- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
sch_a
addikt
válasz
MacCaine #4851 üzenetére
Igen, ezért kéne minél jobban "cifrázni". Mondhatni elég későn álltam neki témát keresni, jövő hétre le kell adnom a témát, és sanszos hogy nem fog jobb eszembe jutni. Így elsőre menüs megoldásra gondoltam, ahol különböző disztribúciók közül lehet választani. Elég felületesen néztem egyelőre utána a dolgoknak, lehet erre szánom a hétvégét, és beleásom magam. Esetleg ha valakinek lenne ezzel kapcsolatban ötlete, vagy egy linkje részletes leírásról, azt szívesen fogadom.
-
sch_a
addikt
Üdv!
Szakdolgozat témát keresek, és a véleményeteket szeretném kérni. PXE boot szerver létrehozása Debianon vajon elég komplex téma lenne? -
sch_a
addikt
válasz
bambano #4540 üzenetére
és akkor ha lefordult a kernel, csak kiadom hogy update-grub? honnan tudja hogy akarok-e initrd image-t használni? vagy abból a mappából adjam ki a parancsot, ahol az image van?
(#4541) Jester01
SCSI-ról kell bootolni, ezért kell, persze bele lehetne fordítani a támogatást a kernelbe, de nem szórakozásból csinálom, ilyen a zh feladat. De pl. ha jól tudom LVM-ről nem is lehet máshogy bootolni.
-
sch_a
addikt
Üdv!
Kernelfordítással foglalatoskodnék, ha a nyomorult vmware alatt nem dobálna ki már a debian telepítő random hibákkal. Initrd-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Az elkészült initramfs image-t ugye meg kell adni GRUB esetén a /boot/grub/menu.lst fájlban. GRUB 2 esetén mi a teendő? Ott ugye nem is létezik ez a fájl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Tesla topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Honda topik
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest