- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Brandynew
őstag
válasz
djzolee91 #67103 üzenetére
Na jól van akkor, az a lényeg, hogy rendben van
Megvan az a Gigabit, ez már csak mérési pontatlanság.
Ha már megvetted a routert, és azzal együtt is ki tudod használni a Gigabitet, akkor már használd is, tehát az ONT legyen bridge módban. Az ONT is csak egy mezei router, némi plusz funkcióval, tehát teljesítmény és biztonság szempontjából is mindegy, hogy a Digi eszközére, vagy a saját Asus-odra hárul a feladat.
-
Brandynew
őstag
válasz
djzolee91 #66997 üzenetére
Szia,
Én azt a 12 ms-os pinget sokallom, én ahány Digis netet mértem, mindig 1-5 ms volt a ping.
A kábelre is gyanakodnék (arra is, amelyik az ONT-ból a routerbe megy, és arra is, amelyik a routerből a gépedbe). Lehet, hogy valamelyik rossz minőségű, nem jól lett krimpelve, nem elég jó az árnyékolása. Én CAT6 kábelt szeretek használni, és lehet, hogy ez már kicsit túllövés, de nem UTP-t, hanem STP-t, vagy legalább FTP-t, nyilván fémkeretes RJ45-tel.
Persze lehet, hogy egyáltalán nem a kábel a probléma.
-
TeeJay
félisten
válasz
djzolee91 #66999 üzenetére
750megabit már tökéletes, függ attól is milyen szerveren tesztelted milyen géppel satöbbi
win10 x64 speedtest alkalmazás
vodafone, telekom, telenor és digi szervereken mérj 1-et egymás után
és nézd meg mennyi lesz
az ONT-t meg mihamarabb kérd bridge módra és az ASUS tolja a PPPoE-t
nálam is így megy és 942mbit a max amit mérek de az bőven tökéletes -
Kroni1
veterán
válasz
djzolee91 #66915 üzenetére
Melegebbek a Broadcom SoC-k, de ez mindig igy volt, és nem okoz problémát.. Cserébe sokmindent tudnak amit a TP nem. pl. VPN, stb. Nekem ami nagyon tetszik a Wifi ki-be időzítés, éjszaka alvásidőbe én ki fogom kapcsolni a Wifi funkciókat, hogy ne sugározzon itt a házban a gyerekeknek meg nekünk feleslegesen annyit. (bőven elég az amit amugy kapunk máshonnan.. )
-
Kroni1
veterán
válasz
djzolee91 #66913 üzenetére
Papiron ugyan erősebb a 2300-as mint az ASUS AC66U B1, de a C7-nél az biztosan jobb router szerintem. Megkockáztatom, hogy a C2300 sem tud annyival többet amennyivel drágább, és az ASUS gyári fw-vel tud olyan extrákat is amit a TPLink-ek nem.. A digi1000-eshez én a helyedben lehet ezt az AC66U B1-est venném, ha árukeresőn megnézed most van ahol 25e, annyiért szerintem bestbuy!
-
djzolee91
tag
válasz
djzolee91 #66908 üzenetére
A TP-LINK Archer C2300 AC2300 és a TP-LINK Archer C7 AC1750 tűnik tetszetősnek. Valakinek van infója vagy tapasztalata ezekkel, hogy mennyire jók, melyik éri meg, van-e valami hibájuk?
Optikai Digi 1000/200-es netünk van, okos tv, 5 teló és 1 tablet, és 4 laptop/pc használná a netet, ha lehet úgy, hogy ha valaki gyorsan tölt le vagy fel, akkor a másiknak a lefele és a felfele ága ne lassuljon be.
-
Brandynew
őstag
válasz
djzolee91 #66904 üzenetére
Ezek a routerek rosszabbak, mind a Xiaomi Mi Router 3G, cserébe pedig nem is olcsóbbak. Akkor meg miért?
Persze erre a routerre vásárlás után még Padavant kell telepíteni (leírás), amihez talán nem árt egy kis technikai beállítódottság.
Viszont AC-s wifivel erre képes, ezt egyik TP-Link sem mondhatja el magáról a kategóriájában:
(Kábelen persze átjön a teljes Gigabit.)
-
djzolee91
tag
válasz
djzolee91 #66729 üzenetére
Azon gondolkozok most, hogy nem egy switch-et veszek, hanem egy routert a Digi akcióban (http://digi.hu/informacio/tp-link-router-akcio-az-euronics-ben) és a mostani TL-WR1043ND v1-et meg switch-nek használnám mögötte, a maradék lan-os eszközöknek.
Ezek közül a TP-LINK Archer C2300 AC2300 és a TP-LINK Archer C7 AC1750 tűnik tetszetősnek. Valakinek van infója vagy tapasztalata ezekkel, hogy mennyire jók, melyik éri meg, van-e valami hibájuk?
A mostani TL-WR1043ND v1-et switchnek használva, mennyi az áteresztő képessége?
Optikai Digi 1000/200-es netünk van, okos tv, 5 teló és 1 tablet, és 4 laptop/pc használná a netet, ha lehet úgy, hogy ha valaki gyorsan tölt le vagy fel, akkor a másiknak a lefele és a felfele ága ne lassuljon be.
-
törölt tag
válasz
djzolee91 #66772 üzenetére
Van egy olyan technológia amivel bizonyos forgalmat és/vagy portot priorizálni tudsz és amennyiben kifogynál a sávszélességből akkor be tudod állítani, hogy melyik szolgáltatás legyen elsődleges és mely szolgáltatások sebességéből kezdjen faragni.
Jó pl online TV, Skype, VoIP forgalomnál amikor ezeknek mindig megadod azt a sávszélességet amivel dadogás nélkül elmegy.
Ha csak nem csinálsz valami extrát egy pár gépes otthoni hálózaton nem sok jelentősége van.
-
válasz
djzolee91 #66777 üzenetére
A HG8121H-ban egész biztosan van, a minap pont egy ilyennel küzdöttünk itt. De ebből ítélve a ZTE-ben is van.
-
-
válasz
djzolee91 #66259 üzenetére
Korábban többször javasoltam itt a fórumon is, hogy ha nem akar az ember sokat költeni, de jó lenne egy "jó" router, akkor szúrni kell itt a PH Aprón egy használt V2-t, vagy V3-at.
Van rájuk Fastpath-os LEDE is, ha esetleg a szoftverfrissítés hiánya tántorítana el valakit.
Én annó valami 7eFt-rt vettem az enyémet. (Az előző tulaj állítása szerint az eladás dátuma előtt járt le a gari pár hónappal. Ugye a számlát nem láttam...)
Mindenesetre mai napig teljesen jó üzemel, bár az kétségtelen, hogy én "csak" AP+Gbps-es switch-ként használom.
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alkoholista nevelde
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest