Hirdetés
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
-
-
yankoo
tag
sziasztok

ugyan nekem nem Dell-em van de nagyon sok tipusba benne van az NEC ND 6500A tipusu dvd iro nekem Amilo 1630-am van es ugyanilyen dvd iro van benne a gondom az hogy nem ir meg sok dvd-t :S probaltam - ost + ost egyiket sem irja elindul a bevezetes es pakk hiba a -osnal elsem indul a bevezetes egybol megall az RW-ket gond nelkul megirja lehet hogy meghalt?:S otlet? -
ferkoboy
senior tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Nincsmit! Nemhiszem, h tul sokat sikerült segitenem.

-
ferkoboy
senior tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Akkor jó használatot! A lényeg, hogy megy.

-
SonicVersus
tag
Végül visszaraktam a 10es uleadet és sikerült megcsinálni, nemtudom,h miért vacakolt ,viszont azt már irtam,h h sikerült, hiába nyomta a capture ra nem csinált semmi, csak akkor ha előbb play és utánna capture, érdekes... megcsináltam azt is,h driver clean aztán visszraktam a gyárit ,utánna se volt jó! A tűzfalat is kikapcsoltam , nem futott szinte semmi ,akkor se ment ugyhogy ez számomra x akta marad
. Egyébként szerintem is az ulead lenne erre a célra a legjobb én régen sokat használtam amikor még asztali gépem volt ,soha nem volt vele ien gond! Jah és ami még nem irtam,h van egy logitech mp webcamom is,1x rögzítés közben gondolt eggyet jött a kis hang mintha kihuztam volna a camot a gépből (pedig hozzá sem értem és nem csúszott ki a kábel) és lecsatlakozott, és átváltott a webcam képére
, közben persze a kamerán ment a lejátszás rendesen
nah mind1 ,a lényeg,h sikerült megcsinálnom, de szerintem is a driver lehet a lúdas, majd ha jön vmi frissités hátha jó lessz ... -
ferkoboy
senior tag
Nekem ami a legjobban bejött, az az Ulead volt, és a Dr.DivX.
Föleg utóbbit használtam. De ebben nem nagyon tudsz vágni. ...
Ellenben jó képminöség, s barátságos tárolóhely jellemzi.
MM sem tul rossz, csak wmv... Beállitásoknál van pár lehetöséged, hogy ne S*ar minöségben vedd fel a dolgot. -
erdoke
titán
Úgy tűnik, rövidesen visszatérek a táborba, ráadásul szinte szabad választásom lesz. Egy D630-on töröm a fejem, 1440x900-as kijelzővel és extra akksival, amit az optikai egység helyére lehet passzintani. Bár még az is előfordulhat, hogy újra a sub kategóriára szavazok, és a frissített D420-as lesz a befutó. Csak küldenék már a katalógust, amiből választhatok.

-
amol
addikt
válasz
SonicVersus
üzenetére
Sikerült?
Itt van minden driver [link], firewire nincs köztük de szerintem nem is igazán kell hozzá mert az XP kezeli. Újabb meghajtó windows update-en?
Amit még találtam neked: tiltsd le az eszköz energiagazdálkodásánál hogy kikapcsolhassa a win, valamint vedd le róla a tűzfalat. -
ferkoboy
senior tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Akkor legalább vmelyest tudod használni. Ez már egy kisebb elörelépés.
Én helyedben leszednék minden Ulead-et, minden járulékos dolgával együtt, plussz agressziv driver cleaner. Én utána próbálkoznék ujrarakni mindent. Azért jegyezd fel elötte az Eszközkezelőböl, hogy milyen i-Link cuccod van feltelepitve, ha nagyon nem találsz mást, legalább azt vissza tudd tenni.
Próbálgatások tömkelege.
-
SonicVersus
tag
Virtualdub ua ezt csinálja, nem menti le
, viszont visszaraktam az ulead 10est , L inditottam,h csak megnézem a kamerán lévő felvételt és utánna gyorsan rányomtam a capturera és ugy = lőre rögziti , szerintem biztos,h firewire drivert kellene frissíteni de nemtalálok sehol 
-
ferkoboy
senior tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Akkor hajrá. Bár Movie Maker-t én a wmv miatt nem szerettem, de legalább megy.

Ha nem ok, próbáld még meg a VirtualDub-ot, vagy más hasonló alkalmazást.
Eszembejutott:
anno még Dr DivX nevű programmal is tudtam a kamerát kezelni. Tökéletes volt, meg voltam vele elégedve. -
ferkoboy
senior tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Próbálj rá Win Movie Maker-re. Hátha. Ugyis benne van az XP-ben.
mod: vagy egy ingyenes: VirtualDub (kezelöfelülete puritán, de amugy jó kis szoftver)
[Szerkesztve] -
ferkoboy
senior tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Próbáld meg Windows Movie Maker-el. Csak érdekel, hogy abban rögzit e.
Esetleg Ulead-nél nézeged meg a beállitásokat. (+ van elég hely a hdd-n? bár ettöl még mennie kellene a video preview-nak.) -
SonicVersus
tag
De mégis az ulead videostudio 11 el probálom ,ahogy rákattintok a capture videora a cam L indul de a rögzítése nem és a video preview sem megy
, nemtudom ,h miért ...
A firewire drivert sem találom a dell oldalán, néztem mindenhogy ahogy te is mondtad! -
ferkoboy
senior tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Ide ird be a service tag-ot, meg add meg a gép tipusát.
[link]
valami ilyesmit kell találj:
[link]
van olyan, hogy Communication driver talán az tartalmazza.
Esetleg: Dell Notebook System Software
utána Video Adapter Driver-ek között néznék szét a helyedben.
Vagy Vezérlöpult - Rendszerezközök - Eszközkezelöben látod a firewire cumót? -
ferkoboy
senior tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Próbáltad a drivert esetleg nem firewire néven, hanem i-link néven keresni?
-
SonicVersus
tag
válasz
ferkoboy
üzenetére
A kábel jól csatlakozik, mégis ugyanezt csinálja
, lehet én vagyok láma,de nem találtam sehol ,a dell oldalán se firewire hez drivert se ugy,h ieee1394 , már azon gondolkozok,h veszek pcmcia firewire kártyát :S , de még küzdök hátha sikerülne megcsinálni,csak jó lenne kihasználni ha már van beépített .... 
-
ferkoboy
senior tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Ok. De ha van valami fejlemény, akkor oszd meg please! Hátha valami tanuságos...
-
ferkoboy
senior tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Tudom alap, de nézd meg a kábelét (i-link).Anno nekem a kamera oldali csatlakozó hajlamos volt a kicsuszásra, egy picit máshogy állt, s rögtön nem érintkezett.
Ha nagyon nem megy másként, akkor drivereket szedd le, s próbáld ujrarakni.
Lehetőleg a sajátjával, s ne alap windows-ossal. -
amol
addikt
válasz
SonicVersus
üzenetére
Ne haragudj, erre nem tudok válaszolni mert a felénél feladtam hogy megértsem mit írsz.
-
SonicVersus
tag
Jahh, csak nemtudtam,h egyáltalán létezik ien...
, viszont próbálnék lementeni kameráról (Sony minidv) és nem megy, már próbáltam több verziójú ulead videostudioval ,de semmi, 1xerüen nem akarja L kezdeni lementeni , a kamera L indul de az uleadban nem, 1 kazit már lementett ugyan,de a másikat nem akarja, azt is L kezdte, de abbahagyta unexcepted error-t kidobva ! Ha valaki tud vmi megoldást help me pls!
asztali géppel és másikfajta kábellel ahol az 1ik vége nagy ,azzal nem volt ien gond soha, pedig az asztali gép gyengébb volt mint ez, vagy lehet,h a kábel szar ? 
-
amol
addikt
válasz
SonicVersus
üzenetére
Gratula

Gondolom bementél egy boltba és megvetted a szabvány kábelt... -
SonicVersus
tag
válasz
SonicVersus
üzenetére
Probléma megoldva...

-
SonicVersus
tag
Sziasztok!
Nemtudom,h erről esett e már szó korábban ha igen sorry!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy Dell Inspiron 9400 am és van hozzá 1394-es firewire csatlakozó, létezik e olyan kábel amivel összetudom hozni egy sony minidv kamerával amin ugyan ien csatlakozó van ,most gondolok itt a kábelre, mert mind2 eszközön ua oan kicsi?!
Ha valaki tud erről vmi ,help me pls!
-
amol
addikt
Senki sem tud semmit a Quadro NVS 140M-ről?
-
Badb0y
addikt
XPS M1210-hez 6 cellás akkumulátor eladó. Ha vkit érdekel írjon!
-
sszever
őstag
Precision M90-hez keresek hátizsákot.
Esetleg valakinek ötlete? -
maxtreme01
csendes tag
Ha még aktuális D600 D610 D620 D800 D810 ezeken biztos van S-video csatlakozó. Egy S-video -kompozit kábellel, szinte bármely TV-re ráköthető, csak az Advanced Settingsben kell állítani ''régiót'' (PAL, NTSC, és ezek alfajai). DVI- kimenet pedig van a D-dock-okon, ha ez kell a prezihez, és így is megy a Dual -View,klón, stb. D810-en tesztelve. Én is így használom. Üdv
-
Smogus
őstag
Nem villan fel a led sajnos

driver ami a dell oldalán van azzal frissítettem de még mindig semmi
Xp- van rajta a router még kiszolgál másik két gépet persze vezetékesen, ott nincsen probléma, rögtön kiosztja az automatikus ip-t és már él is a hálózat
csak a lapitopival van a probléma -
Smogus
őstag
Sziasztok
Akadna egy kisebb problémám ami nagyon tud idegesíteni
Szóval adott egy Dell Inspiron 1300-as laptop aminek szerintem rossz a lankártyája, akármit csinálok egyszerűen nem bírom beállítani a vezetékes kapcsolatot, valamint a Wifi sem működik hibátlanul, egy Asus Wl-520g tipusú routerem van, és nem tudom hogy most nem szeretik egymást, de egyszerűen mostanában nem tudok hozzá csatlakozni
és ezért döntöttem úgy hogy akkor szépen összedugom a laptopot a routeral és majd úgy átveszem az adatokat, de látom hogy így sem működik.
Valami ötlet? vagy vigyem szervízbe, bár nem akarok hülyének tűnni, de sajnos nem értek hozzá annyira
Szóval ha van valakinek valamilyen ötlete, hogy bírnám megállapítani hogy jó-e az írjon
-
Szab02
aktív tag
Inspirion 640M Core 2 Duo ->565 Eu sok érte?
-
sulci
csendes tag
dell aksi holl tudok venni olcsón?
-
PLacc
senior tag
Hello!
- 160-as kezelnie kell, de mindenképp próbáld ki előtte.
- DDR1 266-as RAM-ok szoktak benne lenni gyárilag, de van aki 333-as tesz bele (nincs gyakorlati különbség), nem tud dual channel-t.
- Időzítést nem lehet állítani, minthogy egyetlen laptopnál sem lehet.
- BT-t lehet beletenni, az akksi alatt van a helye egy kis ajtó mögött (legalábbis a D610-ben)
- 2 hangszóró van benne, mint láthatod is szemből.
- 2. akkut a DVD helyére lehet tenni
Garit a support.dell.com oldalon tudod leellenőrizni az ST alapján... -
amol
addikt
Lehet hogy nem fő szempont, de elfér. És miért ne lehetne egy prezentációt tv-re tenni?
Arra viszont még nem jöttem rá minek a helyére rakták, mert a D820-on is van ott valami csatlakozó ami ezen nincs. Meg ha jól láttam a D830-ason infra sincs, igaz ez nem olyan nagy gond.
A quadro nvs 120M go7400 alapú, de vajh a 140M mit tudhat? -
Side_
aktív tag
Hello!
Valaki otthon van d600 témában?
(Lenne pár über-gagyi kérdésem.)
Ha valakinek van türelme, kérem jelentkezzen
Az alábbiakról lenne szó:
Van a vinyónak felső határa? (pl 160GB-osat ha veszek azt lekezelné?)
A memoria-bus hány MHz-es? (Tud dual-chanelt?)
Memo-időzítést lehet állítani? (hol?) - mert biosban valahogy nem találtam semmit.
BT-t tuti lehet beletenni, ha a bios azt mondja, h not installed?
1 v 2 hangszóró van benne?
2. akksit lehetbeletenni? (Hova?)
Aki tud esetleg jó áron alatrészeket szerezni hozzá az jelezze kérem.
Előre is köszi a megértést és az esetleges helpet.
ja, még1:
serial alapján meg tudom online nézni, h van-e még gari a gépre?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Végre megjöttek az új Latitude-ök: [link]

-
nortol
senior tag
-
nortol
senior tag
lehet biost kéne frissíteni benne, mert nem biztos, hogy helyesek azok az adatok, vagy ha helyesek is, akkor lehet, hogy nem jól kezeli a ventillátort.
én szeptemberben vettem az inspironomat, és azóta ha jól számolom, már 5-ször frissítettem a bios-t. -
rsoti
csendes tag
Van egy vadiúj Dell Inspiron 640m Core2 Duo T7200 2ghz netebookom. A processzor hőmérséklete bekapcsolás után 2%-os CPU load melett is 56 ˚C. 9-12%-os CPU load esetén már 65 ˚C-nál járunk. Aztán további CPU load növelések esetén megmarad 70˚C körül. 70%-os CPU load esetén 74 ˚C-nál tartunk. De ha nem is terhelem tovább, a proci hőmérséklet tovább növekszik szép lassan. A winchester hőmrséklete is fokozatosan nő, pl 75˚C-os procihőmérsékletnél 43˚C-os a winchester. Aztán az idő múltával 80 ˚C-os a proci, a HD meg 45 ˚C.
Dell inspironhoz talált fan control progi szerint a ventillátor csak 0 és 1928 RPM sebességgel dolgozik. Sohasem meggy 1928 fölé, ami szerintem nem normális működés.
Tapasztalt valaki ilyet? Bármilyen segítséget szívesen veszek.
Egyébként a gép Vista operációs rendszerrel érkezett. -
oati
csendes tag
Sziasztok!
Vettünk egy DELL Inspiron 6400 notebookot. Már fel volt telepítve rá minden porgi. Van rajta 4 partició: 1. 86MB Fat EISA(elsődleges), 143,96MB NTFS (c: elsődleges), MEDIADIRECT FAT32 (elsődleges), 3GB FAT32 (elsődleges).
Szerettem volna a c particiót két részre bontani. A particiót sikeresen átméreteztem, és létre jött egy ''unallocated'' üres particionálatlan terület. (ezt szerettem volda adat particióként használni). A probléma abból adódik, hogy már van 4 elsődleges particó, ezért ezt az üres területet már nem lehet particionálni, mert max 4 elsődleges partició lehet.
Lehet e valamit kezdeni ezzel a helyzettel, anélkül, hogy az égész gépet letörölném, és újra particionálnám extended particiókkal?
Előre is köszi a segítséget.
-
zdanee
őstag
Teljesen biztos vagyok benne, hogy le lehet tiltani a T7200as egyik magjat, akar BIOSbol, akar oprendszer szinten, mivel mindkettot csinaltam. A BIOSban a multicore Enable/Disable, az XPe-m meg eleve mast sem tud, majd megkeresem, hogy csinalja. Amugy meg a legtobb letoltokliens forrasa nyitott, irjunk modot, hogy addig dolgozzon a memoriaba, vagy flashre, ameddig lehet, egyszerre ugyis csak annyi adattal dolgozik az ilyen, ami tizszer elfer egy gigaban.

-
amol
addikt
Természetes, de ha leállna hidegebb lehetne

3dmarkot érdemes úgy futtatni, hogy minden futó szükségtelen alkalmazást bezár az ember, beleértve a vírusirtót is. Amúgy tényleg érdekes, ebben a tesztben sem produkált annyit amennyi a tábláztaban szerepel, nem tudom milyen izom gépben tesztelhették: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung kuponkunyeráló
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OTP Bank topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Egyébként szerintem is az ulead lenne erre a célra a legjobb én régen sokat használtam amikor még asztali gépem volt ,soha nem volt vele ien gond! Jah és ami még nem irtam,h van egy logitech mp webcamom is,1x rögzítés közben gondolt eggyet jött a kis hang mintha kihuztam volna a camot a gépből (pedig hozzá sem értem és nem csúszott ki a kábel) és lecsatlakozott, és átváltott a webcam képére
, viszont visszaraktam az ulead 10est , L inditottam,h csak megnézem a kamerán lévő felvételt és utánna gyorsan rányomtam a capturera és ugy = lőre rögziti , szerintem biztos,h firewire drivert kellene frissíteni de nemtalálok sehol 

Minimum