Hirdetés
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekegsm
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Szervizeskent dolgoztam jo ideig, maszekban most is szervizelek. A Toshiba az utobbi 5-6 evben annyira bovli lett, hogy az elkepeszto. Dellel meg egy szinten van. De ne is haragudj, te magad mondtad, hogy egy HP notit sem vittel meg vissza szervizbe. Ez ket dolgot jelenthet:
- Annyira jok, hogy nem kell visszavinned
- Nincs elsokezbol informaciod, csak hallotad valakinek a valakijetol, hogy az unokatestverenek a volt baratnojenek a sogora mit mondott. Ne is haragudj, de inkabb a sajat tapasztalataimnak hiszek.A fenykepezogepekbol es mas periferiakbol nem lehet tapasztalatot levonni notiugyben, mertha en is igy tennem, soha a budos eletben nem vennek Dell-t vagy IBM-et, mert a szervereik botranyosak a HPhoz kepest.
-
kekegsm
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Nem szarok. HP lezerjei verhetetlenek, valamint a nagykategorias fotonyomtatoi is nagyon jok. kiskategoriaban az Epson fotonyomtatoi a legjobbak, utanna jon csak a Canon, majd a HP, de a HP-k osszehasonlithatatlanul tartosabbak. (otthon mai napig mukodik a DJ 550C).
Szkenerei iszonyatosan jok. laptopjai, PC-i iszonyatosan jok. Szerverei magasan a csucsot kepviselik az intelalapu kategoriaban.
A kamerai tenyleg szarok, de ugye nem azt akarod mondani, hogy te a HP-tol vettel kamerat? Mert az akkor a hozza nem ertesedet jelentene (kamera-temaban).
De szerintem ne jelentsd ki, hogy szar a HP laptop, ha nem is ismered oket.
-
wwhy
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
pedig a HP nyomtatók, scannerek nagyon jók ... nálunk több éve teszik a dolgukat, van olyan is, ami már több mint 10 éves
na de ne offoljunk 
-
Uzmany
őstag
Ismét lenne kérdésem.
Nézegettem a Dell-hez kapott dvd-ket, és a Vista dvd-re az van ráirva, hogy helyreállitó lemez. Ez azt jelenti, hogy nem a teljes oprendszer van rajta? Ha esetleg elromlana a hdd, akkor kell vennem egy jogtiszta Windows-t?
Ellenben szeretném lecserélni a hdd-t egy nagyobbra és gyorsabbra. Hogyan tudom áttenni az oprendszert az újra? A gyári hdd-n két partició van.
Az egyik a C az os 100GB, a másik a D a recovery amely 10GB-s partición található.
Legyetek szivesek irjátok le a teendőket. Köszönöm előre is. -
wwhy
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
ez is jó példa, h cipőt a cipősboltból, notit a laptoboltból azaz ne vágjon bele minden gyártó mindenbe, mert csak elbaltázza

-
nagyt
csendes tag
Hali !
Kellene segítség a döntésben. Az alábbi notik közül ki melyiket venné meg és miért ?
Azt ár nem szempont.Dell Latitude D830
15.4" WSXGA+(1680x1050pixel) anti-glare • nVIDIA QuadroNVS 140M /512MB TCache
• Core2-Duo T7300 (2.0GHz/4MB/800) • 2048MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DL
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • (MgAl)fémház • Microsoft Windows Vista Business 3év garanciaDell Inspiron 1720
17"WXGA+ (1440x900pixel) AntiGlare • GeForce 8600GT /256MB • 2.0MP WebCam
• Core2-Duo T7500 (2.2GHz/4MB/800) • 2048MB DDR2 • 160GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2) • Microsoft Windows Vista Business HUN 3év garanciaÉn elsősorban 3D-s tervezésre szeretném másodsorban néha játékra, csak nem tudok dönteni.
Esetleg ki milyen véleménnyel van ezekről a boltokról (itt venném meg a gépet) : notebook.hu ill. notebookstore.hu
üdv: T -
kekegsm
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Milyen HP notikat vittel mar vissza?
-
McLaca
őstag
válasz
üzenetére
Megmagyarázom!
Írtál valamit, amire válaszolni akartam valamit, és kattintottam a "válasz"-ra, de közben más leírta azt, amit én akartam, így töröltem, és csak a többi maradt, ami viszont nem Neked szólt. 
Vinyó téma: nálam Seagate rója a köröket a gépben, viszonylag halkan és hűvösen. Régen Seagate vinyóval kezdtem, azóta szeretem őket, bár igazából gőzöm sincs már, hogy ma hogyan viselkednek...
Viszont akarok egy 2,5"-es WD Passportot, mert a mostani külső nagy, hangos és melegszik, sokat fogyaszt, nem hordozható jól
, és úgyis csak tárolásra kell...Üdv!
-
Sir Riccio
addikt
Szerintem a HP-t ahogy van úgy kell elfelejteni. Amennyi HP cuccot én már garanciában visszavittem és amennyivel már gond volt...
A Dell-re meg nemhiszem, hogy véletlenből adnak még az akkura is 3év garit.
Nektek mennyit m1 a gép 1 töltéssel? -
törölt tag
valószínűleg a 100ezres tételt úgy értette, hogy valami nemzetközi cégnél dolgozik, ahol összességében ennyit rendelnek (az egész cégnél, nem csak a magyar részlegnél).
a DV2699 (14,1"-es kivitelben) egész pofás kis gép, cska kár, hogy nem valami masszív
mármint egy Latitude-hoz vagy Vostro-hoz hasonlítva. meg kár, hogy előre tették a fülhallgató csatikat, de ezen kívül szép darab. illetve nekem mániáim a mintás cuccok, szóval ez például különösen bejön: [link] -
wwhy
veterán
válasz
kekegsm
üzenetére
Ne ijesztgess, mert mindjárt meggondolom magam, és átállok D630ról egy HP DV 2699 -re
Szerintem is költői
: globálisan (100 ezres tételek) jó árat kapunk. Ha rajtam múlna, akkor soha többet dell. több 100e gépet rendeltek
mert már akár 1 D630 ára is több százezer; ez nekem magas 
-
wwhy
veterán
egy másik fórumon írták a D630-ról:
"150-ből miért jön a fele kapásból hibásan, miért halnak meg ebben (is) a hdd-k egy-két hónap múlva ... "
létezik?
-
törölt tag
itt csak én nem értem, hogy miért az én hsz-emre válaszoltál ezzel?

wwhy: a szoftverek tisztaságának semmi köze ehhez szerintem. nekem egy vlite-tal buherált vista van fent, és ugyanúgy semmi baja péládul, mint a buherálatlannak. ezt a "sleep-ből nem jön vissza a gép", meg "otthagyom egy időre és mire visszajövök meghalt" dolgot sosem értettem. amióta windowst használok annyira ritkán volt ilyen, hogy nem is emlékszem. vagy rossz driver, vagy 3rd party szoftver okozhatja, mert magában már régóta nem hajlamos ilyenre a windows...
-
atosz
őstag
Ez is megvolt már, semmi eredmény, ua.
erdoke: Elhiszem, de itt csak nem megy. Azt azért tudni kell, hogy a router nem küldi az SSIDt sem, de érdekes módon korábbi IBMmel egyszer sem volt gond, egy ASUS is remekül megy de még a Nokia telefonnak sem volt még baja vele. Mindenesetre az is feltűnt, hogy viszonylag elég lassan kapcsolódik bármilyen hálóhoz.
-
atosz
őstag
Tényleg senki nem tud egy értelmes WiFi kezelőt Dellre? Már az összeomlás határán állok. Nem igaz hogy csak újraindítások után hajlandó csatlakozni az itthoni hálómhoz.
A VISTA meg továbbra is fos. Kb fél órát nem használtam a gépet, ebből egyszer totál meghalt, nem reagált semmire, aztán meg itthon ujraindítani kellett, mert ugye nem volt hajlandó felcsatlakozni a wifire, és percekig csak azt mutatta hogy "Leállás" és nem csinált semmit, ez már egyébként többször előjött... Most komolyan. Ez így üzleti célra??? Jahh és gyanítom hogy a VISTA miatt nem megy a mobil internet sem egy Nokiával.
-
wwhy
veterán
Az F billentyűk teljesen testreszabhatók a D630-ban
(nekem pl. nagyon kellene a számológép, jegyzettömb stb.) -
törölt tag
oké, lehetséges. de ezzel csak külső monitort tudsz meghajtani, kiforratlan, és drága (minden bizonnyal), ráadásul egy PCIe sávszélességen akarják átvinni a vga, a hangkártya meg még pár usb jelét. gondolom jó sebes lesz
amiből ezt beszerzi az ember, annyiból mondjuk vesz egy xbox360-at, és akkor tényleg élvezhető játéklehetőséget kap.wwhy: nekem hiába mondod, én szeretem a kínaiakat

-
Gabás
addikt
-
törölt tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
valahogy úgy -
törölt tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
milyen külső vga-t?

-
Sir Riccio
addikt
Xp-t használok... a vista szerintem nagyon gyerek még. Nektek mennyit megy az akku?
Mennyibe fáj most egy notebook core2 proci?külső vga-t lehet rá kötni?mert nézelődtem de nemigen találtam.(ez az első notim
-
blackmoto
senior tag
Vista van rajta?
Mert ha igen, akkor a köv. kérdés, hogy a legfrissebb BIOS (2.6.3) van-e fent?
Azt nem tudom, hogy vajon megoldották-e a problémát már, mert utoljára még 2.4.1-es BIOS-szal próbáltam a Vistát, azzal produkálta ezt a hibát. A YouTube-on is van egy ilyen video.
Nekem 2.6.3.van a gépen, de nincs Vista, szóval többet nem tudok segíteni.
Esetleg, ha frissítesz BIOS-t, akkor frissítéskor az akksi legyen a gépben, és az táp/töltő legyen csatlakoztatva!!! És ne fusson semmi más program.Videodriver melyik? Abból is a legfrissebb van fent? Bár abban sem vagyok biztos, hogy abból is az a legjobb, mert nekem pl. xp-n az utolsóxp-telepítéskor produkált olyat az akkori legfrissebb (frissen Ati-tól lehúzott), hogy csak úgy kikapcsolta a display-t, majd le is fagyott a vas. Ezen segített egy előző verzió felrakása, de ez még január elején volt. Nem tudom, azóta van-e frissebb.
Szerk. 2. bekezdés miatt!
-
tothm
őstag
Sziasztok! Az a gondom, hogy a Dell 1501N 07-es laptopomat hogy bekapcsolt állapotba becsukám és utána pedig ki akkor tönkre megy a kép.(Egyszere elmegy, visszajön, csíkok mennek a képernyőn) Ilyenkor ki kell kapcsolni hogy újra tudjak gépezni! Mi lehet a gond?

-
törölt tag
biztos kiégett az ízzó a srác asztali lámpájában
asszem talán az ATG verzióban van billentyűzetvilágítás. amúgy csak usb-be dugható lámpát használhatsz ennek megoldására. -
wwhy
veterán
A D6xx sorozatban van ilyen: "The lamp to see keyboard at night
- doesn't work." (egy user review része). -
törölt tag
elvileg a bios frissítés után be kéne fogadja az új procikat is az alaplap. valószínűleg.
a frissítésről annyit, hogy bezársz minden futó progit (ha nem teszed, akkor a frissítő úgyis megteszi, de ő nem ment előtte), aztán elindítod a netről letöltött frissítő EXE fájlt. az újraindítja a géped, frissít (ez egy fekete képernyővel történik, nincs semmi folyamatjelző, és közben valószínű jól fel fog pörögni a venti), majd amikor készen van (ez max fél perc), akkor megint újraindul. ennyi.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, olvasom, hogy nemsokára elérhetőek lesznek a 45 nm-es mobil Core 2 Duo processzorok. Ezt tudnám én is használni a Dell XPS M1330 notimban? Mennyi idővel tartana tovább az akkum a mostani T7100 procim cseréje esetén?
Lenne mégegy: letöltöttem a legújabb bios-t. Átolvastam a kézikönyvet, de nem találtam leirást a biosfrissités menetéről. Legyetek kedvesek mondjátok el, hogyan kell csinálni.
Köszönöm előre is. -
kekegsm
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
haromfelekeppen tudod javitani:
1. Bebootolsz a Vista telepito lemezrol, kivalasztod a nyelvet es a billentyuzetet, aztan utanna van valami system repair vagy hasonlo, azt par masodperc alatt megcsinalja, utanna jo.
2. Ugy allitod be a BIOSt, hogy a winyorol bootoljon elsodlegesen.
3. Bootolaskor nyomsz F12-ot, es ott kivalasztod a primary hard drive-t. Ez azert is jo, mert a baratnod soha nem jon ra, plusz vedelem...
Nekem ez nem az MD utan jott, hanem amikor XP-t is telepitettem ugy, hogy az lett a masodlagos, a Vistahoz nem nyultam.
-
Palika71
őstag
Csak azokanak jeleznek, akik annak probalnak utanajarni, hogy milyen a LED -es kijelzovel ellatott XPS m1330.
Mar LED nelkul is ugy latom, hogy nem rosszabb minosegu, mint a Vostrom volt.
De ez a LCD valami dobbenet. Ilyen kontraszt, es ilyen szinek kozel sem voltak a hagyomanyos kijelzoju notikon. A joval nagyobb elerheto fenyerorol nem is beszelve.
(hamarosan ekezetek is lesznek
) -
-
SzaboZE
addikt
Csak óvatosan a mediadirect partíció eltávolítással, mert ha valaki letúrja és az egész HDD-re windowst tesz, akkor a házacskával bekapcsolva a gépet megsérülhet a MBR és kapunk egy NTLDR not found hibaüzenetet

-
kekegsm
őstag
válasz
kisninja
üzenetére
Kuldom.
Kozben itt a leiras, ami alapjan csinaltam:
I created a single self extracting RAR file and named it MDIRECT.EXE to confifure the MediaDirect button on the Dell laptops.
i created a RAR archive and name the RAR file MDIRECT.RAR
The contents of this archive is the shortcut to the program i want to launch, say FIREFOX.EXE
i decide to rename it "mdirect.lnk" but you can use to original shortcut namecreate an SFX with the following ADVANCD options.
Under General
in Setup Programs, put the shortcut name in the field for Run after extraction
Under Mode,
check Unpack to temporary folder
select Hide All and Overwrite AllIt will name the EXE the same as the RAR, copy the MDIRECT.EXE into mediadirect folder
C:\Program Files\Dell\MediaDirectThe only drawback might be the it may litter your TEMP folder with temp RAR files. It should delete them when you QUIT the program.
If someone can refine this, by all means.
Itt meg egy forum, mas megoldassal:[link]
-
kekegsm
őstag
válasz
kisninja
üzenetére
A Mediadirect gomb alapesetben a windows ala feltelepitett program mdirect.exe fajljat inditja.
Namarmost hiaba adunk meg linket vagy batch file-t neki (atnevezve persze), nem mukodik. Ezert en csinaltam egy linket a mediadirect alkonyvtarabol a firefox eze-jere mutatva, majd ezt beletettem egy onkicsomagolo rarba. Ha kell, elkuldom neked az allomanyt. Innentol azt inditja. (persze ha fut a windows. Ha nem fut, akkor nem csinal semmit) -
kisninja
őstag
-
TayRol
nagyúr
válasz
visnor2000
üzenetére

-
kew
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hová tűntek az xps 1330 "olcsóbb" változatai a boltokból? 275-280ezer körül voltak iponon és usanotebooknál is piros hátlappal, most iponnál a legolcsóbb 360.. usanal pedig 330, amit lehet kérni pirosba is..
asszonynak akarunk venni márciusba, már majdnem meglett rá a pínz erre eltűnnek az olcsóbbak... várható szerintetek még egy adag ezekből? -
atosz
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Az energiagazdálkodás speciális beállításainál kutakodj!
-
wwhy
veterán
Köszönöm a wattos válaszokat
Más: az eladó ad a géppel egy DELL PR01X Port Replicator-t is. Ehhez gyárilag jár a 90W-os táp
mert a service tag alapján csak 65W-os van a konfiggal, és akkor - ahogy SzaboZE írta - "süthetem" a dokkolót 
-
vscotina
aktív tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Szia!
Ezt úgy tudod megoldani, hogy legyalulod az egész winyót, Vista telepítése előtt berakod a Media direct telepítőlemezét, akkor ő magának elkészíti ezt a 3 gigás partíciót amire majd később települni fog, és utána mehet rá a Vista. Amikor kész vagy a Vistával, akkor újra berakod a Mediadirect lemezt, és akkor feltelepíti neked a programot is. De csak is oprendszer telepítés előtt engedi ezt megcsinálni. A Vistának a lemezkezelőjében tudsz utána zsugorítással új partíciót létrehozni.
üdv. vscotina
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Hp Zbook 15 G6 i7/32gb/1TB M2 SSD/ nvidia Quadro
- Dell Vostro 3578
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- GP76 Leopard 10UE 17.3" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 (130W) 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de tényleg off off 

Írtál valamit, amire válaszolni akartam valamit, és kattintottam a "válasz"-ra, de közben más leírta azt, amit én akartam, így töröltem, és csak a többi maradt, ami viszont nem Neked szólt.

mármint egy Latitude-hoz vagy Vostro-hoz hasonlítva. meg kár, hogy előre tették a fülhallgató csatikat, de ezen kívül szép darab. illetve nekem mániáim a mintás cuccok, szóval ez például különösen bejön:
mert már akár 1 D630 ára is több százezer; ez nekem magas
illetve a szokásosak: eszköz eltávoltít, vista eltávolít, reinstall szűzen

Csak azt nem értem, hogy ez a program gondolom egy adott méretű...akkor minek kell neki egy gépen 10, míg egy másikon csak 3 GB?!