- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
samsung88521 #9779 üzenetére
Melyiken voltál? Sajna nekem eddig mindegyik nagyobb koncertje kimaradt. Egyszer volt egy ilyen "esten" az Erkel Színházban, de az a hangosítás miatt csalódás volt. Aztán a napokban volt szerencsém megnézni / meghallgatni a 2017 prágai koncertjét. Na, az odab@**. Egy jó koncert (élmény) azért nagyon nehezen visszaadható a nappaliban. Ami azzal versenyre tud kelni, az nem a bluetooth hangszórós, ill. pár százezres vonal.
Vifa Helsinki: azért járd körbe a témát, hogy mennyire "élnek" még. Volt egy kis "hírecske", hogy az egész fejlesztés leállt, és a dániai stúdiót be is zárták.
Szinte ezzel párhuzamosan eltűnt a Vifa app (ami almás készülékeken eleve nem v. nem nagyon működött), ami, ha nincs, akkor pár dolgot nem fogsz tudni állítgatni a hangszórón ...
Én a helyedben ráírnék egy két Vifa ill. Helsinki tulajra.Egyébként most nézem csak, hogy mi mindenre szeretnéd "a hangszórót" használni. Ez szerintem nem fog összejönni. Egyszerűen képtelenség.
Eleve azzal kezdeném, hogy autóba nagyon nem szerencsés egy le nem rögzített akármilyen hangszórót használni. Aztán abba is gondolj bele, hogy ha mégis magaddal viszed, akkor mikor kiszállsz, ott fogod hagyni az autóban (melegben, hóban, fagyban). A harmadik dolog, hogy egy Vifa, egyszerűen semmilyen lesz autóban. Amitől jobb egy csendes szobában, egy akármilyen hangszórónál, na azt pont nem fogod az autóban hallani. Sőt, lehet gyengének fogod érzeni. TV-hez - és úgy látom nem csak szerintem - megint csak nem a legjobb választás. Oda venni kell egy soundbar-t, vagy vm. "bookself speaker"-t.
Ha pedig zenét (!) akarsz hallgatni, és erre pénzed és igényed van, akkor kezd el nézegetni mondjuk ennek a Gedeon csávónak (nekem hitelesnek tűnik) a videóit (ő is tesztelte a Helsinki-t). Mindenféle kategóriában ajánlgat cuccokat. Most épp 200 "kilóig". Minden másra pedig venni kell - egy az igényeknek megfelelő - bt.-s hangszórót -
carl18
addikt
válasz
samsung88521 #9781 üzenetére
Minden javítható a pontos kérdés mennyiért? A akkumulátort például lehet cserélni biztosan. Ha idővel pár kondenzátor megadja magát még azt is lehet rajta cserélni.
Szerintem egy bluetooth hangszórónál a legnagyobb gond ha maga a hangszórója megy tönkre. Mert abból már nehezebb beszerezni az adott típust, most konkrétan a Vifa se árul alkatrészt a hangszóróihoz.
Persze lehet biztos azonos méretü kínai hangszórót bele rakni a Vifába, de akkor meg a hangja nem lesz az eredeti.
Szóval szerintem minden javítható, csak hát manapság ha nincs műszarész ismerösöd akkor nem ígazán lehet fillérekből meguszni.
Pár kondi is fílléres tétel, azok miatt nem kell agodni.
18650-es cellák se kerülnek Aliexpressen nagy tételbe, és csere után 3-4 évet aktív használat mellet is kibírnak. -
B1T3
Topikgazda
válasz
samsung88521 #9777 üzenetére
Egyébként volt Harman Kardon Go+Play-em és van HK Onyx Studio 5-öm, így ezeket is meg tudtam hallgatni egymás mellett.
Ahogy váltogattam a kettő között, mindig az aktuálisan szóló tűnt gyengébbnek.
A Go+Play-re átváltva olyan volt, mintha elveszett volna a mély, és nem azért, mert a Go+Play gyenge ebben, hanem az Onyx Studio 5 annyira meggyőző.
Az Onyx Studio 5-re váltva viszont kicsit mosottabb középtartományt tapasztaltam, a Go+Play-nek részletezőbb a hangja, így a komplexebb zenékben többnyire szebben elkülönítette a hangszereket, de ezzel együtt néhol kicsit „csörömpölősebb” is volt, azaz a magasabb tartományokban mintha nem mindig lett volna teljesen kontrollált.
Persze ezek a negatívumok olyanok, hogy kicsit kukacoskodás önmagában kiemelni őket, és leginkább csak egymáshoz viszonyítva jönnek ki. Egy nagyon jó bluetooth hangszórót kapnánk, ha a kettő egybe lenne gyúrva, és megjelenne mondjuk Go+Play 2 néven (még) jobb mélyekkel, illetve némileg hordozhatóbb dizájnnal.Amiért az Onyx Studio 5-öt tartottam meg, az egészen egyszerűen a típushibás Go+Play aksi, már új korában is produkált furaságokat, így nem voltam meggyőződve arról, hogy nem adja meg magát pont a garanciaidő lejárta után. Az Onyx Studio 5-nek sem az erőssége a kiemelkedően hosszú üzemidő, de legalább – eddig úgy néz ki – jobb minőségű cellát kapott.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
samsung88521 #9774 üzenetére
"... mert egy Hans Zimmer-t is szebben megszólaltathat ..."
Hmm... még egy Hans Zimmer rajongó?Az biztos, hogy a MESTER zenéje meghálálja a jó cuccot
-
djfantom
tag
válasz
samsung88521 #9753 üzenetére
A tv-hez egy 2.1 tv bar-al jobban jársz.. Hurcolászni meg egy JBL Xtreme 2, vagy Sony SRS-XB43.
-
rizso
addikt
válasz
Szerintem a Harman Kardon Go Play minit is nézd meg, 70k körül megvan, én tv mellé nagyon sokáig használtam, autóban is volt néha, szerintem mai napig brutál jó cucc, ha nincs szükséged arra, hogy lebegjen a víz tetején, vagy éppen kezeljen minden mindent. Bt és 3.5mm jack csatlakozása van, a legmodernebb dolgokat nem támogatja, viszont én a mai napig sokszor inkább ezen hallgatok zenét, mint a soundbaron (JBL BAR 5.1).
-
Viktor77
titán
válasz
Tv-re egyik sem jó. Nulla sztereó hatás lesz.
-
B1T3
Topikgazda
válasz
Jó helyen nézelődtél. Ha öblösebb mélyekre vágysz, a Harman Kardon Onyx Studio 6 egyértelműen veri a legtöbb bluetooth hangszórót (az Onyx Studio 5-öt hallgattam a Vifa Oslo mellett, és nem mondom, hogy kopogós mélyei voltak hozzá képest, de nagyon érezhető volt, hogy a Vifának ahhoz már erőlködnie kell, ami a HK-nál még könnyedén kijön).
Kiegyensúlyozottságban viszont a Vifa Helsinkit tudnám mondani, nyilván nincs világverő basszusa, ellenben összességében sehol nincs az embernek különösebb hiányérzete, tényleg szépen szól (a natív EQ-zási lehetőség is hozzájárul ehhez). Ennek persze megvan az ára is, de mivel a kereted még ennél is bőven magasabb, és egy bluetooth hangszóró általában azért jó pár évre szól, így szerintem nem lenne rossz választás.
A tévés felhasználás miatt egyébként talán a Vifa Copenhagen 2.0 lenne az ideális, de az meg nagyon nagy ugrás árban, és már a keretedet is meghaladja (illetve „kis” szobát említettél, azt egy kisebb hangszóró is képes szépen betölteni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest