- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
Huh ez után a leírás után azt mondanám, hogy egy kacat a P4Pro v2, de azért az erős tulzás lenne.
Én úgy nézem, hogy a P4-hez képest elég nagy előrelépés egy P4Pro v2.
Sokkal jobb kamera, akadály érzékelők, csendesebb propok, jobb jelátvitel, nagyobb akku, stb.Ami hátrányokat írtál nekem igazából nem jelentenek semmit mivel:
-A sport módot csak menőzni használom max pár percig mások előtt.
-A ringlispí effekt sem nagyon érdekel mert én nem fényképezek éjjel, nappal meg a rövid záridő miatt nem problem ez.
-Nagy szélben nem repülök mivel nem szeretek kockáztatni és az akkut sem akarom feleslegesen gyorsan lemeríteni.Annó az álmom volt egy Inspire, megvettem és pár reptetés után rájöttem, hogy az a drón inkább csak egy nyűg, vissza sírtam a P4-et.
Aztán a Mavic 2 a sok okos funkciójával új távlatokat nyitott meg előttem, de el kellett adnom a fent leírt okok miatt.
Aztán végül helyre álltam anyagilag és vettem nagyon jó áron ezt a használt (7×-er volt a levegőben) P4Pro+ v2-t amit azóta én is felfrissítettem a legújabb verzióra.És amiben veri a Mavic 2-t az nem más mint a 4K 60FPS.
Az nekem KELL. A 30FPS nekem kevés főleg ha fordul az ember a drónnal iszonyat látszik, hogy ugrál a kép. A 60 pedig gyönyörűen szépen smooth.Ja és a vicc, hogy a fél millás Mevik 2 Pro nem tud 4k 60FPS-t, de a Hubsan Zino 2 vagy a Skydio 2 tud és még csak negyed milla sincsen.
A követező drónom tuti egy Skydio lesz, ott kezdődik csak az igazi akadály kikerülés.
-
Nekem szerencsére nem kell olyan dinamikusan irányítamom a madarat, mint ahogy Neked kell egy sporteseményen. Én csupán szobormerev toronydarukat, omladozó gyárkéményeket, néhány betonpillért kell berepülnöm. Néha becsúszik egy-egy ingatlanfotózás de az sem különösen stresszes dolog. Meglátom majd hogyan boldogulok a kotonokkal, ha nem válik be, akkor buktam a 2.59 dodót. van egy olyan érzésem, hogy lesz még ennél borsoabb kiadásom is
-
Mindenképp a 4K a cél, mert adott hozzá a TV is aztán ki akarom használni.
Lehet veszek majd egy 64-est is "tartaléknak" az általad említett dolgok miatt és hát az "ami elromolhat el is romlik" tényszerűsége végett..Viszont sajnos nem lesz első repülés most délben, mert esik az eső és nagyon fúj a szél
Remélem holnap vidéken jó idő lesz és végre ki tudom élvezni a dolgot! -
thomasvold
őstag
Ez új információ, fogalmam sem volt erről, hogy a Phantomra haragszanak. Akkor még jó, hogy nem azt vettem, mert először azt terveztem. Mavic 2 Zoom lesz. Saját méhészet természetesen. Jobb lett volna egy Enterprise, de az 750 dodótól kezdődik a Zoom-al és 950 ezertől a Dual.
-
BEndre34
tag
Köszönöm!
... Megnéztem és valóbban van olyan, amire azt mondanám ok, de valahogy mégse stimmel a szememnek valami( [link] ). Ahogy elnéztem, szállítással együtt - jelenleg - a ránézésre eredetik 41-45e között vannak. Ezt még emésztem, mert a különbség (idővel 2 pót akkumulátor a terv) számít, de a para nem biztos, hogy megéri, ha mégse jóra nyomok rá. -
BEndre34
tag
twine: Köszönöm, hogy ilyen szépen leírtad, levezetted. "Sajnos" teljesen magamra ismertem az írásodban -> "Ellenben emlékszem milyen voltam amikor elkezdtem bele lovalni magam ... ,,forog a rózsaszín spirál a pupillámban..." Próbáltam én is lehiggadni és pro-kontra érvekkel megindokolni a dolgot, de mivel tudom, a kicsi lelkem mire vágyik az eredmény kissé részrehajló lett.
Pont emiatt kell a "hideg" fej és a tanácsok.
KillHates: Neked is köszönöm.!Megnézem, hogy áll a pro a sima árához képest. Illetve twine írása alapján megpróbálom magamban tisztázni, hogy kell-e valóbban ennyiért a fényes, csillogó.... P4, vagy csak a gyermeki énem akarja annyira és valójában nem igazán használnám ki a tudását.
-
Parson
addikt
Csak finoman megjegyezném, hogy a fizika (HW) mellett SW-es fejlesztés is van... örülök hogy kö egyszerünek tünik pár embernek a dolog, nekem is kö egyszerünek tünt a kérdésem... mégis pl Vanessza tudott csak most érdemben reagálni rá.
Téma béna, a lényeg hogy fejlesztések mennek, az alapvetö fizikát nem fogják megváltoztatni azok se, de azért kisebb nagyobb módositásokkal egyre jobb és jobb eszközök születnek, amik még jobban kiszolgálják az igényeket. Az árak már más téma.
Köszi a hsz-eket, ugy veszem, hogy megválaszoltátok, és akkor téma off.
-
Köszi a tippet, nem tudtam, hazamegyek ki fogom próbálni
(most így utólag is átböngésztem az usermanual-t, de nem találtam ezt a kombót)
Elvileg a TILT-nek is be kellett volna kapcsolnia de az sem működött; lógott fejjel lefelé ordító propellerekkel! Kotródtam is elfelé!Aztán kipottyintotta az akkut, csand lett azonnal és csak akkor vetődtem alá.
-
"egy lány jut eszembe... "
Az Inspire1 elég tohonya a Phantom4-hez képest, ha szereném se menne a sportfelvétel. (meg brutális mennyiségű gyakorlkás kell az ilyen gyors dolgokat követni és úgy felvenni, hogy benne is maradjanak a képben) A másik az, hogy az Inspire1 negyed órát se repül ha tépi neki az ember. Valóban nyugisabb a rozsdás darukat és az omladozó kéményeket filmezni, igazából még az engedélyekkel sem kell bajlódnom, mert iparterületen reptetem és oda nem igazán merészkednek a fontoskodó hivatalnokok. Meg ami nekimenne a madaramnak annak már úgyis mindegy, mert ott a kémény vagy a daru
-
Nagyon irigyellek ezekért a videókért. Sajnos nekem csak unalmas gyárkémények, tetőszigetelések, daruk, jutnak. De nem panaszkodom, mert néha becsúszik egy-egy izgalmas vetés kamerázás; ahol nem csak balanszíroznom kell a kamerával, hanem egy kicsit meg is mozgathatom a madarat
Igaz a téma nem túl dinamikus
-
Apicius
tag
Amúgy a rally tényleg veszélyes. Többször olvastam, hogy az autókkal nézők közé hajtottak. De az engedéllyel rendelkező drón is okozhat bajt, ha nem nagyobbat, mint egy kicsi. Nem örülnék, ha egy Inspire 2 a fejemre esne. Ezért nem is irigylem a jogalkotókat. Nem az emberéleteket féltik. Ha így lenne a személyautó jogosítványt is egy két hetes vizsga- és tesztsorozat után adnák oda. De ez már tényleg nagyon off.
-
tirszin
senior tag
Igen, igazad van, végül is használható így is. Teljesen együtt lehet élni a gyengeségeivel. (Illetve az a bosszantó benne, hogy ezek egy részét kijavítani pitiáner dolog lenne.)
Én csak azért írtam, mert ahogy itt olvasok, sokan gondolkodás nélkül leborulnak a cég termékei előtt. Pedig majd csak vissza kell tekinteni pár év múlva, mennyire máshol fog ez az iparág tartani, ha komolyabb konkurencia is ringbe száll velük, mint a mostani noname kínai cégek.
És ezzel azt hiszem, meg is válaszoltam a gondolkodásnélküliséget. Amit egyébként úgy értettem, hogy érzelmi alapon állnak sokan a kérdéshez. -
tirszin
senior tag
Ja, és nem kell érteni az elektronikához, az ilyen akkukioldó gomb megoldásból, azért nem nehéz levonni a következtetést, hogy jó eséllyel máshol is elfordulnak náluk ilyen "így sikerült", de jó lesz ez...
Fura egyébként, hogy sokan, a marketing vagy a piacvezetőség vagy a márkahűség kapcsán, mennyire nem is gondolkodnak. Mindent elfogadnak. -
tirszin
senior tag
A hűtés nem probléma, csak tünet.
Épp ezért alakulhatott így, mert spórolnak a tervezésen. Ha már benne van, had menjen mindig. Ha kikapcsolhatóra szeretnél bizonyos funkciókat, annak bizony plusz alkatrészigénye lesz.
Attól még, hogy piacvezetők, nem biztos, hogy minden területen spillerek. De írok egy példát. Ha vezetnéd itthon az útépítő/karbantartó piacot, az még nem jelentené feltétlenül azt, hogy mennyire szuper munkát végzel, mert olyan a konkurencia, hogy ehhez nem kell összetöri magad. Egy a közepesnél gyengébb minőséggel is király lehetnél.
Maradjunk abban, hogy vannak részletek, ahol gondosak és jók. De vannak ahol erős kihívásokkal küzdenek. Ha az aktív hűtés feleslegességét egy távirányítóban nehéz elfogadni, egy másik példa, az akku kioldógombokra ráhajló karok. Ez is egy piacvezetőhöz illő mechanikai tervezés eredménye? Persze itt is megvannak az indokok, hogy pl. akkun belül így volt éppen szabad hely. Prototípusnak persze így még elmenne, de a végső gyártást nehogy már így kellejen futtatni. -
tirszin
senior tag
"Azért ez a "pár kis b@sz" egy eléggé kicsi és zárt helyen van összezsúfolva, a processzorral, ami dolgozik...."
Az rendben van, ha használod, akkor van energiaigénye és hőleadása is az elektronikájának.
De én azt írtam, ha fel sem szállsz vele vagy éppen csak sport módban használod. Akkor miért "pörög" feleslegesen pl. a képfeldolgozó védelmi elektronikája.
Mivel ez a cucc nem a konnektorból, hanem akkumulátorról működik, ha én belekezdek egy ilyen eszköz tervezésébe, az lenne az egyik első szempont, hogy azokban a módokban, ahol úgysincs haszna, leveszem a tápellátást azokról a komponensekről, amire nincs szükség. De az a minimum, hogy idle módban járatom őket. Levéve ezzel az akkumulátorról a felesleges terhelést, mert a lebegés eleve nem picit ró rá.
Ha már itt tartunk, az nem furcsa senkinek, hogy a Mavic 2-nek még a távirányítójában is aktív hűtés van? Ott azért már nincsenek azok a sokak szemében csoda védelmi elektronikáik.És annak nem kell annyira könnyűnek sem lennie. A távirányítót pláne illett volna passzívra csinálniuk. Nincs óriási adóteljesítménye, stb-stb.
Amikor először bekapcsoltam, ezek láttán nekem azért elszálltak az illúzióim a céggel kapcsolatban, azért nem akkora spillerek, amennyire a köztudatban az van. -
Basszus! De jó, hogy írtad, mert nekem is eszembe jutott, de persze komment írás közben folyamatosan zaklatnak a munkahelyemen
és elfelejtettem beleírni.
Én repültem egy ipari csarnokban a P4-el és nem mondnom, hogy szoftos mozgánál nem jön jól az infra. Persze hirtelen mozdulatoknál, vagy amikor eleve gyorsan repül az ember valóban, mint halottnak a meleg lábvíz; kb egy másodperccel hamarabb felsikolt, hogy "ember MOST fogod odaszabni"
Egyébként tempósabb sebességnél még az Inspire2 front érzékelője sem és sokat, illetve láttam mikor halál lazán berepült a bokorba.
-
Kezdő drónos vagyok, de tök egyetértek veled. Én amikor megvettem az enyém (air), akkor az egész azzal kezdődött, hogy letöltöttem a használati útmutatót és egész délután a legapróbb részletekbe bemenőig tanulmányoztam az egészet hogy tisztában legyek minden alap dologgal. Ezután következett az, hogy a szobában bekapcsolt drón mellett folytattam az egészet, ismerkedtem a menüvel, megcsináltam a kötelező beállításokat stb. És csak ezután vittem ki. Lakott területen meg a mai napig nem repültem vele ami nincs ezután sem a terveim között. Engem az épületek kevésbé, inkább a természet érdekel.
-
MR007RM
addikt
Még annyit, nekem ez a második drónom az új dolgokat, pedig hiába olvasod el csak úgy magában, ki is kell próbálni. Igaz nem este, ebben egyetértünk.
Ami a ledeket illeti, ha a drónt nagyon elküldöd, ne hagy Isten megszabadítasz minden kontrolltól, elkezd forogni nagy szél miatt meg nem mondod hol az eleje sötétben, hiába a kijelző. És nem a széllel van gond, hanem a beállítással. -
MR007RM
addikt
Nem így használom csak 1x kipróbáltam valamit kíváncsiságból. Akkor jött meg a madár pár napja. És igen van már tapasztalatom hogyan, akkor még nem volt. Szinte alig van hangja, ott ahol voltam senki sem hallotta, főleg mert kicsit felvittem.
Nem lakótelepen futtatom, mert pl hangos, feljelenthetnek, engedély sincs......egyszer akartam egy éjszakai felvételt a városról ami meg is volt.
Egyébként nekem elég drága volt a drónom ahhoz hogy feleslegesen kockáztassak. Szerencsére már tudom irányítani.....nyugodtan lehet visítani. Rengeteg olyan hely van ahol senkit sem zavarok és tudom használni, amit ha lehet nem reklámozok hosszútávon.Ezt csak azért írtam le hogy más okuljon belőle, aki ugyanúgy kezdő, mint én.
-
jozsi252
veterán
A YT-os crash-ek nagy része ember hiba miatt van, amiről egy gép sajnos nem tehet. Sport módba odacsapják a földhöz, nem kell rajta csodálkozni, persze hogy tud hirtelen magasságot veszíteni.
Nekem is volt több DJI drónom, Mavic is volt meg Phantom is volt, most várom a Mavic Mini-t. A Beta 1400 gépet eladtam, mert sajnos nem volt rá időm mindig kimenni repülni vele, egy drónnal meg felszállok az udvarba aztán repkedek kicsit a környékbe vagy csak a kertbe, próbálok új kamerabeállításokat stb.. Egy vitorlázóval ilyet nem nagyon lehet megtenni itt csak ha kimegyek a szántóföldekre. -
Teasüti
nagyúr
Ha beáldozol erre egy gépet kísérletezni, abból szerintem elég nagy nézettséget össze lehetne szedni YT-on.
Nem is tudom amúgy, hogy ezek a quadcopter-rek képesek stabilizálni magukat bármilyen szögből, vagy van egy billenési pont, amin átesve már mindenképp lepottyannak?Én például még sosem mertem feldobni az Air-t a levegőbe, pedig szinte mindig kézből szállok fel vele, meg kézből is veszem le. Azonnal felpörögnek a rotorok, amint érzékeli, ha "instabil a talaj". Van, hogy meglebegtetem kicsit ha nem akarok a távirányítóval vesződni fél kézből és instant felszáll és tartja a pozíciót. De konkrétan eldobni bekapcsolt idle motorokkal... Van aki próbálta már?
-
Geller72
veterán
-
LordAxwell
senior tag
Nekem ez van és iPhoneal használom, és egyszer már sikerült valahogy régebben átvarázsolni az eredeti origi videókat, de most sehogy sem megy... a telefon kamerájával veszem a videót igen, de a programom belül rögzítek és oda is menti, több giga az applikáció a dokumentumok miatt amik benne vannak, de ez a retek csak a cacheból szedi ki nekem a 720p-t....
-
-
jozsi252
veterán
Phantom 5-öt mióta pletykálják már? Nem is emlékszem rá hány éve. Ellenben a Mavic Pro óta ezerrel ezt a szériát fejlesztik, mert kicsivel olcsóbb mint a Phantom széria, valamint az olcsóbb akku miatt is inkább ezt veszik. Ebből lehet következtetni arra hogy a Phantom széria most esetleg hátrébb szorult. Ami ugye az új termékek számából is látszik.
Egyértelmű hogy a hordozhatóság meg minden más a Mavic felé billenti a mérleg nyelvét. P4-ről meg már lassan megszámlálhatatlan bőrt lehúznak.
Ha annyira vinnék a Phantomot akkor rég kiadták volna a P5-öt, nem pedig a Mavic 2 szériára koncentráltak volna.
Persze egyéni véleményem, èn ezt gondolom a fejlesztéseket elnézve.Inspire-t meg sem említem, nem ebbe a mezőnybe tartozik.
-
Geller72
veterán
Ráadásul a BC 716-os mocikkal van, ami az E010-hez képest érezhetően erősebb, nem koppan le olyan könnyen egy gyengébb gázra. Ha már "ott jársz náluk", rakj a kosaradba még vagy két garnitúra mocit is.
. Meg akkut. Ha nem adtad még el a szemüveget is, akkor egy kamera is rakható rá, ami kompatibilis szinte mindennel, Snapper 7, Mobula 7, Trashcan, stb.)
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
UK-ben repülök és hiába említette vki a UK hadügyi minisztériumot, az itteni források még csak meg se említik semmilyen vonatkozásban a hadsereget (leszámítva a védett és tiltott légterek résznél, mert abból sok van).
Van viszont egy NATS, ami az angol légi forgalomirányításért felelős és őket lehet faggatni, meg az ő telefonos alkalmazásukban lehet repüléseket tervezni ami elméletileg szinkronban van az adatbázisukkal. De az én értelmezésemben ez még csak nem is hatósági szervezet.Ezért is érdekel, hogy ha "külföldre" utazok, akkor ott miért kéne felvennem a hadügyminisztériummal a kapcsolatot egy pehelysúlyú civil drón miatt rekreációs felhasználásban? Oké, értem amit írsz. De ez érvényes más országokra is Abszurdisztánon kívül?
-
|AP|
veterán
persze, én mindent segítségnek veszek
Alapvetően nem az a legfontosabb kérdés nálam, hogy melyik eszköz legyen. Inkább még azon őrlődök, hogy belevágjak-e az egész drónozásba, vagy sem.
Fotózni nagyon szeretek és egy jó ideje birizgálja már az oldalam, hogy ki kellene próbálni a dolgot magasabbról is. Ez rögtön válasz is az egyik kérdésre: inkább fotóra használnám, mint videóra.
Eszközből erre a célra a Mavic 2 lenne persze a legjobb, de ahogy feljebb írtam egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy 500k körül kellene kezdenem a drónozásba beruházást.
Kicsit tartok tőle, hogy többet maradna a fiókban, mint amennyiszer velem jönne, de ezt persze nekem kell tudni és lejátszani magamban. -
Abszolút igazad van. Én soha nem vágtam még. Az ipaden fent van a iMovie, most a Filmora free-t kezdem használni, pedig "lehúzható" lenne, de én is végeztem nagyjából ezen megoldásokkal,pont az áltlad leírtak miatt. Nem, a 8 rugó nem sok,de kb év végén az a 2-3 hét lesz időm egész évben ,hogy foglalkozzak ilyenekkel, nekem még a havi 8 is sok ilyen szempontból. (Az a drága amit nem használ az ember)
-
drmuco
újonc
-
twine
veterán
Youtube_Kisoroszi_szigetcsúcs...ha valakit érdekel...
Mert a fenti drive-os linket megszüntetem... -
Olvastam már rémtörténeteket FW frissítés-ügyben, és a fél-háromnegyed órán át 99%-on ülő frissítési processz se volt túl bíztató az eddigi egyetlen frissítésnél, amit a madárral megléptem. Legközelebb akkor nyúlok a FW-be, ha hackelni akarom/lesz érdemes hack, ami engedi értelmesebb +-FÉ értékek beállítását bracketingnél.
-
Mintha vhogy lehetne rollback-elni a régi FW-t. Tanulság: 'ain't broke don't fix it...
#1303: ezt én se tudom, de eleve kevés az ilyen félmilliós (meg annál is drágább) madár
Az angol fórumok (phantom/mavic/inspirepilots és a dji saját fóruma) szuper informatívak és sokszor órán belül jön a segítség egy-egy problémára.
-
twine
veterán
Kár volt "kíváncsinak lenni"
Most nagyon kivagyok a cégtől...(Pedig ha valaki én tényleg istenítem őket)
Eddig én még copásba nem futottam miattuk, de most az új Phantom4ProV2 Firmware-el(v01.00.20.00) jól keresztbe c0pattak...Nem menti el a kbsztt kontroller az átállított stick módot....minden kikapcsolás után visszaugrik mode2-re...
Én mondjuk custom módban használom,,,,de tök mindegy mire állítja az ember,,,,mode1-3, vagy custom...kikapcs után visszaugrik az alapbeállításra mode2-re
Kő szopás lesz így melózni,,,minden kikapcs után illetve repülés előtt folyton behúzkodni a módokat...
Eltűnt a save gomb, nincs apply....csak egy reset gomb,,,,csak azt tudnám a kbsztt reset gomb mire jó hogy ott van....ha eleve magától vissza ugrik mode2-re folyton, és ezeket ugye állítani sem lehet....akkor minek reset???
Felrobbanok....
Nem most derült ez ki, már az első repülésnél észrevettem, frissítés után, és olvastam is hét közben, hogy másnál is megvan a probléma....csak valszeg kicsi a visszhangja, mert szvsz az emberek 90% mode2-ben repül....
Gondoltam, hátha frissítésnél lett valmi gond,,,,ezért ma assistantal külön ismét lefrissítettem a madarat, és külön a kontrollert,,,aztán a telefonról is töröltem a Go4-et, és ujra telepítettem, tuti ami fix alapon, minden user errort kizárva....
A dolog megmaradt....Remélem "csak" BUG, és (minél előbb)javítják....nem pedig valami új bolondbiztos feature...
csak félek kevés ember jelzi, a fent leírt dolog miatt....
(remélem a hivatalos dji forumot olvassák a cég emberei is,,ott ketten jeleztük ezt a problémát) -
-
Én is 46 vagyok és igen a you tuben tanulgattam én is. Mondjuk az angol felirat már nekem segít. A beszédet nem értem ha pörgős anyanyelvi angol vagy "feka" angol megy.
Van sok magyar is.
Hétvégén éppen az air beállítását néztem a DRONE HUNGARY-tól.
Ja és az egyetlen tantárgy amiből közép suliban meg akartak buktatni az orosz volt.(Csak azért úsztam, meg mert ketten mentünk tovább tanulni az osztályból...és ciki lett volna)
tényleg...ilyen találkozók nem szoktak lenni, ahol lehetne tanulni? -
Tibcsi68
tag
Úgy irigyellek benneteket, hogy ennyire értetek ezekhez a gépekhez! Én 50 éves fejjel, egy hirtelen jött szikra hatására kezdtem a drónozást kb fél évvel ezelőtt, de mivel én még oroszt tanultam az iskolában, a DJI GO 4 meg úgy nem nagyon tud, ézért nehézkesen megy a megértése. Az első próbálkozásom pl. a follow me módal a p3p-m teljes leamortizálásal végződött!!! Ezért örülnék, ha találnák valakit, szinte szájbarágósan, személyesen elmagyarázná a különböző repülési módokat!
-
-
Tegnap tesztelgettem a gépet (p4p) kb 30 csomós (40-50km/h) szélerősségnél, kicsit panaszkodott a munkakörülményekre, de becsülettel helytállt, ment rendesen széllel szemben is
Nem tudom, szélerősség-szempontból mi lehet a vége, mondjuk az tuti, hogy nem fogom szélirányba elküldeni, hogy hazafelé küzdenie kelljen.
A POI-módot megszerettem, szuperül lehet vele egy-egy objektumot, pl épületet bemutatni, de akár üldögélő-álldogáló embercsoportra is jó lehet. A course lock-ot eltartott egy ideig, míg rájöttem, hogy kell használni, az is szuper hosszú célpontoknál.
-
Elég tökös hangyáról van szó... Az a helyzet, hogy a P4P előnye az alap 1/2.3" szenzoros mavicokhoz képest az "elvárhatóhoz" (2 expóérték vagy FÉ) képest csak kb 1FÉ, mert nagyobb szenzorra nem lehet adott súlyból ugyanolyan fényerős+jó lencsét csinálni. Erre most a mavic pro2 rátett egy lapáttal, videóban: lineskippel, azaz nem olvas ki minden pixelt, ami az adott 16:10-es területen van. A srác sajna csak 400%-os crop-okat mutat, de itt le lehet tölteni a videókat, amiket fej-fej mellett csinált a két madárral, és bizony nekem 1:1-ben nézve is részletgazdagabb a p4p.
De Geller kollégával értek 100%-ban egyet, ha a mobilitás fontos, akkor egy amatőr ne csak autóval szállítható drónt vegyen, amikor lóg még a nyakában egy teleobis DSLR, 2-3 gyerek és egy család uzsonnája a gyalogtúrán. Ahogy mondani szokták: az a kamera a legjobb, ami nálad van és bevethető!
-
Geller72
veterán
Jól látod. Mindkét vonal még consumer, tehát hobbi kategória, de két külön szegmenset képvisel. Az egyik a hordozhatóságot tekinti célnak, míg a másik már közelebb van a profibb munkához. A két gépnek szerintem is két különböző a célközönsége. Ezért nem tartom reálisnak ekézni a MP2-t, hiába 1"-os az is, de nem ugyanaz a cél. Éppen ezért is van árban még így is alatta az új gép a P4P V2-nek. (Normális helyeken..). A mai napig azt mondom, hogy szerintem nagyon is jól elkülöníthető a Dji üzletpolitikája, azaz a vevők igényei alapján árult géptípusok.
Szépen épül fel a portfólió, kezdve az olcsóbb, egyszerűbb, de már ( a megfelelő feladatra) használható kisebb tudású gépektől egyre feljebb a hobbi kategória csúcsáig, azaz a P4-ig. Ezért is gondolom azt, hogy aki nem profi filmes és nincsenek igényei a professzionális (de még mindig azért a hobbi kategória) média tartalmakra, hanem/és fontosabb neki a hordozhatóság, és kell neki az a tudás, mint a P4-nek sajátja, az ne vegyen P4-et, hanem vegyen Mavic-ot. Én ha választanom kellene, hogy Air-t vagy Mavic (1-et, Platinimot, 2-zoom-ot) vegyek, habozás nélkül az utóbbit venném.És pontosan azért van tele a használtpiac drónokkal, mert a tulajok, amikor megveszik a gépet, halvány lövésük sincs, hogy mit vesznek, de főleg mire, csak a rózsaszín köd..Aztán meg a pofára esés...és eladás..
-
Geller72
veterán
Ha a megindulásaid gyengék, akkor a throttle expóján felfele állíts, mondjuk kezdésnek olyan 0.70-re. Itt már egész kicsi stick mozdításra is megugrik, mint állat.
.
Én a fék érzékenységén is állítottam, mert alapból nekem túl durva, szinte hanyatt vágja magát a gép, úgy befékez. Nem mindig jó és kell ez, filmezésnél pont nem jó nekem. Csak repüléskor persze más, sport módban pl.
-
Geller72
veterán
Ez ugyan racer vonal, de itt lehet állítani, hogy mennyire legyen agilis a verda.
Csak nagyon óvatosan ezekkel az expókkal. Elsőnek megér egy próbát az, ha átrakod normálra és kipróbálod úgy, aztán sportra. Ez kb pont az a difi, ami egyébként is megvan a két mód közt. Nem kicsi, ugye.
. És itt lehet finomhangolni. Bőven.
Ki lehet hozni az állatot a gépből..
Először kizárólag ha állítod, a throttle Y tengelyét állítsd, azaz az értéket megadhatod 0.20 és 0.80 közt.
Elsőnek ezzel kísérletezz, ha akarsz. -
Geller72
veterán
Látszólag az adatok alapján két szignifikáns differencia van:
A P4P V2.0 maximális szögsebessége S módban 250 fok/sec, míg a P4-nek csak 200. A módban nincs difi.
A másik, a max dőlésszög, ami szintén nagyobb a P4P V2.0-nál, egész pontosan P módban és eléggé eltérő, ugyanis P4P V2.0 esetében 25 fok míg P4-nél ez az érték csak 15 fok. Kizárólag itt is csak egy módban van eltérés. A max dőlésszög ilyen arányú változása már érezhető lenne, de pont hogy pozitív irányban.Szerintem a P4P V2.0 esetében finomítottak a repülésen, mert azért a P4 mondjuk sport vagy A módban igen durva tudott lenni, ha bevállalós pilóta vereti neki. Talaj közelben, FPV kamera módban elég nagy élmény már az a sebesség és szerintem is jól manőverezik a gép annak ellenére, hogy mekkora. Gondolom, féltik a gépet a beginner tulajoktól, gondolom, sok crash volt altitude/sport módban, mert meglepi volt a vas -
-és lejjebb vették az agility-t.
.
Az is érdekes, hogy a P4P V2.0 5 grammal könnyebb a sima P4-nél annak ellenére, hogy az akku előbbinél majd 10%-al nagyobb.
Az is hatással lehet a fogyasztásra, ha nem olyan agilis a szoftver. Simán lehet elég komoly repidőt spórolni vele.
-
twine
veterán
Most elolvastam a régebbi hsz-om is,, és homok egyenest ellent mondok magamnak...
Ott azt írtam, tetszik az ESC változtatás,,, itt azt, hogy nem...
Ne tartsatok skizofrének...
Egyszerűen arról van szó, több tapasztalatot gyűjtöttem azóta...
A motor indítás tényleg finomabb, ez tetszik és jobb...
Repülés közben viszont mintha kicsit lomhabb lenne... Ez nem tetszik...
De most, hogy ezt így leírtam,,,
Eszembe jutott, hogy ki fogom próbálni a régi propokkal...(maradt egy szett leharcolt prop a régibol) hogy vajon ez a lomhabb hatás az uj propoknak köszönhető e, vagy az új motor vezérlésnek...
Ahogy kiderül írok, ha érdekelÉn most kíváncsivá tettem saját magam
Mert ha kiderül hogy az új propok miatt lomhább a gép, engem nem érdekel a zaj,,,a régi rotorokat fogom megvenni....
Mondom a "végsebesség" ugyan az... De lassabban indul meg, és később éri el a végét a gép.... -
Ja, a 120m magasság nekem is bőven elég, ha meg extra távolság kell, bevágom a madarat a csomagtartóba és odébbviszem 10km-rel, a dízel olcsóbb az akksinál
. Valahogy a tereptárgyak, leginkább fák zavarását kéne orvosolni, de attól tartok, ezen nem segít az fcc mod se, kéne valami 4G-s failsafe megoldás.
-
Geller72
veterán
. Azért tartom furának, ha valaki véletlenül ilyen karállást kapcsol, mert abszolút nem is logikus. Ugye külön még ok, de a bal kar balra le és jobb kar balra le vagy épp fordítva nem igazán megmagyarázható később, hogy a delikvens "merre is akart kanyarodni a szekérrel".
. A bal kar balra le ugye fordulás lenne kis vagy inkább nulla gázon, de null agáz ugye nincs, csak földön, leállást követően. Tehát jobbra fordulna, de balra billentene?
.Vagy mindkét kar balra, vagy mindkét kar jobbra. Racernál vannak látszólag amorf gimball mozgások, de ott ha csinálok is ilyet annak egyrészt oka van, mert mondjuk freestyle-ban akarok valamit, másrészt ott van zéró gázállás és acroban ellentétes, giro/accelero nélküli forgás, fordulás. De itt nem értek egy ilyen karállást. Gondolom, ezért is rakták ki először karokra ezt az opciót és később kar+buttonra.
-
-
Pff, ne is emlegesd az inspire-t, mert csábulok... Kb egy hete az x5s jár az eszemben - a környező fritz klubokban jópár hete láttam is egy ilyen csodát eladósorban, használtan féláron került több mint duplájába a P4P-mhoz képest, úgyhogy inkább majd a kocsit fogom cserélni, nem a drónt
-
-
Igen, itt azért elég komoly összeget reptet az ember a levegőben (esetemben egy P4P aktuális ára+a care, ami a következő balesetnél már jóval kevesebbet áll) plusz ott van az esetleges károkozás, neadjisten sérülés.
Ezek miatt kérdeztem korábban pl az utángyártott akksikat is (amit vígan veszek pl fényképezőgépbe - abba senki se halt bele, hogy a fotógép akksija 30%-os állás után hirtelen lemerült - itt viszont hasonló esetben 100m magasról lezúg az egész kóceráj). A következő kérdéskör a szoftver - amint látom, itt maga a DJI gondoskodik a mindennapi fejfájásról. Viszont ha az ember hackel, 3rd party progikat használ, annak is megvan a kockázata.
Szerk: igyekszem kevesebb drónhorrort nézni
-
Igen, a zónahatárokat sehol se publikálják, csak belenyomják a firmware-be
. A go app-on lévő térkép is használhatatlan - főleg, hogy a madár akksimerítése nélkül még meg se nézheted, csak egy bélyegképet mindenféle nfz-infó nélkül.
Tudom, én vagyok a paranoiás, meg bef.tam a (főleg amcsi) fórumokon olvasottaktól, de ha 5 megírt gépelvesztéses sztorit nem olvastam így első nekifutásban, akkor egyet se... Tudom, Magyarországon ez nem téma, de a legtöbb nyugati ország tömve van problémás zónákkal, és a dji által meghúzott határ, ahol szerencsétlen esetben kényszerleszáll a gép, még csak véletlen se esik egybe a hatóságival (főleg, mert a hatósági legtöbbször nem kör alakú...).
Az, ha nem enged felszállni, nem zavar - odébbmegyek 10km-t és vígan repülök. De ha igen, és egy pillanatnyi gps-zavar folytán hirtelen zónán belül találja magát (gps pontosság ugyebár 10méter körüli), akkor "belülről" már aligha fog kijönni, inkább szétcsap a vadkacsák és halak közt...
A "másik oldali" példádra: tökéletes, mifelénk is van olyan reptér, amiről a DJI-nak dunsztja nincs, simán hagyna bebaromkodni a fel-leszálló gépek közé... Ez is mutatja, hogy az egésznek SEMMI értelme, ne kínából próbálják már kitalálni, hogy Svarcvaldalsóhüttén van egy aktív, folyamatosan használt vitorlázóreptér, aminek a 2x5km-es körzetét téglalap-formában lezárta a hatóság.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy ma már második helyen olvasok szoftverhibáról, amikor az ürge megcsinálta az online feloldást egy (sokkal gyakoribb!) sárga zónára, elvileg átment az infó a GO Appba, aztán mégis lockolta a gépet. Marhajó. A care-t meg ugye kenhetem a hajamra, ha nem sikerül kihalászni a madarat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 1 / 2
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Trollok komolyan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest