- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez abszolúte így van, csak amikor jön az "értelmiségi" bírságolni, akkor hiába magyarázod neki, hogy a csikkhajigálótól, aki mellett szó nélkül elment, leég a komplett nemzeti park, te meg senkit se zavarsz...
A madarak meg megnézik, ugyanúgy, ahogy a területre érkező első turistákat is megnézték, aztán intézik a napi ügyeiket tovább... persze, logikus szabályozásból nem lesz bevétel állambácsinak.
-
Az eseti légtér igénybevételének dátuma, a kezdés és befejezés időpontja:
Az eseti légtér igénybevételének kezdő dátuma a beadást követő 30. naptól kezdődhet. Az eseti légteret a tevékenység időtartamára, de legfeljebb 30 napra lehet igényelni.
A kérelmen fel kell tüntetni a napokon belüli időtartamot is, amelyet UTC-ben kell megadni. Magyarország az UTC+1 időzónában fekszik, a nyári időszámítás szerint a helyi idő az UTC-től számolva +2 óra, a téli időszámítás szerint +1 óra időeltolódást jelent.
Például: 2017. Július 22. – 2017. Július 23., naponta 06:00 UTC – 12: 00 UTC
Tipp: Az eseti légteret csak arra az időtartamra igényeljék, ameddig a légteret ténylegesen ki is használják. A rugalmas légtérfelhasználás érdekében ne csak időben, hanem térben is akkora légtér kijelölését kérelmezzék, amely a repülés végrehajtásához valóban szükséges. Ez azért is lényeges, mert így nem foglaljuk indokolatlanul a légteret, lehetőséget adunk mások számára is a légtér használatára, valamint az általunk igényelt eseti légtér is nagyobb eséllyel kerül kijelölésre.
-
Ez az új szabályozás, mert Fico drónt látott a kertjéből... Nézz utána, most nincs időm mindent kiguglizni.
#1785: természetesen tájékozódok. Egész világra szóló felelősségbiztosításom is van. De ahogy a több, mint 1 tonnás kocsimhoz se kell minden országban külön jogsit és rendszámtáblát csináltatni, úgy az ilyesféle drónos szabályozásoknak se örülök. Tiltsák vasszigorral ahol kell, kérjék az otthon is szükséges biztosítást - aztán hagyjanak békén. Tudom, a sírásrívás nem segít, ez csak egyéni vélemény.
-
MPowerPH
félisten
Kotve hiszem, hogy van olyan... Engem sem erdekel, annyi, hogy megprobalom elkerulni a lakott tersegek folotti repulest. Azt max ha leesik, akkor a szantofoldre, erdoben landol. Kart nem okoz, en sem zavarok senkit.
Egyebkent mit csinalnak veled? Ha veletlen valaki bejelenti, hogy dront lat, es kijonnek a sunok, hogy talalnak rad? En mindig eldugott helyen szallok fel, autoval alt. meg sem kozelitheto.
-
Geller72
veterán
Ha heliztél előtte, akkor ez ahhoz egy vicc. Ez olyan, mint egy jól nevelt kutya. Ha ott hagyod, ott marad. Eléggé hülye biztos. Mint általában a legtöbb Dji gép. Lévén, ezt nagyrészt kezdők használják és pont ezért használják ők, mert nem igényel szinte semmi előképzettséget. Ha ezzel kezdesz is, akkor sem nyúlhatnál mellé. Ennél ha a sport módot megszorzod öttel, akkor sem lesz fele annyira agilis, vagy kiszámíthatatlan, mint egy heli. Itt gyakorlatilag nem is létezik totál manuál mód.
-
Nincs viszonyítási alapom, így nehéz mit mondani, de az RC szerintem nehezebb, ez nagyon kezes és stabil jószág, inkább abból lehet baj, hogy az ember elméri a távot. Ha fix kamerával repülsz, a, telefont nézed, oda a térérzet. Ha a gépet nézed, és fordulsz vele, könnyen úgy jársz, mint én, hogy a gép orra lesz feléd, és fordulnak az irányok. Ez ésszel kezelhető, de ha "helyzet" van, úgyis reflexből húzod / nyomod, na így csaptam majdnem egy susnyásba.
A másik, hogy a négy rotor miatt egyik szobából a másikba repülve olyan légáramlat keletkezett az ajtónál, hogy váratlanul balra ment a gép, és majdnem felakadt az ajtófélfában.
Gyakorlott drón pilóta persze ezeket már nem követi el, gondolom.
-
Geller72
veterán
Sokan nem tudják, de bicóra is lehet kötni (és szerintem városban érdemes is) biztit. Abban egyetértek, hogy aki részt vesz egy eszközzel a forgalomban és vonatkoznak rá a KRESZ szabályai (még egy kézikocsit húzó személyre is) azt igenis egy (legalább) alapfokú KRESZ vizsgára (és EÜ) kötelezném, amit mondjuk 5 évente meg kellene újítania (utóbbit nem csak nekik, hiszen aki mondjuk velem együtt 30 éve vezet, szinte semmi infója nincs a változásokról, ha nem volt mostanában új kategórián, vagy nem nézett önszorgalomból utána).
Drónozásban meg mivel sokkal több olyan ember van, aki segg hozzá és nem érdekli, sokkal több balhé is lesz belőle, ami mindenkin csattan, de a legszarabbul azokat érinti, akik próbálnak megfelelni a szabályoknak (is és önmaguknak) erre az lesz a válasz, hogy hoznak egy betarthatatlan (már most is egy vicc) szabályrendszert, minek hatására még az is átmegy partizánba, aki eddig szabálykövető volt.
-
Digiflex
tag
Nekem ez a táska annyira nem tetszett, mert (az enyémnél legalábbis) nem elég mély a slot a SPARK-nak. Így amit fentre a hálós részbe pakolsz, nyomhatja a propellereket. Le lehet szedni persze a prop-okat, vagy lehet, hogy a kis gimibakok helyét ki kellen alakítani a szivacsforma alsó lapjában, és akkor fél centivel lejjebb tudna menni a SPARK, úgy hogy a propellerek is besüllyedjenek a szivacs szintjébe... Szóval az enyém nem volt tökéletes. Ja és távirányító is magasan kilóg.
Na, mindegy... -
Digiflex
tag
DJI Media Maker progi összerakja amit a PANORAMA folderből rádobsz, a felső sávot meg Photoshop Contant-Aware kitöltéssel kell bepacsmagolni, mert felfelé ugye nem tud fotózni. A 360-xml-t pedig én Exif Fixerrel pakolom be, de elvileg kézzel is be lehet írni valami fake RICOH kamerát
Itt egy kis leírás (meg sok más helyen is) a végén a linkekkel. -
Geller72
veterán
..nem akarom elvenni a kedved, de eddig még mindig felmentek az árak tavaszra.
. Ugye, akkor kezdődik a szezon.
. Amikor 867 euró volt a Mavic 2 Zoom, na akkor kellett volna pl. olyat venni. Most még az első gen is több sok helyen. A Platinum meg főleg. A P4 érdekes még, mert hivatalosan a Dji már nem is forgalmazza. Gondolom, sok Advanced maradt rajtuk még, meg ugye a sok Pro variáns, amit ki kellene nyomni, mert relatíve magas az ára és jót szakíthatnak még utoljára vele. Gondolom, abból is az utolsó széria marad, esetleg jön ki még valami extra, mint a P3-ból is a Pro után. Azon sem csodálkoznék, ha a P4-ből is lenne egy amolyan SE, vagy Platinum verzió, kicsit felpimpelt szoftverrel, esetleg más motorral, propokkal. A P4-ben még sok potenciál van, nem igazán van ellenfele, akkor meg a Dji nem fog lépni addig, amíg ralatíve nem kell gyorsan fejleszteni/pénzt tolnia a dologba. Ha kihoznak valamit, azt tavasszal kell, hogy kiadják, szezon elején. Mert ugye októberben hiába jönnének ki akármivel is.
.
-
Igen, kipróbáltam, bár inkább a szobában hajtottam, szabadban mindössze háromszor bírtam megreptetni eddig. Ami tetszik, hogy érezhetően minőségi a cucc, ha nem is az elpusztíthatatlanság pátosza lengi körül, az látszik, hogy van benne anyag, és a jobb fajtából. A szoftver is stabil, kellemes használni, különösebb trehányságot nem vettem észre, de próba után osztom, hogy kell a távirányító, bármennyire nem akar bravúroskodni az ember vele. FMC-ban vettem, de még két akkut pár nap múlva vettem mellé, mert a kettő alapból kevés, ha az ember reptetni is szeretné, nem csak helyben állva fényképezni. A gyári táskája sajnos nekem nem jött be, pedig külsőre nagyon ott van, letisztult, nem hivalkodó, viszont kicsi, és nagyon szabadon tartja a drónt. Gondolkodtam, hogy mégis használatba veszem, ezért rendeltem egy joystick védő műanyagot, és egy propeller védő műanyagot is, illetve a gimballra is lőttem egy burkolatot. Ezek nélkül a gyári táska szerintem dísznek jó, én is inkább kézben vittem a szabadba, hogy ne feszüljön meg a gépen semmi. Végül azonban győzött a józan ész, és ezeket a plusz rögzítőket úgy tűnik, hogy kvázi feleslegesen vettem meg, mert rendeltem egy olyan táskát, amit itt is sokan használnak, kemény az oldalfala, és hab burkolat van belül, ami rögzít minden tartozékot, így szerintem könnyebb lesz majd használni, és a műanyag bizbaszokra se lesz szükség. Még rendeltem egy USB OTG kábelt is a távirányító és a telefonom közé, bár WIFI-vel használva sem volt gond.
A Gesture Control megér egy külön mondatot: sokaknak nem jött be, de kis türelemmel szerintem jól használható. Ki kell ismerni, mert az eredményessége függ a rutintól is. Másodjára már jóval jobban ment, mint elsőre, és szerintem ez javulni fog. Például, az már most látszik, hogy félhomályban és este már nem igazán stabil, zárt ujjakkal és jobb kézzel kell neki integetni, folyamatos sebességgel, legalább két másodpercig. Videó indítása bugos lehet, ezzel sokan cumiznak, nekem sem sikerült, fényképet viszont tízből tízszer csinált a képkeret mozdulatra.
Röviden ennyi, de kérdezz bátran, ha érdekel valami, próbálok válaszolni.
@Digiflex
Nem kell, hogy legyen utód, csak ezen a piacon is gyorsan jönnek a fejlesztések, ilyen szempontból a DJI is kényszerben van. Nagyobb kapacitású akku és egy hátranéző szenzorpár szerintem jöhetne egy ráncfelvarrással, de lehet, hogy nem akarnak konkurenciát házon belül (bár a 2 tengelyes gimball jól definiálja a határokat jelen pillanatban, szerintem).
-
-
Digiflex
tag
Talán pont a hülye szabályozás miatt a SPARK-ra még ráfogható, hogy gyerekjáték, a mérete miatt. Amúgy meg szinte mindent tud, amit a nagyok.
Ahogy látom, tegnap este még volt pár helyen akciósan kiírva (128 körül távval, 165 Fly More) de ma már mindenhol csak drágán látom....
Az én Fly More SPARK-om is egy nap alatt elkelt. Kicsit sajnálom is....
Szerintem a márkaboltban is csak drágább lesz... -
dronosroli
újonc
Köszi szépen
Jó a jpeg motor, volt vele azért utómunka, de az alapanyag sem volt rossz szerencsére.
A RAW annyiban lehet jobb, hogy ha egy-két képet nagyon alul-vagy túlexponál a gép és nincs belőle jobb, akkor könnyebben javítható utólag, bár most hogy mondod, ekkora érzékelőnél nem tudom hány fényértékkel lehet korrigálni a képet, gondolom nem annyival mint egy full frame-es DSLR-nél... -
Szia!
Köszönöm az infót, de időközben már megvettem FMC-ben!
Nem bántam meg, hogy végül ezt választottam, de a táska sajnos nem ér semmit. Jól néz ki, csak éppen a drónt nem védi rendesen, pontosabban lehet, hogy védi, de nincs benne rögzíthető helye, ahogy a távirányítónak sem. Szóval, mindenképp kell egy utólagos megoldás. A töltő tényleg jó és gyors, az nem okozott csalódást. A pót táska már úton, és még két akkut is rendeltem, mert a kettő kevés, 1 darab meg semmire sem elég. Amúgy jó kis dög, a Gesture Control is jól működik, egyedül a videó rögzítés parancsával gyűlt meg a bajom, minden másra jól reagál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest