- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Garmin topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
MasterMark
titán
válasz
Márton #69574 üzenetére
Attól függ mit adnak. Azért nem kell rögtön beszarni, egy konnektort lehet többfelé osztani. Fogyasztásuk meg elhanyagolható.
nimmrody: Ahol bejön az UTP ott most az optikai jön be, előszőr bemegy a kis dobozba, és onnan jön ki mostmár az UTP + telefon + TV. Betehető oda ahol eddig volt.
-
válasz
Márton #69562 üzenetére
Most nézem, és valóban... Sorry, én ugye eddig "csak" a pesti lehetőséget néztem és ott csak a DigiTV és a Közszolgálati volt... Más városokra (többek között Tatabányára) átrakva a kijelölést, tényleg hozza a Digi Mini-t... Hmmm. Már korábban is pedzegettem, hogy érdekes a Digi-nek az üzletpolitikája...
-
-
sfdrakex
nagyúr
-
válasz
Márton #69192 üzenetére
Úgy általában mindenkinek aki megoldhatatlan kihívásként tekint az ONT elhelyezésére és üzemeltetésére.
Komolyan aki nem akar kábelt látni, és nem akar plusz eszközt, van ám alternatíva. Vesz egy adat SIM-et, beteszi a saját 4G/LTE routerébe. oda teszi ahova akarja, nincs kábel, nincs ONT, és működik, mindössze egy 230V-os konnektor kell neki.
-
válasz
Márton #69188 üzenetére
Nem értem én ezt a "plusz eszköz mizériát" már komolyan. Meg lehet nézni a UPC-t a 29-es körzetben, bejön az optika, bemegy egy mini node-ba, abból kijön a koax ami megy a Connect Box-ba, ez lenne a modem, és abból megint kábelek és minden TV mellé egy-egy Horizon box, UTP-vel és koax-al is. De cserébe legalább DOCSIS netet kapsz ahol max. ~25Mbps lehet a feltöltésed. Telekomnál hasonló, ott is a sok IPTV box, kódolatlan DVB-C adás nincs. A kütyük korát éljük, és pont egy szolgáltatói modem fáj... Leteszed egy sarokba, és nem is kell foglalkoznod vele. Nem NAT-ol, nem zúg, ha letiltod rajta a WiFI-t nem sugároz, és fogyaszt egész hónapban 200Ft-ra való áramot.
-
törölt tag
válasz
Márton #69125 üzenetére
"akkor semmi korlátlan vezetékes dumálás innentől?
"
Idézet az új ÁSZF-ből:
"Azon Előfizetők, akik DIGITel 200, DIGITel 500 vagy DIGIFON 500 csomagra kötöttek határozatlan idejű előfizetői szerződést, vagy határozott idejű szerződésük már lejárt, 2019. március 1-től DIGITEL 250 csomagnévvel vehetik igénybe a szolgáltatást.
Azon Előfizetők, akik határozott idejű szerződéssel rendelkeznek, a határozott idő lejárta után DIGITEL 250 csomagnévvel vehetik igénybe a szolgáltatást. Azon Előfizetők, akik DIGITEL 900 csomaggal rendelkeznek, 2019. március 1-től átkerülnek a DIGITEL 1500 csomagba."Háááát ez alapján nagyon úgy néz ki.
-
woodworm
veterán
válasz
Márton #54782 üzenetére
Nem a böngészőről van szó, hanem a rendszermeghajtóról, szerinted az pörög fel. Teljesen természetes dolog, hogy egy folyamat elindításakor felpörög, ez nem jelenti azt, hogy tölt is le rá.
Nagyobb sávszélesség mérése (500-1000Mbit) jelentős lemezművelettel kellene, hogy járjon. Érdekes módon ez nem jelentkezik.
Egyébként nem vagyok meggyőződve arról sem, hogy menti egyáltalán a letöltött csomagokat és nem csak számolja.Nem akarok itt offolni tovább a témában, részemről befejeztem.
-
-
DonMaster
addikt
válasz
Márton #37083 üzenetére
igen tuti kábel hiba nem kapta meg friss bekötésnél a sebességet
sata1 -en 125mb/s-et elérni? komolyna mutas már 1-et ami képes kezelni ezt a sebességet folyamatosan.
kárlek, még a sata2-böl is csak a nagyon felsökat ami képes ezt kiszolgálni a sata3 már böven okés erre de sata1-en 125mb/s-et még a 100mb/s-et is lehetetlen kategoria elérni.Sasos
elsöre is értetem attol még a sata1 kevés hozzá biztosan.sata1 maxon futva 100mb/s-et ha tud azt se huzaos idön tul csak pár secre már jo, de hogy 100mb/s-et a sata1-es vinyok nem visznek huzamosabb idön keresztül az biztos.
de akkor a te véleméyned szerint nem kell neki semmiféleképen sem egy gép update?HW-s.
+router nélkül mért, nem routerrel, ergo router nélkül nehéz több eszközel hasznélni.
-
DonMaster
addikt
válasz
Márton #37079 üzenetére
TEhát ha moöst neki a speed testen klapolna 940/220-at méricskálne, sata1-es vinyoval, utána megkérdezné azt hogy miért nem jön bármiyln linux disztribucio neki 6-8MB/s-nél többel? akkor mivan? gondoltam emgelözöm a kérdészt , és igen gynege a vinyo ahoz a nethez.
Sasos
Lássunk már kicsit tovább az egy géppel "torrentet nyúzok" felhasználási módon, főleg a mai világban, amikor lassan a WC deszka is netre csatlakozik.
evvel mire is akrtál kilyukadni? gondolom akinek sata1 stb-s gépe van még mainap annak a wc deszka és a hüté mosogép se wifi-s vagy ethernet portal rendelkezik, továbblátok hiddel. legyen 16 gép 1 hálozaton de és?
ha elkarja tölteni a linux drisztribuciot akkro döcögneki 6-8MB/S-el? az mirét is jo neki? amikor tudna többel is jönne ha a gépe nem lenne kevés az internet sebességhez, de nem kell torrentet venni, családi videot küldenek neki emailben elkezdi tletölteni jön 6-8MB-6s-el amikor lejöhetne az 1GB-os video pár sec allat ere tököl vele perceket. mi ebben a jövö? persze facebook stb müködik frnakon biztosan 120-as is, emg sata1-es vinyoval is , akár 1000gépen is. de és ettöl a probléma nincs megoldva, speedtesten mér nayot de a gépre mégsem tud letölteni anynival az hol jo? jah persze lássak tovább továb látok, legyen mindenne internetre csatlakoztatva, és? gondolod a bejárati ajto wifi-s érzékelöje az 1000mbits-böl levesz több mbits/-et? kétlem max 1mbit/s-ben elfér az a string addat amivel kommunikál, ha minden használati ezsközt még a wc kefét a felmoso vödröt és az éhjeli lámpa meg a könyvespolc redöny védö melegitö, és az ágy huzat hütö-t is rákötjük arra a hálozatra akkorse fog 100mbit/s-nél több adat forgalmat használni , ami 1000-böl ha 940-el számolunk még marad 840 akkor is. ha az alap dolgokat még megtoldjuk mondjuk 10tv-vel akkor is minimum 500mbit/s marad internetezni, persze leeht még 50gép a hálon és máris 10mbits.nél tartunk, de milyen házban van enyni eszköz? meg ki az aki ennyi ezsközt egyszere hazsnál maximális sávszállel, idle-ben még a stabil 400mbit/s-is meg kell legyen 1 gépre, ha a másik 4gépen csak internetezés van és max stream nézés. -
DonMaster
addikt
válasz
Márton #37072 üzenetére
netes speedtest lényegtelen mivel ha netes nem is nézi mit tud akkor is ott van a letöltés ami igen.
nah most 1000/200-as internet az 8-al leosztva de legyen 900/200 az a fix 100MB/s LE 25MB/s FEL
100MB/s nem megabit 100MB/s nem keverem 1GB adat 10sec alalt kerül "A" helyröl "B" helyre, nah ilyet egy sata1-es vinyo hol tud? vagyis melyik képes ilyenre?Én spec nem tudom ki az aki gyorsinternetet letöltést csak speedtestre vesz aminél lehet a vinyo nem fontos, és lehet ott mér 940-et de letöltéskor meg a 10-el se döcög,
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Márton #36998 üzenetére
Nincs fix IP-m. A mostani IP elvileg egy héten belül változni fog, de a NO-IP-nél regisztráltam és utána már nincs jelentősége hogy változik az IP. Annál nagyobb jelentősége van hogy ha változik szintén publikusra változzon, de állítólag aki publikust kap, publikus lesz a többi IP cím is amit kiosztanak neki.
Asus AC56U routerem van, ott beállítottam a NO-IP regisztrációs nevet jelszót és a továbbiakban nincs gond vele. -
c41r0^
őstag
válasz
Márton #34336 üzenetére
telnet klienst telepítsd fel (vagy ha a routered diagnostic menüje alatt van adott portra telnet lehetőség, az is jó), majd:
"telnet <cél smtp hostnév vagy IP> 465"
enterha timeout-ot ír egy idő után, akkor vagy a szerver nem fogadja a csomagokat, vagy a tűzfalad fogja meg a kapcsolatot, esetleg a routered DoS protection-je tette tiltólistára az smtp IP címét, vagy a DIGI-n nem megy át valóban
ha a fekete ablak jön csak be, és entereket nyomogatva egy idő után visszajön a parancssorod, akkor létrejön a kapcsolat és máshol kell keresni a hibát
egyébként sima 25-ös porton azért sem jó levelezni, mert a küldéshez szükséges authentikálás során a postafiókod adatai (user/pw) titkosítatlanul utaznak a hálózaton
-
c41r0^
őstag
válasz
Márton #34330 üzenetére
a 25-ös portot sok netszolgáltató tiltja, mivel a legtöbb vírus, amelyik a fertőzött gépre saját SMTP szervert telepít, a localhost 25-ös portján szórja ki a spameket, ezért inkább bezárják a portot
nálam régebben volt olyan, hogy szintén nem tudtam levelet küldeni a 465 SSL-en, az 587 és 25 portokon sem, ami pedig működött előtte, aztán rájöttem fél óra kutakodás után, hogy az avast! mail védelme hülyült meg, ugyanis az "fehérlistázza" a működő SMTP forgalmat, de valami miatt nem meghülyült... le kellett törölni az avast!-ban az eltárolt és engedélyezett SMTP kapcsolatokat, majd onnantól újra működött a levélküldés
telnet megy a cél SMTP felé a 465 és 25-ös portokon?
radi8tor1: azóta már több hsz-t írtam, elvileg 2 napja a DIGI kicserélte a switch-et, azóta stabil is a net, nem is bontott a router egyszer sem, ill. a két nap alatt töltöttem le huzamosabb ideig (2-3 óra 3-4 alkalommal) max. sebességgel, 11 MB/s-el
mondjuk koránt sem biztos, hogy ez az idilli állapot végleges, meglátjuk...
-
dethroner
veterán
válasz
Márton #32330 üzenetére
itt az én esetem, amikor látszik hogy az ő rendszerük se mindent bír el, még az alap csomag esetében sem. Nálad ha router gond lenne, akkor a letöltési sebességnek megfelelő sávszélnek meg kéne lenni felfelé is, vagy akkor minimum 70/70-nek kéne lenni. Inkább az ő beállításaikban van a hiba. Nálam pár nap múlva megnézek bírja-e a rendszer a gigabites csomagot, mert jelenleg ennyit tud a 100/50-es csomag.
-
Lin3Lord
tag
válasz
Márton #22972 üzenetére
A német az tág fogalom, elég sok útvonalon tudnak a csomagjaid kimenni Németországba (például a WinMTR eszközzel meg tudod nézni, hogy éppen milyen útvonalon érsz el egy gépet ott kinn). Lehet nem nálad, nem a szolgáltatónál, nem is az ip tranzitban a hiba, simán csak az ottani szolgáltató nincs az ereje teljében épp.
-
válasz
Márton #22969 üzenetére
Több mint valószínű, hogy nem ugyanazon az útvonalon valósul meg a kapcsolat az adott speedtest szerverrel és az adott ftp szerverrel. Így simán lehet, hogy az adott speedtest szerverhez vezető útvonalon nagyobb sávszélesség érhető el, mint az adott ftp szerverhez vezető útvonalon, hiába van mindkettő pl Frankfurtban.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Márton #10699 üzenetére
Olvastam amit írt, de furcsállom, szerintem a társasházakig megy optika, onnan pedig már utpvel szoktak dolgozna, lépcsőházban lakások előtt switchekkel, bár lehet a lépcsőházban is optikai kábel megy, de be a lakásokba már tuti nem, minek is, mikor utp is bírja a sebességet.
-
wwenigma
Jómunkásember
Jahh, elseje van, öröm nézni ahogy egymásnak ugranak.
Egyebken a DIGI hálója mindenhol gigabitre van kiépítve - ezt csak halkan jegyzem meg - egy kattintas a központban, hogy a switchek a lepcsohazakban 100Mbitről gigabire ugorjanak , lehetővé téve a 80Mbit feletti downlinket...
Ma hajnalban valoban meghalt a digi háló, addig nem kapott IP-t a router amig a bejovo kabelt nem csatlakoztattam ujra. De csak igy tovabb.
-
dethroner
veterán
Ember, te akarsz eredményt elérni, és én járjak utána dolgaidnak?
Itt ötleteket adunk egymásnak, és nem megoldjuk egymás problémáit. Hogy mennyit kell várni egy új bekötésre az szerintem nagyban függ az előfizető hozzáállásától, fellépésétől. Amúgy meg ha már be van kötve a rendszerbe a ház, akkor csupán rövid munka várna a szerelőkre, így nem hiszem hogy sokat szívatnának.
-
dethroner
veterán
-
Kecskoss
csendes tag
Nekem sem küldtek. Éppen tegnap hívtam fel őket, hogy miért nem jön ( a múlt hónapban sem kaptam, csak akkor még nem tünt fel), állítólag mindenki megrendelését törölték, és most akinek kell, hívja fel őket, és rendelje meg újra. Szerintem így spóroltak egy kicsit a papírral, hátha nem tünik fel az ügyfélnek, hogy kissebb a boríték vastagsága, mint eddig...
-
brd
nagyúr
Itt is nézd meg. Ha itt nincsen sehol listán (kivéve apews ill. uceprotect, azokkal ne foglalkozz, teljesen barmok), akkor a verzion a hülye. Ilyenkor sajnos nem sokat tudsz tenni, legfeljebb a DIGI-nek írhatsz, hogy kommunikáljon a céggel az ügyben. Ha viszont rajta van valamelyiken, akkor írj a DIGI-nek, hogy ezt tapasztaltad.
-
dethroner
veterán
Lényegtelen hogy hány szolgáltatásra fizettél eddig elő, miután aláírsz kapod mind a hármat. De a te esetben nem nagyon éri meg aláírni, hisz egy év alatt így a mini tv-ért és az alap net csomagért fizetsz 44400Ft-ot. Ha aláírsz, akkor magasabb tv csomag kell, minimum 2500-as. Azt ha összedobod a base nettel és aláírsz pl 1 évet, akkor fizetsz 1 év alatt 54000Ft-ot. Míg ha maradsz a mini tv csomagnál de a base netre váltasz aláírás nélkül, akkor 1 alatt ez 56400Ft. Szóval cirka 2 ezret spórolsz egy év alatt. Számolj utána
-
dethroner
veterán
Valamit nagyon félre értelmezel. Az összes tv csomag és az összes net csomag részt vesz az akcióban. Azért hangsúlyozzák a legnagyobb tv csomag és a 80/25 net csomagot, mert az is csak 3000 a hűségidő első felében. Aztán értelemszerűen listaár.
Bocsi, most nézem hogy a legkisebb tv csomagra nem vonatkozik.
-
-
Tosee
őstag
-
tdudus
csendes tag
Sajnos vannak, amik rosszul kezelik, ha a PPPoE új IP-t ad hirtelen, nem hajlandóak maguktól újra csatlakozni és elküldeni az új IP-t, vagy ellenkezőleg túl sokkal árasztják el a központot, aztán kitiltanak...
Hát, igen ez a megoldás olyanoknak való, akinek van egy vagonnyi maradék alkatrésze, én ilyen vagyok
Ja, ami miatt még ez lett, az az, hogy képes level7-es szűrésre és forgalomszabályozásra is. Ez kellett, hogy a torrent ne ölje meg a belső gépek netjét, meg a VoIP kapcsolatot.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Escape from Tarkov
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpársportok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- DELL T40 EMC Szerver
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged