Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ez_meg_emaz

őstag

válasz dokar #4623 üzenetére

Még nem vágom teljesen a témát...de...
    Én ugy tudtam hogy az 1:1 a legjobb mert nem kell a chipnek vagy vminek azzal is foglalkozni hogy arányokat alakitsa és igy csökken a késleltetése a chipnek vagyis gyorsabb lesz a rendszer. Ha ultra nagy hülyeséget irtam sry csak legjobb tudásom szerint probáltam idézni amit olvastam vhol.
    De ezt (hát nem igy csak hasonlot) csak vhol láttam hogy irták neten. (nem forumban) Ha akarjátok majd megkeresem.
    Nah MEGTALÁLTAM de ezt még DDR1-re irták lehet azért nem érvényes már itt:
    "Tipikusan ilyen aránypárok léteznek: 2:3, 4:3, 5:3, 3:5. Ezek az arányok magyarázatra szorulnak. Az elv a következő. A processzor felől érkező frekvencia úgy aránylik a memóriák kezelési frekvenciájához, mint 2:3, 4:3 stb.
    Természetesen, ha nem 1:1 es beállítást használunk, akkor nagy terhelést rovunk a memóriavezérlőre, hiszen a memória vezérlése mellett egy időben a sebességek szinkronizálását is végre kell hajania. Ezért ha módunk van rá, mindig szinkron beállítást használjunk. Az esetek 90%-ában ilyenkor a legnagyobb a teljesítmény."

De ha mégis érvényes lenne még:
    Dokar te nem arra gondolsz hogyha ram vagy proci miatt nem tudjuk elérni a megfelelö orajeleket akkor jobb ha nem 1:1-en toljuk hanem akkor mehet 5:4 is ha azon annyival többet tudunk elérni hogy behozza azt a késleltetést amit az okoz hogy nem 1:1-be toljuk?

Új hozzászólás Aktív témák