Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NvidiaRTX

őstag

LOGOUT blog

(#7075) Timer és a többiek:

Nem csak a téli hidegről van szó és nem is holmi túlárazott Mavic 3-akról... és nem is a DJI márka itt most a lényeg.

A drónozást pénzes embereknek találták ki ugyan is nem áll meg annyiban, hogy megvettem a drónt.
    Ahhoz hogy annak képességeit kihasználjam egyáltalán megérje a befektetés még csak hobbi célból is ahhoz rengeteget kellene utazni az meg ugye nem ingyen van.
    Utazni azért, hogy ne mindig ugyan azt a halász tavat videózzam le meg nem mindig a szomszédok felett repkedjek.

-Milyen drón az amit úgy kell kocsival a célhelyszínhez vinni? Hát nem tud oda repülni?
    Kérdezte hozzá nem értő munkatársam és részben igaza van neki.

Szép és jó a 8km-es hatótáv a semmi közepén de ez lakott területen ALACSONYAN esélytelen.
    De ha tudna mondjuk 20km-t távolságban oda vissza az már 40km amit meg az akku nem bírna hátha még szembe szél is lenne.
    Én úgy érzem, hogy most állunk a drón fejlesztés második lépcsőfokán és messze van még a 10. emeleti tetőtér.

Amennyit én használtam az Air 2-t őszintén szólva nem érte meg megvenni. Volt olyan egy hétig még csak be sem kapcsoltam pedig aztán jó idő volt, nem volt kedvem reptetni kész.

A másik ok a mérges szemekkel néző emberek akik nem tolerálják ha nekem olyan eszközöm van ami nekik nincs. Oké ilyen alkalom nálam nem volt vagy csak nem vettem észre de amiket itt látok leírva hogy rám hívják a rendőröket mintha valami bűnöző lennék.. hát kösz nem.

Az időjárás... tipikusan akkor van jó idő amikor az ember dolgozik vagy nem ér rá kimenni.
    Egész héten dolgoztam szép idő volt nyáron, délutános műszak. Ugye délelőtt nem volt kedvem kimenni akkor még annyira jó idő sincs, délután meg munka volt.
    Na csak gyere hétvége. Erre esik mind2 napon hétfőre meg megint 8 ágra süt a nap... köszi.

Ahogy nézem ezt az időjárási átlagot már csak rosszabb lesz még kevesebbet lehet majd értelmesen használni a gépet.

Nekem még sztem a Mini is felesleges lenne és ahol én drónozni szoktam amúgy is folyamatosa Wi-fi szakadásom lenne az meg nem hiányzik, hogy kínlódjak vele.

Szóval ja ez olyan dolog, hogy nem lét szükséglet és pl a nálunk dolgozó 400 emberből kb 2 embernek van drónja az egyik én voltam a másik meg megfürdette a P3-at nyáron egy tóban.

Továbbá rendes szabályozás sincs ami iszonyat zavaró, mindig ott van egy minimális bűntudat az emberben, hogy tiltott repkedést hajtok végre és ha leesik akkor meg még kárt is okozhatok aztán nem véd meg még a jó Isten sem a következményektől.

Ami meg talán a legaggasztóbb, hogy a fecskék előszeretettel kergetik a gépet és nem szeretném ha a 300k-s cuccom lehullana mert az idióta magár nekiment.

De most, hogy láttam ezt az akku púposodást... meg még azért is aggódjak hogy vajon vajon mikor szólja el magát az akku reptetés közben vagy mikor esik le hirtelen 70%-ról 0-ra a töltöttség.

Akkor inkább veszek valami olcsó játék gépet amit ha hozzávágok a fának sem fogok sajnálni. Nemrég néztem 50k-ért gépet kb ugyan azt tudja mint a Mini csak nem DJI a neve.
    Egy ilyen bőven elég arra, hogy az ember néha néha játszódjon vele egy kicsit ha nem fúj a szél.

Na sztem leírtam mindent ami a szívemet nyomta.
    Én aszondom 10 év és lesz olyan drón amit érdemes lesz megvenni és arra talán már rendes szabály rendszer is lesz.

Az elkerülő rendszerek gyerek cipőben járnak, az akkuk nevetségesen keveset bírnak (1 óra töltés 30 perc repülés WTF) és így tovább, hogy a fapados szoftvereket már ne is említsem.
    Kijött a gép meg mellé a Béta szoftver... Béta teszterek voltunk szokás szerint mert olyan sűrűn kell kidobni a drónokat most már évente, hogy idő nincsen befejezni őket.. lásd GoPro Hero 8... amire elérhetővé vált hozzá minden modul megjelent a 9. Mi ez ha nem röhej?

A technika halad csak lassan semmihez nem készül rendes szoftver csak immel ámmal összetákolt valami, hogy az adott eszköz képességeinek a 40%-át azért ki tudja használni a naiv megvezetett átvert user.

Na mentem aludni. :D

Új hozzászólás Aktív témák