- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
kricsi81
senior tag
válasz
#31757056 #27771 üzenetére
Hát igen, ha olyan hátfényt/súrlófényt alkalmaztok, ami éri a hajat is, akkor bizony nagyon ki kell fésülni... különben keserves retus lesz a vége
(amúgy ezzel szerintem nem érdemes utólag foglalkozni, legalább megtanulod belőle, hogy erre a helyszínen kell figyelni)
Amúgy nem lettek rosszak, annyi, hogy a háttér elég zavaró, kicsit homogénebbet kellett volna választani. Illetve, az ff verziónál megint kicsit sötétnek érzem az arcot.
Dale: Lenspent nem nagyon tanácsos szenzortisztításra használni, nem véletlen LENSpen
-
Dale
aktív tag
válasz
#31757056 #27771 üzenetére
Szerintem pont jók ezek így is. Milyen géppel és objektívvel csináltad?
Az előbb szenzort tisztítottam LensPennel, izgalmas volt... De eddig minden jónak tűnik. Úgy látszik a 450D szenzor tisztító funkciója se képes csodákra, nyár óta kísértett egy folt csak mindig az objektíven kerestem.
-
Kazimír
őstag
válasz
#31757056 #27588 üzenetére
Most én is visszakerestem az enyémet, mert úgy emlékeztem, hogy hasonló szögből készítettem és szintén a vizes avarra kellett térdelnem (épp hogy nem hasalnom) a felvételért. Nincs ezzel semmi baj.
Szép felvétel, külön tetszetős a zöldes háttér. (felénk nagyobb mennyiségben az erdőben és avarban található) -
kricsi81
senior tag
válasz
#31757056 #27502 üzenetére
Igen az ff-nél az a baj, hogy az arca túl sötét a kép többi részéhez képest.
A színesnél lehet, hogy egy nagyon picit elcsúszott a wb (vagy a shade nem megfelelő), mert egy kicsit túl narancsosnak tűnik a bőre.
A hunyorgás sem túl előnyös, bár lehet, hogy alapból ilyen a szeme.Agent87: Dunaújváros
Mindketten itt lakunk, ezért kérdeztem, hogy hol voltak.
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #27508 üzenetére
ennek örülök
egy időben felmászott valami genny színprofil, ami miatt kuka képek jöttek ki a gépből, elég nehéz volt levakarni..
de nehezen képzelem el, hogy egy R600-as Radeon jobb képet produkálna 2D-ben, mint a mostani 7-es geforceom... bár nem kizárt...a gyári inno DVI átalakítóval pl szellemképes volt a kép.. egy MSI-vel pedig kristálytiszta.. mondjuk most már DVI-n használom a moncsit...viszont lehet, h mostmár tényleg benevezek egy flickr acc-ra, mert ahhoz kötöttem, hogy sikerül-é a nyelvvizsgám.. és hát sikerült. méghozzá elég jól.. szóval mostmár muszáj lesz megvennem
de kéne egy polárszűrő is.. áá..
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #27506 üzenetére
mert színesnek okénak mondom, de még "dolgoznivalónak"... de a feketefehér meg tényleg olyan, mintha csak a háttér színe ment volna el.. de már voltak ebből ellentétek a topikban....
én sem szeretem, ha elvesznek a részletek, de azért FF<>színek elvevése (erre gondolok na)Cassidey nyilván fotózik, csak ugye neki ez a munkája... csak nem publikálja
ettől függetlenül Ricsi képeit is elég jónak találom az utóbbi időben
ez nem összeesküvés ellened, a Te fotóidnál is tátva marad a szám elég nagy számbanamúgy egy tn-es lcd-m van...7600GST hajtja.. de szerintem egy bizonyos szint felett már nem számít, hogy milyen a hardver alatta...
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #27504 üzenetére
nincs ezzel probléma....
csak szeretem a kontrasztot illetve a fekete fehért, a szürke fekete helyett. flatnek látom a képet...metr így nekem egy kép inkább szürkeárnyalatos <> fekete-fehérde lehet csak a színvilág nem tetszik nincs itt probléma.. kb cassidey képeit látom 100%-nak. magyarul én is így csinálnám-nak... (színek, kontraszt) (hogy értsd mire is gondolok
)
-
-
sztyui2
őstag
válasz
#31757056 #27498 üzenetére
Elég nagy szívás lehetett
Szerencsére nekem még nem volt ilyen bajom. Haveromnak is ugyanilyen kioldója van, mint nekem, bálon nyomtuk is közösbe két vakuval és két vázzal(mindkettőnk vázáról el lehetett sütni mindkét vakut), és mindkettőnknek mindig akkor villant minden, amikor kellett. -
-
kricsi81
senior tag
válasz
#31757056 #27475 üzenetére
Az arcát kicsit sötétnek érzem, mivel gondolom 1 vaku volt, és azzal az arcát világítottátok, ezért csak nagyobb teljesítményre kellett volna állítani a vakut.
Portrénak jó, bár kicsit zavaró a háttér, nem tudom hol voltatok, hogy mennyi volt a mozgástér. Illetve a bal karján a ruhán talán valami kosz van, vagy valami, azt vagy a helyszínen kellett volna eltűntetni, vagy utólagosan (ami kicsit bonyolultabb...)u.i.: látom azért jól kigomboltattátok a blúzát
(vagy kérni sem kellett?
)
-
D4rkm4n
őstag
-
pisti
őstag
válasz
#31757056 #27393 üzenetére
Próbálgattam már én is a Curve igazításos világosítást, de abban nem sok tartalék van szerintem, kimosottá válik tőle a kép. Ha már lightroom akkor fill lights és fill blacks, hogy némi kontraszt is legyen, szerintem.
Én egy ehhez hasonló technikát használtam ennél.
Gimp-ben csináltam, játék a rétegekkel és rétegmaszkokkal. -
máyköl
veterán
válasz
#31757056 #27353 üzenetére
Ok. Most ezzel a kitobissal az volt a baj, hogy tényleg sötét volt már, és magas ISO-ra kellett feltennem, emiatt zajos lett, és utólag sokat kellett zajt szűrnöm, ami miatt kicsit romlott a kép minősége.
kricsi81: Pedig ezt írtad.
Brumi: Neked nem egy Fuji S7000-ed van?
-
máyköl
veterán
válasz
#31757056 #27341 üzenetére
Köszi! Volt egyszer, mikor már felvittem F3,2-re is!
Az a baj, hogy nagyon hülye helyen volt ez a hóvirág kupac, egy bokor alatt, na, oda bemászni nem volt semmi. Sőt, hasaltam is, a jó hideg kövön. Ezért lehet, hogy elcsúszott a fókusz. Legközelebb már a kitobival fogom fotózni, rájöttem, az tényleg jobb makróra. De egy makróobi már tényleg kéne! -
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #27299 üzenetére
hmm...
nekem annyira nem tetszik...
az ég fehérje jobboldalt majdhogynem kiégett, vagy ki is égett. A fű/talaj pedig túl sötét.. kellett volna egy erős expokorrekció (látom 0.67)
túl nagy a kontrasztkülönbség a föld és az éeg között.. és bántja a szemet.. talán nem ekkor kellett volna lőni... vagy nem tudom... -
máyköl
veterán
válasz
#31757056 #27162 üzenetére
Nekem is ez a problémám. Tervezek venni egy telét, és elkezdeni lesifotózni. Ehhez az utcafotózáshoz, hogy meg kell állítani embereket, sajnos nem vagyok elég bátor.
sztyui2: Nagyon jó ez a vízilabdás képed is, talán én is világosítanék rajta.
Sportfotózni is nagyon szeretnék.
Nagybátyám tud nagyon jól sportot fotózni, tőle szoktam sokat tanulni. Itt egy képe. Egy ideje már a fotozz-ra ne m tölti fel a képeit.
Fejo: A Parlamentesek közül az első nagyon tetszik!
-
Brumi
senior tag
válasz
#31757056 #27154 üzenetére
Én itt Pesten több helyszínt is meg akarok látogatni fotózás céljából: szerintem egy piacon, vásárcsarnokban jól lehet embereket fotózni, és a legtöbb csarnok többszintes, így fentről jól le lehet látni és "lesből" lehet fotózni (Széna tér, Fővám tér, Hold utca).
Más téma, de érdekes enteriőrt lehet fényképezni a MOM Park utcaszintjén. Kb egy éve felújították a pihenőt és az infopultot és nagyon modern, színes dizájnbútorok kerültek oda. Egyszer be fogok menni nyitás után, amikor még nincsenek sokan, és le fogom kapni a berendezést. -
kricsi81
senior tag
válasz
#31757056 #27148 üzenetére
Akkor inkább már valahogy így:
A kép minősége nem tudom miért, de nem túl jó.
De én pl tök máshogy lőném meg az egészet: biztosan négyzetesen vágnám, úgy, hogy a parlament pont középen legyen, és ugyanannyi tér legyen felette és alatta. Föl kelnék tök korán, amikor még jó ködös az idő, és ilyen "hideg színek" hangulat van. Hosszú expó, hogy a víz iszonyat selymes legyen. Utólagosan pedig mm-re pontosan kimérnék mindent, és még rádobnék egy kis hideg-színek hangulatot.
Ezt pestiként nem is nagy dolog megcsinálni szerintem...
Ha elképzeled így a képet, szerintem neked is jobban tetszeneNa majd nyáron felmegyek a nővéremhez, és meglátom mit tudok kihozni belőle... A másik pesti dolog, ami nagyon érdekel, az az utcai fotózás, főleg a Szabadság-hídnál, és a Megyeri-hídnál.
-
-
kiskornel
addikt
-
-
-
kricsi81
senior tag
válasz
#31757056 #26708 üzenetére
Én Fejoval értek egyet abban, hogy ha maga a fotós se gondolja, hogy jó a kép amit közzétesz (sőt rossz kép), akkor minek rakja fel?
Hameg egy gyengébb képre is szeretne véleményt kapni, akkor rakja be az amatőr fotósok fotói topikba, mégha az nem is olyan forgalmas, mint ez. Friss hsz-nél automatikusan felkerül a fórumtopikok lista tetejére, tehát valaki biztos benézNe rontsuk a színvonalat, és tudjátok, peace!
-
kricsi81
senior tag
válasz
#31757056 #26562 üzenetére
Fejo: egyszerű: fotós engedéllyel
a fotosport.hu fotósaként mentem
(nemsokára megis jelennek a honlapon a képek, ott lesz több jó is)
komolyra fordítva, általában sporteseményre a "prémium fotós helyekre" csak engedéllyel lehet bejutni, bár vannak rendezvények, ahova be lehet simán jutni.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
#31757056 #26381 üzenetére
Ahogy írtad is, valóban elvesznek a tónusok és nem lehet olyan kontrasztos képeket sem lőni. Sajnos ez az évszak már csak ilyen.
Úgy vettem észre, hogy nem szerencsés a portréknál a nyak vonalában vezetni a horizontot vagy a háttér vonalát. Megtöri a képet, elvonja az ember figyelmét a modell arcáról. Az előző ilyen képnél jóval a váll alatt meg el a horizont, ott tényleg hangsúlyosabb is az arc.
Szerintem.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
#31757056 #26332 üzenetére
Az f szám nem a fény mennyiségét jelenti, hanem egy relatív értéket a gyújtótávolság és a blende átmérőhöz képest, pontosabban e kettő hányadosa.
f érték = gyújtótávolság / blende átmérő
Tehát egy 50mm-es f1,8-as lencsének a blende átmérője 50/1,8=27.7mm. Amennyiben Kubrick lencséjét nézzük, akkor az 50mm / 0,7 = 71mm, tehát ekkora volt a blende átmérő elméletileg, de nem tudom a pontos értéket.
források:
f-number
Kubrick spéci kamerája
Barry Lyndon egy jelenete, ahol csupán a gyertyák adják a fényt -
debi
tag
válasz
#31757056 #26040 üzenetére
A fókusz valóban elvándorolt, nem túl előnyös így. A kereten viszont tudok javítani:
[itt van nélküle] Köszönöm a segítséget! Tovább próbálkozom.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest