- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
yohnsee
tag
válasz
Tamás9x #17240 üzenetére
Én is pont ezt nézegettem pár hónapja. De nem voltam elég bátor, hogy meglépjem. Ha esetleg te beszerzed, tedd már meg kérlek, hogy röviden összefoglalod majd róla a véleményed.
KillHates: Vigyázz, a kéknek csak VGA kimenete van, az is csak valami koax meg rca dugó kombóval. Szerintem azon nem jön fullhd. A piros viszont nagyon vadító -
válasz
Tamás9x #17240 üzenetére
Szia! Szerintem nézz körül az Aliexpress-en (is)
-
zsotty4
tag
válasz
Tamás9x #17212 üzenetére
Sziasztok!
Segitségeteket kérném. Van egy msi rx 480 kártyám amiben nem müködik a led világítás színállítása, valamint a ventik túl lassan pörögnek rajta így túlmelegszik nagy terhelés alatt.
Mi lehet ennek az oka? Valaki ismer esetleg Nyíregyháza környékén szakembert akire ezt rá merném bízni?
Felhívtam egy üzletet ahol azt akarja vigyem be az egész gépem mert akkor látja igazán hogy mitől nem hűt a kártya.... Magyarul hülyének nézett vagy csak hülye.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x #17191 üzenetére
https://ieeexplore.ieee.org/document/606299/
https://www.intersil.com/content/dam/intersil/documents/tb36/tb363.pdf
http://www.elgertagroup.com/files/tinymce/files/Standart_IPC_JEDEC%20J-STD-020C.pdfHermetikus tokozasnak a keramia es glass to metal tokok minosulnek. Van vmi szabvany, hogy adott ido alagg mennyi helium szivaroghat bele, majd ezt tomegspektrometerrel lemerik.
QFN vs QFP:
https://www.smtnet.com/library/files/upload/QFN-Packagin-Reliability.pdfNem veletlen, hogy 64 labu QFN-nel nem nagyon van nagyobb, mert ahhoz mar akkora fizikai meret tarsul, ami jelentosen megnoveli a mechanikai stresszt.
Hiaba kicsi a merete, en ott kerulom a QFN/DFN tokot ahol csak lehet, mar a forrasztas is szivas, mert a pasztamaszkot precizen kell meretezni, hogy ne usszon fel a thermal pad-en.
-
-
válasz
Tamás9x #16848 üzenetére
BUÉK!
A jószopáson úgy keress rá, hogy ESR vagy LCM és máris kidob egy csomó filléres tesztert.
Érdemes kettőre beruháznod egyszerre, mert tönkre ugyan nem mennek, de egyik napról a másikra elszáll a multikontrollerből a tudás és onnantól fogva minden ellenállás lesz nekiKomolyabbnak ugyan nem komolyabb mint a 1701-esed, de sokkal kényelmesebb és egyszerűbb az élet egy ilyen kis műszerrel. Érdemes gányolni hozzá valami csipesz-szerűséget is mert azzal még egyszerűbb az élet vele.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x #15385 üzenetére
Lehet. De a hangulat a lenyeg
Szerintem nem eri meg minimalber mellett sem, mert nem biztos, hogy bejon es akkor egy rakat penz ugrott. Korulottem mindenhol ugy csinaltak, hogy felvettek egy tapasztalt embert, aki vitte a melo gerincent es akkor mellette neveltek ki a kezdokbol a tobbi embert.
-
Kocska89
tag
válasz
Tamás9x #15320 üzenetére
Persze és a gyártó kínainak elad. Holott szervizben a javítás az alaplapcserénél kimerül. Komplett szűz lapok mennek a szervizbe, a rossznak bármi baja is van csere. Ahol belenyúlnak az már csak fusi.
Sample én is rendeltem mintát de maximalizálva volt a darabszám nem 100-1000 tétel... ez is kilőve.
De ha én kereskedő lennék és megvennék egy ic ből 10.000 Db ot. Tuti nem beszerzési ár + 200Ft ért adom. Tehát nem 6000Ft egy chip. Mert úgy soha nem térülne meg a befektetés...
-
Router
őstag
válasz
Tamás9x #15304 üzenetére
Na akkor csak van közös nevező.
Viszont meglett a K50AB csak sempronnal indulós hiba és részben igazad volt a zárlatos cpu kapcsán. Valóban zárlatos volt az athlon amivel próbáltam ill. a deszka kinyírta a tesztprocimat is de ahhoz nincs eszem a sempront miért nem bántotta. 0.9V-os ldo volt a ludas, csere után vígan szalad.
-
Router
őstag
válasz
Tamás9x #15301 üzenetére
Nem értek veled egyet. Nem a "tehnológiával" van bajom mert úgy csinálja ahogy akarja, hanem azzal, hogy élből MF mindenre, korrekt téjékoztatás, választási lehetőség, indoklás nélkül. Tényeket pedig nem tudom honnan vársz és mi számítana annak, illetve miért nem elég a tapasztalatokon nyugvó megállapítás miszerint szarból nem építünk várat?
-
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x #15298 üzenetére
Mondjuk annyira a "mi problemank", hogy most cserere kerulnek az ilyen chipek. Az, hogy kered a bizonyitekot, abszolut nem gond, sot jogosan elvart dolog, csak ez az ellenseges hangnem nem ok. Ha kitalalt egy elmeletet - ami akar helytallo is lehet, hiszen logikus alapokon nyugszik - akkor nem lehurrogni kene, hanem esetleg segiteni abban, hogy mondjuk egy statisztikailag is alatamaszthato meresesorozat legyen a vege. De ez a hozzaallas, annyira magyar, hogy ilyenkor en szegyellem magam.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x #15260 üzenetére
A ketto eg es fold, mert az alaplapon levo vezetekek futasideje(hossza) es hullamimpedanciaja meghatarozott erteku, egy ilyen sundisznonal meg annyi ahogy sikerul. Nem az athallas a legnagyobb problema, azt soros ellenallassal korlatozzak, igaz itt meg az is rossz lesz, mert a labhoz leheto legkozelebb kene vinni az ellenallast. Delihid is minimum egy PCIe lanet kap, meg van rajta rakat usb/sata ami azert eleg nagy freki.
-
f27
senior tag
válasz
Tamás9x #15248 üzenetére
Kellene nekem is egy pici auto boltbajarkalni,neha kocsikazni,de tenyleg pici legyen,ugy egy ferrarira gondoltam
A kavet ne fozze meg?
Pici a bors de eros
Amugy a nyavajaja az hogy akkurol nemlehet elinditani.
Toltorol indithato,akkurol is megy utanna.
Aludni is tud stb..
Csak akkuron nem indul 0-rol.
Meg a billenyun nem mukodik a power gomb,a tobbi jo,az angol bilrol meg hianyzik a space gomb,persze nem kompatibilisek egymassal -
válasz
Tamás9x #15215 üzenetére
Huh, nagyon jó. Egyenlőre még ismerkedek vele.
A lényeg, azaz a SZAKADÁSVIZSGÁLÁS!!! már megyNővérem most jött a csóró USA-ból és őt kértem meg, hogy hozza el nekem onnét, mert itt a gazdag és dübörgő gazdaságú magyarisztánban majd a duplájába kerül.
[ Módosította: pepe091 ]
-
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x #15181 üzenetére
Otthonra pont elmennek. Mindig meg kell allni annal a firmwarenel ahol nincs gond, ami jo azt nem kell javitani alapon. Most a gyarival megy mar majdnem egy honapja es meg nem csinalt semmi galibat, szoval szerintem marad igy. Persze elegge fostos a szoftvere, ha lesz ra openwrt akkor lecserelem. Legjobban az zavart, hogy nem tud savszelt merni szerver fele, csak ha routeros van a szerveren is. Tiszta baromsag.
-
-
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #15123 üzenetére
Semmivel nincs tobb BGA a notikban mint regen.
Regebben CPU, GPU, South, Northbridge stb.
Most? CPU meg egy PCH azt hali. Esetleg egy egy GPU
Semmivel nem lesz tobb munka mint a regebbi szeriakkal mert a konzumer joarasitott kategoriaban elbol nincs extra GPU vagy valami ATi / nVidia szarsag. A HD3-4000 szeriak meg jol birjak a CPU-ban. Bar mar azok sem uj cuccok. A masik pedig a ballok merete ami lassan elegge aprocskaSokkal tobb gond van a zsanerokkal meg az olcso ultrabookok muanyag szerkezetevel mint az alaplapokkal.
Annak rohadtul orulok, hogy sokaknak eselye sem lesz ezzekkel a ball meretekkel dolgozni. Hatha kevesebb felrediagnosztizalas miatt osszevissza mokolt agyonmelegitett gep erkezik hozzank.
Tovabbra is azert teszem hozza mindig, hogy figyelembe kell venni ki mit csinal a szervizben. Aki csak a BGA mokerolast favorizalja annak lehet mas kepet fest a jovo. Aki viszont mast is javit ott jol lathato, hogy nem a BGA az amire erdemes mennyisegileg szakosodni. Most nem a napi 1 vagy heti 3 notebookra gondolok. Annyi talan lesz mindig amit lehet makkforrasztani.
Egy igenyes BGA csere 1 ev garanciaval, szamlaval egy fel notebook ara. Ami raadasul sokkal jobb mint az atlag konzumer fos. T420 pl.
Visszaterve arra amit irtal. Valoban igy van ahogy mondod de ezt vetitsd le valos hibaforrasokra / alkatresz utanpotlasra / piaci elemzesre / ertekesitesi tendenciakra es pl a varhato netto profitra. Hidd el kevesebb lesz a vonal alatt ha csak BGA cserebererol beszelunk. Ezt most kicsit kuszan irtam mert mar uton vagyok de talan kesobb megprobalom rovidebben es erthetobben is.
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
Tamás9x #15099 üzenetére
#lalika1200#alienpapa# Sajnos már mindent próbáltam, csak az alaplap volt a kezemben se akku se semmi, még a hűtést is levettem
Vártam próbáltam akkuval, akku nélkül utólag rádugni stb.. nem reagált. Bekapcsoló gombot is néztem működik nyomtam de ahogy elalszik egyből újra indul és csak villog.
Túl van egy bios frissítésen hátha..
Memóriát bajosan cserélem mert integrált, tettem mellé 1gb-ot úgy se volt jó. Processzor szint úgy integrált.Ezeken vagyok túl.
-
Reggie0
félisten
-
gliga69
tag
válasz
Tamás9x #15029 üzenetére
Ezt használom, levágott banánú fixre forrasztott mérőzsinórral ami még mindig nem volt tökéletes ezért a tapintóra forrasztottam pogo pin-t. Igy egész használható. Minden oldható kötést tartalmazó rendszernek mozgatásra hatalmas lesz a pontatlansga, mivel baromi kis áramokat kell mérni.
-
Kocska89
tag
válasz
Tamás9x #14981 üzenetére
Elméletileg igen. Ismerostol vettem. Ő telepítette újra.
Törött jelzővel vette, ezt cserelte. Akksit nem töltötte, bios frissites utan megjavult akksi is. Ezt mondta, ennyi gondja volt.Amit észrevettem rajata volt szetszedve a gep. A bios ic forrasztatta valaki. Ezt szétszedés nélkül látni.
Nyertem 5 nap német kiküldetést. Majd a hétvégén tudok vele foglalkozni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x #14923 üzenetére
Olommentes az elektronika rakfeneje. Egyetlen problema lehet, ha olmommentesre tervezett IC-nel es panelnel olomosat hasznalsz, megpedig nem biztos, hogy a kialakitott pinek/pad-ek anyaghasznalata kompatibilis es emiatt szinten repedesek johetnek letre idovel(diffundal az olom, mas metalurgiai atmenetek alakulnak ki, stb.).
-
netzoli
tag
válasz
Tamás9x #14915 üzenetére
Itt nézted már: http://www.techpowerup.com/vgabios/
-
kenyocsaba23
tag
válasz
Tamás9x #14902 üzenetére
Kitudja
Egyébként ezzel a 3.al szemezek eddig valakinek tapasztalat?
[yihua]
[t862]
[878ad]Esetleg ha valaki lenne olyan kedves és elmagyarázná a közeljvőben mire érdemes nagyon oda figyelni akár személyesen akár itt azt nagyon megköszönném vagy honorálni tudnám azzal, hogy bedolgozom neki a tudásért cserébe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest