- A karcsúság ára
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
rin33
senior tag
válasz
#23310336 #36347 üzenetére
Van köze mert valamennyi (minimális) jel beszivárog, amíg kevesebb volt a bázis a környéken addig hol volt hol nem volt jel (általában nem), amikor volt akkor sokszor maradt a harmatos 2G-n, nem állt rá a -125dBm 4G-re magától.
Most mindenhol megy az épületben és működik. (Poco F1) -
-
törölt tag
vajon még hányszor kell leírni, hogy a bevásárlóközpontokban, mélygarázsokban lévő térerő milyenségének semmi köze a "kinti világhoz", mivel ezeknek olyan az anyaga hogy oda a jel 90%-ban nem jut be, ezért belső állomásokkal van lefedve.
emiatt egyértelmű, hogy a Diginek csak 4G van ezeken a helyeken is (mi más lenne?), amelyiknek meg nincs 4G, annak régi a bent lévő technikája
-
gabor9991
őstag
Épp az üveggyári tornyot tartja stabilan a telefon majdnem ameddig hazaérek
ami közel 8km miközben a "saját" már csak közel 3 km és gyakorlatilag mindkettőre tökéletes a rálátás mégis az orosházi jele az erősebb. [innen]
Működik rendesen csak ez nekem érdekes hogy ilyen. -
rin33
senior tag
válasz
gabor9991 #36343 üzenetére
A jelerősség számít. Orosháza nyugati részein sokszor Székkutasi adóra állt a telefon amíg nem volt a kórházon bázis, pedig a városban már akkor 5 bázis volt, most 6 van, munkahelyem 5 bázistól van kb. egyforma távolságra így vannak bőven cellaváltások, csak pár métert kell sétálnom
-
csernak75
senior tag
válasz
gabor9991 #36341 üzenetére
A telefon cella választása nagyjából az adott jelszint szerint történik. Ha hasonló a jel akkor simán válthat távolabbira is. Pl. tőlem 700m re van a városi torony.
De ha kimegyek az ellentétes oldalon lévő teraszra akkor az egész panel épület árnyékolása miatt erősebb lesz a 6-7km re szinte rálátással lévő torony jele. -
gabor9991
őstag
2G hálón az Alföldön a falu központjában 1900 méterre lévő torony helyett a szomszédos település 4900 méterre lévő toronyához kapcsolódik a telefon a másik szektorban pedig a 3100 méterre lévő helyi torony helyett a 8000 méterre lévő város egyik tornyára.Ez szándékos lehet vagy a kb 2 hónapja bekapcsolt rendszert kellene még finomhangolni?
Ja és cellmalpert nézve a váltáskor a 3000 és a 8000 méterre lévő tornyot is hasonló jelszinttel jelzi. -
chatran
őstag
válasz
chatran #35451 üzenetére
Kicsit felfrissíteném ezt a témát. Szóval ma felhívtam az üfsz-t, ahol az ügyintéző nem tudott semmilyen változásról, ami azt idézte volna elő, hogy a régebbi 4g képes telefonokon nem működne a net.
Aztán tartatta a vonalat és hivatkozni kezdett erre a dokumentum-ra. Eszerint minimum iPhone7 és iOS 13 kell a szolgáltatás működéséhez.
Jó nagy kamunak tűnik, tekintve, hogy vodás kártyával tökéletesen működik minden az iPhone5-ön.
Valakinek esetleg ötlet, hogy mi lehet a konkrét probléma? Egy hálózatfrissítéssel le tudják tiltani a régebbi iOS-szel rendelkező telefonokat? Androidnál is van ilyen megkötés?
Van rá valami megoldás, hogy mégis működjön iPhone5 alatt a net? -
Kronos3000
senior tag
-
padi68
senior tag
Sziasztok, gondolom az nem gond 1 előfizetésnél, ha csak a net részét használom és telefonálásra nem... vagy?
DIGIMOBIL MAX
-
p2pp
őstag
válasz
djsunstealer #36331 üzenetére
Köszi szépen!
A 2.képen a középső a Digi sztem.
A 2 szélső az talán Telekom. -
Watson25
tag
Digi mobil plusz tarifám van. Letelefonáltam a 200 percet és már azon túl is 16 percet. 80 Ft ot számol. Ez 5 forintra jön ki percenként. De nem úgy van hogy 4 Ft percenként?
-
-
Ákinard
aktív tag
Viszont a két torony nem ugyanaz. 2011-ben valóban csúcsos volt az alja, most már rendesen négyzetes végig. A 18 júniusi képen már az új torony van. Persze ettől még nem Digi
Viszont érdekes, hogy a közelben van a Telenor miskolci MSC-je, ami a Cellmapper szerint meglehetősen felmért Digi LTE sávon. És oda nem a laikusok járkáltak be
-
gjoco1
addikt
-
gjoco1
addikt
Köszi a tanácsokat !
Megnézem , amit javasoltatok .
Érdekessége , hogy fél évig rendesen működött és nem mókoltam azóta ezen beállításokkal . Rámegyek a Névjegyzéken belüli dolgokra .
Eredetileg , csak a fő beállításnál volt a két SIM csengőhang kiválasztva
Nem isbértem mi nyúlhatott hozzá . Ott ugyanúgy szerepelnek . Igaz egyedi hangok , de működtek .
No , mind1 , megnézem .
Köszönöm ! -
-
gjoco1
addikt
Sziasztok !
Egy érdekes találóskérdés . . . . . .
Két SIM van a telcsimben , más más csengőhang van beállítva . T.kom 1 es - DIGI 2-es .Ma vettem észre , hogy a nejem hívott a DIGI-re és az 1 - es SIM csengőhangján csörgött , holott a 2 - es nek kellett volna megszólalni .
Most rakosgattam a csengőhangot ( 2 ) ide-oda . Hívom magam a nejem telefonjáról a 2 re és ugyanúgy az 1 es hang szól . 100x is u.a.
Fogtam kínomban a vezetékes telefonunkat - hívom a 2-es kártyám és rendesen a beállított csengőhang szólalt meg .
Zavaros egy picit . ( ? )
Mi a gond szerintetek ? -
Diák66
őstag
válasz
#76055552 #36315 üzenetére
Erről az adótoronyról tökéletesen lehet fogni a Dankó Rádiót az AM sávban az 1116 kHz-en .
Szóval aligha lesznek rajta DIGI antennák, mert üzem közben sem érdemes megérinteni. Látszik, hogy az alja karcsú, a földtől egy szigetelő (talán kerámia?) gömb választja el és konkrétan maga az egész szerkezet az antenna. [link]
-
zelikocc
senior tag
Ez nem DIGI torony
(szerk: #36315 -re válasz)
-
pomy
csendes tag
válasz
#76055552 #36315 üzenetére
Ez a "torony" már 2011-ben is ott volt:
https://www.google.com/maps/place/Miskolc,+Fonoda+u.+34-36,+3527/@48.0993134,20.8314577,3a,41.9y,326.23h,101.88t/data=!3m6!1e1!3m4!1sHwEkN4Jy5AH3rLXKuLbCNg!2e0!7i13312!8i6656!4m8!1m2!2m1!1s3527+Miskolc,+Fonoda+utca+34-36.+%C3%9ATVONALTERV.!3m4!1s0x4740a075db8fb895:0x9d810fd4ff2b82a1!8m2!3d48.0994108!4d20.8332545 -
törölt tag
Miskolc, ziptech. [kép]
-
MadMancs
veterán
válasz
Protonmail #36313 üzenetére
Nem.
Ugyanazon ember nevén kell lennie vezetékes és mobilnak is. -
Protonmail
csendes tag
Tudjátok-e esetleg, hogy akkor is jár-e az 500 Ft havidíj kedvezmény a Digi Mobilra, ha azonos szolgáltatási címen, de más előfizető nevén van Digi vagy Invitel vezetékes szolgáltatásunk?
-
ACE-
addikt
válasz
tutikatuti #36311 üzenetére
A leírás alapján neki valamilyen Samsung-ja van, nyilván csak úgy van VoWifi ha aktiválod a funkciót...
-
gillka
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
-
-
ACE-
addikt
válasz
gillka #36304 üzenetére
Én azt vettem észre hogy a DIGI-nél nem lehet azt állítani, hogy mi legyen az elsődleges, ha bekapcsolod a Wifi hívást akkor az lesz, ha nincs Wifi, akkor pedig a mobilhálózat. Telekomnál beállíthatod, hogy bekapcsolt Wifi hívásnál, wifi elérhetőségénél is az elérhető VoLTE hálózatot használja, és ha csak az nincs, akkor használja a Wifit.
-
válasz
gillka #36304 üzenetére
Nálam sim1 telekom domino, sim2 digi. A telekomnál kapcsolható a wifi hívásnál, hogy mi legyen az elsődleges, a vowifi vagy az lte. A digis kártyánál nincs ilyen beállítási lehetőség, kapcsoló.
Ezen kívül, ha gyenge a wifi jel, persze, hogy mindkettő esetében vowifiről hálózatra váltanak a kártyák, ez nem hiba.
Ezen kívül a telekomnál köztudott, hogy nincs volte kijelzés a fenti sávban, csak a vowifit jelzi ki, ha aktív. Diginél kijelzi a voltét, vowifit, attól függően, hogy min van éppen.
Mindez s10+ készüléken.
Remélem segítettem... -
gillka
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A telefonomban (Samsung A52 4G) a SIM1 DIGI kártya (ez korábban vodafone-os volt) a SIM2 Dominó. A SIM2-nél a beállításokban megjelenik a VOLTE és a WIFI Hang kapcsoló, a SIM1-nél nem, illetve a WIFI Hívásoknál csak a SIM2-nél kapcsolható, hogy elsődlegesen WIFI-t használjon.
Viszont mindkét kártya WIFI Híváson van (a SIM1-nél a VOLTE1 látszik WIFI hiányában), de gyengébb WIFI esetén a SIM1 lekapcsolódik és a VOLTE látszik. (Már megcseréltem a kártyákat, akkor fordítva, de ugyan ez a helyzet.)Kérdésem: ez normális, vagy valami bug? esetleg van valahol egy kapcsoló, amit nem veszek észre? Jól gondolom, hogy mindkét kártyánál ugyan azokat a beállításokat kellene látnom?
-
lovi27
addikt
válasz
Digger #36301 üzenetére
Szia! Beszaladhat egy plusz karakter, valószínűleg egy space valahová, amit nem is látsz. Nem Telekom függő. A másik SIM nekem az és simán működnek együtt.
Elég sokszor telepítek ROM-ot és így a Digi APN-t is. Csak ezeket állítom:
Név: Digi internet
APN: internet
APN típusa: default
Majd a következő kettőnél kiválasztom:
Hozzáférési pont protokollja: IPv4/IPv6
Hozzáférési pont roaming protokollja: IPv4
A többihez nem nyúlok. Elmentem és működik.Vegyél mély levegőt, töröld ki az APN-t és kezdd újra.
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Kamaszlányom összetörte a Xiaomi MI8 telefonját és most hirtelen kellene megoldást találni. Egy Samsung S6 telefon van kéznél.
Sajnos nem sikerül a mobilnetet beállítani.
A profilt létrehozom, nevet adok neki, az APN internet, mindent beállítok, de az MNC paraméterrel bajom van.
Azt írjátok az összefoglalóban, hogy az érték 3, vagy 03 legyen.
Sima 3-at nem enged, legalább két karakternek kell lennie.
Nekem a default értéke 30. Ha így elmentem, létrejön a profil. Kiválasztom, de nem megy a net. Ha kijavítom 03-ra az mnc értékét és elmentem, akkor eltűnik a profil és csak a Telekom profil marad.
Létezik, hogy Telekom függő és azért nem engedi?
Már az őrületbe kerget!
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- HP szerverek áron alul
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest