- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callisto
őstag
-
-
Igen, ezért olyan jó, mert tényleg számítanak itt a döntések. Egy kis döntés Act 1-ben teljesen máshogy alakíthat egy csomó mindent akár Act 3-ban is. Hatalmas munkát fektetett be a játékba Larian úgy, hogy a legtöbb játékos soha nem fogja látni az összes tartalmat a játékban, mert nem fog 1000 órákat játszani vele. Nekem eddig 300 órám van a játékban (a 2. végigjátszás vége felé vagyok), és rendszeresen látok olyan videókat a játékról, melyben olyan dolgok vannak, amikkel nem találkoztam.
-
PhilBrick
őstag
Release utani napon mar kint volt a gepi forditas.
En elhiszem hogy mondjuk egy keresot vegigfutattak rajta utana es igy a szakszavak legalabb ugyanazok lettek.
De tekintve hogy mennyi es milyen jol megirt, megfogalmazott szoveg van benne, fizikai keptelenseg hogy lelkes onkentesek azt ugyanolyan szintre hozzak magyar nyelven is. -
-
Gothmog
senior tag
Azért annyi negatívumot (bár ez szubjektív) még hozzá kell biggyesztenem, hogy mivel alsó hangon kb. 90%-ban az Eldritch Blastot használja az ember, ezért megvan az esély arra, hogy egy idő után egysíkúnak tűnik majd a játék vele. (Nálam Wyll kb. úgy működik, hogy EB alapból; kb. szökőévente van olyan harc, ahol ennél többre van szükség, ilyenkor Fireball vagy Hunger of Hadar, helyzettől függően; olykor, ha a nyakára másznak, akkor pedig közelharc (Pact of the Blade, most körönként kettőt tud támadni, a Blood of Lathander buzogányt forgatja, ami egyébként Act2-re, ahol éppen vagyok, kb. ultratáp fegyver, mert passzívan ad egy egész jó kis fénykört, amin belül a mindenféle árnyékalapú lények megvakulnak, vagyis hátrányból támadhatnak csak.)
#1111 Talala : Nálam DX alatt tökéletesen fut, közel 90 óra alatt nulla kifagyás. (Néha előfordul, hogy a játék "ledobódik tálcára", nem tudom, mitől, de ilyenkor egyetlen kattintás megoldja a dolgot. Kb. 1 mp az egész.)
Viszont Vulkan alatt el sem tudom indítani, fehér képernyőn beragad/homokórázik a végtelenségig már a megjelenése óta (patchek nem változtattak ezen). Miközben az EA verziót még gond nélkül Vulkan alatt játszottam azonos konfigon (kb. bő 70 órát beleraktam az EA-ba a megjelenés előtti 1-2 hónapban; ott sem volt egy darab kifagyás sem). Máskülönben valamit biztosan "reszelhettek" az EA és a megjelenés között, mert az EA-nál még kifejezetten a Vulkant ajánlották, s a DX-et csak gond esetére, míg az "aranylemezes" verziónál már fordult a helyzet, és a DX-et javasolták elsődlegesen a fejlesztők. -
0karmacoma0
senior tag
Én végignyomtam a játékot Archfey Pact of the Blade Warolckal. Elvileg a Fiend a legerősebb, de ezzel se volt semmi gondom. Az ajándékba kapott mobilitás kifejezetten jól jött(Valahol level 7 környékén ez a subclass megkapja a láthatatlanság+ teleport kombót ha sebződik). A játék első felében sokat segített a már emlegetett Hunger of Hadar, később főleg counterspellre és dimension doorra használtam a spellslotokat. Mind a kettő harcokat tud eldöntetni, vagy jelentősen megkönnyíteni. A játék végéig baromi hatékony a Warlock counterspellje. A pact of the blade nagyon erős a hexbaldeből átemelt charisma módosító használata melee attackhoz miatt, így nem kellett erőt vagy ügyességet tápolnom a hatékony meleehez. Úgy ügyeskedtem, hogy rettentő tankos lett a kari. Valami 22-24 környékén volt az AC-m a végére.
Az EB nagyon erős lesz idővel, így nem is nagyon akar az ember mást castolni főleg, hogy fegyóval is kettőt támadhat a pact of the balde miatt. Ezért is lett counterspellre használva a spellslotom kb 90%-ban. Magas szinten burst dmg-ben veri a warrior meleeben vagy a wizzard spellcastban, de nagyon sok utilityt hoz, pl a hátralökős kiegészítés eldrich blasthoz is sokat tud segíteni. Egyáltalán nem lógott ki lefelé, ráadásul ajándékba jön az állatokkal beszélés, a beszélős technikák és a magas charisma is. Ami kicsi csalódás volt az archfrey megfélemlítős-charmolós cucca. Valahogy sose az volt a legjobb move. Alacsony hatásfokú és valahogy soha nem azt csinálta amit vártam tőle. A Faerie fire viszont nagyon hasznos az elején. Biztos vannak erősebb classok de röhögve végigtoltam vele a játékot, és a fantasy is tetszett mögötte. -
Gothmog
senior tag
Annyit javítanék magamon, hogy az Eldritch Blastot tápoló két Eldritch Invocationt elvileg már második szinten felveheted. (Valamiért a 3. szint akadt be a fejemben, de akkor a Pact választás van soron.)
Én 2. szinten mindenképpen felvenném azt közülük, amelyik a karizma módosítóval növeli a cantrip sebzését. A másikat (mindkettő valamilyen Blast, de a pontos nevük most nem ugrik be) ráérsz a következő adandó alkalommal felvenni. Legalábbis, ha látsz olyat az Invocationök között, amin nagyon megakad a szemed. Pl. ha darkvision nélküli fajt választottál, akkor érdemes lehet felvenni azt az invocationt, amelyik még a mélysötétbeli fajokénál is durvább darkvisiont (Devil's Sight vagy hasonló a neve) adományoz.A Dark Urge-ömhöz (amit elég sötétnek tervezek) én is RP szempontból gondoltam a warlockra. Majd meglátom. Egyelőre még bőven-bőven Act2-ben vagyok a mostani karakteremmel is, szóval elég messze van az még
-
Gothmog
senior tag
Nálam Wyll (aki ugye Warlock) állandó csapattag, és szerintem kifejezetten erős/jól használható a karakterosztály. A Dark Urge végigjátszásomra én is azt (esetleg Sorcerert, de a Warlock felé húzok most) fogok indítani.
Persze nem ismerem/próbáltam az összes kasztot. (EA-ban Sorcerert és Fightert kreáltam, míg most Bárddal játszom.)
Röviden: a warlocknál nagyon sokat befolyásol, hogy milyen subclasst választasz alapból, ugyanis - a minden warlocknak járó lehetőségeken túl - mindegyik más és más további varázslatokat tud majd felkínálni megtanulásra. Elvileg a The Fiend a legütősebb megoldás, mert itt az ellenfeleket legyőzve ideiglenesen extra HP-t kapsz (kvázi egy puffer, amiből büntetlenül sebződhetsz, míg el nem fogy), illetve a Fiend alkaszttal olyan erős sebző varázslatokat is megtanulhatsz, mint pl. a Scorching Ray vagy a Fireball.
(Ugyanakkor a bármilyen alkasztú warlockok által egyaránt megtanulható, kifejezetten warlock varázslatok között van néhány elég ütős: nekem a Hunger of Hadar és a Hex a két kedvencem. Utóbbi főleg alacsony szinten jött jól, bonus actionből süthető el, ha meghal az érintett lény, akkor pedig ingyen viheted át másra. Ez némi tulajdonság csökkentés mellett +1d6 további nekrotikus sebzést lapátol rá az érintett lényt érintő minden sebzésre. A Hunger of Hadar pedig területre hat, kör elején és végén is sebzi a benne állókat, továbbá vakít (a távolsági támadókat kiiktatja), és tapasztalataim szerint elég összevissza kóvályognak benne az ellenfelek. Magyarán baromi jó kontroll-cucc, ami könnyed/laza vadliba vadászattá tud alakítani alapból is keményebb csatákat.A warlock, noha a játék nagy részében csak két spell sloth-tal kell gazdálkodnia, de egyrészt short resttel visszanyeri az elhasználtakat, másrészt pedig minden egyes varázslatot mindig a szintjéhez igazított legnagyobb erővel tud alkalmazni (tehát pl. a tűzlabdát és a többi "szinteződő" varázslatot mindig automatikusan a karakteredtől telhető legerősebb formában tudod elsütni.)
A warlock rengeteg bónusz dolgot választhat (a patrónusától kapja őket) bizonyos szintlépéseknél: új ingyen (spell slothot nem foglaló/elhasználó) varázslatokat, automatikus sötétben látást (ha nem rendelkeznél vele), skillek elsajátítását stb.
De a legalapabb dolgot nem mondtam még: van egy cantripjük, az Eldritch Blast (EB). Ehhez fel kell majd még venni két patrónus "ajándékot", hogy teljes hatásfokkal működjön (ez akár már 3. szinten is megtehet, ha nagyon akarod), de utána olyan ingyen varázslatod lesz, ami a játék végéig kellően erős tud maradni. Az EB kezdetben egy d10 sebzésű sugarat lő ki (amely force sebzésű, és erre szinte senki sem immúnis/védett ellene, plusz tereptárgyak rombolására is ideális), majd ahogy léped a szinteket, később 2, majd 3 sugarat tudsz kiereszteni egy varázslattal (amellyel 2 vagy 3 lényt is célozhatsz, ha az az óhajod, de persze irányíthatod az összes sugarat ugyanarra az ellenfélre is). Namost, a két "ajándék", amit említettem, a következőképpen módosítja az EB-t: az egyik azt csinálja, hogy mindegyik sugárhoz sebzésbónuszként hozzáadódik a karizma módosítód; a másik pedig hátralöki az ellenfelet, ha eltalálod a sugárral. Nagyon baba, főleg egykörönként ingyen elsüthető cantriptől...
És akkor azt még nem említettem, hogy a Warlock is karizma alapú karakter (parti arca lehetsz, párbeszédekben meggyőzés/fenyegetés/megtévesztés, ami jólesik), ami szintén nem egy rossz pont.
Végül, 3. szinten választhatsz egy Pact-ot. Ez tulajdonképpen egyfajta specializálódás. Én Wyll a Pact of the Blade-et választottam. Ezzel gyakorlatilag mahgamhoz tudok kötni bármilyen fegyvert (vagy idézni egyet akár, ha ez a szimpatikusabb). Ezzel a fegyverrel pedig úgy tudok harcolni, hogy a támadásomhoz az erő vagy ügyesség helyett a karizma módosítómat adhatom, s ugyanez vonatkozik a fegyver sebzésére is. Ráadásul 5. szinten (hasonlóan "harcos" fővonalú kasztokhoz) kapsz bónusz támadást a pactos fegyverrel. (A fegyver magadhoz kötése nem egy "életre szóló" dolog. Ha találsz jobb fegyvert, bármikor válthatsz.)
Én egyébként azt tapasztaltam Wyllnél, hogy úgyis EB-vel lövöldözök 90%-ban, úgyhogy hiába erős a Pact of the Blade, nem igazán használom ki, úgyhogy valószínűleg valamelyik másik Pactot fogom majd választani. (Egyelőre a familiárist idézőssel szemezgetek, de nem olvastam még pontosan utána).
Lényeg a lényeg, elvileg nem ez a karakterosztály a legtápabb a játékban, de ha szimpatikusnak tűnik, nyugodtan indíts Warlockot! Élvezet lesz vele a játék, és abszolút nem fogod gyengének érezni (ha jól fejleszted).
Sok mindenről nem írtam (a The Fiend melletti másik két alkasztról, a másik két pactról), mert csak olyasmikről akartam, amikben van személyes tapasztalatom.
-
atainprison
senior tag
Pontosan, ennek az egésznek ez a lényege. Nekem is volt, hogy egy karakterrel négyszer támadtam meg egy körön belül ugyanazt a célpontot 80%-os eséllyel és a 4ből 3 támadás misselt. Mennyi volt ennek az esélye? Nagyon kevés. Ettől még megtörténhet? Persze. A baj az, hogy vannak, akik néhány rossz rng mögött mindenféle összeesküvés elméleteket látnak.
-
kicsako
őstag
2 hete jelent meg, szerintem legalább még fél, de jobb esetben egy évig nem fogod megkapni olcsóbban. Érdemes beruházni, nagyon jól sikerült a játék.
Ahogy haladsz, szerintem egyre könnyebbek a harcok. Én úgy vettem észre, hogy jobban erősödik a csapatom mint az ellenfelek, DC-n is panaszkodtak erre mások.
-
D013
aktív tag
Sajnos olcsóbban csak steam accounton lehet megkapni, allkeyshop-on van pár ilyen hely. Én azért külön steam accot nem vennék.
Gonosz karaktert még nem kezdtem, az első végigjátszásomban vagyok a 2. act végén olyan chaotic goodnak mondanám ezt az első kört. Amennyit eddig láttam minden adott gonosz végigjátszáshoz, sőt. Totál másik úton megy úgy a sztori, másokkal szövetkezel, még a mellék küldik is változnak.
Vannak kemény csaták, de ha az ember jól használja a környezetet, a spelleket és a csapat egyéb képességeit akkor megoldható könnyebben is. Nekem a bossfightokból volt olyan amit 1-2 órán keresztül is próbáltam mert nagyon erős szituációkba lehet bekerülni. Mindez a normál nehézségi fokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest