- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Régi gépet szeretnék főleg filmnézésre, de netezésre, szöveg, és xml-szerkesztésre is.
A gép: CPU: PIII 1000B133MHz, RAM: 256MB133MHz, VGA: 32MB Riva TNT2 M64
Vmware-ben kipróbáltam több változatot, úgy láttam az lxde-s kb. annyi memóriát foglalt, mint az xfce-s, de az 6% processzorhasználatot írt ki, az lxde 0-1 közt mozgott a 2,5GHz-es gépben, ezért feltelepítettem már a régi gépre is az lxde-s verziót.A kérdésem egyrészt az, hogy miért van az, hogy ha Openboxot választok, és annak a menüjében a Debian-Fájlkezelők-Nautilust választom, vagy Terminálból nyitom meg, akkor betölt mögötte az Asztal háttérkép, esetleg asztali ikonok is, és megszűnik az Openbox, már az asztali menük jönnek csak ki. Viszont innentől nem lehet még kikapcsolni sem, mert az asztali menüben ilyen nincs.
A másik kérdésem az lenne, hogy van olyan billentyűparancs, vagy valami amivel egyszerre mindent be lehet zárni? Nem nekem lesz, és elképzelhető, hogy megnyit 10 fájlkezelőt, és 10 vlc-t, és egyenként elég hosszú folyamat lenne bezárni.
Próbáltam telepíteni a Standard verziót is, de nem sikerült telepíteni rá az Openboxot.
Lehet ez amiatt, hogy miután nem #, hanem $ van, úgy váltottam, hogy újraindítottam? -
Archttila
veterán
Felment szepen!
Mar csak le kellene valahogy ellenoriznem, hogy az altalam telepitett verziot hasznalja...
-
Archttila
veterán
Felraktam meg par dev csomagot (libdrm-dev libx11-dev x11proto-xf86dri-dev libxext-dev libxvmc-dev x11proto-gl-dev mesa-common-dev) de meg mindig lehal
viaXvMC.c:39:20: fatal error: fourcc.h: No such file or directory
compilation terminated.
make[4]: *** [libchromeXvMC_la-viaXvMC.lo] Error 1
make[4]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src/xvmc'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make[2]: *** [all] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2'
make: *** [all] Error 2hmm ugy latom a fourcc.h benne van az xserver-xorg-dev csomagban. Na utolso proba...
-
Archttila
veterán
Altalaban aptitude-be rakeresek es felrakom, de ugy nez ki ez most kifogott rajtam:
viaXvMCPriv.h:29:33: fatal error: X11/extensions/XvMC.h: No such file or directory
compilation terminated.
make[4]: *** [libchromeXvMC_la-viaLowLevel.lo] Error 1
make[4]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src/xvmc'
make[3]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make[1]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2'
make: *** [all] Error 2 -
Archttila
veterán
válasz
Jester01 #4894 üzenetére
make
root@debian:/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2# make
make all-recursive
make[1]: Entering directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2'
Making all in src
make[2]: Entering directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make all-recursive
make[3]: Entering directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
Making all in xvmc
make[4]: Entering directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src/xvmc'
/bin/bash ../../libtool --tag=CC --mode=compile gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../.. -fvisibility=hidden -I/usr/include/pixman-1 -I/usr/include/libdrm -I/usr/include/xorg -fvisibility=hidden -I/usr/include/pixman-1 -I/usr/include/libdrm -I/usr/include/xorg -I/usr/include/libdrm -I/usr/include/X11/dri -I../../src -I../../src/xvmc -DTRUE=1 -DFALSE=0 -g -O2 -MT libchromeXvMC_la-viaLowLevel.lo -MD -MP -MF .deps/libchromeXvMC_la-viaLowLevel.Tpo -c -o libchromeXvMC_la-viaLowLevel.lo `test -f 'viaLowLevel.c' || echo './'`viaLowLevel.c
libtool: compile: gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../.. -fvisibility=hidden -I/usr/include/pixman-1 -I/usr/include/libdrm -I/usr/include/xorg -fvisibility=hidden -I/usr/include/pixman-1 -I/usr/include/libdrm -I/usr/include/xorg -I/usr/include/libdrm -I/usr/include/X11/dri -I../../src -I../../src/xvmc -DTRUE=1 -DFALSE=0 -g -O2 -MT libchromeXvMC_la-viaLowLevel.lo -MD -MP -MF .deps/libchromeXvMC_la-viaLowLevel.Tpo -c viaLowLevel.c -fPIC -DPIC -o .libs/libchromeXvMC_la-viaLowLevel.o
In file included from viaLowLevel.c:34:0:
viaXvMCPriv.h:28:25: fatal error: X11/Xlibint.h: No such file or directory
compilation terminated.
make[4]: *** [libchromeXvMC_la-viaLowLevel.lo] Error 1
make: *** [all] Error 2 -
Archttila
veterán
válasz
Jester01 #4892 üzenetére
Most mar igen de ujra elhasal:
libtool: link: ( cd ".libs" && rm -f "openchrome_drv.la" && ln -s "../openchrome_drv.la" "openchrome_drv.la" )
make[4]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
Making all in man
make[2]: Entering directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/man'
sed -e 's|__vendorversion__|"xf86-video-openchrome 0.3.2" "X Version 11"|' -e 's|__xorgversion__|"xf86-video-openchrome 0.3.2" "X Version 11"|' -e 's|__xservername__|Xorg|g' -e 's|__xconfigfile__|xorg.conf|g' -e 's|__projectroot__|/usr|g' -e 's|__appmansuffix__|1|g' -e 's|__drivermansuffix__|4|g' -e 's|__adminmansuffix__|8|g' -e 's|__miscmansuffix__|7|g' -e 's|__filemansuffix__|5|g' < openchrome.man > openchrome.4
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/man'
Making all in tools
make[2]: Entering directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/tools'
make[2]: Nothing to be done for `all'.
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/tools'
make[2]: Entering directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2'
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2'
make[1]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2' -
Archttila
veterán
A latest openchrome driver-t forgatom forrasbol ami egy kis nyuglodes utan le is futott hiba nelkul.
De a make megorjitvia_exa.c:39:19: fatal error: GL/gl.h: No such file or directory
compilation terminated.
make[3]: *** [via_exa.lo] Error 1
make[2]: *** [install-recursive] Error 1
make[1]: *** [install] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make: *** [install-recursive] Error 1.../src alatt valoban nincs via_exa.lo file
-
-
Jester01
veterán
Nincs benne a Packages listában mert éppen megy a vita róla.
"I have discussed a bit with Willy (upstream) and he would like that we
don't ship haproxy 1.4.15 with Debian. He would prefer no haproxy at all
than this old version that he considers as unfit for the release (even
with the two fixes above)." -
rt06
veterán
annak mi lehet az oka, hogy egy csomag bar megtalalhato a repo-ban, nem tudom azt telepiteni, mivel az apt-get nem leli?
a csomag a haproxy lenne, apt-get install azt mondja E: Unable to locate package haproxy, apt-cache search pedig szinten nem talalja
a rendszer egy debian testing, amd64 architekturaval, a sources.list pedig igy nez ki:
deb http://ftp.hu.debian.org/debian testing main contrib non-free
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian testing main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ testing/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/ testing/updates main contrib non-free -
bambano
titán
válasz
McSzaby #4879 üzenetére
ha biztos vagy benne, hogy nincs a gépeden szemét és nem törték fel, akkor az output láncon szerintem semmit ne tilts.
a szolgáltatók alapvetően néhány portot figyelnek, tehát ha abban akarsz biztos lenni, hogy nem tiltják le az előfizetésedet, akkor leginkább az smtp és a microsoft netbioshoz tartozó portokat tiltsd le. esetleg plusz az ssh. ha nagyon keménykedni akarsz, akkor meg az összes 1024 alatti portot tiltsd. a többi elég lesz a torrentnek.
szigorúan szerintem.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Épp ismerkedek az iptables-sel és akadt egy problémám. Egy alap tűzfalt, iptables szabályokat akartam összerakni úgy,hogy mindent tiltok és utána egyesével engedek át mindent, amire szükségem van. Teljesen jól ment egészen addig, amíg kiszolgáló szerepkörben volt a gép, amin ezt csináltam. Ugye ha kliensként használom az itthoni szerverem, akkor az OUTPUT láncon egy random port megnyitásával kezdeményez kapcsolatot egy távoli szerverrel csak hogy az iptables-ben le van tiltva minden így nem tud kapcsolatot kezdeményezni. Ezt hogy tudnám kivédeni? Lényegében torrentezésnél tűnt ki ez a dolog, mert amint ACCEPT-re raktam a teljes OUTPUT láncot, egyből elkezdett föl-le tölteni... Ha esetleg egyesével kéne tiltanom a dolgokat az OUTPUT láncon, akkor miket ajánlanátok, miket tiltsak?
-
kovaax
őstag
Valószínűleg nekem is a legutóbbi frissítéssel kezdte, csak nem néztem azóta videót itthon:
http://hup.hu/node/123208Wheezy alatt a --audio-buffer-size=2048 opció segített, a másik nem. A squeeze-t most lusta vagyok bekapcsolni (Fedora és Ubuntu alatt se próbáltam még ki őket).
-
lakisoft
veterán
válasz
sanchomuzax #4876 üzenetére
Köszi.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
lakisoft #4875 üzenetére
Van topikja itt a phv-n.
-
lakisoft
veterán
válasz
sanchomuzax #4873 üzenetére
Uhhh. Ez nagyon tetszik.
-
lakisoft
veterán
válasz
sanchomuzax #4871 üzenetére
Hol lehet olyat találni a neten?
-
sanchomuzax
aktív tag
Debian 7-t használok Raspberry Pi-re portolt változatban. Kezdőként is nagyon bejövős.
-
kovaax
őstag
Hell! \m/
A króm topikba benéztem, de nem sikítozik senki, úgyhogy inkább itt kérdezem meg: a mai napon wheezy és squeeze alatt is elkezdtek szaggatni, meg így pulzálni a jutubi és vimeo videók, pl. itt is... Opera alatt le tudom őket játszani rendesen. Van valakinek valami ötlete?
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #4866 üzenetére
az összes olyan téma, ami arról szól, hogy egy program manualját lefordítod és mutatsz pár példát az alkalmazására, hulladék. tehát veritasról írni szakdogát gagyi munka.
az egyetemen elvileg arra képeznek ki, hogy problémákat oldj meg. lehetőleg komplexen. tehát a szakdolgozat egy elképzelt vagy valódi probléma általad kitalált megoldásáról kell szóljon, amiben egyébként úgy mellékesen lehet, hogy alkalmazol veritast is. A megoldáshoz hozzátartozik, hogy hogyan adod el a főnökségnek, milyen előnyöket találtál a régi megoldással szemben és mivel lesz jobb az egész, mint régen. Emellett a környezetben meglevő folyamatok újraszervezéséről, a hiányzók elkészítéséről is beszélni kell.
-
TBG
senior tag
Ha akar valaki egy jó Debian 6 alapú OS-t..
http://solusos.com/
-
TBG
senior tag
-
kovaax
őstag
válasz
lakisoft #4852 üzenetére
root@otthon:~# apt-cache search sun-java6-jdk
ia32-sun-java6-bin - Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (32-bit)
sun-java6-bin - Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture dependent files)
sun-java6-jdk - Sun Java(TM) Development Kit (JDK) 6
sun-java6-jre - Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture independent files)
root@otthon:~# cat /etc/apt/sources.list
#
# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 6.0.0 _Squeeze_ - Official amd64 NETINST Binary-1 20110205-14:31]/ squeeze main
#deb cdrom:[Debian GNU/Linux 6.0.0 _Squeeze_ - Official amd64 NETINST Binary-1 20110205-14:31]/ squeeze main
deb http://ftp.de.debian.org/debian/ squeeze main contrib non-free
#deb-src http://ftp.de.debian.org/debian/ squeeze main
deb http://security.debian.org/ squeeze/updates main contrib non-free
#deb-src http://security.debian.org/ squeeze/updates main
deb http://ftp.de.debian.org/debian/ squeeze-updates main contrib non-free
#deb-src http://ftp.de.debian.org/debian/ squeeze-updates main
root@otthon:~#Szerk.: kell a non-free, mert abban van a sün java.
Szerk.2: az orákli java, elnézést!
-
sch_a
addikt
válasz
MacCaine #4851 üzenetére
Igen, ezért kéne minél jobban "cifrázni". Mondhatni elég későn álltam neki témát keresni, jövő hétre le kell adnom a témát, és sanszos hogy nem fog jobb eszembe jutni. Így elsőre menüs megoldásra gondoltam, ahol különböző disztribúciók közül lehet választani. Elég felületesen néztem egyelőre utána a dolgoknak, lehet erre szánom a hétvégét, és beleásom magam. Esetleg ha valakinek lenne ezzel kapcsolatban ötlete, vagy egy linkje részletes leírásról, azt szívesen fogadom.
-
sch_a
addikt
Üdv!
Szakdolgozat témát keresek, és a véleményeteket szeretném kérni. PXE boot szerver létrehozása Debianon vajon elég komplex téma lenne? -
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Sun JDK-t keresek 6.0.7 alá. Létezik ilyen?
Erre:
apt-get install sun-java6-jdkEz a válasz:
Package sun-java6-jdk is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
E: Package 'sun-java6-jdk' has no installation candidate -
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Sziasztok!
Pár napja induláskor üzenget Debian alatt a kuglikróm, hogy nem frissül tovább, nem támogatják az oprendszeremet. Kuglival ezt találtam.
Wheezy alatt is üzenget, nem tudjátok? A Chromium az frissül tovább, vagy az sem? -
Archttila
veterán
En mart tobb mint egy eve SID-et hasznalok, es nincs semmi gond a rendszerrel. Sot, fel van veve az experimental is, mert egy ket app. miatt szuksegem van ra. A Debian telepitojen egyebkent van egy nagyon erdekes iromany, ahol az egyik fejleszto kifejti miert jobb a sid a testingnel. Eleg hosszan levezeti, kiterve egy tetszoleges soft. verziojara is, de tomoren az a lenyeg, hogy sid-be sokkal hamarabb (par nap max) erkezik a javitas mint testingbe. Ha stabil kell akkor ott a stable, ha pedig frissebb csomagokat akar az ember gorditeni
akkor okosabb valasztas lehet a sid.
Erdemes elolvasni. -
kovaax
őstag
válasz
bambano #4841 üzenetére
Böngésztem már korábban a bugok listáját, és nem találtam olyat, ami engem is érintene. Szóval akár fel is rakhatnám, de meg szoktam várni hogy kijöjjön. Van olyan ismerősöm, aki mindig testinget használ, és neki sincs különösebb baja vele (évek óta). Szerintem ez ilyen megszokás, vagy mi.
-
Archttila
veterán
Az Iceweasel Firefox forrasbol van forgatva, es vele egy idobe kerul be a taroloba, szoval igazabol mind1 meyiket hasznalom...
Egy oreg Medion laptopon van rendszer igy a 64 bit felejtos. De azert koszi!
Korabban Chromium volt fent, de egy ilyen gepen bizony erezni, hogy lassabb mint a roka es tarsai... -
Archttila
veterán
Debian Sid rendszeremhez hozza van adva az Experimental tarolo, mivel 3-4 altalam hasznalt program igen regi, meg unstable-be is. (Iceweasel, mousepad ristretto...)
A lenyeg: azt szeretnem elerni, hogy amikor rendszert dist-upgrade-elek, akkor automatikusan frissuljenek az Experimental tarolobol telepitett programok is, mert jelenleg ezt mindig manualisan kell elvegeznem.Aptitude-be szoktam elleneorizgetni jott-e xy programbol uj verzio...
Tudtok ra vmi megoldast?
-
Jim-Y
veterán
válasz
bambano #4826 üzenetére
Közben egy hét kimaradt amikor nem tudtam vele foglalkozni, végül ez a turial segített a megoldásban, [link]. Szerintem az jelentette a megoldást, hogy a dav_svn.conf fájlban kikommenteltem 1-2 sort, ezt a korábbi tutorialok nem említették. Most már sikerült elérni a repot a PC-ről is, sőt checkputolni, és commitolni is sikerült, kis szépséghibája a dolognak, hogy csak egy usert sikerül hozzáadnom a dav_svn.passwd fájlnak, ha többet adok hozzá, akkor is mindig csak az utolsó kerül bele, csak azzal tudok commitolni
-
tlac
nagyúr
válasz
bambano #4830 üzenetére
voip topikban van pár ember, de nem tudom, hogy mennyire komolyan ismerik
-
bambano
titán
kérdés: használ itt valaki komolyabban asterisk-et?
-
bambano
titán
válasz
PumpkinSeed #4828 üzenetére
ha nem https-t használ a játék, akkor jó eséllyel nem.
-
PumpkinSeed
addikt
squid3 proxy-n keresztül lehet online játékot játszani?
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok!
6.0.7-et használok, a gondom az, hogy elindul a grafikus felület, Ctrl + F1-el váltok konzolra, csinálok valamit, visszaváltok F7-el grafikusra, eddig jó. Aztán F1-el mennék megint konzolra, de csak fekete a monitor és semmi. F7-el grafikus visszajön, de konzol nincs. Miért ?
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
köszönöm a válaszokat. Közben annyi kiderült, hogy:
- linux alól sikerül checkoutolni:
svn checkout svn+ssh://***.****.***.***/var/local/svn-repos/myproject/trunk Project- illetve úgy is sikerült, hogy a pi-n lévő win-nel megosztott pendrive-ra checkoutoltam, így win alól is tudom szerkeszteni
sudo svn checkout file:///var/local/svn-repos/myproject/trunk/ /media/usbstick/documents/ProjectKérdés, hogy pl Tortoise SVN-el, vagy olyan wines kliens programmal, ahol nem lehet svn+ssh alakban megadni a szervert, hogy kéne működésre bírni, ugyanis lesz olyan user, aki win alól lesz kénytelen használni a repot.
http://***.****.***.***/var/local/svn-repos/myproject/trunk pedig nem működik
ez gond.
https sem.Valami ötlet?
-
Jim-Y
veterán
válasz
bambano #4822 üzenetére
Úgy van, hogy egy routerre van kötve a PI(debian, szerver), illetve a PC(win, kliens). a szerveren csinálom az svn-t, majd a PC-n tortoise svn-el próbáltam checkoutolni.
Tortoise SVN progival meg úgy próbáltam, hogy a pc-n létrehoztam egy mappát, rajta jobb klikk, majd svn checkout, a felugró ablakban pedig beírtam, hogy https://myserver/svn/projekt
Erre jött a hibaüzenet, hogy nem elérhető a megadott svn repo.Majd este újra nekifutok, akkor már importolok is valamit a repoba, és úgy próbálom meg kívülről elérni. Szerintem valamit csak simán túlbonyolítok
Egyébként igen, rootként hoztam létre, de utána beállítottam a jogosultságokat
sudo chown -R www-data:www-data /var/local/svn-repos/* -al ha jól emlékszem.. -
bambano
titán
utána svn klienssel kell elérni a repót, úgy próbáltad?
teszt kedvéért próbálhatod ssh fölött is, valahogy így:
svn checkout svn+ssh:usernev@gepnev:/repo/path
szerintem az apacsos elérés hibakeresésével akkor kell elkezdeni foglalkozni, ha ez megy.
az uid-okra, gid-ekre figyelni kell. ha rootként hoztad létre a repót, az szerintem apaccsal nem fog menni, mert az apacs www-data userrel fut.
-
Jim-Y
veterán
Bővebben, hátha segít, az 5. tutorial ez volt:
A szerveren ezeket állítottam be:
sudo apt-get install subversion
sudo apt-get install libapache2-svnsudo mkdir /var/local/svn-repos
sudo svnadmin create /var/local/svn-repos/projektmajd sudo joe /etc/apache2/sites-available/rpisvn.conf
ServerName raspberrypi
<VirtualHost *:443>
#ServerName raspberrypisvn
<Location /svn>
DAV svn
SVNParentPath /var/local/svn-repos
AuthType Basic
AuthName "Subversion repository"
#AuthUserFile /etc/svn-auth-file
#Require valid-user
#AuthSVNAccessFile /etc/svn-access-file
</Location>
</VirtualHost>Még a routeren portforwardoltam a 443-as portot a PI-nek. De nem sikerül IP alapján elérni az svn repot TortoiseSVN-el:
https://xx.xx.xx.xx/svn/projekt -> így próbálom, de azt írja, hogy nem tudja elérni
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni svn-repository felrakásában, ugyanis már az ötödik tutorialon rágom át magam, de még mindig nem megy:S
Odáig megvan, hogy installáltam a szükséges csomagokat, és létrehoztam egy /var/local/svn-repos/projekt mappát svnadmin create-tel.
A gond ott következik, hogy ezt kívülről el szeretném érni. De ezt sehogy sem sikerül véghezvinnem. Van apachom, próbáltam az egyik tutorial alapján virtualhostot hozzáadni a /etc/apache2/sites-available -höz, de nem jártam sikerrel, másik gépről nem sikerül checoutolnom
Nem tudna linkelni valaki egy működő! megoldást? :S
-
Archttila
veterán
válasz
PumpkinSeed #4817 üzenetére
Szia
Boot flag van a Pendrive-on, BIOS-ban boot sorrend megfeleloen be van allitva... ?
Udv
-
PumpkinSeed
addikt
Üdv, olyan problémám lenne, hogy megpróbáltam feltenni számítógépre (nem virtuális gépre) a debian-t. A számítógépnél van internet hozzáférés. Megcsináltam a bootolható USB-t egy debian 6-os netinstel. De mégsem ismerte fel a gép. Azt írta, hogy nem bootlható, nyomjak meg egy gombot.
-
Üdv. Szükségem lenne egy step by step telepítőre (lehetőleg magyarul), a következőhöz: Debian squeeze + proxy. Utóbbi nem cache céljából, hanem az oldalak engedélyezéséhez. Legyen web-es elérése, ahol hozzáadni/elvenni lehet a whitelist-ből. Logoljon ki milyen oldalakat kér le. Nem kell a tartomány szerinti azonosítás.
(#4816) bambano: Hát a gép az jó kérdés, most meg nem mondom neked, de 1GB ram van benne ami bőven elég kell legyen. Kijárat? Integrált hálókártyán be, majd egy planet típusún ki(vagyis a belső hálóba)
-
PumpkinSeed
addikt
Végülis arra jutottam, hogy újra telepítettem, tegnap este még szenvedtem vele egy keveset.
-
rt06
veterán
válasz
Bjørgersson #4812 üzenetére
ok, csak eddig ezt egy betuvel nem mondtad
dns es dhcp szervert kertel, ezeket pedig egy dnsmasq is ellatja (es pl otthonra, homerouter-nek egyszerubb beloni, mint egy bind+ich kobot) -
Bjørgersson
félisten
Abban, hogy nekünk is a bind9-et kell használnunk, nem mi döntjük el, hogy melyik módszerrel oldjuk meg a feladatot.
(#4811) bambano: Ennyit tudok az egész feladatról, hogy egy működő DHCP és DNS szervernek kell futni a rendszeren. 5 vagy 6 óránk volt az egészre, viszont emellett párhuzamosan egy Ubuntut is kellett telepítenünk (természetesen mindkettő virtuális környezetben), az iskolai gépek viszont olyan lassúak, hogy négy órát vett igénybe az Ubuntu telepítése úgy, hogy semmi más nem futott mellette, különben egyből meghalt a gép.
(#4813) rt06: Igazad van, elnézést.
-
bambano
titán
válasz
Bjørgersson #4809 üzenetére
ajjajj, abból itt mindig balhé lett, ha sulis feladatokat akartak megoldatni a publikummal...
de ha felrakod a fenti utasítással a bind-et, akkor az fog működni, rezolválni. ennél többet az általad megadott infók alapján nem lehet elvárni tőle. (értsd: ha ennél többet akarsz, mondj többet a feladatról). a dhcp konfigurálása egy hajszállal ennél több.
-
rt06
veterán
válasz
Bjørgersson #4809 üzenetére
nem ertem, hogy ez miben valasz barmire is
mellesleg ha sulis feladat, a cel az, hogy megertsd, igazan elolvashatod azt a minimalis leirast, amit linkeltem -
rt06
veterán
válasz
Bjørgersson #4807 üzenetére
kezdesnek lehet jobban jarsz, ha egy dnsmasq-ot teszel fel, imho egyszerubb beloni, mint bind es ihc-dhcp szervereket
a config file-ja rendkivul jol kommentalt, igy akkor is viszonylag konnyen beallithato, ha meg nem hasznaltal ilyesmitnemi leiras
-
bambano
titán
válasz
Bjørgersson #4805 üzenetére
telepítési segítséget kértél, nem konfigolásit
a konfigoláshoz részleteket kellene tudni. -
bambano
titán
válasz
Bjørgersson #4803 üzenetére
apt-get install isc-dhcp-server bind9
ennyi
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Parancssoros Debianra való működő DHCP és DNS szerver telepítésében tudnátok segíteni?
-
tlac
nagyúr
hogyan tudnám xbmc-ből a frodo verziót squeeze-re feltenni?
az experimental ágban már elérhető
-így próbálkoztam az experimental-ból telepíteni, úgy hogy hozzáadtam még a sid és testing repókat is, de ez teljesen reménytelen eset volt
-ok, akkor fordítok, de már a dev-es csomagokat sem tudtam feltenni hozzá, verzió problémák, hiányzó lib-ek
-ok, akkor fordítok virtualboxban egy statikus verziót, összeraktam egy sid-es debian-t, experimental-os repót hozzáadva, konfiguráltam "--disable-shared --enable-static"-kel, lett is egy 260 megás xbmc.bin-em, de ennek ellenére is maradt még bőven shared library, amit használna
ötlet? -
rt06
veterán
válasz
bambano #4799 üzenetére
sajnos a xen script nem csinalja meg, ehelyett eldobja magat, mondvan nem letezik a bridge
az altalad irt modszert ki fogom probalni, viszont meglehet, hogy par honapig nem lesz visszajelzes felole (remelhetoleg legalabbis nem verik szet ugy a gepet, hogy ujra kelljen inditani, bar perpill epp lemez problemakkal kuzdenek)egyebkent egy squeezy debian-rol es 4-es xen-rol van szo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest