- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
adika4444
addikt
Kellemes június 6-át mindenkinek!
Mi volt a legutóbbi hozzászólásokban érdembeli infó?
Anglergab kifejtette a cellamaximumot, sebességmaximumot, és az eloszlást.
Szabogabor10 pedig azt, hogy iPhone-on miért nincs VoLTE és DIGI profil.Ettől független ez egy fórum, kitérők mindig is lesznek ahol emberek beszélgetnek. egy határt nem szabad átlépni, bár ez szubjektív. De tény, hogy a posztok nagyrésze nem sok érdemi tartalmat hordoz, inkább élvezeti értéke van az olvasgatásnak.
-
törölt tag
Fiúk! Tényleg ne menjünk át politikai/életviteli/mentalitási fórumba!... ha kérhetek ennyit!?
Amúgy is k...va sokat kell olvasni, mert rengeteg a hozzászólás. Ez a fórum úgy pörög, mint egy megkergült Duracell nyúl.
Ez mégiscsak alapvetően szakmai fórum - remélem - és akkor mindjárt megkérem anglergab-ot, hogy a GSM/VoLTE cellák teljes felprogramozását kezdje el ismertetni.
-
totron
addikt
Kérnék szépen összefoglalót az utolsó 295 kommentről, relevanciákkal, ismétlődéseket átugorva.
-
betyarr
veterán
szerintem meg szorítkozzunk a topik témájára.
néhány éve jelen vagyok a fórumon és a népszerűbb topikokban időnként folyamatosan előjön ez a "magyar mentalitás" téma.nem lehetne ezeket a felesleges hozzászólásokat mellőzni,hogy ne terheljük vele az egyébként is rengeteg hsz-t termelő topikot?
no offense -
RoyBatty
aktív tag
válasz
#08205312 #11888 üzenetére
Az amerikai McDonaldsokban (pedig oda helyi mértékkel csak a legcsóróbbak járnak) ingyen ki van rakva az összes szósz, mindenki annyit vesz, amennyit akar. Nálunk nyitásnál megpróbálták ugyanezt, 1 hét után visszakoztak és pénzért kezdték adni miután az emberek huszasával vitték haza és nem tudtak eleget kirakni. Azóta is pénzért adják.
-
törölt tag
Amikor elhoztam a sim-et, mondta az ügyintéző, vihetek még 3-at. Mondtdam neki, hogy köszi, ez az 1 is elég lesz. De hogy a családba, másnak...?
Majd, ha kell visszajövök, válszoltam.
2GB-ot használtam el 1 hét alatt. Ezen a héten pedig 200MB-ot.
Számomra sértő az, amikor a harácsoló magatartásra egyesek azt írják, hogy tipikus magyar mentalitás.
Ha zsidózni nem lehet, akkor magyarozni se ne lehessen negatív jelzőkkel! -
anglergab
addikt
válasz
anglergab #11867 üzenetére
A gondolatmenetet folytatva, tipikusan 100-200 aktív LTE adatkapcsolat lehet egy cellában akik átlag mindenképpen jóval 30 GB alatt forgalmaznak havonta. Így kijön a matek 80%-os valós rádiós erőforrás kihasználtság mellett.
A valóságban valószínűleg ez alatt van a havi átlagos adathasználat, azaz vagy még többen lehetnek az előfizetők átlagosan azonos kihasználtság mellett, vagy a valódi kihasználtság jóval az említett 80% alatt van. Az utóbbit valószínűsítem.
-
Kuter
senior tag
Ahogy elnézem itt a fejekbe kellene rendet tenni ,hogy mire is elég 50gb net és mire is használja az ember.
Jó magyar szokás szerint ha ingyen van a banán , viszek amennyit csak elbírok az sem számít ha csak 1 kilót tudok megenni , és a többi meg megrohad. Tisztelet a kivételnek. -
hackeeeee
Jómunkásember
Ahogy a térkép is mutatja, nagyjából Gödig teljesen jól használható Pestről kifelé 4G-n, viszont Göd után teljesen leáll, semmi nincs, térerőt mutat a teló, utána semmi, Sződ/Sződliget után visszajön a hálózat, és Vácig minden oké. Majd még Nagymaros felé tesztelem, de amióta a Sim megvan, nem jártam még arra.
-
NGA
addikt
Ma végre kipróbálhattam Szigetváron a térerő nélküli területen a VoWIFI-t egy P20-ban. Tökéletesen működik.
-
anglergab
addikt
válasz
#29810560 #11873 üzenetére
A Diginél kb. max. 300-400 előfizetőnek lehet aktív LTE adatkapcsolata egy cellában egyszerre, míg egy bázison, egy BBU kártyán kb. max. 1000 előfizetőnek. Egy bázison 4-6 cella van és kb. 2 BBU kártya van.
A többieknél cellánként max. 1000 felett, BBU-nként max. 3000 felett jóval.Ekkor persze csak ilyen alig 30-60 kbps-ek jutnak egy előfizetőre, ami az analóg/ISDN modem sebessége. Ekkor mondják, hogy betelt a cella, kb. nem lehet használni chatelésen kívül másra, az üzenetek is lassan mennek el.
-
thomas77
senior tag
Szerintem sok olyan felhasználó is van, aki átlagosan használja a telefonját. Én sem tekertem még le 3-400 MB-nál többet a digi kártyámmal. Az asszony még ennyit se. Az anyósom meg pár 10 megát max.
Mondjuk holnap megyek hosszú hétvégézni.... Na majd ott belecsapok a lecsóba! 😁 -
Hosssszu
őstag
-
törölt tag
válasz
anglergab #11867 üzenetére
"A valóságban persze jóval több mint 50 vagy 100 előfizető lesz/lehet egy cellában/a cellák nagy részében, illetve egyben a nagy részük nem fog havonta sem 50, sem 100 GB-ot forgalmazni."
Látom Te hozzáértő vagy a témához, anglergab.
Egy kérdés:
Csúcsterhelésen úgy kb. hány előfizető van/lehet egy cellában?
(Most nem csak - vagy nem feltétlen - a DIGI Mobil-ra gondolok.)Pl. vegyük a Balaton Sound-ot vagy a bp.-i augusztus 20-i vízi-parádét/tűzijátékot vagy pl. a Red Bull Air Race-t stb., ami tele van fiatallal (is), egy helyen tartózkodik a nép, ergo valószínűleg egy vagy néhány környékbeli cellát terhel? - ennyire nem értek hozzá ezért kérdezek inkább - és szinte mindenki kütyüzik.
Na, ilyen helyeken/eseményeken kb. mennyien vannak egy cellában?
-
törölt tag
... mert, a teszt SIM-et - szerződés szerint - nem rakhatod csak mobiltelefonba ill. notebookba, amin tudsz telefonálni (is). ... mert, a teszt SIM egy kombinált (telefon + adat), de elsősorban telefonálás céljaira adott SIM.
DE! Ennek a témának itt a fórumon már irodalma van. Olvass/keress utána!
... és nekem hotspot-ba/MiFi-be kellene berakni, amit csak a DIGINet Aktív 50 SIM-jével tehetek meg hivatalosan.
-
anglergab
addikt
Hogy pontot tegyünk ennek a végére, egyben kicsit próbáljuk megérteni a Digi logikáját technikai oldalról, kiszámoltam egy LTE cellájuk max. kapacitását: majdnem pontosan 5000 GB/hó átlagos rádiós viszonyok mellett.
Ezt lehet úgy is értelmezni, mint 50 GB 100 előfizetőnek vagy 100 GB 50 előfizetőnek. A megoldás valószínűleg a kettő ötvözése lett, azaz max. 50 "gyors" GB (pl. videó stream) + kb. 50 "lassú" GB (pl. audio stream) egy cellában, 50 előfizetőnek.
A valóságban persze jóval több mint 50 vagy 100 előfizető lesz/lehet egy cellában/a cellák nagy részében, illetve egyben a nagy részük nem fog havonta sem 50, sem 100 GB-ot forgalmazni. Azaz a gyakorlatban jóval több mint 50 vagy 100 előfizető forgalmaz átlagosan jóval kevesebb mint 100 vagy 50 GB-ot. Amennyivel átlag többen vannak 50/100-nál a cellában, annyival kevesebbet használnak az elméleti 100/50 GB-ból és így kijön a matek/fizika, legalábbis elméletben.
Ez persze csak egy elméleti becslés, találgatás.
-
Gézengúz
addikt
Az elmúlt 300 hsz.-ban volt valami lényeges információ, vagy csak a nem megy az internet, mert hülye voltam elolvasni az öszefoglalót, írd át az APN-t internetre és jó lesz? Már kicsit az agyamra megy. Köszi.
-
Tomix24
addikt
válasz
abudai #11846 üzenetére
A korlátlan szó megállja a helyét. Hisz csak a sebesség csökken 50gb felett...
Ha elmenne a net 50giga felett, na az lenne megtévesztés.Amúgy Nálam a 30-as számhoz tartozó egyenleg(Ft és MB) meg sem moccant amióta ingyen Digis Sim kártya van minden családtagomnál. Úgyhogy ennél jobb szolgáltatás nekem nem is létezhetne pl.
-
pjen
félisten
-
M.Ildiko
tag
válasz
#72445440 #11854 üzenetére
Ha én hívom az ip-t, azt mondja: ezen a számon előfizető nem kapcsolható.
Arra is gondoltam, hogy az ip-s telefon-rendszernek kellene ismernie az 50-es körzetszámot. A kollégák közül sokan azt sem tudják, hogy a diginek van mobil-telefonos szolgáltatása (mégha teszt üzemben is), így simán elképzelhető, hogy a céges telefonrendszernél is kell állítani. Ezt megérdeklődöm. -
M.Ildiko
tag
Nem tudom hívni a munkahelyem ip-telefonos számát, és arról a telefonról nem tudom magamat felhívni. 1 számjegyet levág, mert az 50-es körzetszámot nem körzetszámnak ismeri fel, hanem hívószámnak. Ilyenkor mit lehet tenni? Más szolgáltató mobiljáról hívható vagyok, mobilt és vezetékest is tudok hívni, csak ip-telefont nem.
-
Rick4
félisten
válasz
anglergab #11842 üzenetére
Ez a számítás nem helyes?
7 mbit/s sebességgel számolok, az 0.875MB/ sec, 52.5MB/ perc, 3.15GB/ óra.
Csak azért, mert ezt írod: A te számításod (max. 7 Mbps) alapján havi max. 54 GB letöltés jön ki.
Most abba nem menjünk bele, mi az életszerű, és mi a kivitelezhető, de a 7 mbit/s sebesség, ami kb megvan, még mindig 0.875MB/sec érték, amivel egy óra alatt letöltök 3.15GB-ot. Mitől lesz ez havi 54GB? Beteg leszek 29 napig?
viktorhu: Akinek kell az 50GB-os digis net, annak lehet nincs otthon wifije? Pont van egy szegedi fórumtárs, akinek ilyesmire fog kelleni, a héten költözik. Én a voda reddel a 2GB adatforgalmat is így tolom le, nekem nem szempont, csak arra mutattam rá, hogy az előző kolléga csúnyán elszámolta a dolgot:
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Revolut
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Bitcoin topic
- Hálózati / IP kamera
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest