- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
Hát igen, azért itt látszik a minőségbeli különbség (és az árban is).
Az én 17-esem a feljebb említett paraméterekkel került 220k forintba, ebből meg a 13-as is drágább, ami valószínűleg a felhasznált anyagok és hardverelemek minőségében mutatkozik meg. Nekem jobban is tetszik kinézetre a tiéd, bár ez szubjektív.
kiskaktusz: Annyira az i7 se fűt ám. Most, hogy zenét hallgatok és netezek (fórum facebook és youtube) így áll 45 fokon, pedig a szobában is 28 fok van.
-
ToMmY_hun
senior tag
Ennyire nagy lenne a különbség a 15 és a 17-esek közt? Én a július elejei nagy forróságban is játszottam vele - persze megfelelő alátámasztással hogy kapjon levegőt - de akkor sem ment 68 fok fölé a hőmérséklete. Nekem még soha nem kapcsolt ki túlmelegedés miatt és szerencsére más miatt sem.
-
Ákinard
aktív tag
Megjegyzem, ezt sem venném meg 184-ért máshol van 171-ért. (A Mysoft is 171-ért adta eddig, most 2 hete felment minden kék ára... Ennyit nem adok érte. )
A fekete azóta is 171e.
http://mysoft.hu/details.aspx?pn=N5110_140860Nézegettem a Latitudeokat, de egy kicsit is jobb 200 felett van. Nekem már sok. (Nem spórolás kérdése, szimplán nekem egy laptopra sok 200e. Ez a 170-175 volt a határ ahol nézelődtem.)
Mi a gond velük?
1-2 okot láttam már, melegednek, meg mozog a bill, de én olyan vagyok, hogy 3 év gari erre van(A Fujimban is 2x volt alaplap cserélve vagy 3x venti...)
De ez a venti takarítás lehetetlensége kicsit megérmisztett. A fujinál kijelentette a szervizes, hogy ez még soha nem volt asztalon használva. (Gondoltam magamban miért szerinted hol?!) Mert annyira koszos biztos mindig az ölemben volt, meg földön... Gondolom szerviz gariban nem takarítja... -
ToxLee
őstag
Köszi és újonnan?
Ui.: Ezeket néztem: Dell Inspiron N5110 (15R) laptop vagy Dell Inspiron N7110 (17R) laptop vagy DI7110N-2450M-2GH50D6BK
-
amonraa71
csendes tag
Csak még egy észrevétel.Az jutott eszembe hogy régen és nem csak a számítástechnikára gondolok hanem globálisan ami elment 10,20 30 évig az most 3-4 év után cserélni kell.A hűtőszervízbe állnak az 5 éves gépek,a szuper mosógépekbe 30 000 egy alkatrész+kiszállás....stb...Na nem érdekes.
Fogyasztói társadalomban élünk...
És nem a szerelőkkel és a szakemberekkel van bajom,hanem a silány alkatrészek miatt... -
Ubul86
őstag
idáig ezt a választ kaptam máshol
: "Azt a rózsaszín cuccot gap pad-nek hívják, ez tölti be a paszta helyett a hővezető közeg szerepét." de hogy leszedni lelehet -e meg bepasztázni,azt még nem tudom XD
mondjuk elég off,és bocsi is,bár legalább aki dell d430at akar pucolni,ne érje meglepetés
-
Ubul86
őstag
lejött egy darab a venti részéről,mármint annál a rózsaszínnél,ahogy nézegettem :S ... kezdjek félni? XD
mondjuk levehető teljesen...remélem nincs túl sok szerepe XD
-
Ubul86
őstag
na szét kaptam,és most jön egy kis laikus kérdés. Mert nem erre számítottam,amit a kép1 és kép2 mutat
szóval hova nyomjam a pasztát?
idáig amit szétszedtem laptopot,ott a procit is kitudtam szedni,és tiszta fehér pasztás volt a közepe. Ennél sehol se látok ilyet,és ez kis gyanakvásra ad okot
alul a rózsaszín a hűtő fordítva
de hát annak is fehéresnek kéne lennie nem?
viszont ha jól gondolom,akkor a proci közepére egy gombostűhegynyit,meg a mellette lévőre is tegyek nyugodtan?
mert amit acer-t szét szedtem,az így nézett ki
de ezen nyoma sincs hogy lett volna paszta
sőt,procit ki se lehet venni
odrif: jaja,megvárom,mostmár ha szétszedtem. Venti viszont nem poros
-
Ubul86
őstag
Nekem a latitude d430 most chrome 6 tabbal + msn
Vettem pasztát, parasztfalván(Mezőtúr) véletlen volt a 3. boltban
:
Arctic MX-3 kemény 1300 ft-ért,de ahogy nézem árgépen is 1100 környékén van,szóval nem annyira b...tak át
... remélem jó lesz ,du. neki fogok,és hozom az eredményt
-
DjKoxi
senior tag
Félreértesz, így már teljesen jó lett
Csak van 3-4 csavar amit szívesen kicserélnék, mert már alig van benne horony, és nehéz csavarni mert elforog a csavarhúzó.
Záhony mellett lakom, nem igazán tudok a közelemben szervizt, meg akiket felhívtam ( Budapest ) mindenütt azt mondták, hogy látniuk kell a csavart, csak úgy tudnak másikat adni helyette.
-
Lacikaaa
csendes tag
A vostro es a latitude kicsit a kerete folott van sajnos, nem szeretnek megint egy oan gepet megvenni ami hutesproblemakkal kuzkodik es a vegen az is lesz a veszte hogy tulmelegedik sokszor es lassan kihal a grafikus kartya. Esetleg valami mas javaslatott valaki tud tenni? nem muszaly DELL legyen
a keret max 140K
-
Kobe
veterán
igen, 9 hónap alatt sajna. Tényleg üzleti célokra használom melóra, dokkoló, sok cipelés, kivetítőzés, stb, csak sajnos nem éppen üzleti kategóriás vinyót raktak bele, így a sok hbernálást, gyors leállást felpörgést nem bírja olyan húdejól....potyognak is el szép sorban
-
_adaml21_
őstag
Az a baj, hogy az embereket nem lehet meggyőzni....
Kérdezte tőlem múltkor a srác, hogy milyen laptopot vegyen 200 körül, ami jó, megbízható, és megfelel CAD-re meg egyéb általános dolgokra. Mondom egyértelműen Lenovo Y570, mert abban van a legerősebb vga kártya, i3 bőven sok bármilyen CAD programhoz (főleg amilyen szinten egyetemen használjuk...).
Erre következő héten jön, hogy háát mégis i7-est vettem. De mondom ugye nem inspiront? Ja de, hiszen mindenben jobb mint a lenovo... Óriási facepalm. -
Ez tetszett.
Szoval az ilyenekre soha nincs gari, amennyiben van, akkor annak szerepelnie kell a linkelt oldalon, igaz?
Csak azert akarom tudni, mert hardverapron arulja egy srac, de nem hiszem, hogy rosszindulatbol(van par pirospontja) irta, hogy garis, hanem szerintem azt hiszi, hogy default van mindre garancia, akkor is ha az az oldal nem irja s ez esetben akkor felvilagositanam, csak nekem se tiszta. -
janus2
csendes tag
-
kiskaktusz
addikt
Gyakorlatilag is megy, mert 1 fórumtárs panaszkodott rá, hogy az ODD helyére rakott SSD-t nem tudja beállítani bootolhatóvá állítani a BIOSban, aztán SzaboZE szervizes fórumtárs mondta, hogy a HDD helyére kell rakni az SSD-t, a HDD-t az ODD helyére, a srác megcsinálta és írt 1 postot ide a fórumba, hogy utána jó lett!
Az USB-s ODD meg már nem annyira fontos, mert azt elég sok minden kezeli
-
kicsitrash
aktív tag
anélkül, hogy megnézném, a következőket tudom mondani:
egy kategóriával feljebb pozicionálják, hogy plusz pénzt lehessen elkérni érte
Ilyen dolgok lehetnek: design, anyagminőség, tpm chip, esetleg telepithető linux, ami 1 dedikált gombot kap, és pár mp (3-4-5) alatt elindul... megy rajta valami böngésző, és esetleg filmet is tudsz rajta nézni... no meg a tudat, hogy nem a tucatmodellt vetted
)
illetve itt talán az a +1" képátló...
-
-
vizimi
tag
Sajnos a linuxot alapból töröltem még mielőtt kipróbálhattam volna. Karácsonyi ajándék volt és egy délutánom maradt a telepítésre amit a szervízben oldottak meg a saját opprendszeremmel.
Várok keddig és majd jelentkezem a segítő hozzászólásokat meg megköszönöm.
Kezdjük elölről a kommunikációt szeressük egymást gyerekek -
lcee79
addikt
De azt hozzáteszem, hogy volt a kezemben mostanában egy 20-30 laptop (szoktak hozzám hozni gépeket telepítésre, javításra...)
mindegyik alján keresztül 1-2 csavarral elérhető volt a vinyó
ezen dell laptop kivételével...Mikor megláttam hogy ez ilyen majdnem kitéptem a hajam
-
lcee79
addikt
A bolt szerint ahol vettük nem jár garanciavesztéssel ( még 1 hetes csak a laptop
),
de hiszem, ha látom...
30-40 csavar (néhány rejtett) kicsavarásával jár és óvatos mozdulattokkal, hogy ne legyen minden összekaristolva, és a pattintós részeknél is érdemes óvatosan dolgozni vele...Elvileg az amit vettem a laptopok nagy részéhez jó.
Előző leírásomban ott a link is
akitől vettem annak több is voltui: Azt hozzáteszem hogy egy SSD-vel az egész rendszer 2-3x gyorsabbnak tűnik majd egy sima vinyóhoz képest, de 60-ast vegyél... 32-esen nem fogsz elférni
-
lcee79
addikt
A Caddy beépítését én tegnapelőtt csináltam, teljesen jó
belemegy a Másodlagos!!! HDDSajnos ha az SSD-t építed ide, akkor arról nem fog bootolni
((
Az SSD-t be kell építeni az eredeti helyére, amihez szét kell szedni teljesen a laptopot
2 napja le is írtam pár hozzászólással lejjebb, hogy megy ez pontosan Inspiron N7110 17R-nél.ui: Vaterán vettem, nem kellett külföldről hozatni
-
ubid
senior tag
Hát igen, külsőről lehet csak akkor.
de szerintem megéri. -
nagyito88
aktív tag
-
-
petyac29
csendes tag
Hát igen. Eddigi gépeimen is ez a rendszer futott sehol nem volt vele próblémám,és codecet sem kellett használnom,és amint irtam most raktam fel és azzal sem változott. KMplayert használok évek óta soha semmi gond nem volt,csak most. Pont ezért nem értem az egészet. Lehet videókártya próbléma? Vagy esetleg monitor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Proxmox VE
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest