- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
válasz
HUNited #68593 üzenetére
Hali!
Elírás? A 2)-es pontom a Bridge mód, amint nem helyeselsz az első sorban, de támogatod az utolsóban
Gondolom az 1)-es pontra gondoltál.
Ahogy írtam fentebb a dupla NAT-olás nem okozott semilyen gondot, ugyan olyan instabil volt a kapcsolat, mint előtte, nem volt sem jobb sem rosszabb. Nem tudom, hogy ez miért olyan helytelen.
Egyébként nekem semmi bajom nincs a Digi routerével, mint írtam feljebb, csak ez az érdekes hiba piszkálja a csőrömet, de addig dolgozom rajta - a segítségetekkel - amíg meg nem lesz a megoldás, mert egyébként tudok kitartó lenni, és amíg van vagy kapok ötletet, addig csinálom.
Node + 1 megjegyzés: szerintem senki sem ad ajándékba semmit, ez csak marketing. Egyrészt havi 300 ft a bérleti díj, ami persze jelképes, de nyilván a hálózati költségek benne vannak a havi díjakban. Úgy gondolom, hogy a szolgáltató kötelessége, hogy olyan szolgáltatást nyújtson, amit igénybe is lehet venni.
Üdv: G.
-
gsc73
aktív tag
válasz
HUNited #68573 üzenetére
Hali!
Írtam a hibabejelentőre egy e-mailt, és 15 (!!!) percen belül jött a válasz, hogy jelenleg is publikus IP-t kapok, központi hiba nincs, tehát nem ez a gond. Ez persze alapból jó hír, de abból a szempontból nem, hogy nincs meg a megoldás.
Bárkinek ötlete erre (wifi termosztát nem érhető el internet felől)?
Üdv: G.
-
-
válasz
HUNited #68317 üzenetére
Az mondjuk kétségtelen, hogy optikán szokatlan a 10ms válaszidő bix-ről, de attól sajnos messze van még, hogy erre hibajegyet tudj felvetetni. Bár nem vagyok gödöllői, de nem lakom onnan messze, sőt ha jól tudom felénk is Gödöllő irányából húzták az optikát, de én nem tapasztalok ilyet.
ping -n 25 bix.hu
bix.hu [193.239.149.210] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 193.239.149.210: bájt=32 idő=2 ms TTL=58
...
Válasz 193.239.149.210: bájt=32 idő=1 ms TTL=58
193.239.149.210 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 25, fogadott = 25, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 1ms, maximum = 2ms, átlag = 1ms -
válasz
HUNited #68313 üzenetére
Üdv!
Speedtest alkalmazással mennyit mérsz?
Windows 7
Windows 10Illetve parancssorból mit mutat a ping -n 25 bix.hu?
-
Flashget
félisten
válasz
HUNited #48398 üzenetére
ezek szerint a hálózat eredetileg is fel volt rá készülve, csak valamiért a régi eszközöket tették ki.
egyik okos hozzá nem értő főnök ötlete alapján...poli27 tavaly már megírta, hogy azok az elcseszett EPON-is ONT-k ki lesznek cserélve GPON-ra.
Végre elkezdték ezek szerint. -
nyilasmisi
tag
válasz
HUNited #47237 üzenetére
Azt azért ne felejtsük el megemlíteni, hogy 2 hét alatt ez már a második ilyen több mint 10órás teljes leállás, ami több környező falut is érint.
Mind a 2 alkalommal az ónos eső megérkezésekor következett ez be!
Valószínűleg valami hipergány szerelés lehet ami a legkisebb plusz tehertől elszakad. -
Tin
veterán
válasz
HUNited #44487 üzenetére
ennek az a prózaian egyszerű oka van, hogy a T eszközén 4 db LAN port van, amiből kettő megy a dolgozóba, és kettő a nappaliba, aminek az egyik végén van az IPTV vevő, a másikon pedig switch-ként a router, azon a médialejátszó és a tévé. így mindenki egy szegmensben van, a wifis eszközök, a számítógépek, lejátszók, mindenki. a wifit meg az a router szórja.
bl4ze: köszi. remélem az jó eszköz.
most Edgeri hozzászólása alapján: a 668 nem router? az összefoglalót már kb harmadszorra olvasom, de még mindig nem világos: az eszköz, mondjuk ez a zte 668-as, ehhez nem kapja meg a felhasználó a user/passot, hogy beállítsa magának? pl kikapcsolja a wifit, portokat beállítsa, meg egyebek?
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
HUNited #44459 üzenetére
Én például nem kaptam routert tőlük (DigiNET 500), de nem is nagyon ajánlották fel a dolgot. Mondjuk ez pont társasházban volt, ahol a rendezőből húzták be a kábeleket hozzám. Mindenesetre nálam kérdezte az ügyintéző kicsaj hogy megfelelő routerem van-e, és már nyomta volna is a kezembe az Euronics-es Digis router akció szórólapját, ha nem lenne, válasszak innen egyet magamnak és esetleg vegyem meg.
-
Tin
veterán
válasz
HUNited #44472 üzenetére
azért kértem a routeres eszközt, mert akkor az ő eszközük szolgáltatja a netet. a wifit szerintem úgyis kikapcsolom rajta, mint a telekomos routeren, azt megoldom egy saját routerrel ami switchként van rátéve, és rakok rá egy másik switchet is, amivel meg a fali kábeleknek tudok netet adni. ha meg vacak, veszek alá routert, és használom arról.
bl4ze: igen, már írták, melyiket, a 625-öst vagy a 668-ast? egyébként a router hálózat szempontjából nem rosszabb, mint a router funkció nélküli eszköz, ugye?
-
Tin
veterán
-
-
E300TD
tag
válasz
HUNited #44329 üzenetére
vagy kellene egy rendes router, ami NAT mögül is tud valós IP-t továbbítani
Egyébként a tegnapi "leállás, hibabejelentés" után hívtak a Digisek, már a fejállomásokat szerelik át és náluk vannak az új, gpon ezközök. Remélem nem kamuztak, bár nem hinném, mert egy régi kollégám volt!
-
Tin
veterán
válasz
HUNited #44316 üzenetére
nem tudom, milyen a hálózat, most építik ki, kb 3 hónapja kábelezték be az egész környéket, gondolom csak a legújabbat rakták.
mindegy, megrendelem, és kiderül, hogy milyen eszközt adnak, aztán annak függvényében veszem routert.
a wlan amúgy fontos, de a gigabites wlan nem. most kb 15-20 mbitet tud a g-s router, az is bőven elég. vay esetleg az n18 nem túl acélos wifiben?
-
Tin
veterán
válasz
HUNited #44314 üzenetére
mivel optika jön be a házba is, kétlem, hogy routert hoznának, gondolom valami hálózati eszközt 1 lan porttal, és mögé akkor kell egy pppoe képes eszköz, vagy közvetlenül rákötni a gépet. van routerem, de az 100-as, megnézni kipróbálni jó lesz, de mindenképp kell router: asus rt-n18u lesz. remélem jól fog menni vele. az ac wifi nekem nem fontos.
-
Tin
veterán
válasz
HUNited #44310 üzenetére
majd rákérdezek náluk. a másik routeremet csak switchként és wifiként használom, mert 100-as. de ha kell, majd veszek inkább routert akkor hozzá.
gondolom akkor ebből az optikát fogadó eszközből kijön a jel, és ez már tárolja a felhasználónév-jelszót, nem kell még pluszban pppoe-znem. mert ha ez nem router, akkor kell mögé valami, amin bejelentkezem.
-
Tin
veterán
válasz
HUNited #44308 üzenetére
érdekes, azt hittem, az optikai hálózathoz egyáltalán nem adnak routert, csak beviszik az optikai egységet, és vegyél magadnak te eszközt hozzá.
a vezetékes elég, a 3 port is egyelőre. kettő megy oda, ahol a számítógépek vannak, egy meg a másik routerbe, de az switchként csatlakozik, tehát ugyanazt az alhálózatot használja.
-
rento
őstag
válasz
HUNited #44284 üzenetére
Szintén Gödöllő, és ugyan ezt csinálta már a bekötés után a 2. nap. Aztán 3-5 naponta mindig előjött a dolog és szintén újraindítás oldotta meg. Múlthéten meguntam, bejelentettem hibára, kb. fél órát beszéltem előtte az ügyintézővel mert minden áron azt próbálta bemagyarázni nekem, hogy a saját routerem a szar, közbe baromira nem. Én azt vettem észre, hogy akkor hal be mikor ip váltás van. Az érdekesség, hogy bentről a digi azt látja, hogy minden oké, és van kapcsolat ezzel a fos ont-al, de net mégsincs. Kijöttek a szerelők, mondták, hogy türelem, most történik az átállás gponra, és kapunk majd zte eszközt, illetve bentről újraindították a modemet és azóta még nem volt gondom vele. Ez ma du. lesz 1 hete, ennyit még nem ment hiba nélkül a netem. Szóval türelem Gödöllőiek, 1-2 hónap és minden oké lesz. Legalábbis nekem ezt mondták.
-
rento
őstag
válasz
HUNited #44166 üzenetére
Szia
Szintén Gödöllő, szintén epon és asus ac56u. Amíg a gyári fw volt fenn a routeren nem ment a távoli elérés. Ahogy E300TD írja én voltam aki linkelt ott kepet tomato fw-s ac56uról. A lényeg hogy tomato fw kell az asusra és menni fog a távoli hozzáférés. Illetve annyi, hogy menjen a 200felett is a net, be kell kapcsolni a ctw-t: Advanced -> Miscellaneous -> CTF (Cut-Through Forwarding).
-
E300TD
tag
válasz
HUNited #44164 üzenetére
Nem kell "duplán"! Az ont foglalja a 80-as portot még akkor is, ha nem elérhető távolról, azért választottam én a 8080-at, de bármit beállíthatsz! Ha ip címmel megy, akkor a DDNS oldalon ellenőrizd, hogy az aktuális IP van-e beállítva.
Egyébként NAT mőgül nem mindegyik router tudja "követni" az IP változást!
-
E300TD
tag
válasz
HUNited #44161 üzenetére
Belülről nem fog menni, csak kívülről!
Egyébként működnie kell, én is a gödöllői "epon"-on lógok és egy másik "kolléga" is van innen a fórumon - és megy!
Az Asus-on is engedélyezni kell a remote management-et (már csak azért írom, mert pl a TPLINK-en csak egy portot lehet és azt kell NATolni a "szutykon")
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Motoros topic
- Autós topik
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest