Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz
Hydra SR
üzenetére
Én nem ebből élek, hanem a fizetésemből. Akinek tudok segítek, de korántsem arról van szó, hogy gyere nálam megkapod olcsóbban... Sőt. Ha elhalászom a munkahelyemtől a vevőt, akkor miből lesz fizetésem? Lsz ilyen kijelentéseket ne írj le, mert nem igaz.

SzaboZE
[Szerkesztve] -
Sücizoli
csendes tag
Tisztelt Hozzászólók!
Érdeklődnék hogy van-e valakinek Inspiron 1300-a.
Ezen gondolkodom, de mielőtt elkötelezem magam, mindenképp tapasztalatokat szeretnék gyűjteni róla. -
HolyDay
tag
tudnátok mondani esetleg egy megbízható laptop szervízet Budapesten?
van egy dell laptopom és úgytűnik kontaktos a billentyűzete... -
Hydra SR
addikt
válasz
gergo666
üzenetére
Nem egészen erre gondoltam. Láttam már olyan notit, (asszem valami Toshiba volt), amiben volt egy plusz modul aminek semmi köze nem volt a normál RAM-hoz. Alapból ha jól emlékszem 8MB volt a lapba integrálva VGA memóriaként, és még 16-tal lehetett bővíteni. A cucc nagyon hasonlított egy sima SODIMM-SDRAM-ra, de nem a memóriaajtó alatt volt és ezen kívül volt egy DIMM-A és egy DIMM-B foglalat is a lapon. Nem egy mai noti volt, de gondolom a 8 megás VGA-ból ezt lehet sejteni

-
Hydra SR
addikt
Delles notikban létezik olyan, hogy utólagos VGA memória bővítés? Vagy kizárólag a rendes RAM-ból tud elvenni (plusz ami a lapra van integrálva)?
-
-
gergo666
tag
Szia!
Nem tudok mindegyik szervizről, hogy hol milyenek dell ügyben, de a humansoft-nál igen jól szervezett a dolog... De azért az elmondható, hogy a dell igen csak megköveteli a szervizpatnerektől a színvonalat. Szerintem bízhatsz benne. Inkább mint egy Asusban vagy HPban...
-
emill
tag
Köszönöm a válaszokat! Biztos volt szó már a dell szerviz(ek)ről, de most nem olvasnék vissza 1500 hozzászólást ha lehet. Az asus topikban pl. elég sokan panaszkodtak a szervizre. Dellék normálisak? Hiába a 3 év garancia ha heteket kell várni a szervizre vagy ha állandóan vissza kell vinni.
Ha még működőképes a fenti notebook az jó jel. Olvastam, hogy a keret állítólag strapabíró. Nem írják hogy sikerült ilyen érdekes formát felvennie?
[Szerkesztve] -
zsbacsi
csendes tag
köszi a segítséget!
szedtem le pár memória tesztelő programot; azzal majd próbálkozok 1 kicsit
-
PLacc
senior tag
Most találtam ebayen pár zaftos képet:
Valaki átment rajta...

[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
zsbacsi
üzenetére
Valószínűleg igen, de amit PLacc javasolt, hogy teszteld le valami tesztprogrammal, azt mindenképp érdemes megcsinálni. Elvileg abból nem kéne gondnak lennie, hogy 100-as helyett 133-ast teszel bele, elmegy az 100-on is. De te gondolom nem csak elvileg szeretnéd használni, ezért azt a pár perc tesztelést megéri, hogy ne vegyél rosszat.
[Szerkesztve] -
zolle
tag
ezeket a TFTket mivel lehet takarítani?
lehetőleg úgy, hogy ne legyen foltos, csíkos.. -
zsbacsi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek:
Nekem egy Latitude C600as notebookom van, 256MB RAMmal; a 7en tervezek venni a gépbe még 256MB RAMot, használtan.
persze a használt ram 133MHzes, és ahogy olvasgattam erre-arra, lehet hogy nem fognak megfelelően működni (a gyári 100MHz).
Kérdésem, hogy ha nem működik jól a vásárolt ram a gépben az rögtön kiderül, vagy lehet hogy majd X alkalmazások elindításakor jön elő valami probléma?
Illetve kérdés még, hogy ha a plussz ramot beteszem a gépbe, és a BIOS is meg a Win is látja az 512MBnyi ramot, akkor már elvileg minden megfelelően működik? vagy esetleg van valamilyen teszt program amivel illene letesztelni a vásárlás előtt a másik ramot? -
PLacc
senior tag
A D520 teljes menetfelszereléssel (akku+ODD) olyan 2.7kg.
A Computrace plusz pénzbe kerül tudtommal (előfizetés), és csak az USA-ban, UK-ban működik ellopott elveszett gépeket lehet vele felderíteni. A gép ilyenkor (minden) internetcsatlakozáskor bejelentkezik a CT szerverére.
Akku 3 órát biztosan bírja. -
listván
tag
Hali!
Nem kell félned az akksitól, ugyanis a Dell visszahívta az összes Sony akkumlátort, amivel problémák voltak!
Ez a felhasználónak nem kerül semmibe, a hazai disztribútorok térítésmentesen cserélik!
De aki most vesz új gépet, abban már biztos hibátlan akksi van.
A súlya nem sokkal több, talán max fél kilóval, de az már nagyon max!
PooWong:
Ha bemész egy hazai disztrihez, és honosíttatod a gépet, akkor érvényes lesz rá a gari itthon is! Viszont mivel Magyarországon csak disztrik vannak, nincs itt a Dell direktben, ezért csak az alkatrész lesz garos, a munkadíjat ki kell fizetned, ugyanis ezt a Dell nem téríti a disztriknek! És a rossz alkatrészt vissza kell küldeni, annak is van költsége!
[Szerkesztve] -
PooWong
csendes tag
ha van egy amerikában vásárolt gépem gyári garanciával akkor, ezzel a garival itthon ugye semmit sem érek?
-
emill
tag
Sziasztok!
Eddig a Toshibában gondolkodtam, de most találtam normális áron a notebook.hu-n D520-at és ezt nézegetem (egyelőre csak nézegetem mert nem sürgős megvenni). Nagyon tetszik a 3 év garancia (kevésbé a robbanó akkuk) meg tetszett még a notebook.hu szerint 2,3kg-os súly is amíg meg nem néztem az angol dell oldalt és kiderült, hogy az a 14''-osnak a súlya.
Mennyi lehet ennek a súlya (a 15''-os D520-nak)? + Találtam olyat, hogy CompuTrace program, amit állítólag adnak hozzá és az elveszett notebookok megtalálásához jó. Ez mi lenne?
Ja még valami: meddig bírhatja kb. az akku? Mert ezt sem írják.
[Szerkesztve] -
tbs
addikt

Hatalmas RESPECT..! Egy sandisk usb kulcs (256M), egy valamilyen 60G külső usb-s vinyó, és egy madzagos hálózat ami nem tartozik szorosan a CoreDuo-s D420-hoz...
Az elejéből egy kicsi lemaradt (scandelay miatt), de ez is sokat mond!
Holnap winxpsp2 vakarás közben kerneltforgatok..!
Nem lesz itt gond a linuxos támogatás!
Nagyon-nagyon köszönöm! -
nortol
senior tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
de igen 2 memória hely van benne. eredetileg az volt a célom, hogy az 533-as 512-es memória és a 667-es 1 gigás memória majd együtt fog csücsülni a gépben, de miután beraktam a 667-est, és a gép szárnyakra kelt, úgy döntöttem, hogy nem rakom mellé a lasabb, 533-as fél gigásat. most a fél gigás egy dobozban várja a sorsa alakulását.
-
nortol
senior tag
köszönöm a válaszokat

a helyzet az, hogy 3dmarkt-ban jó eredményeket ért el, persze az integrált dolgokhoz viszonyítva, de most már nyugodt vagyok, hogy ezt alapból nem tudom változtatni, főleg, hogy automatice megy a dolog. azért féltem tőle eddig, mert alapból csak 512 MB volt a gépben, amit ma cseréltem ki egy 1 gigás 667 Mhz-es modulra. most már nyugodtan elveheti a videorendszer a maga által megkövetelt mennyiséget belőle
így én is megnyugodtam, hogy a rendszerben minden megkapja a maga által óhajtott memória mennyiséget
-
gergo666
tag
válasz
waccamár
üzenetére
Szia!
Én azt mondanám a témával kapcsolatba, hogy memória biztos jól jön, a kijelző hasznos, de a proci legalább olyan fontos. A vga annyira azért nem szempont, hacsak nem gondolgozól valami garfikus dolgon is, ami igényelheti, vagy netán a munka közben játékra is szánod a dolgot. Egyébb irán szerintem az elején 1Gb memóriával ki fogsz jönni. Aztán majd egyszer lesz mit fejleszteni.
-
PLacc
senior tag
-
nortol
senior tag
sziasztok
nem tudom, hogy tudtok e válaszolni a kérdésemre, de talán ...
tehát a helyzet a következő: az inspiron 6400 integrált kártyával van (az enyém), ami elvileg max 224 MB memóriát használhat, amit ugyebár a rendszermemóriából vesz el.
a kérdésem arra vonatkozik, hogy hogyan is történik ez a memória használat, illetve hogyan is vesz el több memóriát? beállítást nem találtam hozzá, így arra gyanakodom, hogy valamilyen úton módon talán automatikusan történik ez a több memória használat, akár egy játék indítása során is. de ebben nem vagyok még jelenleg sem biztos.
valamelyőtöknek van valami ötlete, illetve fogalma róla, hogyan is történik mindez?
válaszotokat előre is köszönöm ...
amúgy elvileg 8 MB a memória használat alapban a BIOS-ban, ha jól emlékszem, és azt nem tudom változtatni.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Filmnézéshez mennyire fontos, hogy jó videokártyája legyen? Akadhat egy DivX vagy DVD a gyengébb kártyával? (kezdő szintű programozáshoz, webszerkesztéshez és wifizéshez az alapkonfig is tökéletes, sőt, még tán sok is. Csak hát amint megvesz az ember egy gépet és elkezdi használni, megjelennek az új igények is.)
-
listván
tag
válasz
waccamár
üzenetére
Hali!
Én azt tanácsolom, hogy ha ilyen gépet veszel, akkor ne az alapkonigot válaszd!
Rendeldd inkább X1300 vagy X1400-as VGA-val, kérd a jobb kijelzőt, és sok sok memóriát (1GB legalább)
Így már nem fog kijönni 250-ből, de megéri az árát! Strapabíró kis masina és az ára mégsem fogja elérni a business kategóriát! Jóval alatta marad. A szolgáltatást meg ugyanúgy megkapod! -
waccamár
senior tag
hali mki!
most venném első noteszomat, elsősorban iskolai célokra kellene, most technikusi képzésen vagyok a középsulimban, programozó szakon, és jövőre SZTE-TTK prog-infó szakra mennék. tehát programozási feladatokat végeznék rajta, +webszerkesztés, filmnézés, legyen rajta wi-fi, DVD-író.. hmm mi kell még... igazából nemtom, egyenlrőe egy Dell Inspiron 6400-at néztem ki magamnak. vélemény vki? -
gergo666
tag
válasz
bubuskA2
üzenetére
HI!
Persze, lehet venni olyan áron is, de az olyan is. Hasonló configokat nem adnak ilyen árban. Valami bukta mindíg van benne. Jó a proci, de nem ér semmit a vga vagy valami ilyesmi. De az áfás dologban egyet értünk. Meg persze a sulinet is jó, de ott se kapsz ilyesmi gépet ennyiért... Sajna.
Azért egy notebook esetén igazán nem mind1, hogy 1, 2 vagy netán 3 év garival tudod megvenni. Arról nem is beszélve, hogy milyen szolgáltatásokat kapsz hozzá. És azért ilyenekben a Dell még még kicsitny hazákban is igen csak az élen jár.
-
zolle
tag
Érdekes, nekem XP alatt pont ez a bajom, hogy egyszerüen nem akar pörögni a venti. Megnéztem a diagnosztikai CD-vel, a ventillátor jó, úgy néz ki nincs rá szüksége. Direkt játszottam rajta meg ilyesmi, akkor picit elindult.
Apropo, melyik vista buildet használod?
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
korábban írtam némi negatívumként, hogy a dualcore-os d420 ventije sokat megy.
Közben kiderült ez lehet, hogy a Vista miatt van, a Dell-nek kell majd egy BIOS frissítést eszközölnie, sajna nemtom XP alatt milyen, mert azzal szinte nem is használtam. -
bubuskA2
csendes tag
válasz
MekkMaster
üzenetére
Szia!
Természetesen megnézték,nemlopott a gép minden papírja megvan.
Nagyon jóvételt csinált a kollégám.
Egyébbként jó gépeket nagyon nehéz eladni jó áron,ugyanis a bolotok tele vannak a150-200Ft értékű gépekkkel,nagyon sokan ezt viszik és persze ott van a sulinet is,ami minusz 60e.
Ha valaki jó gépet akar vásárolni akkor a nagytöbbség számlára valakinek a vállalkozására veszi igy még az ÁFÁ-t is vissza tudja igényelni.
Ezért lehet szinte új gépeket venni nagyon olcsón, csak kikell várni és egykis szerencse kell hozzá.
Én biztos nemadnám el ennyiért a gépemet. -
tbs
addikt
Nincs valakinek egy D420-a? Megkérném egy ''apróságra'', ha kapható rá...
-
listván
tag
-
PooWong
csendes tag
kaptam egy inspiron 6400 as notit. az a bajom, h amikor a gépet bekapcsolom és nincs a hálózatra kötve (csak akkuról megy), a képernyő jobb oldala furcsán vibrál. egy-két perc után ez megszűnik és minden műkik simán. valaki esetleg tapasztalt már hasonlót? tud valaki segíteni a probléma megoldásában?
-
MekkMaster
tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Ja, annyiert en is vennek ilyet ha lenne ra szuksegem. Vagy ha nekem lenne ilyenem es 160-ert vinnek, inkabb megtartanam. Egyetertek gergo666-tal abban, hogy 200-ert sem erdemes eladni hacsak nem vagy penz szukeben. De 280-ert mar megfontolando.
SzaboZE: A Dell honlapjan meg lehet nezni sorozatszam alapjan, hogy lopott-e egy gep?
[Szerkesztve] -
-
bubuskA2
csendes tag
-
Hydra SR
addikt
Vagy többért, ha nem sürgős eladni és ráérsz sokat foglalkozni a hirdetésével. Csak meg kell találni azt az embert, akinek nincsenek kapcsolatai és nem túl tájékozott. Még madárnak sem kell lennie. És még jobban is járhat, mint ha csak bemegy egy disztribútorhoz és megveszi mondjuk 370-ért, vagy akár 390+Áfáért (ami kb 470). Ha nem hiszi, hogy ennyibe kerül,meg kell adni neki a linket ahol utánanézhet

-
Hydra SR
addikt
válasz
gergo666
üzenetére
Esetleg meg lehet próbálni 300-ért meghirdetni máshol, és javaslatnak odaírni a hirdetésbe, hogy a Humansoft oldalán kalkuláltassa ki az árat erre a konfigra. Csak regisztrálni kell hozzá. Nekem XP Home-mal 390713Ft+Áfa-ra jött ki ez a konfig:
Latitude D610 PentiumM 760 2.0GHz / 14.1'' SXGA+
1GB 533MHz DDR2 RAM (2x512)
80GB EIDE HDD, nincs 2. HDD
ATI Mobility RADEON X300 64MB DDR
8x DVD+/-RW internal for D/Bay
No Floppy Drive (nem tudom, van-e floppyd,de: 1.44 MB Floppy drive for D/Bay/USB [+5679 Ft+Áfa])
standard integrált hálózati csatoló
56k Internal Modem, D-series
Windows XP Home HUN (XP Proval +15144 Ft+Áfa lenne)
6 Cell Primary Battery - D600, tűzálló (
) 2. Akkumulátor nélkül
Intel PRO Wireless2200/802.11b/g
Dell Wireless 350 Bluetooth Internal Card
Magyar belso billentyuzet (külön tetszik, hogy pont ezt írták ékezetek nélkül
)
Semmi extra installációt nem kalkuláltattam bele. Ez kb megfelel a te konfigodnak, az oprendszeren, az FDD-n és a bluetoothon vaciláltam.
[Szerkesztve] -
gergo666
tag
Köszönöm a felméréseket.
A gari kérdés tisztázódott akkor, igen a lényeg, hogy a gyári konfig igen csak más volt, mint a mostani. A delles garanciából még 670 nap van hátra.
Az árat illetően kicsit csalódtam. Azt hittem közelebb van a 300-hoz. Ilyen viszonyok között viszont érdemesebb megtartani.
Egyébb iránt minden gyári cucca megvan. (doboz, cd-k, stb) -
Atlantis
veterán
Ja, hogy nem gyárilag olyan az a gép. Így már értem.
-
Atlantis
veterán
válasz
gergo666
üzenetére
A garancia dolgot nem értem. Most akkor 1, vagy 2 év?
Miért adod el? Remek kis gép az. 200k szerintem is reális, attól függ, mit adsz vele. (CD-k, könyvek, doboz, oprendszer, van-e rejtett partíció).
Illidan: X700-zal szent, hogy melegedni fog, egy Clevo pláne. Nem arról híresek, hogy túl hatékony lenne a hűtésük, bár X700-at eleve nehéz jól hűteni. Hosszú távon se bírnák az ilyesmit. No mindegy, vannak még mazochisták, akik szeretik szervízbe hordani a gépüket, de legyen vele szerencséje.
-
gergo666
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Van egy D610-em, és az eladásán gondolkodom. Ahhoz kellene a segítségetek, hogy szerintetek milyen áron lehetne reálisan eladni...
A config a következő:
Dell D610
Cpu: 2.0/2M/533 dothan
Ram: 2*512/533 DDR2
Vga: Ati X300 64MB
Display: SXGA+ (1400*1050)
HDD: 80Gb Toshiba 16Mb puffer
Optika: NEC DVD+-RW ND-6650A
Megkímélt állapot, szinte új akku, magyar billentyűzet, gari majdnem 2 év van rá, de az upgradek miatt 1 évet tudok rá biztosítani.
Kiváncsi vagyok ki mit mond rá.
Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
Illidan
tag
válasz
Atlantis
üzenetére
Köszönöm a segítséget, végül (sajnos) mégis egy Clevo mellett döntött
Remélem nagyon nem jár pórul vele, drága tanulópénz lenne.
A Clevo előnye a már korábban említett magasabb felbontás (1400*1050), ami még jól fog jönni az alapján, amit írtál
(még nem nagyon használtam CAD-et, úgyhogy ezzel kapcsolatban nincs sok tapasztalatom)
Az Inspiron 6400 tényleg GMA 950-es
S.Feri által ajánlott Inspiron 9400 felbontása tényleg csábító, viszont nem találtam hasonló árkategóriában ilyet, csak ez van 9400-asként [link], de ez egy kicsit horror árú
(azt azért hozzá kell tenni, hogy az usanotit nem tudtam most elérni, lehet hogy ott lenne másfajta is) -
S.Feri
őstag
válasz
Illidan
üzenetére
A 17-es inspironok 1440*900-as felbontást tudnak, nem tudom elég e. Nekem egy 9400-am van és maximálisan elégedett vagyok vele, árban is kb ott van ahol a barátodnak is belefér.
Hibákban meg a legtöbb rossz a fusi, acer, mondjuk ezekből kel el a legtöbb a piacon sztem.
Vásárlásomnál elsődleges szempont volt a 3 év gari. -
Illidan
tag
válasz
_imation_
üzenetére
Igen erre már én is gondoltam, nem túl magas felbontás az a 1280*800, de a hasonló árkategóriájú gépeknél még ez is viszonyleg kiemelkedőnek számít. Egyedül a Clevonal találtam 1400*1050-es, ami ettől nagyobb lenne. Csak hát a Clevoról elég sok rosszat olvastam róla a topicjában

Egy másik megoldás lehet egy külső monitor használata, és ekkor a wxga-tól is el lehetne tekinteni. Viszont a 19''-os TFT-k is jelentős részben csak 1280*1024-esek, ami nem sokkal magasabb felbontás, mint az említett Dell-eké. -
Atlantis
veterán
válasz
Illidan
üzenetére
A HP-Dell-IBM trió remek választás, mást én se ajánlanék jó szívvel.
Inspiron kiváló gép. ha jól veszem ki, nagyrészt hálózatról lenne használva, ebből kifolyólag kevésbé fontos a hordozhatóság (max melóhelyre be, onan haza). Erre az Inspiron is nagyon jó.
CAD-hez az 1280x800 kevés, én próbáltam. Kevés 800 sor, pláne az AutoCAD-hez hasonló ''ikondús'' tervezőrendszerekben. 3D-s CAD-hez GMA 900 csak amatőr szinten elég, max 40-50 alkatrészből álló összeállításokhoz. CAD-hez sok memória kell inkább.
GTA San Andreas nekem kiválóan futott GMA 900-on, természetesen a Vice City is (persze nem kell max grafikai beállításokban gondolkodni).
6400-es már Core Duo, abban nem is GMA 900 az alap, hanem a GMA950 nem? Az meg még jobb, ha nem is sokkal, mint a 900-as.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED TV topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ASUS ROG Ally
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- HP Omen
- Lenovo ThinkPad E14 Gen5: i5-1335U/8GB/256GB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Thinkpad P14s GEN 5 14.5" 2.5K Touch Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB SSD Len Gar 2028.08
- Gigabyte Aero 17 XE5 - RTX 3070 ti, 32 gb DDR5 ram, I7 12700h, 4K UHD kijelző, 1024+512 Gb M2 SSD
- Acer Nitro V15 16/512GB RTX3050 6GB 2028.06.24. MM jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A D600,D610 se kutya, de sikerült még horrorabbá tenni a műveletet