- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
premete #32808 üzenetére
egy gépet találtam ami viszonylag jó ajánlat, de nem akarja elfogadni a címem, ez az outlet nem csipáz engem
szerk: közben le is került a listáról
szerk: jah hogy csak UK
E6430-at láttam, HD+, intel+nv, W7, ssd v hdd azt már nem tudom, végig akartam csinálni a rendelést hogy tesz-e rá valamit, valami 220k körül lett volna 3év NBD-vel. -
Ice&Lime
veterán
válasz
premete #32447 üzenetére
én egy dell-el nem találkoztam még kezdve az e6400, e6410, e6420, e6430, e6320, e6330-cal hogy egy párat említsek, amelyiknek alapjáraton 50 fok alá ment volna a cpu hőmérséklete.
azért, mert te letagadsz mindent, magát az igazságot, a tényeket, a számokat, az adatokat, attól még bizony nem mennek 50 fok alá azok az értékek.
és most jönne egyből egy olyan felkiáltásod, hogy na és ezzel mi a baj?, tudod...semmi, kár is rá pazarolni a választ. kérdezz meg pár szakembert és tesztelőt és elmondják majd, ha egyáltalán érdekel a valóság.
meglehet nézni bárkinek és megmutatja szépen a program az értékeket, persze le is tagadhatod, azt mondasz itt amit akarsz, mert az nem változtat rajta. bárki utánajárhat bármikor.
a másik fele meg az, hogy sértegeted a fórumtársakat, az nem vall kellően kulturált személyre.
amit te irkálsz olyan hangnemben az....... -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
premete #32413 üzenetére
Legyen igazad, de ha a hdd-m desktopban 110-et tud és usb3-on is tudja ugyanazt, nem lesz gyorsabb esatan. A probléma onnan indult, hogy egy gépben nem megfelelően működik az usb3. Nyilván emiatt nem fogja lecserélni az usb3 hdd-t, pendriveból meg talán nincs is esata. Valami problematika van azzal a géppel, leggagyibb kínai usb3-ak is tudnak 70MBps-t. Persze megoldás lehetne egy ec-s usb3, de én se vennék ha a gépen van csak nem működik. Vagy driver vagy hw hiba.
-
Chaser
legenda
válasz
premete #32407 üzenetére
Ott biztos valami defekt van. Az én usb3-as hdd-m simán hozza usb3-on amit dekstopban is hoz - 100-110MBps max -, tehát esataval se lenne gyorsabb, mért is lenne?
Elméleti sebességben veri az esatat, az sata2 tudomásom szerint. Majd 1x az ssd-t is megnézem, persze csak ha lesz mellé másik. Én is nyűgös lennék ha az üzleti gépemben nem működne az usb3.
-
peter76bp
aktív tag
válasz
premete #32407 üzenetére
Köszi a tanácsot. Van egy üzleti kategóriás gép amin USB 3-as csatik vannak, van hozzá egy dokkoló amit direkt ugyancsak USB 3-as csatikkal vettem, most ezek után kergessek esata USB átalakítót vagy kábelt amivel az USB 3-as eszközeimet tudom használni? Nem hiszem, hogy ez kellene legyen a megoldás
-
Aske
aktív tag
válasz
premete #32375 üzenetére
Sziasztok
Nem olvastam végig a cikket, de egy consumer vga-val megtámogatott business gép egyáltalán nem hülyeség. A 8790 ha jól látom a teszteket, akkor egy elég erős kártya.
Szeretném eloszlatni a feltételezést, hogy a HD4000 és a quadro k5000m kártyás gépeken kívül nincs élet. Ez azt is jelenti, hogy akár CAD-es munkához nem feltétlenül kell egy precision 4700.A HD4000hez képest már egy 7730m is fényévnyi ugrást jelentet a CAD-es megjelenítésben, ha van hozzá megfelelő driver, vagyis rendesen működik az AMD Enduro az adott CAx rendszer alatt. A dedikált kártya kikapcsolódik amikor nincs rá szükség, ami egy szuper lehetőség!
Tehát ha valaki otthoni felhasználásra, sulira akar venni egy igényes gépet, pl. mint tettem én az 5530-al, akkor nagyon jól jönne egy dedikált kártya. Figyelem! Játékról szó sem volt.
Ami miatt szerintem elcseszett az egész, az az indokolatlanul erős processzor. I5-el, sőt akár i7 vagy i5 ULV-vel egy sokkal kiegyensúlyozottabb, használhatóbb gépet kapnánk, ami feltétlenül olcsóbb is lenne a hardverek miatt.
-
Ákinard
aktív tag
válasz
premete #32352 üzenetére
Szuper, köszönöm.
Akkor ezeknek a párba válogatott memóriáknak nincsen olyan nagy jelentősége?
Más:
Sokszor hallom, hogy a HDD kattog a gépben. Nem vészesen, csak nézem a filmet és egy katt-katt. Ez mitől van?
A HDD sentinel azt írja tökéletes állapotban van. Garanciális hiba, vagy éljek vele együtt? -
-
Dhampir
félisten
válasz
premete #32034 üzenetére
Nem a laptop árán múlik egy cég komolysága, sok helyen csak faroklengetés miatt van, teljes egészében ki sem tudják használni a menedzserek, inkább az a lényeg, hogy a nagy mélyszegénységben iPhone lógjon a nyakban és Bugatti faroljon a mélygarázsban. A félmilkás laptopok mellett amolyan státuszszimbólumok Bugris-Landben.
-
kk831228
addikt
válasz
premete #32034 üzenetére
nálunk az nem azt jelenti hogy a cégnél hanem pl egyik munkatársamnak van 2. gépként!! lehet kicsit nagyobb cégnél dolgozok mint te nem egy suffni mühelybe szedek ki pár csavart egy laptoból aminek felét meg kihagyod...
De teljesen mindegy... én már abba hagytam volna de ha nem hát folytathatjuk madaras teszkós zöldséges MESTER úr!!
-
kk831228
addikt
válasz
premete #32012 üzenetére
Akkor azért nyomod mindenkinek mert neked olyan van...
Azért szerintem Te is a Tescoban vásárolsz valld be!!!
Mennyit kapsz a dell-től hogy ennyire nyomod?? Az a csoda hogy nem a lenovot ajánlod... A ph-n azt kell nyomni meg a Panasonicot a tévékből, Samsungot az ssd-ből stb...
Át kellene íratnod a topicot latitude topicra...
-
kk831228
addikt
válasz
premete #31989 üzenetére
Mindíg fikázzátok az olcsó szériákat , mint ha a többi gyártó nem adna ki gagyi szériát. be kellene látni hogy nem a 300000 ft-os gépből fogy el nagy darabaszám. És ez nem csak azon múlik hogy valaki mennyire ért hozzá, hanem azon hogy mennyi pénze van rá. valamennyire én is érték hozzá mégis 5110- em van
majd 3 éve hibátlan. utána meg ha beadja a kulcsot kuka... ezt már írtam hogy hiába bírja pl 5 évig egy lattitude ha egy youtube videót se bír már lejátszani...
(#31996) Chaser : én is számtechet tanultam. de egy autóvillamossági szerelőt is meg lehet nézni. semmivel se kevesebb hidd el. ráadásul kicsit nagyobb felelősség!!
-
Dhampir
félisten
válasz
premete #31984 üzenetére
A 3560-as Vostro talán csak nem a legalja.
NBD-garancia is jár hozzá. A kijelzője viszont szerintem gázosabb lehet a fényes consumerekénél, de csak fényképeket láttam róla.A Latitude 5530-nál nem sokkal rosszabb, bár ahhoz képest anyagminőségben picit "gyérebb".
Nem mindenkinek van + 100ezer forintja egy magnéziumvázra. Még egy jó consumer is eldöcöghet évekig, ha nem dobálja az emberfia.
-
somasz
Topikgazda
válasz
premete #31925 üzenetére
Jujj, ez nagyon messze van, mindenesetre köszöntem.
Valami Budafokhoz közelebbi bolt? Vagy Combino / piros 7-es vonalak?
Nagyon nem találok sehol sem. Itt kb. dupla annyi, de legalább nem kell a nagy melegben utazni.Szimpla pc / hifi / nyomtató boltokat érdemes lehet utcáról bemenve megkérdezni...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
premete #31820 üzenetére
Azért egy i5 vs i7 között érezhető különbség van számítási teljesítményben, meg merem kockáztatni, hogy mindennapi használatban is érezhető lehet. 2/4 != 4/8 (mag/szál)
Persze fogyasztásban/melegedésben is nyilván több lesz valamivel.
Viszont, ha használtan el tudja az ember passzolni az alaplapot és használtan is tud venni másikat, olcsón megúszhatja, persze erre kicsi az esély.
Engem az érdekelne inkább, hogy 6430-ban valamikor cserélhető lesz e az alaplap egy Hashwell típusúra, vagy ne is álmodjak róla?
A másik kérdésem pedig, hogy izmosabb hűtőt lehetne e rakni a notimban, mert ez jelenleg egy venti 2 hőcső és sluszpasz, semmi hőleadó felület és van egy dedikált GPU is benne, ugyanazon a hűtésen. Így néz ki: [link]
-
kutyuska
aktív tag
válasz
premete #31784 üzenetére
Köszi,
Még erősen nézelődöm.Elég nehéz eligazodni a service tag alapján lekért system configuration-ban
Ezek a sorok gondolom azt jelentik, hogy webcamera wan a gépben? Csak fura, hogy vagy E6220 vagy E6230 jelenik meg a sor végén. Jelen esetben E6220-ról van szó.2H6N0 1 Assembly, Cable, Low Voltage Differential Signaling, CMRA/MIC,E6220
89PWN 1 Bezel, Liquid Crystal Display, MIC+CMRA, E6220
18T96 1 Assembly, Camera, 1.0M, M11, E6320 -
attiati
veterán
válasz
premete #31511 üzenetére
Itthon szerettem volna megvenni, de most nagyon hiánycikk, vagy nem tudom mi van, de egyetlen dell E4300 apróhirdetést se találtam a neten. (múltkor volt egy egy napra 58ért, azt el is vitték pillanatok alatt)
Ebayről még semmit se vettem. Szállításnál azt írja, hogy ő nem szállít Mo-ra. Mennyi pénzbe szokott fájni egy laptop ideszállítás?
-
Krystal_s
addikt
válasz
premete #31532 üzenetére
Már gondoltam arra, hogy némely esetben jobb vétel lehet egy kevésbé használt gép, mert legalább a gyári hibák előjönnek annál a felhasználónál, de sajnos gyakoribb, amikor pont ezért adnak el valamit. Szóval, akinek van lehetősége megbízható forrásból, ismerőstől jó kis gépet venni, az szerintem is jobb vétel, mint egy új.
Ne de nekem nincs ilyen lehetőségem, egy full idegentől meg nem nagyon mernék venni. Bár ezek után már az sem nagyobb zsákbamacska, mint egy új. Ezt a .... azért vettem meg, mert megtetszett a színe (pinkes-lilás), ami elég ritka és hát nőből vagyok, nem szerettem volna szürkét, vagy feketét. Most már a színeket is más szemmel nézem.
Az a bosszantó, hogy tudom mekkora választék van a világban és ha egyszer ua a gép létezik különböző színekben, akkor nem szívesen veszek olyat, ami nem tetszik. A másik ok, hogy ennél döntöttem, mert a megyében van a Dell szerviz és ki gondolta, hogy már az elején ennyi gondom lesz és ott ilyen okos, ügyes szerelők vannak. -
Krystal_s
addikt
válasz
premete #31514 üzenetére
Szia hasonló az alaplap, elvileg a chipset is ua a leírások szerint, amiket találtam eddig...,de pl a Dell oldalán az 5521 max 8gb ramot támogat a 3521 csak 6-ot és a procinál egyiknél max i7 másiknál csak i5. Szóval még nem tudom, mert a szerviz sem tudja.
Próbáltak most magyarázkodni, meg állítólag ők jót kértek és a pestiek küldtek mást, most várják a magyarázatot, hogy miért. Számomra már az egész ügyintézés és úgy minden nevetséges. Állítólag nekem kéne a pesti központba panaszt tennem, ha valami gondom van. Ők annyit tudnak csinálni, hogy elküldik, kivizsgálják és ott javítják, ami nem 1 hét lenne.
Eddig a másfél hónapból 4 hétig volt szervizben, a többi itthon, de csak mert nem kapcsoltam be, vagy mert egy héten 1x rendelnek alkatrészt és a hét végére már nem volt értelme bevinni...Eddig itt párszor találkoztam olyan véleménnyel, hogy az Inspiron a Dell legalja, ezért vannak gyakoribb hibák.
Máshol meg dicsérték az 5521-et, hogy milyen igényes lett...Kezdem most azt érezni, hogy ma már egy 160-200ezres gép is gagyinak számít, sőt szégyellnem kéne, mert nem 300+ezres üzleti gépet vettem, amire nekem tudásban nem lenne szükségem, csak ahhoz adnak NBD garit, amiről szintén hallani érdekes dolgokat.
-
helkis
veterán
-
válasz
premete #31491 üzenetére
jah, hogy HSPA-t akarsz írni...
amúgy, T-nél (elméletben, garantáltan 0 mb/s-es van...)
de ez valóban már 4G/LTE
csak, hogy egyértelmű legyen: nem vagyok otthon a mobilinternetes csúcssebességekben, csak az volt zavaró, hogy HSUPA-t írtál az ő letöltési panaszaira, de abban igazad van, hogy HSPA modemmel nem fogja az LTE/4G sebességet élvezni
-
Chaser
legenda
válasz
premete #31430 üzenetére
Ahan, most már ezt is tudom
huszi.gyb: Ez már elég régóta így van. 1 v 2 évet vehetsz, maradhatsz szervizgarnál, vagy kiválthatod NBD-re is. Amennyire én tudom még gar lejárta után is lehet gart venni, csak akkor már jóval drágább és talán be is vizsgálják előtte a gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged