- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #9561 üzenetére
A Sony valamiért csak kisebb hangszórókban tud értékelhetőt produkálni. Eddig akárhány nagyobb party hangszórójukat hallottam az XB5től kezdve a legdrágábbig, mindnek rettenetesen szétmosott, természetellenes hangzásképe volt, a basszusukban pedig az a hatásvadász löket se volt meg, mint ami a JBL Partyboxokra jellemző.
-
-
-
válasz
<Adamsky> #9458 üzenetére
SAL PAR 220BT.
Ott 24 órás üzemidő is van.
Amúgy BT 5.0, akciós, hosszú üzemidő, usb c, még viselhető méret: [link]
HK go playt nem vinném kültérre, talán nem is való oda. A szövet porral, kosszal 10 perc alatt telemegy. Nekem túl "vigyázós" lenne. Pár órát nyüstöltem, beltéri.
-
válasz
<Adamsky> #9453 üzenetére
Nem védem a Marshallt, de másképp szerintem nincs értelme. Hallgattam én is, úgy lehet találkozni sztereó érzéssel (tehát kihallod pl egy szimfonikus koncert egyes hangszereit irány szerint) zárt térben. Amúgy sehogy.
Igen, szerintem a mezei felhasználók számára nem ad semmi extrát, azon kívül hogy jól néz ki (ez szubjektív). A zenészek és hangszerekkel foglalkozók pedig ismerik a márkát.
Nem javaslok semmit nincs semmi ebben a sávban szerintem semmi:"BT 5.0-át tud, USB-C töltője van és 10+ órát bír az akksija" 70k
Én pedig 200k-ért 65"-os oled tévét szeretnék, gigabites lannal és friss webossal...
A BT5.0 minek pl? Full hangerőn a kerti party, vagy csak szól. 50 fős vagy 5 stb. A 70k egy jó partyboxhoz nekem kevés, egy kisebb cucchoz sok de az nem lesz kerti hangszóró.
XB60 közel de nem usb c, partybox 100 nem usb c és még drágább. Etc. Nincs más, marad a Somogyi... -
válasz
<Adamsky> #9451 üzenetére
Azért jövök ezzel mert így van. És nem úgy hallgatod hogy az egyik előre a másik hátra szól, hanem oldalról. Irány egy bolt és próbáld ki, meg fogsz lepődni. Értelemszerűen ez zárt térben jön csak elő.
Keverjük ide, mert rajtuk kívül szinte senki nem vesz Marshall BT hangszórót, mert ár / érték arányban gyenge. Ennyi pénzért jobb cuccok vannak konzumer listán. -
válasz
<Adamsky> #9449 üzenetére
Nem jól szakértetted meg. Ekkora méretben ez az egyetlen módszer, hogy valós sztereóhoz közeli hatást érhessen el. Az a cucc, ahol előre néző hangszórók közel vannak egymáshoz, kvázi vicc. Jól szólhat, de nem sztereó.
Analóg hangerő?
Pont ez az előnye egy csomó mindenkinek. Te tekered a potit, sok zenész aki Marshall cucokon nőtt fel, pl gitár erősítővel, ezt értékeli. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #9445 üzenetére
Kicsit jobban "megszakértve", nekem két dolog miatt annyira mégsem tetszik a Marshall.
• sztereónak sztereó, de az egyik csatorna előre, másik hátra sugároz (WTF)
• az analóg hangerőállításnak "hála" nem lehet egyidejűleg a készülékről is és a telefonról is szabályozni a hangerőt. Vajon az összes Marshall cucc ilyen? -
-
-
válasz
<Adamsky> #9429 üzenetére
Oké, de egy dán nem tud a magyar piacra tervezni, mert nem hiszi el hogy valaki nem akar áldozni a dizájnra, anyagokra, északi szemmel ízléses borításra és rengeteg színválasztékra.
Sajnálom én is hogy kampec lett nekik (ha tényleg így van), de azt sokkal jobban sajnálom hogy nem gyártanak 5" alatti lcd mérettel flagship kamerás és processzoros mobiltelefont. Tehát nálam nincs akkora prioritása egy nyamvadt hordozható hangszórónak, még akkor sem ha többet költök rá. Abban biztos vagyok hogy az én Vifám még jó ideig ki fog szolgálni, utána pedig majd lesz valami más jó minőségű hangzást biztosító cucc helyette. Ha más nem, szét fogok nézni a Sal hangfalak között alaposabban. -
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9429 üzenetére
Hát sajnos sok minden lehetne, de ez feltételes mód.
Sajnos a piac azt adja amire kereslet van, csak valahogy úgy érzem hogy mindig jön egy jobb a piacra aztán soha se vagy kész.
Minden esetre lekopogom a Dockin D Fine még mindig tökéletes, remélem egy pár év múlva ha véletlen az akku elörgekszik a 18650-es celák cseréje után ismét hosszú évekig birni fogja. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9425 üzenetére
Hát kárhogy egy normális márka megszünt, ami végre nem csak a profital volt elfoglalva hanem a minőséget is produkált.
Sajnos a fogyasztói társadalomban az a cél minél olcsobban összedobjanak valamit ami müködik, aztán amint lejárt a garancia romoljon el hogy ismét megvedd a legújabb terméket. -
-
India
aktív tag
válasz
<Adamsky> #9417 üzenetére
Iphone , na szoval , ketto alkalmazas volt eddig , sima Vifa es a vifa home , sima vifa bluetooth a vifa home wifi , a sima vifa home alkalmazast toroltek mert egyesiteni akarjak az alkalmazast beleakarjak integralni az osszeset a Wifa home alkalmazasba , most ezt csinaljak ennyit tudok.
-
mester1242
tag
válasz
<Adamsky> #9352 üzenetére
Nyilván azért kérdeztem mert nincs időm átnyálazni sajnos a katalógusokat és kategórián belől nem akarok mégis a legfosabb hangzásba beleszaladni. Azért nem lényeg a kristálytiszta hang mert autóba kellene melós rádiónak, csörög zörög, hangos az autó, de ettől még ha nem kap el a hányinger az első bowli vacaktól ami az árúkeresőn legolcsóbban szembejön az se baj
-
válasz
<Adamsky> #9330 üzenetére
Ja szóval nem hallottad élőben, csak úgy sejted, hogy szar. Amiket én hallottam a márkából, az sima T6, a Mega, illetve most a T6 Plus Upgraded. A Mega valóban nem jó, a hangja nagy, de egy zavaros hangképet kapsz, nincs se mély se közép se magas igazán.
A Flip azért nem ez a kategória, a másikat nem ismerem.
Volt JBL Charge-om, annál ez a T6 Plus Upgraded jobban, szebben szól.Néztem "influenszer" videókat, egymás mellett szólt a T6, T6 Plus, T6 Plus Upgraded, ordít a különbség.
-
válasz
<Adamsky> #9328 üzenetére
Jöhetnek alternatívák ebben az ársávban, 14 napig vissza tudom küldeni.
Nem tudom, az upgraded verziót hallgattad-e, nekem volt sima T6-om is, lehet azt is fikázzák, pedig nem volt rossz hangja. Nem JBL, de az ára sem az.Eléggé érzékeny a fülem, és így mondom, zene közben egyáltalán nem rossz ez a hangszóró.
-
József720
csendes tag
válasz
<Adamsky> #9298 üzenetére
Sajnos nincsen olyan minőségi felvevőm amivel ezt kibírnám vitelezni. Hangerőre szerintem a jbl nyerne, de én még soha nem toltam fel maxra a Salt
Azért nem mert a hangerő nekem elég amit ad. A bútort és az ablakot félhangerőn vagy kicsivel fölötte simán zörgeti ha olyan a zene. Összességébe a partybox 300 teljesítményét hozza 80%-ba. Az aksi kiváló és olcsón cserélhető állítólag nagyobbra is. Különben se egy ligába tartoznak csak leírtam a véleményem. Inkább ár érték arányba verhetetlen a Sal. A Sal volt 30 ezer a jbl 120 volt fél éve kb. Ha valaki eljön valami jó kamerás felvevővel akkor csinálhatunk tesztet is Nagykőrösön
Talán lehet, hogy én jót fogtam ki és tényleg van szórás köztük ezt se vitatom.
-
-
kissda
friss újonc
válasz
<Adamsky> #9280 üzenetére
Win 10-es gépen megy rendesen probléma nélkül. Az Xtreme2 gombjaira nem reagál a win 7, de a Clip 3-éra igen. Ha fordítva lenne akkor nem lenne probléma, de így pont a nagyobbat nem tudjuk használni laptoppal. Sok fórumot végigböngésztem már, de nem jutottam megoldásra. Arra gondolnék, hogy valamelyik driver lesz a ludas, de a bluetooth-ét már frissítettem, eredménytelenül sajnos, lenne valami tippetek mivel próbálkozzak még?
-
válasz
<Adamsky> #9257 üzenetére
Ne érts félre, de nem nagyon adok az ÁK véleményekre ilyen cuccok esetén...
A SAL egyszerűen ezzel az adatlappal nem tud minőségi hangkeltőként viselkedni. Lehet hogy party célra célszerűbb (ha nem gond a rommá tömörített mp3 hangkép) és biztosan hangosabb. De ugye itt nem erről volt szó.Abban hogy az XB60 nem egy hűha, egyetértünk. De szerinted Oluv valaha megvenné a SAL-t akár tesztre? Azt a szintet sem éri el, hogy profik megnézzék hogy mit tud egy márkással szemben, mert nincs értelme. Dübögni jó, részegen úgyis valami barom belerúg stb. De ne kezdjük már hogy szebben szól mint egy jobb minőségű hangszórókból összerakott, jobb minőségű digitális folyamot kezelő társa. A fizikát és az IT-s sem lehet megb........
-
woldy
csendes tag
válasz
<Adamsky> #9156 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a tippeket.
A vége az lett, hogy most jött egy earfun go, és később egy dockin.
Earfun egy mindenes hangfal lesz, és ez működni is fog.
Mivel sokakat érdekel, ezért a véleményem, hátha tudok segíteni:
Amazon.de-ről még korábban nem rendeltem, de semmi para nem volt, sőt két nap alatt itt volt. Használjátok bátran. Szinte gyorsabb volt, mint itthonról. Ha jól rémlik muzikernél láttam, viszont amazonhoz képest vicc a 27e-s ár
Hangfalról.
Rengeteg pozitív dolgot fel tudok sorolni:
- Wtf? 12e ft-t ilyet kapni - vs jbl go és társai. Simán megéri ezt az árat
- usb c
- Nagyjából látszik, hogy az aksija igen jól fogja bírni. + piros pont, hogy a telefon kijelzi a töltöttségi szintet!
- Egyből, gyorsan csatlakozott hozzá a telefon.
- Stabil bluetooth kapcsolat: 10 méter, és két vastag falon át is simán fogta a jelet.
- Szubjektív, de jól esik kézbe fogni, kicsomagolni is élmény volt.
Hangja V karakter. A mélyek rálógnak egy kicsit a közép tartományra, illetve a középmagasakat a magas irányába tolja.
Kíváncsi leszek a hangjára, egy biztos: bejáratós, de nagyon. Egyszer már átment rajta az isotek, még biztos rá kell rakni, sokat javult tőle. 5-6 óra után is rengeteget javult a hangja
Nekem a magas picit sok. Próbáltam eq-val lehúzni, nem nagyon szereti, ha belenyúlok.
Auxról dacról üzemeltetve még élvezhetőbb a hangja.
Vannak olyan dalok, ahol a sok mélyet nem bírja, ilyenkor elkezd erősen recsegni, sercegni.
Hangereje bőven korrekt, kb 75%ig látom értelmét növelni, utána a hang minőség erősen csökken, illetve mellette már beszélgetni nem nagyon lehetne.
Teljesen lenémítani a - hangerő gombbal nem lehet, ilyenkor cincog. Kb kell 4 léptetés a hangerőn, hogy elkezdje jól érezni magát, ekkor már megjön a basszus is rendesen.
Nagyon halk alapbúgása van, de csak akkor hallom, ha a fülemhez teszem, kb 60 centiről komoly zenét hallgatva sem észrevehető.
Meglepően betölt egy 20-30 négyzetméteres teret a hangja.
Ennyi pénzért bőven ajánlott kategória, nincs bennem az az érzés,hogy gagyit vettem volna. Ha gyereknek, kamasznak akarsz bluetooth hangfalat bőven korrekt választás.
Kíváncsi lennék mit tud kettő összekötve, ill. pl hogy az anker hasonló árú dolgai mit tudnak.
-
-
vigyorgó
tag
-
vigyorgó
tag
válasz
<Adamsky> #9168 üzenetére
PayPal az Unicredit banknál vezeti a számláját. Unicredit bank pénztárában megadom az átutalási azonosító számomat a közlemény rovatba és befizettem az összeget. Személyre szabottan paypal regisztráció után mindenki megkapja, ez az egyéni azonosító. Két három nap alatt érkezik meg Paypalra a befizetett összeg és tudok vásárolni külföldről. Már ahol lehet paypallal fizetni.
-
-
woldy
csendes tag
válasz
<Adamsky> #9154 üzenetére
Igen, sejtettem, hogy már, hogy nem feltétlenül fogja megérni a szerviz, ezért is kezdtem el nézelődni. Fórumot böntészve gyorsan eljutottam Oluv's-hoz, és hát elég szemléletes volt a tesztje a bose-t illetően
Mentségemre szóljon, hogy nagyon nagy akcióval vettem anno, és így még talán ma is megérné. Habár a hangja miatt már nem biztos, hogy őt választanám
Köszi az ajánlást, végigböngészem még a lehetőségeket mindenképpen. -
válasz
<Adamsky> #9148 üzenetére
Ja igen, a nagyobb sávszélességű jobb minőséget ad, kevésbé tömörít mint az elődje. A kép / hang csúszás szerintem a 250 ms körüli latency és a gyenge feldolgozó erőforrás találkozása. Ami a képnél egy lag lenne, az a hangnál csúszás szorzó. 4 ilyen már a szabvány szerinti latency mellett 1 másodperc csúszás. Ha az encoder nem "veszi észre" hogy rossz helyen tart, ez pikk pakk durva méretet ölthet. De nem nagyon értek ehhez, nem nézek jellemzően filmet BT-n. Ami nekem van itthon cucc erre (Sony füles és lg tv) nem jött még ilyen elő.
Holnap kipróbálom, ami BT van a háznál minddel filmet nézek. -
-szabi-
addikt
válasz
<Adamsky> #9137 üzenetére
Hi
A kézikönyvét én is megtaláltam, de ez felett átsiklottam.
"With 4 ohm loads, both channels driven, from 100 Hz – 15,000 Hz; rated 15 watts per channel minimum RMS power at stereo mode, with no more than 1% total harmonic distortion from 1 watt to rated output."
Így leírva, huhh ... Most is kellett idő mire megtaláltam.
Köszi.
A cimborámnak mondtam, hogy a sony-t javaslom, de a döntés az övé melyiket választja.
Köszi mindenkinek. -
válasz
<Adamsky> #9135 üzenetére
Na akkor fussunk neki mégegyszer.
Az LDAC jobb minőségű, mint az Aptx, szóval ha a lejátszó is tudja az LDAC-ot, jobbban jár a kedves felhasználó azzal. (BT4.0 - 16-bit / 44.1 kHz - lossless! - 24 bits / 96 kHz minimális tömörítéssel - Sony licensz)
Aptx - Qualcomm bt csipekhez adják, a cég egy igazi köcsög cég azzal a fajta licenszelésekkel, ha a BT hangszóró gyártó szeretne aptx támogatást a saját chipjéhez, akkor megveszi a qualcomm csipet (árában kap licenszt), max nem építi be.Maga a szabvány tömörítést használ, tehát a digitális anyagból veszik el mire a fogadóhoz érkezik.
AAC - Apple (mertmiértne lenne neki külön kódolása), nagyjából az Aptx szintet hozza, tehát veszteséggel tömörít, de állítólag nem annyira.
SBC - Microsoftos csoda, aminél ha kisebbbb távolságra van a vevő az adótól, akkor még elmegy, de távolodáskor szépen levágja 128 kbit/s-re. Óborzalom ha nem a közelben van a vezérlés.Szóval a sorrend szerintem és nagyjából az internet népe szerint (aac-n lehet vitatkozni) minőséget tekintve:
LDAC, AAC, Apt-X, Apt-X HD, SBC..."Az aptX-nek nem csak a minőség terén van előnye [....] hanem latency-ben is"
Nincs ilyen előnye. Szép marketing bullshit volt, hogy az Aptx majd milyen szép latencyvel működik, közben meg a lónak a himbijét. Egyedül az Apt-X LL tud 40 ms körüli értéket, de ugye az melyik telóban is van? Egyikben sem. Sőt miben is van? [link] Mondjuk úgy hogy ezért nem éri meg a latencyt még felhozni sem.
Amúgy ennek csak Gaming felhasználásnál van értelme, ami ugye inkább füles téma. Egy nyamvadt mono BT hangszóró mikor fog gaming élményt adni? Soha. Minden másra meg nézzük a méréseket:Ha a "szemem" nem csal, azért itt nem beszélhetünk számottevő eltérésről az egyes szabványok esetén, max látszik hogy a samsung és az oneplus nem fókuszált az apple fülesek kezelésére.
Szóval szerintem az Aptx semmi többet nem ad az adott cucc felhasználhatóságát illetően, mint az LDAC (sőt), vagy az AAC és SBC (távolságot leszámítva).
BT 4.2 vs 5.0
Minek is? A 4.2 1 MBps , az 5.0 2... csak éppen nincs mivel kihasználni az 1-et sem. Távolság 50m-ről 200m-re nőtt. Ugye ez sík faraday kalitkában mért távolságokat jelent, való életben nemigen vagy 50m-re sem a BT vezérlőtől, és persze a mobilok BT antennái sem képesek ekkora adóteljesítményre.
Ja, és nem védem a Sonyt, de ezek nem életszerű hiányosságok azért.
-
-
-
-
-szabi-
addikt
válasz
<Adamsky> #9125 üzenetére
Megnéztem őket.
Charge 4 (30W, 7500mAh)
Studio 4 (30W, 3000mAh)
SRS-XB41 (Technikai adatok? Ugyan már minek)
Armor POWER 6 (60W, 8000mAh)
Mivel jelenlegi sem bír ki egy délután+este időszakot Onyx a kis aksijával ki is esett.
Power 6 dupla akkora teljesítményt ígér viszont az aksija alig több, mint JBL.
Sony meg önmagát minősíti a titkolózással.
Még a Charge 4 az első számú ezek közül.
Köszi a tippeket. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9109 üzenetére
Én a Dockinnál ezzel együtt tudtam élni. a Hangszóró folyton max hangerőn volt, igy a telefonon szabáloyztam. De egy 50% hangerőn nagy átlagban elég volt. De ha edzek valami akkor jó a 70/80% Hangerő is, keményebbek rockok remekül szólnak akkor.
Hát erről a Walkman dologról megint a régi Ghetto Blasterek jutnak eszembe. Azért örülök hogy vannak ilyen kompakt méretú bluetooth hangszórók. Még 2010-12 volt is ilyen kazettás magnó, de azért 8 bébi/góliát elem alkalmanként elég drága mullatság volt.És nem is volt annyira jó a hangminősége.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9107 üzenetére
Hát a Dockin D Fine esetében ez használható volt. Mert ott külön ment a hangerő szabályzás a gombok használata és telefon esetében.
Az Earfun go viszont ha a gombokat használom a hangszórón akkor a telefonon is állitja. Viszont az tényleg ilyen 10% hangerő esetén lehet minimális hallani. De az tényleg nagyon alacsony hangerő, nem hiszem bárki használja úgy.(#9105) mcs
A Sony SRS XB 30 után valóban nagy fejlődés lehet. De én már nem igazán vásárolnák vakon. A Dockin D Fine után már nem hiszem nyújthat újat a Sony. Az Earfun go is bevált hordozható méretbe, bár meghallgatni meglehetne tény. Csak igy ár-érték alapján kérdéses mit tud az új széria. Xtreme 3-ra leszek még kiváncsi a JBL mit hoz a jelenlegi piacra.
Azért jelenleg elég sok jó ajánlat van a hordozható hangszóró piacán végre. Szóval lehet miből válogatni -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9089 üzenetére
Üdv!
Egy hajszálnyi alapzaj van, akkor ha 10% hangerőn van és közvetlen a fülled mellé rakod 5 cm-re én úgy hallottam. De Átlagos szituációkban nem jött elő.
A Dockinnak van jóval hangosabb de csak akkor jön elé ha a hangszórón maximumon van a hangerő a telefonon meg 10-15%.
Ez ki lehet küszöbölni azzal hogy a hangszórón szabályzod például.(#9091) bugizozi
Hát nem tudom 9000 FT-ot biztos hogy nem ér a JBL Go, mikor nem sokkal drágábban ott az Earfun go lényegesebb nagyobb specifikációkkal. Go egy parányi 500 Mah akkumulátort kapott, Earfun go meg 2 cellás 18650-es akkut 4400 mah. Már csak az akkumulátor esetében is előjön a lényeges különbség.(#9091) bugizozi
Szerintem az akkumulátor adta meg magát, cserével lehet orvosolni a próblémát.(#9097) Mr Chapel
Erre már adtak korábban választ, amazon 1 hét alatt kiszállitja. Teljesen megbizható nincs mitől tartanod. Nem rég volt mértem össze az Earfun Go-t a JBL Charge 2+ ellen. És nagyon meglepett egy ilyen olcsó hangszóró hogy nyomja le ilyen főlényesen a sokkal drágább konkurens társátt. 1 Hete van meg az Earfun használtam ahol tudtam, szerintem a parányi méretéhez képest (430g) Remekül helytál.
Egyik haveromnak van egy Tronsmart T6 Plus, nem egy ár-méret kategória. De minden esetre tervezem összehasonlitani vele.
A Tronsmart Torz brummogos baszusát nem lesz nehéz überelni. -
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #9079 üzenetére
Igazából nem tért ki rá, vagyis nem kapott magyarázatot az amazontol, egyszer csak törölték az összes számláját, ami volt az amazonon, a német, angol, amerikai amazon számlákat is.
Az után kapott valami pénzt, ha valaki a yt videó leírásában lévő linkre kattintva vásárolta meg az adott speakert, ebből volt neki olyan ~700-800 euroja havonta, amiből vásárolta az új termékeket tesztelésre, semmit nem kapott ingyen, mindent úgy vásárolt, és egyszer csak mindenféle magyarázat nélkül az Amazon zarolta, vagy törölte az összes ilyen számláját.
Ennyi a sztori kb. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9070 üzenetére
Igen én is láttam a videót, hát reméljük nem adja fel.
"... most pedig azokról a influencer / youtuber-ekről akiknek pár fillérért még az anyjukat is ..."
Erről pont az jutott eszembe ami a magyar youtubon átment "Tronsmart" marketing az brutális. Mindenki csak Dicséri Stb, de élőbe meg sima T6 is egy hatalmas csalodás volt számomra.
Ha csak valaki nem látogatott el ide hozzánk a Bluetooth hangszóró topikba, akkor valóban csak Tronsmartot vásárolt "jó nagy esélyel"
Azért Oluv szavára ha adtam nem csalodtam, Dockin, Earfun. Mind kettő megérte a vásárlást. Csak szomorú mint ha magyarországon csak Tronsmart meg JBL volna.Szerintem Oluvnak saját hangszórót kéne gyártania
Remélem egyszer eljön az idő "Oluv" Márka a piacon és ver mindent.
-
B1T3
Topikgazda
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9011 üzenetére
Elég nekem 1 is, csak szóljon szépen!
Hát az SRS X11 van csak ami kompakt méretü és elérhető tesztelni.
A Dockin mellé hiába rakom, 5X nagyobb nem Fair alany összehasonlitás terén. Talán a Charge 2+ mellé is oda rakom majd.
Egyszer gondoltam Tribitre is, de ahogy leesett kevés benne a mély hang. Nagyon kiváncsi vagyok már rá.
(#9012) kmarci25
Igen jó volt az ár, ennyiért nem akartam kihagyni. Kiváncsi vagyok milyet szól, oluv szerintem ebben a méretben/árban nem igazán van tőle jobb."Minkét oldaladon lóghatna egy-egy, és akkor Te lennél a "walkman"
Ez jóMint a 80-as években
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9007 üzenetére
Minek kettő? Ott a Dockin ha teljesitmény kell.
Csak kiváncsi vagyok rá, és a hordozhatóság se hátrány.
Unokaöcsém SRS X11 ellen kiváncsi vagyok mit fog tudni.
Igen amazon rendelés, 27 euro volt a vége szállitással.Ma volt egy kis teszt, Dockin az Xtreme 2 ellen. Az Xtreme 2 mélyebbre megy, de a dockinba több a magas. Teljesen jól állta a sarat ellene, hiába drágább és újabb a JBL.
A D Fine vételét egyáltalán nem bántam meg azóta, remek hangja van.
A Dockin egyetle hátránya a méret és súly, igy nem mindig tudom magammal vinni. Az Earfun pont a hordozhatóság miatt lett rendelve. Kicsi, kompakt,vizálló és még jól is szól.
Oluv ajánlására lett véve a D Fine is és nem csalodtam, akkor az Earfun is egy fantasztikus hangszóró lehet. Egy esélyt megérdemelTronsmart T2 Plus volna ebben az árkategóriában, de egyik tronsmart se hozta be a hozzá füzött reményeket. T6, T6 Plus, és a Mega. Mindegyiket hallottam, sajnos egyik se volt a igazi. Arra jó hogy üvöltsön valami a háttérbe, de zenehallgatásra már kevés.
-
válasz
<Adamsky> #8941 üzenetére
Nem feltétlenül értek hozzá jobban, a többi meglátásod helyes. A csávó egyszerűen forrasztott rajta. Amúgy Peti képei alapján én nem a jobb, hanem a bal oldalira tippeltem volna, mert annak lényegesen rosszabb ránézésre a forrasztása, mint a jobb oldalinak. Sajnos végülis mindkét forrpont kialakítás ocsmány, ezért egy átlagos középiskolában is kiverné a biztosítékot.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8931 üzenetére
Telefonnal is megvan a csúszás. Például főzős videóban feltűnő, hogy valaki a konyhakéssel aprítja zöldséget és mikor a képen abbahagyja, még egy utolsó koppanást kihallani, kb ekkora a csúszás.
"Lehet a 2.1-es bt. lesz itt a szűk keresztmetszet."
Lehet félreértettél. Nem tudtam kideríteni, hogy a laptop milyen BT szabványt támogat, de a BT 2.1-est a Blaupunkt BT02 tudja és ugyanahhoz a laptophoz csatlakozva nem igazán van érezhető latency, ha kifejezetten arra figyelek, akkor érezni annál is, de a Tribitnél figyelni sem kell, egy Youtube videóban a szövegelésnél is feltűnik, hogy a száj mozgása nincs teljesen szinkronban a hanggal.
Csak ezt az egy lehetséges megoldást találtam, másnak is ez volt a gondja és egy firmware frissítés megoldotta, de a Tribit oldaláról nem lehet ilyet letölteni a Go-hoz csak a Plus-hoz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8922 üzenetére
Hát kár, hogy nem tegnap rendeltem meg, pedig volt is egy visszaszámláló, hogy ha 29 percen belül megrendelem, péntekre ideér elsőbbségivel. Aztán megcsörrent a telefonom és elbeszéltem az időt...
Pedig pont lesz hétvégén egy járványkompatibilis kerti fröccsözgetés, üvöltő zenére nincs szükségünk, csak szóljon valami elfogadható minőségű hangkeltőből a zene a háttérben.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8695 üzenetére
Annyit szarakodtam itt a rendeléssel, hogy el is repült közben 3 hét, de most lecsaptam Amazonon egy Tribit Xsound Go-ra elsőbbségi szállítással (ami a drágábbik) együtt is megállt 35,47 eurónál, már csak 14 (bocs... 13) darab van raktáron az akciós 25 eurós áron.
Elvileg kedden ideér (ha tegnap időben leadom a rendelést, akkor már most péntekre megjött volna, aminek a hétvége okán örültem volna, csak pont kaptam egy munka hívást és elszállt a lehetőség). Azért fizettem ki a gyorsabb szállítást, mert a simával átcsúszhat jövő hét utáni hétre is, nem azon a 900 Ft feláron fogok tönkremenni, miközben eleve 35 helyett csak 25 euróra van akciózva a cucc.
Tudom 40 eurót ír eredeti árnak, de én az elmúlt 1 hónapban egyszer nem láttam teljes áron kirakva.
Gondolkozam ezen az Edifier hangszórón, de nem szimpatikus, ne kérdezd miért. Tudom könnyebben hordozható, de az üvöltő női hang ami bemondja, hogy "bekapcsolva" vagy "csatlakoztatva" nekem nem szimpi és Aliexpressről ki tudja mikor ér ide. Meg gyakorlatilag alig találni róla teszteket és így átgondolva a Tribit Xsound Go IPX védelme is jól tudna jönni, ha többen lemegyünk a Dunához sütögetni és csak ledobom a homokba vagy teszem azt ráborul a sör.
A méretét majd megszokom.
Majd jövök saját véleményekkel ha itt van végre.
-
tlala
addikt
-
dontibee
tag
válasz
<Adamsky> #8861 üzenetére
Köszönöm <Adamsky>!
Valóban, ez is lehet egy alternatíva. De a külföldről rendelős cuccok már sajna nem érkeznek meg hétvégére.
Bárkitől kérdezem aki jobban ért hozzá mint én, azaz mindenkitől.Ezek nagyon felejtős cuccok?
#1 [link]
#2 [link]
#3 [link]
#4 [link]
#5 [link]
vagy esetleg
#6 [link]Persze nem feltétlenül eMagról, csak most kezdtem a keresést.
Vannak ajánlott márkák, ami még nem egy hasonló méretű JBL árában van (és minőségében)?Szerk.:
Igen, be tudnám cserélni. LIDL-be vettem 2 napja 22 222 Ft-ért. Ott nem problémának a visszafizetéssel. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8861 üzenetére
Update
DOSS SOUNDBOX XL, Spanyolból: 55,09$ + 7,89$ = 62,98$ ~ 21e Ft
Nem tudom mennyi volt a SilverCrest cuccos, de lehet még "be is tudnád cserélni".
Ja, SD-kártya foglalat van, FM nincs, és egész szépen szól. -
dontibee
tag
válasz
<Adamsky> #8859 üzenetére
Tiszta sor!
Az akksi a 2 éves ikerfiaim és az 5 éves kislányom miatt lenne talán a legfontosabb.
Ha bárhol kábelt húzok át, lerántják, legalábbis megpróbálják ami arra van kötve, átesnek rajta, stb. Házon belül egy felnőttnek mellkas magasságig érő szekrényre tesszük fel, ha kint vagyunk akkor pedig az ablakba, vagy az asztalra. Mindkét esetben akkor biztonságos ha nincs kábel.
Plusz a fent leírt extrák is jók lennének, mint USB lejátszás, esetleg közvetlen FM elérés.De köszönöm az ötletet!
-
kmarci25
veterán
válasz
<Adamsky> #8843 üzenetére
Lassú nem lesz (mármint a vámügyintézés), de 99% hogy elcsípik. Persze a csomag Kínából jóval lassabban ér ide, mint Európából.
Már minden csomagot átvilágítanak, nem csak szúrópróbaszerűen, úgyhogy nincs olyan, hogy átcsúszik. Mailbox.de-vel lehet csökkenteni az amazonos rendelések végösszegét. -
-
carl18
addikt
-
-
válasz
<Adamsky> #8722 üzenetére
Valószínűleg azért, mert ugye 1-2 próbálkozást leszámítva a mobilpiacon nem volt ilyen termék és ami volt, azt se vitték mint a cukrot. Egyszerűen a többséget ez nem érinti, hiszen a jack dugó amúgy is már sokszor útban van, minden mm hely kell akksinak, vagy hűtésnek és az emberek 99,999%-a egyetlen forint felárat sem fizetne érte. Ez van sajnos, én annak örülök hogy még ilyen cuccok vannak, legalább míg van usb, van mibe bedugni. Lassan az se lesz...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8684 üzenetére
Tetszik ez az Edifier MP120, de a tesztek szerint eléggé el van tolódva a mélyek felé a hangja (ami talán a Tribit Xsound Go-ra is igaz), de ugye a vásárlók 95%-a kifejezetten ezt keresi, ez most a divat. Nem is nagyon számítok rá (főleg ebben az árkategóriában és méretben), hogy van olyan, ami sokkal kiegyensúlyozottabb hangot tud.
Az már csak a kisebbik gond, hogy a bekapcsoló/kikapcsoló/alacsony töltöttséget jelző hang egy hangalámondás, ami szerintem eléggé hülye megoldás (bár a Xiaomi Mi is ilyen, de ez legalább nem kínaiul mondja be).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8678 üzenetére
Tudtalak követni.
Oluv videóját megnéztem már, sőt van Tribit Xsound Go videója is, amin a szóban forgó "színes" Xiaomi Mi is mellé van rakva és meggyőző az, hogy a mérete ellenére milyen jól szól még ebben az összehasonlításban is, de azért néhol már elcsuklik a hangja.
Egy másik videóban láttam egy bugot a Tribit kapcsán, hogy ha leveszed a hangerőt nullára, majd visszarakod, akkor egy fél másodpercig full hangerőre kapcsol és onnan csökkenti vissza. Ez azóta lett firmware-ben orvosolva?
Btw a Tribit hangja kéne, de a Xiaomi mérete... fuck... most meg döntsek a kettő között, vagy valahogy erőszakoljam meg a fizikát.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8676 üzenetére
De az utóbbi időben volt 1-3 hét a szállítás? Elég rutinos kínából rendelgető vagyok, de január óta nem vettem onnan semmit a koronavírus helyzet miatt.
Csak a példa miatt elektromos cigis topikban többen elég extrém dolgokról számoltak be (volt aki egyszerre rendelt csomagot külön bontva, egyik fele befutott 3 hét alatt, másikról 2 hónap múltán sincs érdemi infó).
Most így szembe jött a Tribit Xsound Go is lehetőségként, látom neked van személyes tapasztalatod is vele. Megéri a felárat a hangzása? Honnan érdemes megrendelni jó áron ha esetleg őt hozom ki győztesnek?
Illetve olvasgattam teszteket a Xiaomi Mi és a Xiaomi Mi Square Box 2 kapcsán és utóbbira azt mondták többen, hogy nem szól annyira jól, mint az eredeti első Square Box. Az eredeti Xiaomi Mi-t (amit szintén linkeltél), meg itthon is meg lehet venni annyiért, amennyibe Kínában kerül és nem kell heteket várni. Bár nem tudom mit jelent az eredeti Xiaomi Mi esetén a "US verzió", semmit nem találtam róla, hogy ez miben tér el (angolul az sem tud).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8657 üzenetére
Csak képek alapján gondoltam, hogy a Mi Square Box 2 és az Anker Soundcore között nincs olyan nagy különbség, de összehasonlítva a pontos méreteket az Anker leginkább "vastagságban" körözi le (ami a hangnak biztos jót tesz), meg a nagyobb akku miatt nehezebb is.
Rendelt mostanában valaki kínából, hogy amúgy mire lehet számítani szállítási időben? Egy másik topikban még március végén kérdeztem ezt, akkor simán mondtak többen is 2 hónapja valahol a világban hánykolódó csomagokat.
Franc essen bele, hogy nem tegnap rendeltem meg ezt: [link] Éppen akciós volt és még szállítással együtt is megállt volna 10k alatt. Bár ez már egy elég régi cucc, csak BT 4.0-t tud, ami laptophoz oké, de a telefonom már sokkal naprakészebb (BT 5.0, A2DP, AptX HD, stb), nem tudom ebben (vagy minimálisan megnövelt) árkategóriában van-e valami, ami ebből profitálni tud, vagy inkább engedjem el és jó ide a BT 4.0 is.
-
-
djnice
veterán
válasz
<Adamsky> #8669 üzenetére
Igen a mély az ugyanolyan mint régen, az a furcsa hogy vkinek gyárilag is rosszul szól (írják a yt videónál), lehet hogy ha 1 csavarnál kicsit kimegy a levegő, az még nem vesz el a mélyből. Amúgy nekem is van egy ilyen kis hangszóróm ami gyárliag ugyanezt produkálja, azon csak úgy tudtam segíteni, hogy belülről nekinyomtam a membránnak egy vastag szivacsot, de teljesen nem tűnt el így sem az a furcsa hang.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8614 üzenetére
Megtaláltam. Bocsi!
"The D FINE+ 2 is equipped with an enormously powerful 9600 mAh battery. This does not only provide an unbelievable 16 hours of runtime, but is also exchangeable."
Nincs agyonreklámozva a dolog, és nekem kicsit hihetetlennek is tűnik.Mind1, majd meglátjuk, hogy tényleg így van-e, vagy valami elírás ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Mobil flották
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest