- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Thusor
őstag
válasz
MadMancs #88416 üzenetére
Nyíregyházán elég meglepő volt a gyorsaság bekötés terén. Tegnap (szombat) weben keresztül megrendeltem az internet, tv és telefon csomagot. Ma (vasárnap) délelőtt már hívott az ügyfélszolgálat, hogy akár már hétfőn tudnának jönni bekötni. Végül péntekben maradtunk mert úgy tudok elszabadulni a munkából. Nem számítottam ilyen gyors ügyintézésre.
-
TeeJay
félisten
válasz
MadMancs #88385 üzenetére
Az a kis zsugor csőben fém merevítő az a hegesztett szál mereven tartásához kell, minden kötődobozban van egy zsacskóval
Kétlem hogy emiatt rendelnének optikai szűrőt és én sem találtam ilyet ami csak kifejezetten a TV szolgáltatást tudná szűrni a spektrumból
Komoly lenne az a kis cucc ami az 1550nm körüli spektrumot le tudja szűrni de a mellette lévőt meg átengedi, szerintem nettó hülyeséget mondott a szerelő hiszen ők is előtte hentesek meg benzinkutasok meg buszsofőrök voltak csak 2nap alatt megmutatták nekik hogy kell szálat hegeszteni és kész -
abudai
csendes tag
válasz
MadMancs #88398 üzenetére
A probléma valós egyébként.
Kb.: 2000 forintból lehet okos dolgokat venni (nem akarom itt részletezni). Ezért az 1550nm-et érdemes lenne szűrni. Viszont a kivágom, beforrasztom csiki csukit elképzelhetetlennek tartom. Ez akkora kapacitást emésztene fel, hogy többe kerükne mint ingyen tv-t adni mindenkinek. -
dchard
veterán
válasz
MadMancs #88383 üzenetére
"Ennek a fiberhome cuccnak tv kimenetén se kép se hang, illetve TV led se világít."
Naná, hogy nem. Ezt távolról tudják állítani. Nem csak ki/bekapcsolni, de tudnak bizonyos keretek között gain-t is állítani.
" kb 1 órát hegeszgetett/szerelt csak a lépcsőházi dobozban."
Ez nálunk is így volt, de szűrő az nincs a dobozban, csak az osztó (amire megfelel a leírásod: "2mm vastag és kb 6cm hosszú sötétszürke merev valami"), meg a bekötött szálak.
-
-
válasz
MadMancs #86417 üzenetére
Van analóg jel. Nekem is két eszközös megoldás van, tehát külön ONT és FTTH Receiver, de van analóg és DVB-C jel is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MadMancs #85989 üzenetére
Igazad van, rosszat linkeltem, a másikat nem találom a neten, de személyesen ki lehet kérni, nekem eddig mindig kellett, azon szerepel az is, hogy a szerződő fél tartozását a tulajdonosnak kell kifizetni, ha az albérlő lelépne.
Most megnéztem online rendelés esetén, ha bérlőt állítok be, akkor is simán tovább lehet menni, régebben kérte a tulajdonosi hozzájárulást.
-
-
petakpa1
őstag
válasz
MadMancs #84622 üzenetére
Ahol a bejárati ajtó mellett jelenleg bejönnek a kábelek (CAT5E és koax) problémás 220-at adni az ONT-nek. (A biztosítéktábla ott van, abból meg lehetne oldani, de ahhoz külön villanyszerelőt kellene hívni...). Tehát az ONT-nek a router környékére kell kerüljön.
A probléma az, hogy TV-k felé menő koax kábelek rögtön az ajtónál el vannak osztva a bejövő koax-ról, és más irányba mennek mint a jelenlegi CAT5E illetve jövőbeli üvegszál.
Lényeg a lényeg: CAT5E-t cserélniük kell üvegszálra, annak végére kerül az ONT, majd az ONT-től vissza a bejárató ajtóig el kell húzniuk egy koax-ot ami majd táplálja két TV felé a bejárati ajtónál elágazó koaxokat. Így a legegyszerűbb megoldani.
Ha az eredetileg általam 1)-nek jelölt topológát használná a Digi, akkor csak simén kicserélték volna a CAT5E-t üvegszálre, koax maradt volna ugyanúgy, ahogy eddig.
Nekem jó a 2)-es is, csak esztétikusan oldják, minél kevesebb fúrással, és kábelezéssel oldják meg, hogy továbbra is legyen TV ahol eddig volt.
(Az pl nem opció, hogy abból a szobából, ahol a router van, és ONT kerül majd külön átfúrogassanak és új koax-ot vigyenek azokba a szobákba ahol a TV-k vannak. Vigyék csak vissza a koaxot a bejárati ajtó mellé az üvegszállal párhuzamosan. Szerintem nekik is ez lesz a legegyszerűbb.
-
petakpa1
őstag
válasz
MadMancs #84620 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Nekem 1) megoldás is jó, mostani CAT5E kábel helyén behúzzák az üvegszálat, és a végére kerülő ONT-ből pedig elviszik a koax-ot a TV-khez. Utóbbihoz részben használni tudják a mostani koax kábelezést, részben meg kihúznak majd újat. Az ő dolguk, csak esztétikusan oldják meg...
-
válasz
MadMancs #83532 üzenetére
Megvárom az NMHH válaszát a garantált/kínált sebesség viszonylatában, és attól függően lépek tovább.
Kifizetném a kiszállást is, ha tudnám, hogy tényleg fog foglalkozni a dologgal, de azért, hogy rátegye a laptopot és megállapítsa, hogy megvan a gatantált, nem fogok több ezer FT-ot fizetni. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MadMancs #83480 üzenetére
Mivel a DIGI nem kinal kisebb csomagot igy nem sorolható át alacsonyabb-ba az ugyfel, erre nem tér ki az NMHH kulon de nyilvanvaloan igy allna meg a jogszerutlen magatartas ha nincs meg a maximum....
Tudom javasolni a szolgaltatovaltast ha nem felel meg 2900ft-ért az 5-600Mbit....
-
válasz
MadMancs #83484 üzenetére
Azt én b*sztam el. Már annyit dugdostam azt a qrva LAN kábelt, hogy véletlelenül nem a LAN1-be dugtam az ONT-n.
Mindegy, mert azóta volt 300 alatti is, amit lementettem és megküldtem nekik. Közben megkérdeztem az NMHH-t is mailben, hogy az ilyen esetben mik a lehetőségeim.A DIGI teljesen elzárkózott a garantált feletti, de egyértelműen valamilyen hibára utaló sebesség alapján a hibajegy felvételétől.
-
mpo
veterán
válasz
MadMancs #82478 üzenetére
Ha van böngésző a tévén, ezen az oldalon WIFI-n és kábelen is összehasonlíthatod, én is ezt tettem. A lila "kihagyom és mérek"-re kattints, akkor nem kell regisztrálni, ami egyébként hasznos, mert bárkinél mérhetsz és a térképen megjelenik, ezzel másokat is segítve.
[link] -
mpo
veterán
válasz
MadMancs #82476 üzenetére
Valószínű hogy csak LAN kártya valami hulladék TV ben
A Samsungokban 100 Mbites van, Dragon3000 ft. nem írta le melyik az az egy kivétel, amiről ő hallott.
A 4K, Dolby Atmos vagy DTS:X filmeknél gyors mozgásnál nem az a bitráta van, amit az ember gondol, még Gigabites LAN-on médialejátszóval és megfelelő HDMI kábellel is meg tud akadni.
Nem nyomoztam ki az okát (HDD, Kodi, buffer), de az The Expendables 3 bizony akadt. -
válasz
MadMancs #82473 üzenetére
Ott más gond lehetett, Netflix 4K stream 15 Mbps, az ajánlás is csak 25-öt ír, annak simán mennie kellene 100 Mbps kapcsolaton. Ellenben vastagabb 4K anyagok soksávos hanggal sokszor igényelhetnek 120-140 Mbps-es csúcsokat, amik már nem mennek át 100-as linken, oda kell az 5GH-es WLAN kapcsolat a 100-as LAN port helyett.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MadMancs #82337 üzenetére
En megmutattam hova szántam lakáson belül, megnézték hogy eleg lesz a lepcsohazbol a 25méteres optikai szál, levágták az UTP-t a bejaratnal majd a koaxot, azt visszafordítottuk és ment az ONT-be. Szepen rogzitettek mindent meg kötöttek, atrakatták bridge-be, elindult minden, alairtam a lapot meg kaptak ezeöccázat fejenként. Mondtak hogy köszönik, mivel utolso voltam aznapra máris átkonvertálják sörre.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
MadMancs #82167 üzenetére
Nekem elég az is ha fixen én kapok 100-at és a többiek akárhogy töltenek, nekem nem lesz soha kevesebb. Azzal már kiegyeznék. Sajnos a modemhez nem férek hozzá az el van zárva. A falkat nem bonthatom meg, max a fali aljzatot tudom kicserélni, ha lehetséges egyáltalán.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
MadMancs #82159 üzenetére
94-98 körül mér fel is le is.
A címkeresőt néztem, nekem oda nem is talált digi szolgáltatást, hogy lehetséges lenne. Akkor valószínűleg 100-as netcsomag van FTTB-vel behúzva. Kérdés az, hogy így Gyálon mikor tervez a Digi átkábelezést, és ez jár-e vajon bontással, vagy csak behúznák az új kábelt és kapna erősebb modemet? Ha van valaki benfentes annak megköszönném, mert 4-en osztozni ezen a kis neten horror lesz, mobilnet csomagok meg sajnos mind korlátoznak vagy sebességben vagy adatforgalomban
-
dchard
veterán
válasz
MadMancs #79425 üzenetére
Kiválaszthatod a 4K-t, csak 25%-kal kisebb bitrátával fogod megkapni.
Livius:
Nem mondom, hogy nem láttam még ilyet. Viszont ha az a kérdés, hogy összedől a hálózat, vagy kifizetjük az expertet (ugye rövid távon nem lehet kapacitást bővíteni), akkor hirtelen a válsághelyzetben előkerül a lóvé rá.
-
CirrMee
addikt
válasz
MadMancs #78897 üzenetére
Digi sajnos nagyon lazán veszi ezt a dolgot. Simán bekötnek bárkinek bármit, bármiféle papir nélkül bármilyen jogcímen.
Ez így ebben a formában baromság.
Igazolványt és lakcímkártyát kérnek, tulajdonosi hozzájárulást meg pár éve, egy jogszabály változás miatt NEM KÉRHETNEK. -
BPéter1984
tag
válasz
MadMancs #78825 üzenetére
Úgy nem tűnt fel hogy nem én fizetem , most is csak a szülőm szólt hogy szerinte nem jó. Én tudom nekem is digi van havi 6000Ft , neki most 6600Ft volt január - február havi net és telefon , azért két havi mert ez a 2 szolgáltatás nem éri el a 3500ft-ot havonta így elvileg 2 havonta fizet ( ezt az ügyfélszolgálatos mondta ). Mondom nem én fizetem az övét ezért nincs sok infom róla.
A kérdés még mindig az hogy visszamenőleg kiszámlázzák az ő tévedésüket ?Én tudom az árakat kb mert nekem 2016 nyara óta van mióta elérhető a szolgáltatás a településen , én egyből köttettem amint lehetett.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MadMancs #78704 üzenetére
A rendelkezésre állás nem azonos az átlagosan elvárható sebességtől amit garantált sebességnek neveznek és az esetek 80+%-ban hoznia kell.
Azert ezt mondom mert egyelore nem talaltam mas hivatkozast, de most mégegyszer átolvasom a teljes ASZF-et. A C.2-es függelék szól erről.
Egyebkent ha kicsit tovabbolvasod akkor van "garantált" azaz átlagosan elvárható célérték mobilinternet szolgáltatásra is. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MadMancs #78693 üzenetére
Javaslom elolvasni hogy az esetek hány százalékában garantált illetve a garantált az egészen pontosan mi is mert definiálja.
Nem látom hogy az idő 101%-ra vonatkozna az átlagosan elvárható sebesség. Ettől függetlenül lehet jelezni a szolgáltatónak de mielőtt jogosan hülyének nézik az embert aki az asztalt csapkodja, gondoltam szólok.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MadMancs #78688 üzenetére
Akkor javaslom elolvasni az ÁSZF 59. oldalát mégegyszer illetve értelmezni a garantált (átlagosan elvárható) megnevezést.
-
Novver
senior tag
válasz
MadMancs #78330 üzenetére
(#78329) sfdrakex Köszi! Van egy http://digi.hu/DIGI-FULL-CSOMAG ami a 2. hónaptól 5999 lenne ha jól olvasom az alap Internet+TV 6200ft helyett
Igazából felőlem lehet ez is, de a telefon tényleg teljesen felesleges
Jól látom viszont hogy a DIGI1000 a legolcsóbb csomag? Az 500-as 200 forinttal drágább nála. Ebben hol a logika?(#78330) MadMancs X. Újhegy a célpont, remélem elég frekventált helyen leszünk a gyors menethez.
Mindkét válaszra reflektálva:
Azt hiszem akkor személyesen elbattyogok az Árkádba és megrendelem, és ott is és a bekötésnél is jelezni fogom hogy saját eszközt használnék és bridge módba állítsák.
Ha egyéb tippetek még van, szívesen fogadom, köszönöm!
-
4Grider
félisten
válasz
MadMancs #69953 üzenetére
A CAM nem ugyanaz, mint egy box. A CAM esetében ui. változatlanul a te tv-dben van a vevőegység, a box esetén viszont a szolgáltatói boxban.
Nincs olyan, hogy leszarják, az neked kötbér. Elég szép pénzt lehet így összeszedni, ha nem csípkedik magukat...
Persze van, amikor a váltás tényleg könnyebb, bár én UPC-hez vagy iptv-s brigádhoz már nem mennék vissza, mert nálunk a házban 5 tv van, azt pedig sehol nem támogatják, a UPC-nél is a második tv-ért 1000 Ft felett fizettem havonta (mert a HD tartalmakért minden eyges tv-n felárat számolnak fel). -
zsolt501
nagyúr
válasz
MadMancs #69948 üzenetére
Csak egy javaslat (és azoknak is akiknek probléma van a TV szolgáltatással).
Ha a Tv szolgáltatással probléma van érdemes a digitől bérelni egy DVB-C-s boxot, mégpedig azért, mert a digi ilyenkor garantálja a szolgáltatás probléma mentességét (megjegyzem minden szolgáltató csak a saját készülékéhez garantál szolgáltatást).
Azt a pár száz forintot szerintem ilyenkor nagyon megéri, és mikor már biztos rendben van a szolgáltatás akkor vissza lehet adni a készüléket minden gond nélkül.
Nálam is voltak gondok a TV szolgáltatással, elejében a FTTB hálózat idején gyenge volt a jelerősség, ezt a lépcsőházi erősítővel megoldották többszöri nekifutásra, és műszeres mérésekkel, de tökéletes lett a kép ezek után nem volt kiesés és széteső kép sem.Mikor kiépítették az FTTH hálózatot a kálvária újra indult, az első optikai DVB-C eszköz hibás volt, bizonyos frekvenciák teljesen használhatatlanok voltak rajta, ezt a készüléket cserélték is, viszont a második és a harmadik készülékkel is gondok voltak, mert itt meg már túl erős volt a jelerősség ój annyira, hogy a Digi által adott BOX-al is szétesett a kép néhány frekvencián, és voltak olyan adók amiket nem is talált meg ez miatt.
A problémát megint csak műszeres méréssel sikerült kideríteniük, és egy jelerősség csökkentővel sikerült a hibát elhárítani, és azóta minden Tv készüléken és BOX-on tökéletes a képminőség és minden Tv csatornát megtalálnak a készülékek. -
Kuter
senior tag
válasz
MadMancs #69477 üzenetére
Ugyan ez a sebesség Tatabányán is, szinte az az érzésem hogy belekényszerítenek az új csomagba.
Ha így marad, sajnos a fogyasztó védelem majd eldönti hogy mi legyen. A tv be a reklámot már ki is javíthatjákDIGINET 1000 ITT-OTT , HÉBE-HOBA NÉHA MINDENKINEK JÁR.
DE TE NEM MINDENKI VAGY HANEM TE VAGY, EZÉRT A DIGINET 1000 NEKED CSAK 600
*200/75 Mbit/s garantált le- és feltöltési sebesség -
válasz
MadMancs #69447 üzenetére
A családi kertészkedéssel sincs baj, csak türelmet kellene tanulniha már ennyire sok a 3 perc átlag többlet.
Nem mellesleg a szolgáltatási szerződésben biztos hogy nincs benne hogy változtathat egyoldalúan? Szerintem csak lesz valahol egy bármilyen indokra hivatkozás. Arról nem is beszélve hogy ha jól értettem a többségnek még csak pár napja produkálja ezt - mi van ha tényleg csak technikai gond?Legyen igazatok, nekem ennyit elektronikus környezetszennyezést nem ér meg
Kívánom h mielőbb billenjen helyre a lelki békétek, a net sebességgel együtt!
-
válasz
MadMancs #69396 üzenetére
nagyon úgy néz ki, hogy az fttb 1000/200 átalakult 500/300-zá. annyiból fáj egy picit, hogy eddig lefelé azért megvolt a 7-800 mbps, de a gyakorlatban ez nem lesz igazán érezhető különbség. gondolom az az állapot se fog örökké tartani, hogy az 500-as csomagba átkerülve a már megszűnt ezres árát fizetem, ami a százasnál is olcsóbb
de ha nem tetszik, itt akkor is csak ez marad, mert az egyetlen értelmes alternatíva a telekom optikai net lenne, de az itt pont nincs.
persze a mérések eredménye is ingadozik, egymás után sikerült 300 körüli letöltést is mérni meg 545-öt is, ez utóbbi volt a legtöbb. felfelé a legteteje ~310 volt.
-
MasterMark
titán
válasz
MadMancs #65224 üzenetére
Egyrészt mérj egymás után kettőt, még az is változhat ennyivel. Egy mérés nem mérés. A wifi meg kismillió dologtól függ, hogy épp mikor miért hogy és mivel működik úgy ahogy.
Ahogy látom nem is egy időben készült a mérés, ha nem egy helyen akkor meg sok értelme nincs is így hasonlítani.
-
válasz
MadMancs #65224 üzenetére
Szia,
Létezhet, de ellenőrizni kellene mind a két eszköznél a wifi beállításait.
Nem feltétlenül jó topikban vagy, a szolgáltató sem stimmel, de ha wifi, akkor ide írj inkább: [link]
A Telekomos Sagemcom ha a F@ST3686AC típus, akkor az jobb MIMO képességekkel rendelkezik, mint az említett TP-Link, más kérdés, hogy azt nem sok okostelefon tudja direktben kihasználni, de közvetve jobb lehet akár amiatt is, mint a másik-
Ja, az okostelefon típusának az ismerete is hasznos lenne. -
-
maxima
tag
válasz
MadMancs #37802 üzenetére
Szia!
Sajnos ez van, a Digi-s smtp szervert nem tudod használni csak a
Digi saját IP tartományán belülről mert nem engedik külső IP-ről
annak ellenére, hogy authentikáció után mint előfizetőnek
bárhonnan kellene tudni levelet küldeni.
Elintézik azzal, hogy használd a webmailt ha nem digis hálózaton
lógsz.
Mivel én rühellem a webmailt, ilyen esetben google smtp-t használok.
Arra azért kíváncsi lennék mit szól ahhoz az NMHH, hogy korlátozza a
Digi az smtp használatot.Üdv.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Bittorrent topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyomtató topik
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest