Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    válasz MadMancs #84622 üzenetére

    Ahol a bejárati ajtó mellett jelenleg bejönnek a kábelek (CAT5E és koax) problémás 220-at adni az ONT-nek. (A biztosítéktábla ott van, abból meg lehetne oldani, de ahhoz külön villanyszerelőt kellene hívni...). Tehát az ONT-nek a router környékére kell kerüljön.

    A probléma az, hogy TV-k felé menő koax kábelek rögtön az ajtónál el vannak osztva a bejövő koax-ról, és más irányba mennek mint a jelenlegi CAT5E illetve jövőbeli üvegszál.

    Lényeg a lényeg: CAT5E-t cserélniük kell üvegszálra, annak végére kerül az ONT, majd az ONT-től vissza a bejárató ajtóig el kell húzniuk egy koax-ot ami majd táplálja két TV felé a bejárati ajtónál elágazó koaxokat. Így a legegyszerűbb megoldani.

    Ha az eredetileg általam 1)-nek jelölt topológát használná a Digi, akkor csak simén kicserélték volna a CAT5E-t üvegszálre, koax maradt volna ugyanúgy, ahogy eddig.

    Nekem jó a 2)-es is, csak esztétikusan oldják, minél kevesebb fúrással, és kábelezéssel oldják meg, hogy továbbra is legyen TV ahol eddig volt.
    (Az pl nem opció, hogy abból a szobából, ahol a router van, és ONT kerül majd külön átfúrogassanak és új koax-ot vigyenek azokba a szobákba ahol a TV-k vannak. Vigyék csak vissza a koaxot a bejárati ajtó mellé az üvegszállal párhuzamosan. Szerintem nekik is ez lesz a legegyszerűbb :)).

    [ Szerkesztve ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák