- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
bhonti
aktív tag
válasz
kungzi #39050 üzenetére
Hello, próbálnám a TP-Link WDR3600 routeremen az IPv6-ot digivel... ehhez szeretnék tölteni rá újabb firmwaret, a fórumban láttam, hogy van valami béta változat. Viszont onnan már nem érhető el.(
Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, hogy honnan szedhetném le!Köszönöm,
Balázs -
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #42468 üzenetére
hajnalban sosincs gond a feltöltéssel, nappal van gond mert akkor a fele sincs meg ugyebár
reggelre megjavult újra 700megabit felett a letöltésegyébként szó nélkül fizetném az 5ezret a 215/215megabitre ha mindig ennyi lenne
nem kellene a 7-800megabites letöltés ha csak 50-60megabit feltöltés van csúcsidőben
na de mindegy majd ha jön az EPON talán változik addig meg muszáj vagyok belenyugodni úgysem fognak semmit se csinálni már itt -
dzsolt74
újonc
válasz
kungzi #38960 üzenetére
Szia! A WDR3600-nál sajnos nincs még meg a Share with PPPoEv4 opció, ezért csak úgy tudsz IPv6-tal csatlakozni, ha először bontod az IPv4-es PPPoE-t, majd az IPv6 Setup alatt PPPeEv6-nál megadod újra az adataidat. Így viszont nincs IPv4 címed.
Már elküldtem egy üzenetet a TP-nek, hogy módosítsanak a firmware-en. Ha lehet, küld el te is és minél többen, akinek 3600-asa van, hogy minél előbb javítsanak rajta.
Üdv.
-
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #38918 üzenetére
jön az év vége, tré az idő mindenki bent van és töltik a filmeket ezerrel aztán ilyenkor kezd kevés lenni a rendszer... nyáron meg ennek ellentettje mikor annyira jó az idő hogy este 9-ig mindenki kint van és nem neteznek az emberek
ONT áramtalanítás volt? hátha csak IP miatt lassú
tegnap én is kifogtam valami olyan IP-t amivel 200megabittől nem ment fentebb a letöltésem
újraindítottam a routert és újra 800-900megabit lett másik IP-vel márfeltöltésed is leesett vagy az megvan 200?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
kungzi #38824 üzenetére
Sajnos egy olyan béta firmware-rel amit azota se adtak ki hivatalosan, a letöltési link meg már nem él... a revízió nem latszik, a nelkul nem tudom lehalaszni TP Link-től. :/
DonMaster: attol hogy téged nem érdekel, mást igen. Ennyi alapon lehetne Teejay-nek topikot inditani meg azoknak akik hasonlo cipoben jarnak mint ő, lehetne topikot inditani annak hogy miert nem kapom automatikusan az olcsobb -A nelkuli csomagot ha lejar a huseg, lehetne kulon topik annak hogy hogyan kössük a szolgaltatoi routert hogy a sajatunkat hasznaljuk es menjen a telefon is, meg még sok ilyen...
Le fog zajlani ez a hsz-cunami es utana megint meglesz a napi 3 ismétlődő hozzászólás, azokbol a dolgokbol amiket fent emlitettem. (miert a dragabb -A csomag, miert nincs Teejay uploadja mindig maxon, miert nem lehet a szolgaltatoi routert a sajatom moge tenni)
Addig szerintem ez ideillik-idekapcsolodik legszorosabban.
radi8tor1: jelenleg a legerősebbnek tűnő hibaok a DIGI, mivel az a router is IPv6 certified. Viszont szerintem a Digi nem fog lépni igy routertipusonként a gyartot kell csesztetni hogy reszeljék hozzá a firmware-jüket...abban az egyben biztos vagyok, hogy a valódi ok sosem fog kiderulni.
-
-
DonMaster
addikt
válasz
kungzi #38760 üzenetére
pl:
abba a laposba beálitasz ip-nek ami a wan-ra dugod, annál beálitasz 192.168.5.1-et
router dynamic ip. vagy 192.168.5.2 maszk ha kell 255.255.255.0 /24-eslan-ra csatlakoztatot gépnél, router oszthat dhcp-n kerezstül ip-t
és igy elkel érd a 192.168.5.1-es gépedet a lan csatis rol aztán a wan -on lévöröl másolj át valamit. a lan csatis-ra
wwenigma
olvastad az elmult 20oldalt ?
rosz router amin enm emgy?
persze
asusbol kb 2-3félét ahsznál a többség ahogy tp-linkböl is.
ezek kb az ajánlotakat lefedik.
nah most kb 20-oldla-al ez elött már lelet irva melyikek szarok.
azota még lelet riva kb 30hsz-ben megint,
és vna hogy leirja vlaaki hogy a tp-link wdr4300-al nem megy
alata lévö hsz
nem megy a wdr4300-al
alata kb ugyan ez.ha nem megy az egyiknél a másiknál sem fog menni.
nincs avval baj hogy lairják hogy ez a router nem megy, de evvela vergödünk , hogy nem megy igyse uygse, pedig tudja már itt mindneki hogy
digi-által kiadot routeren megy és openwrt-n
minden máson kb 99%-ban nem müködik.
nem tudom mit kell ezen enynit szenvedni már több mitn 1hete , nem megy, nagy ügy, majd szolnak a digi-sek akik itt is olvassák a foumot pl: slug , stb. hogy most let valami javitva és msot probáljátok,
addig az hogy itt vergödünk, irunk napi 5hsz-t arrol hogy nem megy saját magunkat idegesitjük evvel. nem lesz snekise elörbb, a Digi tud a hibárol , meg lesz oldva és müködni fog addig meg annak hogy itt vergödjünk nincs értelmeVakegérke
nicns kifogása , igen nincs de ök nem is rinálynak itt meg vergödnek naphoszat ezen, kitárgyalni a hibát?
milyen hibát? Nem megy ez a hiba csak saját(DIGI) vagy openwrt -vel minden másnál kb 1%-ával megy ennyi. ez a hiba, szarul let beálitva a diginél,
ezen mit kell heteket tárgyalni?HofiZoli
lehet hogy nem mondod, de pont ez a lényeg,
itt mégis a mondogatás van, tudja mindneki hogy szar, de azélrt napi megtoldja plusz 5 hsz-el a forumot.hogy ma sem lett jobb.
és holnap sem lesz jobb. -
DonMaster
addikt
válasz
kungzi #38723 üzenetére
lehet kötési hiba,
1kábel ont->gép oké
1kábel ont->router oké
router->gép kábel rosz.
ilyenre gondolt.
mivel a gépröl az ont-re 1kábelle kötöd de az ont -röl a routeren keresztül 2kábel kell , és lehet a második nem jo, de persze lehet router beállitási hiba is, attol füg hogy gyári frim-és a nat is müködik akkor az okés
viszont cmfirm -el nincs nat és ugy nem csoda ha csak enynit hoz bár már ez is rekord. -
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #37493 üzenetére
Kungzi hidd el szimplán annyi van hogy a TP-Link routered és a kirakott ONT nem fér össze egymással normálisan. nem a routerrel van a baj nem is a FW-el
én Flashget-hez vittem el nyáron az enyémet amikor 500megabit felett nem tudott a router és nála is ment faszán, utána lett ismét ONT csere és azzal meg ismét csutkán mentlehet valami switch vezérlő ütközés a két cuccban vagy ilyenek és emiatt nem képes a maxot kiadni
a gépedet közvetlen rá kötve másfajta LAN vezérlő van azzal megy csutkán
ahogy nekem is ment nyáron a 3 gépem közül bármelyiket rányomtam 940-et dobott a rossz ONT-vel is
de amint a 1043ND V2-t routert rátoltam letérdelt 500megabit körül vagy alatt
első ONT-vel is hibátlan volt csak ugye cserélték mert a feltöltés tré volt
helyette a második ONT új fehér wifis Huawei lett ez volt az ami hibás volt és 500alatt volt a letöltésem
majd a 3. ONT ismét fekete régebbi Huawei kicsivel másabb mint az első és azóta is ez van
ezzel tökéletes a letöltés a feltöltés meg másmiatt hibás még mindig de az más tésztaszóval amíg nem tudsz valami módon ONT cserét kérni addig marad ez nálad
én is mindent végig próbáltam, de egyszerűen a router és az ONT között volt valamiazt viszont nem tudom más routerrel is csinálja-e vagy sem
de gondolom nem akarsz routert cserélni egy gyengébb vagy hibázó ONT miatt -
-
válasz
kungzi #37481 üzenetére
több oka is lehet, szoftveres, hardveres és beállítási gond is lehet.
amit előttem is írtak már, az utolsó firmware verzió fusson rajta, kábelezés és beállítások legyenek rendben.
amennyiben a szolgáltatós eszköz miatt van, úgy az a nehezebb eset, mert ha a routernélkül minden okés, akkor a szolgáltató jellemzően lepasszolja a dolgot, hogy a routeredhez, illetve az azzal kapcsolatos hibához semmi köze, így elég nehéz rávenni őket a cserére.
találkoztam már olyannal, hogy valaki szolgáltatót váltott, utána viszont nem állította vissza gyári állapotra a routert, hanem csak módosította a wan kapcsolati módot, megadta a szükséges adatokat és úgy használta, de a sebesség csak a töredéke volt a várhatónak, csak a gyári állapotra történő visszaállítás és a manuális újrakonfig után lett minden okés. -
DonMaster
addikt
válasz
kungzi #37483 üzenetére
és adika4444
wdr3600 nál volt 1 gyári firm ami eldobálta a hw nat-ot és emiatt szokot leesni ott a sebesség,
lehet ez a probléma van nállad is, probáld meg uj firm el elvielg javitva let a hw nat-os problémaadika a wdr3600 lazán viszi a 940-et is , hw nat miatt, tehát ez nem leeht tit probléma,
-
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #37249 üzenetére
úgy nem sok értelme van ha egyes helyeken a garantált minimum sincs meg feltöltésre...
mázlista az ahol jó a hálózat vagy a fejállomásra több a kraft
18-ban szopás van egyelőre, nem tudom fognak-e csinálni vele bármit is
meg nem vágom több fejállomás van-e a kerületben vagy csak 1 és minden oda fut be
mert akkor úgy tippelem a sok bekapcsolt FTTH miatt kezd elfogyni a kraft
azóta is várom a DIGI-sek hívását hogy mit sikerült kitalálniuk a múltkori teszt után -
ToXeN
tag
válasz
kungzi #37134 üzenetére
Én sem vetem meg a sebességet és NEM a torrent ellen vagyok magam is torrentezek, nem keveset és imádom. nCore top50000-es listájára céloztam ahova nem kerülsz be attól hogy lekaptál egy filmet
Ha 50000 alá akarsz menni oda legalább 50 torrentnek kell futnia éjjel-nappal megszakítás nélkül hónapokon át. Noormális? És akkor a top3000-ről még nem beszéltünk... És mindezt miért csinálják? Semmiért. -
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #36935 üzenetére
tuti ONT hiba lesz
ha mázlid van találnak még 1 értelmesen működő wifimentes ONT-t ami bridge módban megy
aztán használod míg tönkre nem megy
esetleg nem lehet hogy a tápegysége karcsú és nem kap elég naftát?
nézd meg milyen feszültségen megy és próbálj rá egy ugyanolyat hátha van otthon aztán kiderülelég szomorú hogy a kínaiak ennyire nem tesztelik az eszközöket hogy megy-e rendesen
csak ontják ezerrel aztán majd az előfizető teszteljen ráérésében -
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #36916 üzenetére
kungzi mennyit visz LAN-on?
nálam volt emiatt ONT csere mert a második ONT amit hoztak a lépcsőházba routerrel megfeküdt 500-600megabit körül az 1000-es csomagnál
nem tudni miért valahogy nem akart többet kitolni magából
a 3. ONT viszont már ismét jó lett kihajtja a 940-etlehet amit kaptál defektes kicsit és LAN-on nem tudja kitekerni neked az 500-at sem
értelem szerűen ha 480-500körül hoz akkor nem lesz gondja
de ha 100-200megabiteket akkor jelentsd be hogy valami nem frankó -
zsolt501
nagyúr
válasz
kungzi #36588 üzenetére
Valószínűleg azért, mert a Digi is hasonlóban gondolkozik, mint a UPC, vagyis a Digi is akar Free WiFi-t csinálni, és ha kikapcsolgatják a WiFi-s routerekben a router módot akkor ezt nem lehet megcsinálni.
Szóval szerintem ennek az egésznek ez lehet az oka leginkább, hogy ilyen tervei vannak a cégnek.
Amúgy a Telekom is ilyet akar csinálni, remélem egyik sem fogja meglépni, mert akkor a 2,4GHz társasházi környezetben használhatatlan lesz annyira telítődni fog, (igaz már most is az felénk). -
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #35934 üzenetére
kemény lehet ha ott az 500-as csomag meg a fasza optikai hálózat
és az ONT meg routerként megy és nem lehet portot nyitni rajta...
DMZ sem működik hogy routert tennél utána?nem is értem miért nem kötelezheti őket az NMHH hogy csak olyan eszközt lehet kitenni az előfizetőhöz amiben állítható hogy router vagy sima "modem" módban menjen a cucc
csomó esetben kap az előfizető a jó szolgáltatás mellé egy fos eszközt és nem tudja kiváltani amivel hátrányt szenved pont ilyen portnyitós esetekben pl... -
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #35888 üzenetére
nálam volt 90MB felett is de ahhoz 30-40gigás BD képfájlt kell tölteni úgy hogy más nem megy
akkor bírja a laptop vinyó is, ha viszont mást is tolok akkor ilyen 40-50MB a max
feltöltésre jó ha 2x láttam eddig 25megabájtot mert nálam csak hajnalban van annyi és akkor meg senki se tölt semmit
utorrent 2.2.1 uTP kikapcsolvaazért jó a nagy net mert töltögetés meg youtube nézegetés mellett is lehet böngészni bátran
pláne hogy van okostelefon is gyereknek is és az is tolja a videó nézegetést -
Gézengúz
addikt
-
DonMaster
addikt
válasz
kungzi #35341 üzenetére
királyság, akkor láthatod hogy jol megy, én most 4mb/s-el töltöm bár az elsö vagyok letöltöt menyniségnél de felfelé megy 24,6MB/s-el a cuccod.
tökéletes arra hoyg elörébb juss helyezésben köszi.
TeeJay
rendben , elsöre is értheöt volt csak irtál 80-90mb letöltésit is,
de mindegy, leg jobb szerintem az lenne ha itt forumra lenne csinálva az open trackeres cucmo és itt fellene téve 1hsz-be mindkei letudná tölteni egy 2-3GB-os fájlt böven elég lenne, egy csont üres teszt fájt ami csak helyet fogl, és akit érdekel gondlom mindnekinek meg oldhato lenne ezt futttni igy akár az 1000-res neteket is lehetne tesztelni evvel a modszerrel bármikor, elinditod a fájlt és kell menjen nagyon gyorsan, lefelé, igaz igy a feltöltést kevésbé lehetne tesztelni, visont ha tesztelés céljábol lenne azon a gépen ahol a feltöltést kéne tesztelni azon inditva lenne és 1 ember töltené egyböl kiderülne mi a helyzet, és amitn vége mind ketten törlik a fájt igy mindig meg lehetne csinál a feltöltés tesztet egyéniben itt forumon. -
DonMaster
addikt
válasz
kungzi #35332 üzenetére
egyéniben, csinált egy 2-3gb-os torrent fájt elküldte nekem és én elkezdtem letölteni, és torrenten, ez kb annyi hoyg 1 seed van ö és 1 leech én, nincs más aki seedelné ergo maxal kell jöjön ami be is igazolodot mivel 25,5MB/s-el töltött le nállam ami a max plusz 1 kicsi
privátba küldesz egy torent fájt ami egy 2-3gb-os saját valmi és avval letudjuk tesztelni.
de mivel torrent trackeren kerezsütl jöt igy 100%ig biztos hoyg korlátozva nincs és torneten azért van néha keveesebb upja mert más is seedeli.
-
alfiboy
aktív tag
-
Varszegig
veterán
válasz
kungzi #35239 üzenetére
Rá tudod azt fix-el is (legalábbis a ZTE F668 esteén), csak előbb a DHCP-ben be kell állítani, ne a 192.168.1.2-től kezdje osztani a címeket. Én beállítottam 50-re, a router megkapta a 10-est, és mindenki boldog. Én azért egy routert nem kötnék dinamikusra, nem szeretem, ha keresgetni kell
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Medence topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest