- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyrák666
aktív tag
Esik x szazalekot---> valaki bejelenti, hogy ott az uj ,,alja". Most kell venni.
Aztan persze, hogy nem, mert trendfordulo volt novemberben, es azota csak uj ,,aljak" vannak.Tudod..,,mennyi az alja fonok?" Hat januarban 50..utana 40..most eppen 35, ami ki tudja mennyi lesz nap vegere ha felkelnek az amcsik.
-
BeLucZ
addikt
többit nem vágom, binance nekem felejtős a sok kétes ügy miatt, meg azt állandóan cseszegetik a hatóságok, ftx -re jókat mondanak csak kicseszett lassú a sepa beutalás átfutása ( lehet a kiutalása is), kucoint is szokták dícsérni, én mindenesetre biztosra akartam menni, ezért választottam a cb pro-t
-
BeLucZ
addikt
csak ne feledd, hogy a CB az egyik legnagyobb és legrégebbi (2.) tőzsde, amerikai hátterű és megbízható, nem basztatják a hatóságok, amerikai kormány még megbízást is ad neki, szóval ha lehet így fogalmazni, ott van a legnagyobb biztonságban a tőkéd ( ha már a váltókról beszélünk ), sepa mindig működik megbízhatóan és gyors én meg pont letojom azt a 0,5% fee-t ha cserébe nem kell izgulnom hogy melyik nap dől be a cucc vagy törik fel vagy lopják szét.
-
xabolcs
őstag
Ugy latom egy ideje nem lehet kereskedni CB-n XRP-vel (most sem), igy ez az utvonal nem lesz jarhato.
XRP helyett probald meg az XLM-et: CRO -> USDT -> BTC -> XLM!
-
2thletme2day
őstag
Én is jártam így amikor elkezdtem a cryptoval foglalkozni. Igaz én a kibányászott eth-el kezdtem el tradelgetni. Gyorsan el is buktam kb 2 havi (100Mhs-el bányászom) termelést a türelmetlenség és a pánik miatt. Épp a mostani lejtmenet előtt adtam el az összes eth-em és vettem vissza nyomottabb áron. Ott tartok, hogy a kezdetetkkor elbukott eth mennyiséget szépen óvatosan, de sikerült visszaszereznem. ATH környékén eladok majd utána visszaveszem kellően nyomott áron az eth-et. Ha hetek kellenek a kellően nyomott árhoz akkor hetekig várok míg visszaszállok. Nem gyors gyarapodás, de gyarapodás.
-
Froclee
őstag
Tradelni marha nehéz, legtöbbünknek fölösleges. Én is vettem .87-en CRO-t, de egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy eladjam. Bármiben fogadok, hogy 1 dollár fölött lesz előbb-utóbb. Tudok várni.
Többször el lett itt mondva, hogyha nem bírja a gyomrod, hogy százezreket/milliókat ugrál a portfóliód fel meg le, akkor el se kezd. Nekem is egy jobb használt kocsi árát csökkent egy este alatt, de már a pulzusom se emelkedik meg tőle.
-
Frozen
addikt
kezdők hibája
Ath -nál egyértelmú nem veszünk semmit ,mert arra hogy még nagyobb áremelkedés legyen arra nagyon csekély az esély itt ez után általában különben is egy nagyobb esés jön. (ha akar venni az ember akkor ott érdemes, bár szerintem fog lejjebb is menni bőven csak türelem kérdése)
Ha veszel valamiből felesleges beállítani a stop limitet, ennek akkor van értelme ha nagyon dobja el az ár magát azaz rendesen beszakad valami 10-20% minimum. Ha el is adod pánikkal ,akkor veszed vissza mikor már szintén lement az ár ,hogy mennyiségben a pézért többet kapj. Utána pedig várod tartod míg föl nem kuszik hogy pluszos legyen.
Mindenkivel megesik ,de akinek nincs szerencséje vagy türelme az folyamatosan bukja a pénzét ,mert pattog mint egy pingpong labda.
Javaslom egyébként több érmébe beszálni ,mivel senki nem tudja melyik fog kilöni, így nagyobb az esély hogy többöl valamelyiket elkapod és bőven fedezi a veszteséget. -
6absbulldog
tag
Mindenki mindenképp kereskedni akar, meg ugrálni egyikből a másikba?
Nem jobb közép-hosszú távra befektetni? Vettél SOL-t, akkor ülj rá, tedd stake-be és várj. A szakik szerint ez a mostani ETH, és hasonló pályát fog befutni. Azaz a következő bikapiacra (2024-2025) ott lesz árban, ahol most az ETH va. Nem fillére persze, de minden jel erre mutat. Nem jobb, akkor örülni, hogy tudtál venni 200 dodó alatt SOL-t és várni?
Persze nem garancia a fent említett életútra, de minden jele ebbe az irányba mutat. És ez nem pénzügyi tanács volt, csak szólok. -
Racer77
tag
Ezt úgy hívják tanuló pénz. Kezdő koromban én is csináltam hasonlót mert nem értettem a piacot nem tudtam miért és merre megy az ár.
Én is nagy mínuszban vagyok hiába tudom mikor jár valami ath közelében és hiába tanulok évek óta a kereskedésről. Viszont amíg nem adod el addig csak elméleti mínuszod van, ilyenkor nyugodtnak kell maradni és ki kell ülni, főleg ha nem vagy penge a kereskedésben. Az első nagy pofonok után kezdtem én is beleásni magam a témába. -
Laci244
csendes tag
Alapvetően ha ötlete sincs meddig korrigál vissza, és hosszútávon ígéretes projekt, akkor a HODL a legjobb szerintem.
Addig amíg napi elég időráfordítás meló miatt nem adódik az 1h-s chart meglovagolására, bölcsebb lesz még akkor is tartani ha viszonylag magas áron vettük, mert simán benne van hogy 365 nap múlva kétszer, háromszor magasabb lesz az ár mint ma.
Másrészt önmagában Bollinger alapján állítani hogy egy döntés hülyeség volt, véleményem szerint megalapozatlan. Hasznos dolog a Bollinger, de sokkal jobban ha RSI-al és RSI divergencia indikátorral együtt használjuk. Így lényegesen pontosabb jelzésekhez fogunk jutni.
-
0utsider
tag
A GALA-t én mindenképpen vissza várom minimum ATH-ig, a korrekciója után. Sőt szerintem előbb lesz meg neki az 1 usd mint a SAND-nak a 10.
Az, hogy mit teszel rajtad áll. Vagy eladod és az alján vissza veszed. Vagy tartod.
Én nem szoktam ilyen sokáig pozícióban lenni.
Engem valószínűleg már rég kiszedett volna a stop.Benne volt a figyeltjeim között, amik nagyot mehetnek, de amikor észrevettem hogy megindult addigra már nyomott 2-3 x-et, így azóta várok egy komolyabb korrekcióra.
-
Madwe
nagyúr
Kérdés tudod e kb belőni hol lehet az alja?
- ha igen, akkor ismerős adja el, s amikor érzi a beszállót, akkor vegye visszaKérdés mennyire van anyagilag jelenleg benne az ember, s mennyire érzi hogy lesz még feljebb?
- ha biztos hogy lesz még feljebb, s még mehet bele rendesen, akkor vegyen bele többet, hogy lejjebb nyomja a beszállóját.Esetleg ha mindkettőben biztos, akkor adja el, s amikor érzi a trendfordulót akkor nagyíobb összeggel szálljon vissza...
De egyébként veszteni is tudni kell, s elengedni bizonyos trade-eket, ha nem vagyí biztos a sorsában, csak zavar hogy buktál vele, lehet akkor jár a legjobban az ember ha lenyeli a karót s kiszáll - persze ekkor fog holdra szállni a coin, de ennyit a közösségért be kell vállalni
-
Madwe
nagyúr
Coinbasen tegnap elég sok gond volt…
Coinbase Support (@CoinbaseSupport) Tweeted:
We're experiencing connectivity issues again across https://t.co/ohqDivCZYw and Coinbase Pro. This may cause failed trades, delayed transactions, and unexpected behavior on the webpage and mobile apps. We're back at it to get this fixed and restore full service.
[link] -
Kobe
veterán
/BTC chartot nezd meg es mondjuk ne 1 oras "pitsafust" idotavon hanem naposon, hetesen :)
En perpill a FUN 50%at BTC, masik 50%at USD alapon tartom, mindkettot max attettel hosszutavra (2023 kb) de annyi cashel hogy barmikor betolhatom margin callra ha idoszakos megborulas van
1 satoshi arvaltozas = 4-500 USD arvaltozas a poziban, paronkent
az mar nem rossz summa a vegen
-
Frozen
addikt
szerintem ezek a cégek nem jelentenek automatikusan az adóhivatalnak hiába váltod át fiatra, ha a kártyádra nem történik kiutalás azt sem tudják,hogy neked van kriptod.Arra pedig tuti nincs kapacitás ,hogy x millio felhasználónál megnézze azt,hogy ki mennyit váltott ki Fiatra... (főleg ha ez nem kerül közvetlen kártyára)+ még a több millios lakosság adóbevallását is megcsinálni ellenőrizni. (nekem az a véleményem,hogyha nincs hirtelen kiugrás vagy rendszeres utalás a számládon/ra akkor senki nem fog kutakodni utánad maximum akkor ha ezt vagy te bejelented és felhivod rá vele a figyelmet vagy ha valaki felnyom
#13134kispéé
Németországban semmit mivel évente 600 euroig adó és bejelentés mentes / ha több mint 1 éve birtoklod akkor sem kell semmit bevallani és adózni.
Más országokban máshogy van. -
Frozen
addikt
fent írták már néz ki olyan dolgokat ami mögött van valami és probál meg egy lenti árat vele elkapni vagy korán beszállni. Én nem adok tanácsot mindenki saját pénze és döntése.
De a coinok legtöbbje követi a bitcoint. Elmélet ,elemzés,iskola ide vagy oda senkinek nincs jósgömbje. Van akinek szerencséje van és nagyot tud kaszálni van aki meg bukik.
Rendesen utána kell járni a dolgoknak ,de mint írtam ilyen kevés tökével btc vagy eth ha duplát is megy akkor is csak 50 eurot nyertél és ebből lejön a vétel/eladás fee -
MPowerPH
félisten
-
fireman123
őstag
Természetesen lehet medvében is trédelni, csak az sokkal nagyobb felkészültséget igényel, mint a jelenlegi bikapiac, ahol gyakorlatilag mindegy mit veszel.....ha nem vagy túl mohó és időben elkezded a szakaszos realizálást (a mémcoinok persze bármikor bezuhathatnak 50+ százalékot is). Én egyébként sem vagyok "mindenáron" trédelős fajta és kevésnek érzem a felkészültségemet egy tartós bikapiacon történő folyamatos trédeléshez. ....viszont végig éltem az előző ciklus emelkedős és esős szakaszát is, ezért hívtam fel a figyelmet a veszélyekre. (de persze majd mindenki a maga kárán tanul, addig meg azt hiszi, hogy fél éves bikapiaci múlttal már profi kereskedő
...hajrá)
Ugyanez megy a bányász topicban is, ott sem tudja senki elképzelni, hogy lesz időszak amikor a 500e+ -os kártyákkal sem jön ki még az áramszámla sem, legjobb esetben nullán lesz a hozam, ....az előző ciklusban bizony volt ilyen időszak vagy 1,5 éven át, persze ilyenkor nem szabad eladni semmi coint hanem finanszírozni kell az áramot....vagy pedig lesz sok olcsó gpu
-
Kobe
veterán
A boli is egyfajta mozgoatlag, csak maskeppen van sulyozva a keplete, ezert inkabb az RSI hez hasonloan kell ertelmezni
Ha a szalag kitagul, es a felso szalag menten pattog felfele az eszkoz ara, akkor fomo van / tulvett, korrekciora kell keszulni
Ha 70es RSI felett (tulvett zonaban) kilep felfele a boli szalagbol akkor nagyon nagy valoszinuseggel erik rovidtavon a korrekcio
Ha a szalag beszukul es szuk savban sorakoznak a gyertyak, akkor a ciklust egy tagulas koveti majd, eselyesen markansabb volumenu elmozdulas fog tortenni az arban, de az meg lehet barmilyen iranyban, lefele is. Figyelni kell, ha lefele kandikal ki vagy ha nem nagyon tud a boli kozepe fole torni akkor valoszinubb a lefele "tagulas"
Ha a szalagbol lefele esik ki, es az RSI a 30as hatarvonal kornyeken vagy alatta pattog, akkor tuladott a cucc es felfele korrekcio az eselyesebb
Belepopoziciok risk managementtel szuk bolinal, kiszallo tag szalagnal, fibo szinteket figyelve
-
én nyitnék is egy oylan tanáccsal, hogy ne kövess másokat
inkább "do you own research"
a coinbureau csatorna nagyon hasznos, kezdőnek különösen facen
ha pedig kicsit elmerültél a dolgokban, lesz magadtól is jó ötleted
amikor egy influencer leadja az "igét" sokezer követőjének, akkor általában van egy irreális pump, beszállsz és egyből buksz simán 20-30% ot akármásodik tanács, hogy most all time highon vagyunk, ha holnap lesz egy 60% os esés, senkit nem fog váratlanul érni, aki réeggebn cryptozik már
-
0utsider
tag
Bár az ADA-nál minden indikátor az mutatja (legalábbis így mobilon), hogy a legjobb ponton van a beszálláshoz. De olyan sok eladón kell keresztül vágnia magát, hogy emiatt, ameddig egy bálna úgy nem dönt, véleményem szerint érdemi emelkedésre nem képes.
Egyébként pedig egyre nagyobb esélyét látom egy újabb összeomlásnak, úgyhogy jelenleg stabilban vagyok.
A volatilitás szempontjából, eddigi tapasztalatok alapján választok.
A trendvonalakat, támaszokat, néha fibio szinteket pedig, a binance tradin view felületén lévő toolokkal rajzolom.
-
0utsider
tag
Bár én nem rég day tradelek (5 hónap), azért leírom az én szempontjaimat.
Nálam fontos a "termék" is, hogy képviseljen valamilyen értéket. E szempontból van kb 20 token a kedvencekben.
Kiválasztásnál megnézem az order bookot, hogy ne legyen tele áthatolhatatlan falakkal. pl: az ADA-t jelenleg hiába van jó áron, bottal se piszkálnám meg.
Fontos továbbá a volatilitás. Míg a tokenek nagy része, egy időben egy irányba mozog, olyat választok, ami nagyobb százalékot képes megtenni ez idő alatt. Mondjuk ez nem teljesen igaz, mivel ha nincs időm foglakozni a dologgal, akkor alacsonyabb volatilitású eszközt keresek.
TA alapján pedig az alábbi szempontokat figyelem:
Az RSI legyen túladott szinten, az ATR legyen a lehető legalacsonyabban, az MACD épp felfele kanyarodjon és nem árt ha az OBV beáramló tőkét jelez
Lehetőleg legyen közel a legközeleggi támasz és távol az ellenálás szint.
A legjobb ha éppen egy nagy esésen van túl az adott token.
Ekkor berajzolgatom trend vonalakat (rövid, közép és hosszútávút), ellenálás / támasz szinteket, hogy lássam, hogy meddig eshet / emelkedhet az ár.
Ha lehet ráhúzok egy párhuzamos csatornát. A minimum maximum pontok meghatározásához.
Megnézem van e divergencia a csúcsok közt.
No meg persze nem árt megtippelni, hogy Elioti értelmezésben hányadik hullámnál tarthatunk.Így röviden asszem' ennyi
-
törölt tag
Ha hosszú távon gondolkodsz akkor nem.
Ajánlom ezt megnézni.
https://bitcoin.live/video/on-your-marks----4-year-journey?aid=102 -
gojko.m
senior tag
-
gojko.m
senior tag
Nálam is hasonló a helyzet. Nemrég regisztráltam az FTX-re és próbaképp beutaltam egy kevés EUR-t a Revolut-on keresztül. De még mindig nem érkezett meg. Már írtam a supportnak, de még semmi válasz.
Lehet hogy azért akadt el a dolog, mert nem töltöttem fel az utalási bizonylatot (Proof of wire)? Ez egyáltalán mi lenne egy revolutos utalás esetében?
A Coinbase Pro-n és - anno - a Binance-n egyszerűbb és gyorsabb volt a SEPA euro beutalás.
-
-
BeLucZ
addikt
Ezért nem kell erőltetni az FTX-et, mert tetü lassúak. Coinbase Pro-n automatizált rendszer van referenciakóddal és 3 órán belül ott a zseton munkaidőben meg kiutalás is ennyi idő alatt átfut pl OTP-re, csókolom. Bánat aki mindig kivárná ezt, hogy feldolgozzák a pénzét 1 hétig
-
nort_on
senior tag
Ha gyorsan kell, akkor crypto.com (CDC) vagy Coinbase Pro ezekre megy az instant SEPA ami pár perc max 1 óra, de ezek kicsit drágábbak, mint a Binance. Vagy FTX szintén SEPA, ha nem sürgős, de ide lassabban ér be, kb 1-2 nap, de ha szerencséd van, akkor fél-1 nap, cserébe ez a legolcsóbb, és innen ingyenes a kriptó kiutalás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged