- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9509 üzenetére
Nem figyeltél! Nem a reklámmal van gond, hanem a hangerővel
Egyébként érdekes jelenség. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9500 üzenetére
" ... az utolsó frissítés rontott rajta ... " - és ezt nem jelezte senki a JBL felé, ill. 1 év alatt nem lett javítva? Háááát ... ez nem vet valami jó fényt a márkára.
Egyébként a kommentek alapján úgy látom, hogy azért van lehetőség a downgrader-re ..."Na ez a faszi úgy készít tesztet, ahogy KELL." - jaja, és az a jó benne, hogy oda szokott figyelni az ilyen fw. frissítésekre is. Kicsit szokni kell a stílusát és a beszédét
, de egyébként tényleg lehet arra támaszkodni, amit mond.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#10726912 #9479 üzenetére
Miért nem Stockwell II? Értem én, hogy akció meg "ingyen füles", de hacsak nem akartál fülhallgatót is venni, lehet ez jobb választás lett volna. YT-s review-k alapján legalábbis.
Most nézem a fülesen ezt a joystick-os vezérlőt ... hááát ... kényelmes / jó ez?
(#9487) Williamgrant
A németeknél most vitték lejjebb az Áfa-t, szóval most már csak 16%, de csak év végéig (gondolom, hogy kicsit pörgessék a gazdaságot)Más
FYI: Az EarFun eltűnt az amazon-ról. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9459 üzenetére
"Nekem túl "vigyázós" lenne."
Szvsz. nem kell ezeket a party közepébe tenni. Pl. az egyik kollégának volt úgy megoldva a kerti sütögetős rész, hogy volt ott egy polc, - kellően magasan, távol a kajától, medencétől, stb. - amin ott muzsikált H/K Go + Play. Mivel "akarat" volt benne, így azzal sem volt gond, hogy nem vittük magunkkal a medencébe (ahogy minden hülye reklám videón / képen teszi a díszes társaság)
A party-box-okkal nekem spec. az a bajom, hogy az meg benn néz ki hülyén és szól sz@rul, főleg kis hangerőn.
Sony-k ... háát ... tudom ki lehet kapcsolni vakulj paraszt disco-light-ot, de akkor is ...
... meg nem szólnak - annyira jól (jaj, mit kapok majd én ezért?)
-
<Adamsky>
nagyúr
Én meg már azt hittem, hogy eltűntél, miközben mi meg itt marjuk egymást a kérdésed miatt
(#9455) Cyborg
Most már meg fogom nézni végig a review-t. Abból, ami nekem jött át (bele-bele tekerve, itt-ott belehallgatva) pont az jött át, hogy - ahogy Williamgrant is írja - talán oldalról szól normálisan. Szemből viszont sokkal magasabban ("csilingelősebben"?) szól, mint hátulról. A mélyei viszont szerintem egész jók. Kinn is a tornácon, mikor azt hiszem a Charge4-el kóstolja össze.(#9456) Williamgrant
" ... nincs semmi ebben a sávban szerintem semmi:"
"BT 5.0-át tud, USB-C töltője van és 10+ órát bír az akksija 70k"
Ennyivel nem úszod meg!Akkor nézzük csak az utolsó két paraméter (üzemidő és ár) alapján. Ja, meg, hogy azért kültérben se valljon szégyent.
A Harman/Kardon Go + Play szerintem akár még jó is lehetne, csak az üzemidőben marad 10h alatt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9452 üzenetére
" ... nem úgy hallgatod hogy az egyik előre a másik hátra szól, hanem oldalról."
Nagy kár, hogy ez a felhasználói útmutatóban nincs benne.
Még a nagy Oluv is csak forgatta aszemétfejét, hogy ezt most hogyan kell(ene) hallgatni. A korábban link-elt videóban először ő is oldalt fordítva próbálkozik, de nem hisz a fülének (pedig ezek szerint kellett volna), és be- ill. visszafordítja.
" ... mert rajtuk kívül szinte senki nem vesz Marshall BT hangszórót ... "
A zenészeken kívül?" ... mert ár / érték arányban gyenge."
Akkor javasolnál valamit metaa-nak 70e Ft-ig? Nem kötekedésképpen, engem is érdekelne. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9450 üzenetére
"Ekkora méretben ... " - sejtettem, hogy a mérettel fogsz jönni ...
... részben igazad is van, de csak részben. Az addig OK, hogy a sztereó színpadhoz nagyobb távolság kell, de - ha nincs elég hely (kis bt.-s hangszórók) - nehogy már az legyen a jó megoldás, hogy az egyik hátrafelé sugároz?
Nem véletlen forgatta Oluv is a review elején, mert érezte (hallotta), hogy itt valami furcsaság van. Arra már nem emlékszem, hogy végül rájött-e a "trükkre", mert nem néztem végig."Te tekered a potit, sok zenész aki Marshall cucokon nőtt fel ... "
ne keverjük már ide a zenészeket! Ez egy bluetooth-os hangszóró, nem koncert technika.
Egyébként meg maradhatott volna a poti (gondolom a design miatt kellett), csak talán szerencsésebb lett volna egy ilyen "végtelenített" változat, ami nem zárja ki a bt. hangerő szinkront. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #9445 üzenetére
Kicsit jobban "megszakértve", nekem két dolog miatt annyira mégsem tetszik a Marshall.
• sztereónak sztereó, de az egyik csatorna előre, másik hátra sugároz (WTF)
• az analóg hangerőállításnak "hála" nem lehet egyidejűleg a készülékről is és a telefonról is szabályozni a hangerőt. Vajon az összes Marshall cucc ilyen? -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9436 üzenetére
Hááát, így egy-két YT-s review-t meghallgatva szerintem még egy Tronsmart T6 Plus Upgraded is jobb választás lett volna (ha már csak itthoni beszerzés jöhet szóba).
Tényleg, miért is van neked T6-od, ha annyira utálod a márkát? Mazochista vagy, vagy mi?
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem vitatom azt, amit írsz, bár én jobban örültem volna - hmm, hogy is fogalmazzak - kicsit maszkulinabb design-nak
Ja, meg én simán beáldoztam volna a dán designer-t (ill. annak az órabérét), a szarvasbőr és a prémium textilt, stb. (fel)árát - remélem érted / értitek, mire akarok kilyukadni - egyszóval azt amin azért lehetett volna úgy spórolni, hogy az ne menjen se a minőség, se az időtállóság rovására. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9423 üzenetére
Jó pihit!
Itt a lényeg. Oluv fél percben elmondja, amit én tudok. Érdekes, hogy eddig sehol máshol nem olvastam / hallottam erről.
Vagyis a kínai tulajdonos, - aki ha jól értem a Peerless hangszórókat is tulajdonolja (gondolom ez volt a Vifa-kban is) - már be is záratta a dán Vifa kirendeltséget, ahol a dizájnért és a finomhangolásért voltak felelősek. Új modell nem lesz, a jelenlegieket kiárusítják.(#9424) India
"Szerinted nem fogjak tovabb vinni a markat ?"
A fenti pár mondatból nekem nem úgy tűnik. -
<Adamsky>
nagyúr
Milyen telefonnal próbálkozol?
... csak mert abban a videóban, amit B1T3 link-elt, oluv többször is említi, hogy a szifonos szoftverjük egy kalap kaki. Most pedig, hogy ez történt, ami nagy kérdés, hogy meg lesz-e valaha javítva (látom, mit írtak a facsén, de azért - sajnos - láttunk már karón varjút is, ugye). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fpatrik17 #9409 üzenetére
Ahogy Cyborg is írta, itt igazából a méret / hordozhatóság a kérdés. Nincs Motion+ -om, de volt Go és MaxSound Plus. Végül utóbbi maradt, mert nekem még belefért abba a méretbe, amit elképzeltem. Értelemszerűen jobban, erősebben szól, mint a Go, - gondolom - akárcsak a Motion+ a MaxSound Plus-hoz képest. Szóval ezt neked kell eldönteni
(#9410) Cyborg
+1 -
<Adamsky>
nagyúr
Azt hiszem ide nagyon illik A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső c. alapműből egy párbeszéd (Eddy, és Nikk a görög között):
- Mikor épp nem Hifi-t vásárolsz, forradalmakat finanszírozol?
- 100 font akkor is 100 font
- Látom, csakhogy az ára akkor is 200. Főleg, hogy Libéria egész éves költségvetése lapul a zsebedben. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fpatrik17 #9378 üzenetére
Elég trógerül (értsd: hibásan) van elnevezve a termék.
Van az XSound Go és MaxSound Plus. Utóbbi az előbbi "nagytesója". Amivel több:
• 2× akkora teljesítmény
• +1 passzív radiátor (membrán) hátul
• kapcsolható mélyhangkiemelés
• a bluetooth hatótávja a MaxSound Plus-nak jobb (ez nem azt jelenti, hogy a Go-nak rossz!) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fpatrik17 #9371 üzenetére
Itthonról? Passz. Mi (a többség ebben a topic-ban), annyira sznobok vagyunk, hogy csak külföldről vásárolunk (jellemzően az amazon-ról). Ugyanis nem vagyunk hajlandóak - nem ritkán - dupla árat fizetni. Egyébként egy-két hozzászólással korábban írtam, hogy mi az "ajánlott" ebben a kategóriában.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mester1242 #9364 üzenetére
OK, csak akkor máskor figyelj oda a megfogalmazásra, mert abból amit írtál nekem az jött át, hogy mindegy, hogyan, csak szóljon (működjön).
" ... ha nem kap el a hányinger az első bowli vacaktól ... "
A Tribit-től, amit B1T3 (#9362) ajánlott garantáltan nem fog. Sőt - ha nem hallottál ilyen kis hangszórót mostanában, akkor szerintem az állad fog leesni. Én legalábbis nagyot néztem anno, hogy - relatíve kis pénzből - mit tudnak kihozni.
Ajánlott még az Earfun Go is, de az amazon-on nincs, az Alza-n pedig én nem adnék ennyit (~27e Ft) érte. Az amazon-ról ugyanis kb. fele ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mester1242 #9349 üzenetére
" ... a cél csak szóljon valami ... "
Ne bántódj meg, de ezért kár volt ide írni.
Bemész az első nagyobb műszaki áruházba, és 5 perc múlva már a kezedben egy 10-15e Ft körüli bluetooth-os hangszóró, ami a "szóljon" paraméternek tökéletesen meg fog felelni.
Vagy, ha kimozdulni sem akarsz, akkor arukereso.hu, majd online rendelés.Ez még vicce is: Divoom Tivoo (YT-s teszt)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
csabyka666 #9332 üzenetére
" ... csak úgy sejted, hogy szar."
Ezt a szót direkt kerültem, mert nincs vele személye tapasztalatom. Ha, visszaolvasol, akkor láthatod, hogy csak vásárlói véleményeket másoltam neked ide, azért, hogy lásd, sajna nem egyedi az eseted. Egyébként is, attól, hogy van egy kis (?) alapzaja még lehet, hogy valakinek tökéletesen megfelel (észre sem veszi, akárcsak a sokat emlegetett influenszerek).
Ez a zaj egyébiránt szerintem abból ered, hogy a készülék ki-be kapcsolgatja a bluetooth vevőjét, vagy váltogat a normál és energiatakarékos módok között. Pontosan nem tudnám megmondani, de volt már "szerencsém" olyan bt.-s hangszóróhoz, aminél ezt tisztán lehetett hallani. Eleve volt egy kis alapzaj (ilyen fehér-zaj szerű), amit mondjuk két szám között lehetett hallani, valamint ha megállt a lejátszás, akkor pár másodperc múlva hallani lehetett, ahogy energiatakarékos módba kapcsol. Nálam az ilyen működés "deal breaker", úgyhogy ment is a kicsike eladásra.
Nálam az Anker és a Tribit márka már bizonyított. Ha, egy mód van rá, én azok közül válogatok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
csabyka666 #9329 üzenetére
Nem akarnám minősíteni a T6-ot, ill. a Tronsmart termékeit, de azok alapján amit eddig hallottam velük kapcsolatban, inkább kerülöm a márkát (és meg is tehetem, mert választék az van). Az a baj, hogy ha mégis valami jót hall az ember egy-egy konkrét termékről (ezt a T6-ot pl. minden videóban dicsérik) már - ezek szerint - azt is fenntartásokkal kell kezelni.
Alternatíva? Magyarországról? 20e FT-ig mondjuk? Háát, nem is tudom. Bluetooth hangszórót még nem vettem itthon
Talán Anker Soundcore FLARE (mintha lenne is itt ilyen valakinek ...) vagy JBL Flip Essential (mondjuk erről a JBL-ről most hallok először, de csak JBL), de várd még meg, hogy a többiek mit mondanak.
Bár én nem hiszek ezekben a 360°-os hangszórókban. Pontosabban csak akkor vennék ilyet, ha a kertbe kellene valamilyen "háttér" hangkeltő (leteszed az asztal közepére és akkor kb. mindenki egyforma mértékben élvezi) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
csabyka666 #9327 üzenetére
Sajna úgy tűnik nem vagy ezzel egyedül (komment szekció). Itt is egy ilyen jellegű komment. Egyébként ilyenkor látszik, hogy mennyit ér a sok felkent influenszer / Youtuber "szakvéleménye". Semmit. A hozzáértők ill. komoly szakemberek közben "éhen halnak", mert a szakmai blablára senki nem kíváncsi: Jó a basszus? Az odab@**. Cicceg? Mint állat!
Ja, hogy diundisu zene hallgatásán kívül másra csak mérsékelten alkalmas, az már csak a vásárlás után derül ki. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
stefi81 #9319 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, látni fogod, hogy nem is oly' rég 75 Eur volt az amazon-on is. Szinte folyamatos akcióban van. Ha, épp nem ennyi, akkor várni kell, és hamarosan megint akciózni fogják. Én ilyen cucc esetén (ami ilyen nagy és nehéz) nem hazardíroznék, mert 99%, hogy megcsípik a vámon. Akkor viszont rögtön jön rá az Áfa (×1,27).
Vagyis 87,77$ + Áfa ~ 33,5e Ft
Amazon: 75 Eur (akcióban) + 9 Eur (szállítás) ~ 29e Ft
Előbbi lutri, és ha a posta megfogja, akkor lehet még sokat is ülnek majd rajta. Én legalábbis hallottam horror sztorikat, hogy a csomag Kínából itt volt két hét alatt, majd a posta ült rajta még 3-4-et. Utóbbi tuti, és ha garanciális probléma adódna, akkor is egyszerűbb az ügyintézés.Esetleg megrendeled (Lengyelországból) németbe (ha mondjuk lenne ott ismerős), és onnan behozatod valahogy ...
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ha telefon - aux vagy telefon BT - earstudio - aux páros van ... "
Igen, de ennek legfőbb oka, hogy a mai telefonok fülhallgató kimenete elég ergya teljesítményű. Szóval rendes vonali kimenetként ezek megbuknak. Ezzel szemben a ES100 MK2 (ilyened van?) 1.1V-t tud. Szóval - azon kívül, hogy biztosan jobb minőségű is, - jellemzően azt hallod, hogy hangosabb, mintha a telefon hajtaná meg a fejegységed. -
<Adamsky>
nagyúr
Azért kíváncsi leszek, hogy hallasz-e majd különbséget vele (earstudio) és nélküle. Arra tippelnék, hogy nem. Két szélessávú "recsegő" van benne. Ezzel - ha nem csesztek el valamit az Erfun-nál, akkor - az SBC-nek is meg kellene birkóznia.
(#9288) Williamgrant
Sonata HD? Dehát az teljesen vezetékes megoldás. -
<Adamsky>
nagyúr
Xtreme 2 nem szól, de a Clip 3 igen? Nagyon érdekes probléma. A dongle-t nem tudnád kipróbálni másik - ne adj' Isten Win10-es - gépen?
A hangszóró gombjaira reagál a Windows? Win10 alatt nekem a hangerőgombok nyomkodására változik a hangerő, ill. a lejátszás gomb megnyomására a play/pause "aktiválódik". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9260 üzenetére
"Ne érts félre ... " - nem értelek. Ez a Te véleményed
SAL vs. Sony-tól függetlenedve viszont manapság sokszor lehet tapasztalni azt, hogy a márka és az ár nem feltétlen jelent garanciát a minőségre. Illetve, - ahogy korábban írtam, - nem ritka, hogy egy nagy márka olcsóbb terméke elmarad egy másik "noname" cucc hasonló árfekvésű hangszórójától. Gondolok itt többek között a semmiből felbukkant Earfun v. Tribit cuccaira, amire - kellő tájékozottság nélkül - simán rásüthetnénk, hogy gagyik. Ezzel szemben szépen verik a hasonló kategóriájú és sok esetben sokkal drágább - pl. Sony v. Bose - hangszórókat. Arra pedig, hogy a márka tényleg nem minden, sajna pl. az Anker is jó példával szolgál. A sokat istenített Motion+ ellenére biztos, hogy vennék tőlük - vagy nagyon megnézném, hogy mit - party hangszórót, mert az viszont nagyon nem az erősségük.
Visszatérve az ÁK-s véleményekre. Sajna ilyen szempontból egyik hasonló oldal sem jobb a másiknál. Vannak "divat" cuccok, amiket az emberek felpontoznak. Oluv is értetlenkedett már párszor, hogy hogyan lehet X, Y cucc 4 v. 5 csillagos. Szóval én - előfordulási helytől függetlenül - az olyan vélemények hiszek inkább, ahol azt írják, hogy X, Y-hoz képest hogyan szól a cucc.
Ja, és ezek party hangszórók. Ide elég ha b@**ó a mély, és "cicceg" a magas. Előbbi elengedhetetlen, és szvsz. a Sony ezért nem pálya.
(#9263) Viktor77
Lehet, hogy emberünk nem fogalmazott a legirodalmibb módon (és/vagy pontosan), de én azt hiszem értem, hogy "mire gondolt a költő"
Van ugye az EQ, amivel finomabban tudod állítani a hangzást (mondjuk ennek létjogosultsága kérdéses egy ilyen eszköznél, ezt adom). Aztán van külön egy mély / magas "poti", amivel egyszerre több sávot (a két "véget") lehet állítgatni. És akkor van egy "sub" állítási lehetőség, amire - gondolom - a "Megabass" szolgálna. Ez akár még működhet is jól, ha jól van implementálva.
Kicsit más: PowerAMP vagy a Viper4Android mond Neked valamit? Használtad már egyiket v. másikat? Mindkettőben - főleg utóbbiban - sok mindent lehet "csavargatni", és ezek működnek is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9252 üzenetére
... és (#9247) apollo12
Lehet, hogy a SAL nem valami jó (nem ismerem a termékeiket), de a Sony-ra - egész konkrétan erre a GTK-XB60-ra - se mondanám azt, hogy "hű-ha". Oluv egy-két videója alapján egy JBL Boombox, de egy Harman/Kardon Go + Play is "leszólja". Utóbbinál persze hangosabb, de amíg hangerőben a Harman/Kardon bírja, jobb. Végül, Oluv is elég lesújtó véleménnyel van róla. Szóval, ha a SAL még ennél is sz@rabb, akkor én valami teljesen más után néznék ...A SAL védelmére ...
... érdemes beleolvasni az arukereso.hu -s véleményekbe! Pl.: Bax, Dance, Tamás ...
Én el tudom képzelni, hogy el olcsó márka drágább cucca jobban szól, mint egy drága márka olcsóbb terméke.
Persze, a tuti az lenne, ha meg lehetne hallgatni ... -
<Adamsky>
nagyúr
" ... használható minőséget produkál ... "
A minőség eleve mindenkinek mást jelent. A "használható" pedig pláne
Az én értelmezésemben ez annyit jelent, hogy működik. Ilyet biztos találsz, mert egyik sem csak egy vödör csavar (bár egyik-másik közel áll hozzá).
Pl.: 14,40$, és 4,7-es értékelése van.(#9229) creed33
Az a review tényleg nem ér egy kalap ... se, de pont azért idéztem be a legutóbbi hozzászólást, ami annál többet. Emberünk azt állítja, hogy egy JBL Flip is szebben (bár hangosabban talán nem) szól nála. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
creed33 #9225 üzenetére
YT-s "review", és egy vélemény:
TheMereza: "Ne vegyetek ilyet. Nagyon gagyi. Semmi hangnyomása nincs, 40 Hz alatt meg se mukkan, fölötte is csak műanyaghangon üvölt. Sistereg veszettül, alapszajos. 10-et sem érne, nemhogy 32-t. Ma vettem meg, de viszem is vissza. JBL Flip ugyanennyi, és sokkal szebben szól." -
<Adamsky>
nagyúr
" ... félre informálni azért nem kell."
Bocsi, jogos, benéztem! Ettől függetlenül a djnice által link-elt ~87 Eur-os ár "valid" (mondjuk nem tudom, hogy szállítanak-e Magyarországra, és ha igen, mennyiért)(#9210) creed33
A második bekezdést már nekem címezte, csak elfelejtette odaírni.(#9211) kmarci25
"de ha egyszer az Ankert kérdezte..."
Ezt szerintem tudta djnice is, csak jó fej akart lenni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
creed33 #9203 üzenetére
Hi! Az "ajándékbeállítás" (Google fordító?
) másra vonatkozik. Ezt akkor érdemes kérni, ha valakinek ajándékba küldöd (vagy magadat akarod meglepni
). Ilyenkor az árat nem tüntetik fel a csomagod, meg talán valamilyen csinosabb csomagolást is kap. Pontosan nem tudom, mert még sose rendeltem így. A lényeg, hogy a 20% kedvezményhez ennek semmi köze. Pont nemrég mutattam (igaz egy másik hangszóró esetén), hogy a kedvezmény hol, és mikor kerül jóváírásra.
Ja, egyébként - ahogy kmarci25 írta is, - ez a kedvezmény július 10-ig van. Persze komolyabb összegben mernék fogadni, hogy kb. két hét múlva újra lesz valami. Anker-ék nagyon tudják ezt az akció dolgot. Szerintem azon kellene komolyabban dolgozni, hogy az ember teljes áron vehesse meg a hangszórót(értsd: szinte non-stop akció van rajta)
(#9206) djnice
"Dockin D Fine nem érné meg jobban ... "
... könnyen lehet. Az amazon-on is van rá 30% kedvezmény. Így már 74,87 Eur + száll. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gokardo #9184 üzenetére
Hi!
A Skullcandy-ket nem ismerem, de valahogy nem tartom sokra. Személyes - erősen szubjektív véleményem, hogy túlárazott, divatmárka.
Ha viszont Flip 5, akkor már inkább Tribit Maxsound Plus (és még pénzed is marad)
... de ha mégis seggére akarsz verni a pénznek, akkor Soundcore Motion+ (nagyobb ⁃ hangosabb ⁃ mobil app. cust. EQ) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vigyorgó #9170 üzenetére
"PayPal az Unicredit banknál vezeti a számláját."
Ezt nem is tudtam.
" ... megadom az átutalási azonosító számomat a közlemény rovatba és befizettem az összeget." - és azt sem, hogy ez így is mehet.
Ettől függetlenül én nem korlátoznám be magam, ill. választanék mást csak emiatt. Egy Revolut kártya igénylés nem egy nagy kunszt. Pár hét alatt megjön, és arra is tudsz (már) hasonló módon befizetni.A DOSS SoundXL tényleg nem rossz, de azért én az Anker mögé tenném. Lehet előbbi hangosabb, de az Anker "finomabb" (Bt 5.0, custom EQ, aptX (tudom, tudom, semmire sem jó de van
))
Ja, és ne mond már nekem, hogy nincs egy ismerősöd, aki - ha csak átmenetileg is - de ne tudna kisegíteni (míg megjön a Revolut-os kártyád)@carl18
Tudtommal, Ali-n sincs Paypal. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vigyorgó #9167 üzenetére
Ööö... a Paypal-t, hogy "töltöd"? PayPal Cash Card-ot használsz?
Én a helyedben beizzítanék egy Revolut kártyát, oszt' akkor tényleg "le vagy fedve", és a váltás is olcsóbb, mint Paypal-on keresztül ...Most egyedül az ebay ugrik be, de az - így első blikkre - drágábbnak tűnik. Alternatívát sem nagyon tudnék mondani. Nem véletlen "best buy" most ez a cucc.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9165 üzenetére
" ... mind jól szól, hallottam őket ... "
Ki lehet ezeket valahol próbálni?
Ja, és még egy kérdés. Lehet ezeket - pl. a Te 1850DB-et - valahogy dönteni? Nem íróasztalra lenne, hanem polcra, kb. fejmagasságba, szóval nem felfele kéne sugározzon. Vagy akkor nézzek inkább olyat, ami nem döntött? pl: R1280DB -
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bugizozi #9151 üzenetére
Volt Soundcore 2-m, és Tribit Xsound Go-m. A kettő közül - nekem - utóbbi tetszett jobban. A YT-s review-k alapján (főleg oluv tesztjére alapozva) az Earfün pedig az Xsound Go-ra tesz rá - ha nem is nagy lapáttal, de - egy picit.
Ez az 5.0-s bluetooth-os - sok helyen [Upgraded] Anker Soundcore 2 néven futó - új Soundcore 2, nekem picit szürke zóna. Nagyon kevés róla az infó. Valószínű nem rosszabb annál, mint ami nekem is volt, de hogy - zeneileg - jobb-e, nagy kérdés. Két újdonságot látok: 5.0-s bt, és a párba köthetőség. Én - ma már - az Earfün-re mennék ...(#9153) woldy
Biztos nem vinném hivatalos szervizbe, és újban sem (ugye van belőle egy 2-es is) gondolkoznék. Ennyi pénzért már bőven akad jobb vétel az amazon-on (és még marad(hat) pénz másra is). Ami gond lehet, az a méret ...
Soundcore Motion+ (most épp van 20€-s kedvezmény: 99€ - 20€ + száll.)
DOCKIN D FINE (itt is van -30%, ha jól látom)
... esetleg D FINE+ -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9145 üzenetére
Megmondom őszintén, volt egy kis kavar a fejemben, azért írtam, amit. Sorry!
Egész pontosan az aptX nálam egyenlő volt az aptX-LL -el.
A többi stimmel. Ez gondolom elírás:
"LDAC, AAC, Apt-X, Apt-X HD, SBC..."
... így gondoltad, nem?
LDAC, AAC, aptX-HD, aptX, SBC (esetleg az AAC és aptX-HD helyet cserélhet)Egyébként tényleg szomorú, hogy mennyire gyér az aptX-HD vagy akár az "LL" támogatás (ami gyk. - ahogy írod - nincs is). Ha mindenáron vezetékmentes kapcsolatot akar az ember akkor ilyen FiiO BTR3 szintű "kis kiegészítőt" kell vennie. Szánalom!
Érezhető késleltetés ide, érezhetetlen oda, bizonyos esetekben azért láttunk, vagy hallottunk már (én legalábbis, igen) zavaró csúszást a kép és a hang között. Hogy az mitől lehet ... ?
(#9146) carl18
"Nekem úgy jött össze a 27 euros összeg, hogy már korábban kosárba volt 20%-os kuponnal bár nem tudtam megvegyem-e. Aztán a 15+20%-os kupon össze adta a rendszer."
Na, legalább ezt is tudjuk. Nekem sehogy sem jött ki anno a matek -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9140 üzenetére
"Szemmel?"
Igen, ha nem csak zenehallgatásra, hanem filmnézésre is használnád.
... és ez - újabb képzavarral élve - jobban szemet szúrhat, mintha pár kHz elvész a magas hangokból. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #9138 üzenetére
Az aptX-nek nem csak a minőség terén van előnye (bár kétségtelen, hogy ehhez már jó cucc, forrás és fül sem árt) hanem latency-ben is. Ez utóbbi sok esetben szemmel is látszik.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem akarom védeni a Sony-t, de szerintem van sokkal rosszabb.
... még 1 perc guglizás után itt a kézikönyve, amiből kiderül, hogy:
min. 2 x 15W-ról (RMS) beszélünk. De, ahogy djfantom picivel korábban meg is jegyezte, ezeknek a Watt számoknak túl sok jelentősége nincs. Érdemesebb megnézni egy-két YT-s review-t ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
-szabi- #9126 üzenetére
Hi! Az akkumulátor méretén kívül szerintem minden ott van.
• 2 db 58 mm-es hangszóró
• 291 mm x 104 mm x 105 mm (Sz x Ma x Mé)
• NFC
• bluetooth 4.2 (hogy az 5-ös már miért nem fért bele?)
• codec-ek: SBC / AAC / LDAC (Aptx ugye nincs, de legalább LDAC van)
• IP67
• üzemidő: 14-24 h -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
-szabi- #9124 üzenetére
Talán - amit itt a topic-ban is szoktunk emlegetni - a Harman/Kardon Onyx Studio 4 vagy EVOLVEO Armor POWER 6 (ARM-P6) esetleg Sony SRS-XB41 (SRSXB41) ha kellene a fények
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mjani1172 #9115 üzenetére
Kíváncsivá tettél. Tudnál dobni egy(-két) link-et ezzel kapcsolatban?
Szvsz. a legjobb megoldás, ha ezt a felhasználó döntheti le. Nincs annál idegesítőbb (tudom, volt hozzá szerencsém), hogy emelnéd a hangerőt, de akkor jössz rá, hogy a "rendszer" rossz végén vagy (pl. a telefon van a kezedben, amin a média hangerő már ki van max.-olva)
Visszatérve a beállíthatóságra. Erre bizony egy normális Android rendszeren (ellentétben pl. bizonyos Emui verziókkal) erre van lehetőség. Alapból ez a "fícsőr" - mármint a hangerő szinkron - minden telefonon be kellene, hogy legyen kapcsolva, és vagy a "developer options"-ben - vagy olyan gyártóknál, akik figyelnek erre - a gui-n kikapcsolható kellene, hogy legyen.
Az pedig, hogy ezt néhány esetekben érdemes kikapcsolni - vagy, hogy bizonyos gyártók, bizonyos esetben nem is engedélyezik - az szégyen a szabványra v. annak implementálhatóságára nézve.
Az egy újabb izgalmasabb kérdés, hogy miért nem lehet a média v. bluetooth hangerőt sokkal kisebb / finomabb lépésekben állítani. Szerintem mindenki járt már úgy, hogy - főleg a hangerő skála elején - az egyel alacsonyabb hangerő még kevés a következő pedig már sok.
Erre eddig én csak root-olt eszközök esetén találtam megoldást. -
<Adamsky>
nagyúr
"... ott külön ment a hangerő szabályzás a gombok használata és telefon esetében."
Hú, ez a halálom! Valamiért sok gyártó (bluetooth-os eszköz, és telefongyártók egyaránt) nem képesek ezt rendesen implementálni (talán mert nem is lehet, nem tudom). Pl. a Huawei egyes készülékeinél volt sokáig, hogy semmilyen bt.-s eszköz esetén nem voltak képesek azok hangerejét állítani. A user-nek a használat elején el kellett döntenie, hogy a telefonon tekeri csumira a hangerőt, és után az adott eszközön végzi a tényleges hangerő állítást, vagy fordítva. Ez a régi walkman-es időkre emlékeztetett, amikor ugyan volt hangerőszabályzó a vezetéken, de mivel ez még teljesen analóg rendszer volt, ezért - ahhoz, hogy jól működjön - előbb a magnón kellett közel max.-ra tekerni a hangerőt. -
<Adamsky>
nagyúr
"Egy hajszálnyi alapzaj van ... "
Értem, köszi az infót! Közben "lenyugodtam". Kiűztem a konzumidiótát magamból.Jelenleg semmi szükséges még egy bt.-s speaker-re. Az XSound Go-t eladtam, maradt a MaxSound Plus.
Egyébként ezen felhasználói vélemények alapján kérdeztem, amit kérdeztem (a Chris nevű csávó kettőt is próbált)" ... ki lehet küszöbölni azzal hogy a hangszórón szabályzod például ... "
Mivel "hajtod meg"? Telefonnal? Nincs, vagy direkt van kikapcsolva a "bluetooth absolute volume"? -
<Adamsky>
nagyúr
" ... kevés nézettséget produkálnak a videói ... "
Sajna a többségnek ez túl száraz. Sokan nem érti, és talán nem is nagyon akarják megérteni, hogy mit mond. A plebsznek az a fontos, hogy dübörögjön a basszus, rezegjen a membrán, és "táncoljon" a hangszóró. Pl. vegyünk két - 3 évvel ezelőtti - videót:
Harman Kardon go+play - CRAZY DEEP BOOSTED MASSIVE ... : 312e megtekintés
DOCKIN D Fine - JBL Xtreme killer from Germany : 93e megtekintés
Harman Kardon go+play vs Vifa Oslo - outdoor : 30e megtekintés
Ennyi!" ... év elején elvesztette az Amazonos pénzét hirtelen ... "
Ez, hogy is történt? Láttam, hogy van egy ilyen (2019-es) videója is, de még nem volt időm megnézni. Ebben az újban csak említést tesz róla." ... elveszítette a fő állását is a vírus miatt .... "
Szerintem ez tette be neki igazán. Vagy ahogy szokás mondani: tette ki az i-re a pontot. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... Oluvnak saját hangszórót kéne gyártania ... "
Azt kéne. Nyilván ehhez az elején "kis" pénz is kellene, de még inkább kapcsolat, és sok-sok idő. Nem tudom, innen a topic-ból ki ismeri az Avax márkát? És, kinek mond valamit Moha bá' neve?Ajánlom ezt a videót megtekintésre!
-
<Adamsky>
nagyúr
Szomorú nap ...
Nem hallgattam még végig, de épp arról beszél, hogy milyen emberek vannak. Olyanok, akik elküldik a sunyiba, ha nem hajlandó tesztelni azt a hangszórót, amit kérne tőle. Félelmetes!
... most pedig azokról a influencer / youtuber-ekről akiknek pár fillérért még az anyjukat is ...
Sejti, tudja az ember, de mégis rossz hallani. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MC Pite #9047 üzenetére
Az alapján, amit írtál, nekem a W-King D8 / EVOLVEO Armor POWER 6 (nálunk ilyen néven fut) jutott eszembe. Sajna az ára nem 10e Ft körül alakul, de minden más szempontból szvsz. ez az, amit keresel. Amazon.de-ről picit talán olcsóbb (főleg a zöld a 10%-os kuponnal)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Véreshurka #9024 üzenetére
Csináltál már ilyet? Ha, igen, a visszaküldés mennyibe fájt?
... ill. kellett-e az új cucc szállítását fizetni? -
<Adamsky>
nagyúr
Szerintem a Tribit Maxsound Plus is párban van vele (a Flip 5-el), sőt ...
... és ez kb. ~20e Ft. -
<Adamsky>
nagyúr
Az Earfun elsőre kicsit "modernebbnek" tűnik:
• Type-C csati
• Bluetooth 5.0Elvileg mindkettő összekapcsolható egy ugyanolyan készülékkel, de a gyári oldalak tanulsága szerint az Earfun ilyenkor sztereó lesz a Tribit (StormBox) pedig - az én értelmezésem alapján - marad mono, csak megosztja a forrást a másik hangszóróval. Ennek azért nézz utána, ha fontos ...
Esetleg nézd meg ezt a review-t. Bele-bele tekertem, nem tűnik rossznak. Mondjuk erre pont nem tér ki, hogy két Tribit összekötve vajon tényleg sztereó-e (bár meghallgatva, ill. összehasonlítva a két Earfun-al, nekem úgy tűnik, hogy nem).
Ja, még egy érdekesség a fenti tesztből. Az Earfun-ban indoor és outdoor mód van. A csávó azt mondja, hogy az indoor inkább a mélyeket emeli meg, míg az outdoor a magasakat. Vagyis nincs igazán "flat" üzemmódja, szemben a Tribit-el, ami vagy "flat" vagy XBass módban tud működni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #8981 üzenetére
Gondolom nem akar külön "mikire" költeni. Adott egy tetszőleges BT-s hangszóró, egy telefon és egy headset. Ő pedig azt szeretné - gondolom -, hogy az egész kb. úgy működjön, mint egy "walkie-talkie". Megnyom egy gombot (a szoftveren) és akkor az kiadja a headset-en bejövő hangot a bt-s hangcuccra. Én nem tudok ilyenről ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szpeti40 #8938 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a hangszóró vezetékei csinálják ezt a rezonanciát, és hogy a csávó nem csinál mást, mint, hogy kicsit megmozgatja, ill. még több ónt tesz a csatlakozókra. Egész pontosan arra a nyáklapra - hátra (a hangszóró felőli oldalra) - amire az érintkezők vannak bekötve. De, majd jön Williamgrant - ő jobban ért nálam hozzá - és szükség esetén kijavít.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8932 üzenetére
Nekem a Plus-al volt gondom, amire küldött a support egy firmware-t. Akkor rákérdeztem, hogy a Go-hoz is van-e? Küldtek ahhoz is. Szóval vagy írsz nekik Te is, vagy rám írsz privátba, és megbeszéljük a továbbiakat.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8928 üzenetére
"Laptophoz csatlakoztatva ... " - és telefonnal?
Én most így gyorsan csak utóbbival próbáltam (ebben is és a "Go"-ban is 4.2-es bt. van), de nem láttam, ill. érzékeltem elcsúszást. Lehet a 2.1-es bt. lesz itt a szűk keresztmetszet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8921 üzenetére
Isten bizony gondoltam rá, hogy Rád írok, mi lett az agyalás vége, de megelőztél. Szerintem az Xsound Go még mindig a legjobb a méret, és ár/teljesítmény kategóriában (sőt, egy-két nagyobb hangszóróval is felveszi a versenyt). Szerintem nem fogsz benne csalódni. Kíváncsian várom a beszámolód.
-
<Adamsky>
nagyúr
Próbáld itt: Oluv's interactive speaker audio database
.. és ne hangfalakon, hanem a lehető legjobb fej(!)hallgatóval, ami elérhető -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8861 üzenetére
Update
DOSS SOUNDBOX XL, Spanyolból: 55,09$ + 7,89$ = 62,98$ ~ 21e Ft
Nem tudom mennyi volt a SilverCrest cuccos, de lehet még "be is tudnád cserélni".
Ja, SD-kártya foglalat van, FM nincs, és egész szépen szól. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
dontibee #8860 üzenetére
Hááát, esetleg - ha nem riaszt el egy kis barkács - akkor egy külső akksi (ez máshoz is jó lesz)? Pl.: AXAGON PWB-L10QC 10000mAh powerbank ... úgy látom 12V / 2A kell a toronynak.
... vagy ez "vissza a feladónak", és mondjuk egy DOSS SOUNDBOX XL (talán kertbe is elég). Mást nem merek ajánlani, mert túl nagy tapasztalatom nincs a kerti hangszórókban, de majd jönnek a többiek ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szabolcs.sz #8841 üzenetére
Magyar Áfa? Eu-n belül vagyunk (még). Ha pedig nem sürgős, és van valakid labancoknál, akkor talán a szállítás is 0 Eur (nekem legalábbis úgy rémlik). Feltéve, ha az ismerős ingyen behozza neked.
Az Ali-t egyébként ebben az esetben én sem erőltetném. Elég nagy és feltűnő lehet ez a csomag ahhoz, hogy a postások kíváncsiskodjanak kicsit. Ha, viszont ezt történik, akkor készülj fel egy nagyon lassú vámügyintézésre (én legalábbis hallottam horror sztorikat). -
<Adamsky>
nagyúr
Arra azért figyelj oda, hogy a piros vezetékek melyik oldalra vannak bekötve. Úgy látom kétféle létezik. Ez (és itt is felhívják a figyelmet arra, hogy kétféle létezik) gyakorlatilag ua. amit link-eltél, csak Kínából, ez pedig a "fordított" bekötésű.
De, ha bátor vagy és/vagy kísérletező kedvű, akkor bevállalsz egy ilyen 12000 mAh-s verziót. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #8763 üzenetére
" ... for kinky adult anal audiophiles ... "
OK, azt hiszem meg van az új "ajánlott" spíker a Motion+ helyettKomolyra fordítva: zsolti_20, neked szvsz. nem egy bt-s hangszóró kell, hanem valami ilyesmi.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #8720 üzenetére
"... tempotec sonata hd ..."
+1
Nagy királyság ez a cucc! Nekem is van egy ilyen, csak én telefonhoz használom. Nagy jó ár/érték arányú DAC.
Vajon ilyet miért nem tud / akar egyik telefongyártó sem integrálni a termékébe? Csak a lencsék és a megapixelek számát növelik ... esze, f@szom megáll! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8694 üzenetére
Lehet figyelmetlenül olvastam a review-kat (nagy valószínűséggel, igen, mert csat átfutottam őket), de én sehol sem láttam azt leírva, hogy "el lenne tolva" a hangja. Inkább mindenhol elismerően nyilatkoztak arról, hogy méretéhez képest van benne "akarat". Itt - igaz messze nem ideális körülmények között, de - bele is tudsz hallgatni (van itt magas)
Az Xsound Go is ilyen. Nyilván 1db szélessávú hangszóró van benne, szóval sose fog úgy szólni, mint (gondolom) a Soundcore Motion+ a dome magassugárzóival (de az ugye egy megint más liga)." ... jelző hang egy hangalámondás ... "
Ez nálam tuti nem lenne deal breaker. Olyannyira nem az, hogy a mostani bt fülesem is kínaiul kvargyog, cserébe kb. 30% volt olcsóbb, mint az "nemzetközi" verzió.
Egyébként az Edifier pont, hogy angolul beszél, szemben a Mi Speaker-el, amiből gondolom csak a "US" verzió (pont amit link-eltél). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8683 üzenetére
" ... honnan érdemes rendelni?"
Tudtommal az egyetlen beszerzési forrás az Amazon."Még alszom rá egyet ... "
Ja, ezt a csatát, neked kell megvívnod
Illetve újfent felhívnám a figyelmed az EDIFIER MP120 -ra. Amennyiben a Xiaomi-s "form factor"-ban gondolkozol, én (!) a helyedben inkább ezt venném. Mégiscsak egy "updated" verzió, és mind a vásárlói visszajelzések, mind pedig a review-k (1, 2, 3) alapján - nyilván méretéhez képest - egészen jól szól (és itt van SD-kártyás lejátszási lehetőség is). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8679 üzenetére
" ... ha leveszed a hangerőt nullára, majd visszarakod, akkor egy fél másodpercig full hangerőre kapcsol ... " - nem találkoztam ezzel a hibával.
Megadom a lelki feloldozást
Vedd az Xsound Go-t! Cipőkanállal befér a keretbe, és talán ugyanezen cipőkanál segítségével a laptoptatyóba is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8677 üzenetére
Én rendelgettem a COVID-19 ellenére is. Mondjuk apróságokat, pl. fejlámpa (Ali). Ez utóbbi kicsivel több mint 2 hét alatt meg is jött. De jött gumikesztyű, maszk, kézfertőtlenítő is márc. 25 → ápr. 16. között (Geekbuying).
Ja hát a Tribit Xsound Go az olyan best-by kategóriájában, mint az Soundcore Motion+. Szerintem egyértelműen jobb, mint az Anker Soundcore 2 (bár ebből létezik már updated verzió, aminél kettő sztereóba köthető). Ezen kívül volt "sima" Mi Speaker-em (nevezzük 1st gen.-nek), és - ahogy írod - most van Tribit Xsound Go-m is.
Hangminőségben a Mi Speaker egy picit volt jobb, mint egy laptop hangszóró. Utána jön - jó nagy ugrással - a Soundcore 2, és erre - ha nem is sokat - de rátesz egy lapáttal az Xsound Go. A sok helyen szintén Mi Speaker néven futó komolyabb hangszóró (amin pl. SD-kártya olvasó is van) valahol az én régi Mi Speaker-em és Soundcore 2 között lehet (sajna ilyet még nem hallottam, pedig az unokatesómnak egy ilyet rendeltem, de sose láttam). Egyébként Oluv (a "nagy mágus") ezt is tesztelte, és meg volt vele elégedve. Ja, igen! És akkor van ez a Mi Square Box 2, ami mind tudásban, mind hangzásban (a tesztek szerint) valahol az én Mi Speaker-em és a "színes" Mi Speaker között lehet. Remélem tudtál követni
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8674 üzenetére
" ... az Anker leginkább "vastagságban" körözi le (ami a hangnak biztos jót tesz), meg a nagyobb akku miatt nehezebb is."
Így van. Az Anker biztos jobb, de azt már neked kell eldönteni, hogy ez megéri-e neked (méret, súly, hangzás vs. ár hordozhatóság)A kínai rendelés "sebessége" lutri. Nálam 1-3 hét között szokott mozogni. Ha, tegnapra kell, akkor marad a magyar forrás, vagy esetleg innen (a priority line gyorsabb szokott lenni, és "biztonságosabb"
)
BT verzió: én ebben a kategóriában nem izmoznék rajta. Az Aptx támogatásnak is kb. 0 értelme van ezen a szinten.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... belülről nekinyomtam a membránnak egy vastag szivacsot ... " - erről beszélek. A membrán hibája okán keletkezhet ilyen hang. Ha kézzel le tudnád fogni működés közben, rögtön kiderülne a dolog.
(#8672) Williamgrant
Természetesen a "szinte" szón van a hangsúly. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Minél kisebb a ketyere, annál nagyobb jelentősége van ezeknek a passzív membránoknak. Kis hangszórónál a mély, nagyobbaknál a "sub" v. extra mély hangok előállításánál van szerepe. Ha pedig nincs levegő, mert "elszelel", akkor nem igazán lesz mély se.
DE a lényeg, hogy ilyen "brummogó hangot szvsz. nem produkálna, ha szökne a levegő (hanem megszűnne vagy csökkenne a mély hangok ereje). -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem hiszem hogy megsérült volna a membrán ... "
Én sem tartom túl valószínűnek, de mindenképp ezen a vonalon indulnék el. Ha nem lenne elégséges a "szigetelés", akkor nem lenne mélyed. Szinte egyáltalán. Anno, mikor szerelgettem az említett kis hangszórót, elég határozott volt a "váltás" a zárt ház és a nyitott vagy éppen még valahol nem tökéletesen zárt között. Utóbbi két esetben gyk. eltűnt a mély (mivel a levegő is elillant, ami a passzív membránt mozgatta volna). Nálad, ha jól értem van mély - pont amennyi volt - csak bejött a képbe egy ilyen kellemetlen rezonancia. -
<Adamsky>
nagyúr
Nem pont ilyen hangszórónál (sőt, egy sokkal kisebbnél), de tapasztaltam hasonlót. Le tudod venni a textilt a hangszóróról? Ha, igen próbáld ki, hogy mikor szól, akkor a passzív membránnak picit ellentartasz. Amennyiben megszűnik a kellemetlen rezonancia, akkor a membrán sérülhetett meg (vagy hozzáér odabenn valami?).
Ha "kifújna", akkor nem lenne szinte semmi mélye.
Én anno egy ilyen kis székláb alá ragasztható filccel (nem röhög!) oldottam meg a problémát. Talán még picit jobban is szólt utána -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8656 üzenetére
Jó a Soundcore sorozat (nekem volt egy Soundcore 2-m), de az kevésbé passzol az igényeidhez:
• JBL Go méretű vagy nem sokkal nagyobb
• laptop táskába könnyen bedobható → legyen lapos, könnyű
• 10e Ft alatti ár
Ennek szvsz. legjobban a Mi Square Box 2 (amit legelőször link-eltem) felel meg. A többi már vagy drágább és/vagy feleslegesen nagy és nehéz.Update: esetleg. Bár ez (Square Box 1-et, Soundcore 2-t hallottam) nem tudom milyen lehet. Viszont ez akár sztereóbb lehet mindegyiknél.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg #8651 üzenetére
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szasanyi #8620 üzenetére
Szerintem: felejtsd el a magyar beszerzést és a bluetooth hangszórót. Neked egy hálózatról működő, internet-rádiót tudó kütyü kell. Itt nézz szét: https://amzn.to/3aRuGfv (vagy úgy általában az amazon.co.uk-n vagy .de-n). Neked szerintem a MAJORITY Pembroke lenne a "tuti", de valamiért most éppen nincs
Szüleim egy Majority King's-et használnak teljes megelégedéssel.Más: Harman-Kardon Go + Play -t mennyire, és hol szokták beakciózni? Vagy ott nem jellemző ez a kb. -20%, mint pl. az Anker esetén?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8614 üzenetére
Megtaláltam. Bocsi!
"The D FINE+ 2 is equipped with an enormously powerful 9600 mAh battery. This does not only provide an unbelievable 16 hours of runtime, but is also exchangeable."
Nincs agyonreklámozva a dolog, és nekem kicsit hihetetlennek is tűnik.Mind1, majd meglátjuk, hogy tényleg így van-e, vagy valami elírás ...
-
<Adamsky>
nagyúr
Én valami más csatornát nézhetek ...
... nálam ez a műsor. -
<Adamsky>
nagyúr
Én inkább annak mennék utána, hogy miért szól sz@rul a fejegység. Lehet olcsóbban megúsznád (újrakábelezéssel esetleg új hangszórókkal), mint egy BT-s hangszóró vételét. De, ha a teljes összeget odaszánod (30k) szvsz. akkor is jobban jársz. Ha már megvan a fejegység (feltételezzük, hogy jó, és az autódba lévő cuccok a sz@rok), akkor kábel kell és két normális hangszóró, oszt' csókolom.
Autóba egyébként se tennék semmi mozgó dolgot. Baleset / fékezés esetén egy ilyen cucc azért okozhat kellemetlen meglepetést.
(#8607) carl18
" ... ebben már cserélhető az akkumulátor ... " - ezt, hol olvastad? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #8587 üzenetére
Hú b@+ ... gyakrabban kéne olvasnom a topic-ot. 60k ezért a cuccért elég ajándékszagú
@umfrider: használd egészséggel!
... ill. pár nap / hét után kérünk beszámolót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged