- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
leo81
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #37423 üzenetére
Remélem most már a Dunántúlon is beindul a fejlesztés és a Balatonnal is kezdenek valamit a szezonra...
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #37423 üzenetére
Szuper! A becehegyi az a 43041-es? Király!
-
slice14
veterán
válasz
Lajosnagy17 #37166 üzenetére
És azt beszélték volna, hogy beolvasszák 4IG?
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #37157 üzenetére
Annyira sok helyszíne nincs az AH-nak, pár évvel ezelőtt valami 300 volt, annál sokkal több most sincs. Meg ezek egy része teljesen OFF, vagy legalábbis nem látom, mi haszna származna a Diginek/4iG-nak abból, ha felraknának pár szektorsugázót egy hegytetőn lévő átjátszóra.
Nem mondom, hogy - divatos kifejezéssel - nem lehet kihasználni a szinergiákat, de ebből nem lesz jelentős változás. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Lajosnagy17 #37113 üzenetére
Ne legyen igazam de ezek "mentik a menthetőt..." (másképpen fogalmazva, amíg lehet mindent áttolnak magánba)?
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #37109 üzenetére
egy állami cég magán kézbe adása nemzetstratégiai jelentőségű....
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #37067 üzenetére
Ez szerintem alsó hangon is lehet akár egy jó év is. Addig mi lesz a Digi Mobillal az itt a kérdés? Kihúzzák addig a jelenlegi formában?
-
LaserCopy
újonc
válasz
Lajosnagy17 #37059 üzenetére
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #37059 üzenetére
Az LTE450 tipikusan M2M/IoT, lakossági/kkv piacon nem játszik.
A nyilvános meghallgatás által érintett blokkok szerintem nem jelentenek megoldást a Digi problémájára. -
válasz
Lajosnagy17 #37029 üzenetére
Olvasgatom a doksikat és valahogy érezhető hogy ez a 4iG miatt történik.
Érdekes rész:
”A 2600 MHz-es frekvenciasávban elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtható, rádióspektrum-használati jogosultságot versenyeztetési eljárás során lehet szerezni. Rádióspektrum-használati jogosultság versenyeztetési eljárás eredményeként történő megszerzése esetén országos, átruházás útján történő megszerzése esetén kisebb földrajzi egység is megengedett. A rádióspektrum-használati jogosultság, jog részben és egészben is átruházható, haszonbérbe adható; frekvencia vonatkozásában történő részbeni átruházás alapblokkonként történhet. A sávátrendezés és a rádióspektrum-használati jogosultság és jog megújításának lehetősége megengedett.” -
p2pp
őstag
válasz
Lajosnagy17 #37030 üzenetére
Tuti ez a cél, h legyen még freki.
De melyik teló támogatja az 1500 és 2300 frekit? -
LaserCopy
újonc
válasz
Lajosnagy17 #36741 üzenetére
Szalkszentmárton
-
válasz
Lajosnagy17 #36741 üzenetére
Ez a két darab azért elég kevés. Lehet már fel voltak szerelve az év végére, csak még nem “kapcsolták fel” őket. Lehet csak az utóbbi történt most.
De kíváncsian várom hogy mi lesz.
Azt lenne a legjobb látni, ha hirtelen bele lendülnének a lefedettség bővítésbe. -
Avayasoft
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #36579 üzenetére
Szerintem most egy ideig nem lesznek torony építések. Korábban írtátok, hogy román rendszámos Digi autósok építették a tornyokat. Ha most kivonulnak, akkor szakikat kell keresniük stb. Meg kérdés hogy vásárlás után van-e elég pénzük még....
-
ACE-
addikt
válasz
Lajosnagy17 #36515 üzenetére
Honnan veszed hogy egyáltalán lesznek új árak?
-
csacsi67
addikt
válasz
Lajosnagy17 #36401 üzenetére
Lesz itt minden . De bármi lehet ezt nem a mobil piacra értem.De jora ne számitson senki a középréteg föleg ne .Lehet itt akárkinek a szimpatizánsa. Most jó lenne 1 évvel öregebbnek sok kérdést megválaszolna.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #36401 üzenetére
Kérdés a mobil sorsa mellett, hogy a fejlesztésekkel mi lesz?
-
p2pp
őstag
válasz
Lajosnagy17 #36370 üzenetére
A Mobilos építési engedélyek is még mind a mai napig vannak.
Sőt kábelesek is.
Gyorsan lesz freki, mert meg lett mondva,
Nemzetstragéai Jelentőségű!!!
GVH házon belül miért is vizsgálódna?
Na majd jövőre meglátjuk.
Kiváncsian várom! -
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #36370 üzenetére
Eddig termett nekik bőven. Persze ez egy kicsit komplexebb dolog, hogy egy oldalról nézzük...
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #36354 üzenetére
Egyelőre nem tudok semmiféle áremelésről. Új csomagok, árak kialakítása lesz-e avagy nem, ezek szerintem még korai dolgok egyelőre.
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #36354 üzenetére
A digi 10 éve nem emelt árat. Majd azt mondják, hogy így nem gazdaságos a működtetés...stb-stb...meg hogy 10 évi infláció mértékét azért jó lenne mostmár realizálni a szolgáltatások áraiban.
-
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #36101 üzenetére
""Olvastad Lacccca87 hsz-ét és a kapcsolódó írásokat? Ez is egy jele a sok közül, hogy Teszári kényszerpályán van, nem ő diktál.
És? Azt írtam, hogy Teszári pókerezett. Az volt a kérdés, hogy meddig bírja a licitet. Persze, beszállítók felé, társasházak felé voltak adóssági, amiket görgetett.
A ház nyugodtan küldhetett volna fizetési felszólítást a szerződés alapján, és ha nem fizet a digi, akkor akár felszámolási eljárást is indíthatott volna. Ez volt a digi kockázata. Ha volt ilyen, akkor gyorsan betömte a lukat. Az volt a kérdés, hogy ezt meddig bírta volna.
Bírta a szükséges ideig. -
ACE-
addikt
válasz
Lajosnagy17 #36069 üzenetére
Csak sajnos ez azt vezeti előre, hogy nem biztos hogy a jelenlegi kedvező árak megmaradnak...
-
dzf007
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #36062 üzenetére
Már éppen ideje volt, kiemelt turisztikai célpont...
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #36043 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
adman
tag
válasz
Lajosnagy17 #36043 üzenetére
hát ja, hiába van "lefedve" Bp, még mindig hiányzik jó 80-100 állomás. 2. ker kb felejtős, belváros is kuka sok helyen, külvárosi részekről meg nem is beszélve.
szerk:
@Avayasoft: a hév alagutat jeleztem nekik már korábban, de csak sablon válasz jött vissza, remélem azért tisztában vannak vele hogy oda kéne -
válasz
Lajosnagy17 #36015 üzenetére
Az már egy szép kapacitás. Kell is a majdnem 4 millió előfizetőre.
Nem hittem volna hogy vesznek a drága 800 MHz-ből, de így akkor tuti 5G-t fognak rá tolni - ami jól is jön, mert az egyetlen alacsony frekvenciájukon 3 Mhz LTE van ami még lassabb is mint a miénk mert nincs 256 QAM - és persze ~4 millió előfizető hasal rá ha nincs elérhető B1.
HA marad a magyar piac az övéké és lesz lehetőségük, akkor ebből kiindulva valószínű kizárásos alapon pályázni fognak a maradék 700 MHz-re és maradni fog a GSM/LTE B3-on. Lesz még hamarosan B1 és B38 is amire le tudnának csapni ha indulhatnának.
Aztán az is lehet hogy ezeket a nagy frekvencia vásárlásokat a magyar piac eladásából finanszírozzák. Túl nagy a csend még mindig nálunk.
-
csifkin
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #35992 üzenetére
Majd mindjárt meglátogatom a helyet.
-
fornettisuti
veterán
válasz
Lajosnagy17 #35992 üzenetére
Én voltam, mintha kevesebb lenne a fehér folt is.
-
juve600
nagyúr
válasz
Lajosnagy17 #35922 üzenetére
-
válasz
Lajosnagy17 #35877 üzenetére
Ha egy kicsit jobban megtolnák a bázisállomások építését (pl nyugaton), akkor egy jobban felépített marketingre máris elkezdene gyorsabban növekedni az efi szám. Amíg ilyen foghéjas és ilyen lassan megy a bővülés, addig sokak inkább visszaadják a kártyát vagy nem is jönnek át.
Én is ajánlottam már sokaknak, de végül nem jöttek még át, teljesen érthetően, mert vagy a házukban vagy a munkahelyükön nem lenne még térerő. De ez csak idő kérdése.
Most az is látszik, hogy az eladás valószínűleg mellékvágányra került, akkor viszont belehúzhatnának az építkezésbe.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35877 üzenetére
Folytatják a pereskedést az EU-nál is, két hete nyújtották be a dokumentációkat.
"e’ve been served with the request for a preliminary ruling on July
21, 2021, alongside which we were also informed by the Court of Justice of the European Union that we may put
forward our written observations within 3 months and 10 days as of the date we’ve been served with the request.
DIGI NV has filed its written observations with the European Court of Justice on October 29, 2021."Folytatják a pereskedést az EU-nál is, két hete nyújtották be a dokumentációkat.
-
válasz
Lajosnagy17 #35875 üzenetére
Mennyi volt az előző negyedévben?
-
válasz
Lajosnagy17 #35821 üzenetére
-
válasz
Lajosnagy17 #35821 üzenetére
a bekapcsolás elég szolid megfogalmazása annak, hogy a nulláról kell egy komplett hálózatot megépíteni hozzá az eddigieknél sokkal kisebb cellákból.
-
válasz
Lajosnagy17 #35766 üzenetére
Egyébként igen.
2600 is és 3400 is van még, nem sok, de szerintem megfelelő lenne.A gond a 900-al van nálunk ami minimum 15 évre felejtős.
Gondolom a 900 bérlése pedig nem lenne kifizetődő nekik. Na majd a 4iG…
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #35760 üzenetére
Na igen ott tudnak sikeresek lenni ebben. Valahogy nálunk ez nem ment vajon mi lehet az oka...szól a költői kérdés....
-
törölt tag
válasz
2600-at is vettek. Ennyi frekcenciával már lehet jó minőségű szolgáltatást nyújtani.
ANACOM declared Dixarobil the winner of the frequency use rights in the bands 900 MHz (2x5 MHz), 1800 MHz (2x5 MHz), 2.6 GHz (2x5 MHz FDD and 25 MHz TDD), 3.6 GHz ( 40MHz).
-
dethroner
veterán
válasz
Majd elhozza a portugál 900-at nekünk?
Vagy hogy érintené ez a magyarokat?
-
dethroner
veterán
válasz
Lajosnagy17 #35728 üzenetére
Bátorban hova került a torony?
-
válasz
Lajosnagy17 #35726 üzenetére
Megelőztél
Még nem néztem át. Van közöttük olyan, amiről nem tudtunk még itt? -
torrentszaki
tag
válasz
Lajosnagy17 #35714 üzenetére
Reméljük igen. Anno valakinél láttam megyére lebontott statisztikát, szerintem Szolnok megye veri a 80%-ot lefedettségben. Tiszaföldvárra még engedélyt sem láttam kiadva.
Tiszakécske nyárra jól jöhet, a strand ott a legjobb a környéken -
válasz
Lajosnagy17 #35698 üzenetére
Jakabszállás végre!
Ágasegyháza és Kiskőrös teljes lefedése hiányzik még számomra a mozgási területemen.
-
fornettisuti
veterán
válasz
Lajosnagy17 #35682 üzenetére
Szép és jó, csak éppen kihasználni nem tudja a lakosság azt a sebességet, oda olyan hardver is kell a usernek.
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #35682 üzenetére
Esküdni mernék, hogy ez már valamilyen formában a deal része.
-
4Grider
félisten
válasz
Lajosnagy17 #35666 üzenetére
Ha a másik telefonon megosztott netet használod, az ugyanaz, mint ha bárhol wifire csatlakoznál.
Az Android 12 újítása pont az, hogy nem kell második telefon/4G router a VoWiFi-hez, csak egy két kártyás androidos mobil, amiben az egyik sim mobilnetes, a másik VoWiFi képes előfizetés, és máris nem kell a másodikhoz a szolgáltató jelenléte.
Itt még az lehet a kérdés, hogy pl. roaming közben ez hogy fog működni. Mert ezzel esetleg ki lehet húzni a Telekom VoWiFi méregfogát... -
pjen
félisten
válasz
Lajosnagy17 #35666 üzenetére
Erre én is gondoltam, de téged még mindíg nem tudnak hívni.igaz a vodást tudják.
-
4Grider
félisten
válasz
Lajosnagy17 #35664 üzenetére
Nem tehetik meg, hogy letiltanak egy adott ip cím felé menő ipsec vpn csatornát, mert ezért nagyon komolyan megbüntetnék őket. Maximum a Telekom teheti meg, hogy "véletlenül" a THM ROM-ból kihagyja a Digi VoWiFi támogatását.
-
MadMancs
veterán
válasz
Lajosnagy17 #35654 üzenetére
Nem.
Samsung Galaxy S21 Ultrán fut nálam a OneUI 4.0 (Droid 12) béta 2 -
MadMancs
veterán
válasz
Lajosnagy17 #35649 üzenetére
Nem. Maraton az egyenleg érvényességéig használható. Azaz ha a 364. napon rátöltesz újra minimum 2500Ft, 1 évvel meghosszabbodik egyenleg felhasználási idővel együtt maraton felhasználási ideje.
-
gabor9991
addikt
válasz
Lajosnagy17 #35639 üzenetére
Ma bekapcsolták a nagyszénási állomást is
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #35569 üzenetére
Szerintem is. A busz vonalán már csak a Pusztaszeri köröndnél érzékeltem a hálózat "nemmeglétét" (ajánlom: a Rózsakert Bevásárlóközpontot következő bázisállomásnak, zárójel bezárva
.) Amúgy ez jelentős fejlesztés ezen a környéken.
-
panizzi
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #35560 üzenetére
ezeket honnan lehet tudni?
-
Gézengúz
addikt
válasz
Lajosnagy17 #35524 üzenetére
Mondom a hatvani is működik a kezdetek óta!
-
leo81
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #35482 üzenetére
[link]
Új acélszerkezet került erre a víztoronyra Nyőgéren.
Két antenna is már fent volt, viszont kábelezés még nincs.
Valószínűleg DIGI lesz.
Remélem most már nyugaton is belendülnek. -
válasz
Lajosnagy17 #35446 üzenetére
Kerepesen a víztoronyra felrakhatnák már az antennájukat...
-
válasz
Lajosnagy17 #35444 üzenetére
Ez egyre érdekesebb
-
Miska0330
tag
válasz
Lajosnagy17 #35446 üzenetére
Helló!
Igen pont ma hazafelé menet vettem észre. A körforgalomnál lévő templomtoronyban van az antenna. A Vodafone -nak is ott van.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Lajosnagy17 #35444 üzenetére
Azért 30-án délután 5-kor nem kell túl nagy jóstehetség ahhoz, hogy ebben a hónapban nem zárul le.
-
Diák66
őstag
válasz
Lajosnagy17 #35439 üzenetére
Ez szerintem így nem írható le, a pálcika nem csak egy mért értéktől függ.
-
petir
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35419 üzenetére
Igen látom ez konkrétan Sződligeten van , de ez Nevelektől még messzebb van akkor már a másik ami az M2 mellett van az közelebb van. Ugyanakkor a Gödi lehajtónál lévő Samsung toronyot én továbbra sem láttam...direkt figyeltem!
Nevelek-en szabadtéren állva :
Igazából vicces mert 0 pálcikával is behozza a weblapokat de iszonyat lassú...A házaba bent már No Signal...
Nem tudom , egy Huawei B525-be betéve jobb lehet??
-
kanyi51
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35430 üzenetére
Az elv és a gyakorlat sajnos kettő
-
kanyi51
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35421 üzenetére
A fiamnak BP 3 ker. van Digije. Ha lejön hozzám Tápiószelére nem lehet telefonálni, nincs egy vonalkája se. Semmi teréről, Na most akkor mi is van? Térkép jelezhet bármit. De hogy a 2G se menjen az már ciki kissé
-
kanyi51
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35412 üzenetére
Ezt a táblázatot honnan szedted? Csak mert Tápiószelén sincs Digi, és nem is lehet előfizetői Pl.
-
csernak75
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35412 üzenetére
Ejj...ez a kazincbarcika nagyon makacs
-
kanyi51
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35399 üzenetére
" Habár az Alföldön is van egy két rész ami még felfedezésre vár. " Pl. Tápioszele
-
csifkin
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #35397 üzenetére
A Nyírség rejt még hasonló területeket.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #35380 üzenetére
De az még "tervezett" státuszú.
-
torrentszaki
tag
válasz
Lajosnagy17 #35370 üzenetére
Időközben sokat frissült a lista, nálunk a megyében sok új állomást beüzemeltek. Valóban mi állunk a legjobban. Amit láttam így hirtelen, Besenyszög (nem Besenyőszög) és Kengyel is lefedett lett.
-
akibor000
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #35359 üzenetére
dunavarsány lesz az...
nagyvarsány szabolcsban van... -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35346 üzenetére
Győr M85 és M1-es közötti torony
és a
51-es és 510-es út (Nagyvarsány) közötti állomás is felkerült a térképre. -
ggabor02
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #35343 üzenetére
Ha már Isaszeg... Voltam pár napja Isaszeg után Dány-Szentkirályon. Már a főúton kiírta a gugli maps, hogy adatkapcsolat megszakadt (Telenor), ezután akartam hívni az ismerőst, hogy melyik az a ház, akkor látom, hogy Telenor és Telekom is hulla, még 2G sincsen. A Digin pedig full térerő, ott van a víztornyon a bázisállomás. Szerintem sokan nem használják, mert a házban 22,2/4,81-et, majd 20,1/4,1-et mértem. Szóval ilyen is van.
-
válasz
Lajosnagy17 #35343 üzenetére
Tataháza is új (régóta volt engedély)
-
Soulfly842
addikt
válasz
Lajosnagy17 #35336 üzenetére
Korábbi a beruházás, későbbi az átadás.
-
Sdi
addikt
válasz
Lajosnagy17 #35301 üzenetére
És akkor mi van ? A törvényeket ők írják, ill. értelmezik.
-
Sdi
addikt
válasz
Lajosnagy17 #35296 üzenetére
A jelenlegi magyar államnak " Ill. kormánynak " bármennyi tulajdona és érdekeltsége lehet
Magyarországon. -
válasz
Lajosnagy17 #35283 üzenetére
Az új torony mostanában nagy szó
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #35198 üzenetére
A Digimobil árképzését azért az is meghatározza, hogy a cég agresszív ügyfélszerző időszakban van (vagyis inkább volt). Tessék visszaemlékezni arra, hogy mi volt akkor, amikor a Voda megjelent itthon...
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #35191 üzenetére
Izgalmas őszünk van/lesz.
-
trec12
addikt
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #35173 üzenetére
Nem vagyok tőzsdei elemző, de azt látni kell, hogy a magyar Digi leányvállalat a csoportszintű árbevétel 14%-át adta az első félévben. Nem olyan apró porszem, mint mondjuk a magyar Voda az angol csoporton belül, de azért, na.
Nem hiszem, hogy túl sok vizet zavar befektetői szempontból, ha eladják. Meg aztán az is lehet, hogy már tavasszal beárazta ezt a tranzakciót a tőzsde Digi-szempontból. -
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35170 üzenetére
1. A választásokig le kell zárulnia a szuperholding 4ig kezébe adása.( A többség egy barát kezében, de állami részesedés is legyen)
Így van. Ezt kummunikálták is, a 4iG és az AH is.2. A Telenor 25%-os részesedés megmarad, nincs több pénz ezt tovább bővíteni. A 4IG nem fogja tudni megvenni.( Közel 300 milliárd Ft-ról beszélünk)
Ha akarják, akkor lesz pénz. Az lesz az érdekes, hogy a 4iG apportjait milyen értéken veszik be az AH könyveibe. Na, ezt nem nagyon fogják nagy dobra verni, de a könyvekből kiderül. Ennek során akár az állam tőkeemelésre is "kényszerülhet".4. Frekvencia tender időigényes, de lehet, hogy az el nem adott frekiket, valami oknál kifolyólag, törvény módosítással beviszik a szuperholdingba.
Ezt biztosan nem fogják megcsinálni. Nagyon megorrolnának miatta a németek is, angolok is, az EU is. Ráadásul felesleges is. A szuperholdingnak a részein keresztül (Telenor, DIGI) lesz (már van) elég frekije az ügyfélbázishoz. Feleslegesen nem nyitnak frontot.5. Telenor részesedés eladása is lehetséges, még ha veszteséggel is, ha a szuperholding frekvenciákat fog kapni.
Nem kap, lásd 4. pont. Másrészt ki venné meg a Telenort vezetékes láb nélkül? -
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #35150 üzenetére
Gondolom ha véglegessé válik, hogy a Digi a 4iG-é lesz akkor a részvények ára tovább emelkedik. Főleg ha a mobilt (lefedettség, kapacitás) is gatyába rázzák...Kiváncsi vagyok mi lesz vele és milyen gyorsan sikerül ezt megoldani....
-
p2pp
őstag
válasz
Lajosnagy17 #35147 üzenetére
Lehet.
Vki írta, h még számla sem jött.
Lehet már nem Digi felirat lesz a számlán?
1x minden kiderül. -
n00n
őstag
válasz
Lajosnagy17 #35143 üzenetére
Szerintetek a lefedettségi térképet valami algoritmus számolja vagy mérik is valahogy, pl kocsikkal, stb? Csak arról jutott eszembe, hogy nem rég lett egy új állomás nem messze anyáméktól és meglepő módon van egy 50-100 méteres szakasz, egy, a toronytól jóval távolabb eső autóútnál, ahova ők berajzolták a lefedettséget, és a valóságban is van ott valamekkora. Attól a ponttól más irányban viszont nincs semerre a dimbes-dombos terep miatt. Ennyire pontosan ki tudják számolni?
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #35119 üzenetére
Ez erősen spekulatív, de ha már haszonbérletről van szó, én inkább azt tippelem, hogy ha és amennyiben marad a PPF-nél a Telenor (ne feledjük, hogy náluk van a freki és az ügyfélbázis, a CETIN-nél meg az infrastruktúra) és ha és amennyiben haszonbérbe adnak frekit a Digi-nek, akkor már inkább a 900-1800 MHz környékén lehetne valami deal, így lenne egyszerre fedés és nagyobb kapacitás 2G/4G-n, és ehhez a meglévő állomásokon sem kellene helyszíni átalakításokat végezni.
-
válasz
Lajosnagy17 #35117 üzenetére
Ez már több mint 5 éves hír nem?
Szerintem ez nem befolyásol semmit. Több más európai országokban is bevett szokás a frekvenciák közös használata. Nincs ebben semmi probléma szerintem.Ehhez hasonló megállapodás simán létrejöhet majd a DIGI Mobil új tulajdonosa és pl. a Telenor között, legalábbis sokkal több értelme lenne mint megszüntetni az 50-es szolgáltatót és lebontani a rengeteg megépített tornyot.
-
name
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #35104 üzenetére
Helo.
Miért tiltják hogy routert használjon valaki?
Kijelző, mikrofon nélkül stb.
Így is egy hulladék az egész digi. -
n00n
őstag
válasz
Lajosnagy17 #35098 üzenetére
Igen, én is erre tippelek, hogy nem őket sürgeti az idő. Viszont ez elég all-in helyzet, mert ha nem sikerül választásokig megegyezni, de mégis marad a jelenlegi kormány, akkor nagyjából ingyen fogják átvenni a Digit...
-
petir
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35082 üzenetére
Ma mentem az M2-esen Budapesttől Dejtárig visszafelé Gödön megálltam. Az M2-esen végig volt térerő amúgy yt nem akadt meg.
De Gödön lekanyarodva az M2-ről bizony tűnik el a térerő a város felé hajtva, Neveleknel pedig el is veszik. 0 pálcika van ugyan a no signal nem jelenik meg. Gyanítom a Sződi torony jele jön el arra.
Mivel arra jártam direkt néztem a Samsung környékét ott biza én nem láttam antennát. - szerintem csak valaki feldobta .
Sződire ha ránézel látszik merre sugároz ennél semmi - csak le lett téve. - szerintem
-
Gyurka6
őstag
válasz
Lajosnagy17 #35078 üzenetére
Ez előtt mennyi volt? (nekem net van)
-
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35034 üzenetére
Remélem Teszári Zoli nem adja olcsón nekik és jóval 100 milliárd feletti árat kér érte.
Olvastad Lacccca87 hsz-ét és a kapcsolódó írásokat? Ez is egy jele a sok közül, hogy Teszári kényszerpályán van, nem ő diktál.
Gondold meg: csak a tornyok, sugárzók helyének bérleti díja évi minimum 2 milliárd. Százezer előfizetőt számítva és 1 főre vetítve ez a költség meghaladja az 1500 forintot. Ezt az előfizetői díjak átlagosan ki sem termelik, főleg mert az bruttó összeg, az ÁFA levonandó belőle.
Szóval kármentés folyik, olcsó lesz a DIGI.
Nem jó, hogy így van, de ez van. -
Kronos3000
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35034 üzenetére
A magyar állam pénze a te pénzed is. Az államnak nincs külön pénze, vagyis ha túlárazva vesz valamit, vagy akármit vesz azt mindnyájan fizetjük.
-
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35016 üzenetére
Telenor 51%( teljes kiépített mobil infrastruktúra) + Mvmnet ( országos optikai hálózat , bérbeadás kisebb szolgáltatóknak Berrotel ) + Antenna Hungária ( földfelszíni sugárzás, stb).
Szerintem ez egy teljes csomag így együtt.
DIGI ügyfélbázis:
vezetékes internet: 750e
vezetékes telefon: 650e
kábeltv: 700e
Azért ennyi ügyfélért már érdemes lehajolni. Főleg, ha ralatíve olcsón megszerezhető.A Telenor 3 milliós ügyfélbázisának megtartásához, növeléséhez pedig kell, hogy vezetékes és mobilszolgáltatást együtt is tudjon nyújtani. Már nemcsak a Telekom tudja ezt, hanem a Voda is megvette a UPC-t - biztos, hogy nem véletlenül.
-
Mate
nagyúr
válasz
Lajosnagy17 #35016 üzenetére
“A ma bejelentett megállapodás értelmében a tőkepiaci társaság tulajdonába került, illetve kerülő távközlési profillal működő társaságokat apportálja az Antenna Hungária Zrt.-be, amiért az részvényekkel fizet cserébe. A tranzakciókkal a 4iG többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungáriában (a megállapodás szerint az államnak továbbra is marad minimum 20%-nyi tulajdonrésze a cégben).”
-
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #35013 üzenetére
Szerinted mennyi a DIGI ára, ha te akarnád megvenni?
Kb. 80 milliárd (+/- 20 %).
Bár nem tőlem kérdezted. -
vadpanda
lelkes újonc
válasz
Lajosnagy17 #34998 üzenetére
Azt gondolom 1 és 6 szektor között bármi lehetséges, attól függően, hogy mekkora forgalomra számítasz az adott területen, illetve a keskenyebb antenna nagyobb nyereségű lehet. A 6 szektoros Kóny azt jelentheti, hogy oda nincs más tervezve. A tervezési anomáliának tűnő Csorna viszont azt, hogy oda lényegesen több van tervezve 1 állomásnál.
Ha sok állomásban gondolkodsz és végleges állapotra tervezel, akkor egy város széli "kisforgalmú" helyen megelégszel a 3 szektorral (kisebb kapacitás, de kevésbé zavarják egymást), míg a város központba, forgalmas utak találkozásához, vagy ahova nincs tervezve más és a forgalmat el kell vinni valahogy oda mehet a több szektor igény szerint. Jó eséllyel amikor valaki megtervezte nem volt ráhatása, hogy melyik mikor indul és ennek megfelelően mindent a végleges állapotnak megfelelően gondolt ki.
Hiába lefedett egy település, ha a szomszédja nem az úgy nehéz előfizetőt szerezni, a kis forgalom miatt viszont nem is látszódik az igény a bővítésre. Amikor 1-2 évet kell várni néha egy áram bekötésre megeshet, hogy a könnyebb ellenálás irányába mozdulnak (darab az darab) és azt építik, amit lehet. . A szűz területen fejlesztés mindíg problémásabb, nincs bejáratott kapcsolat az áramszolgáltatóval, a helyi vízművel, nincs szomszéd torony, ahonnan átlövöd az átviteltechnikát, stb. Előbb utóbb viszont rá kell fordulniuk a Dunántúlra, ha akarnak valamit...
-
p2pp
őstag
válasz
Lajosnagy17 #34999 üzenetére
Jól látod mert fénylik rendesen. 😀
Egy kérdés van.
Ha létrejön aminek szerintük kell.
Mit fognak csinálni azzal a rengeteg Digi Mobil bázissal. Le csaknem fogják bontani 😀
Mert akkor minek épül mind a mai napig is ezerrel?
Mondjuk még majdnem ugyanennyi kellene......... -
leo81
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #34977 üzenetére
Ez már Dunántúl meg az 85-ös út is....
-
p2pp
őstag
válasz
Lajosnagy17 #34977 üzenetére
Már éppen ideje lesz ha beveszik végre Szentendrét!
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest