- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
mutyuru
aktív tag
válasz
somasz #47845 üzenetére
Szia Somesz!
Bocs, nyaralás miatt csak most láttam a válaszodat - köszönöm! Közben megoldottam a korábbi dolgot.És hogy működik a még garanciás notikkal? Ha veszek egy Latitude E7440 másodkézből még érvényes aranciával, akkor hogyan a Service tag szám alapján jár a garancia vagy eredeti számlával kell bizonyítanom? Pl.: volna egy alkalmi vétel, de nem tudom lopott a lapos vagy sem. Ár nem kirívóan alacsony az új árhoz képest, de az eladót nem ismerem.
Üdv,
M -
Tim82
félisten
válasz
somasz #47854 üzenetére
BIOS-t még a vétel után frissítettük, a legfrissebb van rajta (A16, így fejből, A09 volt rajta, amikor kihoztuk a boltból). Úgy rémlik, nem Aidával, hanem HWInfo64-gyel néztem hőfokokat, általában 45-50 fok között volt minimális terheléssel. A Quadro nem letiltható, ez még nem Optimus-os modell sajnos.
Akkor jelzem a tulajnak, hogy szerintem vigye vissza alfáékhoz tisztíttatni.
Más gond nincs a géppel amúgy.
-
haddent
addikt
válasz
somasz #47697 üzenetére
Ebayről szinte biztos, hogy később lesz meg, az min 10-14 nap. Hiszen NBD gari, másnapra itt kéne legyenek vagy alkatrésszel vagy vadi új géppel, nem?
Na majd kiderül.
Na jólvan majd hétfőn jelentkezem a fejleményekkel, eddig 1x volt dolgom a Dell garival, a monitorommal, másnapra jött az új, úgy hogy a régi is ott volt még nálam, nagyon korrektek, remélem most is hamar és zökkenőmentesen menni fogKöszi a segítséget / másik telszámot
-
haddent
addikt
válasz
somasz #47695 üzenetére
Én is így gondoltam, főleg egy dell (latitude) esetében
Hívnám is, csak ugye le van sajnálva a fejem 20-21-22-23 napokon érthető módon
Ezen a számon, ugye? 06 80 016 157
Egyébként akksit kérhetek újat ~2 év után? Vagy azt már buktam, főleg, hogy megy, csak hát már nem 100% -os?Ja, másik: nem a delltől rendeltem a gépet, hanem USANotebook -tól vettem annó. A service tag / sn szerint Januári a gép, onnantól számolják a 3 évet. De én Júniusban vettem, garipapíromon / számlán ez áll. Remélem USAnotebook nem nyúlt le fél év garival emiatt?
-
brickm
őstag
válasz
somasz #47673 üzenetére
hát ezaz, hogy a kábel is vagy 4ezer plusz rommá kell szedni a gépet, a kamera is vagy 8ezer...
Nemigen cserélném csak amelyik rossz.
Annyiból gyanús a kábel, hogy amíg meg nem moccan a kijelző,, tehát a zsanérnál, ahol befordul a géptestbe meg ne moccan a kábel is, addig nem megy elé a képe...
viszont a mikrofon hangja mindig jó, egy kábelen mennek, nem? Plusz ezen a madzagon megy félútig, a kijelző közepéhez a kijelző anyaga is, azzal sincs gond(eddig)Amúgy nullperctől rossz volt a webkamerám mikrofonja, zajos volt, de azt garanciába javították annó 3éve, szemem láttára cserélték ezt a kis modult....
Megint kifogtam volna egy hibásat? -
-
-
lsebestyen
addikt
válasz
somasz #47439 üzenetére
Tehat rakjak fel valami jatekot es ugy probalgassam? Az a helyzet h viszonyitasi alapom sincs, mivel meg nem volt olyan notim amiben lenne dedikalt vga is. Van ugye benne az alap integralt hd4000 illetve egy AMD RadeOn HD8850M. A win10 frissitoje felrakott valamit az amd-nek es ezt szeretnem letesztelni, hogy szepen valtogat-e a ket grafikus meghajto kozott.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
somasz #47427 üzenetére
a garanciakiterjesztést is náluk lehet vásárolni? ők a hivatalos partner? nézegettem már a neten, de nem találtam még elég precíz bejövő infót róla
a dellalkatresz.hu-t és a humansoft-ot találtam, ami offisölnek tűnik, de hát naiv és átverhető vagyok könnyen, így nem tudom
-
hoffman_
nagyúr
válasz
somasz #47415 üzenetére
a keresgélés öröme hajtott, mert egyre több morzsát találtam
meg nem akartalak ilyenekkel zargatni, sejtettem, hogy szoftveres móka lesz. de köszönöm!
szerk.:
de van itt egy kérdés, ha már... telepítésnél (8.1) megadtam a live fiókomat. rájöttem, hogy így nem tetszik, szóval ma kiszedtem. ellenben one drive-ból csak a win8.1 felületűt találtam minden esetben, hiába rakom fel a régi gépemen használt installert, nem lesz belőle kliens program sehogy, nem tudok beállítani szinkronizálni kívánt mappákat, mindenképp össze akarja kapcsolni a fiókot a géppel. ez mondjuk nem dell probléma, de egyszerűen nem tudok rájönni...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
somasz #47225 üzenetére
abban nincs dvga abban az ársávban, amit én nézegetek. a következő konfigot keresem HP és újabban inkább Dell berkekben, mert tetszenek:
i5-4300u vagy i5-5300u minimum
8gb ram
250gb ssd
14" vagy 15.6" full HD
dvga (gt830 vagy 8690m jellemző ebben az árban)csak ezek így együtt sehogy sem mennek, főleg nem újonnan. viszont már nézegettem a hirdetéseid, lehet, hogy célszerűbb lenne privátban keresselek.
-
-
meroly
veterán
válasz
somasz #47115 üzenetére
Húha... a proci csere ugyanúgy megy mint a memóriacsere? Életemben nem csináltam még. Ezek notiban nem az alaplapra vannak integrálva?
Amúgy határeset, szerintem a memória segítene. Most feltettem az opera böngészőt, kevesebb ram-ot eszik és így vígan "hasítanak" a videok. Igazából arra kell, meg skype. Mondtam egyszerre sok minden nem fusson nála.
Ha még így is belassul idővel, akkor 2x1GB ram lesz, oszt' kész.
Ki is takarítottam a hűtőt, megint telement szösszel, biztos melegedett is rendesen tőle. -
kornel1987
csendes tag
válasz
somasz #47052 üzenetére
Köszi, autocad, adobe illustratorhoz is szeretném használni. Ár 140 000, de a milyen notebookos topicba írtam. Egy pár évig szeretném használni.
kistewe: 6430 tetszik, a 6230 már annyival kisebb, hogy inkább ez lenne és köszi a tapasztalatot.
oszi666: Köszi a tapasztalatokat.
-
válasz
somasz #46934 üzenetére
és SzaboZE, köszönöm!
Amiket láttam Latitude-ok 90%-a U-s végződésű CPU-val van ellátva. Vagy keverek valamit?
Olyan 300-330 lenne a max keret amit kiadnék érte. Találtam 280 körül 3550 meg 5540-est is, de a különbséget sem nagyon tudom ezek között mi lehet. i5 5200U -val vannak szerelve.
-
Avicularia
veterán
válasz
somasz #46839 üzenetére
Filózok, hogy érdemes lenne-e lecserélni a 6230-at egy 7240-ra. Kb.165-ért lenne egy nagyon jó állapotú, i5-4300U-s, 8 giga ramos, 128 giga ssd-s, 3G modemes gép ,2017 júniusig nbd-garis. De ha nagyon sokba kerül akkor nem érdemes lecserélnem a kijelzőt. A kijelzőcsere nélkül meg nincs értelme lecserélni szvsz, mert nem ad annyival többet.
-
-
válasz
somasz #46653 üzenetére
"4700MQ (alulfeszelve), 4702MQ jó választás a 6440-hez" - okés, ezekszt szuperül lőtték be a hűtést
.
"ha meghajtod az U-s procit, megnöveled a turbó szorzóját, hogy nagyobb teljesítménye legyen, akkor az is fogyaszt."
- Ez is igaz, 30W körüli CPU-fogyasztást saccolok, ha nagyon meg van tépve FPU-tesztekkel (teljes gép FPU: 40W, teljes gép idle: 10W). Mondjuk nincs kéznél M-es proci, nem tudom, annál meddig megy el a fogyi. -
Razermazer
őstag
válasz
somasz #46619 üzenetére
Én is így gondoltam de nagyon más megoldás nincsen. Az is lehet, hogy csak minimálisat kell abból az egyforintosból leszedni az kb fél óra, aztán öröm és boldogság.
Thinkpad topikba csodákat tett az integrált vga-valők sem szórakoztak annyit vele.
Ha nem akarsz vele pepecselni, akkor szerintem felejtős. -
Razermazer
őstag
válasz
somasz #46607 üzenetére
Szerintem az 1 forintos remekül megfelel e célra lehet még nem is kell belőle leszedni, csak a kitüremkedést.
Leszedni csiszolóvászonnal, 300-tól 1000-2000 finomságig haladva, 6-8 lépcsőben.
Vagy csiszolóvászon és polírozópaszta együttes használata, 800-as finomságtól használva a polírozópasztát kb utolsó 3 lépés.
Érzésem szerint simán elég a vásznas eljárás, a lényeg a felület egyenessége, sokkal fontosabb mint a tükörsima felület!
Módszer youtube:[link] kb ezek a kellékek kellenek is hozzá.
Egyenességre a legjobb szerintem, ha vízszintesen és függőlegesen vonalakat húzol az 1 forintosra, így ahogy csiszolod látod, hogy hol szedett le többet hol kevesebbet, így korrigálhatod a nyomási erőt.Aztán kitartás
mikor végeztél mindkét oldalt pasztázd be, mivel a réz szépen elkezd feketedni és zöldülni az oxidáció hatására idővel, aztán romlik a hatásfok.
-
Primary92
senior tag
válasz
somasz #46585 üzenetére
Ha az emlékeim nem csalnak talán már működött. Majd ha esetleg SSD-sítjük, akkor újratelepítem és újra próbálom. A jövő héten lesz időm, aztán kipróbálom valami pendrájvos linuxxal, mint ahogy javasoltad.
Ha csökkentett módban törölném a drivereket, és újból leszedetném a command updattel működne? Mondjuk egy próbát megér. -
Razermazer
őstag
válasz
somasz #46527 üzenetére
Hát ezek szerint még a hűtő is jó lett, kivéve hogy a docking station kimenetét nem tudja használni, abból is csak az egyes számút magán a gépen a grafikus kimeneteket tökéletesen használja.
Ez nekem már bőven jó, nem használok dokkolót egyébként sem.
Egyelőre ez csak terv, ahogy az árakat nézem, van egy szép összegük. -
Razermazer
őstag
válasz
somasz #46513 üzenetére
Hát ha mai versenyzőkhöz nézzük, akkor igen kb azzal azonos. Viszont a 720 kivan herélve sávszél részéről 64bit, de már gddr5 memóriát kapott(igaz van elvetemült ddr3-al is szerelve, nem gddr3 az ezért egy fokkal jobb).
Míg a quadro 1000m gt540-gt550 között van, sajnos gddr3 memóriával, de széles adatbusszal 128bit. Amit nyerünk a réven, azt elveszítjük a vámon, ez esetben is. Még így is vállalhatóbb kártya mint a gt720.Somasz elültetett a fejembe, cserélhető kártyával kapcsolatos információt, mégpedig a következőt.
Elvileg lehet másfajta quadrot is tenni a preci 4600-ba, a dell által hivatalosan megjelölteken kívűl!
Volt valakinek esetleg dolga ilyen kártyákkal, és ezzel a géppel, mit kell mókolni hogy működésre bírja az ember fia?. Lehet egyáltalán?
A kártya csatoló felülete mxm 3.0a ezeket a kártyákat találtam ilyen csatolófelülettel
MXM 3.0a – 82 mm width, 70 mm length, 55 W max, 64 bit or 128 bit memory bus.
Designed for graphics cards with 64 or 128 bit memory interface. The board measures a shorter 70 mm length although it does have the same interface as MXM 3.0b.NVIDIA Quadro K2100M - 576 CUDA; GPU Clock 667 MHz, VRAM Clock 3000 MHz; 55W
NVIDIA Quadro K1100M - 384CUDA; GPU Clock 705 MHz, VRAM Clock 2800 MHz; 45WNVIDIA Quadro K2000M - 384CUDA; GPU Clock 745 MHz, VRAM Clock 1800 MHz; 55W
NVIDIA Quadro K1000M - 192CUDA; MXM 3.0a; GPU Clock 850 MHz, VRAM Clock 1800 MHz; 55W -
Kront
tag
válasz
somasz #46478 üzenetére
is-is.
az Aida64 Extreme annyit ír ki, hogy B140HAN. a revíziószám pedig a matricán volt.gyors görgetéskor az utánhúzást leszámítva (ami munkánál amúgy sem életszerű), ég és föld a különbség az FHD panel javára, ha a HD+-os mellé állítom. viszont egy MacBook Pro retinája mellé téve, a két panel között ugyan akkor különbség van, mint a HD+ és az FHD között.
szóval jó a képe, de azért 150 ezret (kb. ennyi lenne a csere jelenlegi áron összekotorva az e-bayről az alkatrészeket) nem igazán ér meg a panel csere a 6440-esben. (pl. az XPS-esknek is jobb képe van.)
-
brickm
őstag
válasz
somasz #46470 üzenetére
Próbáltam feltenni, azt mondja már fel van telepítve(de a telepített programok közt nem találtam)
Hogy lehet ezt előcsalni?
Egyébként a többi FN funkcióm megy.
Szerk.: Meglett, csak nem dell előtaggal van fent, ahogy a többi dell support cucc.Megkerestem manuálisan.
A mappában van egy backlit.exe ami azt írja, hogy nincs elérhető backlit billentyűzetem. -
soldi3r
veterán
-
HXY
addikt
válasz
somasz #46428 üzenetére
Azt nem is néztem.
Fele árra gondoltam
Ráadásul:
-nincs LAN
-teljesen alul van a webkamera
-a tükör hozzá képest....
-ennyi pénzért csak 256GB SSD-nhttps://www.youtube.com/watch?v=b4evvEJSthk
De a design az nagyon rendben van.
-
SzaboZE
addikt
válasz
somasz #46430 üzenetére
Szerintem nincs, a videokártya kell hogy tudja. Mondjuk az E7240-et erre használni nem célszerű
https://software.intel.com/en-us/articles/quick-reference-guide-to-intel-processor-graphics
-
-
Primary92
senior tag
válasz
somasz #46348 üzenetére
Kipróbáltam a packot. Annyi lett, hogy most már előjön egy pici ikon a képernyő közepén egy + vagy egy - jellel, attól függően, hogy a fel vagy a le gombot nyomom az Fn mellett. A fényerő viszont nem változik. Az óra melletti akksi ikonra kattintva továbbra sincsenek erre utaló menüpontok, mint az én gépemen,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest