- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donatel
tag
Van valahol olyan összefoglaló táblázat vagy ábra ahol le van írva hogy a különböző OSI réteregben (pl. hálózati, szállítási, megjelenítése stb.) mik vannak, milyen dolgok működnek (pl. IP, TCP, UDP, FTP, Telnet stb és így tovább)?
-
Zola007
veterán
Inkább előbb paranoia, mint utána sajnálkozás
Nem tudtam milyen szinten elfogadott.
Egyébként attól, hogy nem szivárogtat közvetlenül, még lehet hiba a kódban.Az sem kell garanciát jelentsen,hogy valaki egy fórumon ajánl egy szoftvert
Ezt ne vedd magadra, mindenkivel így vagyok.
Jelenleg is használok egy ilyen mesterjelszavas dolgot, de abban csak emlékeztető üzeneteket tárolok, nem konkrét jelszavakat. De pont az ilyen felkiáltójel, 2 szám nem lehet egymás mellett, stb. idióta egyedi formai igények miatt nehézkes a használata, mert könnyű összekeverni, hogy most akkor egy adott oldalon milyen "algoritmusú" jelszót is használtál.
Utánanézek, addig is köszönöm
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11995 üzenetére
Akkor neked marad a megjegyzés.. esetleg a password card?
Ha ennyire paranoiás vagy akkor azon nem segítenek ezek.
Mivel több tízezres munkavállalót számláló óriáscégek is
ezt javasolják én megbízom benne - az adatbázis többszörö-
sen be van forgatva (és ezt te is megadhatod hogy hányszo-
rosan legyen) valamint open-source, tehát ha valami lenne
a source-ban ami adatszivárogtatásra adna lehetőséget azt
egészen gyorsan kiszúrná a közösség.Innentől rajtad áll hogy merre ( :
-
Zola007
veterán
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11992 üzenetére
Nem kell fejben tartani, használj Keepass2-t, akár telefonon is, nagy cégek alkalmazottjait is erre utasítják. Jó megoldás lehet még a jelszókártya, amin megjegyzed hogy honnan indultál (mondjuk négyzet 4) és hogy hogyan mennyit haladsz (mondjuk csiga alak jobbra indulva) és csak azt jegyzed meg (mint egy "feloldókód" telefonon). Ki is nyomtathatod, laminálhatod, a pénztárcádban is tarthatod, ha a sorszámát megjegyzed (nyilván mentsd el..) akkor bárhonnan előveheted..
Egyébként karaktereknek ezt szokásom használni amit majd'minden sz.r megeszik:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123456789!"#+-/=?@_
a-Z meg 1-9 meg !"#+-/=?@_..ezek ugyanis általánosan printable ASCII karakterek, kb bármilyen platform bármilyen billentyűzetén elérhetőek.
Jó jelszó.. hosszú.. a bruteforce-nak mindegy milyen furmányosan firmányos a jelszó ha rövid. Szerintem az egyik legkönnyebb és legbiztosabb az a következő: számodra könnyen megjegyezhető összetett mondat szavainak első betűit egybeírni + spec char.. és a dátum hogy mikor jár le/mikor csináltad ( : Multinál rájössz majd miért : D
-
Zola007
veterán
Nincs valami jól bevált, univerzális elv jelszavakra?
kisbetű, nagybetű, szám, speciális karakter, 8 (10) karakter minimum ► oké ez alapMégis agyverzest kapok, hogy minden oldal igényeket támaszt
egyik lehet spec karakter (!, %, stb), másikon nem
egyiken kezdődhet kisbetűvel, másikon nem.
egyiken követheti egymást 2 szám, másikon nem
egyiken elég 8, másikon 10-12 kell
egyiken lehet ékezet, másikon nem (ez borított ki legutóbb, mert pont a magyar ékezet, ami elég jól növeli egy jelszó biztonságát)Ti az eszközök miatt sokféle jelszóval dolgoztok
Hogy érdemes ezeket megalkotni, hogy biztonságos is legyen egy jelszó, de még se kelljen 30-40 darabot észben tartani?Jelenleg van ~15 jelszavam, de néha erősen gondolkodni kell hova melyik való.
Vagy csak én vagyok ilyen gyenge memóriával megáldva? -
Zola007
veterán
válasz
Cyber_Bird #11985 üzenetére
semmi, rájöttem
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11986 üzenetére
Hehhe, semmi köze hozzá.
Nézd meg a kiadás dátumának sorrendjében a jelöléseket.
Eljutottak '99-ben a z-ig, utána kezdték az ABC-t elölről,
aa nincs a felsorolásban mert az a 802.3-1998, majd ab,
ac, ad.. aztán 2010-ben megint végigmentek (az) és jött
a ba, bb (802.3-2008/Cor 1), bc.. et cetera ( : -
Zola007
veterán
az IEEE 802.3ab (gigabit over twisted pair) és 3ae, 3an szabványokatt miért az IEEE 802.3a (10 Mb/s over thin coaxial cable) szabvány után nevezték el, miért nem kaptak külön betűazonosítót?
Vagy esetleg 802.3i (10 over triwsted pair) vagy 802.3u (100 over twisted pair) után 802.3ib/ie/in-nek, vagy 802.3ub/ue/un-nek? azokhoz közelebb áll, nem? -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Zola007 #11984 üzenetére
Csak ne FF: FF: FF: FF: FF-re, 01:00:5E-vel kezdődőre, 33:33:-mal kezdődőre, 00:00:00:00:00:00-ra
Sorban:
L2 broadcast, ipv4 Multicast,ipv6 multicast, empty address.Ha ilyen source cimmel jon be keret, azt az esetek tobbsegeben eldobja a switch, szoval ebben az esetben nem igazan mukodhet
De ha talalsz egy ilyen kartyat, siman atirod driverbol a mac cimet, altalaban supportalt dolog. -
RogerP
csendes tag
-
Zola007
veterán
Oké, köszönöm a részletes választ.
Ilyen mélyen még nem látom át a dolgot, így felmerülnek kérdések időnként, ami nektek triviális.(#11979) olloczky : Sok nagy cég nem tudja megakadályozni, hogy koppintsák a dolgaikat, szabadalom ide vagy oda, akkor szerintem ezt sem lehet olyan könnyű megregulázni
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11976 üzenetére
Gyakorlatilag nincs rá esély. Arra se hogy ha mégis van akkor gondot okozzon. A LAN-ban van a MAC címnek így jelentőssége (vagy metroethernet, de az teljesen más káposzta). Ha valaki újra is használja a MAC-eket új eszközökben majdnem teljesen nulla az esély, hogy egy LAN-on belül 2 eszköznek a MAC-je azonos legyen. A kis kínaiaknak is ügyelniük kell alapvető dolgokra, mert a biznisznek nem tesz jót ha elterjed hogy baj van az eszközeikkel. Ha még van is olyan MAC ami két eszközön is rajta van de ha már más alhálóban, más VLAN-ban vannak akkor olyan nagy gond nem lehet (ha még egy switchen is vannak de más VLAN-ban akkor a switch megtanulja a MAC-et simán 2x, különböző VLAN-ban.. ha meg ugye nem egy alhálóban vannak de nem ugyan az az eszköz a def.gw vagy a L3 next-hop akkor az ARP táblát se bolondítja meg szóval abból se lehet gond (most képzeld el hogy ugyanazon vállalat két gépe ugyanazzal a MAC-el fut de egy LA-ben meg egy másik Milánóban és van köztük még vagy 5 router.. tökmindegy lesz mert az IP-jük nem azonos, tudnak kommunikálni.. majd az utolsó L3 eszközben lesz annyi hogy az ARP táblában a MAC-ek azonosak lesznek.. de kit zavarna?) ( :
-
Zola007
veterán
válasz
zsolti.22 #11974 üzenetére
Arta gondolok, ha pl. valaki berendel 100db kínai 2 dolláros usb-s hálókártyát, nem lehet, hogy nem figyel a kiskínai vagy csak simán lusta és pár darabnak ugyanaz a MAC jut?
Láttam már olyan kínai adaptert, aminek volt ugyan sorozatszáma, csak egy dobozon belül mind a 20-nak ugyanaz -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #11972 üzenetére
Szerintem egyebkent regisztralnak maguknak. Ha elfogyna, akkor kernek masikat.
Legtobb esetben eleg, ha egy adott VLAN-ban nem ugyanaz a MAC. Pl. HSRP-nek is legtobb esetben ugyanaz a virtualis cime (ha ua. a group) megse okoz ez gondot.A Cisconak sem csak egy OUI-ja van, sot...
00:00:0C Cisco
00:01:42 Cisco Systems, Inc
00:01:64 Cisco Systems, Inc
00:01:96 Cisco Systems, Inc
00:01:97 Cisco Systems, Inc
00:01:C7 Cisco Systems, Inc
00:01:C9 Cisco Systems, Inc
00:02:17 Cisco Systems, Inc
00:02:3D Cisco Systems, Inc
00:02:4A Cisco Systems, Inc
00:02:4B Cisco Systems, Inc
00:02:7D Cisco Systems, Inc
00:02:7E Cisco Systems, Inc
00:02:B9 Cisco Systems, Inc
00:02:BA Cisco Systems, Inc
00:02:FC Cisco Systems, Inc
00:02:FD Cisco Systems, Inc
00:03:31 Cisco Systems, Inc
00:03:32 Cisco Systems, Inc
00:03:6B Cisco Systems, Inc
00:03:6C Cisco Systems, Inc
00:03:9F Cisco Systems, Inc
00:03:A0 Cisco Systems, Inc
00:03:E3 Cisco Systems, Inc
00:03:E4 Cisco Systems, Inc
00:03:FD Cisco Systems, Inc
00:03:FE Cisco Systems, Inc
00:04:27 Cisco Systems, Inc
00:04:28 Cisco Systems, Inc
00:04:4D Cisco Systems, Inc
00:04:4E Cisco Systems, Inc
00:04:6D Cisco Systems, Inc
00:04:6E Cisco Systems, Inc
00:04:9A Cisco Systems, Inc
00:04:9B Cisco Systems, Inc
00:04:C0 Cisco Systems, Inc
00:04:C1 Cisco Systems, Inc
00:04:DD Cisco Systems, Inc
00:04:DE Cisco Systems, Inc
00:05:00 Cisco Systems, Inc
00:05:01 Cisco Systems, Inc
00:05:31 Cisco Systems, Inc
00:05:32 Cisco Systems, Inc
00:05:5E Cisco Systems, Inc
00:05:5F Cisco Systems, Inc
00:05:73 Cisco Systems, Inc
00:05:74 Cisco Systems, Inc
00:05:9B Cisco Systems, Inc
00:05:DC Cisco Systems, Inc
00:05:DD Cisco Systems, Inc
00:06:28 Cisco Systems, Inc
00:06:2A Cisco Systems, Inc
00:06:52 Cisco Systems, Inc
00:06:53 Cisco Systems, Inc
00:06:7C Cisco
00:06:C1 Cisco
00:06:D6 Cisco Systems, Inc
00:06:D7 Cisco Systems, Inc
00:06:F6 Cisco Systems, Inc
00:07:0D Cisco 2511 Token Ring
00:07:0E Cisco Systems, Inc
00:07:4F Cisco Systems, Inc
00:07:50 Cisco Systems, Inc
00:07:7D Cisco Systems, Inc
00:07:84 Cisco Systems, Inc
00:07:85 Cisco Systems, Inc
00:07:B3 Cisco Systems, Inc
00:07:B4 Cisco Systems, Inc
00:07:EB Cisco Systems, Inc
00:07:EC Cisco Systems, Inc
00:08:20 Cisco Systems, Inc
00:08:21 Cisco Systems, Inc
00:08:2F Cisco Systems, Inc
00:08:30 Cisco Systems, Inc
00:08:31 Cisco Systems, Inc
00:08:32 Cisco Systems, Inc
00:08:7C Cisco Systems, Inc
00:08:7D Cisco Systems, Inc
00:08:A3 Cisco Systems, Inc
00:08:A4 Cisco Systems, Inc
00:08:C2 Cisco Systems, Inc
00:08:E2 Cisco Systems, Inc
00:08:E3 Cisco Systems, Inc
00:09:11 Cisco Systems, Inc
00:09:12 Cisco Systems, Inc
00:09:43 Cisco Systems, Inc
00:09:44 Cisco Systems, Inc
00:09:7B Cisco Systems, Inc
00:09:7C Cisco Systems, Inc
00:09:B6 Cisco Systems, Inc
00:09:B7 Cisco Systems, Inc
00:09:E8 Cisco Systems, Inc
00:09:E9 Cisco Systems, Inc
00:0A:41 Cisco Systems, Inc
00:0A:42 Cisco Systems, Inc
00:0A:8A Cisco Systems, Inc
00:0A:8B Cisco Systems, Inc
00:0A:B7 Cisco Systems, Inc
00:0A:B8 Cisco Systems, Inc
00:0A:F3 Cisco Systems, Inc -
Zola007
veterán
a MAC cím elvileg "egyedi"
ez a sok kínai gyártó, amelyik önti magából a mindenféle IoT eszközöket, szintén regisztrál OUI azonosítóért az IEEE-nél vagy tesznek magasról az egészre?
Gondolom ez utóbbi és random írnak MAC címeket az eszközeikbe
Ha ez így van, nem lesz ebből nagyon nagy probléma és sok ütközés a későbbiekben?Ha egy gyártónak kezd elfogyni egy OUI-ban lévő kerete, mert mondjuk több mint 16 millió róutert vagy stb gyártott, akkor kér egy újat?
Bármennyit igénylehet egy gyártó? -
FecoGee
Topikgazda
Grat crok a topikgazda cimhez
!
-
crok
Topikgazda
válasz
donatel #11968 üzenetére
Azt mondja az Internet (meg úgy is emlékszem) hogy 6.3-ban lett behozva ez a "feature" és ott csak annyi a limitáció, hogy a guest-el 15 másodpercig kell nézned a "About Cisco Networking Academy" dolgot 'sztannyi. 7.0 és felett van mentési limitáció.. 10x lehet egy file-t menteni.
Lehet regelni a guest page-ről és >>itt<< a link is hogy hol (vagyis hova dob a PT egyébként). Csak valami minimál - és ingyé' - online webcourse-t kell elvégezni amiben bemutatják hogy működik a PT (azt hazudják hogy egy órás). Nekem van régesrégről rendes NetAcad account-om.. ( :
-
donatel
tag
Packet Tracer 7.0-nál ha guest login-ban lépsz be hányszor lehet menteni, hány mentést lehet csinálni. Van valami korlátozás vagy korlátlan mentést lehet csinálni benne?
-
Windex
tag
válasz
FecoGee #11964 üzenetére
Én még az előző kódszámú vizsgán voltam, de sajna kevéssel lecsúsztam róla.
Nagyon rámentek a szabványokra, illetve név-karakterisztika alapján az ősrégi antennákra...
Tanuláshoz nekem elég volt a ~100 oldalas áttekintő, meg hogy sokat foglalkozom vele. Ahogy gyorsan átkattingattam, szerintem elég lehet hozzá a korábbi "könyv", meg az itteni leírások az új témák miatt.
-
FecoGee
Topikgazda
Valaki esetleg itt aki mar atment a CCNP Wireless WIDESIGN vizsgan? Ha igen eleg a study material amit itt felsoroltak?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #11959 üzenetére
Ethernet headerben a destination van elöl, IP-ben meg a source.
Van switcheknél ez a cut through forwarding, amikor nem várja meg a teljes keretet, hanem már a destination MAC után elkezdi továbbítani a frame-t. Itt pl. jól jön, hogy nem kell megvárnia még azt a 6 byte-t (source)
-
Zola007
veterán
válasz
#25583896 #11955 üzenetére
Azért kérdezem, mert rágugliztam ábrára és más helyen pedig fordítva írják
:
[link]
[link]Ez lenne a logikus, amit írsz, mert Wiresharkban is úgy írja, hogy a frame headerben elöl van a cél, utána a forrás, az packet headerben meg elöl a forrás, utána a cél. ► [link]
Mondjuk, hogy itt meg felmerül a kérdés, hogy miért pont így van? -
donatel
tag
Hali!
Ubuntu Desktop 16.04-re telepítettem a Packet Tracert 7.0. Belépéshez login nevet és jelszót kér (netacad.com Login), hol tudok regisztálni (ingyenes a reg?) vagy hogy tudnék belépni?
-
Zola007
veterán
jól gondolom, hogy ez az ábra hibás és a forrás-cél IP mezője fel van cserélve?
-
suomalainen
tag
Sziasztok!
Visszahívtak a második interjúra. Nagy mutatvány lesz, érzem
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Windex #11951 üzenetére
Remek. Most, hogy megvannak az imagek, most a szerver elérhetetlen szerinte, ahol vannak az imagek, de pingelés az megy oda-vissza és a TFTP másik routerről prímán megy
Most, hogy a router a szerver, amin vannak, most már file not found a hiba, de nincs elég hely a flash-en, hogy ráférjen az egész mindenség
-
Windex
tag
válasz
zsolti.22 #11949 üzenetére
Ott is változott egy picit a legutóbbi kiadás óta a dolog, néhány széria szoftvere átkerült egy kiegészítő pakkba. Csak hogy ne legyen egyszerű
-
vadger
tag
Ezt megmondom őszintén ezt nem próbáltam ki, több okból:
- a linkelt oldalakon más jellegű syslog üzeneteket látok
- az APk 1-2 évesek, AIR-CAP2702E-E-K9
- az AP reboot után sikeresen csatlakozik, a cert probléma értelmezésem szerint egyből jelentkezne, nem csak random idő utánDe köszi, jó tudni ezt is. Folytatom a keresést
-
Windex
tag
válasz
zsolti.22 #11944 üzenetére
A ME-nél nincs fent a kontrolleren a szoftver, meg kell adni neki egy fáljszervert ahonnan az AP-k lehúzhatják az image-et. Management / Software update rész
-
zsolti.22
senior tag
Mobility Expressben van valakinek tapasztalata? Az AP-k nem tudják letölteni a WLC-ről az imaget
-
Zola007
veterán
Azt írják, hogy a TCP header 20 byte leíró mezőt tartalmaz, az UDP header 8 byte.
ami igaz is, ha összeadom a mezőnkénti biteket.
TCP fejlécben a Header length mező pedig 4 bit hosszú.
De 4 bit max értéke 15 lehet, az hogy tudja megadni egy max. 20 bájt hosszú fejléc hosszát? -
crok
Topikgazda
válasz
vadger #11939 üzenetére
Emlékszem olyanra, hogy régi AP-k nem jöttek vissza, mert a certjeiket reboot után már nem ette meg a WLC (gyakorlatilag lejártak, előtte meg nem volt gond mert még a lejárat előtt join-oltak) - arra a megoldás ez volt:
7.0.252.0 és előtte:
config ap lifetime-check {mic|ssc} enable
7.4.140.0 és utána:
config ap cert-expiry-ignore {mic|ssc} enable -
vadger
tag
azóta átkerült a switch elejébe, de szintén rossz... de most legalább látok logokat végre.
*Dec 6 11:04:35.000: %CAPWAP-5-DTLSREQSEND: DTLS connection request sent peer_ip: 172.20.55.140 peer_port: 5246
*Dec 6 11:05:04.999: DTLS_CLIENT_ERROR: ../capwap/base_capwap/dtls/base_capwap_dtls_connection_db.c:2214 Max retransmission count reached for Connection 0x536B4B4!*Dec 6 11:05:34.999: %DTLS-5-SEND_ALERT: Send FATAL : Close notify Alert to 172.20.55.140:5246
*Dec 6 11:05:34.999: AP has SHA2 MIC certificate - Using SHA2 MIC certificate for DTLS.Úgy látom van valami hasonló bug cisconál, de nem pont ilyen üzenetekkel...
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #11937 üzenetére
Failáron ( :
-
-
crok
Topikgazda
válasz
vadger #11933 üzenetére
Az ACIS még mindig lehet.. Sajnos jellemző a low-end Cisco-kra.
Pár nap alatt kideríthető - ha mozog a hiba akkor azzal mozgott amit mozgattál
de ha nem mozog akkor viszont az maradt ott ahol hagytad - egyszerű ez.
(Most az egyik sráccal néztünk olyat, hogy egy AP-t nem lehet betenni egy
country code alá mert azt mondja unsupported pedig típus szerint csak ezt
kellene ismernie.. ellenben egy olyanba beengedné, amit leírás szerint nem
is szabadna tudnia.. már ott tartok hogy hibakeresésnél legitim kérdés, hogy
az eszköt eredeti Cisco-e vagy nem.. SFP-ket hamisítanak, ez ugye köztudott,
még modulokat is láttam már, nem is egyet.. de hogy mostmár AP-k is..? WTF?) -
crok
Topikgazda
válasz
vadger #11931 üzenetére
Semmit se jelent hogy a frame-ek tartalma a switchen keresztül oda-vissza eljut(hat).. patch-eltesd át egy másikra.. vagy legalább az alsó 24-be (az már másik ASIC) 'szt meglátjuk ( : ha mozog a hiba akkor nagyobb az esély hogy AP, ha nem mozog a hiba akkor a switch vagy csak az ASIC-ja (esetleg a PoE daughter-je szarakodik..)
-
vadger
tag
Akkor wireless kérdés
Mi lehet az oka, hogy 3 AP random, de általában naponta elveszti a kapcsolatot a WLC-vel? IP szinten elérhető, ping működik, de a WLC nem látja. Reboot után megjavul, általában fél, egy napig.Mivel 3 eszközről van szó, hardverhibát kizárnám.
Csak most engedélyeztem az APken a távoli elérést, szóval ha legközelebb csinálja, akkor tudom megpróbálni a távoli belépést, és a sh logging-ot.Egyéb ötlet?
WLC-en a message logs alatt semmi relevánsat nem látok. Köszi!
-
denko
senior tag
válasz
suomalainen #11927 üzenetére
ez jó..
amugy nem is nyomásról van szó, hanem amikor látod hogy hátára nem kivánnak előitéletből, na az a gáz.
-
suomalainen
tag
Köszönöm a tájékoztatást. Egyébként házas ember vagyok, így a nyomás eléggé relatív fogalommá vált számomra az évek alatt
-
denko
senior tag
válasz
donatel #11923 üzenetére
Budapest.
Elvileg technical process manager pozi amihez kell a networking.
Az hogy mennyire az majd kifog derülni, de ahogy mondtam, onnan lehet helyezkedni tavább, remélem
szóval tervek vannak.Szerencsére megszabadulok a service desk munkától és jobb fizut harcoltam ki, már azért is megéri váltani. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Hedgehanter #11918 üzenetére
Jaja, ismeros, meg akar meg is ertenem, de ha ilyen az interju, akkor engem nem erdekel a munka
Customer support engineer poziciora is volt mar olyan kellemes hangulatu interjum, hogy azota az a gold standard nalam minden interjun.
-
denko
senior tag
válasz
Hedgehanter #11918 üzenetére
nem, neki esett ki a kapa a szájából
De most megyek IT SH -hoz dolgozni januárban.
Nem teljesen kapcsolodik a hálózatokhoz de érinti, megnézem mennyire lesz bejövős, meg hát ott sok "olyan" pozi van ami érdekelhet, majd meglássuk ) -
denko
senior tag
válasz
suomalainen #11913 üzenetére
szoritok!
Nem tudom melyik projectre mész, de amin én voltam interjuzni, ott elég paraszt volt a csóka aki interjuztatott.
Kb szarnak néztek hogy: nemis dolgoztál nálunk l1-en ,fasz*é keresel itt L2 interjún?!Vicces volt...remélem neked több szerencséd lesz )
-
quby
őstag
válasz
suomalainen #11913 üzenetére
Egy kalappal...talán én is megyek hamaosan
Cert Megujítás esetén küldenek új Cert-et? Vagy külön kérnem kell lóvé ellenében?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
suomalainen #11911 üzenetére
Egy kalappal! Milyen poziciora palyaztal?
-
suomalainen
tag
Kedden újra állásinterjú a BT-nél
Szorítsatok nekem, srácok!
-
crok
Topikgazda
válasz
vzsolti1980 #11903 üzenetére
Hehe, jelentem akkor mazoch vagyok ( :
-
vzsolti1980
csendes tag
Akkor , nagyon egy véleményen vagyunk
Engem ahányszor megmentett az alábbiakhoz hasonló mikor OSPF areakat kellett mozgatni:
:1,$s/$/0\.0\.0\.3/Bár a Notepad++ egyesek szerint már mindet tud, de azok a fránya DOS/UNIX sorvég jeleki még mindig tudnak érdekességeket csinálni a plusz-plusz-ban. Pedig elviekben kismillió kódolás között lehet már benne válogatni.
Van egy Holland srác elég elismert proktor (3xCCIE,CCDE,3xJNCIE,HCE) mikor vizsgáztam nála mondta, hogy a Vi/VIM beugró szint
Ő a SED-re és AWK-ra esküszik, mert az mindenhol van. Azt hiszem az már tényleg a mazohisták világa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Linux Mint
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged