- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
pinnacle #84683 üzenetére
Ez jön be a lakásba ami a képen van? Mert ha igen akkor ez megszűnik, csak egy optika jön be ezek helyére, az meg bőven elfér.
De ha ez már a lakáson belül van az sem para, mert le kell vágni a csatlakozó végeket, kihúzni a kábeleket, kicsit tágítani kell a lyukon, és mehetnek vissza a kábelek és a plusz LAN? kábel a telefonnak.
-
Calogero
addikt
válasz
pinnacle #84677 üzenetére
Az egyik lakásnál nálam így van: (FTTB átépítés)
- Optika bejön a folyosórol
- az belemegy egy ftth receiver-be.
- ebből 1 koax megy a tvnek valamint 1 optikai megy az ONT-ba
- ONT-ból (ami bridge módba van) megy egy telefonnak és megy UTP a saját routerembe.A másik nem tudom, hogy lesz megoldva, azt még bírósági menet lesz a szomszédom miatt.
-
Dragon3000
nagyúr
-
cof
veterán
válasz
pinnacle #84649 üzenetére
Én neten rendeltem meg, friss kötés, augusztus 8-án, és 18-án már kötötték be. Ha benn van a társasházban már az optika, és vannak előfizetők gyorsan megy. Családi házas övezet az más, egyedi.
Itt nem lehet választani, olyat adnak amit hoznak. Nálam ZTE van, pár utcával feljebb ismerősnél meg Huawei.
-
tobi''
tag
válasz
pinnacle #84644 üzenetére
Ha kell a Gbit net akkor rendeld meg (talán digi ponton kötve gyorsabban lesz valami), egyébként vidéki tapasztalat alapján érdemes lehet várni rá ha járnak arra, mert lehet extra ajánlat (maradjunk annyiban hogy amit 4Grider írt fentebb az nem teljesen úgy van, nála nem igen járt üzletkötő utóbb, gondolom).
-
mpo
veterán
válasz
pinnacle #77606 üzenetére
Itt még FTTB van, a 100-as csomagról váltottam pár éve 500-ra, de kellett egy Gigabites routert vennem.
Új UTP kábelt és telefonkábelt húznak be odáig, hogy elérje a routert és a telefont.
Utána semmit nem kell csinálnod, legfeljebb megméred a sebességet kábelen itt:
[link] -
válasz
pinnacle #77589 üzenetére
Meg sem kell várni a hűségidő végét. Én nem rég voltam bent ügyfélszolgálaton, mert január 13-án lejár a hűségem és január 5-én mehetek újrakötni. Kérdeztem nem gond, hogy nem jár még le a hűségidő? Mondták nem baj, nyugodtan menjek. Annyi, hogy mivel én csekken fizetek, nem e számlával, ezért 2 havi lesz a kedvezményem.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Bemész mikor lejárt a hűségidő. Legalabbis én ennyit csinaltam, annyi extra volt benne hogy most raktak át a 2019-es csomagokba és megment egy kicsit az elofizetesi dij az eddigi 5235ft-ról.
Mondtam FTTH dolgot is nekik, aszonták majd jön az üzletkötő ha aktualis lesz. Fél éve FTTH területnek vagyunk besorolva de a lépcsőházban még nincs bekötve az osztóba az üvegszál csak a TV-s dobozba megy. -
Laccoss
addikt
válasz
Nem. Bemész és újrakötöd.
@Cirmee: Nem görcsöl, dobálja be az értesítőket, meg plakátozza ki magát. Mondjuk igazad van, nem tudom hogy járnak az üzletkötők, nekem elég volt a 100 mbit, egyszer jött a telefon, hogy jönnének bekötni az FTTH-t, mondom rendben van, csütörtökön szóltak, hétfőre egyeztettünk időpontot, és jöttek is, még hamarabb mint ahogy ígérték.
-
Laccoss
addikt
-
DonMaster
addikt
válasz
pinnacle #73605 üzenetére
Pécs-en tolják ezerrel az átállást.
az ftth-s átállás nem lesz 2019 végére meg. 1-2év csuszás lesz, és nem a telefon, hanem mert jelenleg az inviteltöl megvett területek digi-sitése van teritéken, vagy elsödlegesen, ha megnézed rengeteg eddig invitel terület került digi ftth-ra, és ez még eltart x ideig.
-
viktorhu
veterán
-
Zoli_1980
csendes újonc
válasz
pinnacle #73551 üzenetére
Natolt emberke nem tud kapcsolatot fogadni, tehát ha van 2 natolt emberke egy torrenten, ők nem fognak tudni egymásnak küldeni adatot. De ha van jó sok nem natolt emberke egy adott torrenten, akkor ez nem okoz különösebb problémát, mert akkor te tudsz csatlakozni a nem natoltakhoz.
-
-
Selynelar
aktív tag
válasz
pinnacle #72559 üzenetére
Hello,
Az Asus-t én annyira nem ismerem,de sok helyen olvastam,hogy nagyon hajlamos a melegedésre. De mint írtam nincs vele személyes tapasztalatom. Tp-Link-kel annál inkább. Volt egy archer c8-asom s most cseréltem egy c9-re. Amikor még a Digi adta panelba is az 1000-es netet akkor is hozta simán 930 Mbs-t. Most az 500Mbs netet is 541Mbs-kel hozza.Szóval személyes tapasztalat és vélemény alapján TP-Link Archer C9.
Most olyan 30körül van. S a wifi része is eléggé erős.
[link]
Ja és igen. Van rajta USB 3.0 Port.Üdv
-
-
BlackJack21
tag
válasz
pinnacle #62105 üzenetére
A C-s kismegszakítón lévő 10000 azt jelenti, hogy maximum 10000A áramerősséget tud megszakítani, hivatalos neve: Névleges zárlati megszakítóképesség.
Ez annyit tesz, hogy ezen érték alatt nem jöhet ki látványosan füst vagy fény a kismegszakítóból, a kioldás alatt (belül sem károsodhat!)
Ez a D-s esetén 3000A.És hogy tetézzem a bajt vagy offot, én sem használom a UPnP-t, mert nélküle szárazabban, biztonságosabban érzem magam azokon a bizonyos napokon
A családi fotóink pedig igenis értéket képviselnek a szememben...(attól függetlenül, hogy le is vannak mentve)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #61954 üzenetére
Nagyon rendes szerelő volt nálam. Akinek kell, meg tudom adni az elérhetőségét. Az volt a gond, hogy a kinti biztosíték régi, elavult, már zúgott is, és gyorsan old le. Bejelentette az ELMÜ-nek, 20 percen belül kint voltak. Először nem akarták lecserélni, inkább azt ajánlották, hogy menjek be az ügyfélszolgálatra, és 25A-ra kérjek cserét. Ezt csak személyesen lehet kérni, de ingyenes. Végül lecserélték és már kint is C-s van, mint bent. Idáig D-s volt. Valaki tudja mit jelent a 10000 a C-n, ami 3000 a D-n? Most látom bent is 10000 van.
-
BlackJack21
tag
válasz
pinnacle #61954 üzenetére
A diginél a hálózat(FTTH) kiépítés:
1.,: Allinone eszköz esetén (pl: ZTE F668)
optikai kábel -> ONT
ONT-ből
RJ45 csatl:->net,
koax ->TV,
RJ11->Tel2.,: 2 eszköz esetén:
optikai kábel->CATV receiver
->"a": koax csatl.-> TV,
->"b"csatl.: optikai kábel(patch) ->ONT.
ONT->
-> RJ45:net,
-> RJ11:Tel.A villamos kiépítésnél a fogyasztásmérő előtt általában olvadóbiztosító(k) vannak, ez az ELMÜ által kezelt rész, csak Ők cserélhetik ezeket a biztosítókat, aminek a kiszállási ára az említett 7300Ft, a biztosítékot meg a tulajnak kell otthon tartani és szükség esetén a rendelkezésre bocsájtani. Ez az utána lévő, további vill.hálózat elvi maximálisan átvihető értékére van méretezve(a méretlen fővezeték keresztmetszete, hossza, és egyéb tulajdonságai alapján.)
A fogyasztásmérő után van a fő kismegszakító, ezt már bárki vissza tudja kapcsolni. A következő "védelmi vonal" az FK táblán lévő, a belső villamos hálózat tényleges biztosítékai, ezeknek illene gyors kioldásúnak lenni, természetesen a megfelelő kioldási áram figyelembevételével. Ha ezek a kismegszakítók már régiek, akkor sokszor már nem teljesülnek ezek a feltételek. Az esetedben a kiégett izzó által okozott problémára mire ez reagálna, addigra már a fő kismegszakító(vagy az olvadóbiztosító) leold. Ezért javasolta a villanyszerelő első körben a legolcsóbb és legkézenfekvőbb lehetőséget, ennek a cseréjét. A jelenlegit már a beépítéskor sem kellett volna felrakni, a kioldási karakterisztikája alapján ipari felhasználásra szánták. Háztartásokba B-s vagy C-s kismegszakító való.
A fő kismegszakító cseréje az már zsebbe-nyúlósabb dolog, mert itt nem elég a csere(vagy akár a teljesítmény bővítése), szabványosítani is kell a fogyasztásmérőt, ez pedig minimum 140eFt költséggel jár, a HENSEL szekrény maga csak az általad írt összeg.. A teljesítmény bővitésnél az alanyi jogon járó 32A feletti kiépítésnél amperenként még 5eFt-ot kell fizetni.
Na ennyit az okoskodásomról -
válasz
pinnacle #62001 üzenetére
Valaki tudja milyen terület ez?
Véleményem szerint: a XIII. kerület szűz terület. A fórum hozzászólások alapján eddig "csak" a dobozok kerültek fel a lépcsőházakba. Szintén a hozzászólások alapján legfőképp Szegeden és Békéscsabán csinálják az átkötéseket. Én egy olyan hozzászólást nem láttam eddig, amit budapesti írt volna arról, hogy átkötötték.
Majd kopog az üzletkötő, vagy bedob egy papírt a postaládába. Én az FTTB-vel is jól megvagyok, így részemről ráér. (De azért várom tárt karokkal az FTTH-t.)
Egyébként arról van valami hír, hogy meddig lesz kötelező átállni FTTH-ra?
Tehát ha a közlemény megjelenési dátumától nézzük, akkor a Digi által vállalt határidő: 2020.04.25.
-
DonMaster
addikt
válasz
pinnacle #61973 üzenetére
Mert lenne jobb a coax modem egy optikai modemnel? Coax os korlatos optikas viszi az 1000ret sokal jonb a digi megoldasa elso nodbol coax megy a tvhez melete optika az ont(modem)hez
Regebben mas ont adtak . most minimalista van de az ont tol utp vel elviheted sajat routeredhez tobbsarkon keresztul -
mpo
veterán
válasz
pinnacle #61963 üzenetére
Nem biztos, hogy sokba kerül.
[link]Ha lakáson belül csináltatod (hibajavítás, korszerűsítés), nem szükséges regisztrált szerelő.
Lakáson belül külön új vezeték kábelcsatornában és 3 kismegszakító (Legrand) lett, a mosogatógéphez, villanysütőhöz és légkondihoz.
A kerámialapos tűzhely elmaradt a barátomnál családi házban, a teljesítménybővítés miatt, de szerintem nem járt utána. -
herdsman12
őstag
válasz
pinnacle #61958 üzenetére
Kíváncsi vagyok a történet végére.
Nem vagyok villanyász, de, ha egy kiégő izzó levágja a külső 20A-es biztosítékot, akkor mi változik a belső, 10A-es biztosítékok cseréjével? Egyáltalán egy kiégő izzó kivághat egy normál biztosítékot?
Nagy terhelés, két vasaló + mikró + porszívó nem nyomja le? -
motocoder
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pinnacle #61704 üzenetére
Lehet hurkolni, de pár "karika" max. Csak kérdés, h mennyit fognak ráhagyni, mert ugye anyagár.. Otthon kell lenni mindenképp, és akkor nem lesz gond. Neem, azért kicsit nagyobbat rá lehet hagyni. De maga a kábel "kényes", szal vigyázni kell rá.
De ha vihető körbe, akkor szépen elhúzzák, Nekem is van benne 1-2 helyen hajlítás közel 90 fokos, és minden oké a kábellel.
Jah, Mi megoldjuk a bejáratnál, oda fog menni egy 220-as dugó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
törölt tag
-
MasterMark
titán
válasz
pinnacle #61426 üzenetére
Semmilyen kabelt nem lehet derekszogben hajlitani. A rezet sem, mert ugyanugy megszakad...
Ivben lehet hajtani, ha eleg kicsi az iv, akkor elfer.
#61424: Nem hinnem. Itt amik varosokban vannak szerintem mind muanyag. Uveg optikai kabel az ocean feneken van kontinensek kozott...
-
Vakegérke
félisten
válasz
pinnacle #61424 üzenetére
"A minimális hajlítási sugara a kábelnek általában 20x-a az átmérőjének. A hajlítási sugár minimálisan egyetlen szálnak a szokásoknak megfelelően függ, például:
30 mm G.652D szálak számára
10 mm G.657A1 szálak számára
7.5 mm G.657A2 szálak számáraAz FTTH (Fiber To The Home) rendszer esetében a javasolt szabvány a G.657A2, a legkisebb minimális hajlítási sugár."
ForrásHogy aztán ezt készpénznek vehetjük-e, azt nem tudom.
-
törölt tag
válasz
pinnacle #61340 üzenetére
... mert, a telefont gyakran a bejövő UTP kábel két erének (1 érpár) fizikai leválasztásával oldotta/oldja meg a DIGI és ez esetben - mivel a Gigabithez az UTP kábel mind a 8 ere (4 érpár) szükséges - már csak 100 Mbit/s-es lehet az Internet kapcsolat, ahhoz ugyanis elegendő a 4 ér (2 érpár).
-
solti
senior tag
válasz
pinnacle #60651 üzenetére
Érdekesség, de édesanyámnál 3. kerület, Csillaghegyen családi házas környéken most építették ki nemrégen az optikát. Szépen a villanyoszlopokra került a doboz, és hát őszintén szólva nem túl költséghatékony egy társasházhoz képest, viszont mivel Telekom az alternatíva így valószínűleg behúznak rengeteg új előfizetőt...
Békásmegyeren nálunk(hegy felőli oldal) a lépcsőházban már megjelentek az FTTH dobozok a falon, meg az optika is végig van húzva a lépcsőházban, de nincs még bekötve a dobozokba se, nemhogy a lakásokba...
-
törölt tag
válasz
pinnacle #60462 üzenetére
Ebben igazad van. Otthon kell lenni és mindent leellenőrizni!
Addig nem szabad aláírni a munkalapot, amíg minden megrendelt szolgáltatás működését le nem ellenőrizzük!
Az esetleges problémákat pedig fel kell írni/íratni a munkalapra, hogy írásos nyoma maradjon!Ez lehet a későbbi reklamáció alapja. (A munkalap egy példánya mindig az előfizetőnél marad, míg egy másik példány visszamegy a DIGI-hez.)
-
törölt tag
válasz
pinnacle #60442 üzenetére
Ez neked szép!?
Akkor mit szólnál ezekhez!?
When you ask a perfectionist to do a job...
(Amennyiben az akarod, hogy egy munka jól legyen elvégezve, bízd profikra!
)
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged