- Magisk
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Yettel topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #10499 üzenetére
Es majd jonnek szepen a bugok az uj ios miatt 😊
-
Cyber_Bird
senior tag
Ladies & Gentlemen!
egy major cumiba futottam bele ma. amit lehet egyebkent mindenki mas ismert, csak nekem volt ujdonsag.
Cisco C3560-X-be vett az ugyfel 10G modult (C3KX-NM-10G) meg sfp-t (SFP-10G-ZR).
a modult beraktam, hibatlanul felismerte, viszont az SFP-t nem.
Azt irta unsupported. meg is lepodtem, hiszen, cisco sfp.
Aztan nemi googlizas megmutatta a tutit, es kiderult, hogy ennek az sfp-nek a mukodesehez, bizony 15.2(1)E IOS verziora van szukseg ezen Switch esetben.Szoval eljott az a pillanat, amikor 1 darab sfp miatt upgradelunk IOS-t
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
sp3333boy #10495 üzenetére
V3 vagy v4-et csinaltad?
XRv azert szerencsere fejlodik szepen.
asr9k-t csak eles kornyezetben nyomkodok, ugyhogy laborozashoz nekem nem jo sajnos, de legalabb az XR-t mar ismerem
INE rack rental, ha valami olyat akarok kiprobalni.en az ine sp v4 ATC-t kezdtem el nezni szinten + olvasni az altalad is ajanlott konyveket.
Valahogy egyebkent szamomra erdekesebb ez az SP vonal, mint a sima R&S.
-
sp3333boy
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #10493 üzenetére
UNL + INE CCIE SP v3 ATC videokkal keszultem fel, teljesen jo.
Azert az nem rossza ha van par ASR9K mert XRV-ben van boven hianyossag, de talan egy CCNP SP-re megfelelo. A VPLS-reszeket pl. nem fogod tudni normalisan laborozni vele.
INE CCIE SP v4 ATC-ben mar van egy par ujdonsag, erdemes megnezni.
"wiley - mpls-enabled applications emerging developments and new technologies" egy nagyon jo konyv szerintem.
"Cisco Press - Traffic Engineering with MPLS" szinten nagyon reszletes, foleg, hogy TE csak nagyon alap szinten van lefedve a SPCORE vizsgan.
"IP Routing on IOS - IOS XE - IOS XR" - erosen ajanlott, ha nem nagyon van XR-os tapasztalat.
"Cisco-IOS-XR-Introduction-Ver-1" is joljohet.
Aztan, ha kifejezetten erdekel, akkor az RSVP-TE RFC-k nekem nem voltak annyira szarazak mint altalaban az RFC-k.
Udv,
A -
espada99
csendes tag
Sziasztok. Ha van bárki, aki munkát keres Budapesten vagy Debrecenben és van minimum 1-2 év hálózati tapasztalata vagy CCENT/CCNA+ vizsgája és mindezek mellett jól beszél angolul, az dobhat egy privátot. Egy ajánlás erejéig tudok segíteni, jó fizetés+cafeteria jár a tudásért, de ha bármi egyéb kérdés van, azt is szívesen megválaszolom
-
kowika87
tag
válasz
FecoGee #10481 üzenetére
Igen ezt en is tapasztaltam anno Magyarorszagon is es itt UK-ben is. Nem erdekelte oket a CCNP papir csak a tudas es lelkesedes/motivacio.
Mas: valaki foglalkozott mar SP track-el? Jovore lejar a CCNP-m es nem akarom hagyni veszni annak ellenere sem hogy most nem ciscozok. -
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10489 üzenetére
Nagyon jókor jött ez a felmérés
Pont munka keresés előtt állok (leginkább pest) nem rég végzett CCNA-val (De már a CCNP Route félutján állok lassan) de nyílván azért 250 fölött szerintem kicsit sok lenne mint kezdő de kitudja. Remélem kellemes meglepi ér.
És nyugi nem mondom, hogy "Hát de a Feri mondta kérem szépen..hol a pénzem?"
Mégegyszer köszönöm -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10487 üzenetére
Igen, ez (is) volt vele a cél. Már látom a lelki szemem előtt ahogy bértárgyalásnál viszi magával minden jelölt, hogy "de Uram, nézze meg, ennyit lehet keresni, ne szúrja már ki a szemem fele annyival".
Meg lehet, hogy páran holnap mennek reggel fizetésemelést kérni rám hivatkozva
-
FecoGee
Topikgazda
1M felett keresők probléma fixed. Grafikonok újra feltöltve.
-
zsolti.22
senior tag
Két grafikon nem jön be, tessék javítani!
-
tusi_
addikt
En ugyan nem vettem reszt a szavazasban, de jo latni, hogy kezdik megbecsulni a szakmat otthon is. Talan par ev múlva en is hazaterek es nem kell szegyenkeznem, ha valaki a fizetesemrol faggatozik.
-
kmisi99
addikt
válasz
józsi9995 #10478 üzenetére
Lehet találni, még FecoGee is azzal vették fel a jelenlegi munkahelyére legjobb tudomásom szerint, már amennyire nyomon követtem a fórumot és a blogját. Bár neki volt némi hálózatos előzetes tapasztalata azt hiszem.
De ez az egész tényleg kb szerencsejáték, mint az is, hogy van aki 4-5 év tapasztalattal bruttó 200 000 res ársávban van van aki meg 0 napos CCNA val felmérés szerint 400 at megkaphat.
-
józsi9995
tag
-
kmisi99
addikt
válasz
FecoGee #10465 üzenetére
Már mint a messiást úgy vártam, napról napra óránként néztem, hátha. Nagyon szépen ki lett dolgozva minden részlet. Pláne, hogy ebben a hónapban lesz a CCNA vizsgám aztán még pár rendszergazda vizsga és indulhatok neki a munkát keresni.
Egyébként ugye a felmérésből ez nem derül ki, de gondolom a külföldi multik amik inkább megadják a nagyobb pénzt mint a BT, IT, IBM gondolom én, de javítsatok ki ha tévedek. Én már Bruttó 300 nál azt mondanám az rendben van kezdésnek, de a 400 az durval lenne, nagyon örülök most ennek a felmérésnek.
-
Elvileg van 3 ember, aki 1M felett keres, de a munkaéves bontásban ezek az emberek már hiányoznak
-
denko
senior tag
ÁÁÁ Megvan!
Köszönjük szépen Ferkó a statisztikát!Nagyon részletes és majd nagyon sok rálátást ad a mostani helyzetre.
Illetve ez egy jó kiindulási pont lesz majd annak aki váltani fog iiletve belekezdeni a szakmába.
Thank you! -
crok
Topikgazda
Gepublisht!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10462 üzenetére
Uraim, olyan leszek, mint Stohl Buci a Való Világban
. "Megvannak az eredmények".
Ma 16.20-kor közzéteszem őket a blogon. Aztán mindenki átértékelheti, mennyire keres jól -
FecoGee
Topikgazda
Kész a költözés.
fkuris.hu az új címe a blognak.
-
vadger
tag
válasz
Cyber_Bird #10459 üzenetére
Köszi, átgondolom!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10418 üzenetére
Lassan tenyleg jonnek az eredmenyek, a szavazast ma lezartam.
Csak kozben koltoztetem a blogot es ez a cikk oda lesz majd publikalva.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
vadger #10457 üzenetére
En inkabb az ine rack rentaljara szavaznek, bar az dragabb ennel egy kicsit:
http://www.ine.com/rack-rental-tokens.htm
3 token/ora a ccnp lab koltsege100 dolcsiert kapsz 100 tokent.
Ez 33 orara eleg.
Ha 200 dolcsiert vasarolnal tokent, mar jobban jarsz szerintem ha beszerzel ebayrol sajat eszkozoket:
1 db 3560
2 db 3550Ezeken tudod tesztelni a switching reszet a dolognak.
Ha osszekotod a gepeddel meg a gns3-al egyutt egy rendes topologiat is kialakithatsz belole.En pl virtualis routerekkel es 2x3750 + 2x3560-al keszultem ccnp-re.
ami az olcso 3560 es 3550-nel problema, hoft csak 12.2-es ios-ig tudsz felmenni veluk, igy par ios 15 feature nem tamogatott, dehat ez van.
Egyebkent sokan hasznalnak l2iou-t is ami ccnp szintre szerintem boven eleg, sot
-
-
vadger
tag
Sziasztok!
CCNP-re készülnék lassan, gyűjtöm az anyagokat, infókat. Rack bérléssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Fizikai switchekhez nem férek hozzá, a céges környezetben meg nem nagyon próbálgathatom a beállításokat. Routerekre ott a GNS3, bár ha bérelnék rack-et akkor ott is lennének.Pl ilyet találtam:
http://www.ccierackrentals.com/purchase/routing-and-switchingKöszi!
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Elvileg AnyConnect képes NAC funkciókat is ellátni, ha ISE 1.3 vagy újabb van mellette. Valakinek van tapasztalata ilyen felépítéssel, hogy VPN-re (IKEv2+EAP-TLS) és NAC-ra is AnyConnect klienset használnánk Always-ON funkcióval?
-
tusi_
addikt
A problema, hogy a konyv fele illusztraciokbol es lepeses leirasokbol all, rgo kene hozza egy ise - ami megy is - es akkor lepesrol lepesre ki tudod gyakorolni.
De igy csak vegig nyalzni, szinte hogy felesleges. ASA jo lenne mar, szivesen foglalkoznek inkabb azzal, de ezt a konyvet vette meg nekem a ceg. Igen, aug 16-ig le kell nyomnom egy P vizsgat, mert az R/S lejar. -
zsolti.22
senior tag
Szólj, ha kell ember, aki csapkodhat
Mondanám, hogy hagyd abba és térj rá az ASÁ-ra, de tán nyáron jár le a P-d.
Én is csak mondogatom, hogy telepítem az ISE-t, de még rá sem googliztam, hogy hogy kell. Azon kívül, hogy elküldöd a let-me-search-that-for-you linket, megírod, hogy honnan dolgozol, milyen leírásból (aztán ha és se haladok vele, akkor legalább nem leszel egyedül). -
tusi_
addikt
-
remeczkiadam
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék megvállni 3db Cisco C3550-24-SMI switchemtől.
A switchekhez jár 2-2 GBIC modul és 1-1 tápkábel is.
L3-ra fel van készítve, ki vannak takarítva, teljesen működőképesek.Debrecenben megtekinthető.
Posta van a vevő terhére, viszont a súly miatt a személyes átvételt preferálnám.Az ár: 45000 Ft csere nem igazán, alku talán van ha jó a szöveged.
Képet, sh ver-t este tudok küldeni.
Több infóért keressetek PM-ben.
Üdv, aremeczk
-
crok
Topikgazda
válasz
Gesztiboy #10447 üzenetére
@Gesztiboy: Van egy microcore image-em amibe már előre beletettem jópár csomagot (busybox, HTTP szervertől SSH-n át Midnight Commander meg iperf, amit csak akarsz..). Szerintem is jobb mint egy Win7/WinXP nade ha az ember arra van kényszerülve hogy pl. a Windows DHCP viselkedését tanulmányozza akkor muszáj..
@Tusi: nem csodálom.. az amerikai ipar "remeke" az egész portfólió..
-
kmisi99
addikt
Heló!
Nézegettem GNS3 mas videókat aztán láttam több olyat, hogy pl virtual box ban win7 et futtattak és ott is konfigurálgattak. Ez miért jó? Pusztán azért csinálták a videóban, hogy a rendes gépen lévő windowst ne rondítsa össze a sok átállítgatással?
-
csemete5
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném elkezdeni a CCNA-re való felkészülést. Minden szükséges anyaggal rendelkezem, már csak egy jó kis pdf olvasóra lenne szükségem IOS-re, ami esetleg tartalmazna offline angol-magyar szótárat, mert az angolomon még van némi csiszolni való. Tudna ebben valaki segíteni?
-
tusi_
addikt
Köszi crok.
Szoval, ssh van, puttyal siman betudok jelentkezni, mind az anya geprol, mind a laptopomrol, ami egy 3550-es switchen keresztul megy a gepre. Ping is megy, csak http/s ami nem. Gondolom http nincs is nyitva default, de eddig amiket lattam videokat, ott a telepites utan, mindenfele kulon varazslasok nelkul ment a https is
Este megnezem amit irtal.
-
crok
Topikgazda
SSH van ha jól értem?
show application status ise - fut minden rendesen? Van közted meg az ISE közt bármi ami korlátozhatja a kapcsolatot? Ha SSH-zol 127.0.0.1-re a 443 porton akkor time-out vagy legalább a tomcat megadja a SYN+SYNACK+ACK-et?
ISE 1.2 CLI command guide
Meg ami még érdekes lehet = )
http://www.linickx.com/hacking-cisco-ise-udi -
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #10438 üzenetére
ellenoriztem a kulcsokat es semmi nem latszik. olyan, mintha nem lenne a https port nyitva.
Firefoxal is IE vel is google-al is ellenoriztem. Meg opera lenne lehetseges, de ez tuti nem kulcs hiba.
Elobb nem tudtam telepiteni az 1.4-t. Most az 1.2 elindult, de nem valami biztato..... -
tusi_
addikt
Aki ert kicsit az ISE-hez. Ott tartok, hogy fel van telepitve, meg pingelheto, puttyal be tudok lepni, csak https-el nem. Nem jelentkezik az oldal, nem ajanl fel self certet.... Mintha nem is elne. ISEben nem lehet https, ssh engedelyezni, tiltani mint a switceh, asa-n....
Mar ott tartok, hogySzerk. ssh-t lehet tiltani a no szerviz sshd enable paranccsal.
-
zsolti.22
senior tag
Az mi, hogy a Nexus 7700 egy FEX portját konfigurálva automatikusan berakja a portot olyan vpc range-be, ami nem konfigurálható?
switch(config)# sh run int eth109/1/47
!Command: show running-config interface Ethernet109/1/47
!Time: Thu Mar 24 13:45:37 2016version 7.3(0)D1(1)
interface Ethernet109/1/47
vpc 4655switch(config)# default int eth109/1/47
switch(config)# sh run int eth109/1/47 | i vpc
vpc 4655
switch(config-if)# no vpc 4655
^
% Invalid command at '^' marker. -
zsolti.22
senior tag
SENSS lesz az.
A SISAS nem is vastag, az ASA könyv 2× akkora (bár nem biztos így az 5. fejezetet olvasva, hogy elég lesz a SENSS vizsgához). Én most az ASA-s könyvet olvasom e-book olvasóval és sokkal gyorsabban haladok vele. Kevesebb oldal a tördelések hiánya miatt, jó nagy betűk, szinte élvezetes már.
-
FecoGee
Topikgazda
Itt az uj CCNP Wireless -->
-
zsolti.22
senior tag
válasz
metrion #10422 üzenetére
A törlés után a sh flash mit mutat? image neve [deleted]? Ha igen, akkor squeeze flash:. Nézted már a format flash:-t?
A No such file or directory az valóban az, amit jelent, szimplán csak nem úgy adod meg neki az elérési utat, ahogy ő akarja. flash:image_neve (szóköz nélkül), vagy flash:/image_neve.
Erdemes lenne megnézni 1024-es tftp block-size-n; mtu-ra ennyiből nem gyanakodnék, szerver oldalon timeout.
Egy tftp debug többet elárulhat.Szerk.: király, már megérte megírnom a választ.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Valaki segítsen rajtam!
Szeretnék egy 2950T frissíteni. A probléma az, hogy TFTP-nél olyan 65%nál mindig elhasal ezekkel az üzenetekkel, Error reading- Transfer aborted(tar fájlnál) vagy Error reading-Timed out(bin fájlnál). Illetve olyan mintha nem lehet törölni az előző flasht.
Ezekkel a parancsokkal próbáltam: delete flash: image neve vagy delete /recursive /force flash: image neve
az első verzióra azt írja: No such file or directory, a 2.at elfogadja, de semmi hatás.
Így csinálom összedugom a laptoppal fa0/1 portjába és konzolos adatátvitel USB átalakítóval van megoldva.
Adok magamnak egy fix IP-t, mondjuk: 192.168.64.62
Switch: 192.168.64.61Parancsok:
•enable
•delete flash: image neve
•configure terminal
•default interface fa0/1
•interface vlan1
•no shutdown
•ip address 192.168.64.61 255.255.255.0
•end
•copy tftp flashmegadom az adatokat, elkezdi és ugye elszáll a fent említett hibákkal.
Mi lehet a baj?
Előre is Köszönöm!
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #10419 üzenetére
Jó, most már eleget vártunk..
Más: új bug:
Unable to copy the configuration using IPv6 via TFTP on 1700 AP
CSCuy88225
Description
Symptom:
Unable to copy the configuration using IPv6 via TFTP on 1700 APConditions:
copy the running-config from AP the TFTP server over ipv6Workaround:
use ipv4 -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10418 üzenetére
Jon jon. Meg picit varok
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #10411 üzenetére
+1 most már.
Viszont a lakóhelyed szerintem rossz kérdés; gondolom a munkahelyre akartál rákérdezni, nem? Mert én vidéki lakóhelyű vagyok, de Pesten dolgozom.
Azon akadtál már ki, hogy egy HR-es mennyit keres? Tudása kb. semmi (csak jól néz ki, jól tud dumálni), és szórják neki a lóvét, kis túlzással. -
kmisi99
addikt
Az ICND1 OCG ben van egy vicces válasz mikor a főnök megkér, hogy xy kellene csinálnod és ez a választ írja a könyv
"To solve this problem, you should get a new boss!" Lehet ennél a feladatnál is ez a helyes válasz.
Egyébként én is nagyon kíváncsi leszek a kis felmérés eredményére, jó lenne belőni mennyire számítsak majd a jövőben, hisz kb 1,5 hónap és CCNA vizsga.
-
vadito
csendes tag
Az a feladat, hogy keresd meg a legkisebb, a meglevokkel nem atfedo subneteket a /22, /23, /24, /25 maszkokhoz ugy hogy meg mindig 10/8-ban maradj. Tehat, nem az a feladat, hogy keress egyet, hanem a negy felsorolt maszkhoz keresd meg egyenkent a legkisebbet(tehat keress 4-et).
A harmadik oktetet azert vizsgalod a /24-nel mert a negyediknek teljesen uresnek kell lennie, hogy ne fedjen at semmivel, tehat pl. a 10.0.1.0/25-ben van egy szabad /25, de abba a /24 nem fer bele, igy amik szobajohetnek, azok a konyben is emlitett 10.0.0.0, 10.0.1.0, 10.0.2.0, 10.0.3.0, 10.0.4.0, 10.0.5.0... subnetek, amik kozul kivalasztod a legkisebb szabadot. -
denko
senior tag
válasz
FecoGee #10407 üzenetére
Nekem még nincs "jogom" kutatásban részvételben, ellenben nagyon kiváncsi vagyok eredményekre.
Mert érdekel a jövő
Másrészt vannak Cisco ismerösök, kiváncsi vagyok, csak jó cégnek dolgoznak vagy valóban annyi az annyi)
Az eredményeket majd tedd nyilvánossá kérlek anonim modon persze ha lehet. -
FecoGee
Topikgazda
Ha valaki meg nem toltotte volna ki, legyszi jaruljon hozza a kutatasunkhoz
-
denko
senior tag
ugyan nem a kérdésemre válaszoltatok, de rájöttem a megoldára azt hiszem.
Azthiszem már csak sokat kell gyakorolni. Mostmár nyugodt szivvel mehetek tavább a Chapter 21-re -
Cyber_Bird
senior tag
Bar ez mondjuk konyvben van es nem vizsgan, de igen, ott sem sokkal jobb a helyzet
Nekem is hianyzik egy:
-Mennyi ip kell/mennyi eszkoz lesz?
-Lesz novekedes, vagy a legkisebb ami megfelel az elozonek, az jo lesz?De szerintem a kerdes ugy ertelmezheto, hogy legyel szives szamold ki az osszes subnetet ami belefer ezek koze, es ird le ide nekem a subnetet meg a maskot.
koszi. (mivel ugye gyakorlasrol szol a dolog)mas:
Valaki keszul itt esetleg CCNP SP vagy CCIE SP-re? -
quby
őstag
válasz
FecoGee #10401 üzenetére
Jajjdemgnyugodtam....nem én vagyok defektes...
"...A helyes valasz: fonok, mit akarsz, nem ertem bakker
..."
Ez látod eszembe sem jutott, pedig ez a legnyilvánvalóbb.
A másik:
Azt kérdezi: Melyik subnet ID?
Lehetséges válaszok:
/22 /23 /24 /25má' rég csináltam a cécéená-t, de ezek ugyi nem subnet ID-k...
De ha már ezek a lehetséges válaszok akkor /25. Az én értelmezésem szerint a 10.0.1.128/25 a keresett subnet
numercialy lowest - yes
overlap with existing subnets - no
Calss A - yesAz hogy legyen legnagyobb, vagy legkisseb, vagy ennyi host-ja legyen egy szóval sincs emlitve.
Tuti ki van adva a kérdés iróknak, hogy legyen a vizsgán 3 olyan kérdés ami "agyaggalamblövészet". ha egyiket sem találod el akkor már buktál annyi pontot hogy ismételheted a 300$-os vizsgát.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest