyon elkényelmesedtem a QR-kódos ujjlenyomatos belépéssel, ugyanakkor rájöttem, hogy volt élet ujjlenyomat olvasó előtt is. A másik program egy wifi föl/le kapcsoló, amit munkahelyemen használtam, 10 percenként 1 percre bekapcsolta a wifit. Nem tudom miért nem indul el ez a program, mindenesetre találtam hasonlót, szóval nincs világvége hangulat.4. Tesztüzem
És akkor jöhet a fekete leves, a közel 10 nap tapasztalata:
Előnyök:
- Ez tényleg vírusmentes, decemberi frissítéssel. Szerintem sosem volt még olyan telefonom, ami ilyen közel állt volna verzióban a legfrissebbhez képest.
- A rendszer gyors! Nem olyan jó, mint a szétoptimalizált gyári rom, de a boltból leemelthez képest jobb! Pár nap után elkezd dolgozni valami optimalizáló is, onnantól kezdve a gyakran használt programok akadás mentesek (valami 7-es android cucc)
- Gyakrabban van ébren a telefon (ez mondjuk az aksi kárára). Ez azért jó, mert korábban voltak "elmaradt" értesítéseim, amik egyszerűen besültek. Nagyon rossz elkésni egy találkozóról, vagy egy beütemezett hétvégi melót elfelejteni. Itt rendesen nyomon lehet követni a telefon állapotát (ilyen volt a 6-osban is, de tök fals értékekkel), és megtanulja, hogy mikor kell aktívabbnak lennie, és "rákészül" egy esemény értesítésére.
- Egyéb 7-es droid funkciók. Nekem tetszik az új legördülő sáv, a gombokra rakható funkciók, az értesítések skálázása, a profil időzítése+wifi/bluetooth/stb állíthatósága... Csak hogy pár apró szösszenetet megemlítsek. Nincs olyan sok különbség a 6 és 7 közt, de pár apróság elég ahhoz, hogy utána ne akarjam visszarakni a 6-ost.
- Az ujjlenyomat olvasó egész jó! 9/10-es körüli, ritkán hibázik, és ha mégis, másodjára jó szokott lenni. A gyárinál nekem voltak spontán feloldási kísérletek (inkább csak nyáron), itt egyelőre még nem volt ilyen. Eleinte lassúnak tűnt, de ahogy beette magát a rendszer "fontos programjai" közé, már pik-pak fölold
- A kamera szoftver egész jó, szerintem jó képeket lehet vele lőni. Ez a CyanogenOS-en is nagyon tetszett már
- A kijelző érzékenysége (szerintem) javult. Ezt nehéz lesz megfogalmazni, miért is... Aki ismeri ezt a típust, tudja, hogy gyakori a kijelző érintési pontatlanságok. Valahogy ez mégis jól van kalibrálva. Nem azt mondom, hogy "megjavult" a képernyő széle, még most is havi rendszerességgel vasalom vissza a ragasztást, de ha gépelek valamit, ritkábban ütök mellé. És az én szokásaim nem változtak, tehát a kijelző érzékenysége javult. Valószínűleg.Hátrányok:
- Az akkumulátor használat romlott. Az új verzióban pontosan meg lehet nézni, mi mennyit fogyasztott, és nem lesz tőle boldog az ember. Most 2,5 napot bír a 3-4 helyett, ami jelentős romlás. Telepítés után 1 nap volt. Igaz ami igaz, minden feltöltés után kalibrálja magát picit, 2-3 óra minden alkalommal hozzáadódik az üzemidőhöz, de szerintem sosem fogja elérni a gyári rom szintjét.
- A hangja nagyon halk. Pár nap után előkerestem, hol is kell fölhúzni az MTK engine-ben, mert nem volt jó.
- Rossz a memória kezelés. Indítás után olyan 800 mega memóriáról indul, a 6-7. nap körül 1.6 giga lett belőle!
- Talán ennek eredménye egy jó régi bug, vagyis hogy a hang elkezd recsegni, mint amikor youtube-on késik a stream, és szaggat. Ezt, és az előző problémát egy újraindítás megoldja.
- A kamera csak HRD módban működik, nem lehet kikapcsolni. Egy másik progi valószínűleg megoldja, de ha gyorsan kell lőni egy képet (vicces rendszám, celeb jön szembe az úton), nem találja a fókuszt. Miután megtalálja magát már jó.
- A bluetooth ugyanolyan szar, mint a CyanogenOS-ben volt. Ha bekapcsolom, miközben fut egy program ami használná a bluetooth-ot, az a program nem fogja érzékelni. Pl: fitnesz tracking programok, hívás közben akarod kihangosítóra tenni... Ilyenkor a programot ki kell lőni memóriából, és működik.Összegzés
Hát srácok, ez a rom egy nagyon összeszedett, átgondolt, lecsiszolt rom! Nem hibátlan, de a CyanogenOS-hez képest rengeteget fejlődött! Az első pár napban nagyon örültem neki, élmény volt fölfedezni a 7-es droid újdonságait, egy hét után a falra másztam tőle (az első újraindítás előtt), most megint kicsit örülök. Nem merném szívből ajánlani, mert már látom előre, hogy heti egyszer ezt is újra kell majd indítani. Lehet korán írtam meg a tesztet, és egy hét múlva már más lesz a véleményem. A bluetooth-tól agyf@szt kapok ("szerencsére" heti egyszer járok edzeni), és szomorúan dugom rá minden második este a töltőre... Ugyanakkor tényleg jó rendszer, friss is, pörgős is, teljesen használható, nem kell parázni a kémkedések/vírusok miatt, és napról napra tanul. Ha valaki főzött romban gondolkodik annak szerintem nem érdemes máshol keresgélnie. Én mindenesetre kb egyenértékűnek mondanám a gyári tisztított rommal, mert vannak hátrányai hozzá képest (pl aksi), ugyanakkor funkcióban gazdagabb. -
hzsolee
őstag
válasz
st3v3np3t3r #2143 üzenetére
Jaja
mint írtam, összejött. Töröltem az első sort, aztán visszatömörítettem 2x, mert elsőre gyökerestül
Másodikra jó lett. Aztán még a gapp ment rá. Kicsit lassan indult - itt egy kicsit aggódtam - de aztán beröffent. Köszönöm még 1x
-
hzsolee
őstag
válasz
st3v3np3t3r #2139 üzenetére
Megesküdtem volna, hogy hazavágom, de nem. Kicsit még bénáztam, de sikerült. Köszönöm a segítséget!
-
hzsolee
őstag
válasz
st3v3np3t3r #2139 üzenetére
Köszi. Nem létező angoltudásommal, meg a guglival arra jutottam, hogy egy txt végződést kell firkantani a megadott fájl végére, aztán visszazipp... Menni fog ez kéremszépen
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
Rogio
csendes tag
válasz
pietrrr #2134 üzenetére
Jó régen írtam ide, tavaly március körül abbahagytam a rom teszteléseket, akkor botrányosan rosszak voltam még a főzött romok. A szeptemberi frissítést is kihagytam, nem bízom a gyári romban.
Viszont az új Lineage megmozgatta a fantáziámat, és hétvégén fölraktam. Még nem tesztelem egy hete (egy hét után szoktam összefoglalót írni), de eddig nagyon jó! Nyugodt szívvel merem ajánlani.
Itt a Needrom-os link
Pár apróság ízelítőnek:
- Vírusmentes (!!!)
- Magyar nyelvű (nem tudom hány százalékban, de szinte mindenhol)
- Alapból felajánlja a magyar nyelvet.
- 7.1.2-es droid
- 2017.dec.5.-ei biztonsági frissítés
- Antutu: 27780 (nincs túloptimalizálva, 4-5%-al a gyári alatt van)
- Wifi/Bluetooth/GPS/Kamera/újlenyomat faszaMég nincs rendesen kitesztelve:
- aksit menyire eszi (Wifi/bluetooth/4g alatt), de eddig jónak tűnik.
- beszéd hangminősége (ritkán használom telefonálásra)Ami tetszett benne:
- Alapvetően pörgős rendszer, nem vettem észre akadozást, egyedül a programok indítására kell várni kicsit többet, mint a gyárinál
- A gyári folyamatosan aktívan tartotta a wifi/bluetooth-ot, akkor is ha ki volt kapcsolva, itt nincs ilyen, ha lekapcsoltad, a programját is kilővi a memóriából
- Ha már memória, full belakott rendszer 700mega ramot eszik, 1.2 helyettAmi nem tetszik:
- Az újlenyomat olvasó lassú! 10/8,5-ös, szóval nem romlott a teljesítménye, de több idő, míg felold
- módosított romnak minősül, így a banki alkalmazások nem mennek föl (talán ez a leg fályóbb pont)
- van egy program amit imádtam (Wifi timer), ami nem fut ezen, fene tudja miért. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
pietrrr #2134 üzenetére
elvileg a legfrissebb gyári már nem szórja a reklámokat...állítólag...
astrojoe: miért nem futnak más romok? custom rom telepítéskor hibár ír a recovery vagy egyszerűen nem bootol be?
a bootloadert kinyitottad? zárt állapotba nem fog menni...gyári rendszer alatt oem buutloader unlock-ot be kell kapcsolni, majd fastboot módban nyitható, utána megy minden
twrp felmegy valamiért zárt bootloaderrel(nekem legalábbis ment anno) SPFT-vel...
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani reklámmentes ROM-ot, amiben lehetőleg minden funkció üzemel?
Ha linket és step-by-step leírást is adnátok a ROM cseréről, az még szupibb lenne!Köszi!
-
törölt tag
Eddig vagy tiz fozott rom volt a telomon, de egy ideje nem megy fel semmi, csak a gyari romok. Kiprobaltam az itt ajanlott 2-3 modszert, de nem oldottak meg. Azota tudja esetleg valaki, hogy miert csak a gyari romok mennek fel?
-
törölt tag
Nekem sima X5Max telom van. A Doogee gyarto oldalara irtam nekik, hogy miert fertozott mindegyik gyari rom? Egy oran belul valaszoltak egy linkkel, ami a needromra mutatott. Ott volt egy oraja feltoltott gyari rom. Leszedtem, egyenlore egy kereso sem talalt semmit es nincsenek felugro reklamok. Ot virzskeresot inditotam ra, koztuk azt a kettot, ami elotte megtalalta a malware-ket, de semmi. Ez jo par hete volt, azota mar tobbszor
futtattam frissitett adabazissal, de semmi. Eszhez tertek? -
zsolt320i
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #2129 üzenetére
Anyámnak is ilyen mobilja van.
Felraktam a legújabb "gyári" romot a needromról, és már 3 hete reklámmentes.
Remélem ezután sem jönnek elő.. -
pietrrr
aktív tag
Mutternak van ilyen telója, és arra panaszkodott, hogy mindig mindenféle reklámok ugrálnak fel, és az ünnepek alatt én is láttam, hogy valóban nem képzelődik. Csináltam egy factory resetet, de 1 hétre rá ismét elkezdődtek a kéretlen reklámok.
Tudtok ez ellen hatásos megoldást?Köszi!
-
Szigma70
addikt
válasz
st3v3np3t3r #2126 üzenetére
Köszi
BUÉK
-
Szigma70
addikt
válasz
st3v3np3t3r #2124 üzenetére
Rootoltan tudom,van megoldás, én is használom, pld folder mount, nincs root nélküli cucc erre?
Root ezen a telón egyszerú? PC-s vagy simán telórol is megy?
-
Szigma70
addikt
Üdv
16 augusztusa óta van a gyereknek ez a telója, Sose lett frissítve, állandóan megy, nonstop wifin van, állandóan nyüzza.
Sose fagyott, ugyan olyan gyoes mint volt, az akkuja is ok.Most tettem bele neki egy 32 es SD-t, leformáztam belső tárhelynek, odatelepíti a játékokat, de nem indulnak,
ha visszateszem a belsőre, akkor mennek. Hogy lehetne elérni, hogy használható is legyen az SD? -
törölt tag
Egyik módszer sem vált be. A régen simán működő romokat sem tudom felrakni, csak a gyári cucc megy fel.
Valami számláló van a telefonban és az nem enged több romot kipróbálni? Tud valaki segíteni?
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #2119 üzenetére
A lineage romot raknám fel, eddig az volt a legjobb. Kipróbáltam az első hibajavítási módszert, a script fájl szerkesztést, de abban nem volt assert nevű parancs, nem lehetett törölni sem. Marad a cwm javítása. Ez mit takar tulajdonképpen? előre is köszi!
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #2119 üzenetére
Köszi a segítséget.. az a baj, hogy már olyan romok sem mennek fel, amik egy hónapja még igen. mindegyik 7-es hibával áll meg.
-
törölt tag
eddig vagy tíz féle romot raktam fel kipróbálásra, de már egy ideje nem tudok semmilyen romot feltenni a telómra, mindegyik megáll 7-es telepítési hibával. csak a gyári fertőzött xarok mennek fel. hogy lehet ezt javítani?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
#25529296 #2116 üzenetére
4pda x5 max chrome-mal le tudod fordítani magyarra, ahogy elnézem van választék bőven...
-
törölt tag
Sziasztok! Sima x5 max-hoz melyik rom-ot rakjam fel, hogy minden működjön rendesen? Ujjlenyomat olvasó, kamera, google play áruház? A lineage nagyon jó, csak a play áruház nem mükszik rendesen (sok verziót kipróbálta, jól működőt nem találtam hozzá). Az áruház nélkül is lehet programokat felrakni, csak sokkal körülményesebb, pc kell hozzá, jó lenne, ha működne. Van valakinek tapasztalata? Előre is köszönöm!
-
deakgabi
csendes tag
Kisebb fajta káosz van most a fejemben romok között. Tehát a mai napig milyen stabil custom rom létezik az x5 max pro-ra 64 és 32bites verzióban, ami el is érhető (letölthető)? És föleg honnan. A needed romon találhatók közül melyik a jó? Vagy csak 4pda.ru-n nézzük? Köszi szépen a válaszokat.
-
kispeter999
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #2111 üzenetére
Azt hiszem segítségre szorulok :/ Próbáltam különböző programokat, próbáltam engineering modeban átírni de nem enged beírni semmit, próbáltam twrp-ből installal de sehogy sem sikerül beírni imei-t.
A doogee forumján találtam egy leírást ami elvileg sok embernek működött, de nekem csak simán bekapcsolja a telefont és nem csinál semmit szóval már nem tudom mihez kezdjek
-
kispeter999
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #2111 üzenetére
rajta vagyok
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
kispeter999 #2110 üzenetére
na,pont azért nem megy a hívás... vissza kell írni az imei-t és jó lesz
-
kispeter999
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #2109 üzenetére
Pont most, imei unknown...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
kispeter999 #2108 üzenetére
imei... ellenőrizted?
-
kispeter999
csendes tag
válasz
kispeter999 #2107 üzenetére
Többek között azért is cseréltem a gyári rendszert mert mindenféle bugok jöttek elő, újraindult a telefon meg nem jól mutatta a töltöttséget és ezért leállt. Egyik nap pedig a simkártyámat se érzékelte tovább, pedig az működött. Közben feltettem rá a Resurrection Remixet hátha segít valamit, de semmi. Azt hittem a sim slottal van a baj ezért szereztem egy nanosimet hogy be tudjam tenni a másik foglalatba, kiderült hogy azt sem látja valamiért. Szóval most van egy telefonom amit nem lehet telefonálásra használni :/
-
kispeter999
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #2106 üzenetére
Pont tegnap untam meg a gyári rendszert és raktam fel egy RR 5.8.5-t :/ Pedig szívesen kipróbáltam volna
-
st3v3np3t3r
nagyúr
üdv mindenkinek!
szeretnék kérni egy önként jelentkezőt aki kipróbálná a frissített takarító csomagot...
csak olyan jelentkezzen akinek telepítve van a TWRP recovery és tudja is kezelni és gyári 6.0 rendszert használ...
A próba menete:
- a jelenlegi rendszerről mindenképpen csináljon biztonsági mentést! ez nagyon fontos,mivel még csak próbaverzió!
- töltse le és rakja fel TWRP-ben ezt a zipet, ugyan úgy mint ha custom romot telepítene
needromról leszedtem egy régi verziót, azt bővítettem ki, csak mivel nincs már ilyen telóm, így tesztelni saját magam nem tudom...1 hibája lehet, ha a /system csatolást nem csinálja meg automatikusan, akkor azt manuálisan kell csatolni majd utána lefuttatni a zip-et...
google appokat kukázza, fertőzöttnek vélt appokat, binárisokat kukázza, a gyári indítót kicseréli egy kipucolt gyári szerű indítóra(ezt egy másik takarítóból implementáltam)...a gyári böngésző és zenelejátszót kukázza,ota frissítőt kukázza, meg az áprilisi verzióba bekerült valami com.andrpid.telephone appot is kukázzaa takarító utasítássor megnézhető a ZIP-en belül
\META-INF\com\google\android\ mappában a
updater-script fájlbancsak önkétes alapon vállalja bárki,és kizárólag saját feleősségre
-
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #2102 üzenetére
az szép...
-
gyemipapa
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #2102 üzenetére
Nekem 02.17-i verzió van, ez még régebbi rendszer, ezen még fizetős vírusirtók sem találtak semmit.
Mediamarkt-os. -
st3v3np3t3r
nagyúr
régi rendszerben új fertőzés azonosítva
08.26-ai verzió
módosult android/traida.eu trójai
eset: 6hónapja felismerve(potenciálisan veszélyes
fájl: system/lib/libandroid_runtime.so
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest