- Megerősítést kapott a kompakt csúcsmobil OnePlus 15T érkezése
- Sötétvörös iPhone 18 Pro, ezüst-fekete iFold?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ez_meg_emaz
őstag
Ez tévedés. Én ugy tudom nem használja ki.
Achilleusék is mondták hogy a másik 2 magbol csak 10-14%-ot használ ki max. 
Ebböl is kiindulva szerintem tök fölös a 4 mag. De akinek van pénze vegye. Nekem inkább egy jo tuningolhato lap meg egy erös 4ghz-en vagy afelett járo 2magos kéne.

-
ez_meg_emaz
őstag
Még nem vágom teljesen a témát...de...
Én ugy tudtam hogy az 1:1 a legjobb mert nem kell a chipnek vagy vminek azzal is foglalkozni hogy arányokat alakitsa és igy csökken a késleltetése a chipnek vagyis gyorsabb lesz a rendszer. Ha ultra nagy hülyeséget irtam sry csak legjobb tudásom szerint probáltam idézni amit olvastam vhol.
De ezt (hát nem igy csak hasonlot) csak vhol láttam hogy irták neten. (nem forumban) Ha akarjátok majd megkeresem.
Nah MEGTALÁLTAM de ezt még DDR1-re irták lehet azért nem érvényes már itt:
"Tipikusan ilyen aránypárok léteznek: 2:3, 4:3, 5:3, 3:5. Ezek az arányok magyarázatra szorulnak. Az elv a következő. A processzor felől érkező frekvencia úgy aránylik a memóriák kezelési frekvenciájához, mint 2:3, 4:3 stb.
Természetesen, ha nem 1:1 es beállítást használunk, akkor nagy terhelést rovunk a memóriavezérlőre, hiszen a memória vezérlése mellett egy időben a sebességek szinkronizálását is végre kell hajania. Ezért ha módunk van rá, mindig szinkron beállítást használjunk. Az esetek 90%-ában ilyenkor a legnagyobb a teljesítmény."De ha mégis érvényes lenne még:
Dokar te nem arra gondolsz hogyha ram vagy proci miatt nem tudjuk elérni a megfelelö orajeleket akkor jobb ha nem 1:1-en toljuk hanem akkor mehet 5:4 is ha azon annyival többet tudunk elérni hogy behozza azt a késleltetést amit az okoz hogy nem 1:1-be toljuk? -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Az lehet hogy neked 3,7 de nekem a lapom nem birna szvsz annyira magas fsb-t.
Ramokat nem merem cl4-be. Azok 800-on vannak hitelesitve cl4-ben. Most 5-5-5-15-be mennek igy. Mennének cl4-be is 910-en?
Mert akkor meglesem.... Hát cl4-be nagyon durva lenne a késleltetés meg a többi érték is gondolom.
800-on cl4-be megy ugy a ram mint 860-on cl5-be. Vagyis akkor hoz közel olyan eredményeket. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem probáltam de asszem lehetséges a szorzot 7-röl 8-ra változtatni. És pont ez a lényeg.
Ezért kérdeztem hogy inkább legyen kis fsb magas szorzoval? Lapnak jobb lenne ha nem kéne 460-on futkoznia szerintem. Van akinek kevesebbet se birtm, bár lehet csak a procija volt ratyi, enyim ugy lett kiválogatva.
Meg magasabb szorzoval jobban megtudnám hajtani a kicsikét pl 3,5-re
Mondjuk az már elég durva lenne léghütéssel de nemtom a nagyok mennyit szoktak kihozni egy e63xx-böl.
Lehet menne tovább is de igy is 73%-os a tuning ami azért elég erös szerintem. 3,5-ön mennyi lenne... majdnem 100

460-hoz maxra van tolva az MCH(igy 1,45) az ICHIO meg 1,6-ra. Ja és nincs semmi csak gyári hütés a hidakon.(passziv heatpipe) nemtom mennyire jo ez igy. A házam hüvös. A procim 3,2-n 1,375V-on megy. Hogy mennyire stabil azt nem néztem, de 1,35-ön stabil volt 3,1ghz-en orthos szerint.
-
ez_meg_emaz
őstag
A konfigomat megtaláljátok az adatoknál.
Az érdekelne hogy meik a jobb:FSB:460
SZORZ:x7
CPU
AM 1:1
memo 910mhzVagy
FSB:410(vagy 420)
SZORZ: x8
CPU
AM 1:1
memo:840A rendszernek számit annyira az hogy a memo +50mhz-el gyorsabb? Vagy jobb lenne ha a proci menne 3280-at 3220 helyett(kb ugyan annyi) és a memo lenne picit lassabb?
Ha ti se tudjátok pontosan akkor letesztelem. Csak hátha a rutinosabb tuningosok jobban tudják. Igazábol nem az a +- akárhány mhz különbség érdekelne hanem hogy mi a jobb: a kis szorzo, nagy fsb, nagyobb ram orajel vagy a nagyobb szorzo, kis fsb, kicsit kisebb ram orajel a jobb.
Végülis az uccso mondatban megfogalmaztam a kérdésem lényegét.
Biztos sokszor volt ien kérdés de most nem nyálaztam át a fél topikot.
Elég lesz egy: igen jobb az egyik vagy: nem, mind2 ugyanolyan kb.; válasz is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megerősítést kapott a kompakt csúcsmobil OnePlus 15T érkezése
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sötétvörös iPhone 18 Pro, ezüst-fekete iFold?
- Elfelejtettem a film címét
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hardcore café
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- 146 - 147 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- LENOVO TABLET 10 (N4100),10.1",WUXGA, 2-IN-1 TABLET,Ceruza,LTE kártya,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Achilleusék is mondták hogy a másik 2 magbol csak 10-14%-ot használ ki max. 

Meg lesz nézve cl4-be stabil-e. Csak eddig nem láttam sehol hogy 920-on cl4-be nyomták volna. Elöször csak fsb-t akarom megnézni meddig birja a lap. Aztán ha 460nál tovább nem akkor marad igy és akkor megprosza a cl4-et. 
Mert akkor meglesem.... Hát cl4-be nagyon durva lenne a késleltetés meg a többi érték is gondolom.
Mondjuk az már elég durva lenne léghütéssel de nemtom a nagyok mennyit szoktak kihozni egy e63xx-böl.