- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
józsi9995
tag
válasz
tutitibi #14269 üzenetére
Mondom, ha nem érted nem baj, majd ha odajutsz megérted.
Ki az itt aki valaha is hallotta a 'találkozó'-t vagy 'megbeszélés'-t a meeting helyett vállalati környezetben, kezeket fel? Mer' én soha.Az EIGRP hogy van magyarul? Csak hogy kicsit felviduljak.
Kevered a dolgokat...Kérdezni meg természetesen szabad...mielőtt kivetted a részed abban, hogy magadtól megértsd (guglizni pedig kötelező).
-
józsi9995
tag
válasz
tutitibi #14257 üzenetére
Mit nem értesz? ha meg nem érted akkor nem vagy benne, ergo nem is kell tudnod. Ez egy kevert nyelv, nem szabályos, de igencsak elterjedt. Tudod néha firewall, néha tűzfal.
Vagy load-balancer helyett legyen inkább terhelés elosztó, switch helyett kapcsoló? Kösz, de inkább ne. -
józsi9995
tag
válasz
kenwood #14246 üzenetére
Az tényleg attól függ, hogy hova, milyen pozira vesznek fel CCNA képesítéssel. A security részben benne lehet tűzfalak (nem csak cickó), LB, proxyk és ezek egyvelege. De lehet, hogy csak alap konfigokat kell feltolni routerre, switch-re. Meg az adminisztráció, a customerrel a kontakt, amit szerintem senki nem úsz meg.
Csak kerülj be valahova, nem érdemes előre filózni ezen, úgysem olyan lesz, mint amilyennek előre kinéz.
Az átlagos hétköznapod meg attól függ, hogy milyen régen vettek fel -
-
józsi9995
tag
válasz
soma314 #13618 üzenetére
Persze, minden hasznos ami ismeretet ad. Ha meg támogatják akkor tök mindegy, én is harapnék mindenre és pont azért amit mondtál: szemtől szembe kérdezni egy tapasztalt oktatótól, ha másért nem.
De olyasvalakit kellene megkérdezni aki saját zsebből fizetett ki egy ilyet.
-
józsi9995
tag
válasz
soma314 #13612 üzenetére
Egyik ismerősöm csinált egy tanfolyamot, 10 napost, láttam a jegyzetet. Borzasztó hiányos, ami meg van benne az tömör. A vizsga végén nem emlékezett az elejére. Tudás kiegészítésnek tényleg jó ha van ott valaki akitől kérdezhetsz, de a magam részéről erre saját zsebből nem fizetnék be.
A motivációt és a szervezettséget pedig nekem a self-study jelentette. Én járok utánna, úgy tanulok ahogy a saját tempóm diktálja.
Elolvasom, megnézem, aztán ha nem értem akkor irány ez a fórum vagy a ciscoé. Innen még sosem zavartak el, hogy hülye vagyok.És +1 Keith Bogart videóira, inkább erre 120 dolcsi mint egy CCNA tanfolyamra sokkal több.
GNS3-ről Keith bácsinak vagy egy jó kis sorozata:
https://www.youtube.com/watch?v=vVYWrgAOke4&list=PL3UpcvaDU_Fkfu9wnEBvF_XBR6KeMg8jv&index=1
CCNA holnaptól Keith bácsival live:
https://www.youtube.com/watch?v=urAEavbDlBU
-
józsi9995
tag
válasz
mayerovits #13436 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a blueprintben az exam topics-ok előtti kis bevezető szöveget is. Erről ennyit, hogy mi mindenre lehet elég...
"The following topics are general guidelines for the content that is likely to be included on the exam. However, other related topics may also appear on any specific version of the exam. To better reflect the contents of the exam and for clarity, the following guidelines may change at any time without notice"
-
józsi9995
tag
válasz
haromegesz14 #13428 üzenetére
Használd a keresőt és lőn csoda, pl
https://prohardver.hu/tema/cisco_vizsgak_ccna_ccnp_ccie/keres.php?type=-&stext=külön+letenni&submit=
vagy
https://prohardver.hu/tema/cisco_vizsgak_ccna_ccnp_ccie/keres.php?type=-&stext=CCNA+külön&submit=
-
józsi9995
tag
Sziasztok,
beüzemelnék 3550-es switchet, linux alatt minicommal, usb-DB9-RJ45 adapterrel, de furcsa karakterek jelennek meg bootoláskor:
Próbáltam az összes lehetséges baud értéket. Putty alatt csak blank screen van.
Rossz lenne a kábel? -
józsi9995
tag
Sziasztok,
PAgP/LACP - Auto/Desirable // Passive/Active.Miért kell 2? Úgy értem, ha Desirable- Desirable működik, akkor mikor lehet jobb megoldás az Auto- Desirable?
-
józsi9995
tag
válasz
Viktorius94 #13051 üzenetére
Igaz mesék arról, hogy mi megeshet egy Cisco vizsgán:
https://learningnetwork.cisco.com/thread/104468?start=0&tstart=0
https://learningnetwork.cisco.com/thread/94647?start=0&tstart=0
-
józsi9995
tag
válasz
Viktorius94 #13051 üzenetére
Cisco vizsgában annyi van benne amit és amennyit Cisco belerak...
A CCNP route Exam Description azt is mondja: " The following topics are general guidelines for the content that is likely to be included on the exam. However, other related topics may also appear on any specific version on the exam."Mondjuk ha tudsz multi area-t konfigelni, le tudod kérni, Type-1,3,5 LSA-t meg tudod egymástól különböztetni az már elég lehet. Ha jól emlékszem az OCG-ben az is benne volt, hogy mi a Type-1, 2,3,4,5 LSA, ha csak néhány mondatban. Ha többet tanulsz mint ami 1 db könyvben van az még hasznodra lehet. Inkább haladj lassan, tanulj többet, olvass CCNA blogot, cisconak is van egy hivatalos.
-
józsi9995
tag
válasz
Cyber_Bird #11859 üzenetére
Nem, nem attól függ sajnos, egy olyan fillérb@szó cégnél mint az IT MINDEN az ártól függ. Ha van vmi olcsóbban akkor az kell, mindegy milyen f.s. Ha meg ingyen van akkor kettő kell belőle.
Gondolom az OC/Jabber váltás pár embernek ismerős... -
józsi9995
tag
válasz
Zola007 #11790 üzenetére
"De még szabványügyi szervezet nem hitelesítette, ezért egyelőre Cisco gyártói "belsős" protokoll."
Cisco proprietary volt de már nem az.
Fecónak igaza van, ez a "elég az, ha csak a következő hop-ig látok el" igen érdekessé teszi, személy szerint én nagyobb élvezettel tanulom mint az OSPF-et.
-
józsi9995
tag
válasz
Methionyl #11693 üzenetére
lassan végzek vele és sztem jó alapot ad.
persze egyéb forrásból is hozzá kell rakni, mert néha igen be van süritve és mert pl az az egy oldal EVN sejtésem szerint kevés lesz...
úgy meg főleg, hogy itt is, te is, és külföldi fórumon is jelezték ,hogy mostanában a vizsga kicsit más... -
józsi9995
tag
válasz
Methionyl #11691 üzenetére
gonosz leszek: sejtettem
Miután beleolvastam a Foundation-be úgy elfelejtettem a Kevin Wallace könyvet mintha sose lett volna.
Szvsz borzasztóan gyenge, a nullánál is kevesebb.Ezt próbáld meg:
http://www.ciscopress.com/store/implementing-cisco-ip-routing-route-foundation-learning-9781587204562
A különbség több mint szignifikáns
-
józsi9995
tag
Van értelme a CCNP-t mindenféle tapasztalat nélkül megcsinálni/megpróbálni? Mert én éppen azon vagyok de egyre kevesebb rációt látok benne...
(azért van ez a helyzet, mert először nem vettek fel hálózatra CCNA-jel és nem tudok még egy ideig ágazatot váltani, ergo úgy gondoltam, hogy addig tanulok cisco-ul és hogy legyen vmi kézzel fogható bizonyítéka, így rágyúrok a papírra és elkezdtem a Route-ot. De baromi nehéz így
)
-
józsi9995
tag
-
józsi9995
tag
válasz
poker18g #11099 üzenetére
Hm, sose értettem, hogyan működik a HR. Téged felvettek 2nd-re CCNA nélkül, engem pedig 1st-re nem CCNA cert-tel :-)Attól függetlenül hogy az IT-tól minden út a BT-hez vezet (látom ezt itt nap mint nap,borzasztóan szívja el az embereket) és eddig se volt túl jó véleményem a cégről, most meg pláne nincs
Attól függetlenül jó lenne bekerülni
-
józsi9995
tag
furcsán, pattogósan beszélnek,máshová rakják a hangsúlyt is.de hát ha így is megoldjátok az issue-t akkor nincs baj
bár ha vki egyáltalán nem törekszik az angolosabb kiejtésre akkor mindegy milyen anyanyelvű.
én azt hittem, hogy hozzáedződtem a jelenséghez, aztán beszélnem kellett egy dél-afrikaival...
ott voltam ahol a part szakad -
józsi9995
tag
válasz
kmisi99 #10786 üzenetére
van olyan aki megérti az indiai angolt elsőre??? majd a 3. hónap után...tiszta angol meg nincs, van úgy, hogy az amerikai nem érti a britt angolt és vice versa.
hallgass külföldi tv csatornákat, pl a CNN-nek vannak nemzetiségi riporterei szép számmal.
vagy ami még jobb talán, hogy mivel sok az indiai expert hálózatos kolléga és ők szép számmal tolnak fel a youtube-ra cisco videókat, így két legyet üthetsz egy csapásra... -
józsi9995
tag
válasz
FecoGee #10735 üzenetére
Most gyúrok a CCNP route vizsgára, cirka 130 oldalt olvastam el az OCG-ből és csak úgy hemzseg benne az utalás a Frame Relay-re.
Szóval az érdekes lesz, az érdekes lenne ha az új CCNA után rövid távon nem kéne átírni a CCNP-t is...Más: az egész hub-and-spoke mGRE nem áll össze: NHRP-t használja a spoke,hogy lekérje a a hub-tól annak a másik spoke-nak a fizikai IP-jét a tunnel IP alapján ahova küldeni akarja a packetet, így ugye ki tudja kerülni a hub-ot. Honnan tudja a spoke a másik spoke tunnel IP-jét?
-
józsi9995
tag
válasz
Cyber_Bird #10719 üzenetére
Hello,
ez olyan mint az ANKI, sok beállítási lehetőséged van, variálható a flashcardok típusa is.
Aki eddig nem használta nosza prószálja ki. Nekem nagyon bejött -
józsi9995
tag
-
józsi9995
tag
válasz
kmisi99 #10039 üzenetére
Szerintem még az a 15-20 perc is bele van számolva, amit a vizsga elején a kötelezők elolvasával töltesz:milyen a vizsga, milyen tipusú feladatok vannak, tudomásul vettél-e ezt-azt, stb.
A cisco honlapján van fenn egy próba, melyen lehet a feladattipusokat gyakorolni.
Jah a +30 perc jól jöhet, én nem használtam ki ICND1-n viszont a 2-n az alapidő kevés lett volna -
józsi9995
tag
válasz
kmisi99 #10034 üzenetére
Attól függetlenül, hogy kedden és pénteken lehet elméletileg vizsgázni, még nem biztos, hogy ténylegesen lehet. Én egy héttel előtte akartam foglalni helyet, de aztán a VUE-n kiderült, hogy már nincs rá lehetőség. Gondolom ez a helyzet fokozottan igaz, minél korábban akarsz foglalni, mert nem csak Cisco vizsga van ott és nem túl nagy a terem.
-
józsi9995
tag
válasz
Methionyl #10014 üzenetére
Pedig ez az igazi futóidő. Nincs gond a hőelvezetéssel, ergo nem nyírod ki olyan hamar magad ha megtolod. Márpedig kell tolni mert hideg van
Arról nem is beszélve, hogy nekem az esti futás után le kell üljek laborozni, hogy elkezdjek álmosodni. Nem csak hobbi, dopping is
-
józsi9995
tag
válasz
IreN!CuS #9900 üzenetére
Én csak a magam és ismerőseim nyilatkozata alapján azt tudom mondani, hogy biza vannak emberek akik a BT-től visszamennek a T-hez. Igaz, a BT többet fizet (nem is kevéssel) de több a meló, több a stressz.
Én már nem mennék a BT-hez vissza, akármennyit fizet is. De hát kinek mi fontos :-) -
-
-
józsi9995
tag
válasz
kmisi99 #9229 üzenetére
Szia,
emlékeim szerint volt kérdés a vizsgán (vagy CCENT-n vagy ICND2-n, már nem emlékszem), ami LSA-re vonatkozott.A hivatalos vizsgakövetelményt nézd meg, teszt kérdésként bármi előjöhet (még az is ami nincs a könyvben, és ez tapasztalat :-)) A routing protocolok inkább gyakorlati szinten érdekesek, T-shooting esetén tuti, hogy előjönnek.
Szerény véleményem szerint, az hogy mi az LSA meg köll ahhoz, hogy megértse az ember, hogy is műxik az egész. -
józsi9995
tag
Én egy bő hete csináltam meg a CCENT+ICND2 párost. Én ezekből készültem (torrenteken mind fellelhetőek):
CCENT:
könyv:
1. Todd Lammle - CCENT_Study_Guide_Exam_100-101_ICND1
2. Odom Wendell - Cisco CCENT CCNA ICND1 100-101 Official Cert Guidevideo
3. CBT Nuggets - Exam Walkthrough Cisco ICND1CCENT (100-101)
4.LiveLessons - Cisco CCNA Routing and Switching 200-120 Complete Video Course (Official videos by Cisco,CCENT rész)
5.CBT Nuggets - CCNA ICND1 100-101 (by Jeremy Cioara)progs+egyéb:
6.www.subnettingquestion.com
7. Packet Tracer (különösen a switching miatt fontos)
8.GNS3 (IOS : C3725-AD.bin)ICND2
könyv:
1.Lammle, Todd - CCNA ICND2 Study Guide
2.Odom Wendell - CCNA Routing and Switching ICND2 200-101 Official Cert Guidevideo:
3.CBT Nuggets - Exam Walkthrough Cisco ICND2CCNA (200-101)
4.LiveLessons - Cisco CCNA Routing and Switching 200-120 Complete Video Course (Official videos by Cisco, ICND2 rész)
5. CBT Nuggets - CCNA ICND2 200-101 (by Jeremy Cioara)progs:
6. PT
7. GNS3+ Van fenn a neten egy csomó PT+ GNS3 lab és T-shooting feladat
Remélem segítettem :-)
-
józsi9995
tag
Igen, abból is. Meg a Wendell Odom féle könyvből. A kettőt egymás után olvastam , már ami a témákat illeti, így felfrissítettem a tudásom + más szemszögből is ráláttam a dolgokra.
Először az Odom könyvet bogarásztam,az ábrái borzasztóan hasznosak, csak aztán rájöttem, hogy abban nincs minden benne (lásd pl. DR, BDR koncepció az ICND1-hoz) és Todd bácsinak egészen más, közvetlenebb a stílusa. Bár az amerikai phrasal verb-jei kiakasztóak tudnak lenni :-)
És Todd valós életből vett példái+ a Hands on Labs-ek és a Written Labs-ek aranyat érnek.Szóval és azt javaslom ha van időd kukkants bele az Odom féle könyvbe is.
Én még gyúrtam CBT Nuggets+ CBT exam walkthrough+ hivatalos Cisco videókkal is.
-
józsi9995
tag
Szia, én most tettem le az CCENT+ ICND2 párost nem olyan rég. Gyors subneting számolás bizony nem árt, főleg az overlapping kérdéseknél. Ahogy Todd Lammle mondta: minden kérdés subnetting kérdés.
Két dolgot tudok javasolni amit én csináltam:1.Megtanulni a 16 többszöröseit. Ha subnetet számolsz, rájössz, hogy a /28 /20 subnetekkel a legnehezebb számolni.
2. http://www.subnettingquestions.com/
Napi 100 közvetlen felkelés után.Kávé helyett.
Eleinte papíron számoltam. Pár nap után már nem.Kérdés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Subaru topik
- Windows 7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest