- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bobalazs #83499 üzenetére
Írtam egy cikket, lényegében akár milyen uefi és pcie 3.0 lapban bekapcsolható ha van above4g. [link]
Nem függ procitól, laptól mivel ez inkább szoftveres dolog mint hardveres. 10 éves szabványról van szó csak eddig nem volt rá szükség asztali gépeknél.
Gpu oldalról már neccesebb, amd kártyákból ahogy olvastam 4gb+ vram méretűekkel megy (pl rx580 8gb). Nvidia oldalon nem jöttem rá mitől függ. -
-
-
ricsi99
addikt
válasz
bobalazs #83375 üzenetére
Ezt itt kitöltöttem és emailben jött az rma szám + hova küldjem .1 hónap jött a mail-hogy küldik a cserét. Nekem legalábbis így volt...
-
bobalazs
nagyúr
-
törölt tag
válasz
bobalazs #83051 üzenetére
Win 11 22H2 frissítése okozza a problémát, nem működik jól együtt az Nvidia driverekkel, de Nvidiáék még nem tudják mi a probléma.
Én meg jól megszopikáztattam magamat is, mert nem tudok már visszamenni a 22H2 előtti állapotra. -
pigatt
őstag
válasz
bobalazs #83075 üzenetére
Megkentem MX-5-el, frissen mérve, Superposition 4k alatt 5 fok javulás (74-ről, 69), játék alatt 12-13 fok javulás (Super People, itt nagyon melegedett a kártya előtte, 75-77-ről 63-65) játék után rögtön Superposition 4k újra, 6 fok javulás (78-ról, 72), de majd 2-3 hónap után meglátjuk hogy változik-e. Ez most baromi jó!
NT-H2 2 hónap után már jelentőset romlott nekem GPU-n, pedig szépen volt terülve amikor most szétszedtem. Én nem ajánlom GPU-ra! CPU-n szuper az is! -
UserX
addikt
válasz
bobalazs #83084 üzenetére
Ok! Köszi, hogy foglalkozol a problémával. Közben visszavarázsoltam a Win11 korábbi verzióját, de ugyanaz. Még 2 dologot megpróbálok, azokon kívűl amiket javasoltál:
1. Alapos takarítás
2. Másik tápcsati.Tesztelem amit írtál, bár így nem szabad eladni (bocsi, 1 évvel ezelőtti drivert használj hozzá...)!!!
Szerk.: a Teljesítmény kimaxolása sem oldja meg. 40%-os ventillátor használatnál kifagy, a program bezárul.
A gariztatással már jártam pórul, gondolom nem vagyok egyedüli eset! Ha nem megy beviszem ismerős szervízbe és íratok egy szakvéleményt...
-
UserX
addikt
válasz
bobalazs #83073 üzenetére
Szia!
Szerintem a proci, ram kizárva (AIDA StressTest, Memtest86). Még az AIDA GPU StressTest is szépen futott! Úgy nézem, hogy vagy a lap vagy a kártya vagy a 22h2 a ludas...
Érdekes, hogy 40%-os ventillátor fordulatnál lép ki a Furmark, a VGA visszaáll alapálapotba. A Gainward szoftverben zöld világítást adtam meg és a hiba után fehér, mint a gép bekapcsolásakor. Próbáltam az ExpertTool eltávolítását is, de az sem hozott eredményt!Hibanapló:
'Leírás:
A hibát okozó alkalmazás neve: FurMark.exe, verzió: 1.31.0.0, időbélyeg: 0x62e3f812
A hibát okozó modul neve: nvoglv32.dll, verzió: 31.0.15.2225, időbélyeg: 0x633f45c5
Kivételkód: 0xc0000409
Hiba pozíciója: 0x01313878
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x0x39D8
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x0x1D8DF302A7325D2
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files (x86)\Geeks3D\Benchmarks\FurMark\FurMark.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispig.inf_amd64_1b5e80ff87b1f5c8\nvoglv32.dll'
és
Egyáltalán mit keres amd-s összetevő a gépemen???Most még nézek egy LIVE Linuxot...
Mit gondoltok szoftveres vagy hardveres hiba???
Köszönöm!!!
-
pigatt
őstag
válasz
bobalazs #83067 üzenetére
Nem tudom, hogy jó-e...
A gyári paszta lett lecserélve NT-H2-re, de két hónap után már tapasztalható vele 4-5 fokos melegedés. Ezért gondolkozom az újrakenésen. Ezek vannak otthon: NT-H1, MX-5, Kryonaut Extreme. Igazából arra lennék kíváncsi, melyikkel próbálkozzak, vagy esetleg vegyek valami mást?
-
törölt tag
válasz
bobalazs #83046 üzenetére
Áááh, nem akarok peches lenni.
Valami oka csak van ennek is?
Safe módban leszedtem a drivert DDU-val és újratelepítettem.
A FF és Kodi probléma megoldódott, de a játékokban nem.
Lehet a Windowst kellene újratelepíteni, mert már eléggé toldozott-foltozott?
Vagy lehet az új frissítés okozta ezt is, de már nem tudom visszacsinálni. -
törölt tag
válasz
bobalazs #83020 üzenetére
Aah, összezavartok. 😅
De közben rájöttem, hogy a 2x v-sync beállítással (is) szívattam, magam. Csak Nvidiában bekapcsolva a fast v-sync és RTSS-ben pedig az fps cap most jól működik. Low latencyt ha kikapcsolom szerintem nem változott semmi, de ezen a ponton már nem vagyok benne biztos. 😬
Most már csak a többi játékot kell majd megnéznem, de legalább már van egy biztos kiindulópontom.
Köszi a segítséget mindenkinek. -
törölt tag
válasz
bobalazs #83018 üzenetére
Kodi az egyéni programok résznél hozzá sem volt adva.
A játékokat meg nem a global beállításokkal használom, hanem hozzáadom őket külön, hogy ha elbarmolok valamit, akkor ne legyen gáz.
De visszatettem az eggyel előbbi drivert és így az is megjavult.
Közben kipróbáltam az 58 fps-t DG alatt, de azzal voltak akadások.
Aztán megnéztem 59 fps-t, mert hogy elvileg az ultra low latency miatt van +1 pre-rendered frame, de azzal is voltak akadások.
De ha RTSS-t 60 fps-re teszem és játékban kikapcsolom a v-syncet és csak Nvidia vezérlőpultban állítom fast-ra, akkor jónak tűnik, de így is néha van kis akadás.
Az a fura, hogy ilyenkor a CPU 1-2%-on mozog, nem kellene annak többnek lennie?
Meg az sem volt tiszta sosem, hogy ha ugyanazok a beállítások vannak Nvidia driverben és játékban is, akkor melyiket kell használni / melyik a jobb?
De így már értelmét nyeri az a dolog, hogy vannak egyéni program beállítások. -
törölt tag
válasz
bobalazs #82990 üzenetére
Igen, de akkor nem néztem a frame time-ot, mert nem tudtam, hogy az a probléma pontos oka és az overlayben sem volt benne.
Most úgy tűnik akkor kapok konstans 16.6ms-ot, ha RTSS-ben van az fps cap és a játékban a vsync beállítás. Így is van egy minimális lag, de teljesen konzisztens a sebesség.
Kipróbáltam, hogy ha hagyom futni maxon a GPU-t, akkor a legreszponzívabb a játék, de ugye akkor majdnem maxon fut 100 fps közelében és van hatalmas tearing a 60Hz-es tévén.
Fura módon az Nvidia paneles beállítások szintén inkonzisztens eredményt hoztak így maradt az RTSS.
De legalább ezt is megoldottuk. 🙂
Amíg nem nyerek a lottón új tévére és PC-re, addig marad így. 😌 -
-
törölt tag
válasz
bobalazs #82741 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy azért, mert átalakítót használsz és a végén lévő HDMI-t ismeri fel.
DP-n kellene tudnia a 60Hz-et, 1.4 HDMI-n csak a 30 megy át.
Olyan kábel kellene, aminek a HDMI része Premium High Speed HDMI ha van ilyen az átalakítóknál, ha a tévédben 2.0 csatlakozó van.
Ha jó a logikám.Ha a kábel a probléma, itt van olcsón ~2500-3000 körül, ami jó 2.0-hoz.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
bobalazs #82497 üzenetére
Az egy elméleti kérdés volt, mert sajna nem tudom kipróbálni. Csak F-es procim van. De az meg nem lenne szimpi, ha nagy lenne a performance loss. Ki-be dugdosni a kábelt vagy állítgatni az elsődleges másodlagos VGA-t, nem szeretném.... (Vagy nem tudom pontosan így működne-e.)
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
bobalazs #82424 üzenetére
És nem lesz olyan poros, viseltes mint a régi. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.
Személy szerint azon rettegek, hogy idő előtt romlik el az épp használatos kártya és akkor már kényszerből kell venni, teljes áron. Ellenkező esetben, visszacsorog valamennyi az előző eladásából. A 1070 lassan 6 éves konstrukció. -
Zsiráfnyál
aktív tag
-
Puma K
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz
bobalazs #82381 üzenetére
Nem tudom milyen a TV, de mint írtam, nálam ez volt a gond.
Nézd meg, hogy HDMI-vel esetleg automatán átállította-e a szineket, lehet ott azért ment.
De lehet nem ez a gond nálad.
Csak ránézésre nem veszed észre a szín váltást, csak ha apró betűs szöveget iratnál ki, akkor esik szét.
Lehet HDMI-n másként ismeri fel, vagy csinál valamit amit DP porton nem tud. -
DavidLindhag
csendes tag
válasz
bobalazs #81679 üzenetére
Fénykép, videó, van minden, sőt, lesz tanúnyilatkozat is, mert azt mondta a jogász, hogy akár ezzel is lehet bizonyítani.
De ez valóban egy kiszámíthatatlanul jelentkező, és nem reprodukálható hiba. Egy ideje már csinálja, de sosem tudom, hogy mikor fogja. Csak azért ez egy 600.000 forint árú kártya. Látható, hogy hibás, nem gondolom, hogy ez vita tárgya. Le kellene nyelnem a dolgot?
-
Csupingo
veterán
válasz
bobalazs #81666 üzenetére
Igen. Most nekem is úgy volt, csak a tv-ből szólt a hang, mert hdmi-s erősítőm nincs.
Gondolom aki hdmi-s erősítőt használ, annak mindez természetes, de nekem kimaradt az életemből.
Szerintem akkor így igp-vel is működne, de azzal most nem tudom kipróbálni, ebben a prociban nincs. -
törölt tag
válasz
bobalazs #81653 üzenetére
Nem, összekeverted te is.
Nálam nincs kikapcsolt monitor.
Ugyanaz a helyzet mindkettőnknél: a monitorunk DP-n csalakozik, HDMI meg megy az erősítőbe és azon keresztül kell a hang.
Ha csak a DP monitor az aktív, ahogy te is írtad a Win + P opciónál, akkor a HDMI eszköz inaktív lesz így nem lesz hang sem.
Ha viszont extended display a beállítás, akkor megy jel az erősítő felé. Sajnos a képet és a hangot nem tudod szétválasztani HDMI esetén.
Extended / kiterjesztett opció esetén lesz hang az erősítőn keresztül és akkor csak egy üres asztal képe megy majd képjelként attól függetlenül, hogy van-e aktív TV a másik oldalon vagy sem. -
apszi
őstag
válasz
bobalazs #81649 üzenetére
Tulajdonképpen erre voltam kíváncsi, csak nem tudtam, hogy ez az egyszerű opció jelen helyzetben is működne - e, és eszköz hilyán kipróbálni nem tudtam. De akkor a jelek szerint igen. Köszönöm!
A vga-n keresztüli hang küldés ront egyébként a grafikus teljesítményén, vagy semmi köze hozzá?
-
-
pecccccccca
őstag
válasz
bobalazs #81630 üzenetére
Ahogy látom DP port nincs a monitoron, HDMI meg 1080p-n 144Hz-et talán 2.0-tól tud és mivel amikor a monitort kiadták akkor még csak 1.4 volt ezért esélyes, hogy valóban csak DVI-D DL porton tudja a 144Hz-et.
Illetve a gyári oldalán is a 144Hz mellé a DVI-D DL van írva.
Neki egy DP-DVI-D DL átalakító fog kelleni. Én keresgetem, de nem találok. -
gistvan92
csendes tag
válasz
bobalazs #81630 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz.
A feleségem gépéről van szó, csak hogy kontextusba helyezzük.
Az én gépemre (rx 6600xt) rákötöttem hdmi-n a monitort, és 60hz volt a max, hiába a kábel 2.0-ás (vagy 1.4-es, mindegy) hdmi kábel volt (amivel az én monitorom tudja a 144hz-et). DisplayPort pedig nincs a monitoron, tehát az nem játszik. DVI-D port van rajta, amihez viszont nincs port se az én VGA-mon, se a jövöbeli VGA-n -
válasz
bobalazs #81449 üzenetére
Ez alapján írom a cikket róla.
https://logout.hu/bejegyzes/masterdeejay/amd_radeon_instinct_mi8_jatekra_atalakitasa_r9_nan.html -
válasz
bobalazs #81443 üzenetére
Midegyik mi8-ason van dp port de csak 1db rejtve, a hátlap pont takarja.
Hűtésből venti kell rá mert alapból nincs rajta, barkácsolni kell hozzá de majd megírom a cikket róla ahogyan a teslákról is.pecccccccca
Ja oké.én amúgy 86eftért vettem az m40-es teslát az azért jobb a 12gb ram miatt meg az inkább 1070ti szint (gtx titan x(m)) tehát fullhdra kényelmesen visz mindent.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
bobalazs #81351 üzenetére
Igen, de ugye a hibát én tudom reprodukálni, Ők nem.
Gondoltam, hogy esetleg az ultrawide lenne a probléma, a korábbi monitoraim is 21:9-esek voltak már és az ablak skálázás a gond.
Valamilyen Nvidia topikban olvastam az NV oldalán, hogy át kell állítani, hogy a gpu skálázzon. Az sem segít.
A problémám nem szokványos, de már nem tudom kihez forduljak, ami elég bosszantó. -
törölt tag
válasz
bobalazs #81327 üzenetére
igy igy. de előtte mindenképp vissza kell állitani alapértelmezettre az értéket az nv control panelben. sőt ha alapból balancedre állitja akkor 100% lesz a max és az is csak akkor ha igényli a gpu a plusz teljesitményt. ha nem akkor méglejjebb veszi. gondolom ez a cél.
-
törölt tag
válasz
bobalazs #81252 üzenetére
Hát, ez most így nem jött össze. Igazság, hogy ezt meg sem találtam. Nekem angol nyelvű a Windowsom, de a környéken nincsenek még csak hasonló beállítások sem.
Meg nem emlékszem ilyenre, hogy a Windows automatikusan drivert telepített volna.Viszont az Oath jól működik, asszony örül is neki rendesen.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
bobalazs #81162 üzenetére
Kicsit tovább teszteltem ezt a venti felpörög leáll két másodpercenként dolgot,
és látszólag megoldódott, bár ez további tesztelést igényel.
Acoustic Limitet 930 Mhzről levettem egy tetszőleges 100 Mhz-re. bekapcsolt zero rpm mellett, leáll szépen a venti 50 foknál, 60nál elindult.
[link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
bobalazs #81175 üzenetére
Nekem a 1660S csinálta azt, ha saját profilt állítottam be és zero rpm-ről bekapcsolt és ~1200-on kellett volna mennie egy pillanatra felpörgött 1800 fölé. Egyszer még oké, de amikor játékban kör után a menüben voltam például fel-le pörgött egyfolytában.
Most gyári szabályzáson megszűnt ez a jelenség. -
jokeph
nagyúr
válasz
bobalazs #81164 üzenetére
Valszeg elkelt volna neki egy egyedi fan profil.
Sapphire Nitro+ RX 480 8 GB-t én is fix 25 % ventifordulattal használom (MSI AB), kb. hangtalan, ha nagyon meleg van és játszom, akkor átkapcsolom 40%-ra, még így is alig van hangja.
Szerintem jobb, ha mindig teker a venti rajta valamennyire.#81173bobalazs: én a két fix fordulatot használom, ebben még nem csalódtam.
Próbáld ki fixált fordulatokkal is, akár 20-30-40-50-60 %-os beállításokkal.
Ha bármelyiken kattogás lesz, akkor #81174Csupingo -nak lesz sanszosan igaza, és ez a jobbik eset. -
válasz
bobalazs #77343 üzenetére
Először is kösz a választ!
A PCIE 3-ról 2-re megvolt már korábban is, nem hozott eredményt, de egy régebbi driver olybá tűnik igen, vagy 50x állítottam le, meg indítottam újra a gépet, semmi fagyás (kopp-kopp).
Alapvetően az általad javasolt driver-hez nagyon közeli driver-t pakoltam fel (Az általad javasolt driver verziója 26.20.13001.25001 , amit meg Én felpakoltam, az meg 26.20.12028.2 verziójú.
Annyi csak a különbség, hogy nem az AMD oldaláról szedtem le, hanem a Microsoft Update Catalog-ról.Remélem "csak" ennyi volt...
-
Bajgunar
senior tag
válasz
bobalazs #77142 üzenetére
Akkor állandó jelenség lenne. Nem? Win alatt is zúgna, egér mozgás is sercegne. De nem!
Játék alatt ha lehúzok mindent 0-ra, serceg.
Ha benyomom vsync-et, totál síri csend lesz. Megszűnik ez a "brum".
Hangkártyám meg nincs. Eladtam... Strix Raid Pro-t. Amilyen "jó" lenne az alaplap, nem lenne szülségem a hangkarira.
+ Nem tetszett annak a drivere/szoftvere.
Alaplapé újabb...
Tehát?
A füles asszem 105 (vagy 110) OHm-os.
Új építésű ház! Atom érzékeny relék. Minden szoba külön biztin. Rendesen földelve minden. Földelt (nem kínai hosszabító), s nincs rajta semmi. Csak a gép + monitor.
Rendeltem ebay-ről ilyen földhurok megszűntető ketyerét. HA megjön karácsonyra kipróbálom.
Addig max eltávolítom egymástól a vezetékeket, megpróbálok más földelést.
De kétlem, hogy földelés lenne a baj...
Ha csak terhelésre jön elő.
Vagy mégis? Akkor ki köze vsync-hez?
Mikrofon nem zúg...
S inkább csak a front/rear hangszórók.
Center/mély-en nagyon minimálisan hallható.
De azon csak akkor, ha win-t is, fülest is max-ra tolom.
De füles ~10/4 -en, win meg 30%< s nekem már elég ez a hangerő.
Új hozzászólás Aktív témák
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest