- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Mobil flották
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
simongab
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Fura. Azt hiszem a nagymamám videotonjával nem neveznék be
Azért az megvan hogy tavaly a NY-i CES keretében megválasztott a TV-királya 2025 egy Sony TV volt? ;-) -
válasz
simongab
üzenetére
A nagymamának vette. Egy régebbi bravia.
Kábelen használja. Több mint 1000 csatorna van a kábelen. A döntő többség előfizetéses vagy szemét csatorna.
A kódolt csatornák szkennelését, megjelenítését nem lehet tiltani. Guide van, csatorna lista nincs. csatorna névre keresés sincs. A csatornák rendezése bonyolult.
De legalább alapban nem azonos sorrendben állítja össze a csatornalistát, mint a többi tévé. A bekapcsolás után percekig képtelen csatormát váltani a készülék.
BT van de csak billentyűzetet kezel.Egyetlen pozitívuma, hogy a szoba fényviszonyaihoz állítja a tévé fényerejét.
Van később vásárolt Blu-ray lejátszóm. Annak a kezelőszoftvere is olyan, mint amit az eszközhasználattól eltiltott rabokkal gyártattak volna.
-
Sinesol
veterán
Ja, hát azt nem is néztem meg, annyira irreleváns volt. Hirtelen azert nem is tudtam mire gondolsz, azt hittem valami gazdasággal kapcsolatos listárol van szó, azert nem is értettem mire gondolhatsz.
Egyébként ha már itt vagyunk ránéztem. Egyrészt nem tűnik olyan soknak az a 19 környéke 100k emberből, másrészt meg kb 10. helytől lefelé annyira egyben van az egész mezőny, hogy 1-2 embernyi véletlenszerű szórás is óriási ugrásokat jelent, szóval túl komoly dolgokat nem érdemes belelátni abba helyezésünkbe.
-
simongab
senior tag
KÉRDÉS: VAN ITT VALAKINEK SONY TÉVÉJE?

-
simongab
senior tag
De szerintem semmi para
az XR Processor™ és a BRAVIA megmarad az új cuccok esetén is.. mint ahogy az én tévéim is. A Xperia pont 2025-ben lett kiszervezve a kínaiakhoz (és indult egy hatalmas bakival) de a terméken ez nem látszik ;-) -
azbest
félisten
kár ezen összeveszni. A vadkapitalista módiban egyre jobban nyílik a társadalmi olló. És persze, hogy van más ország, ahol kisebb vagy nagyobb a baj, de szinten mindenki zuhan, csak a sebessége más a zuhanásnak. Kiszervezik a gyártást, munkát harmadikabb világba.... csak lassan nem lesz már hová kiolcsósítani, miközben a hazai dolgozók meg nem tudnak hol dolgozni jó pénzért. Úgy néz ki a japán cégek is ezt csinálják most.
A fizetőképes vásárlók elfogynak előbb utóbb, nem tudja fenntartani magát a társadalom, ha pár gigacégbe koncentrálják a világ vagyonának 90%-át. Pár gigacég extrém mértékben gazdagszik, miközben egyre elégedetlenebbek a lakosok, egyre könnyebb őket radikalizálni, egyre nő a társadalmi feszültség.
50 éven belül szerintem lesz harmadik világháború, hogy megint leresetelje a dolgokat és elpusztítsanak annyi értéket, hogy egy-két generáció megint azt érezhesse, hogy a semmiből felépíthetik a valamit és örüljenek annak, hogy van két kezük és fülük.
-
simongab
senior tag
Nem haragszom
.... Pár kérdés hozzátok: kinek van Sony tévéje (esetleg mobilja- az már tényleg fanatikus) - (és mindene ami Sony) Kinek van hatalmas Sony gyüjteménye? Ki olvasta a Made in Japan könyvet? - és nem csak a chat AI-t használja...Ki járt már Japánban? - és foglalkozik a kultúrájukkal. Kinek van az elektronikához kötődő végzettsége... Mert ha mereven egy fogalomként használt "száz éve volt" mondatot meglovagol az nem tudás hanem valamilyen spektrumzavar 
-
-
Sinesol
veterán
Ezeket a túlzóan pesszimista dolgokat nem érdemes tulsagosan komolyan venni, ha minden bejött volna, amiket évtizedek óta kárognak, mar 30-szor összeomlik minden ország. Az elméletek egészen ritkán igazolódnak be.
A csökkenő lakosság nem feltétlen akkora probléma, eléggé élen járnak a japánok az uj megoldások bevezetésében, lásd pl. robotika. Az öngyilkosságok száma sem mond tul sokat, eleve itt is az a gond, hogy nyugati szemmel akarsz megérteni egy keleti országot.
Szóval lehet tovább károgni, de az elmult 20 év pesszimista jóslatainak ellenére továbbra is a világ egyik vezető gazdasága Japán. Nem jövedelmező a tévégyártás, na bumm, majd más iparágakra koncentrálnak, ami jobban jövedelmez. -
Azért Japán esetében az öngyilkosságot árnyaltabban kell értelmezni.
A legtöbb országban az öngyilkosságot abszolút negatív szinten értékeli a társadalom.
A japán történelemben a legismertebb, rituálisnak tekintett öngyilkossági forma neve szepuku (seppuku). A szamurájkultúrához kötődött és a becsület helyreállításának egyik – ma már történelmi – módja volt. Az etika része volt a harakiri.
A hagyományok okán ma is megengedőbb a megítélése. -
Piftuka
veterán
válasz
simongab
üzenetére
Amit vitathatónak tartasz, az statisztikai adatokon, tényeken alapul.
Emellett egy ország helyzete rossz mivoltának megítélésénél irreleváns, hogy egy másik ország "még nála is rosszabb helyzetben van". Nyilvánvaló, hogy egyikük számára sem vigasz, hogy a másik országban "több rossz" történik.
A japánok az öngyilkosságok számát tekintve az elmúlt 25 évben gyakran a TOP10-ben voltak, most éppen a TOP20-ban szerepelnek, és nem csak azért kerültek "előkelőbb" helyre (nem mintha a jelenlegi eredmény olyan jó volna), mert csökken az ilyen halálesetek száma, hanem mert az első 10-be még nagyobb számokat produkáló fejlődő országok kerültek:
[Top 100 Countries by Suicide Rate (per 100k), 2025] (A neveket látva nem meglepő az ő helyezésük sem. Tragikus lista ez minden szempontból.)Mindennel összefüggésben ez különösen aggasztó:
[Record number of schoolchildren killed themselves in 2024] (A fejlődés és a jövő szempontjából az egyik legfontosabb korosztály.)A hosszú élet pedig egyrészt utal a jólétre, másrészt összefüggésben a 100 éve folyamatosan, és az elmúlt évek mindegyikében negatív rekordot döntő, csökkenő születési rátával és a társadalom jellemző életkorával együtt mutatja a problémát:
[Japan’s fertility rate hits record low despite government push][Births in Japan Fall Below 700,000 for the First Time in 2024]
[Map: The World’s Oldest and Youngest Countries, by Median Age]
Tehát még egyszer: a lakosság elöregedett, a klasszikus családok fogynak, a szerepek átformálódtak, a gyerekvállallási kedv egyre alacsonyabb, a fiatalság egy jelentős része depressziós, egy másik része egészen ifjú korban, tragikus módon öngyilkosságba menekül.
Mindez nem egy virgázó társadalom jövőképét vetíti előre...
-
azbest
félisten
válasz
simongab
üzenetére
azért szerinten nagyon alájuk fog tenni, hogy az ország áttért az amerikai útra. Arra, hogy 50 évig kb fix volt tán a jövedelem és a pénz értéke, erre kitalálták a vezetők, hogy a gazdasság úgy tud növekedni, hogyha van infláció és egyre kevesebbet ér a dolgozók fizetése. A ma munkába álló fiataljaiknak már nem lesz nyugdíjas állása, hanem egyre kevesebb értékű pénzért dolgozhat egyre többet. De nem fogja tudni felépíteni az egzisztenciáját olyan rendes munkából, mint a szülei. Kivéve, az a maréknyi ember, aki tőzsdeügynök. Talán ebben a videóban van róla szó [link]
Ez a dolgozók kizsákmányolásához és az emberek elköltözéséhez fog vezetni. A nagy cégek kiszervezése más országokba is lehet ennek a tünete. Csökkenő népesség ide vagy oda, de a fiataloknak nem lesz életképes munkája, fizetése.
-
PitLee
őstag
Bár sok lehetőséget feltárnak a hozzászólásokban, de szerintem a probléma abból adódott, hogy Kína elért egy olyan szintet a technológia visszafejtésben és gyártásban ami miatt pl a Sony-nak az összes fejlesztésre elköltött pénz nem tudott megtérülni.
Két gyártó közül az nyer aki csak másol és nem költ fejlesztésre, szerintem ennyire egyszerű a történet.
-
simongab
senior tag
Több dolog vitatható az írásodban. Kórea társadalma sokkal nygobb ihívások elé néz, pedig Ők jóval később lőttek kis. A japánok 100 éve még csak 30 millióan voltak, nincs akkora pánik a népességfogyással kapcsolatban. Öngyilkosságok számában a középmezőnyben vannak, már kevesebbet dolgoznak mint az európai átlag. Tény hogy a gyenge jen miatt viszonylag alacsony a fizetésük, de nagyon olcsó sok minden.Én azt látom hogy a gyártókapacitász majdnem mindenben kiteszik az országból, csak a nagyon high tech eszközöket gyártják otthon, a 49%-os tulajdonrész után is van Nekik elég nyereség (a TV gyártásban). Szolgáltatásokban sokan dolgoznak, akár öregek is...itt élnek a legtovább az emberek, Ők utaznak a legtöbbet a világban, az elérhető IQ tesztek szerint itt a legmagasabb az emberek IQ-ja. Avendégmunkások beutazását pont mot korlátozzák, az ottartózkodásra szóló vízumokat éátvizygálják. Bicit zárnak...
A SONY forgalma, adózott eredménye....(minden mutatója) erősen pozitív ;- <3 -
Piftuka
veterán
"Az sokat nem jelent, hogy elengedték a szórakoztatóelektronikát, a high end nem egy nagy piac, alatta meg elég sok feltörekvő kinai versenyző van, akik nagyon lenyomják az árat és kevés a haszon."
Na, azért örülnének ők még annak a piacnak! Ne feledd, hogy nem önszántukból adták le a piaci részesedésüket, sőt vezető helyzetüket.
2004-ben, 22%-os piaci részesedéssel még a SONY adta el a legtöbb televíziót a világon, aminél akkor az LG és a Samsung együtt éppen csak kicsivel tudott többet produkálni.
Ráadásul akkor még az első 10-ben 6 japán szereplő volt, és ők együtt 50%-át produkálták a tévé eladásoknak. (A következő évtől a helyzet már gyorsan változott a két koreai "nagy" javára.)
Egészen biztos, hogy ilyen eredmények mellett eszük ágába nem jutott volna eladásban gondolkodni.
Ám az említett időponttól már folyamatos volt a lejtmenet. Valójában az is csoda, hogy még egészen mostanáig kitartottak a tévé részlegük mellett.
"Azt meg nem értem, hogy mit kell érteni lezüllött társadalom alatt, tul sokat nem változtak az utóbbi évtizedekben."
A '90-es években "kipukkadt a gazdasági buborék", azóta sok dolog változott ott is. Az "elveszett évtizedek" hatása és más okok miatt komoly munkaerőpiaci és társadalmi problémák vannak az országban.
Jelenleg a japán a világ egyik legöregebb társadalma, annak minden negatív vonzatával.
Megváltozott a családi modell; egyre kevesebb gyerek született, a fiatalabb generációk tagjai gyakran a nyugati életstílushoz és hagyományokhoz hű, nem pedig az ott jellemző évezredes tradíciókhoz (idősek, hagyományok tisztelete, kötelességtudat). Egyre kevésbé jellemző a családvállalás, és a hagyományos családi szerepek felvállalása a fiatalok körében.
Ezen kívül a fiatalok egy jelentős részére jellemző a "hikikomori" (teljes elzárkózás mindentől), az ország pedig a világ élvonalában jár az öngyilkosságok számában is. Bár - ahogyan írtad is - jóléti társadalomról van szó, a lakosság egy szignifikáns része relatív szegénységben él.
A kormányzat felépítése, és a szociális háló miatt a problémák egy része rejtett, "elkendőzött", ám attól még adott.
Mindezek a folyamatok eléggé visszafordíthatatlannak tűnnek, folyamatosan "gyűrűzik" minden, szóval van sajnos ott probléma bőven...! -
Sinesol
veterán
Van ott bőven innováció, csak nem feltételn ilyen téren, eleve nagyon sok mindent nem tudsz csinálni már tévés téren. Az sokat nem jelent, hogy elengedték a szórakoztatóelektronikát, a high end nem egy nagy piac, alatta meg elég sok feltörekvő kinai versenyző van, akik nagyon lenyomják az árat és kevés a haszon. Főleg, hogy a népnek az olcsó cucc kell főleg, ott meg méginkább versenyképtelen. Szóval nem annyira a japánok hibája ez, egyszerűen csak ilyen a piac.
Vannak más iparágak amiben ugyanugy jók, pl félvezetőgyártás, autóipar, meg ki tudja mennyi egyéb iparág, amik nincsenek szem előtt. Nem a szél hordja össze azt a GDP-t, ami miatt a világ egyik legerősebb gazdasága. Jut eszembe épp nemrég olvastam azt is, hogy lassan az animeipar lelépi Hollywood-ot, az sem gyenge teljesitmény.
Azt meg nem értem, hogy mit kell érteni lezüllött társadalom alatt, tul sokat nem változtak az utóbbi évtizedekben.
-
Héraklész
aktív tag
Igaz, de összehasonlítva, a 80-as, 90-es években évente-félévente jelentek meg olyan volumenű innovációk termékei, mint az Acustic Surface... Azért taroltak.
Konkrétan ez az akusztikai fejlesztés pedig (egy sor másik mellett) - szerintem - egy elbaltázott lépés, hiszen akit nem érdekel a hang minősége, annak jó a beépített csipogó is, akit pedig érdekel, komolyabb hangredszert épít ki.
Én nem a mostani Sonyt sajnálom, hanem a 80-as, 90-es évekbelit. -
Piftuka
veterán
válasz
Héraklész
üzenetére
"A Sony és általában a japán ipar megérdemli. Miért?
1. Nem bírnak lépést tartani a feltörekvő vállalatokkal. [..] Egyszerűen nulla innováció van már Japánban. Kiöregedtek, kifújt a lufi, lezüllött a társadalom stb. Mindegy, nem képesek rá, MINDENHOL piacot veszítenek évtizedek óta.
2. A világ plebszének nem kell a minőség. [..]
Egyébként ez az egész Sony zaibacura érvényes, már csak a PlayStation pörög."
Maximálisan egyetértek mindazzal, amit leírtál, és tényleg jól összefoglaltad a lényeget.
De...
Az innováció hiánya nem teljesen igaz! Inkább nagyon jellemző volt rájuk, hogy túl korán hoztak ki egy újítást, és/vagy nem voltak elég kitartóak abban, hogy bízzanak a sikerében.
Gondoljunk bele, hogy az OLED kijelzővel is ők hoztak ki először "consumer" televíziót, aztán nem sokkal később úgy ítélték meg, hogy nem lesz ennek piaca. Pedig csupán ~5 évet kellett várni, és az LG ezen a téren (is) történelmet írt.
Arról nem is beszélve, hogy az "Acoustic Surface Audio" technológiájuk a televíziózás történetében az elmúlt 25 év legnagyobb innovációja (az OLED panelek alkalmazása mellett).
A TRILUMINOS™ technológia, és "X" képfeldolgozó processzorsorozata pedig a mai napig a legjobb.
Ez a hír viszont nem különösebben meglepő, hiszen 2012-ben már egyszer a teljes TV részlegtől meg akartak szabadulni. Akkor, valamilyen ok miatt még folytatták.
Én azért sajnálom, hogy röpke ~két évtized alatt a csúcsról ide jutottak!
Azt pedig még jobban, hogy ha már eladták ezt az üzletágat, akkor azt nem az LG vásárolta meg!
Az ő szolgáltatásaikkal kiegészülve olyan termékek kerülhettek volna piacra, amely mellett nyugodt tudna lenni a vásárló. Az LG OLED tévék pedig profitálhattak volna a fent említett 3 technológia minden előnyéből.
A TCL-nél gyalázatosan rosszabb (garanciális szolgáltatás és termékminőség szempontjából) vásárló nem is kaparinthatta volna meg a SONY TV üzletágat...
R.I.P SONY television! -
Igen csinálnak, ott van továbbra is a Tv hez kapcsolodó kutató és fejlesztő részleg ekte holland és német fejlesztőkkel kézenfogva a TP vision mérnökeivel.
A Philips lefedi a teljes szegmenst ,az alsó szegmenstől a csúcs 900 -as szériájukig a legmodernebb Panellel szerelt OLED tv, ehhez méltó kép és hangminőséggel a csúcson.
Ráadásul azon kevés gyártó közé tartozik aki kép és hangminőségben mindent támogat, DTS, Dovi, HDR 10+.
Nekem van LG C2 OLED és Philips 700 -as OLED is, szerintem egy nagyon jó és megbízható Tv. -
Sinesol
veterán
Kerdes, hogy csinalnak e még barmit is ott.
A Sony-hoz hasonloan a Phillips is nagy név volt, nagyon jo kepminoseggl, viszont ma csak másod/harmadvonalas futottak még kategoria. Az ambilight-ot leszamitva nincs benne semmi kiemelkedö, ugyanaz a közepszer kepminoseg, mint fel tucat egyeb kinai marka. Szoval olyan sokat nem jelent, hogy Amszterdamban van a K+F központ.. -
azbest
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
egyébként még nem kötötték meg, hanem még csak amolyan szándéknyilatkozat.
Ha sokkal rosszabbul áll a könyvelés, mint ahogy kívülről tűnik, akkor még kitáncolhat a tlc belőle. Esetleg még közbeszólhat valami versenyjogi vagy exportkorlátozásos hatósági lépés is.
Egyébként nem is kell messzire menni:
TP Vision ugyanez volt a TPV Technology (70%) és Philips (30%) "joint venture 2012-ben". Ott is résztulajdon és brand után royality volt. Ma már 100%-ban TPV tulajdonú, 2014-ben adták át teljesen. [link] Ma már gondolom csak a brandért fizetnek díjat.Már egyik japán brandet sem japán cég gyártja, hanem csak licenszelik a nevet.
-
Kansas
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nem "visszacsinálni" - a joint venture az nem eladás, hányszor mondjuk még. Emellett tipikusan harározott időre és/vagy határozott célra, kb. egy projekt idejére szól, ami után nem ritkán egyik, másik, vagy mindkét félnek opciós joga van. Nincs mit "visszacsinálni".
De ez persze csak "jogászkodás", és mint olyan, lényegtelen szájtépés...
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Pontosan, itt ha TCL miatt sikeres lesz, akkor azt szepen megerzik a reszvenyen/osztalekon amit birtokolnak. Emellett noveli a "Sony" marka erteket is.
-
Nem biztos, hogy tutira, alighanem hagytak benne helyet pár változónak(pl. piaci sikeresség).
És ez mit változtatna?
Siker estén visszaveszi a Sony, az üzletágat?
Ne viccelj már. A Sony kisebbségi tulajdonos, nincs beleszólása az üzletmenetbe. Nem a Sony okán lesz sikeres, ha sikeres lesz. El sem kellett volna adni, ha jól csinálják.A kutatás + fejlesztés a legdrágább folyamat. A Sony sem fog fejleszteni a bizonytalanra. Ha még sem kell a fejlesztés.
-
Kansas
addikt
Előfordulhat, igen. És az is, hogy nem. A helyzet az, hogy fogalmunk nincs róla, melyikre mennyi az esély. A Sony alighanem már tudja, ahogy a TCL is. Nem biztos, hogy tutira, alighanem hagytak benne helyet pár változónak(pl. piaci sikeresség).
De mi ne tegyünk már úgy, mintha tudnánk.
Persze, ha mindig a legpesszimistább várakozásokkal indulsz, nem érhet csalódás, ha nem fektetsz be, nem bukod el a meglevőt... csak épp az esélyt csökkented nullára, hogy nyerj bármit is. De te tudod... -
azbest
félisten
Igen rengeteg különbséget rejt... jogilag. Mert más engedélyek, jóváhagyások kellenek. Más a részvényeseknek tálalt mese és a felügyeleti hatóságoknak tálalt mese.
Gyakorlatilag meg ugyanaz az eredménye, mint az eladásnak.Szerintem majd szépen lassan átadják a részesedésüket is és a legvégén a márkanév minden jogát is. Csak gondolom a fokozatos átmenettel próbálják megtartani a márka értékét.
-
Kansas
addikt
Azért ez nagyban függ attól, mit foglaltak a JV megállapodásba. Erről közel 0 infónk van.
Egy JV nem teljesen olyan, mint egy új cég, mégha új jogi személy is, de a finomságokhoz a jogászok jobban értenek - ettől még nem kéne túlegyszerűsíteni a dolgot. A "csak jogászkodás" pedig csak demagógia, ne csinálj úgy, mintha nem lejentene lényegi különbséget. -
azbest
félisten
szó szerint véve valóban nem eladás. De ez lehet csak jogászkodás, hogy másképp mutasson a részvényeseknek szóló beszámolón vagy kikerüljön valami usa korlátozást.
A teljes üzletágat odaadja, cserében résztulajdonos lesz a cégben és beszállítója lesz a cégnek. Meg kap trademark használatért díjat. A másik opció meg lehet az lett volna, hogy leírja csődként az üzletágat és beesnek a részvények.
Ez eléggé olyan, mint az eladás, csak nem pénzt, hanem
részvényekettulajdonrészt és beszállítói szerződéseket kap cserében. -
-
mad823
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Miért kerülne vissza? Az Apple sem gyárt semmit. Nem a gyártás a lényeg, hanem a fejlesztés. Ha ez megmarad az eddigi minőségben, esetleg a TCL is profitál belőle, akkor csak jobb lesz a helyzet, mint eddig volt.
-
-
Kansas
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy feltltlenül meg fog történni hanem hogy nincs igazad abban, hogy lehetetlen. Volt szerencsém átélni a Sapa-Norsk Hydro joint venture-t, ahol Sapa néven egyesült a Sapa és a Hydro 50%-a joint venture-ben, ehhez képest jelenleg már Hydro néven üzemel az egész...
-
zzola
titán
RIP. Ennek is annyi.
-
-
válasz
cpt_sanya
üzenetére
Manapság szerintem már az, egyáltalán nem ez a jellemző, sajnos már a prémium kategóriában sem. Családban is van egy 11 éves LG 47LB671V, hibátlanul működik, szóval nem példa nélküli a dolog, de azért már látszik rajta, hogy veszített a fényerejéből, ha én használnám, már lecseréltem volna, vagyis le is cseréltem, mert az enyém volt, de muter azt mondja, hogy az ő gyenge szemeihez még jó.
-
Kansas
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
1. megnézted a linkelt videót, vagy csak a laírtak alapján válaszoltál... nem tiszta.
2. Ja hogy joint venture? Dehogy nincs belőle visszaút, a saját karrieremben tapasztaltam, hogy van. -
-
Kansas
addikt
Aki esetleg szeretné több szemszögből is végiggondolni a dolgot, érdemes ezt is figyelembe vennie:
https://www.youtube.com/shorts/uFeJcrdI1pg
Ebben nem úgy fogalmaznak, hogy a Sony feladná a TV üzletágat, hanem hogy fabless lesz. Lehet benne valami...
Tehát ezen az alapon az AMD is feladta a processzor üzletágat, hisz már ~2010 óta nem gyártott egy processzort sem... -
lowzor
veterán
A Sony 55W809C-m idén 10 éves, és még hibátlanul működik úgy, hogy elég sokat volt használva, soha nem volt még ennyire tartós TV-m.
-
mad823
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Out of the box és kalibrálva is tesztelnek. A Sony jellemzően OotB is tök jó már, kalibrálva meg szinte tökéletes, gyárilag elég jól kalibrált TCL-t még nem nagyon láttam, pedig szó se róla, szerintem is elég jó tévéket gyártanak. Persze hozzátartozik, hogy a vevők nagyobb része úgyis vivid módban nézi, ergo nekik tök mindegy...
-
PTM
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A 2.0-s tesztekben SDR-t és HDR-t is mérnek kalibrálás előtt és után is, ez a blokkok címéből is látszik:
R&D Snapshot: TV 2.0 Preview - RTINGS.comA linkelt tesztek a 2.1-es módszer szerint készültek, itt vannak a 2.0-hoz képest a változások:
Test Bench 2.1: Changelog - RTINGS.com -
-
Amúgy szerintem is ez a helyes hozzáállás.
Hosszútávon a Sony jelenlegi stratégiája hanyatlásra volt ítélve. Nem lehet kis piaci réssel ilyen a kiemelkedő fejlesztéseket finanszírozni. Én bízom benne, hogy a Sony know-how nem veszik el, cserébe egy hatékonyabb és progresszívebb működés lép életbe, és továbbra is jó csúcs- és középkategóriás TV-ik lesznek. -
junior11
veterán
Hát, kíváncsi leszek, mi sül ki ebből...
-
Ezért lett sikeres az LG és Samsung,mert a kettő közötti árkategória alternatíváját kinálják az OLED minőségével,magas szintű fejlesztésével és saját panelekkel.A felsőkategóriás cuccaik is olcsóbbak minta sony felső-középkategóriája.
Én is Sonyban gondolkodtam sokáig,de végül a Philips mellett tettem le a voksom.
Kicsit drágább volt,de nem vészesen,( kb 15%),de megérte.
van náluk prémium is de olcsó kategória is OLED -en és minden kategórián belül. Azt gondolom hogy a Sony is erre az útra lép, kicsit olcsóbb lesz a versenyképes középkategória és lesz prémium vonal is mint a Philipsnél a 900 -as OLED sorozat.
Én azt gondolom ez pozitív változás lesz a cég életében. -
PTM
senior tag
De én nem erről a kategóriáról írtam. Viszont itt is látszik a gond - az a Bravia 9 sorozat a 65XR90-nel még lassan kifutóként is 900 ezer forintról indul, a TCL 65C8K (Európában talán ez felel meg a QM8K-nak) pedig a fele. Az összehasonlításban pedig gyakorlatilag fej fej mellett hol az egyik, hol a másik jobb.
-
mad823
őstag
Messziről nézve igen, jól néznek ki a TCL tévék, de azért ha összenézed egy Sonyval, akkor látod, hogy a gyári kalibrálás, vagy akár az utólagos esetén a Sony ügyesebb, a PQ EOTF Tracking szintén a Sony erőssége, de úgy általában képfeldolgozásban érezhetően jobb. Vagyis hardver oldalon a TCL tök jó, ott partiban vannak, vagy akár jobb is, de a szoftver, na abban még mindig a Sony vezet.
-
Sinesol
veterán
Nem tudom pontosan melyik modellröl van szo, de tesztek alapjan joval kevesebb zonaval is veri a konkurrens teveket kepminoseg terén. Nyilvan draga, mint minden csucstermék.
Sajnos a nep is azt nezi, hogy több zonas a TCL es biztos jobb, meg az is 4K es olcsobb es inkabb azt veszik, emiatt mennek tönkre az ilyen premium márkák.
-
Scalpel
senior tag
Hát, képminőség kapcsán hacsak nem válogatott, értékes tartalmakat néz az ember, a szemét tartalom csak szemét marad, legfeljebb szebben csillog.
-
mad823
őstag
válasz
nightshadow
üzenetére
Hidd el, hogy az is ez biztosítás volt a háttérben, csak nem te, hanem a forgalmazó kötötte. De igazából mindegy is a gyakorlatban.
-
mad823
őstag
válasz
GlitterJohan
üzenetére
Meg hát úgy ők is bérgyártatnak már vagy 5 éve, csak a K+F maradt náluk.
-
ben2
aktív tag
Persze hogy fontos az ár és a méret, de amit én a Sony-nál (eddig) előnyként láttam, hogy míg a konkurencia az alsó-közép kategóriában a parasztvakító funkciókra ment rá, addig a Sony a képminőségre.
Azaz mondjuk két 250ezer forintos TV közül a Sony-énak lényegesen jobb volt a képe, a másiknak meg több csatlakozója és smart funkciója.
Highend kategóriában, ahol az elérhető legjobb képminőség már nem előny, hanem elvárás persze lehet versenyezni n+1 extra funkcióval, de aki egy alap TV-nél hajlandó beáldozni a képminőséget a mediaplayer app, fps felskálázás, AI alapú felbontás növelés, meg két extra hdmi oltárán, az erősen "tűzből fülbevalót" kategória.
Szvsz az egész TV piac legnagyobb átka, hogy a panel gyártó kapacitásuknak köszönhetően a dél-koreai, informatikán szocializálódott gyártók vették át a vezetést és a mentalitásukat ráerőltették az egész iparágra.
A TV régebben olyan műfaj volt, mint az autó: a többség 10-20 évente vett egyet, amúgy addig használta, amíg ki nem pusztult alóla. Ezért a TV-ket minőség orientáltan tervezték.
A Samsung és az LG viszont folyamatosan próbált hasonlóan pár éves életciklusra motiválni a TV vásárlókat, mint a laptop és telefon usereket: cserélj telefont, mert az új típus háromszor annyit tud fele annyiért, vegyél új TV-t, mert az új típus háromszor annyit tud fele annyiért. Csak közben a képminőség nem hogy nem lett háromszor olyan jó, de még romlott is a "képjavító" funkcióknak hála. (A Samsung a múltkor azzal reklámozta a 3 méter átmérőjű 8K TV-jét, hogy milyen profi AI képjavítással lehet az SD(!) anyagokat 8K-ban nézni rajta.
) -
PTM
senior tag
Más gyártótól is lehet olyan képminőséget venni, hogy az ember csak ámul ha nem látott hasonlót. Illetve milyen képmódról beszélünk Nem sokra megy valaki a filmes móddal, ha ugyanannyit játszana is rajta, ott pedig szembeötlőek a mindenféle korlátok. Vagy ha kényelmetlen használni, bugos a szoftver, sok hasonló előjöhet.
Amúgy ezeknél a "képminőség az első" embereknél is ki szokott derülni, hogy a tévé mérete és az ára legalább ugyanolyan fontos nekik, az pedig meg se forul a fejükben, hogy koloriméterrel bekalibráltassák a készüléket. A legtöbbször ez egy kirakatszöveg csak.
-
Héraklész
aktív tag
Egyrészt olyan kort élünk, amikor a hitvány lesz az uralkodó, az értékes elveszik pl. a kultúrában. (Már nem is a technikáról beszélünk.) A világ minden táján megfigyelhető ez. A kulturális értékek eltűnnek helyébe lép valami globalizált-amerikai massza. Ez összefügg a világháborúkkal de ebbe most nem akarok belemenni. Igen, a Blackrock ennek a hegemóniának az egyik úthengere.
-
Ha megnézed hogy milyen TV-kből fogy a legtöbb és azokat milyen beállításokkal használják, akkor egyértelmű hogy csak egy nagyon szűk rétegnek tényleg fontos a kiemelkedő képminőség. A lejátszott tartalmak minőségét ne is firtassuk. Aki meg igazán komolyan gondolja a házimozit, az nem TV-t, hanem projektort vesz.
Épp ezért van az, hogy manapság már nem elég ha a szakemberek dicsérik a képminőséget, meg jól szerepel az azt vizsgáló teszteken, egy csomó olyan más funkciója is van a TV készülékeknek, amiken ha elvérzik, vagy legalábbis gyengébben szerepel mint a konkurencia, akkor simán lepontozzák.
Na most ha csak egy nagyon szűk rétegnek kiemelten fontos hogy kiemelkedő a képminőség, de mondjuk sokkal többen akarnak 2-nél több HDMI 2.1 csatlakozót, akkor sajnos nem a legjobb képű TV fog nagyszámban fogyni.
Ez van, kereslet/kinálat. -
TCL témában itt egy érdekes videó: The Legendary Rise Of TCL (There's No Catching Up)
-
-
nightshadow
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Amiről én beszélek, az +2 év gyári garanciakiterjesztés volt. A Sony márka boltokban árulták a tévé mellé. Ha megvetted, akkor 5 év garancia volt rá. Ez nem biztosítás volt, balesetre nem vonatkozott.
-
Skyhunter
őstag
Tényleg le vannak maradva....3 éve megvettem az akkori (a Sony Bravia 8 se lett jobb nála azóta) csúcsnak számító A95L-et. Azóta bármelyik isminél, barátnál vagyok, mindig megjegyzem magamnak, hogy az én TV-mnek a legjobb a képe (G4, Philips 900 sorozatú tvk). Persze lehet csak elfogultság, vagy rossz a szemem.
-
-
nubreed
nagyúr
válasz
Héraklész
üzenetére
Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy a kínaik is képesek magas minőségű termékeket fejleszteni és gyártani ha akarnak. Rengeteg példa van erre a hifi vonalon vagy akár tv-knél. Csak azért akartam ezt hozzá tenni, mert amit írtál abból az jött volna le, hogy Kína csak gagyi szart képes kiokádni magából.
-
cpt_sanya
tag
//off vagy nem off \\ Szóval szidjátok itt sokan, a vevőket/ embereket ,hogy igenytelenek olcsóskodnak. Ezért törnek előre azok akik olcsó terméket gyártanak igénytelenenül. De ugyanazt agyjátok elő amit a videó kártáyknál, vagy a high-end pck-nél. Elfelejtetitek , hogy a világ nagyobb része nem fogja tudni megengedni magának a drága csúcs termékeket, vagy a közép tetejét. Így bizony az alsó és közép polc fog fogyni. Ha egy cég erről a szegmensről lemond, akkor egy elégnagy piacról mond le önkéntesen. És itt nincs árvíz, bitcoin A.I. láz.
"Jobb a sűrű garas, mint a ritka forint" -
joey04
titán
Szomorú, de nem meglepő.
-
Morzsa81
csendes tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ezt a Sony adja, nem biztosítás!
Én is vettem, akkor csak alap két év volt és plusz hármat lehetett venni.
Most a törvény miatt ahol már három év a garancia ott kettő évet lehet venni és így van meg az öt év! -
ben2
aktív tag
"Elismerem, hogy képminőségben, színkezelésben mindig is top volt a Sony, de manapság ez már nem mindig elég. "
Na de ez az, hogy egy TV-nél miért nem az a #1 szempont, hogy milyen a képminősége?
A Galaxis Útikalauzban van egy olyan fejezet, hogy egy interagalaktikus űrhajó hajótörést szenved a Földön és a túlélők megbízzák a marketingeseket, hogy rakjanak tüzet.
Azok gyorsan csinálnak is egy közvélemény kutatást, hogy kinek mire kellene a tűz és az emberek felsorolják, hogy hát melegedésre, főzésre, meg távol tartja a vadállatokat, de a döntő többség fülbevalónak szeretné használni, így a marketingesek is erre fókuszálnak, a többi egyelőre ráér.
-
Ez egy rettenet rossz hír. Az elmúlt 15-20 évben több felső kategóriás SONY tv-t is vásároltam kizárólagosan, és tenném ugyanezt ezután is, de így hogy vagy nem lesz a továbbiakban tisztán SONY, vagy esetleg SONY márkanév alatt egy másik olcsóbb gyártó terméke lesz elérhető, vagy idővel egyáltalán nem lesz SONY mint márkanév már komoly aggodalomra ad okot. A lényeg hogy a lejtmenet ebben a divízióban is beindult és ki tudja hol áll majd meg. Lassan nem marad semmi már a kínai cuccokon kívül.
Még csupán Január 21. van, de eddig ez az év szinte minden napra csak valami újabb rosszabbnál rossz hírrel tud szolgálni. Ki tudja mi lesz a következő rossz hír?
-
válasz
nightshadow
üzenetére
Ezek általában biztosítási formák. Azonnal indul a két év. Ha leesik a készülék vagy bele vizel a macska,.. a garancia nem él, de a biztosítás igen. Sőt, ezek a biztosítások természetes elhasználódás esetén nem fizetnek. Hiába kötöd hosszabb időre, mint a jótállás.
-
azbest
félisten
válasz
janeszgol
üzenetére
Mondjuk a nagy nevű japán cégekről szóló történetekben visszatérő motívum, hogy az aktuális "öreg" management mindig is nagyon vaskalapos és gáncsoskodó volt. És amelyik mérnök az utasításokat megszegve, a vezetőség háta mögött, munkaidőn túl, mégis megcsinálta, amit megtiltottak neki, az csinált valami nagy újítást, amiből a cég gazdagodott a következő évtizedekben. De gyakorlatilag kulturális okokból mindig kb tönkre akarják tenni a cégeiket, és ahol volt egy-két értelmes vezető és minden idejét és energiáját ingyen odaadó mérnök, ott volt nagy lóvé és siker.

Lehet a mostani fiatalabbak inkább elhúznak. Vagy nem küzdenek az idióta rendszerrel, szembeszéllel.
Pár éve ott is beveztették, hogy inflálódjon el a pénz, mert "élénkíti" a gazdaságot, így az aktív réteg ott is egyre szegényedik már és a jövőjük egyre sötétebb. Hiába verik magukat a földhöz, adják életüket a cégnek, akkor is csak szegényednek így már, az előrelépés is csak max szintenmaradás.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ne már...
-
PTM
senior tag
"2db HDMI 2.1 csatlakozó, az egyik eARC, bekapcsolt VRR mellett nincs Dolby Vision"
Ezek az akkori Mediatek SoC korlátai, mindegyik tévét érintették amelyik nem LG vagy Samsung. Én ezt nem a Sony-nak rovom fel, ettől függetlenül nálam is nagy részben ezen, illetve a játékos funkciókon múlt, hogy LG G3-at vettem.
-
Tessék példa technikai lemaradása:
2024 középkat. Sony OLED (A80L): 2db HDMI 2.1 csatlakozó, az egyik eARC, bekapcsolt VRR mellett nincs Dolby Vision
2024 középkat. LG OLED (C4): 4db HDMI 2.1 csatlakozó, VRR és DV egyszerre
És a Sony volt végig a drágább!
Apróságok, tudom, de néha ennyin múlik.
Elismerem, hogy képminőségben, színkezelésben mindig is top volt a Sony, de manapság ez már nem mindig elég. Ha a TV játékkonzolra van kötve és VRR mellett HDR képpel akar játszani rajta valaki, akkor le fogja szarni hogy a Sony-nak némileg jobb a képe, miközben jó 150-200ezer Ft-tal drágább azonos képátlóban!Nagyon szeretem a Sony-t mint márkát, egy csomó jó dolgot csinálnak ma is (pl. ANC fejhallgatók), de egész egyszerűen néha nem érzik mi lenne fontos a vásárlóknak, vagy hogy tényleg van-e létjogosultsága elkérniük a felárat a kicsivel jobb színkezelésért és a Sony logóért.
-
ben2
aktív tag
Pont azért akartam tisztázni, mit ért technikai lemaradás alatt, mert ha azt, hogy a Sony nem királykodik a buzzword versenyben, akkor igazat adok.
Abban is, hogy míg az LG és a Samsung teletolja "smart" funkciókkal már az alsó kategóriás TV-it is a Sony inkább ezeken a funkciókon spórol a képminőség helyett.
Így annak, akinek amúgy is az első dolga, hogy minden képelsz@ró funkciót kiírt a beállításokból, a Sony határozottan jó TV-ket kínált a konkurenciához képest a megfizethető kategóriában. -
dseres
tag
válasz
Héraklész
üzenetére
Alapjában véve egyetértek ezzel a hozzászólással. Csak hozzátenném a saját véleményemet.
Én hajlandó vagyok egy terméket megvenni drágábban, ha az tartósabb. Itt jön a nagy kérdés, adott a Sony +7 év garit a dupla árért cserébe? Akkor hiszem el, hogy egy termék tartós, ha a gyártó ezt bebizonyítja. -
himpike
aktív tag
Elhullik a gyenge.. R.I.P, neeeext!
-
Cassi
őstag
Azért ez messze nem így van, a McDonaldsnak nincs túl nagy súlya, a baseball még a 19. században került be stb. Az autók döntő többsége japán, a kultúra sok aspektusa stb. teljesen hazai. Kínával és Koreával régóta zűrös a viszony, eléggé természetes, hogy az amerikai hatás legyen a legerősebb.
-
Alapvetően nem.
A mennyiségi (budget) piacról szorult ki leggyorsabban. A konkurencia rávert egy kört. Magasabb felhasználói élményt nyújtottak azonos vagy kevesebb áron.
Ezzel veszítette el a bevételeinek nagy részét.Nagyon szép gondolat, a prémium kategóriára koncentrálni. De ez gazdasági összeomlás.
A LOEWE is ebbe bukott bele.
A Sony piacvesztése ellehetetlenítette az önálló termékfejlesztést. Hiába volt csúcs képességű képcsöve, kiment a divatból. Amikor elkezdte vásárolni a kijelző paneleket, lassították a visszaesést, de nem állították meg. Persze ment a reklám, milyen extra képességeket tudnak a tévéi a képi megjelenítésben. De a panel alapvető képességeit nem lehet átlépni. Lemaradás == kiszorulás!Van korábbi hozzászólás, amiből kiderül nagyon elégedetten használnak Bravia tévét monitornak. A kijelző alapszolgáltatásait vette figyelembe a hozzászóló.
-
Razzul
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A Sony mindig is inkább az ultra premium szegmensre lőtt, így a piaci részesedést aligha van értelme nézni.
-
Sokimm
senior tag
válasz
Héraklész
üzenetére
Két dolog van amit a Japanok furan csinalnak: usa gyarmat lettek. Az osszes etteremben a hangtechnika bose, a zsebukben alma, hetvegen baseball meccs, mekivel a sarkon. Szerintem mint a magyar élelmiszerpiacot (feketeszikla), úgy a japan életet is szépen bekebelezte a nagysas. Ebből adodoan nem csinalhat mást, mint amit mondanak nekik, kulonben kapnak egy marianna árkot. Nagyon sok jo tech cuccuk van, de csak domestic piacon. Autokban is van olyan kis wagonr szeru bevasarlokocsi, aminek a hatso ajtaja tolós, és a hátsó üléssor leghátra van tolva, igy elfér a magas emberek laba is babakocsival egyutt. Kerek tapipados laptopok, discman meretu projektorok (regen voltam kint), csak mind outsource kínai gyártás. A fuji is sony szenzorokkal operál, kínai területen gyártva. A brlpiacra van r&d, haditechnikát nem visznek ki a szigetről, de a consumer piac az nem letezik (gyartas szinten).
-
nightshadow
veterán
Én 2021-ben egy 9-es, unokatesóm pedig 2020-ban egy 8-as sorozatú 55"-es Bravia tv-t vett. Mindketten maximálisan elégedettek vagyunk. Én 99%-ban csak házimozira használom, tehát nem napiszintű tévézésre. Remélem ilyen viszonylag ritka használat mellett 10-15 évet kibir. Ezt a két tv-t leszámítva, sehol, senkinél a környezetemben nem találkoztam Sony tv-vel hosszú-hosszú évek óta, csak Samsung, meg LG TV-k vannak. Nekünk a CRT is Sony volt, egy Sony Wega. Kb. 2015-ben dobtuk ki.
Anyáméknak vettem 2019-2020 körül egy 50"-es LG tévét, a garancia lejárta után fél évvel megadta magát, nem volt gazdaságos a javittatása, kuka. Utána vettem nekik egy 50"-es Samsungot, szintén a garancia lejárta után 3 hónappal megadta magát, ennek se volt gazdaságos a javittatása, kuka. Ez volt tavaly, így ismét vettem nekik egy 50"-es Samsungot.
Biztos szerencsétlen voltam, kifogtam két rossz szériát, de valahol vicc, hogy mára gyakorlatilag két tv gyártó maradt, a Samsung és LG. Márcsak emiatt is megbecsülöm a Sony tv-met. Ha most kéne magamnak házimozi tévét venni, nem tudom mit vennék, talán LG C sorozatú OLED-et. -
Cassi
őstag
válasz
Héraklész
üzenetére
Ez egy szomorú folyamat, és minden olyan ország átmegy rajta, amely valamikor az élen volt tömegtermelésben. Az USA-ban is sok cég megy át rajta, és előbb-utóbb Korea is így fog járni. A japán ipar utolsó "lába", az autógyártás is rosszul néz ki, csak idő kérdése, és teljesen alulmaradnak a kínaiakkal szemben.
-
"Miniled terén is messze az ö tévéik a legjobbak"
Ez biztos? Egy TCL minileddel összevetve leginkább azt látom, hogy egy hasonló képességű tv-jük majdnem 2x annyiba kerül, ha nem többe, ami meg csak másfélszer annyiba kerül, abban pedig negyed annyi zóna van egy TCL-hez képest. Vezérelheted ezt tök jól, ha kevés a zóna és el van spórolva az egész. -
Héraklész
aktív tag
A Sony és általában a japán ipar megérdemli. Miért?
1. Nem bírnak lépést tartani a feltörekvő vállalatokkal. Most ne írjátok, hogy a kínai kormány támogatja a kínai cégeket, hiszen a japán kormány is támogatja a japán cégeket sok-sok milliárdal, hatalmas innovációkkal, fúziókkal, pénz-paripa-fegyverrel. Az a normális, ha támogatja a sajátját. Egyszerűen nulla innováció van már Japánban. Kiöregedtek, kifújt a lufi, lezüllött a társadalom stb. Mindegy, nem képesek rá, MINDENHOL piacot veszítenek évtizedek óta.
2. A világ plebszének nem kell a minőség. Nem kell a megbízható de drágább cucc, elég az újabb és legújabb feature, mindaz könnyített anyaghasználattal, végletekig olcsósított megoldással. A japánok nem képesek olcsót gyártani. Ők jót akarnak gyártani, beleadva szívet lelket az utolsó munkásig, de annak extra költsége van, amit a fogyasztó nem akar kifizetni.
Már 10 éve várom hogy a Sony beadja a kulcsot. Nincs előremutató újításuk ahhoz képest pláne, mit műveltek a 80-as, 90-es években. Évente volt álleejtő szabadalmuk, amit termékké is kovácsoltak! A nevükből és régi szabadalmakból éltek/élnek.
Egyébként ez az egész Sony zaibacura érvényes, már csak a PlayStation pörög. -
simongab
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A Sony (ahogy magát definiálja) az elektronika tengerimalaca... De megkerülhetetlen cég, sokkal több szabadalma van mint bármilyen más elektronikával foglalkozó cégnek... ( egy SONY FAN
-
-
Sinesol
veterán
Kár értük, a legjobb tv-t gyártották, bar kicsit vastagon fogott a ceruza. A TCL ezzel jo nagyot erösödik, de en inkabb maradok az LG-nél.
Kaiku: Mi van? Tisztaban vagy vele, hogy evek ota mindig Sony a top TV a ranglistákon es hogy a kepfeldolgozo algoritmusuk, mozgasmegjelenítésük a vilag legjobbja? Miniled terén is messze az ö tévéik a legjobbak, közel Oled szinten vannak, mivel kiemelkedöen jo a FALD vezerlesük.
-
janeszgol
félisten
Öcsémnek volt Sony tévéje, kb 3 éve vette. A legjobb tévé volt, amit eddig láttam. Kevesen tudják, de a Sony oled tévékben LG kijelző van.
Amit utálom tévé márkában az a Samsung. Rohadt gagyi a szoftvere, lassú szar tévéket csinálnak. A Tizen egy kalap trágya. -
tibaimp
nagyúr
Pár év múlva meg azt a maradék 49%-ot is eladják majd a TCL-nek, és akkor annyi lesz, mint az összes többi nagy Japán TV gyártónak....
nem öröm... -
Kár érte...
-
PTM
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A Sony a csúcskategóriában tudott nagyon jó dolgokat felmutatni. Csak ott meg annyira csökkennek már a hozadékok, hogy azt valószínűleg alig valaki fizette ki.
Az RGB-s mini LED háttérvvilágítású tévé lett volna a következő dobásuk, most kérdés, hogy azzal is mi lesz.
-
Itt van ez a világszerte ismert brand, amivel többnyire elégedettek is szoktak lenni a vásárlók,
Jobb a tényeket nézni.
2000 - 2005, A paci részesedés 10-15% TOP 3
2005 -2010, A részesedés 8–10%. Samsung és LG előzi. A Bravia széria még tartja magát.
2010 - 2015, A visszaesés folytatódik 5–8%. Ekkor már a Samu - LG, 40%-t viszi a piacnak.
2015 - 2020, A LG Display OLED panel kb tartja a piaci részedést. 5–7%. TCL, Hisense, berobban a piacra.
2020–2025, Az 5%-ról tovább csökken a részedése. Le sem merem írni, tavalyra mennyit saccolnak.Az eszközök szoftvereit "kényszermunkások" írták. Van egy kb. 10 éves Bravia tévénk. Nem sikerült csatorna listát belevarázsolni a Sonynak, nem lehet abc-be rendezni a csatornák léptetését. ... A nagymama vette, mert előtte is Sony volt és a Sony, jó.
Az utolsó találkozásom a Sonyval egy Blu-ray Player vásárlása volt. Az első információja a lejátszónak az volt, megtagadja a lejátszást, nem találja kellően jogtisztának a korongot.
Azt gondolom, Japán fénykorában ragadt a Sony. A játékkonzol üzletágon kívül csak leolvad a termékskála.
-
janeszgol
félisten
Akkor nem eladja, hanem kooperál.
-
hardzsi2
aktív tag
Egyetértek
Felélték, eltékozolták a technológiai fölényüket, pedig a Trinitron is köröket vert a versenytársakra és az első kereskedelmi OLED (XEL-1) is Sony volt...Sajna ugyanezt csinálták/csinálják a többi, korukban csúcsot képviselt technológiájukkal is, elég csak a Walkman sorozatukra (CD, DAT, MiniDisc, Video!) gondolni, de hifiben és video-technikában is erősek voltak; még mindig őrzök 3 német "Sony'87" és egy "Sony - Sound and Vision" '93-as angol katalógust. Elég csak belelapozni, szinte kiugrik belőle a technológiai überség.
-
wallace 234
őstag
Olyan minőségbe gyártanak amibe a megrendelő kéri,és a Sony is jó ideje bérgyártat.
Ha annyira gagyik lennének a Sony nem állna szóba a Tcl el. Tcl elég jó tvket csinál és ezt tapasztatból mondom. Szóval az el adható valamit ezt azért nem mondanám .inkább ezek a nagy cégek ,mohósága vezetett ide ! -
Hát, nem tudom mennyire rangos a What Hi-Fi, de tavaly pont egy Sony tévét hoztak ki az év legjobbjának: Sony Bravia 8 II (K55XR8M2)
-
"Mindez elvileg akár azt is eredményezheti, hogy 2027 második felében majd olcsóbban és könnyebben férhetünk majd hozzá a Bravia képminőséget és hangot kínáló televíziókhoz"
Pont ilyen f..szal csinálták ezeket a cégeket, akármelyiket is, hogy amikor egy üzleten, márkanéven, akármin is egy kicsit többet lehet keresni, akkor majd csak úgy lemondanak róla, és nem teszik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mad823
őstag
A Sony (TV-s) erőssége a képfeldolgozás, illetve az amögött álló know-how. Ez az R&D tevékenység nyilván sokba kerül, ezt összeadva a reltíve alacsony példányszámmal már látható, hogy miért drága egy Sony TV. Persze ha drága, akkor kevesebbet adnak el. Ördögi kör. Ebből tényleg ki lehet törni, ha ezt a know-how-t ha kombináljuk a TCL költséghatékony gyártásával, szóval ez még jó is elsülhet.
-
Én nem tudok erre válaszolni – nem is engem kérdeztél, viszont egy gondolat bevillant: utoljára a plazmáknál hallottam úgy általában szoniról, újabban, az ilyen-olyan oled, qled, minilednél mindig csak LG és Samsung logó villan be. Ez biztos marketing is, mármint olyan értelemben, hogy a mi régiónkra nem annyira lőtt a szoni reklámos brigádja.
-
proci985
MODERÁTOR
Xperia 1et Kínában bérgyártják már egy ideje, szóval vegetálnak.
Mondjuk kb mindegy, mert fHD kijelzővel szerelnek egy flagship telefont 18:9es képarányban, bár legalább a nevetséges 3 éves security update ciklust megemelték négy évre. Amivel az árkategóriában a kijelzőhöz hasonlóan még mindig tökutolsók. Két Xperia 1 telefonom van itthon (gen II és gen IV), aztán black fridaykor kifutottam az update ciklusból és akcioban 1200 euroert a genVII viccnek azért erős volt.
-
OxX
csendes tag
-
Kaiku
senior tag
Az elmult kb 10évben a Sony TV-k csak az árban tükrözték a márka színvonalát. Technikailag meg le vannak maradva.
-
Durva, hogy szerintem soha nem láttam még élőben Sony téjvét itthoni háztartásban. Pedig még Beo és Loewe tévével is találkoztam.
Szerk.: egyébként, ha a megmaradó lelkesedést az alfás kamerákra, illetve a fejhallgatókra fordítják, akkor még örülök is
-
PTM
senior tag
A Sony-n belül a Playstation és a kapcsolódó szolgáltatások a húzóágazat, a szórakoztatóelektronikában amúgy tényleg eléggé visszaszorultak. Szórakoztatóiparban a Sony Pictures és Sony Music jelentős még.
A professzionális szegmens, Trimaster monitorok és hasonlók még fontosak lehetnek, utána kéne keresni.
-
doooo
veterán
És persze, hogy a kínaiaknak...
-
wolf911
csendes tag
A TCL szépen feleszi a Samsung, LG és a Sony-t is. Igaz a koreaiak az LCD üzletágat adták el. Ők előre menekültek vagy csak időt nyertek?
-
DarkChild
senior tag
Na szép. Itt van ez a világszerte ismert brand, amivel többnyire elégedettek is szoktak lenni a vásárlók, aztán lassan már nem gyártanak semmit sem
Gondolom az Xperia lesz a következő brand amitől megszabadulnak, mivel az is már csak dísznek van.
Marad a fényképező, a PS, a fej/füllhallgató + a filmes biznisz – más SONY terméket már nem is tudnék hirtelen mondani.
(Anno volt VAIO laptopom, azt sajnáltam nagyon, amikor azt megszüntették.) -
Tschubi
aktív tag
Nos, most csak ennyi jut eszembe:
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 2k Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6700 XT 12Gb/32Gb DDR4/500Gb - 1Tb SSD/2-4 Év gari
- Új 2k Gamer PC Ryzen 7 5700/RX 6700 XT 12Gb/32Gb DDR4/500Gb - 1Tb SSD/750-850W 2-4 Év gari
- Ryzen5 3700x 8core / GTX 1660 Super / SSD 500gb / HHD 2tb
- iPhone 13 mini 128GB silverlight független
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Apple iPhone 17 256GB fekete használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) Apple garancia 2027.02.11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- T-REX!!! NE MENJETEK A MAGAS FŰBE! Amazfit T-REX 3 PRO
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azért az megvan hogy tavaly a NY-i CES keretében megválasztott a TV-királya 2025 egy Sony TV volt? ;-)

nem öröm...