- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
-
-
Gigabyga
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek
Ezt nem kell ennyire felvenni (azaz megértem) de, mivel nem ismerlek sem téged sem a kollégáid a tőletek illetve utánatok lejavított( ügyfelek elmondása szerint ) gépből alkottam véleményt.Csupán ennyi.Ezzel szerintem nincs is gond.
Igen mivel szolgáltatást nyújtok így szerintem a hiánytalanul visszaadott gép az beletartozik a minőség fogalmába illetve a rajta elvégzett munka(nálam).Ha! Mégis kimaradna valami egyszerűen felhívom.Mivel tegnap én szóltam ügyfelemnek, hogy fáradjon vissza hozzátok így gondolom nem tettétek meg.
((Valamiért az rémlik amikor voltam az üzletben nekem azt mondták, hogy reball/chip cserét nem tudnak csinálni..
[amit most akartam írni inkább nem írom mert csak olajat dobnék a tűzre és úgyse derülne ki]
-Igen kérdeztem és nem céloztam senkire, főleg nem rád mert el is felejtettem, hogy tb-i vagy.
Szokásos kör:Agyon gányolt gép volt,kérdeztem hol csinálták csak annyit mondott tatabányán.9771-re igen bepróbálkozott, feleslegesen.
Hogy ki hol áll azt meg szerintem felesleges firtatni mert valaki elolvassa a topic 1oldalát és tudja.De!
Tudom magamról nemrég kezdtem, nem sokat tudok amit tudok is azt megpróbálom 100%-ra elvégezni.Ha nem segítséget kérek...Valahol elkell kezdeni,indult mindenki valahonnan és ott tart ahol.Felnézek itt minden nagy ősatyára.Azoknak meg külön köszönet aki meglátta bennem azt aki vagyok és segít.(majd találok módot meghálálni)
Többet szerintem nincs értelme erről beszélni le is zártam a témát részemről
-
Gigabyga
aktív tag
Tevékenységet számszerűsége..kérlek gyere be a boltba nézd meg a mi tevékenységünk számszerűségét.Lehet meglepődsz.
Akkor sincs semmiféle indok a minőség megmagyarázására.
Én elhiszem, hogy 1x fordult elő vagy 20x nem számít nekem.Egyszer felkerestem őket a szolgáltatásainkkal nem érdekelte őket mivel van ezek szerint Te szervizesük.
Bennem azért van egy összkép róluk amiket az ügyfeleim elmondanak.És vagy az ügyfelek hazudnak vagy...Csak a történet kedvéért.
Van az az emberke aki behozza a gépeket agyon melegítve..chipcserére...
Kicseréltem eddig neki szó nélkül a chipeket..Azzal jött utána nekem, hogy amiket csináltam mind szar és hogy gar..
Hozta utána a lapot, hogy garanciás garanciás...2010-es amd-vel amikor én 12+-13+-os chipeket rakosgatok..asszonyka noszogatására nem küldtem el messzire. -
Gigabyga
aktív tag
azt te honnan tudod,hogy én 2 dologgal foglalkozom?!
Sorolhatom mik vannak de a minőséget akkor se befolyásolja nálunk semmi.Ha 1 ha 200dolog van napirenden..sőőt ha házhoz megyen vagy kiszállítok délelőtt v. délután mert ugye azt is én csinálom akkor sincs indok ilyenre. -
Kemotox75
csendes tag
-
f27
senior tag
Azta.
En nemtudok magyarul sem,meg helyesen sem irni,de ez a fogalmazas rajtam is tultesz.
Elolvastam,de kb semmit nem ertettem azon kivul hogy ez egy max15 eves ember irta ide?
Tenyleg oda jutottunk,ha valahonnet osszekaparjak a penzt egy gepre egy PÉK szakmaval rendelkezett tegnap,de ahogy megjona gep maris 15 evesen 20 eves tapasztalattal fog rendelkezni
Lassan ez az uzlet is befog fosni.
Sok csoro sutyo kokany ember belekezd es tonkreteszik az egesz uzletagat par ezerert. -
madrol
csendes tag
Itt már tényleg szimpatikusak az árak, de a support kérdéses. Ez amit linkeltem azért szimpatikus, mert meg is mutatják hogy kell használni, alapvető hibakeresési dolgokat (1 nap ), stb. Ezt más cég illetve az általatok ajánlott weboldal is tudja biztosítani? Tegyük fel másodmagammal elmegyünk hozzá, és működés közben láthatjuk, kipróbálhatjuk a gépet vásárlás előtt. + ha még meglengedek egy "deák" igazolványt, még meg is mutatja a javítás trükkjeit, hibakeresési alap feladatokat stb.?
-
f27
senior tag
Ezert kell felvazolni a dolgokat es elvalalni a sima golyozast is kis penzert.
Hidd el itt mindenkinek a forrasztasbol van tobb bevetele nem a chip cserebol!
Ujra forrasztas ujra golozas? Praba gari.
Mit jelent? Visszakapja gepet tesztelje le ha megy megy ha nem vissza adod a penzenek egy reszet! ( en pl 10 forrasztas 2 k ha nemsikerul.)
Vagyis ha nemjo a gepe vissza adok 8 ezret es ennyi.
Atb@sztad a megrendelot? NEM!
Lehuztad? NEM
Ganyoltad a gepet? NEM
Van ra esely a valos chipcseres javitasra? IGENAmit en meg ellmondok ha a sima forrasztas nemjott be es 1 honapon belul behal es bevalalja a chip cseret akkor nemkell fizetnie munkadijat.
Ha tob mint egy honap mulva al le fel munkadij + chip
Ha tob mint 3 honap akkor munkadij + chip.Ha azt nezed nem adtam ra garit a munkamra,de valamilyen szinten meg is?
1 nap pent vissza adom
1 honapig ingyen a chipcsere
3 honapig felarasan chipcsere.Hidd el az en felfogasom viszi a primet meg mindig es a penz is a zsebembe marad anelkul hogy barki gyomraba lepnek.
-
Benji77
aktív tag
En nem szoktam elsore RS chipet cserélni.
Nem fizetik meg. Majd ha esetleg visszajon gariba, akkor agyalhat rajta az ügyfél hogy mi legyen.
A 10 eFt-os reball aron se tudok emelni.
Es mivel drágább chip tunik megbizhatobbnak,
Igy nem fer bele 20eft-ba a chip csere művelet.
30 eFt-ot meg végképp nem fog fizetni az ügyfél a javitasert. Németországban néztem : 60 euro körül lenne átlagban a bga chip. -
f27
senior tag
Na igen ez igy is van volt anno mert ugye regebben megszokott volt hogy egy chip sokkal tovabb birta,de ennyi erovel a jelenlegi technologia szerint minden notit szeriahibas chipekkel szerelik? Vagyis mind visszahivhatnak nemde? Ha igy nezuk hogy sok noti egy ev gar utan 2 hettel meghal akkor a mostani chipek megjabban szeriahibassak?
Masik kerdesedre.
Nem az rs chipek zome egy jo profillal felepitett ujraforrasztas utan elmennek meg 6-8 honapot is,de tudok olyan lapit ami tobb mint egy eve megy K50AB
Pl nekem eddig tobb mint szaz K50 bol 1-2 kivetelevel nem esett vissza a hiba 6 honapon belul. -
f27
senior tag
Nekem az eslo esetben csk nemvolt ho csak jott a hideg levego.
Ez a jobbik eset.
A kovetkezo eset mar nem anyira tetszett mert egy petarda durranas utan a futes vezerlot is elvitte magaval,fel napig javitottam mire jolett.
A kovetkezo esetben durrant egyet leverte a biztositekot de nemhalt meg mas csak a futoszal.
Legtobb esetben azt erezheto hogy megkell razni a forrasztot hogy adjon meleget majd egyszer csak akkor sem ad es betet csere lesz.
Nekem az eredeti fej benne 6 honapot birt,gariba nemcsereltek ki pedig magyar garis volt. -
A Lenovo-t passzolom (külön állatfaj, javíthatatlanok az underfil miatt)
A HP-ban Artemis van (jó fajta deszkákat gyárt) könnyen javítható
Ha a Fuji már Core i5-ös generációs lenne akkor azt mondanám a befutónak, mert azokban már nagyon jó PCB-k voltak, de ezt még nem ajánlom, valami Japán gyártó csinálta az alaplapokat bele (persze Kínában) és olyan hanyattlökötten bonyolultak voltak, hogy ember meg ne javította őket.Szóval eddig a EliteBook a befutó.
-
Alapvetően Toshiba-párti vagyok, de az A11-ben egy hulladék HannStar alaplap van (már volt a kezem alatt) viszont a HP-ban Compeq. A Compeq nagyságrendekkel jobb deszkákat csinál mint a HannStar. Ha TRIPOD lenne a Toshibában, akkor azt választanám, de így hidd el egy fos; valójában egy sima Satellite ujjlenyomat olvasóval és pár csicsás szoftverrel (a 3év gari gondolom már lejárt)
szerk: a HP-ban is HannStar van
(a ventis képen jól látszik) úgyhogy az is kilőve a részemről
-
f27
senior tag
Szerintem az hogy made in usa vagy made in the usa az csak annyit jelent mint nalunk a magyar,hungary,ungary stb.... Megjelolesek.
Szerintem azt jelentheti melyik kontinensre kuldik az adott termekuket.
Nyilvan vannak kinai termekek is ezt magaval a csomagolassal nagyabol mar kitudjuk szuri.
A benne levo anyag szine,szaga, es nem utolsos sorban ami megbarnul az kizarasos alapon face.Ha a tubus megfelelo,a szine jonak nez ki szaga azonos es munka utan csak kis viztiszta konnyen takarithato nyom marad. Akkor azt ellehet fogadni eredetinek szerintem.
Ami meg biztos hogyha 10$ alatt 10ccm-et lehet venni, akkor tuti semmi koze a fluxhoz
-
f27
senior tag
-
Kocska89
tag
Ahogy mondod, ebay ról vettem majdhogynem 1 éve. Volt vele munka mire beötlött a proci foglaltból lábtépés.
A topp layeren futó lábak kb 10-15db maradt a szokásos ón harisnyás megoldás.Kicsit a csak azért is megcsinálom kategória.
Már csak egy kérdés van, élvezzem ezt, vagy az HD5970 et? Utóbbi erősebb lesz nem? Az 580 szinte hangtalan... Nem ref. hűtős verzió.
-
f27
senior tag
Igen van valami maredek albacompos dolog is.
Az utolso rugdalozasanal mar hozzam hortak a gepeket hogy legyen beveteluk is de egyszercsak kampo lett nekik hivatalosan.A masik cimet megtudom adni privibe ha kell
es barkinek de ide hem irhatom ki mert bajlehetne belole
Nekem azt uzentek...nem tobb millios geppel kell tudni megjavitani egy notit,hanem holegfuvoval
De ezen kivul sajno olyan jo kis szervizek is nekialtak fvaron ganyolni akiket nagyra tartottam eddig
-
ielektros
senior tag
En mondtam hogy ez baj?? Ocseeeeem, jobb nem hozzaszolni mar tenyleg semmihez.
nahunn: En nem mondtam, hogy ne zavarjon es, hogy nem jogos a felvetes egy szoval sem. En csak reagaltam es hozzatettem, hogy erdekes felvetes.
"Igen, pont ez a lényeg, hogy nem fair, egy ekkora tudásbázist egy érdekeltség alá vinni, de ezt úgyis a nép dönti el, nem én."
nezd tovabbra is azt mondom, hogy szerinted ki a fene fog ilyen forumot nyitni akkor ha nem az aki ezzel foglalkozik? Biztos nem egy Fornettis akar BGA reworkos temakat a weboldalan. Ezt a topikot is mobileman nyitotta. Ebben a topikban is az o cege volt reklamozva ha gep vasarlasrol volt szo. Ez is azert van mert o elkezdte. Felvetodott egy problema arrol, hogy sok az OFF. Bar lokal-ban ennek semmi akadalya nincs. Felvetodott egy masik problema, hogy tul szeles teruletet fog kozre a dolog es szukseg lenne tematizalasra. Milyen mas megoldast tudsz ajanlani?
Az, hogy van egy jo forum az a teged is szolgal. Csinalj egy jobbat es az emberek pikk pakk atpartolnak. Ez ennyirol szol. Az sem baj, ha mindegyikunk nyit egyet mert fel ev alatt eltunik az osszes eletkeptelen. Az sem kizart, hogy az osszes. En az egyik helyi konkurencia forumaban beszelgetek a nemet kolegakkal. Szarhazi kontar itt is van boven de azert ha valaki jo kihozatallal produkalja minosegi munkat akkor az hamar meglatszik a cegen. Az elet tobbynire ilyen volt az utobbi 1-2 szaz evben. Es tenyleg nem akarlak megserteni, ez most nagyon nagyon tavol aljon tolem. ha te nem szeretnel ott forumozni attol ez a topik meg itt van. De az, hogy hangulatkeltest csinalsz valaki ellen azert mert nyitott egy forumot szerintem annak nincs ertelme.
Ha megnezed a vilag forumait, akkor a 99% hasonlo erdekeltsegbol indult. En teljesen megertelek, de valamit ne felejts el. Semmi nem akadalyoz meg egy ilyen forum inditasaban.
Es ismetelten csak annyit tudok hozzatenni, hogy messze van meg az alagut vege. Reszemrol ezt itt lezarom mert a PH-t is tiszteletben tartva nem illik ezt a dolgot itt kitargyalni, mint ahogy nem illett volna ide betenni sem a linket. Ez a velemenyem es tenyleg kar lenne reagalni ra en befejeztem ezt a temat.
-
f27
senior tag
-
Bournetti
csendes tag
Szerintem az autofókuszra gondolok.
Nagyon sok fényképezőgép nem tud rendesen ráközelíteni egy nyákra. Most vagyok CCD kamera vásár előtt, amivel a forrasztásokat szeretném nézni, s megint egy olyan témába ütközöm bele amihez nem értek, de úgyis bele kell másszak...
Már látom előre.
-
-
Gigabyga
aktív tag
Neem aki körbejárta Tb-t vele az egy másik ember volt.
A gépet is az a bizonyos illető vette, viktornak egy kanyi grandja nincs nem hogy bga gépet vegyen.
Illetve a MUNKA kedve is csak egy fellángolás volt.Hetekig járt hozzám,hogy jöjjek ide le mert én tudom csinálni stb..de majd ha érdekel elmesélem személyesen.
Hát a garázsban(zöld)ajtón vagyok a viktor a másikban(ha itt van)
De már nagyon beszélő viszonyban se vagyunk annyira megromlott a kapcsolat.Nyugodtan gyere be 8tól nyitva vagyok
ameddig van kedvem.
#Router# Egy olyan ötletet vetettél fel ami engem is felcsigázott...nem lenne rossz(bár mindenki elfoglalt)
#Kemotox# Nekem is elkél a fuvar
-
Gigabyga
aktív tag
Viktortól távol állok már pár hónapja de eddig tényleg mindenben segítettem neki...ami nálumk fenn áll helyzet,azt csak magának csinálta... :s
Még az ő cége alatt ketyeg az egész de januártól teljesen másik név alatt fog futni.Más...
Engem névről ismernek akiknek dolgoztam,dolgozok.Van aki személyi telefonom számát is tudja..
A másik dolog amit sokan elfelejtenek a garancia.Minden elvégzett munkámra adok garanciát ha nem vállalom a gart,azt mondom is az illetőnek.. -
Tamás9x
őstag
Olvass
"szuper-t - végleges kitiltás - Más néven folytatja." Más néven folytatja az vajon mit is akar takarni? Moderátor tudtával váltottam nicket.Gondolom te sem tartanád meg a neved az után, hogy meg akarnak "ölni" a tesák amiért kitiltottad őket 1-2 helyről csalás miatt.
-
Tamás9x
őstag
De sajnos belementem, mivel laptopoazis tól kaptam a munkát ő cég, nincs kedvem az apehhoz. Még a végén én éreztem magam szarul, úgy csinálta..
(8-10-15 kevesebbért már hozzá sem nyúlok. )Megnevezésben esetleg Lenovo.x200.7459?
-
Tamás9x
őstag
Akkor most 1x tanuló pénz volt, legközelebb elküldöm a bús picsába, ha valaki bepróbálkozik ilyennel.
Főleg, hogy végig nézte a tulaj, hogy csak kijelző csere volt, semmi máshoz nem nyúltam. Még a billentyűzetet sem szedtem ki a gépből.
Adtam a kijelzőt meg vissza adtam az árát is, csak hagyjon a picsába a szar notijával a user. Főleg hogy Laptooazis-ból van a gép
-
ielektros
senior tag
HAHAHA spec. gyertya mi?
-
ielektros
senior tag
"az ár meg fontos,mert 25-30eFt-t nem fognak kifizetni javításért egy 50eFt-s gép piaci értéke mellett!!!!..legalábbis felénk nem fizetnek ennyit!"
Igen mert erre neveltek oket a szervizek. Ez nem gazdasagi kerdes. Latod ez a lenyeg. Ez mutatja azt, hogy nem a szukseg szulte a szervizest. Ha nem gizet ennyit ki akkor nem akarja megjavittatni. Ha van penze es ujat akar akkor igy is ugy is venni fog. Ha nincs penze akkor valoszinu, hogy nem akar penzt kiadni ugy, hogy TISZTABAN VAN vele, hogy 2 honapre berelte ki most ujbol a laptopjat. Miert hiszi ezt? Mert a sok tufa agyu ezt sulykolja bele. Es amikor o elindul a szervizbe mar bele van drotozva az agyaba, hogy REBALL nyocezer. Na ez a baj. Es innentol kezdve mar nehez eset.
A masik, hogy nem szabad ugy gondolkodni mint egy szervizes amikor megsaccolod a gep arat. Eloszor is az ugyfel arra az arra emlekszik amiert vette. Tudja, hogy kevesebbet er, de altalaban tobbre tartjak joval. En erre alapozom inkabb a dolgot. A vegen pedig mind a ketten elegedettek leszunk. Valoban nem csinalok napi 13 reballt. Nekem az a 2-3 uj chip csere is eleg. Egyelore. Aztan majd ahogy alakul kesobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest