- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
törölt tag
OFF-off: jepp tegnap lejárt az a hirdetés, el is felejtettem: 70-260-260x....de mindegy is, mert nem erről szól a téma.
Ami 45, az alkudható....mert mi magyarok mindig alkudozni akarunk, hadd higgyük azt, jól jártunk. Ha valamit kiírsz olyan áron, amennyiért el akarod adni, akkor az úgy nem jó...OFFOlyan számod nem lehet, ami 0650-es és csak 0-ás és hatos van benne, mert a 0650 utáni szám az 1-es volt mindenkinek
Nekem is van egy 50-es számom....megtartottam. -
kw3v865
senior tag
-
zelikocc
senior tag
Röviden: nem.
Hosszabban: Aki nem hordozta át a számát a Vodafone-hoz, annak továbbra is a Digi Mobil a szolgáltatója, ami csak roamingol a Vodafone hálózatán, de ennél több köze nincs hozzá. Ez azért van, mert a Digi Mobil rádiós hálózatát és tornyait eladták a Pro-M-nek.
Továbbra is Digi Mobilos SIM kártyád van, továbbra is a Digis roaming partnerek az irányadóak.Mórickául egyszerűen mondhatjuk azt, hogy egy mobilhálózatnak két főbb része van:
- core network (maghálózat) - ami mindent csinál, a hívásokat kezeli, a rádiós állomásokat fogja össze és irányítja, ide jön be minden rádiós forgalom beleértve a saját rádiós és a roaming partner rádiós forgalmát is
- RAN (rádiós hálózat) - erre kapcsolódik a telefonod antennája vezeték nélkül különböző frekvenciákon és "G"-ken (2G/4G/5G) és ez küldi tovább a forgalmat a core hálózatnak.Ha nem is teljesértékűen és nem is teljesen helyesen, de az egyszerűség és megértés kedvéért mondhatni, hogy a Digi Mobil core hálózata még a régi, tehát még mindig 4. szolgáltatónak számít, csak nincsen már rádiós hálózata. Ezért roamingol a voda rádiós hálózatán, hogy azon keresztül kapcsolódjon a saját Digis core hálózatához. A vodafone hívásirány például ezért sem hálózaton belüli hívásnak számít, hiszen belül ez még mindig két külön hálózat.
A külföldi hálózatok pedig nem tudják (nem is kell nekik tudni), hogy neked itthon már nincs saját rádiós hálózatod, mert nekik csak a core hálózathoz kell csatlakozniuk, így azok ugyanúgy működnek mint eddig.
-
Lokii
aktív tag
Hát igen ez olyan hogy sokan DVB-T1/2 stb helyett inkább néznek streaming szolgáltatókat, mondjuk itt egyértelműen jobban megéri a netes verzió
nekem e téren mindegy , de abból a szempontból inkább k al ózk odás vagy DVB-X mint skynet, hbogo netflix Hulu És stb, ha streamingelni akarok(inkább zenét mint filmet) arra ott a newpipe vagy musify stb
-
stingy2
senior tag
Én most 2 évre visszamenőleg megnéztem az adatfelhasználásom, és havi 7-800MB. Mint látszik, szinte mindig wifi közelben vagyok. Leadtam a Digi junior kártyát, áthordoztam a számom feltöltős tuti100+ -ba. Az ajánlatokban rögtön kaptam 590Ft-ért 5Giga adatot 30 napra. Ha lejár veszek 5690-ért 1 évre havi 1gigát, ez 474Ft/hó. A havi nagyon max.60 perc mobil hívást megoldom voip-on 6Ft/perc áron, így a teljes költség kemény 834Ft/hó lesz.
Egyébként most, hogy újra használom a stuntcalls fiókot, pár nap után jött is az ajánlat: havi 3€ korlátlan belföldi mobil/vezetékes hívás. (ok, tudom, hogy csak addig korlátlan, amíg a Dellmontnak megéri.) Mondjuk nekem erre a 60 percre teljesen felesleges)
#458284Grider két új ajánlatuk van. Az egyik korlátlan voda/ 50p egyéb beszéd 5G net 3e, a másik ugyanez 10G nettel 4e. (ezeknél ott van, hogy new). Van egy, ami lehet, hogy régi flottás csomag, nem tudom, de aki sokat beszél, annak tuti megéri: korlátlan beszéd mindenhova, 5G net 3,5e. Kb. ennyi. Ideadták a papírt, nem mondták hogy titkos
.
A többi régi voda flottás csomag. -
tibor23
senior tag
Nálunk pl egy kedves ismerős digi előfizető kártyája van. Ha át lehetne iratni saját névre, talán még maradna, mivel az asszony megszokta az olcsó használatot. Viszont a jelentős drágulás és a fizetési hercehurca miatt semmiképp nem érdemes megtartani. KÜF számunkra jobb opció innentől kezdve, még akkor is ha saját előfizetés lenne a digi. 4GB (7GB) net nekünk bőven elég, a beszélgetés meg ott olcsóbb, és kiesik az EU hívás is, ami egy jelentős előny volt.
-
zsolt_64
senior tag
Na pont ezt mondom, én megvárom a március 1-et, migrálok a vodába, mert a roaming és a 2G engem is bosszant, aztán még lehet tovább menekülni. 1 csomóan viszont kihagyják ezt... nem értem ezt a pánikrohamot
Pont most néztem speedtest : 9,97/7.68 ez nekem elég is... a 2G na az jó xar , lassú a hívás és torzít is rendesen... -
Nagya21
addikt
Hali!
Én általában havi 15-18Gb használok el.
A vodás karin van 7 Gb, szal olyan kéne ami 10-15Gb ad mondjuk 1500cáé akkor cserélném a digit, de a voda is 3500cáé ad megújuló 10Gb-ot.
Szal nagyon úgy néz ki, hogy ez a havi 30gb 3000-ért még mindég nagyon jó ajánlat.
Üdv Nagya -
kw3v865
senior tag
Az a baj, hogy minden héten ide lyukadunk ki: NER, bezzegRománia, maffia és most már Lengyelország is) stb. Ebben természetesen van igazság, de semmi értelme újra meg újra leírni ezeket, mondhatni szemét, nulla információ tartalma van, nem segíti a konstruktív fórumozást. Ami igazán hasznos lenne: vállalható alternatívák keresése, milyen flottára/csomagra érdemes váltani stb. (bár tény, hogy még mindig, illetve március 1-től továbbra is az egyik legolcsóbb marad a Digi)
Ez is van azért ebben a topikban, de sokszor zavaró, hogy állandóan szűrni kell a hozzászólásokat, hogy a valódi, hasznos infókat kimazsolázzam a hulladék közül. -
stingy2
senior tag
Az a baj, hogy nem nézel utána, hanem gondolod. Akkor itt az Orange.ro árlistája.
Nézzél és csodálkozzál: mivel ott verseny van, ezért ad pl. akcióban 5€-ért korlátlan belföldi netet és beszélgetést, csak a roaming korlátozott, meg van benne vmi hozzáférés TV csatornákhoz. És ez akciósan 1900Ft, normál áron meg 11€ (4180), de asszem a hazai mocskos kartellárak mellett ezt is dalolva elfogadnánk. De mindegy is, hiszen ugye szted a Digi túl olcsó volt. (pedig van neted, ha ide írsz, akár tájékozódhatnál is
.)
-
kw3v865
senior tag
Így igaz. Bár legutóbb még azt írtam, hogy váltok KÜF-re, egyelőre kivárok. Ha csak 15% körüli áramelés lesz a KÜF-nél, és a Digi nem emel ismét pár hónapon belül, akkor nem éri meg váltani. Az Agnatel se jobb, ha 15%-kal emelik az árakat. Vélhetően májusban meglátjuk mi lesz. Ha esetleg mégsem (vagy jóval kisebb mértékben) emelik az árat ezek a flottások, akkor váltok Digiről, ellenkező esetben nem.
-
4Grider
félisten
10% körüli az árbevétel csökkenése 2023-ban, 2022-höz képest, és kb. 2%-al több, mint 2021-ben. Mindez úgy, hogy az elektronikus kereskedelmi csatornáinkon legalább 30%-os volt a növekedés tavaly, cserébe drasztikus a visszaesés a boltok forgalmában.
Ezért nem látjuk, hogy miből fogunk béreket emelni január végéig... -
törölt tag
Semmi baj....máv-val kapcsolatosan : az utolsó hsz törölt tagtól 2023.06.01...ennek a törölt tagnak az utolsó hsz-e 2023.08.01.
A te állításod: "Csak itt az elmúlt pár napban 2 törölt regisztrációval írtál..." "Eddig csak te, és két másik törölt regisztráció írt itt MÁV-os csomagról, így elég könnyű összerakni a képet..."
Bizonyítani nem tudsz, vádaskodni igen. Amúgy mit is akarsz bizonyítani?Még 1x leírom: légy szíves szállj le rólam, és ne személyeskedj tovább. Köszönöm.
-
törölt tag
Olvasd el még egyszer mit írt a (vélhetően erdélyi +40-es hívószámmal rendelkező, és vélhetőleg romániában tartózkodó) fórumtárs: mi szerint neki többletköltsége keletkezett abból, hogy egy Törökországban roamingoló (szintén román +40-es szám) felhívása. 4Grider leírta a véleményért, ezt helyeslésként megtoldottam annyival, hogy ilyen (mármint amit @spileraaa fórumtárs írt) nincs "itt valami nem kerek...ilyen nincs" .
Ha nem értetted, vagy ha én nem volt egyértelmű a megfogalmazásom, azt elfogadom, de az utolsó mondatodban a személyeskedő hangvételed visszautasítom. -
gyulaszu
senior tag
Én pedig még tovább mennék:
Ha a házasság utáni névváltoztatást egyelőre csak a házassági anyakönyvi kivonat tartalmazza, mert a személyi még nem lett kicseréltetve, akkor (szerintem) nem kell tenni semmit. Mindkét helyen pontosan azt kell használni, ami a személyin és lakcímkártyán szerepel. -
törölt tag
Idáig mart a gúny, de nem veszem fel: nem, én buta vagyok ezt kiszámolni. Vannak nálam sokkal okosabbak, akik közgazdasági végzettséggel és 20 éves tapasztalattal, illetve ügyfél-szondáztatással ki tudják számolni. Vagy azt hiszed bölcsész-büfés szakosok ülltek be a 4iG-hoz, és fogalmuk nincs hogyan működik a kereslet-kínálat ill. közgazdaságtan, és ezután amikor új díjcsomagot akarnak bevezetni csak rácsapnak a hasukra: holnaptól legyen ennyi a havidíj felkiálltással? Meg hogy nem a profit maximalizálás a céljuk?
-
Okosóra tarifacsomag van 1GB net 100Mb/sec, beszéd 40ft/perc ,990-1134 ft.Tarifák okos eszközökhöz yettel
-
zelikocc
senior tag
Igen utánanéztem. Nincs ilyen megkötés mint a mobilinternetnél. Kötelezően érvényes minden szolgáltatóra.
Még a román Digi is eszerint működik már.
Az európai információs weboldalon azt írják, hogy a nemzeti felügyelő hatósággal kell felvenni a kapcsolatot ha szabálytalanságot észlelünk. Ez nálunk az NMHH aki 3000 et kér a vizsgálat elindításáért. Ha szerinted ez rendben van, akkor tessék fizesd nekik ki.“Egyébként ki mondta hogy nem így van, hogy EU roaming-ban nem használható fel a 200 perc?”
A Digi weboldala szerint felhasználható, az ÁSZF szerint nem. A roaming üdvözlő SMS csak annyit ír, hogy a belföldi tarifák az irányadóak.
A gyakorlatban 2022. júniusig felhasználható volt a 200 perc, azóta nem azt használja hanem kiszámlázzák.“Konkrét eset: A szolgáltatók nem számíthatnak föl külön díjat a barangolás közben kezdeményezett vagy fogadott hívásokért
Michael Írországban él. Ír mobilszolgáltatójával olyan szerződést kötött, melynek értelmében Írországban a hívásokért percenként 0,10 eurót fizet, a szöveges üzenetekért pedig 0,05 eurót. Amikor üzleti útra megy Spanyolországba, Michaelnek nem kell többletköltséget fizetnie azért, ha európai uniós telefonhívást kezdeményez vagy fogad.
Ha valaki Írországból hívja Michaelt, ugyanannyiba kerül neki a hívás, mintha Michael az országban tartózkodna. Michael hívásaira is az írországi belföldi tarifa alkalmazandó – akár helyi spanyol telefonszámot tárcsáz, akár családjának telefonál Írországba, akár egy másik számot hív az EU bármely országában, az ír belföldi díjszabásnak megfelelően 10 eurócentet kell fizetnie percenként ezekért a hívásokért. Szöveges üzenetei 5 eurócentbe kerülnek – ugyanúgy, mint saját hazájában.”
“Belföldi díjszabás szerinti barangoláskor a hanghívások és szöveges üzenetek (SMS-ek) volumene nincs korlátozva. Minden olyan hívásért vagy SMS-ért, amely nincs belefoglalva az Ön szerződésébe, annyi díjat számlázhat ki a szolgáltató, amennyit Önnek a hazájában kellene fizetnie. Konkrét szabályok és korlátozások vonatkoznak azonban arra, hogy Ön mennyi adatot használhat belföldi áron. Az adatforgalmi korlátozások az Ön által kötött szerződés típusától függnek.”“Ha probléma adódik: az Önt megillető fogyasztói jogok
Ha úgy véli, hogy a szolgáltatója nem tartja tiszteletben az Ön jogait, vegye fel a kapcsolatot a céggel az általa biztosított panasztételi eljárás szerint.
Ha nem elégedett a szolgáltató válaszával, forduljon az illetékes nemzeti szabályozó hatósághoz en– ez rendszerint a nemzeti távközlési szabályozó hatóság –, amelynek munkatársai ki fogják vizsgálni a panaszát.”
-
Lacccca87
addikt
Nalam villam sebesseggel tolt be altalaban minden oldal tartalomtol fugetlenul, pedig mellette revanced is megy a hatterben es neha eszi a savszelt.
Ezt a 10/10 et kb 1 honapja vettem eszre kb, de nem erzek kulonbseget az eddigi megszokott felhasznalas soran. Nem azt mondom hogy mindenre is eleg de boven megfelel. -
Takato
csendes tag
Google Message tökéletesen megy, de a többi nagyon lassan tölt be! Eleve nem is 64/64kbit amire lassítanak inkább 32 kbit..
mobilos weboldalak betöltenek legalábbis Operával nem vészesen, ha úgy van.
De arra készülj, hogy bizonyos weboldalaknál várni kell pár percet a betöltésre.
-
Sdi
addikt
Ilyeneket azért ne írjál senkinek, hogy szar helyen lakik mert a voda nem jól műkszik nála. Főleg úgy ne, hogy ő nem voda előfizut választott, hanem digit, ami jó volt a lakhelyén.
Értelmesebb emberek, akkor váltottak digire, ha a mozgáskörzetükben az megfelelően működött és ezek az emberek nem tehetnek arról, hogy a mostani váltással egy kupac kakát kaptak voda néven. Én a munkahelyemmel jártam így, a digi majdnem teljesen jó volt, a voda szar. Tudom, szar helyen dolgozom -
ggabor02
aktív tag
Nagyjából 4-5 ezer kilométert autóztam az országban azóta. Így lett már egy kis tapasztalatom. Nem csak a lakás és a munkahely a problémás. És akkor még a VoWifi hiányról nem is beszéltem. Én nagyon boldog vagyok, hogy neked tökéletes, de ettől még nálam, valamint sok ismerősömnél szívás.
-
FistXL
senior tag
Ez a fix hálózatválasztás tapasztalatod alapján segít, próbáltad automatán is? Nálam is jobban merül roaming óta, noha nem olyan durván mint itt egyeseknek, mert nálam Kecskemét külterületén nagyon jó a térerő, jobb mint a Digié volt (sebesség nem, dehát itthon amúgy sem ezt használom.)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Nem, a Yettel és a Telekom a B20-as 800 MHz-et, közösen használja, kelet-nyugat irányban megosztva az országot.
A pontos technikai részleteket nem ismerem, de úgy tudom, a rádiós rész közös, így költséget tudtak spórolni, hogy csak fél országot kellett B20-on kiépíteniük. -
mucsgyver70
aktív tag
Pontosan én sem tudom, de jelenleg is egy T-s tornyhoz csatlakozom yettelesként. A T és a Yettel megosztották at antennáikat az ország különböző részein, és tudják használmi roming nélkül is. Persze városokban saját adótornyaik vannak, de ritkább területeken megosztják az erőforrásaikt. Ha ők ezt meg tudták tenni, akkor a diginél is ment volna. Gondolom egyszerűbb és olcsóbb megoldás a roming partnerek közé felvenni, mint megoldani hogy sajátként tudja használni.
-
zsolt_64
senior tag
azért ez jó kis görénség reszükről mert így reklámozzák a volte-t
"Gyorsabb hívásindítás Internetezés 4G-n hívás közben Hosszabb akkumulátoros üzemidő HD hangminőség" na mindettől most megfosztottak isten tudja hány előfizetőt. kiváló stratégia az előfizető megtartására.
Egyébként működhetne úgyis mint a netfone . ott is vodafonos simkártyát kaptál (bár ez régi info) -
zsolt_64
senior tag
Igen aludtam kb 7 ig elvégre szombat van.
De hogy építő jellegű hozzászólásodat 1 kicsit feljavítsam találtam ezt [link]
itt sajnos a mobilomra azt írja hogy a roaming volte -t nem tudja, és mivel most csak roamingal hajlandó működni vélhetőleg ezért nincs volte.
Mondjuk ezt a roaming marhaságot orvosolhatná a szolgáltató. -
DarkByte
addikt
Apám a kollégájának folyton MMS-ben akar átküldeni képet, mert hogy telefonszámra akarja küldeni. Hiába magyarázom el miért ne, és inkább küldje email-ben vagy Messenger-en, valahogy mindig errre asszociál. Kedvencem mikor valami adattáblát akar így átküldeni, és nem értik a túloldalt miért homályos.
Én szerintem még életemben soha nem küldtem MMS-t. -
tsilver
aktív tag
én mindenfélét használok de a 70 éves rokonaimat meg a 50-60 feletti haverokat akik nem igazán használják telefonálás és netezéen kívül semmire, igen nehéz feladat egyesével megtanítani nehéz. Szerintem egyébként ez is egy lehetőség ha a többiek alapból tudják akkor itt is kellene. na mindegy
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest