- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #45020 üzenetére
Nem magával az EPON-al van a gond, mert az tudna 10Gbit-et is, csak ugye a Digi nem az új technikát vette.
10G-EPON Szóval csak kicsit előrelátóbbnak kellett volna lenni a cégnek ami elmaradt, és most ahol a gyenge EPON rendszert építették ki most drágábban jönnek így ki, mert átépítik gpon-ra. -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #44987 üzenetére
én csak egy dolgot nem értek, miért nem úgy csinálják ha egy területre kimennek, akkor ne csak a kábelt húzzák be, hanem a dobozokat is szereljék fel, mint hogy behúzzák a kanócot majd valamikor felrakják a dobozokat és majd megint valamikor be is viszik a lakásokba.
ja, hogy éppen mennyi pénz van a kasszában? pff..akkor így a fejlesztés 10 évig is elhúzódhat vagy amíg az rcs-rds nem kap hitelt az 1 milliárd öjró kapcsán. -
bwin.party
aktív tag
válasz
TeeJay #44867 üzenetére
Amit te mondasz az már kint van, ez a Mészáros utca. Itt is Elmű oszlopokon húzták ki és azonnal lépett az barátnőm családja ahogy megjelent a Digi.
Az egyetlen gond vele, hogy néha a gyári router iszonyatosan megkavarodik. TV + telefon ok, de a net behal és nincs semmi.
-
Sixkiller6
őstag
-
veze
őstag
válasz
TeeJay #44710 üzenetére
Köszönöm a választ ez megnyugtató volt számomra
nem szeretnék szolgáltatói routert..van egy asus rt-n18u tomato fw vel, ami mindent tud amire szükségem van..
A tv már most is így van már, DVB-C képesek a tv-k és gyönyörű a minőség, ahogy írtad.
Szval csak aktiváljak az ujabb szolgáltatásokat, átirom a routerben a PPPoe csatlakozáshoz szükséges felhasználó/jelszó párost miután bedugtam az ONT-ba és kész
ki sem kell hogy jöjjenek :-) -
Tin
veterán
válasz
TeeJay #44660 üzenetére
sima cat6 is elég a 10 gigához, kétlem, hogy 50 méternél hosszabb kábeleket húznál a végpontokig, cserébe lényegesen olcsóbb. a jack-ek sem lesznek olcsók, ha sok végpontot akarsz, szóval van értelme ésszerűsíteni
nekem több mint 30 utp végpont lett a házban, igaz, coaxból csak szobánként egy. így is kb 20 méter maradt a 305-ös dobon. és minden szobában csak egy helyet jackeltem fel, mert elég drága lett volna az összeset.
tényleg ennyire para a jó minőségű kábel? a coaxot nem én vettem, hanem a villanyszerelő, ahogy néztem, olyan "átlagos" falikábel, de semmi gondom nincs a minőséggel még így se. igaz, azt kikötöttem, hogy nem húzhatja az árammal egy csőben. -
zoltan32x
csendes tag
válasz
TeeJay #44225 üzenetére
Köszönöm a segítséged.
Tudod az a baj, hogy itt router nélkül is 620-650 Mbit/s a sebesség még hajnali 2 órakor is.
Ami érdekes meg az este,mert oké hogy elfogy esetleg a hálózat amit írtál, és ezért lesz 170-320 Mbit/s körül, de router nélkül meg este is megvan a 620 Mbit/s.
Szóval érdekes hogy routeral elfogy router nélkül nem, ez itt a furcsa.
Viszont napközben meg routeral és anélkül is 620-650.
Ez itt a műszakilag így nem normális jelenség szerintem.
szerződésszám:544625
Sajnos szerintem ezt nem fogják tudni megoldani az életbe sosem.
Azt hogy átépítik majd én abba sem hiszek, legalább is jó pár évig még marad ez a rendszer a 17 kerület Földműves utcába.
A DIGI terjeszkedik folyamatosan és munkaerő hiányba szenved, van hogy 3 hónapot is kell várni egy bekötésre, nagybátyámnak ennyi volt.
Kétlem hogy velem foglalkoznánk.
Sajnos. -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #44106 üzenetére
Ma voltak itt..naná, hogy akkor amikor én nem vagyok itthon.
De készültünk rá, mert megbíztam az asszonyt egy egyszerű kérdéssel:
"amit most szerelnek FTTB-ről FTTH-ra való átállást jelenti?
válasz szó szerint!
nem tudjuk mit jelentenek ezek a betűk!!! de amit tudunk egy korszerűbb rendszerre lesz lecserélve a meglévő.
alvállalkozók lehettek, mert nem Digis ruhában szereltek a megfigyelőm szerint. -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #44106 üzenetére
megírtam, ha valami változik nálunk az ügyben úgyis megírom mint most.
de ha nem leszek itthon nem fogok találkozni velük pedig kikérdezném őket ez most mi, mert kb. 3 hete sem a szövetkezetnél sem a Europarki DIGI üfsz-en nem tudtak semmit az FTTB--->FTTH dologról itt a lakótelepen.ráadásul nálatok még jó is volt a net
ez így van, mert nálunk vagy volt net vagy nem volt. kettő között más eddig nem volt, remélem nem rontják el.
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #44088 üzenetére
nálunk csak az 1000 wattos trafók hullottak mostanában más érdemleges nem történt. (talán majd ez ráveszi őket a változtatásra)
Ja de..áramszünet volt tegnap nálunk bő 1 órán át és mikor visszajött rögtön volt net is nem kellett kijönniük kézzel indítani a switcheket.
Eddig ilyen még nem volt itt. -
Attila 1
tag
válasz
TeeJay #43679 üzenetére
DIGI mobil jó ha 2 -éven belül elkészül hitelből 250 millió dollárból.
FTTB-röl országosan átépíteni FTTH-ra 10 millió dollár.Megvan a pénz akkor kilehet építeni 2-3-év alatt országosan.Megtérülési idő FTTB-röl FTTH-ra nagyon sok idő ha csak a villanyszámla miatt csinálná a DIGI. -
szaniszlokar
aktív tag
válasz
TeeJay #43397 üzenetére
Valoban itt vannak. Mar varom, hogy elofizethessek. Ózdon is ott vannak. A digi honlapja szerint mar nehany helyen rendelheto szolgaltatas.En nem tartozom egyik felebe sem
. Azt gondolom, hogy semmivel sem rosszabb az atlagnal Farkaslyuk.
Te hol jarsz hazafele? Erdekes en nem csak vakolat nelkuli hazakat, meg putrikat latok. Minden telepulesnek vannak jobb es rosszabb reszei. Biztosan rossz helyen utazol at! -
-
bl4ze
veterán
válasz
TeeJay #43370 üzenetére
Ma jönnek délután kötni a Gigabit netet okos csomagban. Azt szerelőnek lehet jelezni, hogy publikus IP kell?
Vagy hogyan megy ez ?
Elvileg wifis ZTE eszközt hoznak... kértem is, meg aki hívott az időpontot egyeztetni mondta is, hogy most nálunk csak olyan van a másik "elfogyott".
Ha a wifis eszközt hozzák lesz hozzá manual ? Configolni a routert, wifi-t beállítani stb?
ip, login/password ilyenek legalább -
poli27
veterán
válasz
TeeJay #43361 üzenetére
Nem közbe már kiderült, az epont tudomásom szerint abbahagyták, ez gpon, de nem a gyorscsatis megoldással (gondolom, hogy ne kelljen megvenni,és sok probléma volt vele...) hanem hegesztéssel készül.
ez volt a régi megoldás :
ez meg az új :Ez csak hasonló pont olyat nem találtam, de a lényeg nincs csatinak hely, csak kötőtálca, ami tartja a hegesztett kábelt!
-
adika4444
addikt
válasz
TeeJay #42868 üzenetére
Na ez tévedés, Google dns észrevételeim szerint a leghitványabb az alternatívák közül... Lehet jobb mint a szolgáltatói, de hogy vannak nála jobbak az biztos.
Nem is használom...
(#42875)DonMaster:
F668 optikás, ott nem lesz ont nélküli móka, persze +1 kábelt behúzhatnak csak értelme nincs -
Siriusb
veterán
válasz
TeeJay #42868 üzenetére
Ez nálam is elő szokott fordulni. Úgy gondolom, bár még csak szúrópróbaszerűen néztem, hogy ami ipv6 címen jön be, azzal nincs gond, viszont a NAT-olt ipv4-es kapcsolatom miatt azoknál az oldalaknál szokott előjönni a probléma, amit ipv4-en érek el.
Egyre bosszantóbbnak találom. És igen, nálam is szokott segíteni a router újraindítás. -
próbakocka
senior tag
válasz
TeeJay #42799 üzenetére
18. kerületben, kb. 14:00-14:10, és 14:20-14:30-ig itt sem volt semmi. Néhányszor újraindítottam a HG8247H-t, de semmi változás. Aztán magától megint lett net. Kicsit szabályosak az időközök, felteszem valami karbantartás, de egy értesítőt úgy érzem megérdemeltünk volna.
-
poli27
veterán
válasz
TeeJay #42714 üzenetére
te ismered ezt a szót hogy multiplexelés? olvass utána hogy működik,és talán abbahagyod a hülyeséget...
-
Attila 1
tag
válasz
TeeJay #42703 üzenetére
nagy gerinc kiépítés nem hiszem hogy kell hozzá
most is jön a fejállomásról az optika 10gigán annyi hogy nem 32lépcsőházat pattintanak rá hanem mindegyik szálra egy 7lépcsőházas tömböt.Egy gerinc optikai szálra egy 7 lépcsőházas tömböt raknak. Ez 7 -es osztás így nagyon jó lenne a 32 -es osztás helyet ha így csinálná meg a DIGI.Ehhez négy és félszer több optikai szálra van szükség 1 kerületre.
-
válasz
TeeJay #42636 üzenetére
Én is megvettem a 1043ND v2-t, de még nem használom, egyelőre úgy tűnik, mindent meg tudok oldani ezzel a Huawei ONT-tal is. Még a wifi jele is erősebbnek tűnik, mint a tp-link-é. A gigabitet is pl. alapból kiadja kábelen, amit sok router nem tud. És nem Marinéni mennyiségű kütyü van itthon, talán még a példádnál is több.
A portnyitás meg mondom, működik. Úgy tűnik a WDS is működik, amiről pedig úgy tudtam, nagyon macerás.
Nem a saját router ellen vagyok, tudom, hogy vannak dolgok amihez kell, csak mondjuk egy portnyitás miatt, aminek működnie kéne másik eszközre költeni, és azt folyamatosan árammal is táplálni, szerintem nem ésszerű.
Mindezek mellett én is úgy vagyok vele, hogy abban a pillanatban váltani fogok saját routerre, amint belefutok valami olyasmibe, amit ezzel nem tudok megoldani.
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #42540 üzenetére
Voltál nálunk ha emlékszel láttad milyen az előszoba.
Ha a bejárattal szemben állsz bal oldalt mellette van a villanyóra ott mennek a különböző Digis kábelek fel az emeletekre. A fal másik oldalán a lakáson belül ott van egy szekrény meg a hűtő, hozzá sem lehetne férni a konnektorhoz.Ergo el kellene vezetniük min. 6 méterre lévő direkt erre tavaly nyáron kialakított "kütyűs" részhez.
Kilenne húzva az UTP ami most ott van helyére menne z optika. leírni tovább tartott mint megcsinálni.
Egyébként anno az UTP-t is a villanyóra szekrényig hozták ott egy toldóra van rátéve ami bejön a lakásba vagy 20 m kábel. Akkor még annyit adtak amennyit kért az user ellenszolgáltatás nélkül. Később vezették be azt ami jelenleg hatályos az ÁSZF szerint.
Mikor itt voltál még minden a nagy szobában volt (router,ZTE,switch), felújítás után kikerültek az eszközök.
Hát a kábeleket eddig sem törte meg senki és ezután sem törné. Nincs se kutya se macska ami megrágná..de előlük is lenne megoldás. -
-
Attila 1
tag
-
haddent
addikt
válasz
TeeJay #42387 üzenetére
Biztos önző paraszt vagyok, de előbb az egész országot le kéne fedni minimum olyannal, mint amiért Te/ti most sírtok, hogy milyen gyatra, és utánna fejleszteni a már meglévőt. Szerintem. Vannak olyan települések, ahol a kezüket összetennék a jó és olcsó 10-20MBits -ért. Nem kellett volna engedni a régi építésű (mármint Digi építés, kábelezés) telepeknek a nagy sebességeket (még), és nem lett volna gond (szerintem).
Nem bántásból mondom, nem vitatkozni szeretnék, ez az én egyéni véleményem. Szerencsére nem olyan helyen élek, amivel példálóztam, hogy semmi nincs és az is iszonyú drágán. Nekem eddig is volt 120 -as telekom, jó szar, jó mocsok drágán -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #42387 üzenetére
mikor is építették ki a paneles FTTB+LAN-t?
2008körül?Írtam 2007 nyarától kezdtek fúrni nálunk a lakótelepen és elindítani a szolgáltatást. A mi házunkbban szeptemberben fúrtak és októberbe végén mehettünk kötni a szerződést. Egy papírra felírtam az akkor üfsz-es "korrekt" segítségét mikor augusztusban kérdeztem mikor lesz kb. elérhető, hogy emlékezzek rá milyen kedves volt az illető, mert az ADSL szerződésem október 31-én járt le...pár évig még ott volt ilyen stílussal az Űllői úton:
örüljenek ha decemberben..lesz.
olyan soká?
miért ha márciust mondok jobb?és a nagy tömegben a panel bekötésekkel 2009/2010-ben végeztek.
akkor milyen sebesség volt a max csomag?
10-20megabit? talán még 80-as sem volt az csak később jött be
mivel itt van előttem az első szerződésünk ami TopNetre szólt 2007 10.29-én köttetett, azon rajta vannak a sebességek így könnyű a válaszStartNet - 2500Ft (10Mb/s max. 1 mega a garantált) ha jól emlékszem 10/10
BaseNet - 3500Ft (15Mb/s max. 2 mega a garantált) 15/10
TopNet - 4500Ft (20Mb/s max. 4mega a garantált) 20/20
volt pontosan. Volt valami 30 megás is de csak rövid időre tesztként, mert azt is vitte még a TL 460R is.Az árak addig nem változtak amíg Orbánék a 200Ft-ot nem nyomatták ki a szolgáltatókra/ügyfél ezért van a 2700Ft-os díj és így tovább.
Így lett a 0Ft-os telefon előfizetésből 200Ft/hó pl. -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #42378 üzenetére
egyébként ezt az átállósdit anyagi oldaláról nem értem.
most csak panelekről beszélek.
ugye vannak a telepített Digis eszközök és azoknak az áram fogyasztásaik. Illetve az esetlegesen meghibásodó cuccok cserélései.
Na most nálunk a kábeltv-t 1999-ben kapták meg (még mint EMKTV) mondjuk 2000-től 20 évre szóló bérlés formájában a lksz-től. Más kérdés, hogy azt a rendszert 2-3 évig használtuk még.
Cserébe ki kellett építeniük a csillagpontot 2003-ig. Ez meg történt 2001 vagy 2002-ben. Ugye itt már nem kevés pénzt tettek be.
2007-ben kiépítették a lan hálózatot szintén pénz.
Most itt többen azt írták az áramfogyasztás...
Na most ha ezt a kiépített rendszert lecserélik amiről szó van az megint nem kevés pénz. Kevesebb lenne mint az eszközök áramfogyasztása, ha lecserélnek mindent FTTH-ra? -
gabasz
csendes tag
-
haddent
addikt
válasz
TeeJay #42160 üzenetére
Hú srácok, számolgattok itt mindent agyba-főbe, de szerintem egyikünk sem tud konkrét és biztos adatot semmiről, és itt 5-6 változóról beszélünk amit még csak sacc/kb sem tudunk nagyságrendileg sem helyesen megbecsülni.. Ha van valaki közületek "belsős" és konkrétan rálát ezekre az adatokra akkor emelem kalapom
de anélkül nagyon légbőlkapott öncélú találgatás szvsz
Egyébként tegnap óta csak olyan 90-95mbits -et mérek, és az is úgy "begyorsul" a végére. Eddig egyből felugrott 110 -re és ott állt mint a cövek
Illetve a ping is 7ms lett.. mi lehet a gond?
-
poli27
veterán
válasz
TeeJay #42152 üzenetére
Csak kérdezem szerinted az országban akkor csak 12-14db gigabites előfizető van, ugyanis ezt mutatja a bix grafikon, szakadjál már le erről, hogy 2-3 ember megakasztja... jha és akkor a kissebb csomagokat nem is mondtam az is benne van akkor nincs több 3-4 előfizetőnél a Diginek ezekszerint, ne röhögtessél már!!! 13-15gbit/s a max forgalom csúcsidőben a Diginél, és azért elég nagy csomagokat árul, igaz nem minden forgalom megy keresztül a bixen, de az elméleted akkor is sántít nem kicsit nagyon...
-
bambano
titán
válasz
TeeJay #42000 üzenetére
van-e jogsid?
Képzeld el, hogy itt vagy Debrecenben. Tételezzük fel, hogy Lajosunkra anno rájött a 10 perc, és kicsit kiszélesíttette a Balmazújvárosi utat, mondjuk 2x12 sávosra. Megkapod a bigmekedet a drájvban, elindulsz kifelé (mint az ethernet drót a pc-dből a digis doboz felé). Az első pár méteren, amíg a mekkből a Füredi úton kicsoszogsz a Balmazújvárosira, két sávon full kocsisor. Majd a Füredi végetér, kezdődik a Balmazújvárosi, 12 sávon döngetnek a fuvarosok a fehér transzportereikkel, mind a 12 sávon dlt kazettákkal megpakolt furgonosok zúznak. Egy éles jobb kanyarral felhajtanak az m35-ösre, padlógáz. Szépen két sávon, 160-nal nyomulnak Pestig. Egyszer ugyan becsatlakozik az m30-as a geleji pihenő környékén, meg egyszer az m31-es is Gödöllőnél, de kit érdekel, pálya van.Majd átrongyolsz az m0-s alatt, odakanyarodik melléd két sáv a déli feléről, másik kettő az északi feléről. Amikor a Szerencs utca meg a Köntösgátsor környékére érsz, még 80-nal szabad menni, meg mégiscsak 3 sáv van, tehát haladni lehet, de látod a tömeget. De azért feszélyez, hogy lökhárító a lökhárítón 80-as tábla mellett 90-nel három sűrűn tömött sor. Majd felzúztok a Kacsóh Pongrác úti felüljáróra, onnan át a Kós Károly sétány felé és akkor jönnek azok a kifejezések, amik nem a katolikus liturgia szerint vannak. Mert ami 90-nel épp elfért három sávon, az 30-cal egyen biztosan nem fog.
Na ennyit ér 2x12 sáv az utad első 5 kilométerén.
-
Magnat
veterán
válasz
TeeJay #41989 üzenetére
Mondjuk én a csomagok megoszlására is kíváncsi lennék...sztem sokak elvannak az alap 100/50-nel, úgy meg már egész más a szitu... A torrent huszárkodáshoz meg annyit, h 7/24-ben seedelve 8 mb-re korlátozva az upot egyik ismerősöm (
) simán benne van az első ezerben az NMagon.
-
bambano
titán
válasz
TeeJay #41989 üzenetére
"ácsi nem dedikált sebesség hanem közös": így azután már építéskor azon elmélkedni, hogy nem lesz elég, nem feltétlenül megalapozott.
szerintem a digi jobban tudja, hogy mik az előfizetői szokások, így meg is tudja tervezni, mi lesz belőle és mit építsen hozzá.szerk: most ne beszéljünk arról, hogy az az ábra, amit linkeltél, nyilvánvalóan nem jó, hiszem atm keretezéssel nem lehet 92%-os sávszélesség kihasználást elérni.
-
bambano
titán
válasz
TeeJay #41987 üzenetére
ha jól értem, amit fentebb leírtál, kb. arról van szó, hogy 32-es osztásnál nagyságrendileg 32Mbps jut egy ügyfélre egyelő eloszlást feltételezve.
Akkor 22 ezer ügyfélre 22k*32Mbps ez nagyjából kis kerekítéssel 700 Gbps.
Tehát Debrecenből Pestre 1 Tbps-es drótot kellene felhúzzon a digi, és a bixes 40 Gbps-e, amit a napokban mutatott itt valaki, 17 Gbps-re "kisámfázva" az is nevetség tárgya?vagy elfogadjuk inkább azt az állítást, hogy ez a 32-es osztásról ilyen tartalommal történő elmélkedés nettó marhaság?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #41931 üzenetére
Sima 1G-s EPON-al nem nagyon fog jól járni a digi, mivel ugye erről megy majd a jel tovább az ONT-nek, és több ont rácsatolása esetén ugye nem mindegy mekkora sávszélességből kell gazdálkodni.
De ha mégis az lenne hogy az 1G-s rendszert rakják az olyan lenne mintha a 100mbit-es swic korát élnénk...
Mivel a 10G-s EPON nagyobb osztást is tud ezért azzal akár több előfizetőt is kilehet szolgálni, de ez az 1G-s EPON esetén nem túlzottan kivitelezhető (elfogy a sávszélesség). -
DonMaster
addikt
válasz
TeeJay #41831 üzenetére
what? miylen 1 user?
panélnál minden lakásba bekerül 1 epon elvileg az ujrendszer szerint,
tehát logikusan átgondolva 1lakás az 1 felhasználo, több felhasználo nem lehet 1 lakásnál,
az más hogy 5-en használják lakáson belül. de szerintem érted amire gondoltam , szoval nem a gpon-ok lezsnek cserélve hanem minden lakás kap 1-2 epon-t
de persze lehet hogy mint fent irtátok 10-es epon lesz és akro át megy és késöbiekre is lett egyböl gondolva.
az hogy az optika elötte 32felé van osztva attol még optikai kábel megy az eponba és az epon meg a lakásokba kerülbe nem a lépcsöházba . tehát az a 900- amit irtál az nem osztodik 32felé még , kivéve ha 32-en akrjátok a lakásodban használni 1x-re a netet. az mondjuk elég epic egy panelban -
bambano
titán
válasz
TeeJay #41825 üzenetére
tehát pontosítsunk: létezhet több indok az ftth-ra, attól, hogy az áramdíjat kilőttem, más értelmes indok alapján megérheti átépíteni.
most tekintsünk el attól, hogy egy elég nyomós érv már elhangzott itt(#41826) lajos75: a betelepülés költsége nem csak az áramdíj, abban van a hely/helyiség bérlet, az áram, a bejutás biztosításának költsége, stb. van, ahol áram-átalányt fizetnek, van, ahol raknak fel mellékmérőt.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest