- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
Ezt én tudom, és el is fogadom, de a legnagyobb gondom, hogy bejelentettem a hibát, beírtam a fórumra, tegnap megkeresett valaki, akinek ugyanez van, videót is küldött, de a stúdió nem hajlandó válaszolni arra, hogy ismerik-e a hibát és fogják-e javítani. Két hotfix jött ki azóta, egyik sem javította. Mint ha ez egy cégpolitika lenne, nem elismerni a hibát, mert az kellemetlen minden szempontból. Viszont ezt meg én tisztességtelennek tartom.
-
donki
senior tag
Ha addont telepítesz, akkor alapból nincs achievement, de a ToyBox egy majdnem mindent tudó addon. Bekattinthatod rajta, hogy továbbra is legyen achievement.
A WOTR-hoz ezek a legszükségesebb addonok szerintem (tényleg csak alap):
- Bubble Buff (automatikus buffoló addon, amit a spell menüből tudsz vezérelni. Ezt kritikus jelentőségűnek mondanám. Enélkül felesleges is nekikezdeni. Nehéz fokozaton 100 feletti varázslattal/ képességgel buffolod magad minden pihenés után, ezt egyenként magadra mondani csak rövid ideig szórakoztató)- AutoMount (a petek felbuffolva nagyon erősek, ha rajtuk lovagolsz, elég csak az ő AC-jüket növelni. Ne kelljen minden pihenés után egyesével rájuk ülni. Ennek a funkciónak is alapból a játékban kéne lennie)
- ToyBox (hihetetlenül sok minden van benne. Az első fülön a Bag of trick-et kell végigolvasni figyelmesen. Ha beállítod, hogy harcon kívül az egész csapat minden dobása 20-as legyen, az már az encounterekkel is segít, mert ha a táborozás funkciónál valakit az őrködéshez raksz, az az illető utazás közben is őrködik, és lehetőséged van az encountert elkerülni)
Toybox-ban van egy olyan funkció is, hogy a cackle harcon kívül 10 percre növeli a buffok hosszát. Sámánnal/witch-csel a protective luck-ot berakod a short buffok közé mindenkire, elcastolod és utána azonnal cackle. És akkor az egész csapaton rajta lesz sokáig. így a witch-nek, shamannak is van értelme.
Toybox-szal respecelni is tudsz. Ne a játékbeli NPC-t használd, aki az összes pénzedet elkéri egy respecért, hanem a toybox-ot- Combat Relief: tactical módban automatikusan győzöl a stratégiai map-en a seregeiddel.
Toybox-esetében gondolkodom még azon, hogy minden csata után visszatöltődjenek a varázslataim, (ezt is be lehet állítani) mert már a táborozásokat is unom.
-
donki
senior tag
Bocs, hogy ennyi idő után szólok hozzá. A pathfinder játékokhoz vannak modok, és a ToyBox nevezetű moddal nagyon sok dolgot lehet szabályozni.
Én az alábbi csalásokat használva játszom jelenleg a wotr-t:
- ne legyenek random encounterek (mert bosszantóan gyakoriak, és belépni, kilépni is egy-egy hosszú töltőképernyő)
- térképen utazás legyen 20-szoros sebességű
- zónában a gyaloglás sebessége 3-szoros sebességű
- harcon kívül minden képességpróba dobás 20-as legyen (okosabb, mint a mentés/visszatöltés)
- a végtelenül unalmas és időtrabló crusade-ben a csapataim a taktikai harc során mindig veszteség nélkül győznek (1 paraszttal leverem a 10-es erejű csapatot is.), ezzel ezt az időrablást is semlegesítem, negatív következmény nélkül.
A technikai dolgokon persze nem lehet segíteni, ha a parancsnoki teremből el akarok menni egy területre, továbbra is ezer töltőképernyőt kell végigülnöm, de azért így már nem annyira borzalmas a játék. -
janos666
nagyúr
De azért nem is hatalmas dolog kipofozni azt, ami szerintem nyilvánvalóan össze volt csapva. Nagyon rövid kis jelenet, aztán egy "képzeld el magadnak" a fekete képernyőre, hogy szerinted mi történik". Legalább a narrátor mondhatott volna még ott pár mondatot.
Én amúgy félbehagytam a második végigjátszásom ˇ27 óránál, mert pár cutscene-en kívül semmi sem történik másképp attól, hogy más kész karaktert játszok (Gale -> Dark Urge) és nem igazán találok semmi olyat, amibe az első "completionist" játék során ne futottam volna bele.
-
Drizzt
nagyúr
Nekem nem. Divinity original sin 1, 2 rendszere sokkal jobban bejott. Szerintem szamitogepes jatek akkor a legjobb, ha kifejezetten arra talalnak ki rendszert. A tablas szerepjatekok gepre kenyszeritese szinte mindig eleg hulye kompromisszumokra kenyszeriti a fejlesztoket. En nagyonnorhlok, hogy a Larian megy tovabb es nem ugrik bele a Bioware csapdajaba.
Bg3 egyebkent nagyon tetszik, de nem ertem meg a vegere.
-
Ovisbig
tag
A csapost próbáltam kétféleképp is, egyszer kapásból megtámadtam, megöltem, de acsi nem jött... majd úgy hogy a dialógust elrontottam, ő támadott meg, megöltem, de így sem kaptam acsit.
A vámossal már meg sem próbáltam, nem volt kedvem bunyózni, dialógussal tovább mentem.
Egyedül a sebész megöléséért kaptam achivementet. -
atainprison
senior tag
Ok, köszi, ha jól működik a turn based, lehet teszek majd egy próbát a WotR-ral.
Nem tudom mennyit játszottál a Rogue Traderrel, de az szerintem elég jó lett.
5 Chapterre van a sztori osztva, a harmadik elejéig vittem el mielőtt letöröltem, de csak azért, mert sok zavaró buggal találkoztam, megvárom míg kijön a két bejelentett DLC, a második év végén jön elvileg ki, addigra már biztos sokkal jobb állapotban lesz. -
atainprison
senior tag
Akkor jól értem, hogy mindkét Pathfinder részről írsz?
A Kingmaker-t tuti kihagyom, csak a WotR-on gondolkodtam.
De valszeg azt is passzolom, mert nekem csak a turn based harc jön be és úgy tudom alapból mindkét játék real time with pause harcra lett fejlesztve és nem annyira működik turn based-ként.
A Rogue Trader az első játékuk, ami direkt turn based, és nem is annyira bonyolult. Még így is bonyolultabb, mint a BG3, de nem vészes. A világ marhajó, már ha szereti az ember a WH40k-t. -
fiATHaLON
őstag
Csak tippeltem, hogy mi akasztott ki ennyire...
Teljesen egyetértek atainprisonnnal, Owlcat játékokat nagy csúszással
érdemes elkezdeni. Én min. 1-1.5 évben állapítottam meg a pihentetést,
addigra a világon mindent kijavíttatnak az "early access" vásárlók és
tán még valami GOTY-szerűség is kijön belőle DLC-kkel, miegymással.
Amúgy meg remek játékokat csinálnak, csak hihetetlenül szarul
kalkulálják a fázisokat.
Vagy szándékosan ez a taktikájuk, hogy előbb kidobják, mint befejeznék,
majd helyrekalapálják a fanok segítségével. Mivel ez már a harmadik
játékuk ebben a szellemben, ez utóbbira gyanakszom.@atainprison
A Kingmaker tökéletesen játszható, tavaly év végén játszottam végig.
Nem tudom pontosan mikor jött ki, de ennyi ráhagyással hibátlan játékkal
volt dolgom úgy, hogy nyáron kezdtem... -
atainprison
senior tag
-
-
_drk
addikt
Külön úgy összeállított min-maxolt csapattal és agyon buffolva potikkal meg mindennel lehet.
Én amikor oda keveredtem azt se tudtam mi történik és hirtelen csata. 4v15 úgy hogy az ottani ellenfelek nagyjából olyan szinten voltak mint én, kicsit alatta talán. Pl Gale azonnal feküdt, Nere azonnal bénította egyik karit és második körben 2v15 lett
Én is megpróbáltam 2-3x de láttam hogy esélytelen. Egyszer még a lávába is belelöktek a rohadékok...
Utána olvastam, hogy lehet máshogy csinálni a harcot.
Ha nem úgy akkor meg sunyiban messziről indítottam volna és cutscene nélkül ölök meg mindenkit. -
Az itt felsorolt játékokból az összes eddig hidegen hagyott, megmondom őszintén, hogy a körökre osztott rész és maga a világfelépítés tetszik nekem nagyon, ami miatt megérne nekem egy próbát.
Amúgy ez a százalékszámítás meg amit feljebb írtatok, felettébb hasonlít nekem a Kings Bounty 2-höz (minőségben jóval gyengébb mint a BG3, de a harcok egész jók voltak ott is, RNG a háttérben ment ezerrel).
Mivel a puding próbája az evés, így mindenképp teszek majd vele egy próbát.
-
_drk
addikt
Annyira szerintem nem bonyolult.
Az 5e-nek direkt van egy pár oldalas handbook-ja amiben az alapok megvannak. Aztán persze megvannak a mélységei, de ezt a játék remekül építi bele automata.
Nyilván az elején fogalma nincs az embernek, hogy működik a rendszer meg a játékban hogy működik. Ugye ez 2 külön dolog. Például a nyomozás teljesen máshogy működik, minthogy az ember elképzeli.
(Tegnap pont belenéztem ahogy Mogács elkezdi és van mellette egy DND-és faszi, nagyjából le is tisztáznak sok dolgot, de vicces ahogy az ember elképzeli és mennyire más a játékban)
Amúgy nagy tudás nélkül is kb a játék felénél már nagyjából világos mi és miért történik. De addig is amúgy automata a rendszer.Nekem az a kedvencem hogy a háttérbe folyamatosan megy automata egy csomó minden.
A harcoknál már nem dobókocka van hanem %.
Tehát fut a háttérben a DnD rendszere, de annyira jól van implementálva, hogy szinte észre se veszed. -
LK
addikt
Aki valaha is játszott jó mesélővel és jó csapattal, a hangulat sosem engedi el. Van egy 30 körüli és egy 50 feletti mesélőnk is. Minden alkalommal könnyesre nevetjük magunkat, semmi más nem adná ezt vissza. Szerintem 60 évesen is játszani fogunk, és magam részéről örülök, hogy van egyáltalán olyan PC játék ami visszaadja a hangulat egy részét, és kitölti a játéknapok közötti űrt.
Fenekünket verhetjük a földhöz örömünkben, hogy valaki ilyen játékokat is készít, én le tudom nyelni azt a néhány hibát cserébe.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én meg múltam egy hete.
Nem meggyőzni kell, csak elfogadni, hogy más másképp látja. Itt lehet olvasgatni, nem csak én érzem frusztrálónak az egész harcrendszert.
"I've played D&D. Lots of D&D. The combats are nowhere near this bullshit unless the DM sucks. Every fight in this game is a one-sided resource drain against waves of enemies that just blow all their abilities immediately since they don't have to worry about any other encounters. The npcs, story, dialogue etc is great but the combat is utter garbage."
"Like, getting ambushed by lava imps that you can't pre-empt is one thing, but the fact there are 10 of them and they immediately crowd your group, then explode into lava when you kill them is just fucking stupid. The only DM who would force you into an ambush like this is one who's just looking to wipe your group and start a new campaign.
Every other fight is immediately a "well, guess I'll be reloading this one" before it even starts. It's all trial and error, which is not what DnD is about.""I'm a huge rpg/fantasy fan both in books and games, and this game is superb when it comes to interactions/world building/choices you make narrative wise.
But God this combat.. worst of the worst in any turn-based game I've played.
People are mad at guys with such opinion, but there can be a turn based game that doesn't feel that boring and clunky as BG3."
Maybe i am wrong but i do feel like the AI is cheating and not playing by the same rules we do. CC being absurdly low in success chance i dont want my entire strategy revolve around low RNG so I just spam my strongest abilities and nuke enemies 1 by 1 because i also dislike pushing bosses into pits to 1hk
És végül, talán ez a legjobb:
I don't think it's the DnD mechanics, we have no DM around to fudge the enemy rolls so they don't just kill us.
In tabletop the DM works together with the player, to ensure they're challenged but not killed outside of very particular circumstances (usually when a player is okay with it, or they do dumb crap like jumping in a random portal for a giggle.). If a DM just wiped their players groups every session they would be abandoned.
All we have is f8 here, so best to use it if you don't want to get fricked by crap you can't see coming.
I play on Tactician and I'm not struggling, but I completely understand people who are even on lower difficulties and "git gud" is not the response anyone should receive when asking for help or bringing up their grievances with a games combat system.Én pont ugyanezeket éreztem a játék közben, ezért gondolom, hogy a harcrendszer ebben a játékban nagyon rossz (lábakon áll).
90 órát beletettem, nem lehet mondani, hogy megalapozatlan a véleményem, ráadásul ma délelőtt be is fejeztem a játékot, de talán ebből is látszik, hogy nem mindenhol hurráoptimizmus a játékról alkotott vélemény, és az, hogy a harcrendszer rengeteg kritikát kap.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én nem akarok kockát dobálni. Ha kockát akarok dobálni, elmegyek a kaszinóba craps-t játszani.
Teljesen agyament dolog, hogy egy szerepjátékban, egy kocka döntse el helyettem, hogy egy dialógus hogy alakul, mit ismerhetek meg a történetből, hogy alakul emberek sorsa, ki él, ki hal. Akkor minek a játékba bármilyen szerepjátékos elem? Hol vannak az én döntéseim? Hol számít az, hogy én mit akarok?
Teljesen mindegy milyen fegyvered, páncélod, képességeid vannak, semmit nem számít, csak és kizárólag az számít, hogy a kocka mit dob. Nonsense.
Ráadásul, ez az eleve beteg mechanika szándékosan csalóra van megcsinálva. különben nem fordulhatna elő, hogy egy támadásban egymás után 9(!) critical hit-et kap be a karakterem utolsó útszéli parasztgyerekektől.
Arról nem beszélve, hogy a szintezésnek az ég világon semmi értelme nincs, az ellenfelek ugyanúgy skálázódnak, ráadásul tök mindegy, hányas szinten vagy, csak a kocka számít.
A spellek döntő többségét ki lehet kukázni, semmire nem jók, ráadásul 12-es szinten lévő karakter adott spellje 1-10-ig sebez pl., ami komplett nonszensz. Amíg az ellenfelek egy kör alatt 50-60 HP-t leszednek egy nyomorult karddal, addig én a kardommal sebzek mondjuk 6-13-ig, abból is annyit, amennyit a kocka akar. Tök mindegy, hogy 3 méterre állok a karaktertől, vagy fél méterre. Komplett agyrém az egész harcrendszer.
Az meg teljesen egyértelmű csalás, hogy négy emberrel szemben betesz akár 20+ ellenfelet is. Amikor ezt valaki kitalálta, hogy így legyen, senki nem szólt neki, hogy figyelj már, szerinted ez teljesen rendben van, hogy ötszörös túlerő elé állítjuk a parasztot?! Ez biztos jó így? Biztos így akarod?
Számomra ez azért kiábrándító, mert egyébként a játék - a core mechanikáját és harcrendszerét leszámítva - zseniálisan jó lenne, egy komplex, élvezhető, érdekes, látványos, roppant hangulatos világba kalauzol, hogy aztán halálba frusztráljon a kockázásával.
-
janos666
nagyúr
bár ott real time-nak volt álcázva a körökre osztott harc
Ez nem feltétlenül rossz dolog. Ha asztalhoz ülve játszol, ott is lehet automatizálni a dobásokat valami digitális eszközzel, itt pedig még jobban adja magát a dolog, hisz PC...
A szerencsejáték gépeket is digitalizálták, a kaszinókat virtualizálták...
Bár igazából csak annyit hiányoltam, hogy lenne egy tickbox a menüben, hogy miután kiválasztottad a bónuszokat, akkor a ROLL gomb automatikusan az eredményre ugrik, nem újabb kattintással átugorható animációt indít. Vagy dropdow: "full", "skip easy", "skip all" (a középső meghagyja a görgést a nagy tétű kockadobásoknál, mint pl. a main plot).
De persze így is végig lehetett játszani frusztráció nélkül, csak hát sok felesleges kattintás (kopik a drága egérkapcsoló).
-
A Twitchen lehetett kapni tábori ruha szettet, lehet hogy az jött meg így.
(Most nézem, megint van ilyen)
De már több mint egy hónapja telepítve van a játék, és jóval azelőtt meg volt már a ruha, fura hogy csak a Jézuska hozta megEgyébként 100 óra felett vagyok kicsivel, és most vagyok a Moonrise towernél, 9-es szint, igaz én mindent körbejártam kétszer
-
Ted_Beneky
senior tag
Bárdom még sose volt, egyszer sorra fog kerülni
Valamit az előbb frissített nekem a játék, nem a 15-öt, az megvolt pár napja. Remélem a kereskedő problémát is javítják, néha nem tudtam megvenni tőlük amit akartam, hiába volt pénzem rá, csak ha otthagytam a vendort és visszamenetem hozzá.
-
janos666
nagyúr
A trónolós dologgal egyetértek. Abban nem vagyok biztos, hogy a Dragon Age tényleg jobb volt, vagy csak azért érzem úgy, mert az volt az első "igazi" RGP játék, amivel játszottam, így még újdonság volt. De kicsit nekem is olyan, mint ha annak ellenére, hogy: jó, látszólag minden benne van, ami kell, de az "igazi varázslat" mint ha mégis hiányozna. De ez is lehet csak azért, mert öregszem, és mert több olyan érzésű játék után már deszenzitizálódtam.
-
parandroid
félisten
Ez elvi kérdés. Rendnek lenni kell. MIndenkinek meg kell legyen a saját szerepe. WoW-ban is végigszólózzák a jövő hetet is egy frost mage-dzsel, pláne hunterrel, de nincs meg az a feeling, hogy mindenszerepre megvan az embered. Nekem ez kicsit hiányzik.
fiATHaLON: Semmire nem kényszerít a játék, saját döntéseid vannak. Ha valamelyik liberálisabb szemléletű NPC bepróbálkozik (alapból úgyis csak flörtölésig jut a dolog), akkor nemet mondasz, és kész.
p
-
fiATHaLON
őstag
Köszönöm, akkor emésztgetem még, addig meg gyűlnek a patchek.
Ez a 12. szintig fejlődés mennyire teszi sivárrá a vége felé a játékot,
ha az ember szeret mindennel elszöszölni, sokmindent megoldani?
Úgy értem, nem lesz az, hogy a játék utolsó részében már 12. szinten
ballag végig az ember, motiválatlanul, hiszen már nincs hova fejlődni?Egy utolsó... Nincs bajom a melegekkel, egyebekkel, munkámból adódóan
sok művésszel dolgozom együtt, függetlenül ezirányú érdeklődésüktől
szeretem őket. Egy játékban viszont nehezen viselem. Mennyire szabados,
erőltető a játék ilyen értelemben? -
LK
addikt
A DnD5-nek megfelelő elnevezéseket átvették,amit lehet. Gondolom könnyebb bizonyos szavakat megkeresni és a fordítást átírni, mint az egészet átnézni. Nem végeztek rossz munkát. Tényleg, ha te angol nyelven játszod, és nem tudod hogy milyen minőségű a fordítás, honnan gondolod, hogy nem dolgoztak vele ? Én eddig kevés hibával futottam csak össze.
-
Ovisbig
tag
Na ez volt a megoldás, eddig nem aludtam, csak meglepődtem, hogy mindig a táborba vitt aludni, de sosem aludtam inkább jöttem ide panaszkodni
de most megvan miért csinálta ezt, azért mert most jött Voss és ugye ő alvás közben látogat meg... miután aludtam rendben ment minden tovább. De érdekes, hogy ha simán mentem el aludni nem jött Voss, csak ha így, gyorsutazás közben.
-
Ovisbig
tag
Igen, most a táboromba is eljött, az előző két végigjátszásomban nem.
Az elátkozott földekre először mennék, szerencsére már mindent megcsináltam előtte, szal most az következne, ha átengedne... meg az hogy a gyorsutazást sem engedi... nem jövök rá miért csinálja ezt, egy bug lehet? -
janos666
nagyúr
Nem tutorial kell egy második nekifutáshoz (ha 3., 4. nekifutásra sem menne, majd keresek). Arra gondoltam, hogy szerintem nem fog tetszeni a végkifejlet.
Az első nekifutás így nézett ki:- Elkezdtem agyalni azokat, akik az agy tetején álltak, míg rá nem jöttem, hogy a csápokon kívül senki nem sebez minket (azok se, akik nem "rettegnek" magukban valamitől, és azokat a "külsős" meghívottakat sem, akik félig vannak velünk), miközben minden ellenség rendszeresen visszagyúgyul már kör közben maxra, és az is pótlódik az éterből, akit lesöprök a felületről. - Átballagtam mindenkivel az egyhoz. Felrobbant két "gömbvillám", mikor úgy 60/400 körül jártam, és Menu/Load. -
atainprison
senior tag
Az Emperor tudja, hogy csak egy mind flayernek van esélye a netherbrain ellen, ugyanúgy, ahogy Orpheus is egyből erre a következtetésre jut, amint kiszabadítjuk, szóval nem ölné meg. Max a netherbrain legyőzése után akarná megölni, szóval előtte lenne esélye az Emperornak esetleg alkut kötni, de az ahogy egyből átáll a netherbrainhez, ha Orpheust választjuk totál nonszensz, az egész játék alatt ez ellen küzdött. Szerintem tisztán látszik, hogy a készítők nem akartak egy teljesen "happy endet" berakni a játékba, ezért erőszakolták bele ezt a totál logikátlan részt. Egyébként nem lenne baj, ha két rossz közül kell választani, ha logikusan lenne megcsinálva, látszik, hogy ezt nem gondolták át. Mind flayerként amúgy sem lesz biztonságban soha a githek miatt, azzal, hogy Orpheust kinyírja, nem old meg semmit. Max annyit ér el, hogy még keményebben üldözzék .
-
Gothmog
senior tag
Logikus, amit írsz, de szerintem lehetőség lett volna még, hogy:
Emperor bepróbálkozik Orpheusnál, mondván, hogy közös az ellenség, ő maga pedig nem elder brain vezérelt mind flayer, hanem amolyan rogue one. S csak abban az esetben, ha ez nem sikerül, megy az elder brainhez, mondván, hogy az is jobb, mint a halál. Illetve szvsz még lehetőség:
Ha a parti mindenképpen Orpheust akarja kiszabadítani, és megvan ehhez a pöröly, akkor Emperor rátámad a partira abban a reményben, hogy megszerzi tőlük a netherstone-okat, a pöröllyel ő maga szabadítja ki Orpheust, kieszi az agyát, és maga próbálja meg ezt követően lerendezni a netherbraint. Szerintem ez is csábítóbb megoldás, mint a netherbrain oldalára állni, aki valószínűleg totálisan engedelmes thrallt csinál belőle, amit pedig az Emperor is mindenáron elkerülni próbált. Ily módon egyébként csinálhattak volna Emperorból egy kemény minibosst De persze mindez csak játék a lehetőségekkel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Két dolgot hagytam ki (nem szándékosan), az a creche, meg a bossfight abban a lávás csarnokban az Act2-ben, ez utóbbinál fogalmam sincs hogyan sikerült.
Mikor beértem a lower citybe, akkor ott nemsokára lettem lev.12. Utána meg még annyi XP jött, hogy szerintem a lev 14 is meglett volna.
Igazából amit tapasztaltam, hogy pl. a táposabb ellenségeknek mindenféle sebzésre volt resistje, vagy immunitása, így a dragon-os tüzes sorceremnek nem mindig vettem hasznát, bezzeg a két meele harcosom azok daraboltak.Ilyen apróságok zavartak, mint pl. van a hold person skill, ami humanoidokon működik. De később egy rakás olyan ellenséggel találkoztam, akik valami feltámasztott személyek voltak, de így ők már nem számítottak humanoidnak, szóval a skill nem volt használható...
Az is volt párszor, hogy néhány lépcsőfok egy lépcsősoron már elég volt hozzá, hogy a területre ható skill ne hasson minden érintettre. Meg úgy általában, a skillek leírása egyenlő a nullával, szóval kell nézni guide-okat meg videókat szintlépéskor, hogy mit érdemes betenni egy karinak.
-
donki
senior tag
Igen, második résszel. A buffolások közben értettem meg, mennyire jó döntés volt a BG3-ban, hogy egy buff, nem több.
Én annyira nem ástam be magam az addonokba, csak egy autobuff addont telepítettem. Azt hiszem a toybox addonnal bármit meg lehet csinálni úgy, hogy achievementek is legyenek. -
Gothmog
senior tag
Neil Newborn tényleg zseniális Astarionként! (Bár egyetlen "gyenge hangot" sem tudnék mondani a társak közül - gyakorlatilag telitalálat, a karakteréhez tökéletes illeszkedő, ahhoz rengeteg pluszt adó mindegyikük.) Amelia Tyler pedig konkrétan A NARRÁTORHANG! (Megvan benne az authority faktor...
)
Nekem a kedvencem talán Raphael volt (Andrew Wincott), mert Wincott olyan körmönfont módon tudott a lenézéstől kezdve a mélyben megbúvó gonoszságon át a maró cinizmusig játszani a hanglejtéseivel, hogy az valami hátborzongató volt.
Bár Orin (Maggie Robertson) sem maradt el tőle, csak ott maga a karakter egysíkúbb (színtiszta őrület végtelen vérszomjjal keverve, amit Robertson máskülönben hibátlanul hozott).Érdekes, hogy olykor egészen kis mellékszerepekben is feltűnt egy-egy olyan hang, hogy simán el tudtam volna képzelni a gazdáját más játékban akár főszereplőként.
Nem tudom, ki/milyen csapat válogatta össze a voice actorokat ehhez a játékhoz, de mesteri munkát végzett, az egyszer biztos! -
-
Ovisbig
tag
Igen a poiton leírásában benne van de
ez szerintem kicsit hiányos küldetés, használati leírás ügyileg.azt nem tudtam, nem is tudhattam hogy potiont kell készíteni abból ami a széfben van, a csaj csak annyit mondott, hogy: "nézd meg a széfet, ezúttal alaposan felkészültem", a széfben lévő könyv pedig a banyák megöléséről szól csak -
Ovisbig
tag
Megnéztem egy youtube videót, abban
ezt most kipróbálom mert érdekes, attól függetlenül, hogy Ethelt már megöltem, szerencsére elmentettem előtte... oké ez mind szép és jó, de honnan kellett volna nekem ezt tudni??egy alkímiai összetevő volt a széfben, amihez kell venni gombát egy alkimistától, és így lehet készíteni egy poitont -
atainprison
senior tag
Igen, szerintem már ezzel tönkrevágták a végét, de persze, engem a többi leírt dolog is eléggé zavar.
Ez a játék elvileg a választási szabadságról szól, akkor legyen már olyan vég is, ami teljesen pozitív. Szerintem. És nálam nem feltétlenül az a baj, hogy negatív a vége néhány compnak, hanem az, hogy nincs befejezve, ez a nagyobb gond.
Amúgy választhatod Wyll megszabadítását Mizorától, mert utána ugyanúgy ki tudod szabadítani az apját Igen, de akkor Karlachnak még rosszabb lesz a vége. -
atainprison
senior tag
Ez egy elég hosszú hsz lesz, előre is elnézést érte. Erősen spoileres, csak annak javaslom az elolvasását, aki már végigjátszotta.
Imádtam a játékot, ne értsetek félre, de az act 3 és a játék vége, olyan rossz "szájízt" hagyott maga után, hogy azóta se tudtam újra nekiállni. Act 3 bugok persze idővel javításra kerülnek (vagy már ki is javították), de a karakterek és a sztori nagyon logikátlan lett a végére. Ki is fejtem, innen jönnek a spoilerek:Jöjjenek először a társak: Laezel, Astarion és Shadowheart történetét rendben lezárták. A másik háromét, Gale, Wyll és Karlach története közel sem tekinthető lezártnak, olyan, mintha félbehagyták volna őket. Karlachot nem lehet kimenteni Avernusból, Wyll, ha megmenti az apját, nem szabadul meg Mizorától, Gale orb sztorija végére sem kerül pont (kicsit jobb a kép, ha őt választjuk originnek). Számomra már ez egy nagyon kiábrándító pontja a játéknak, mivel az emberhez a több száz óra alatt hozzá tudnak nőni a karakterek. Következő pont: az antagonisták, Ketheric Thorm, Orin, Gortash. A játék tagadhatatlanul a "Dead Three"-ről szól és a hozzájuk kapcsolódó három fent felsorolt követőről. Az egyik problémám velük, hogy keveset szerepelnek a játékban, a másik nagyobb probléma a következő: Ketheric Thorm legyőzése után, meg kell küzdeni Myrkul avatárjával is, tök jó, ez rendben van. A másik kettő gonosznál viszont nem jelenik meg a hozzájuk köthető istenség. Ha Dark Urge origint nyomunk kicsit szerepel Bhaal, de nagyon minimálisat, Bane azonban egyáltalán nem jelenik meg a játékban. Ezzel kapcsolatban is olyan érzésem volt, hogy nem volt elég idejük foglalkozni az act 3-mal. A játék vége és a lezárás: az egyik legnagyobb WTF pillanatom a játékban, mikor a végén az Emperort nem lehet meggyőzni, hogy szabadítsuk ki Orpheus-t, ami nagyon lényeges egy egész faj, a Gith, szempontjából. Ha ki akarjuk szabadítani, azt mondja, hogy kapjátok be, akkor átállok a Netherbrainhez, ami ellen az egész játék alatt küzdött, teljesen érthetetlen ez számomra, innentől fogva három "rossz" döntés közül választhatunk: - nem szabadítjuk ki Orpheus-t, amivel egy egész fajjal kicseszünk, szerintem a legrosszabb döntés - bevállaljuk, hogy átváltozunk Mind Flayer-ré, szintén egyáltalán nem kielégítő döntés - hagyjuk Karlachnak, hogy ő változzon Mind Flayer-ré, szintén gáz. Teljesen olyan érzésem volt ez az egész kapcsán, hogy a fejlesztők azt akarták, hogy mindenképpen rossz döntések közül kelljen választani és ezért írtak egy teljesen logikátlan részt. A lezárással meg az a problémám, mint amit végig éreztem Act 3 közben, hogy elsiették, nem volt idejük vele foglalkozni. A végső csata után, mikor Astariont elkezdi sütni a nap és már nem immunis rá (ami érthető), csak annyit mond, hogy csá pöcsök én most leléptem, és a többi karakterrel sincs egy minimális interakció. Legalább annyit elvártam volna, mint egy Wicher 3 lezárást, ahol kicsit beszélnek a társakról, hogy mi van velük a csata után. Röviden ennyi a gondom az Act 3-mal és a végével .
-
sumdudum
tag
Ezzel a Critical Failure és Critical Success-el nincs is gond, ezt értem(kb. mint a Fallout 1 ben 95% esélyed van mellkason lőni valakit aki épp előtted van (mert, besülhet a fegyver, mert megzavar egy darázs, mert deformált a cső, mert őt épp becsípte egy ideg és elmozdult.. vagy izzadt volt az újjad, lecsúszott a ravaszról, esetleg a ravasz rugója valamiért nem szuperált akkor egyszer..) Ezzel semmi gondom, mindig van egy szerencse faktor.. De a játék már az animáció előtt eldönti, hogy jót dobtál-e vagy nem.. Ha nem akkor csak kiírhatná a karakter felé, hogy Critical Failure nagyobb és Piros betúkkel; Vagy Success esetén is Nagy Ző'd betükkel.. Ha meg tényleg van valami kockadobás akkor 50% gyorsítás nem ártana.. vagy lenne 100% és akkor nem kérem az első kettőt..
-
janos666
nagyúr
Asztal is volt. De már mindegy, 2. nekifutásra könnyű volt
is.Gortash Ahelyett, hogy próbáltam kiütni a palygenerátorokat, inkább kirángattam a hatótávból (ja, és kint könnyebben el lehetett sütni a *Wall varázslatokat is). Ez mondjuk érdekes volt, mert valami 12%-ot írt a sikeres displacement esélyére, de sorban többször hiba nélkül teleportáltam. -
sumdudum
tag
Ez eszméletlen jó!! Fel is iratkoztam! Köszi!
A lassú játékról: Először én is furcsáltam, hogy az enemy sebességét a combat során nem lehet állítani, (ez már a Fallout 1ben is volt és minden körökre osztott játékban használták/ják Lásd: Heroes of Might and Magic 3 (talán csak a KOTORban nem) ) Szerintem ezt is megoldja majd egy Patch..
Éngem az kezd irritálni, hogy dobókockázásnál (az elején még tök jó volt, meg még így 55 óra játék után is érdekel, hogy mit dobtál! DE, ha teszem azt 5 a megdobandó szám, de neked alapból 8 van, akkor az mondjuk miért nem kritikus?! és miért kell még végig várni a rengeteg áldást amit a clerictől, a bárdtól, a kesztyűtől, a fejvédőtől meg egyébtől kapsz?! Ha már alapvetően átlépted akkor minek.. lehetne egy Skip opció (vagy egy végérvényes skip opció a menüben a Gameplaynél)
Az említett gyorsított enemy mozgások is a korábbi játékokban tudtommal nem volt alap, csak patch hozta.. Aki szerette és többször újrajátszotta, vagy akár csak ismerte a storyt és a működést már 2. alkalommal maxra tekerte. (biztos vagyok benne, hogy ebben is meglesz hamar) -
donki
senior tag
Szerintem a játék nagyon nehéz abból a szempontból, hogy rengeteg ismeretet meg kell az elinduláshoz szerezni. Egy monk + tawen brawlert (nehéz vérttel, pajzzsal), vagy ehhez hasonló buildet senki nem fog csak úgy a kisujjából előrántani kezdésnek.
Abból a szempontból viszont könnyű, hogy az ellenfeleket nem kalibrálták nehézre, ha van egy elfogadható csapat, akkor onnan kezdve könnyű minden. -
sike!
tag
Én is kb. az utolsó kis side-questet is megcsináltam (amit a journal-ban találtam), de nagyon kevés csata volt, sokszor próbáltam diplomatikus lenni.
A küzdelmek csak nekem tűnnek könnyűnek? Balanced nehézség, és legutóbb pl. Bernard és kompániája az Arcane Tower-ben gyerekjáték volt. A legnehezebb csata eddig Auntie Ethel legyőzése volt, de csak mert figyelni kellett Mayrina-re.
CPT.Pirk: az underdark bejárata nekem is talány volt, én
.a Zentarim Hideout liftjén keresztül értem el -
janos666
nagyúr
Ha már mindenhová benéztél... Mikor
Underdark-ban odaértem a gombákhoz, akkor egy hang telepatikusan felszólított, hogy keressem meg őt. Ott nekem nem volt egyértelmű, hogy a gombák közt lézengő tudós volt ez (mert más volt a hangja és stílusa), vagy valaki teljesen más, aki egy olyan helyen rejtőzik, ahová nem jutottam el. -
janos666
nagyúr
Kipróbáltam egy városi utca jelenetnél (quicksave-et visszatöltve). A DX11 mód kevesebb VRAM-ot használ (kb. 2GB-al), de egyáltalán nem magasabb se a statikus fps (sőt, egy helyben állva mint ha kicsit stabilabb lenne a szám, és mint ha egy elhanyagolható 1-2 fps-el magasabban átlagolna), és az sem jobb, ahogy beszélgetésbe váltáskor megzuhan (ezt nem próbáltam számszerűsíteni, de hasonló grafikont és számokat láttam közben az RTSS overlay-en).
-
janos666
nagyúr
Feltoltam Realtime-rig semmi sem változott. De miért is tette volna, ha nem fut más jelentős?
Kicsit hiányolom azt az opciót, hogy pihenek estig, míg üres egy bolt és akkor betörök a pincén át.
#1436ollie - Jó, mondjuk ő nem átlagos MF. Illetve ott a szál, hogy csak eljátssza az egészet, minden egyes szavával és tettével csak manipulál...
De attól még valami sokkal többet és izgibbet vártam volna ettől, ha már van ilyen. -
HUN_Sector
őstag
-
gulupeti
senior tag
Hogyan ölted meg könnyen
et? Tegnap épp eljutottam idáig, 300-ról levertem 231-re az életét, utána valamit varázsolt magára (vagyis nem tudom mit csinált pontosan, de valamit igena grymforge-i gólem ) és utána még csak megsebezni sem tudtam, semmivel.
Ja, hogy
is lehet.így Tetszik ebben a játékban, hogy csomóféleképpen meg lehet oldani a feladatokat.
-
kicsako
őstag
Aki az explorer nehézséget választja, az egyáltalán nincs tisztában a harcrendszerrel, mikor mit kellene csinálnia stb. Nekik csak egy kis "mozi" a harc is, és gondolom nem akarták, hogy 0 tapasztalattal nekiálljanak multiclassolni és teljesen használhatatlanná tenni a karaktereiket.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Duegarrok megvoltak, aztán azt hiszem elfogytak a célok és mentem át a last lightba, erre a helyre semmi nem figyelmeztetett.
Mondjuk az act 2-ben meg lekéstem a
-t, szal a tadpole téma az még fejben van.Githyanki creche
Egyszer Laz'el figyelmeztetett a semmiből mikor átmentem egy ajtón, hogy oda kéne menni de mivel nem volt semmi előjele vagy ott akkor értelme annak amit mondott, ezt betudtam valami bugnak. Picit később meg már késő volt. -
Gothmog
senior tag
Dark Sun vonalon én az Egyszemélyes törzs trilógiát olvastam anno. Ponyva-fantasy, de annak kifejezetten élvezetes volt (középsulis fejjel).
M.A.G.U.S. regények közül (elég keveset olvastam) a Tier nan Gorduin regények nekem mindig kicsit művészkedősnek, "túlírtnak" tűntek (bár olvashatók voltak), de például Dale Avery (Nyulászi Zsolt) regényét (Renegát) egyenesen imádtam. Számomra valahogy az volt az "igazi MAGUS regény".
(MAGUS vonalon Kornya Zsolttól a Pokolt nagyon szeretem még, bár abban viszont semmi MAGUS-os nincs. Legalábbis nagyon idegen attól, ami az én fejemben élt Ynev világáról Krán tekintetében. Ettől függetlenül beteg egy írás, mint kb. minden, ami Kornya kezei alól kikerülÉn meg nagyon szeretem, amikor Kornya beteg dolgokat ír, mert remek érzéke van hozzá. (Mersant le Sinistre történetciklusa például.)
-
Gothmog
senior tag
Ó, én egy Dark Sun alapú cRPG-t is nagyon el tudnék képzelni! Bár azt a világot tudtommal teljesen ejtették, szóval már soha nem lesz belőle semmi.
(Csak a BG2-ben volt a kannibál félszerzeteknek némi cameoja, talán a Planar Sphere küldetésnél.)
Pedig az egy mocskos kemény és egyedi játékvilág volt! (Talán a Tyranny volt úgy felszínesen hasonló a hangulatában ahhoz, amit a Dark Sun kínálni tudott volna, de az utóbbi világa szvsz ezerszer kegyetlenebb; a Tyranny annak maximum a Disney változata lehetne)
De aláírom, egy Dragonlance alapút sem utasítanék vissza.
(Bár csak a 3 "alapregényt" és a később kijött lezárást ismerem onnan, illetve még a Champions of Krynn és Dark Queen of Krynn játékokat, de késő gyermekkorom/kora kamaszkorom alap-fantasy olvasmányai közé tartozott a három eredeti regény... még a '90-es évek elején.)
-
donki
senior tag
Én nem a történetet kritizálom, az nekem is tetszik/ legalábbis a második fejezet végéig tetszett Hhanem a sebességet. Kb. 50%-kal gyorsabban kellene tudni futni, és a csata is lehetne gyorsabb. Unalmas kivárni, amíg az ellenségea trash befejezi a körét, vagy hogy odaérjek a kereskedőhöz, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest