Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Betáblázta magát az Oppo
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
amol
addikt
válasz
Scoobyka
üzenetére
Rossz helyre születtünk notebook-ügyben (is)
Ha itthon is olyan lenne a Sony support, és magyar bilentyűzettel, windózzal és szoftverekkel adnák, én sem beszélném le róla feltétlenül az embereket.
Az Alienware csak gamer notikat gyárt (tudtommal), más kategória. Bizonyos non-profi réteg vásárolja őket, és pont abban vannak megcsonkítva ami notebookká teszi őket. Hordozhatóság, akkuidő. -
Scoobyka
addikt
egyéni preferencia....
természetesen mindenkinek másak az igényei és más szerint osztályoz nekem ez az osztályzatom....én ár/megbizhatóság/teljesítményt vizsgálva...
A tosihoz még nem volt szerencsém,ezért nem említettem.
Alienware lehalásáról nem nagyon lehet hallani valamint,HA esetleg megtörténe...24órán belül csere hasonló konfigra a régit meg megjavítják és olcsóbb árat tesznek rá. Ezért került előre(Természetesen csak Amcsiba).....
Sony szervízhátér meg Japánba nagyon kemény....ott minden egyes fogyasztót kiskirályként kezelnek.
Sajnos ezektől még mi messze vagyunk.
-
amol
addikt
válasz
Scoobyka
üzenetére
Volt már hozzá szerencsém, nem azt mondtam hogy hulladék, de én nem vennék (már csak a garanciális ügyintézés miatt sem). Kb. Asus minőségű cucc, szerintem is sokkal jobb mint az Acer, FuSi Amilo, Gericom, Advent, ECS, stb.
Apple,SONY,Alienware,Dell,IBM,MSI,HP,ASUS,Albacomp,FUSI,ACER
Ez milyen sorrend, minőségi vagy egyéni preferencia?Az Apple és a Vaio többnyire konzumer kínai cucc. Emellett persze szépek meg minőségi kiképzésűek, de belsőben és megbízhatóságban nem olyan extrák. A Vaio supportja pedig itthon kb. nem létezik pedig az árába mintha be lenne építve. Az Alienware Clevo, lehet hogy a teljesítményük nagy de ennyi, nem is értem hogy kerülhetett oda ahova tetted.
Toshibát kihagytad pedig ők készítettek a világon először notebookot. Gyártón belül is nagy különbségek vannak, így egy Toshiba Portégé/Satellite L vagy egy FuSi Lifebook/Amilo simán kerülhet közel a lista elejéhez ill. végéhez.Nem is értem az űrbe miért nem MacBookot vagy Alienwaret vittek.

Egy MacBook Prot azért elfogadnék, csak amikor 2 óra alatt lemerül az akksija akkor szívnám a fogam. Meg amikor úgy kell bánni vele mint a hímestojással, nehogy karcos legyen.

-
törölt tag
válasz
Scoobyka
üzenetére
szerintem azért sántít pár helyen az a kategorizálás, de ez az én véleményem csak. viszont nem árultad el, hogyha csak ritkán játszol, akkor miért is vagy hajlandó ekkora összeget kiadni egy ilyen laptopra?
amúgy nem olyan régen láttam itt valakit hirdetni 9400-ast, ha nagyon izgat a dolog, akkor keress vissza rá, és megkérdezheted személyesen is egy (ex-)tulajól, hogy milyen a gép.
xedos: persze, neki létezik Thinkpad, és hulladék
de azért az is mintha egy kcisit erős sarkítás lenne, nem? 
-
Scoobyka
addikt
MSI nagyon is jó noti....elégé elvakult vagy....gondolom még nem használtál huzzamosabban ilyen típusú notit,így talán elöször nézd meg,hogy miről alkotsz véleményt...ott van az új gx sorozat ami szintén nagyon pöpec kategoria.....bár elismerem a Dell minőségibb,de azért az MSI nem egy ACER vagy Fusi....én ha kategoriába sorolnám akkor így lenne.... Apple,SONY,Alienware,Dell,IBM,MSI,HP,ASUS,Albacomp,FUSI,ACER
-
amol
addikt
válasz
Scoobyka
üzenetére
Ha nem játszol nem értem miért kell erős konfig. Igaz, ha évente egyszer játszol akkor is ugyanaz a vas kell, de egy gyengébb (főleg videoban) konfig sokkal használhatóbb notebookként. Ritka játékhoz pedig egy PS2 is megteszi, 30 körül már kapható és még mindig jönnek ki rá az új játékok, előbb mint PC-re.
Van konkrét vevőd az MSI-re vagy beveszi valaki? Igazából én meg sem vettem volna
-
Scoobyka
addikt
az MSI-m a mai napig olyan,mintha a dobozból vettem volna ki fél éves kb.(asztalon pihent,nem nagyon cipeltem).....játékra nem nagyon használtam,mert kinőttem belőle csak mondjuk hetente 2órára jó gyereknek lenni

HD-filmeknél azért kérdezem,mert úgyebár a noti kijelző natívban az igazi...és mivel az 1440*900-on egy 1280*720-as filmnél azért gondolom nagyobb a fekete csík alúl felül....ellentétben a mostanival aminek a natívja 1280*800-as és 60 pixeles sor van max alúl és felülre...
-
amol
addikt
válasz
Scoobyka
üzenetére
Ha találsz olyan balekot aki bevesz egy használt, játékra használt MSI-t és csak 50-et kell ráfizetned akkor mindenképpen. Na de nem azért mert teljesítmény így meg úgy (erősebb konfig...heh...mit akarsz, atomreaktort az öledbe?) mert itt ugye notebookról van szó hanem azért mert minőségben sokkal jobb a Dell. Akkuidő meg ilyen vasnál...
valamint a HD-filmek hogy néznek ki a 17" 1440*900-as kijelzőn?(nagyobb alul felül a fekete csík,mint a 15,4-esnél (1280*800) és,hogy ez számottevő?
Ugyanaz a képarány ugyebár. -
xedos
addikt
-
Scoobyka
addikt
szerintettek megéri most venni 9400-ast?
Mert lehet lecserélem az MSI 677-emet egy ilyen konfigra Core 2 duo 2Ghz,2 giga ram 667-es és 7900Gs.......jelenleg meg egy x2 1,6os 2 giga ram 667-es és 7600go kártya van a notimba....megéri a plussz 50-et a csere vagy inkább várjak majd vmi erősebb konfigra? valaki aki 9400-assal rendelkezik hasonló paraméterekkel a fentebb írtakhoz írhatna róla pár sort....ami érdekel,hogy akksi meddig bírja net és filmnézés szempontból.....nem melegszik-e nagyon és elég strapa bíró-e?....valamint a HD-filmek hogy néznek ki a 17" 1440*900-as kijelzőn?(nagyobb alul felül a fekete csík,mint a 15,4-esnél (1280*800) és,hogy ez számottevő?
valamint,hogy boldogul a gémmekkel ez a gép (nem szándékozok GTX-et csinálni belőle)? (NFS:pro street,Crisys,Gears of war vagy timeshift esetében)tom,hogy sok kérdés,de érdekelne.....válaszokat előre is köszi...
-
animatrix11
őstag
Üdv
Dell Inspiron 1520 S Blue matt valakinek van ilyen? vélemények?
-
törölt tag
válasz
fokukac
üzenetére
nekem eddig nem tűnt fel, hogy sistereg, bár igaz, hogy koleszban lakom, nem éppen a legcsendesebb környezet. viszont ha jó hangminőséget akarsz, akkor mindenképpen külső hangkártya (usb vagy pcmcia, ami kényelmesebb (sztem ez utóbbi)), de ez nem csak a Latitude-okra igaz, hanem tulajdonképp bármilyen notira, ami a piacon van...
sajnos (nem értem miért nem képesek egyik notiba sem jó hangkártyát rakni) -
Finec
csendes tag
Sziasztok!
Hol lehet emberi árban kapni 1520-t 8600GT-vel. Eddig egyedül a Senorg.hu-nál láttam, de ott sincs perpill raktáron (legalábbis a webshopjuk szerint).
Plusz kekegsm-től kérdezném, hogy hol vette a Vostroját?

Üdv.: Finec
-
McLaca
őstag
válasz
zenész88
üzenetére
Íme, a választék.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
zenész88
üzenetére
Mit hol lehet venni?
Fogsz egy LAN kábelt, mindegy, hogy patc, vagy crosslink, mert a mai routerek kivétel nélkül fordítják, ha kell, és egyszerűen összekötöd vele a gépet és a routert.
A WiFi-t tudó router ugyanolyan, mint egy sima kábeles, csak van rajta egy antenna is.Üdv!
-
zenész88
tag
Hello! Nem tudja valaki hogy vezeték nélküli routerrel hogyan tudom használni a laptopomat? Wifi nincs benne! DEll latitude CPi!
És hol lehet venni?
Köszi. -
Siffredi
senior tag
Apropo xp...
Fel akartam tenni a bluetooth driveret is, csak nem tudtam bekapcsolni az eszkozt.
Fn+F2 nem mukodott, a radio gombjat pedig nem talaltam.Valakinek otlet?
Udv!
-
Siffredi
senior tag
válasz
kekegsm
üzenetére
Szia!
A fentebb vazolt allapot vistara vonatkozott, mar feltettem az xp-t!
Azonban meg nem tudok beszamolni jatekos tapasztalataimrol, mivel odaig meg nem jutottam el, hogy jatekot is tegyek fel ra. Termeszetesen a drivert mar felraktam, az altalad leirtakat figyelembe veve.Udv!
-
válasz
üzenetére
szia.
és fülhallgatóval jó a hangminőség? úgy értem a hangkártyára nincs panasz, nem sistereg, meg ilyenek?én úgy hallottam, hogy elég gáz hangkareszek vannak a latitude-okban, és nálam az szempont lenne, hogy füllhallgatóval, ill. hifire rákötve szép hangja legyen, ezért beterveztem egy pcmcia-s hangkártyát is.
-
kekegsm
őstag
Akiknek nvidia grafikus kartyajuk van, es problemak vannak a vga-val (lassu, kifagy):
Eloszor toltsd le ezt:
Vista: http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_169.12.html
XP: http://www.nvidia.com/object/winxp_169.09.htmlElinditod, kitelepiti magat, elindul a telepito, de hibauzenetet ad. Kilepsz.
Utanna toldsd le az elso hozzaszolasban levo file-t:
[link]Kitomorited, es a rad vonatkozo INF filet bemasolod az nvidias telepitokeszlet fajljai koze. Utanna ujrainditod az Nvidias telepitot (ne a letoltott file-t, hanem a mar kitomoritett mappaban levot.
Es van egy bika grafikus kartyad.
-
1720n
csendes tag
válasz
csatacsiga
üzenetére
hali!
az enyémben insp 1720n ben pioneer van, sztem a tiedben is
-
Immy
őstag
Hali!
Dell Inspiron 6400-al rendelkezem.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a gépemet bővíteni szeretném memóriával(2*512 helyett 2*1gigára) akkor azt csak ott tehetem meg ahol vettem a laptopot(notebook store), vagy pedig bemehetek simán 1mezei boltba és megmondom nekik hogy cseréljék ki a memóriát?!
De lehet hogy nem is magyarországi boltban venném meg, hanem külföldön...
Azért kérdezem mert kibővítettem 3év teljes körűvé a garanciát és nem szeretném ezért elbukni.Válaszokat köszönöm előre is

-
Siffredi
senior tag
válasz
GMC-SZABEE
üzenetére
Udv!
Gondoltam en is irok jatek ugyben..
Az en gepem teljesen ugyanolyan, mint kekegsm-e, szoval minden parametereben erosebb, mint GMC-SZABEE-e. Megis, a jatekok, amikkel probaltam (NFS Carbon, NFS Pro Street), egy ido utan kifagynak (nem a jatek fagy ki, hanem az egesz rendszer).
Egyebkent vistat hasznalok, de ez rovid idon belul meg fog valtozni, visszaallok xp-re. Ne ertsetek felre, a vista nekem teljesen megbizhatonak bizonyult, csak a jatekokkal nem boldogul. Es mivel en szeretek neha jatszani is, valtok.
A dx10-tol pedig nem esek hasra egyelore...Ui.: koszonom kekegsm-nek a segitseget!

-
csatacsiga
csendes tag
válasz
csatacsiga
üzenetére
Közben rájöttem, hogy a linkelt DVD az a daemon... a rendeset nem is látja...
-
törölt tag
szerintem nem kell tőleg félni
igazából egy igazán bosszantó dolog van benne, amire még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet megkerülni, hogy bár rendszergazda vagyok, mégsem tudom törölni vagy módosítani a rendszerfájlokat...
szerintem nem olyan vészes az akksiidő. én inkább azt tartom furának, akinek elmegy 5-6 órákat, nem tudom hogy csinálják
mondjuk nem mintha olyan rengeteget használnám akksiról (lehet, hogy pont azért ilyen gyenge, mert nem érte el még a töltési ciklusokkal a maximális kapacitását).márpedig a fülhallgató mindenképp kell, ha élvezhető hangot akarsz kicsikarni belőle. és most nem az ilyen windows-os ding-dong hangokra gondolok. ma egy pár percig hallgattam róla zenét, és azt kell mondjam, hogy ugyan szoros versenyben, de azért a nagypapám Sokol rádiója lenyomja a D630-at

amúgy rájöttem, hogy megbocsájtok bármit ennek a gépnek, mert egyszerűen SZÉP

más: pcmcia és exresscard slotba pontosan milyen kiegészítőket lehet tenni? (hangkártya, tunerkártya, wifi az világos, de ezeken kívül még?) ha lehet ne wikipédiás linket adjatok
-
csatacsiga
csendes tag
Sziasztok!
Egy roppant bosszantó problémába ütköztem:
A kb. 1 hetes Dell inspiron 6400-as notimban úgy tűnik, kipurcant a DVD olvasó/író
Semmilyen cd-t, DVD-t nem olvas be, ha van bent lemez, akkor is azt írja ki, hogy nincs, stb.
Everest ezt írja róla:
Optikai meghajtó HL2545B JPR813Z SCSI CdRom DeviceEz szériahiba, esetleg csak én vagyok béna?
Mellesleg ez milyen márkájú DVD író?Ja, eddig emlékeim szerint egyszer használtam csak, akkor jó volt (kb. második nap)
-
amol
addikt
válasz
GMC-SZABEE
üzenetére
Köszi. Bár itt más kártyáról van szó, de ugyanaz a mag.
-
amol
addikt
-
Chili7
őstag
Kedves Dell-ek!
Van valakinek kis terhelésnél nagyon csendes, ma is kapható, 200E körüli notebookja? Akár egymagos, akár GMA950-el szerelt, akár vistás, akár xp-s.
Köszi
-
Palika71
őstag
Az én gépemben 6 cellás van, és ez bírja kb. 3.5 órát. Ebből következtettem a 9 cellás üzemidejére. Persze energiatakarékos módban.
sheratan: Gégi kedves ismerős. Emlékszem, neked már akkor 8800GTS-ed volt, mikor mi még csak olvastunk róla. Te is véget vetettél a nagy, játékos gépnek, és átálltál a mobilitás boldogságos (és pénztárca-kímélőbb) útjára?

-
GMC-SZABEE
csendes tag
Hi Amol! Én csak most jutottam vissza ide a forumba elfoglaltsagom miatt.
Az alábbi jatekokat teszteltem (c2d T7100,1gb ram, 8400gs)
prostreet
cod4
crysisteszt alatt:
stalker
gears of war
fifa 08
ut 2007
test drive unlimitedItt leirtam egyszer h. mire jutottam, de most is ugyanezt tudom mondani. XP KELL ha JÁCCANI akarsz!.
az 1024x768-ban bovel el lehet jatszani nem kell low grafika, medium-high beallitas között változnak az értékek: 32 -25fpsa játékokról csinálok egy tablazatot graffal, és commentekkel együtt, amint lesz idöm és megosztom mindenkivel.
Ill. a közeljövöben lesz egy átállásom 1G-ről 2G-ra

-
törölt tag
válasz
vscotina
üzenetére
én nem használom egyáltalán a media directet, szerintem nem is kaptam a géphez (nem emlékszem), de ha kaptam, akkor is már az enyészeté lett, mert azóta teljesen újra lett partícionálva a vinyó.
a Dell support szerint simán ha megnyomod kikapcsolt állapotban, vagy hibernált állapotban a MD gombot, akkor betöltődik a kezelőfelület, és annyi. mondjuk nekem gyanús, hogy mi a túrónak kell egy 2 gigás partíció egy ilyen szoftverhez... egy csutka XP 100 mega alatt van, kodekekkel együtt mondjuk 150mega, de nem 2 giga
itt van amúgy egy leírás (angolul), hátha valakit érdekel. letöltető vezióval, meg pontról-pontra utasításokkal az install-t illetően: [link]. mondjuk továbbra is fentartom, hogy egy XP nagyjából fél perc alatt be kell töltödjön a gombnyomástól számítva, és akkor bármit csinálhatsz (zene, film, office, stb), így szerintem értelmetlen helypazarlás egy ilyen program...
gyárilag amúgy a Latitude szériához nem jár füles. én mondjuk kaptam egyet hozzá ajándékba, de ez elég vacak, csak arra jó, hogy skype-on beszélgessek vele (mikrofonos).meg tudom adni a bolt címét, elérhetőségét, csak az a szépséghibája a dolognak, hogy Pekingben van, ott vettem a gépemet...
-
vscotina
aktív tag
válasz
üzenetére
Szervusz sheratan!
Priviben melyik ez a bolt, ahol így lehet rendelni, bogarat tettél a fülembe: Ne mondd, hogy mossam ki a fülem, kérlek válaszolj, ha nem gond. A Media directre nem válaszoltál, te tudod hogyan kell kezelni, hogy ne az oprendszert indítsa el, csak a lejátszást.???Én gyárilag kaptam hozzá ilyen agybadugós fülhallgatót. XPS széria
üdv. vscotina -
törölt tag
pedig sajnos jobb ha nem csak az XP-s dolgok érdekelne, mert a sénta Rozi platformon jobb a Vista... amíg XP volt fent, addig nem tudta rendesen kezelni a proci energiagazdálkodását, akármit csináltam (Dell-től a legfrissebb driverek fent voltak), nem vette le rendesen az órajelet (talán emlékszel még, hoyg beszéltünk erről itt a topicban polippal). nem sokat használom mondjuk akksiról, de azért párszor kipróbáltam, XP alatt 2 óránál nem sokkal többre futotta a 6 cellás akksival, míg Vista alatt balanced energiagazdálkodással (nem a legenergiatakarékosabb) kb 3 órát bír. azt amúgy érdemes megjegyezni, hogy alapból a Dell prog akkumlátoros üzemnél deaktiválja a LAN kártyát (nem WLAN-t, hanem a rendes vezetékest), én ezt vissza szoktam kapcsolni (állítható), így értendők az üzemidők.
tudom, hogy nagyon sok embernek nem szimpatikus a Vista, nekem sem volt az, de mostmár nem szívesen raknék vissza XP-t a gépre, rengeteg apró dologban ez kényelmesebb, ha kiismeri az ember, legalábbis nekem ez a benyomásom vele (és mondom ezt úgy, hogy az összes olyan szolgáltatást kikapcsoltam, amire egy rakás fórumon hivatkoznak, hogy azok a lényeges újítások a rendszerben. azok nélkül is jó).a hangja vacak.
de szerintem ha már kiadsz annyi pénzt egy gépre, akkor mondjuk beruházni még egy Sennheiser fülesre nem a világ vége. nekem most egy PX100-as van itt még, ez 60g, összecsukható, így a táskájába is belefér könnyen, és nagyságrendekkel szebb a hangja, mint bármilyen beépített hangszórónak. én mondjuk amióta vettem hangfalakat hozzá, azóta nem is használtam a beépítettel.az az igazság, hoyg nem tudom, hogy mennyi itt az alkatrész. amikor vettem a gépet, akkor az úgy nézett ki, hoyg felítam egy lapra, hogy mit akarok bele, aztán arra alkudtunk egy árat
(és másnapra meghozták a világ másik végéről, amit a mai napig csodálok itt... most akarok telefont venni, ami Hong Kongból származik, mert így olcsóbb, de nincs raktáron, viszont a boltban megígérték, hogy ha megrendelem, akkor másnap már át is vehetem. hétvégén is. sőt, ha megadom a számomat, akkor ők hívnak fel, hogy megvan.) de majd lenézek valamikor, ha lesz időm a boltba és rákérdezek milyen árban vannak az ilyesmik. biztos, hogy olcsóbb lesz, kérdés, hogy mennyivel.ha véletlen kapok ajándékba egy prostreet-et, akkor megnézem ;)
-
amol
addikt
válasz
üzenetére
Ööö.. nem idéztem, csak offban írtam asszem. M1330 billentyűzetéről volt szó. Ma megnéztem máshol is, valamivel jobb volt.
Csak az XP-s dolgok érdekelnek. Ha esetleg "kapnál ajándékba" egy prostreetet hálás lennék ha megnéznéd. Engem főleg az autós játékok érdekelnek, azoknak nem akkora a hardverigényük. Igazából a teljesítmény szerintem elég, én kicsit jobban tartok attól az egy darab hangszórótól. Polip szerint katasztrofális a hangja, Te mit mondasz rá?
Akkuval mennyit bír ez a quadros d630?Kis vágottszemúeknél az alkatrészek is olyan szemtelenül olcsóak? Gondolok itt második akksira, dokkolóra, hdd-beépítő keretre, 3g kártyára...
thx
-
Lest4t
aktív tag
Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet kapni legolcsóbban 1520 as notit 8600 gt-s vagy gs-s karival? Illetve 8400 gs mennyire jó a játékra? Mi az a határ, ami még elmegy vele?
-
1720n
csendes tag
hello!
a kép láthatólag nem vibrál, mint extra dologként próbáltam a frekvenciát javítani.
Talán aprók a betük nekem. ezen tovább is lépek. a tényeket tudomásul veszem.Mikrofon: elsőnek nem , de utána csak csak ugrálgat a bemeneti jelszintmérő, csak egy kicsit hangosabb jelet kellett rá küldeni
(kismagno)
bezséddel meg sem moccan. majd, kiprobálom beszéddel is vkivel...egyébként a vista által képzett "high definition hangezsközt"(eszközkezelőben) egy rátelepítéssel sigmatel hangkartya driverrel átváltoztattam, és azt hittem ez okozhatta ,hogy nem tudtam jelet kicsikarni a mérőből.
mondjuk a mai napig nem tiszta, h ki ahangkártya gyártója.(sigmatel?)de hát müxik, s ez a lényeg!
ismét köszönöm a válaszokat(sher, keke)!

üdv ht
-
wmarci
senior tag
M.o-n van Alienware szervíz vagy a Dellhez is lehet vinni vagy akkor ez hogy van..azért írtam ide mert tudom hogy a Dell megvette..segít nekem vki..pls
-
sulu1701
aktív tag
Hello mindenki
Volna egy olyan láma kérdésem hogy hogyan kell beüzemelni a DELL Média directet???
Mert ha a gép ki van kapcsolva és megnyomom a gombját akkor igaz bejön egy üdvözlő képernyő de egyből indítja is az xpt.
Ha a windows alatt megnyomom akkor meg kiírja hogy valami szoftvert kell telepíteni de sehol nem találtam semmit hozzá.
A gép DELL Vostro 1500A válaszokat előre is köszi mindenkitől
U.I.: a 2 gb partició megvan vagyis hát alapből meg is volt -
Cyrin
addikt
Hasmarosan mi is online összeállíthatjuk a dell gépünnket, mint más normális európai országban:
-
törölt tag
csak én nem értem mi a kapcsolat a beidézett szöveg és a kérdésed közt?

nem, prostreet-em nincs. fifa07 és 08-cal próbáltam, XP alatt tökéletes (max felbontáson sem akadozik), vista alatt sem kéne neki, de szarul vannak megírva ezek a játékok, és vista alatt nem képesek rendesen futni. nálam ez abban jelentkezik, hogy olyan lassúak, mintha 10fps-t tudnának csak produkálni, de közben a mozgások folyamatosak, csak lassított felvétel az egész. másnál meg simán akadozik.
még az NWN2-t fogom hamarosan ráuszítani, amint lesz egy kis időm megint játszani
meg a Jade Empire-t. -
törölt tag
ha a laptop kijelzőjének a frekvenciájára gondolsz, akkor azt nem nagyon lehet állítani (illetve áltlaában 50-60-75Hz lehet választani asztali monitornál, de ez gondolom drivertől függ). igazából nincs nagy jelentősége, ugyanis az LCD panelek a technológiából adódóan nem vibrálnak (ha igen, akkor esetleg a háttérvilágítással lehet gond...?), egy pixel állapota csak akkor változik meg, ha másik képelem kerül oda, nem küldi ki a vga másodpercenként 100-szor a jelet ugyanarra a pixelre csak azért, hogy fenntartsa a képet.
mikrofon (szinte) természetesen kell benne legyen. ezt még a Latitude-ról sem spórolták le. bár amúgy a hallgató félnek nem egy nagy élmény a beépített miki használata, ha közben mondjuk mással is csetelsz, és nyomkodod a billentyűket
amúgy a hangerőszabályzó részen (vistában jobb klikk a kis ikonra a tálcán, és "felvételi eszközök" kiválaztása), ott látszik, hoyg van beépített mikrofon, meg bemenet is. kiválaszthatod melyik legyen az alapértelmezett, illetve látod azt is, hogy éppen melyiken van jel (most éppen zenét hallgatok, és lehet látni, hogy kap bemeneti jelet a mikrofon, de ugye nem csatolja vissza a hangfalakra).(amúgy miért pont nekem köszi, ha válaszolok? )
-
kerjani
aktív tag
Egy ilyen (inspiron 1520 black) notival szipmatizálok
De lenne még néhány tisztázatlan kérdésem:
1. A wifi és a bluetooth kapcsolható-e ki/be külön-külön?
2. A tapipad körüli festett műanyag mennyire hajlamos a kopásra?
3. Az akksi meddig bírja?Illetve egyéb tapasztalatot is szívesen fogadok.
-
blackmoto
senior tag
Kérdés, hogy mire és leginkáb, hogyan akarod a gépet használni. Az aláírásomban szereplő darabban 4-cellás akksi van, és elég harmatos. Minimál terhelés maximális energiagazdálkodás mellett lehet vele 2-órát netezni. Flash-animokat inkább kerülve. Persze ethernettel nem wlan-on. Egy másfél órás filmmel (divx, vincsiről) próbáltam ki épp a múlt héten, és sajnos 85 percnél eldobta magát alvóba. Szóval a gépet nyugodt szívvel ajánlom, de minimum a 6-cellás akkuval!!!
Én majd előbb-utóbb szeretnék bele egy 9-eset. Azzal lenne csak igazi a királyság. 5 óra fölött menne, az biztos. -
1720n
csendes tag
hello!
1720n laptopon vista rendszeren a monitor frekvenciája 60 hertz en kivül máshova nem állítható...
ez illesztőprogram kérédse, vagy a monitor nem is képes mondjuk 75 hertzet produkálni?fárasztja egy kicsit a szemem (egyébként is problémás)
milyen szürőket használtok?más ebben a tipusban ,úgy tudtam hogy a webcam mellett microfon van ennek ellenére semmit nem találok róla szoftveresen. van microfonja vagy nincs?
(sheratan , ha válaszolsz már neked előre is köszi
)udv ht
-
sulu1701
aktív tag
Üdvözlet DELL notebookkal rendelkező társaim
Sikerült!!!!!!
Sok várakozás után nekem is belépnem DELL notisok társaságába egy VOSTRO 1500-as géppel.
15 munkanap és a gépet már birtokba is vehettem.
A konfig: C2D T7250 (2.0GHz) 1Gb ram,120GB, 8600M Gt 256mb 15,4 wide
Remélem örömömet lelem a gépbe -
McLaca
őstag
válasz
RickyBuckets
üzenetére
RickyBuckets#6211: nem valószínű, hogy ártott neki, viszont ha nagyon áthűl, a melegre visszahozva bepárásodhat. A kemény mínuszok már specifikáció szerint is problémát jelentenek. Valószínűleg szintén a páralecsapódás miatt, mert pl. a billentyűzet lehűl, míg a proci fűti alatta a levegőt, így a levegő párája a billentyűzet alján kicsapódik és eláztatja a gépet belülről...
zenész88#6218: szóval a driverét akarod frissíteni?

Mert kissé félreérthetően fogalmaztál (vagy csak mi értjük félre
).Üdv!
-
Coolby84
tag
válasz
üzenetére
mostmár kibogoztam én is...
és arról nem tudtok esetleg valamit, hogy mi a különbség a T2300 és a T2300E között? valamit nézegettem és ott olyamit írtak, hogy az E-s verzió nem tud valami VT+- vagy valami ilyesmit?
itt látszik, d enem tudom mi az:
http://www.intel.com/products/processor_number/eng/chart/coreduo.htm
-
RickyBuckets
csendes tag
Ha kintvan a hidegben a gépem, az árt neki? Konkrétan arra gondolok, hogy a meló miatt ma 30-40 percet volt a szabad ég alatt 1-2 fokos hőmérsékleten.
-
Coolby84
tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy nem tudtok valahol egy komplett mobilprocesszor tesztet?
Eleve kezdek elveszni az egy-egy gyártó jelöléseiben, és ha még össze akarok vetni egy AMD-s meg egy Intel-es procit... Például mi a különbség a Turion64 X2, meg az Athlon64 X2 procik között? Turion64 X2 legkisebb procija (TL50) ez teljesítményben hogy áll egy Intel Core Duo T2300-os?
ha valaki tudna egy tesztet, akkor gyorsan választ kaphatnék... köszönöm előre is
-
törölt tag
kiállítópéldány volt? mert ha igen, akkor az azért nem teljesen mérvadó. az ilyeneket annyian tapizzák végig, hogy 1 hét alatt 1 év használatot lehet szimulálni rajta néha...
jellemzően az MM fukar és hasonló üzletekben látni olyan telefonokat kiállítva, amiknek potyognak ki a billentyűik
-
amol
addikt
válasz
zenész88
üzenetére
Azért, mert vagy alaplapra van integrálva, vagy olyan speciális csatlakozása van amilyennel nem találsz másikat, vagy szabványos (pld mxm, de Dellre nem jellemző) csatlakozója van de egy új noti árába kerül egy másik kártya és/vagy nem bírja a hűtés, ami valószínűleg ahhoz még passzív volt.
Egy esélyed van, ha a gépet lehetett kapni más videokártyával is, akkor szerzel egy olyat használtan.
A Toshibámba egy 32 megás geforce 4 440go 50+szerelés+áfába került volna, de az a belevaló kártya, arra van méretezve a hűtés. -
konorti
csendes tag
Szia
[link]Én ezt vettem 145ért 6cellás akkuval, valamivel gyengébb procival. Sztem érdemes ezt is megnézned./ jah bocs elnéztem ez amit te küldtél az athlon akkor nem biztos, hogy gyengébb ez a turionos proci, az athlont nem ismerem/
Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy lekértem a garit service tag alapján, itt ezt írták.
Parts Only DELL 8/25/2007 8/24/2008 270 day left
Parts Only DELL 8/25/2007 8/24/2010 1000 day leftEz a parts only mit jelent?
Ez most 3év teljeskörű vagy az 1+2év alkatrész? Mert több helyen is láttam már ilyet. Viszont kaptam garanciajegyet amin az áll hogy 3év szervízben.Előre is köszi a választ.
-
zenész88
tag
Hello! Van egy Dell Latitude Cpi laptopom! És szeretném a Videokártyát frissiteni ezt hogyan tudom?
"NeoMagic MagicGraph256AV Drive" Kártya van benne! -
1501N
tag
Üdv! A 4 cellás akku nagyon rossz?
Mert (ez: egész jó árnak nézne ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lightyear - befektetési app
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Számítógép, Laptop, I3-7.gen, 8GB DDR4, 240GB ssd, magyar bill, 15,6"-os Full HD kép, gyári töltő
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A37 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z170A Krait Gaming 3X alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de azért az is mintha egy kcisit erős sarkítás lenne, nem? 

lehet, hogy mégsem ez lesz sok ilyen bővítőeszközöm, pedig amúgy sokkal jobb lenne az usb-nél, mert alig lóg ki a gépből, ha egyáltalán, így hurcolás közben is kényelmesebb volna.

(kismagno)