- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
llacee #20741 üzenetére
Nem kell minden évben, ők úgy értették hogy 3 évente.
Mert a veszteséget és a bevételt/jövedelmet 3 éves időablakokban lehet szembeállítani egymással. Bevétel/jövedelem csak akkor van, ha fiatba váltod a kriptót. Elég, ha a 3. évben fiatba váltod.
Ha pl 22-ben beraktál 1 millát, 23-ban megint 1 millát, idén 500 ezret, akkor azok mind veszteségekként kell szerepeljenek az adóbevallásaidban.
Ha idén év végén kiteszed fiatba az összeset ami mondjuk most ér 5 milliót, akkor majd be kell írnod az 5 milliót, mint bevétel/jövedelem.
A 3 év alatt 2.5 millió volt a veszteséged, és 5 millió a jövedelem.
Profit az 2.5 millió, ezért 2.5 milliónak a 15%-a lesz az adó amit be kell majd fizetni.Ha elszalasztod szembeállítani egymással a veszteséget és a bevételt a 3 éves időablakban, akkor később amikor bevételed/jövedelmed keletkezik fiatra váltás során, akkor már az egész 5 millió 15%-át kell adóként befizetned!
-
sambenez
addikt
válasz
llacee #20741 üzenetére
Nem kell visszaváltanod, ki tudod így is tölteni az adóbevallásod, csak ebben az esetben ha jól emlékszem 2 év után nem tudod a befektetésedet görgetni, ezért a tőkéd után is fizetned kell az adót, nem csak a nyereséged után. Sőt mondok jobbat, ha bukóban veszed ki a befektetett pénzed akkor is adóznod kell.
Jól ki van ez találva. -
szekra
addikt
-
Zbacsi
csendes tag
válasz
llacee #20726 üzenetére
tegyuk fel minden evben beutaltal mondjuk 1 millat, akkor adobevallasodban ez szerepel:
2021: 1milla veszteseg
2022: 1milla veszteseg
2023: 1milla veszteseg
tegyuk fel kiveszed a toket 2024-ben:
2024: 3 milla nyereseg (4-et raktal be, de 1 millat 2024ben amit ki is vettel)
ekkor csak 2022 es 2023-al allithatod szemben, azaz 1 milla profitod lett ami utan adoznod kell...
ha 2023-ban kivetted volna majd 2024ben rogton vissza akkor most 0 lenne az ado -
-
-
pacni120
tag
válasz
llacee #17622 üzenetére
Csak fórum hsz-ből származik az én infóm is, arra tippelnék, hogy ezt a merge pillanatában a binance walleteidben birtokolt ETH mennyisége után egyszeri alkalommal kiosztotta a binance.
Egyéb esetekben nem tudom mi a szitu, de ez és ehhez hasonló hitelesnek tűnő forrásokból biztosan megtalálod, ami érdekes lehet számodra. -
BeLucZ
addikt
válasz
llacee #16515 üzenetére
Az a nulla még kijöhet, csak szerintem nem úgy ahogy te gondolod!
Viccet félretéve, most kb minden alt gatya.... De ha a BTC visszatér egyszer az 50-60K-s zónába akkor a sikeresebb altok remélhetőleg visszatérnek az ATH-juk környékére
Más nem maradt nekünk, csak a reménykedés meg a HODL
-
MPowerPH
félisten
válasz
llacee #16072 üzenetére
Ugy erzem, be kell rugjak. Ugy elmozdulok a realitasok talajarol, es a felelem is megszunik.
Itt kb. akarhanyszor raneztem az elmult 2 napban a chartra, es azt lattam, most kell venni, mert volt egy nagyobb zuhanas, es jon a korrekcio, mindig egy ujabb, jelentos zuhanas kovetkezett.
-
dobolan
senior tag
válasz
llacee #15330 üzenetére
Szerintem most abba visszaszállni hosszú távra nem jó ötlet, hisz az elmúlt események nem történtek régen. További tőkekivonás és nagyon hamar 1 dollár alá esik. szerintem hosszú távra jelenleg nagyon kockázatos befektetni ftm-be amúgy a defi és crypto piaci trendtől függetlenül is, de ez magán vélemény
-
dobolan
senior tag
válasz
llacee #15003 üzenetére
A gondolatmeneted tökéletes, csak egy baj van vele, nem tudod meddig fognak esni az árak mondjuk swingtrade középtávon (legyen pl. 1 hónap). És ha a jelenlegi még feleződik?
Más a helyzet, ha folyamatosan lesz tőkéd és szándékod vásárolni, akkor lehet a jelenlegi szinten is.
Én nem igazán tudom mi lenne a jó lépés, én nem tartok ilyen hosszú távon eszközben pénzt, kivéve busd. Általában napi szinten zárok mindent, vagy ki vesz a sl. -
kenwood
veterán
válasz
llacee #14756 üzenetére
" or use browser extensions like Authy to utilize 2FA "
Na erre nagyon figyeljetek.
Igen, valoban kenyelmes,ha egy gepen fut mindket faktora az authentikacionak,de ez nem csak neked kenyelmes,hanem a hackernek is. Az sms-es authentikacio jelentosen megneheziti a dolgukat. -
dobolan
senior tag
válasz
llacee #14624 üzenetére
Ez a piac sem így működik nyugi. Ha így működne, akkor nem működne sehogy. Az ár majd elindul felfele, de nem az ilyen kishalak fogják mozgatni, akik ide írkálnak. Vagy befektetsz hosszabb távra, vagy skalpolgatsz naponta. A veszteség tűrésedet és profit arányodat te döntöd el, meg a rendelkezésedre álló tőke. Olyan nincs, hogy mindíg az alján veszel, és a tetején adsz el csak a mesékben.
-
-
nort_on
senior tag
válasz
llacee #13141 üzenetére
Nem a helye számít, hanem a FIAT-kriptó, kriptó-FIAT konverzió. Ha ez a CB-n történik, akkor ezek alapján lesz adózási kötelezettséged. Nem kell kiutalni sehova. Ezért szívás FIAT-ban és nem stable-ben kereskedni, mert így minden egyes tranzakciót külön kell számolni (akkori HUF árfolyamon, mivel ugye forintban "adózol").
-
fireman123
őstag
válasz
llacee #12873 üzenetére
Ez majd utólag fog kiderülni, senki nem lát a jövőbe (bármi történhet időközben), de nyilván nem teljesen egyformák a ciklusok, ....visszaemlékezve 2017 ősszel-télen is nagyon nagy volt a hájp, legalábbis abban a körben aki egy kicsit is fogékony volt a kriptóra (annyi különbséggel, hogy akkor nem voltak intézményi befektetők, de azok meg nem a hájp tetején vásárolnak), mégis megrottyant minden 18-19-ben, ...meglátjuk.
-
0utsider
tag
válasz
llacee #12723 üzenetére
Az ilyen hirtelen megugró tokenek, úgy vettem eddig észre, hogy az esetek nagy részében visszatérnek a kiindulási állapotukba.
Párszor én is megszivattam már magam velük. 😊
Ha jó projekt és hiszel benne, közép/hosszútávon lehet még profitábilis.
Én általában 618-as fibonál ugrottam beléjük, majd amikor átlépte a fájdalom küszöbömet, dobtam őket.
A profitom nagy részét az ilyen szerencsejátékozás ette meg. A maradékot meg a magas tőkeáttét 😊
-
dugynok
senior tag
válasz
llacee #12257 üzenetére
Tartsd
szép lassan elkezdtek menni az altok, hamarosan ada is beindul (nézd csak meg pl: dot, bnb, link). Most még mindenki finomkodik, pici a bizalom minden irànt, btc fönt, de sztem mindenki azt vàrja, hogy marad-e ott vagy esni fog. Hó végére PlanB s2f modell szerint 63k btc àr vàrható, ha hozza, megjön a bizalom és indulunk fel, szvsz.
Jah, csak ada-ból 2k-m van, én bìzok benne -
Tomoty
senior tag
válasz
llacee #12261 üzenetére
Mindenki várta a [SundaeSwap] -ot, de folyamatosan csúsznak.
Elvileg augusztusban el kellett volna indulnia, és akkor elvileg 8-10 dollár között tetőzött volna év végére az ADA (elemzők szerint).
Sajnos túl sok az "elvileg" és a "volna". Én még benne hagytam 200$-t, de a pénzem egy részét én is kivettem. -
6absbulldog
tag
válasz
llacee #12257 üzenetére
Aktív a smart contract, mégsem árasztanak el minket appokkal a fejlesztők. Az NFT piacuknak sincs akkor híre twitteren, mint pl.: solana-nak.
Szerintem egyszerűen elkéstek mindennel, SC-vel, NFT-vel.
Ettől még persze biztosan nőni fog, de ebben a bullrunban nem hiszem, hogy eléri a 10 dollárt. Majd pár év múlva. -
törölt tag
válasz
llacee #12061 üzenetére
Itt az ideje, hogy tanuljál egy kicsit! ☝️
https://bitcoin.live/video/on-your-marks----4-year-journey?aid=102
-
BeLucZ
addikt
válasz
llacee #11497 üzenetére
Ennél nagyobb baromságot rég olvastam, kb a semmire alapozza hogy 200 fölé megy hamarosan a SOL. 24 oran belul 258 mi ? Meg 500 hamarosan ?
Légből kapott hülyeségeket én is tudok írni csak semmi értelme. Gondolom ilyen antiFUD cikk csak ahhoz joval tobb emberhez kene eljutnia.
-
törölt tag
válasz
llacee #11494 üzenetére
Figyelj, egy baromi nagy rallit nyomott le a Solana.
Sokan realizálunak. Viszont ha kijavítják a hibákat sokra viheti az a lánc.
Nekem be van stakelve egy jó része, a többit eladtam.
Ugyan úgy az Ada-is meg a Polkadot is staking-ben van.A Fomóban szálltál be ahogy sokan, ez nem egy shitcoin jó lesz ez, de nem 3 nap múlva lesz Lambó belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest