Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
FTX -en amit latok position -ek melletti PnL, az mar a fee -k utan ertendo? Vazz, soha nem neztem meg.
Ez alapjan igen, bar akkor nem ertem a kalkulaciot:
PnL = [(Buy size + Created Size) * Market price - (Buy cost - Creation cost)] + [(Sell proceeds + Redemption proceeds) - (Sell size + Redeemed size)* Market price] - Fees + FundingCsak azert, mert szeretnem tudni, hogy minimum mekkora arfolyamvaltozasnal leszek pozitivban.
-
MPowerPH
félisten
válasz
BeLucZ
üzenetére
Utolag ugye konnyu okosnak lenni. Akkor en sem adtam volna el bagoert a kicsit tobb, mint 4 BTC -met.

De ember legyen a talpan, aki most kivalaszt egy shit coint -t, es beszur 3000 dodo -t. Mondjuk most rakj be 3000 -et a Charles -be, es lehet izzadni a chart folott. Ahogy nezem, pont beszallo van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(kollegam volt osztalytarsai, 20 evesek, 2 hete vettek meg a szalonbol a GT-R -eket. Fel eve csinaltak egy shitcoint, es gondolom ott is volt par ember, aki betette azt a $3000 -et, hatha 30M lesz belole.
) -
Bubee82
őstag
válasz
kenwood
üzenetére
Ne is mondd...
De nem akarok FOMO lenni, mert meg sok lehetoseg van/lesz a jovoben. Meg egyelore mindig gyerekcipoben jarunk. Foleg az NFT-k. Na az lehet meg egy sorsjegy a penzugyi sikerhez.Ez a bajom most, hogy sok mindenbe kene befektetni, de nincs eleg kess

#11890 BeLucZ
Koszi
Volt mar ra pelda hogy a kutyak szerencset hoztak
Igaz nem nekem sajna. -
-
aradebil2
senior tag
Hátha valaki: Curve atricrypto pooljához Polygonon tudtok egy jó ingyenes defi trackert? Polygondex hülyeséget mutat, többi ingyenes pedig még ennyit se. Impermanent losst szeretném trackelni főleg.
-
Bubee82
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Meddig mennel?
#11880 BeLucZ
Persze, rohadt sokat kene mennie. Kellene meg 1-2 Musk csirip hozza
Mondjuk en inkabb abban bizok, hogy valami hasznosat hoztak letre ezuttal es stabilizalodni fog az ara, aztan szep lassan megindul felfele.Legrosszabb esetben sem vesztek sokat, raadasul a BTC-bol adodo nyereseg boven kompenzalja majd.
#11881 kenwood
Ja
Mondjuk nem artana, ha alapiritananak egy kicsit token kazalnak 
Ugy latszik most elszomorodtak a kutyatulajdonosok
-
Bubee82
őstag
válasz
kenwood
üzenetére
Az okosok min. 3 centre varjak decemberig, de van aki mereszebb es 10 centre mondja. Dehat messzirol jott ember, ugye...
En annyi penzt tettem bele, amit nem fajdalmas elvesziteni, ellenben ha bejonnek a joslatok, akkor valoszinuleg meg van oldva a penzugyi szabadsagom

Szoval szamitok a kiskutyaimra

En inkabb ezzel jatszom, mint valami hulye lottoval vagy kaparos szarral. Sokkal jobb.
#11871 MPowerPH
Attol fuggoen mekkorat tudok belole profitalni, termeszetesen a nyereseg min. felet, de lehet az egeszet atrakom abba ami mar van es amit lekotottem fialni.
#11875 BeLucZ
Hehe, az biztos nem lesz, de az igen, hogy veszek egy falka Shiba Inu-t meg egy farmot, ahol szabadon szaladgalhatnak

-
MPowerPH
félisten
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Most elvileg az mar nem shitcoin?!
Just asking.
En a kibanyaszott RTM -et is tartom. Nem nagy osszeg, de egyszer kell elszalljon az arfolyama.
-
nort_on
senior tag
Srácok, óvatosan ezekkel! FOMO ezerrel. Nehogy sírás legyen a vége.

-
Bubee82
őstag
válasz
kenwood
üzenetére
En 8 millio kiskutya buszke tulajdonosa vagyok
HODL mode on
Mondjuk en sem feltetlen a legaljan vasaroltam be, de hiszek benne, hogy van benne eleg kraft meg hit. Valoszinuleg nem egy tipikus pump n dump lesz, mert ahogy a kollega feljebb irta, mar joval tobb mint doggy meme 
-
nort_on
senior tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Lambó lesz belőle?

-
nort_on
senior tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Hol csináltad? Gondolom PancakeSwap-on, ott is kéne szétszedni, Liquidity > Remove. Szokott vicceskedni, hogy nem jelenik meg automatikusan, akkor kell neki egy import.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
PancakeSwap-on lejárt egy farm, ezért kivettem az LP tokent belőle. Látom is a tárcámban, de hol tudnám ezt visszaváltani a kezdeti 2 coinpárra? (BNB/FINE)
-
MPowerPH
félisten
Amit eszrevettem, este mindig stagnal, ejszaka hajnalig emelkedik, aztan delelottig stagnal majd bezuhan. Aztan delutan 2 korul jon egy zold gyertya, vagy ketto. Ma lesz idom, egymasra rakom az utolso het mozgasait.
-
MPowerPH
félisten
válasz
üzenetére
Na igen, az stabilan koveti az inflaciot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ebben a magassagban mindig azert rossz a kiszallom, mert felek, hogy hirtelen bezuhan. Beragadni magas arfolyamon a legnagyobb szivas.
Tan innen a topikbol is volt par ember, aki meg tavasszal megragadt 3600 folott, mert bevasarolt, csak keson tette. -
3800+
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ezen kár izgulni szerintem. Nincs olyan úgysem hogy a legalját meg a legtetejét kapjuk el.
Ez a legutóbbi dildó
eléggé kellett ahhoz, hogy továbbmenjen a felfele törekvés szerintem. Nekem pl az megy nehezen hogy a kiszállót meghatározzam. Ti ebben hogyan gondolkodtok? Előző highok alapján vagy csak simán saccra vagy valami hasznos tipp esetleg ilyesmire? -
Frozen
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Fogjunk kezet akkor nalam ugyan ez keves az q coin amit jol el tudok kapni. Inkább mar tartom ami a banyabol jon a tokez ami koltom meg koltom amire ep kella hetkoznapokban.De am vaalmennyi van bent usdc be ha esetleg beesik valami rogton ra tudjak ugrani. Par euro meg el van szorva salatakra hatha megugrik valami oda a kis tokke is eleg
-
3800+
őstag
-
_ocsisajt
őstag
ééés majdnem visszajöttem nullára SHIBával...
-
schwartz
addikt
Shiba minek ment ekkorat?
-
Pietrosz
addikt
Valaki tudja esetleg, hogy mitől ugrott meg ennyire a kucoinon az eth lending profit?
28 napra 30% körüli ar jelenleg. Nem rémlik, hogy korábban ennyi lett volna
-
nort_on
senior tag
válasz
Cheesus
üzenetére
Persze, simán lehet így. De mivel erre számítasz (hogy pl esik a BTC), nem csak mozizol, hanem már jó előre beutalod a pénzt és csak akkor veszel, ha úgy gondolod, hogy az egy jó beszálló. De egyébként érdemes pl hetente DCA-val befektetni, mert úgysem találod el az alját. HODL-nál a lényeg, hogy legyen egy jó átlagárad. Érdemes lehet indikátorokat nézni, pl jelenlegi ár (%) ATH-hoz képest, különböző napos és hetes mozgóátlagok (MA) és RSI, stb.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Cheesus
üzenetére
stablecoinban tartod a pénzt, illetve euródat, hisz annak nem változik az ára. Binancen BUSD pl., FTXen meg DAIba.Beállítasz egy limit árat, amin hajlandó vagy venni kriptót, amin ha teljesül a feltétel, akkor végrehajtódik a vétel. Brutális nagy esésnél az a gyakorlat hogy kb használhatatlanná válnak a váltók, amúgy.

-
Cheesus
senior tag
válasz
nort_on
üzenetére
+#11811 - bobalazs

Köszönöm a részletes válaszokat.
A 2)-es pontra visszatérve egy kicsit. Tegyük fel, ha hirtelen akarnék beleugrani egy hullámba, mondok erre egy abszurd példát, gigantikusat zuhan a BTC. Ha egy hasonló esetet néznék, akkor jobban járnék az azonnali Binance féle váltással, mivel ha ugyanezt az FTX-en rendezném, akkor az alatt az egy nap alatt már le is maradnék adott esetben az eseményről?Magyarán megfogalmazva, van olyan opció, hogy én x EUR-t küldök Binance-re vagy FTX-re, de még nem váltom át ott semmilyen crypto-ba, hanem csak akkor ha valami "nagy zuhanás" történik épp a piacon?
-
nort_on
senior tag
válasz
Cheesus
üzenetére
1. Ingyenes Revolut kezdésnek elég, virtuális kártyával.
2. K&H kártyával HUF feltöltés a Revolut-ra, ott tudsz majd váltani, HUF>EUR. Aztán azt kell elutalni pl FTX-re, kb 1 nap alatt ér oda. Vagy a Revolut VISA kártyával veszel Binance-en, az azonnali, de ott van 1.8% fee.
3. Én MetaMask-et használok, az elég jó telefonra meg PC böngésző (pl Brave) kiegészítője is van.
4. Ledger jó, legyen.
BTC+ETH szintén jó, ez jó alap a portfólióhoz, később aztán úgy bővíted, ahogy szeretnéd.
A lényeg, hogy az elején ne tegyél bele sokat, tanulj, minél többet, tesztelgess, próbáld ki a dolgokat, de mindig csak kicsivel és aztán a tudásoddal párhuzamoson tegyél bele többet.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Cheesus
üzenetére
Mindenki a binancet nyomja, én szembe mennék ezzel.
Krakenre csináltam SEPA utalást, pénzt feltöltöttem, ezzel meg vásároltam ott kriptót.
Onnantól ha akarom rajta hagyom a pénzt a váltón, ha meg nem tetszik akkor kiutalom magamnak valami walletra.
BTC, ETH és szinte mindegyikhez számtalan tárca van.
Lóvét kiutalni magamnak az OTPs számlámra szintén SEPA utalással Krakenről, filléres tétel. -
Cheesus
senior tag
Sziasztok

Vigyázat, wall-of-text következik
Teljesen kezdőként szeretnék bekapcsolódni egy kicsit ebbe a crypto világba.
Természetesen olyan pénzzel, amit nem sajnálok ha elveszik.
Visszaolvastam a fórumot kb 4 hónapra visszamenőleg, de a biztonság kedvéért felteszem a kérdésem nektek, mielőtt valami hülyeséget csinálnék. Megpróbálok a sorban haladni:Szóval nekem jelenleg egy teljesen mezei K&H-s bankkártyám van, viszont visszaolvasva a dolgokat regisztrálnom kellene egy Revolut fiókot.
1) Itt az első kérdésem az lenne (bár tudom hogy van erre itt PH-n külön fórum) hogy nekem elég itt egy sima felhasználói fiók, vagy hosszú távon nézve érdemes a fizikai kártyát is igényelni tőlük? Tudom hogy a pénz utalás nincs a fizikai kártyához kötve, de hátha tudtok erre valamit mondani.2) Ha jól értelmezem a dolgot, a K&H-s bankkártyámon keresztül kell EUR-t utalnom a Revolut számlára (már ha ez jelenleg működik), és onnan továbbvinni Binance-re?
3) Kell ugye mindehhez egy crypto wallet is, sokan az Atomic Walletet javasoltátok másoknak, így gondolom nekem se lenne az rossz.
4) Végezetül pedig szeretnék mindehhez egy hardware walletet, nekem a legjobban a Ledger Nano X/S tetszene.
De hogy a Cryptoról is szó legyen, az elején megpróbálnék venni egy minimális BTC-t + ETH-t, ami lenne magán a fizikai walleten, és mondjuk a Polkadot/VeChain/Elrond cryptokkal próbálnám figyelni a piaci történéseket.
Szinte biztos hogy rengeteg hülyeséget írtam le, ezért ha ki tudnátok javítani, vagy a fentebb leírt "platformok" helyett mást ajánlanátok esetleg, akkor minden tanácsot nagyon megköszönnék.
-
Veron
addikt
Látom mostanában az FTXet sokat ajánljátok. Crypto.com vs FTX kérdésben, crypto trade ismerkedésre, nem feltétlen daytrade-re bármelyik jó?
Tudom az FTX gyűjtőszánlás és lassan érkezik be a lovetta, de ez nem zavar.
Számít valamit, hogy a crypto.com elvileg tőkevédett vagy a blockchain működési elve miatt ez nem releváns? -
nort_on
senior tag
-
nort_on
senior tag
Van azért itt több ok is, KA fórumról egy srác gyűjtése tegnap reggelről, szóval azért nem véletlen volt a mai +10%.
1.) a stock-to-flow model alapján kifejezetten alacsony most a BTC ár
2.) "mindenki" arra számít, hogy bullrun van/jön => önbeteljesítés is részben
3.) a nagybefektetők folyamatosan (de okosan) vesznek: tavasszal is, nyáron is, a mai napig - miközben láthatóan manipulálják a piacot + a híreket
4.) akár ki akármit mond, akár mi is történik, de Kínának biztosan van egy halom kriptója, mert Észak-Koreával bizniszelnek, akik folyamatosan lopják a kriptót, szal nyilván nem kápéval fizetnek már évek óta...
5.) az USA-ban a BTC ETF-et kb. azért halogatják, hogy akik majd ki akarják bocsátani őket, azok (akár áttételesen) most jól be tudjanak vásárolni a lefele manipulált piacon
6.) BTC grafikon, augusztus óta egy "mini-Wyckoff" minta van megint: ugyanaz, mint a tavasz nyár, csak kicsiben, megint felnyomják kicsit a piacot pár nap alatt, aztán eladtak, majd le, most meg akkumulálnak...ezek nem sima emelkedések meg normál korrekciók...
7.) az USA-ban csak Texas annyira kriptón pörög, hogy elképesztő
8.) a mainstream adoption már itt van, és gyakorlatilag ennek próbál a nagytőke ellentartani, amíg lehet (mostmár nem nagyon olvasol ransomware meg drugmoney meg terrorist money híreket, mostmár az nem működik...)
9.) a 2017-es bullrun-nal ellentétben most az altokba / DeFi-ba is folyik a pénz, most éppen minden piac "lerántásnál" újabb és újabb adag, és szerintem még a DefiPulse és hasonló oldalak sem telejsen pontosan mutatják a teljes képet
10.) mostanában fogják bejelenteni nagy cégek amerikában, hogy mennyi kriptót vettek Q2-ben, Q4-ben pedig a mostani akkumuláció lesz majd látható, és akkor majd szépen leesik a "pórnépnek" hogy mi folyik, mint ahogy 2017-ben is
11.) viszont a mostani run el fog nyúlni a visszarántások és az egyre erősődő vételi oldal miatt plusz az előzőhöz hasonlóan az altseason-t majd csak 2022-ra érjük el, akkor majd berobban megint a DeFi is (Solana, Avalanche, Cardano, az ETH2.0, stb.)
+1: a SEC iszonyatos balfaszkodása után októberben a FATF fog ráfenyíteni világ szinten a kriptóra, de annak se sok sikere lesz, csak jobban elegük lesz az embereknek a régi rendszerekből, szóval ha majd a FATF is felsül a szabályozás-tervekkel, akkor még jobban el fog szabadulni minden
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Autós kamerák
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER MAX PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- Új (kibontott) Sage Express Impress SES876BSS
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ RTX 5060 8GB DDR7 2ÉV GAR
- Laptop hűtőpad 15' laptopokhoz
- ÚJ 4K CORE I5 14400F Gamer MAX PC 32Gb RAM 512GB NVME SSD ÚJ GAINWARD RTX 5060 8Gb DDR7 2ÉV GAR!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Uccu neki, nekem is kéne egy gétéer

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
Az olyan 0,3 cent
Volt mar ra pelda hogy a kutyak szerencset hoztak
Mekkora lenne már shibabol meggazdagodni